|
حمایت تمامقد خانه ملت از وزیر بهداشت
235 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز با امضای بیانیهای، ضمن حمایت از فرماندهان حوزه بهداشت، وزیر بهداشت و مدافعان سلامت، از همگان خواستند در اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری، نظرات کارشناسانه وزارت بهداشت را در تصمیمگیریها لحاظ و عملیاتی کنند. علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی دیروز مجلس، بیانیه 235 نفر از نمایندگان مجلس در قدردانی از تلاشها و زحمات کادر درمان در دوران کرونایی را قرائت کرد.
ارسال به دوستان
مصوبه مجلس برای افزایش حقوق سربازان وظیفه اجرایی شد
سربازی به پیش
میانگین حقوق سربازان از ۴۴۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و 500 هزار تومان در سال جاری افزایش یافت
گروه اجتماعی: طی ماههای گذشته بحث سرباز و سربازی یکی از موضوعات مهم و مطرح در سطح افکار عمومی بوده است. هم از سوی نمایندگان مجلس و هم در ستادکل نیروهای مسلح درباره بروزرسانی خدمت سربازی با در نظرگرفتن منافع سربازان و نیز کاربردی شدن خدمت وظیفه عمومی مباحثی مطرح شده است.
یکی از مهمترین مباحث موجود در این زمینه موضوع حقوق و مزایای سربازان است. بر همین اساس سال گذشته با افزایش حقوق سربازان، فیشهای حقوقی آنان مقداری بیشتر از قبل شد و رقمهای پرداختی به آنان با توجه به شرایط خدمتی، روندی رو به رشد داشت اما به گفته سردار سرتیپ پاسدار شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح که با «وطنامروز» گفتوگو کرده بود، این ارقام با وجود رشد، پاسخگوی نیازهای اولیه سربازان نبود. وی گفت: «در حوزه سربازی مشکلاتی وجود دارد. نخستین مشکل آن است که حق و حقوق سربازان به صورت کامل داده نمیشود که این میتواند به خاطر مشکلات اقتصادی کشور یا نبود اعتبارات لازم باشد. با پیگیریهای ستاد کل، دولت و مجلس در سالهای 98 و 99 کمکهایی را در این زمینه داشتند و حدود 35 درصد به حقوق سربازان اضافه شد، همچنین این قول نیز داده شده که در سال جاری هم این حقوق حتی افزایش یابد. واقعیت امر این است که با همه افزایشهای داده شده، این حقوق پاسخگوی کرایه رفتوآمد سربازها هم نمیشود. ما میگوییم بیایید تعهد کنید که حق و حقوق سربازها را بدهید، حرفهای کردن آنها با ما».
دغدغه معیشتی سربازان نهتنها در نیروهای مسلح بلکه به صورت ویژه سال گذشته مدنظر مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفت؛کمیسیون تلفیق وارد میدان شد تا خبرهای خوشی را برای سربازان در سال 1400 رقم بزند. در همین رابطه بهمنماه سال گذشته سیدمحسن دهنوی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «در جلسه پرچالش کمیسیون تلفیق تصویب کردیم حقوق و مزایای سربازان در سال آینده معادل 75 درصد یک پایور (همان چیزی که در قانون پیشبینی شده) و چند برابر امسال شود؛ حق سرباز را باید بدون منت به او بدهیم و سپاسگزارش باشیم».
* حقوق 1 تا ۴ میلیونی برای سربازان
با ورود به سال 1400 و همزمان با سررسید نخستین پرداخت حقوق سربازان در این سال با همت ستاد کل نیروهای مسلح و مجلس شورای اسلامی، خبرهای خوشی از افزایش حقوق سربازان در سال 1400 مخابره شده و قرار است امسال حقوق ماهانه سربازان وظیفه بسیار بیشتر از قبل شود. در همین رابطه ستاد کل نیروهای مسلح (اداره سرمایه انسانی سرباز) در اطلاعیهای این افزایش حقوق کارکنان وظیفه در سال جاری را مورد تایید قرار داده و آورده است: «با تلاش مجدانه مسؤولان امر و همکاری بسیار خوب مجلس و سازمان برنامه و بودجه کشور حقوق کارکنان وظیفه در سال جاری افزایش قابل ملاحظهای یافته است.
