|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
دست برتر میدان
کمیل نقیپور: جنگ در جریان میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین نقطه عطفی در تاریخ مبارزاتی گروههای مقاومت و همچنین دوران جدیدی در تاریخ جعلی رژیم صهیونیستی به حساب میآید؛ جنگی که در آن برای نخستینبار مرکز رژیم صهیونیستی هدف موشکباران گسترده قرار گرفت و با وجود ارتقای سامانه موسوم به گنبد آهنین و تبلیغات گسترده رژیم صهیونیستی روی این سامانه، مقاومت فلسطین به توانمندی لازم برای هدف قرار دادن تلآویو و فراتر از تلآویو دست پیدا کرده است.
این نقطه عطف تاریخی را میتوان از جنبههای گوناگون مورد بررسی و مداقه قرار داد، با این حال برخی نکات را که این روزها در میان اخبار جنگ، در رسانهها کمتر مورد توجه قرار میگیرد، میتوان شامل موارد زیر دانست.
1- تحولات هفتههای اخیر در داخل مرزهای فلسطین اشغالی بیانگر آن است که رژیم صهیونیستی دچار ضعف امنیتی شدیدی در داخل است. انفجار در تاسیسات موشکی، اصابت موشک در نزدیکی دیمونا، انفجارهای متعدد در پالایشگاه و نیروگاه و مسیرهای راهآهن و... نشان میدهد رژیم صهیونیستی وارد لوپ ناامنی داخلی شده است که حداقل در گذشته با این شدت با آن مواجه نبوده است. علاوه بر این، شکلگیری هستههای مقاومت مردمی در کرانه باختری و درگیریهای شدید و بیسابقه در شهرهای اشغالی میان اعراب و صهیونیستها که برخی از این شهرها از جمله لاد، عکا و... را به شهرهای آشوبزده تبدیل کرده است، تصویر جدیدی از ضربهپذیری و ناامنی رژیم صهیونیستی در درون مرزهای سرزمینهای اشغالی تحت حاکمیت صهیونیستها را به نمایش گذاشته است؛ موضوعی که رسانههای صهیونیستی از آن به عنوان رویداد بیسابقه یاد میکنند.
2- نقش ایران و سپاه قدس و فرمانده شهید آن و همچنین فرمانده فعلی آن در سازماندهی، تقویت و طراحی استراتژی گروههای مقاومت را به منظور مقابله با رژیم صهیونیستی نباید نادیده گرفت. ایران پیش از این صراحتا اعلام کرد از تمام گروههای مقاومت برای مبارزه با اسرائیل حمایت مادی و معنوی میکند؛ راهبردی که وظیفه اجرای آن با سپاه قدس بوده است و سردار سلیمانی نقش محوری در تسلیح گروههای مقاومت و سازماندهی و هماهنگی میان آنان را برعهده داشت. حال پس از گذشت حدود یک سال و نیم از شهادت سردار سلیمانی، واقعیت میدان نشان میدهد پس از شهادت شهید سلیمانی و روی کارآمدن سردار قاآنی نهتنها خللی در سیاستهای ایران در حمایت همهجانبه از گروههای مقاومت به وجود نیامده، بلکه با همان قوت و با توجه به تغییر شرایط، حتی با ابتکارات دیگری حمایتهای مستشاری، مادی و نظامی ادامه پیدا کرده است و هماکنون دست گروههای مقاومت توانمندتر و پرتر از هر زمان دیگری است. این حمایتها به گونهای بوده است که گروههای مقاومت فلسطینی که پیش از این بنا به دلایلی صراحتا به حمایتهای ایران اشارهای نمیکردند یا کمتر اشاره میکردند، هماکنون از جمهوری اسلامی بابت حمایتهای نظامی و مستشاری به صورت رسمی و علنی تقدیر و تشکر میکنند و اینگونه به حامیان و دشمنانشان این پیام را مخابره میکنند که پشتیبان اصلی مقاومت فلسطین جمهوری اسلامی است.