بر این اساس میانگین حقوق سربازان از ۴۴۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و 500 هزار تومان در سال جاری افزایش یافته و در حال حاضر حداقل حقوق پرداختی به کارکنان موصوف در مناطق عادی یک میلیون و 50 هزار تومان و حداکثر آن ۴ میلیون تومان در مناطق عملیاتی است.
به کارکنان وظیفه متاهل و کارکنان وظیفه نخبه حقوقی معادل ۱۰۰ درصد مبنای قانون خدمت وظیفه عمومی پرداخت میشود که حداقل آن در مناطق عادی ۲ میلیون تومان است و در سایر مناطق نیز علاوه بر حقوق، فوقالعادهها نیز به آن اضافه میشود. به همه کارکنان وظیفه شاغل در مناطق عملیاتی و کمتر توسعهیافته به تناسب، فوقالعاده عملیاتی و فوقالعاده بدی آب و هوا پرداخت میشود که در سال جاری مبلغ آن نیز افزایش داشته است. هزینه سفر کارکنان وظیفه بر مبنای بعد مسافت محل سکونت تا محل خدمت به صورت ماهانه و بر مبنای قانون محاسبه و پرداخت میشود. هماکنون حقوق پرداختی به کارکنان وظیفه با توجه به افزایش اعتبار پیشبینی شده معادل ۷۲ درصد حقوق تعیین شده در قانون خدمت وظیفه عمومی بود که انتظار میرود کسری اعتبار با حمایت مجلس محترم شورای اسلامی و دولت محترم در سال آینده جبران شود».
* رشد 72 درصدی اعتبار حقوق سربازان
با توجه به ارقام مطرحشده درباره حقوق سربازان و رشد چشمگیر آن، بخش عمدهای از دغدغه جوانان برای مواجهه با مقوله سربازی از بین خواهد رفت. در همین رابطه امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمیپور، رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به اجرایی شدن قانون افزایش حقوق نیروهای وظیفه گفت: مشکلات معیشتی سربازان وظیفه با افزایش چشمگیر حقوق حل و انگیزه آنها برای خدمت بیشتر خواهد شد. وی با بیان اینکه طبق بررسیهای به عمل آمده در سالهای 98 و 99 عمده مطالبات و مشکلات سربازان وظیفه مربوط به افزایش حقوق آنها بوده است، گفت: عادلانه شدن حقوق سربازان وظیفه ضرورتی بود که باید عملیاتی میشد که خوشبختانه مورد بررسی قرار گرفت و با پیگیریهای ستاد کل نیروهای مسلح و موافقت مجلس و سازمان برنامه و بودجه به مرحله اجرا درآمد.
رحیمیپور با بیان اینکه اعتبارات اختصاصیافته به حقوق سربازان رشد 72 درصدی داشته است، ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه با درخواست نمایندگان مجلس و پیگیریهای ستاد کل نیروهای مسلح همراهی لازم را داشت و هماکنون شاهد هستیم که اعتبارات بودجه برای پرداخت حقوق سربازان رشد چشمگیری داشته است و نخستین حقوق سربازان با تعرفه جدید پرداخت و به حسابشان واریز شد.