3- نکتهای دیگر که باید در ادامه نکته قبلی به آن اشاره کرد آن است که ناامنیهای اخیر در فلسطین اشغالی و جنگ میان گروههای مقاومت و رژیم صهیونیستی هر چند که به وضوح بیانگر ضعف شدید امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی است، با این حال رسانههای خبری توانایی ادراکسازی از این ضعف اساسی اسرائیل برای مخاطبان خود را ندارند. رژیم صهیونیستی، رژیمی است که همواره درگیر ناامنیهای گسترده است؛ فاصله امنیت و ناامنی در سرزمینهای اشغالی به اندازه فاصله چند دقیقهای طی شدن موشکهای مقاومت از باریکه غزه به شهرهای اشغال شده است و عامل اصلی این شرایط، گروههای مقاومت و پشتیبان اصلی گروههای مقاومت، جمهوری اسلامی است. به بیان دیگر علتالعلل ناامنیهای کوچک و بزرگ در رژیم صهیونیستی که کیان این رژیم را تهدید میکند، ایران است. با این حال هنگامی که رژیم صهیونیستی در نتیجه ضرباتی که به این رژیم از سوی ایران وارد شده، طی یک عملیات امنیتی یک ضربه به ایران میزند، رسانههای خارجی و بعضا رسانههای داخلی به صورت ناآگاهانه، ضعف امنیتی شدید ایران را تصویرسازی میکنند اما مسائلی مانند اتفاقات امنیتی چند هفته گذشته در رژیم صهیونیستی و همچنین حمله گسترده مقاومت فلسطین که ایران و سپاه قدس نقش اصلی و مستقیم در وقوع آن داشته است، در بازتاب رسانهای، ربط متناسبی با قدرت نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی پیدا نمیکند. به بیان دیگر ضربهای که جمهوری اسلامی در حوزه امنیتی و نظامی به اسرائیل وارد میکند بسیار بزرگتر و سهمگینتر از ضربات امنیتی رژیم صهیونیستی علیه ایران است، با این حال رسانهها در به تصویر کشیدن قدرت ایران در قبال اسرائیل آنگونه که در واقعیت وجود دارد، ناتوان هستند.
4- همزمانی حملات مقاومت به رژیم صهیونیستی با فرمایشات رهبر انقلاب در روز قدس نیز حائز اهمیت است. رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خود در روز قدس مدل و نقشه مواجهه با رژیم صهیونیستی را ترسیم کردند و گروههای مقاومت در جنگ جدید با رژیم صهیونیستی عینا بر اساس همان سیاست راهبردی مدنظر رهبر انقلاب عمل کردند. آیتاللهالعظمی خامنهای در فرمایشات خود در روز قدس بر ۳ نکته تاکید ویژه کردند:
یک- ضربه به رژیم صهیونیستی و در نهایت نابودی اسرائیل صرفا با تقویت خط جهاد و شهادت و مقاومت صورت میگیرد.
دو- گروههای فلسطینی برای مقابله با رژیم صهیونیستی باید به وحدت برسند و وحدت خود را حفظ کنند.
سه- تاکید بر محوریت و عاملیت مجاهدت گروههای فلسطینی در مبارزه با رژیم صهیونیستی و دل نبستن به سیاست کشورهای عربی و... .
بر اساس همین مدل، گروههای مقاومت فعالتر از گذشته وارد میدان مبارزه شدند. اتکا به خود و اعتماد به توانمندیها، وحدت گروهها، کنار گذاشتن اختلافات و تشکیل اتاق عملیات مشترک و تاکید بر اینکه صرفا مقاومت راهحل مقابله با سیاست اشغالگری رژیم صهیونیستی است به ۳ اصل راهبردی گروههای مقاومت تبدیل شده که در حمله اخیر بروز و ظهور این اصول کاملا مشخص است. حتی محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان که همواره فاصله خود با سیاست مقاومت را حفظ کرده نیز در روزهای ابتدایی جنگ فعلی، بر مقاومت و مقابله جدی با رژیم صهیونیستی به عنوان تنها راه مقابله با رژیم و همچنین وحدت گروههای فلسطینی در راه مبارزه با اسرائیل تاکید کرد.
به بیان دیگر محور اصلی سخنرانی رهبر انقلاب در روز قدس اعتماد همهجانبه رهبر مقاومت به گروههای مقاومت در راه مبارزه با اسرائیل، همچنین گشودن افقهای جدید برابر گروههای مقاومت برای مبارزه با رژیم صهیونیستی است؛ آنجا که ایشان تاکید میکنند: افزایش قدرت دفاعی و نظامی، خودکفایی در ساخت سلاحهای مؤثر، اعتمادبهنفس مجاهدان، خودآگاهی روزافزون جوانان، گسترش دایره مقاومت به سراسر کشور فلسطین و بیرون از آن، خیزش اخیر جوانان در دفاع از مسجدالاقصی و انعکاس توأمان مجاهدت و مظلومیت ملت فلسطین در افکار عمومی بسیاری از مناطق جهان، بشارتدهنده آینده درخشان است.
5- تصویری که رژیم صهیونیستی در قالب طرح معامله قرن و پس از توافق آبراهام به دنبال ساختن آن بود، یعنی قدرتمند شدن اسرائیل و تغییر نظم منطقهای به نفع این رژیم، عملا با ضربهپذیری گسترده رژیم صهیونیستی از گروههای مقاومت برهم زده شد. رژیم صهیونیستی در جنگ فعلی و در جریان حملات گروههای مقاومت بیشترین ضربه را نسبت به حملات پیشین دریافت کرد و اتفاقا نشان داده شد فروپاشی و نابودی اسرائیل نهتنها همچنان گزاره معتبری است بلکه بهرغم شوآفهای سیاسی اعتبار آن از گذشته نیز بیشتر شده است.
6- جنگ در جریان میان گروههای مقاومت و رژیم صهیونیستی عرصه نمایش توانمندیهای فوقالعاده مقاومت فلسطین در حوزه امنیتی و نظامی است که به برخی از آن در ادامه اشاره میشود:
- رونمایی از موشکهای پیشرفتهتر و نقطهزن
- بهرهگیری از پهپادهای انتخاری برای انهدام اهداف مدنظر در داخل سرزمینهای اشغالی
- حمله هدفمند به مراکز تجمع نظامیان و اماکن حساس مانند نیروگاهها و پالایشگاهها و برخی تاسیسات مربوط به سامانه موسوم به گنبد آهنین که نتیجه توانمندی امنیتی و نظامی گروههای مقاومت است.
- دستیابی گروههای مقاومت به هدفهای بعد از تلآویو به گونهای که برای نخستینبار در تاریخ رژیم، آژیر خطر در تمام مناطق اشغالی به صدا درآمد و شهرهای مختلف اشغال شده زیر ضربه مقاومت قرار گرفتند.
- توانمندی بالا در انهدام جیپها و نفربرهای نظامی ارتش صهیونیستی که در نتیجه دستیابی گروههای مقاومت به موشکهای کورنت به دست آمده است.
- توانمندی بالای هستههای مقاومت مردمی در کرانه باختری برای مقابله با صهیونیستها و ضربه وارد آوردن به رژیم صهیونیستی
- ظرفیت گسترده اعراب ساکن در مناطق اشغالی در ضربه زدن به امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
7- نکته بسیار مهم اما همراهی همه مردم فلسطین با جریان مقاومت است. اگر در گذشته بخشی از مردم فلسطین در کرانه باختری یا اعراب ساکن در مناطق اشغالی معتقد به سیاست ۲ دولتی بودند، الان همه مردم فلسطین از افراد ساکن در اردوگاهها گرفته تا اهالی شهرهای اشغالی یکصدا معتقد هستند تنها راه، مقاومت و بیرون راندن صهیونیستها از خانهها و محلههای فلسطینیهاست. به بیان دیگر جبهه مقابله با اسرائیل دیگر محدود به باریکه نوار غزه نیست، بلکه کل سرزمین فلسطین از شمال تا جنوب این کشور میدان مبارزه با صهیونیستهاست.
8- رژیم صهیونیستی پس از پاسخ محکم و دندانشکن مقاومت دریافته است دوران بزن در رو حتی در درون مرزهای سرزمینهای اشغالی تمام شده است. البته این به معنی پایان ظلم و وحشیگری اسرائیل علیه مردم فلسطین نیست، چرا که ذات اشغالگری ظلم به مردم فلسطین محسوب میشود. این گزاره به این معناست که اسرائیل میداند ضربه وارد آوردن به مردم فلسطین و هتک حرمت مسجدالاقصی با پاسخ متناسب مواجه میشود، این ادراک برای مقامات رژیم در نتیجه موشکهای مقاومت حاصل شده است و آنها در آینده در مواجهه با مردم و مقاومت فلسطین با احتیاط بیشتری برخورد میکنند.
9- هماکنون و در نتیجه عیان شدن ضعف گسترده رژیم صهیونیستی برای مقابله با مقاومت، این واقعیت بیش از هر زمان دیگری برای فلسطینیان و سایر مردم آزاده جهان قابل باور است که رژیم صهیونیستی، رژیم ماندنی نیست. رژیمی که هماکنون توانایی شکست گروههای مقاومت فلسطین را ندارد در صورت باز شدن همزمان ۵ جبهه کرانه باختری، نوار غزه، بلندیهای جولان، جنوب لبنان و سوریه (در حوزه حمله موشکی) روزهای پایان عمر نحسش رقم میخورد.
10- فرار اشغالگران از سرزمین فلسطین پس از حملات موشکی گروههای مقاومت، این گزاره را ثابت میکند که این رژیم همواره در لبه فروپاشی قرار دارد. مهاجران اشغالگر که با وعده زمین رایگان و... از سایر کشورها به فلسطین کوچ میکنند، تاب ناامنی و در خطر افتادن جان خود را ندارند. صهیونیستها اگر زمین رایگان را میپسندند اما جان خود را بسیار شیرینتر از آن میدانند که بخواهند برای به دست آوردن زمین غصبی، آن را فدا کنند. ایجاد احساس ناامنی و برهم زدن این تصویر مورد علاقه سران صهیونیست که «اسرائیل کشوری مانند سایر کشورهاست» کارویژه اصلی موشکهای مقاومت است؛ موشکهایی که هماکنون پیشرفتهتر شده و علاوه بر اینکه هزینه گزافی روی دست رژیم صهیونیستی به خاطر فعال شدن سامانه گنبد آهنین میگذارد، تاسیسات و اماکن شهری را نیز منهدم میکند و تلفات انسانی نیز میگیرد.