وی افزود: سربازان وظیفه در بخشهای مربوط به خوراک، پوشاک و نگهداشت، هزینههای زیادی متحمل میشوند که با افزایش حقوق این دغدغه تا حدودی رفع میشود و آنان میتوانند با چالش کمتری دوران خدمت را سپری کنند.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح گفت: افزایش حقوق کارکنان وظیفه علاوه بر خوشایندسازی در طول دوران خدمت میتواند تاثیر بسزایی بر ترغیب مشمولان غایب و فراری برای انجام وظیفه عمومی داشته باشد. وی گفت: برخی سربازان در نقاط دوردست و مرزی یا مناطق صعبالعبور و بد آب و هوا در حال خدمت هستند که حقوق آنها برای تامین هزینه حملونقل هم کفایت نمیکرد اما اکنون با اعمال تعرفههای جدید در حقوق آنها بخشی از نیازهای مالیشان تامین خواهد شد، همچنین برای آن دسته از نیروهای وظیفه که متاهل هستند، در دور جدید سقف مناسبی از حقوق در نظر گرفته شده است.
* اعتبار 7600 میلیاردی سربازی در بودجه 1400
سیدمحسن دهنوی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به افزایش حقوق سربازان، گفت: بر اساس قانون باید 60 تا 90 درصد حقوق یک پایور به یک سرباز پرداخت شود، هر چند این قانون چند سال بود که وجود داشت اما به علت عدم تامین منابع مورد نیاز این بخش در بودجه سنواتی، این قانون اجرا نمیشد. نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در گذشته به سربازان دارای مدرک تحصیلی دیپلم تنها مبلغ 300 هزار تومان پرداخت میشد، این در حالی است که حداقل باید 4 برابر بیشتر از این مبلغ به آنها پرداخت میشد.
وی تصریح کرد: ما امسال در زمان بررسی لایحه بودجه 1400 در مجلس، اعتبارات لازم برای اجرای این قانون را افزایش دادیم، کما اینکه دولت در این لایحه تنها 2 هزار میلیارد تومان برای حقوق سربازان تعیین کرده بود اما ما این مبلغ را برای تامین البسه و حقوق سربازان به 7600 میلیارد تومان افزایش دادیم.
دهنوی خاطرنشان کرد: این افزایش حقوق باید از فروردینماه اجرا میشد ولی دولت این مصوبه را به بهانه کمبود منابع مالی و اینکه پرداخت حقوق سربازان در اولویتمان نیست، اجرا نکرد اما ما بر آن تاکید کردیم و افزایش اعتبارات این بخش را در تبصره 14 گنجاندیم ولی باز هم دولت بهانه آورد که این تبصره مربوط به هدفمندسازی یارانههاست، بنابراین امکان پرداخت حقوق سربازان با استفاده از منابع مالی این بخش وجود ندارد.
وی افزود: ما روز یکشنبه این موضوع را مجدد پیگیری کردیم کما اینکه بنده در جلسه صحن علنی نیز در این مورد به رئیسجمهور اخطار قانون اساسی دادم، ضمن اینکه ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این زمینه کمک زیادی به ما کرد و در نهایت روز گذشته در پی تماسی که با این ستاد داشتم، متوجه شدم این مشکل حل شده و دولت البته با اکراه قبول کرده است که این مصوبه مجلس را اجرا کند.
***
تلاش مجلس برای رفاه سربازان
حسین نوشآبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به افزایش 4 برابری حقوق کارکنان وظیفه گفت: این میزان افزایش حقوق تاثیر بسزایی در رفاه نسبی سربازان در طول دوران خدمت ایجاد میکند. وی با بیان اینکه این طرح با تلاش مشترک کمیسیونهای امنیت ملی و تلفیق مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح به ثمر رسید، ادامه داد: فردی که به خدمت سربازی میآید، بهترین دوران عمر خود را برای وظیفه عمومی سپری میکند، لذا ضروری است وی تامین مالی مناسبی شود تا پاسخگوی نیازهایش باشد. نوشآبادی با بیان اینکه هماکنون 3 میلیون سرباز غایب داریم، افزود: با افزایش حقوق صورتگرفته، بیتردید انگیزه بسیاری برای آن دسته از مشمولان غایبی که دلیل غیبتشان بعضا مالی و معیشتی است، ایجاد میشود تا به خدمت سربازی بیایند. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایط اقتصادی کنونی یک تا 4 میلیون تومان حقوق برای سربازان رقم رضایتبخشی است که میتوان این رقم را برای سالهای آینده افزایش داد.