11- و نکته آخر اینکه هماکنون نیز مقاومت به پیروزیهای اولیه مدنظر دست یافته است. پس از حمله موشکی گروههای مقاومت، هتک حرمت به مسجدالاقصی متوقف شد، تخلیه محله فلسطینی شیخ جراح به تعویق افتاد، تلآویو و بعد از تلآویو با موفقیت موشکباران شد و نقطهزنی موشکهای پیشرفتهتر به اثبات رسید، با این حال مقاومت به دنبال تثبیت راهبرد «هماوردی متوازن» است؛ همان راهبردی که سخنگوی گردانهای عزالدین قسام پس از پایان ضربالاجل مدنظر گروههای مقاومت خطاب به صهیونیستها اینگونه آن را اعلام کرد: (حملات موشکی) پیامی به دشمن است که خوب بفهمد، اگر برگردید برمیگردیم و اگر تجاوزات را افزایش دهید ما نیز به حملات میافزاییم.
ارسال به دوستان
تشدید تنش با ایران چگونه امنیت داخلی رژیمصهیونیستی را آسیبپذیر کرد؟
مخمصه امنیتی اسرائیل
عماد هلالات: تحولات و رخدادهای امنیتی در رژیم صهیونیستی در یک ماه گذشته حاکی از آسیبپذیر بودن این رژیم در جبهه داخلی است. با وجود برگزاری رزمایشهای امنیتی فراوان در جبهه داخلی اما اتفاقات و رخدادهای اخیر حاکی از ناتوانی این رژیم در مدیریت جبهه داخلی است. تنوع حوادث امنیتی در داخل سرزمینهای اشغالی، آشفتگی را برای یهودیان ساکن این مناطق به ارمغان آورده است. از طرفی ناتوانی بنیامین نتانیاهو در تشکیل کابینه با اتمام زمان مقرر، این رژیم را با بحران مدیریتی روبهرو کرده است و درگیریهای داخلی میان احزاب و متهم کردن یکدیگر به خیانت افزایش یافته است.
در بعد دیگر تنش با جمهوری اسلامی بویژه بعد از حادثه نطنز شدت زیادی پیدا کرده است. به غیر از حوادث امنیتی، افزایش هزینهها برای کشتیهای رژیم صهیونیستی با توجه به اشراف جمهوری اسلامی بر منطقه خلیجفارس و دریای عمان، آسیبپذیری این رژیم را دوچندان کرده است تا جایی که خطوط دریایی رژیم صهیونیستی در گزارشهای خود به دولت این رژیم از ناتوانی و آسیبپذیر بودن آن در مقابل حملات دریایی جمهوری اسلامی خبر دادهاند. تنشهای دریایی اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی بخشی از نزاع گسترده آنها در سطح منطقه است.
ناتوانی امنیتی رژیم صهیونیستی در جبهه داخلی در برابر حوادثی همچون برخورد موشک به نزدیکی نیروگاه هستهای دیمونا، انفجار در تأسیسات برق، آتشسوزی در پالایشگاه، انفجارها در شهر صفد در منطقه الجلیل و حادثه کوه مرون که به کشته شدن 45 صهیونیست و زخمی شدن بیش از 300 نفر دیگر انجامید، همه و همه حاکی از روند افزایشی تحولات و شکنندگی امنیتی این رژیم در جبهه داخلی است. در باب تحولات امنیتی، رسانههای رژیم صهیونیستی از وقوع انفجار در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند. این رسانهها در سایه قوانین سختگیرانه و سانسور شدیدی که ارتش بر آنها اعمال میکند، این انفجار را یک حادثه نهچندان مهم جلوه دادند. این در حالی است که حجم آتش و دود برخاسته از این انفجار مهیب در فیلمها و تصاویر منتشر شده از آن به حدی بود که حتی از فاصله بسیار دور نیز به وضوح قابل مشاهده بود. با این حال روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در خبری افشا کرد این انفجار در یک کارخانه نظامی مهم به نام «تومر» وابسته به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واقع در شهر «الرمله» در منطقه «گوشدان» رخ داده است. تومر یک کمپانی تحت مالکیت اسرائیل است. این کمپانی، موشکهای دوربرد پیکان، راکتهای توپخانهای و هوایی شرکت البیت، مراحل اول و دوم موتورهای شاویت و پرتابگرهای ماهوارههای اسرائیل را میسازد.
به این رخدادها و تحولات امنیتی در یک ماه گذشته، باید حملات راکتی و موشکی از غزه به سمت شهرکهای صهیونیستی را هم اضافه کرد. در بعد دیگر، درگیریها بین جوانان فلسطینی و صهیونیستهای افراطی در اکثر مناطق سرزمینهای اشغالی نیز در یک ماه گذشته افزایش یافته است. به گزارش وبگاه صهیونیستی «والا»، در عملیات اخیر علیه نظامیان ارتش صهیونیستی در کرانه باختری که به مجروح شدن ۲ نفر و کشته شدن یک نفر منجر شد، شواهد از وجود یک هسته محلی آشنا به جغرافیای منطقه و راههای فرار آن حکایت دارد؛ هسته عملیاتیای که از ضعف ارتش اسرائیل بهره برده و عملیات خود را بهرغم وجود دوربینهای مراقبتی فراوان در منطقه با جرأت اجرا کرده و بعد از آن بدون گذاشتن ردی از خود فرار کردهاند. عملیات علیه نظامیان اسرائیلی در ایست بازرسی «زعتره» فقط شروع کار است. در همین زمینه، ایهود اولمرت (نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی) خطاب به بنیامین نتانیاهو میگوید: زمینه انتفاضه سوم فلسطینیان فراهم شده است. تحولات امنیتی در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد که مبارزه با این رژیم وارد مرحله جدیدی شده است.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری چهارشنبه 15 اردیبهشت درباره تحولات امنیتی رژیم صهیونیستی گفت: صهیونیستها در غروب سیاسی به سر میبرند و فروپاشی آنها میتواند از درون باشد، اینها در یک سال و نیم گذشته خودشان را باد کرده و تلاش کردند دامنه شرارتها را زیاد کنند؛ از چند هفته پیش تمام آسیبهای رژیم صهیونیستی نشان داده شد. خیلی ساده میشود تجارت دریایی آنها را مختل کرد. انفجار مهیب کارخانه ساخت موتورهای پدافند هوایی و ساخت ماهواره، بادکنک صهیونیستها را خالی کرد. وی در ادامه با یادآوری تمام حوادث امنیتی در اسرائیل و همچنین کشته شدن جاسوسان اسرائیلی در اربیل عراق گفت: نخستین ضربه به اینها میتواند آخرین ضربه باشد. با یک عملیات میشود این رژیم را منهدم کرد. این اتفاقات میتواند تکرارپذیر باشد و این رژیم نمیتواند فقط مولد شرارت باشد.
* افسانه امنیت داخلی اسرائیل
تحولات اعجابآور این روزهای فلسطین اشغالی زنگ خطر را برای فروپاشی امنیت داخلی این رژیم به صدا درآورده است. مقامات اسرائیل در سالهای اخیر با پروپاگاندایی که نسبت به امنیت داخلی سرزمینهای اشغالی شکل داده بودند حالا با این مواجهند که طی 3 روز جریان مقاومت در غزه بیش از هزار موشک و راکت به تلآویو و شهرهایی مثل اشدود و عسقلان که پیش از این مورد حمله واقع نشده بودند، پرتاب کرده و موجب شده بیش از نیمی از جمعیت سرزمینهای اشغالی روزهای متوالی را در پناهگاه به سر ببرند.
ارتش صهیونیستی تلاش کرد به کمک سامانه پدافندی گنبد آهنین از عبور موشکها و راکتهای شلیک شده از نوار غزه و اصابت آنها به شهرکهای صهیونیستنشین جلوگیری کند اما باز هم ثابت شد این سامانه در زمان شلیک پرتعداد و متمرکز بر یک نقطه از سوی رزمندگان فلسطینی، تسلیم شده و کاری از پیش نمیبرد. این رخدادها در شرایطی است که مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند درگیریهای اخیر در طول 70 سال گذشته از زمان تاسیس این رژیم بیسابقه است و حتی در سال 1948 هم دیده نشده بود.
در این میان رئیس رژیم صهیونیستی اعلام کرده در خیابانهای اسرائیل جنگ رخ داده و همه متعجب ماندهاند و هیچکس آنچه را میبیند باور نمیکند. به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، «روون ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی به شبکه ۱۱ رژیم گفت: اکثریت ساکت چیزی نمیگویند، چون متحیر ماندهاند. او افزود: ما وضعیتی را به وجود آوردهایم که امکان جنگ داخلی را فراهم میکند و به خاطر این سکوت کردهایم.
رئیس رژیم صهیونیستی خواستار بررسی راهحلهای فوری برای توقف درگیریها میان فلسطینیها و شهرکنشینها شد و گفت: از همه میخواهم هر کاری که میتوانید برای توقف این شرایط وحشتناکی که مقابل چشمان ما قرار دارد، انجام دهید. ما بدون دلیل درگیر یک جنگ داخلی شدهایم، این دیوانگی را متوقف کنید. همچنین شهردار شهر «لاد» در فلسطین اشغالی گفت اوضاع در خیابانهای این شهر به جنگ داخلی شباهت یافته است.
در همین حال روزنامه عبریزبان هاآرتص گزارش داد ارتش اسرائیل منتظر دستوری برای پایان دادن هر چه سریعتر به عملیات جنگی در نوار غزه است، چرا که تلآویو هراس این را دارد که درگیریها میان صهیونیستها و فلسطینیها در داخل اراضی اشغالی از کنترل خارج شود.
این روزنامه نوشت ارتش اسرائیل منتظر دستوراتی از جانب دولت است. مسؤولان ارشد نظامی اسرائیل به این نتیجه رسیدهاند خشونت در لاد، بات یام، عکا و دیگر شهرها تهدید امنیتی است که خطر آن از درگیری در غزه کمتر نیست.