ارسال به دوستان
اخبار
تاکنون لیستی از مجمع تهران ارائه نشده است
مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر تهران درباره آخرین اقدامات در جبهه اصولگرایان برای حضور در انتخابات شورای شهر تهران گفت: سایتی را به عنوان مجمع تهران تشکیل دادیم تا کسانی که با شورای ائتلاف هماهنگ هستند، در آن سایت نامنویسی کنند و برای انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر تهران از آنها کمک بگیریم. طبق زمانبندی تاکنون فقط نامنویسی انجام شده است. وی با بیان اینکه تاکنون لیستی ارائه نشده است، گفت: لیست را از مجمع تهیه میکنیم و لیستهایی که معرفی میشود، نمیدانم از کجاست؟ لیست نهایی را از همین مجمع و از طریق نظرسنجی عملیاتی انتخاب میکنیم. چمران خاطرنشان کرد: باید تعدادی از افراد لیست مشخص شوند تا شعار و گفتمان خود را مطرح کنیم. البته کلیات مشخص و برنامههایی تهیه شده است اما باید به یک جمعبندی رسید تا اهداف و شعارها را اعلام کرد. پس از جمعبندی برنامهای برای اقدامات شورا و شهرداری در شورای ششم ارائه میدهیم. وی ادامه داد: همیشه باید با زمان جلو رفت و نمیتوان همان برنامههایی که قبلا اجرا شده را تکرار کرد. شهر و مردم شهر جلو رفتهاند و باید با آنها پیش رفت. چمران بیان داشت: درباره جدایی آقای طلایی در لیست الان میشنوم. البته ممکن است شورای وحدت، پایداری و گروههای دیگر هم لیست بدهند اما درباره آقای طلایی نمیدانم، چیزی نگفتند. از اینکه بخواهند لیست جدایی بدهند اطلاع ندارم، برداشت ما این بوده است که در یک دستهبندی هستیم.
***
رگبار باران در برخی مناطق کشور
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از رگبار باران و وزش باد در برخی مناطق کشور طی روزهای آینده خبر داد. صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (1 و ۲ اردیبهشت) در برخی نقاط استانهای واقع در شمال غرب، دامنههای زاگرس مرکزی و جنوبی و دامنههای جنوبی البرز مرکزی رگبار باران همراه با وزش باد پیشبینی میشود. وی با اشاره به اینکه عصر پنجشنبه (۲ اردیبهشت) در غرب سواحل دریای خزر و اردبیل نیز بارش پراکنده خواهیم داشت، اظهارکرد: طی روز جمعه (۳ اردیبهشت) در دامنههای زاگرس واقع در غرب و جنوب غرب، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز و مناطقی از مرکز و شرق استان کرمان بارش پراکنده، گاهی وزش باد شدید و رعد و برق دور از انتظار نیست. به گفته مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی طی روز پنجشنبه (۲ اردیبهشت) با نفوذ جریانهای خنک به سواحل شمالی، بارش و کاهش دما در استانهای ساحلی خزر و شمال شرق کشور پیشبینی میشود.
***
کاهش 61 میلیونی میزان مراجعه به شعب بیمه تأمیناجتماعی
رئیس مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تامیناجتماعی از کاهش ۶۱ میلیون مراجعه به شعب تامیناجتماعی در پی غیرحضوری شدن ۴۲ خدمت خبر داد و ضمن اعلام آمار پرمخاطبترین سرویسهای غیرحضوری، گفت: برآورد میکنیم سال جاری تا ۸۱ میلیون کاهش مراجعه به شعب را داشته باشیم. علیاکبر ربیعزاده در گفتوگو با ایسنا، به اعلام آخرین روند اجرا و بهبود سرویسهای غیرحضوری شده تامیناجتماعی در قالب طرح ۳۰۷۰ پرداخت و اظهار کرد: از ابتدای سال گذشته ۴۲ سرویس غیرحضوری را راهاندازی کردیم اما چون به صورت پراکنده طراحی و راهاندازی شده بودند نتوانستیم روی همه آنها مانور بدهیم. وی افزود: طراحی این سرویسها در این راستا صورت میپذیرد که خدمتی را به مخاطب برساند، بنابراین آنها را از منظر مشتری و نه از منظر فعالیتهای خودمان تعریف میکنیم. وی آمار پرمخاطبترین سرویسهای غیرحضوری را نیز اعلام کرد و گفت: تاکنون ۳۷۱ هزار مورد خرید خدمت سربازی یا پرداخت حق بیمه و احتساب دوران خدمت سربازی به عنوان سابقه بیمه به صورت غیرحضوری انجام شده و یکی از سرویسهای پرمخاطب خرید خدمت سربازی بوده است.
***
ایجاد 25 هزار شغل در سیستانوبلوچستان
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) امسال بیش از 25 هزار شغل در استان سیستانوبلوچستان ایجاد میکند.
به گفته معاون توسعه کارآفرینی اجتماعمحور بنیاد برکت، این بنیاد راهاندازی 8 هزار و 250 طرح اشتغالزایی اجتماعمحور را در استان سیستانوبلوچستان برای سال 1400 هدفگذاری کرده است که باعث ایجاد 25 هزار و 750 شغل مستقیم و غیرمستقیم در مناطق محروم و روستایی این استان خواهد شد. مرتضی نیازی با تاکید بر قرار گرفتن تمام شهرهای استان سیستانوبلوچستان تحت پوشش فعالیتهای اشتغالزایی بنیاد برکت اظهار داشت: 83 مجری و تسهیلگر در سال جدید فرآیند ایجاد مشاغل پایدار را در مناطق محروم و کمبرخوردار استان پیگیری و اجرا میکنند. وی تصریح کرد: بنیاد برکت اجرای 7 هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور را در استان سیستانوبلوچستان برای سال 1400 پیشبینی کرده بود که با انعقاد یک تفاهمنامه جدید، تعداد طرحها به 8 هزار و 250 طرح رسید. نیازی درباره مفاد این تفاهمنامه توضیح داد: تفاهمنامهای به ارزش 500 میلیارد ریال میان بنیاد برکت، سازمانهای مدیریت و برنامهریزی و جهاد کشاورزی استان و بانک قرضالحسنه مهر برای ایجاد یکهزار و 250 طرح اشتغالزایی در حوزههای کشاورزی و دامپروری به امضا رسیده است. معاون توسعه کارآفرینی اجتماعمحور بنیاد برکت خاطرنشان کرد: با احتساب این تفاهمنامه، تعداد طرحهای اشتغالزایی بنیاد برای سال 1400 به 8 هزار و 250 طرح رسید که ایجاد 25 هزار و 750 فرصت شغلی را برای متقاضیان به دنبال خواهد داشت.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» درباره واکسنهای تولید داخل و واردات واکسن گزارش میدهد
سودای واکسن