آتشی که در قدس و محله «شیخ جراح» روشن شد، به سرعت به سمت یک جنگ تمامعیار میان فلسطینیان و صهیونیستها میرود. زمزمههای آغاز انتفاضه سوم در حالی شنیده میشود که سطح جدید درگیری میان فلسطینیها با اشغالگران اسرائیلی میتواند از ابعاد انتفاضههای اول و دوم موسوم به انتفاضه سنگ و انتفاضه اقصی -که در حقیقت سطوحی از مقاومت مدنی بودند- فراتر رفته و به یک جنگ تمامعیار ضدمتجاوزان به اتکای فناوریهای پیشرفته موشکی، پهپادی و مخابراتی منجر شود؛ جنگی که قطعا دامنهاش به بیتالمقدس محدود نشده و در یک رخداد تاریخی، کانونهای مقاومت در غزه و کرانه باختری را هم فعال خواهد کرد. تصاویر وحشیگری اسرائیلیها طی حملات ۳ روزه به نمازگزاران مسجدالاقصی و همچنین برخی محلههای قدیمی پیرامون آن از جمله «شیخ جراح» به اقصی نقاط دنیا مخابره شد و واکنشهای بینالمللی شدیدی به همراه داشت. تهاجم مشترک نظامیان رژیم اشغالگر و شهرکنشینان صهیونیست به تجمع فلسطینیها در مسجدالاقصی و همزمان درگیری میان ساکنان بومی محله ریشهدار «شیخ جراح» در شرق قدس با غاصبان اسرائیلی بیش از 560 مجروح بر جا گذاشت و قدس را با حضور 10 هزار نیروی نظامی و هزاران شهرکنشین صهیونیست مسلح به یک منطقه جنگی تبدیل کرد. تنشها از ۲ هفته پیش از منطقه بابالعامود واقع در مرکز شهر بیتالمقدس آغاز شد؛ جایی که اهالی قدس با ایستادگی مقابل نظامیان اسرائیلی که قصد بستن ورودیهای این محله همجوار مسجدالاقصی را داشتند، بموقع جلوی اجرای طرح یهودیسازی قدس و تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی را گرفتند؛ طرحی که در روزهای پس از آن با یورش صهیونیستها برای اخراج اهالی قدس از منازل آبا و اجدادیشان در محله «شیخ جراح» ادامه یافت. به تدریج دامنه اعتراضات و واکنشهای فلسطینیان به تجاوزهای دامنهدار صهیونیستها در قدس به سراسر سرزمینهای اشغالی کشیده شد به طوری فلسطینیهای ساکن بندر حیفا، کرانه باختری رود اردن و مناطق اشغالی 1948 را هم به طور یکپارچه وارد درگیری با صهیونیستها کرد که طی چند دهه اخیر در سرزمینهای اشغالی بیسابقه بوده است و از همه مهمتر ابتکار عمل مقاومت در غزه بود که با شلیک هزاران موشک و راکت آسمان اسرائیل را تصرف کرد و در اتفاقی بیسابقه، دامنه حملات موشکی مقاومت در فلسطین اشغالی را به کل سرزمینهای اشغالی افزایش داد.
* تحولات و رخدادهای امنیتی عراق
بامداد ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ با ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابومهدی المهندس و همراهانشان توسط ایالاتمتحده آمریکا، یکی از مهمترین رویدادهای سال در منطقه و حتی جهان رخ داد. فارغ از بحث گسترده درباره این رویداد، به نظر میرسد تغییر یا تضعیف سیاستهای منطقهای ایران، یکی از مهمترین اهداف آمریکا از ترور فرودگاه بغداد بوده است. به نظر میرسد آمریکاییها برای پیشبرد راهبرد فشار حداکثری و تضعیف نفوذ منطقهای ایران، یک راهبرد چندوجهی در عراق را علیه ایران طراحی و اجرا کردند که هدایت اعتراضات مردمی به سمت استعفای نخستوزیر، ترور فرودگاه بغداد، برخی حملات پراکنده به نیروهای مقاومت و نخستوزیری الکاظمی بخشی از آن بوده است. در این راهبرد، ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا با هدف کاهش نفوذ ایران در ساختار قدرت عراق بود، با این وجود جمهوری اسلامی بهسرعت با جایگزینی سردار قاآنی بعد از شهادت سردار سلیمانی موجب شد خلأ قدرت در محور مقاومت کمتر احساس شود.