15ماه از ورود کرونا به کشور میگذرد و در این بازه زمانی بیش از 67 هزار نفر از هموطنانمان در مواجهه با این ویروس جان خود را از دست دادهاند. این آمار که هر روز ارقام جدیدی را به نام خود ثبت میکند با روند صعودی، زنگهای خطر را بیش از پیش به صدا درآورده و باعث شده تا ضرورت توجه به پروتکلهای بهداشتی، ایجاد محدودیت و در نهایت تولید و واردات واکسن کرونا برای حفظ ایمنی بیش از پیش احساس شود. البته به همت متخصصان و دانشمندان داخلی با تولید انبوه واکسن «کووایران برکت» که فاز نهایی آن در حال اتمام است، تزریق سراسری این واکسن کاملا ایرانی که دنیا را شگفتزده کرده است، در تابستان انجام میشود. همچنین دیگر شرکتهای داخلی تولیدکننده واکسن کرونا توانستهاند در این بخش به نتایج مطلوبی در تستهای بالینی خود دست یابند. هفته پیش حسن روحانی گفت: «واکسن یک کلمه کلیدی برای حل مساله کروناست. ما باید انواع واکسنی را که شرکتهای خصوصی میتوانند، وارد کنیم. ما نمیتوانیم منتظر واکسن داخلی تا تابستان شویم. ماههای اردیبهشت و خرداد بسیار حیاتی است و ما باید از انواع واکسنهای خارجی استفاده کنیم، زیرا واکسن کرونا میتواند مردم را بخوبی حفاظت کند و در سطح بسیار بالایی به حفاظت و سلامتی کمک میکند. هر شرکت و موسسهای که کوچکترین مشکلی برای واردات واکسن کرونا به کشور دارد به دفتر رئیسجمهور نامه بنویسد، من مستقیما موضوع را دنبال خواهم کرد». در حالی رئیسجمهور مستقیما به موضوع واردات واکسن وارد شد که درست یک روز بعد وزیر بهداشت گفت: «عدهای این روزها خیلی واکسن، واکسن میکنند. ما میدانستیم که واکسن کرونا جدی خواهد بود و میدانستیم واکسن یک کالای بهداشتی یا تجاری نیست بلکه در رابطه با کرونا، این کالا یک ابزار سیاسی در اختیار دولتها خواهد شد». وی درباره ورود بخش خصوصی به واردات واکسن، بیان کرد: «بخش خصوصی الان در حال واردات داروی بیماران خاص است اما واکسن بهمراتب پیچیدهتر از دارو است. واکسن فرآوردهای حساس و بیولوژیک است و افراد متخصص باید آن را وارد کنند. ماستفروش و سیمانفروش و پلاسکوفروش میخواهد واکسن بیاورد. من در سازمان غذا و دارو بساط دلالان را جمع کردم». با اعلام آمادگی رئیسجمهور برای پذیرش بخش خصوصی جهت واردات واکسن کرونا با ارز نیمایی، تعداد زیادی از شرکتها در این زمینه ثبتنام کردند که در نهایت ۳ شرکت در این زمینه موفق به دریافت مجوز شده و به دنبال کسب نمایندگی شرکتهای تولیدکننده واکسن که مورد تایید وزارت بهداشت در ایران هستند، رفتهاند.
انتشار اخبار مربوط به واردات واکسن فضا را برای تعدادی از افراد سودجو فراهم آورد، به نحوی که عدهای با تولید یک پیام جعلی از مردم میخواهند وارد لینک سایتی به نام «سیب» شوند تا بتوانند با ثبتنام خود در مرکز بهداشت، واکسن کرونا دریافت کنند. این در حالی است که وزارت بهداشت در این زمینه هشدار داده و اعلام کرده مردم به بهانه دریافت واکسن کرونا و ثبت پرونده سلامت به هیچ سایتی مراجعه نکنند. هیچ تشکیل پروندهای در شرایط فعلی نیاز به ثبتنام اینترنتی ندارد و هیچ لینکی برای ثبتنام و پرداخت هزینه صحت ندارد.