سردار قاآنی توانست طی چند سفر به بغداد و دیدار با گروههای مختلف مقاومت عراقی، خلأ فقدان سردار سلیمانی را جبران کند که یکی از مهمترین اتفاقات در این دیدارها استعفای هادی العامری، رئیس سازمان بدر عراق و رئیس ائتلاف الفتح در پارلمان عراق بود که این استعفا توانست قدرت میدان محور مقاومت در عراق را دوچندان کند. بویژه بعد از شهادت ابومهدی المهندس که حلقه اتصال گروههای مختلف مقاومت عراق بود، پراکندگی در بین گروههای مقاومت بیشتر احساس میشد که با آمدن ابوفدک المحمداوی به جای شهید ابومهدی المهندس از یک طرف و استعفای هادی العامری از پارلمان و بازگشت به میدان، قدرت گروههای مقاومت عراقی افزایش یافت و این تغییر باعث انسجام در بین گروههای مختلف عراقی به رغم اختلاف در تاکتیک شده است. مردم و گروههای عراقی نیز با توجه به شهادت مظلومانه هموطنان خود به دست آمریکا در سالهای گذشته و نقض مکرر حاکمیت کشورشان، به صورت جدیتری خواهان اخراج آمریکا از عراق و گرفتن انتقام خون شهدای این حادثه تروریستی شدند. از این رو پس از گذشت مدت کمی از این جنایت، گروههای مقاومت جدید عراقی در این کشور اعلام موجودیت کردند. این گروهها هدف اصلی خود را مقابله نظامی شدیدتر و جدیتر علیه آمریکا و منافعش در تمام مناطق عراق تا اخراج کامل نیروهای اشغالگر از خاک کشورشان عنوان کردند.
تاکنون ۱۵ گروه مقاومت عراقی برای مقابله با اشغالگری آمریکا در این کشور اعلام موجودیت کردهاند. اسامی این گروهها بدین شرح است:
1- گروه مقاومت قاصم الجبارین
2- گروه مقاومت اصحاب کهف
3- گروه مقاومت سرایا اولیاء الدم
4- گروه مقاومت فصیل المقاومه الدولیه
5- گروه مقاومت سرایا ثوره العشرین الثانیه
6- گروه مقاومت عصبه الثائرین
7- گروه مقاومت اولو العزم
8- گروه مقاومت قوات ذوالفقار
9- گروه مقاومت ثار المهندس
10- گروه مقاومت الشهید کریم درعم
11-گروه مقاومت ابالفضل العباس
12-گروه مقاومت سرایا المنتقم
13-گروه مقاومت کتیبه السابقون
14-گروه مقاومت لواء منتقمون
15-گروه مقاومت لواء خیبر
در طول یک سال گذشته، گروههای مقاومت عراقی به صورت مستقیم و غیرمستقیم دستکم ۱۱۰ حمله علیه آمریکا و منافع آمریکا در خاک عراق انجام دادهاند. همچنین از یکم فروردینماه تا هفتم اردیبهشت دستکم ۴۰ حمله توسط بمبهای کنارجادهای و راکت علیه کاروانها و مقرهای نظامی آمریکا در عراق انجام شده است. نیروهای مقاومت عراق علاوه بر انفجارهای کنارجادهای، از پهپاد و موشک نیز برای هدف قرار دادن کاروانها و پایگاههای نظامی آمریکا استفاده کردند. آمریکاییها طی اواسط فروردین تا 25 فروردین 1400، 11بار مورد هدف قرار گرفتهاند. حملات علیه نیروهای آمریکایی، از لحاظ کیفی نیز متحول شده است؛ در حملات جدید از پهپاد و موشک نیز استفاده میشود و نیروهای اشغالگر نمیتوانند این پهپادها را هدف قرار دهند. به هر حال، این افزایش کمی و کیفی حملات، عزم نیروهای مقاومت عراق برای اخراج اشغالگران به زور اسلحه را نشان میدهد. حمله پهپادی به مراکز حساس پایگاه آمریکایی عینالاسد، از آن جمله است. در این بین باید حمله به پایگاه هوایی آمریکایی بلد در استان صلاحالدین، حمله به پایگاه نظامی ویکتوریا در نزدیکی بغداد را هم اضافه کرد. در یکی از حملات به کاروانهای لجستیکی و پشتیبانی آمریکایی که میتوان آن را سنگینترین حمله در یک سال گذشته به کاروانهای آمریکایی برشمرد، تعدادی از کاروانهای لجستیکی آمریکا در گذرگاه مرزی جریشان واقع در مرز عراق با کویت توسط مقاومت عراق مورد هدف قرار گرفت. طی این حمله که 14 اردیبهشت توسط گروه کتیبه السابقون انجام شد، تعداد زیادی از خودروهای سنگین و تجهیزات لجستیکی آمریکا که در گاراژهای گذرگاه مرزی جریشان مستقر شده بود، تخریب و منهدم شد.
با این وجود رئیس تروریستهای سنتکام در مصاحبهای عنوان کرد هنوز تصمیمی برای خروج از عراق نداریم. کنت مکنزی گفت: خروج نیروهای آمریکایی از عراق در زمان نزدیک اتفاق نمیافتد. پس از این قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهل الحق از گروههای حشدالشعبی عراق به مناسبت روز جهانی قدس گفت: هدف گروههای مقاومت اسلامی وادار کردن نظامیان آمریکایی به خروج از عراق است بویژه از زمانی که آمریکاییها به صراحت اعلام کردند قصد عقبنشینی از خاک عراق را ندارند. قیس الخزعلی افزود: تصمیم وادار کردن نظامیان آمریکایی به خروج از عراق یک تصمیم قطعی و شجاعانه و وعده مردان مقاومت است. ما در برابر خون شهدا تعهد داریم که هیچ پایگاه نظامی آمریکایی و هیچ نیروی رزمی بیگانه در خاک پاک عراق نماند و اگر فکر کنیم که این میزان عملیات نظامی ما علیه نیروهای آمریکایی کافی نیست بر میزان آن خواهیم افزود تا وقتی که آنها صبرشان تمام شود.
***
عدم ادرا سازی رسانههای داخلی از تحولات عراق و رژیم صهیونیستی
تحولات و رخدادها در عراق بویژه بعد از ترور فرماندهان مقاومت در سال 98 و تحولات امنیتی در سرزمینهای اشغالی بعد از ترور شهید فخریزاده و انفجار نطنز شدت یافته است و معمولا این حوادث با سانسور خبری رسانههای غربی و بیگانه مواجه میشود. این در حالی است که تحولات و رخدادهای داخلی و بیرونی جمهوری اسلامی به سرعت در خبرگزاریها، روزنامهها و رسانهها منعکس و باعث ایجاد فضای رسانهای علیه کشور میشود بویژه اگر تحولات و حوادث برچسب امنیتی بخورد به سرعت در شبکههای معاند و ضدانقلاب منتشر میشود و فرآیند ادراکسازی و اقناعسازی کلید میخورد. یا در صورتی که در بعد منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی دستاوردی داشته باشد، یا سانسور خبری اتفاق میافتد یا جای جلاد و شهید را عوض و به ذهن مخاطبان تزریق میکنند. معمولا بعد از تحولات و حوادث امنیتی که در داخل خاک جمهوری اسلامی یا علیه منافع کشور در خارج از آن صورت میگیرد، اخبار آن به سرعت در فضای رسانهای کشورها و میان افکارعمومی پخش میشود، این در حالی است که اگر جمهوری اسلامی به این حوادث و رخدادها در همان سطح یا بیشتر از آن پاسخ دهد، در داخل فضای رسانهای نمیتواند افکار عمومی را قانع و فرآیند ادراکسازی را صورت دهد. در جبهه مقابل چندین حادثه امنیتی در سرزمینهای اشغالی به وقوع پیوست اما در داخل شاهد پیوست رسانهای در مقابل این حوادث و رخدادها نبودیم. به نظر میرسد رسانههای داخلی بخوبی نتوانستند پوشالی بودن قدرت رژیم صهیونیستی و ضربهپذیر بودن این رژیم را در جبهه داخلی خود، نمایش دهند. میتوان گفت دستاوردهای جمهوری اسلامی یا واکنشهای آن در مقابل دشمنان خود فقط در فضای نخبگانی مورد بحث و اظهار نظر قرار میگیرد و تحولات و رخدادها و کنشها و واکنشها به کف جامعه نمیرسد و بیشتر مردم اطلاعی از این تحولات و دستاوردها ندارند. این در حالی است که کوچکترین رخنه یا حادثه امنیتی در کشور به سرعت در فضای مجازی منتشر میشود و مردم درباره آن به بحث و نظر میپردازند و تواناییهای جمهوری اسلامی مورد تشکیک ذهنی قرار میگیرد. تحولات کشور عراق هم از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بعد از ترور فرماندهان مقاومت در نزدیکی فرودگاه بغداد، دامنه ضربهپذیری به نیروهای آمریکایی در عراق افزایش پیدا کرده است و هر روز از گوشه و کنار این کشور خبر از حمله به پایگاه یا کاروانهای لجستیکی این کشور به گوش میرسد.
گاه در یک روز به غیر از حمله به پایگاههای نظامی آمریکایی در عراق چند کاروان لجستیکی مورد هدف قرار میگیرد، اما در داخل با فضای رسانهای مطلوبی مواجه نمیشود. این در حالی است که اگر آمریکاییها حملهای به نیروهای مقاومت عراقی در طول مرز کشور عراق با سوریه انجام دهند به سرعت در فضای رسانهای داخل و خارج منتشر میشود و سخن از تلفات انسانی نیروهای ایرانی مخابره میشود و جمهوری اسلامی و رسانههای محور مقاومت را به سانسور خبری متهم میکنند. در ۲ ماه اخیر دامنه حملات به پایگاههای آمریکایی بشدت افزایش پیدا کرده است. مقامات ارشد گروههای مقاومت عراق در خروج نیروهای آمریکایی از عراق به جمعبندی نهایی رسیدهاند و تنها راه خروج نیروهای متجاوز را ادامه مقاومت و افزایش آن عنوان کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|