* ورود واکسنهای ایرانی کرونا به بازار از شهریورماه
بحران تهیه واکسن کرونا امروز نیازمند یک پاسخ اساسی است که یقینا میتوان بخش عمدهای از این نیاز را از طریق تولید داخل مرتفع کرد. در همین رابطه عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه بحران واکسن کرونا در کشور با ورود تولیدات داخلی از شهریورماه برطرف خواهد شد، گفت: واکسنهای داخلی کرونا از شهریورماه با حجم زیادی وارد بازار میشود. دکتر مصطفی قانعی افزود: نخستین واکسن ایرانی از اواخر خردادماه در دسترس هموطنان قرار میگیرد و بتدریج این روند شتاب میگیرد. وی با اشاره به اینکه مراحل تولید واکسن داخلی کرونا در حال طی شدن است، گفت: تاکنون ۴ مجموعه مجوز ورود به کارآزمایی بالینی را اخذ کردهاند و این مجموعهها با تمام تلاش در حال فعالیت هستند تا محصول امن، موثر و با کیفیت در اختیار هموطنان قرار گیرد. وی بیان داشت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی و وزارت دفاع ۳ مجموعه داخلی هستند که در حال تولید واکسن کرونا هستند و مجموعه چهارم کار مشترک ایران و کوبا که توسط انستیتوی پاستور در حال انجام است. عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار امیدواری کرد تا مهرماه امسال ۴ مجموعه دیگر هم مجوز کمیته اخلاق در پژوهشهای پزشکی را بگیرند.
* عدم نشت واکسن به بازار آزاد
در حالی که تب واردات واکسن کرونا بالا گرفته به نظر میرسد شرایط برای ورود این نیاز حیاتی جامعه چندان هم ساده نباشد و هماکنون صف خرید این داروی استراتژیک در سطح جهان بسیار شلوغ است. ۳ شرکت خصوصی که مجوز واردات واکسن را دریافت کردهاند، در شرایطی میتوانند اقدام به واردات کنند که سفارشات مازاد موجود در این بازار حذف و جای خالی جدید در این بخش باز شود. از سوی دیگر خبرهایی ناراحتکننده از سوءاستفاده برخی مسؤولان از جایگاه خود به منظور تزریق واکسن کرونا به خود و نزدیکانشان به گوش میرسد که باعث تشویش اذهان عمومی میشود. در همین زمینه کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: تا امروز هیچ موردی از نشت واکسن کرونا به بازار آزاد نداشتهایم، البته ممکن است موارد تخلفی بوده باشد که افرادی به بهانههای مختلف جایگزین افراد واجد شرایط تزریق واکسن شده باشند که با متخلفان برخورد میشود اما موردی از نشتی و خروج واکسن از وزارت بهداشت به بازار آزاد نداشتهایم. وی درباره شائبههای مطرح شده درباره فروش واکسن کرونا به قیمت ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان در بازار آزاد، گفت: از نظر وزارت بهداشت این نوع واکسنها اگر در بازار آزاد وجود داشته باشد اصل بر جعلی، قاچاق و تقلبی بودن آنهاست، به علاوه اینکه در برخی کشورهای اطراف ایران ممکن است واکسنهایی از مجاری غیررسمی وارد شده باشد. جهانپور درباره واردات واکسن کرونا از طریق بخش خصوصی نیز توضیح داد: واردات واکسن مستقیم از طریق بخش خصوصی تاکنون نداشتهایم اما این مسیر با رعایت قانون و مصالح نظام سلامت برقرار است. ثبت سفارش واکسن از طریق بخش خصوصی نداشتهایم؛ مواردی که بوده اظهار توانایی واردات برخی شرکتهاست ولی اسناد فنی برای واردات از نظر سازمان غذا و دارو اتفاق نیفتاده است.
* واکسن به قیمت آزاد
چند روز پیش سازمان هلالاحمر اعلام کرد بخشی از واکسنهای وارداتی رایگان نخواهد بود. این خبر که نگرانیهایی را در جامعه ایجاد کرده بود توسط سازمان غذا و دارو پاسخ داده و اعلام شد تزریق واکسن کرونا بر اساس سند ملی، رایگان است. اما خبرهای جدید حکایت از قیمت 200 تا 250 هزار تومانی واکسنهای وارداتی توسط بخش خصوصی دارد. در همین باره ناصر ریاحی، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی در حاشیه جلسه هیات نمایندگان این اتاق گفت: با دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت ۳ شرکت خصوصی تاکنون برای واردات واکسن کرونا مجوز گرفتهاند. وی افزود: حجم خرید توسط این ۳ شرکت ۶ میلیون دوز است که از شرکتهای آسترازنکای سوئد و اسپوتنیک روسیه صورت گرفته است. رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی بیان کرد: بودجه مورد نظر تهیه شده، هزینه حمل نیز پرداخت شده و هماکنون منتظر باز شدن درگاههای پرداخت هستیم تا این واکسنها در چند روز آینده وارد کشور شود. ریاحی ادامه داد: بخش خصوصی این واکسنها را در اختیار ستاد ملی مقابله با کرونا قرار میدهد و این ستاد واکسنها را بین گروههایی که در اولویت نیستند اما گروههای حساسی هستند مانند فعالان در کارگاههای تولیدی توزیع خواهد کرد. او تصریح کرد: شرط بخش خصوصی برای توزیع واکسن بین کارگاههای تولیدی این است که کارفرما هزینه تزریق واکسن تکتک کارگران را تقبل کنند و در این باره از کارگران ریالی دریافت نشود. رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی ابراز کرد: هزینه هر کدام از این واکسنها که به کمک بخش خصوصی وارد میشود، بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است.
***
کرونا جان 395 نفر دیگر را گرفت
آمار جانباختگان کرونا در کشور همچنان بالاست. بنا بر اعلام وزارت بهداشت، طی 24 ساعت 395 بیمار «کووید-۱۹» جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۷ هزار و ۵۲۵ نفر رسید. از تاریخ 30 الی ۳۱ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۴۹۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۳۶۵ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۹۲۷ نفر رسید. همچنین 4 هزار و ۹۱۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۵۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۵۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
***
فروش واکسن کرونا سیاسی شده است
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: ورود بخش خصوصی به خرید واکسن معمولا رانت ایجاد کرده و قیمت تمامشده را برای مصرفکننده نهایی افزایش میدهد، بنابراین دولت باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا واردات این کالای بهداشتی بدون رانت و منافع خصوصی انجام شود. سیدمحمد پاکمهر در گفتوگو با «وطنامروز» با بیان اینکه واردات واکسن به هر شکل ممکن تا تولید انبوه و توزیع واکسنهای ساخت داخل ضروری است، تصریح کرد: تنها راهکار جلوگیری از ابتلا به این ویروس خودمراقبتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی و تنها علاج این بیماری تزریق واکسن است، چرا تاکنون داروی دیگری برای آن یافت نشده است. وی خاطرنشان کرد: هماکنون 22 شرکت بزرگ و کوچک در کشور کار تولید و مطالعات بالینی ساخت واکسن را انجام میدهند که شرکت «کوو ایران برکت» پیشتاز تولید انبوه این دارو بوده و قرار است در تابستان با تولید انبوه واکسن «کوو ایران برکت» واکسیناسیون سراسری بتدریج در کشور شروع شود. وی ادامه داد: طبق پیشبینیها در 3 فاز تولیدی واکسن «کوو ایران برکت» سالانه 240 میلیون دوز واکسن در کشور تولید میشود. شرکتهای دیگری چون انستیتو پاستور و شرکتهای دیگر نیز بزودی به نتایج خوبی برای تولید انبوه واکسن کرونا در داخل میرسند. وی با بیان اینکه تولید و فروش واکسن کرونا اکنون در دنیا به مقولهای سیاسی تبدیل شده است، گفت: با آنکه کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا باید ابتدا شهروندان خود را واکسینه کنند اما بعضا دیده میشود به جای این کار، اقدام به فروش آن به برخی کشورها میکنند. در مواردی نیز تولیدکنندگان واکسن کرونا از فروش این کالا به برخی کشورها امتناع میورزند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|