|
ارسال به دوستان
حضور چشمگیر هنرمندان هنرهایتجسمی در فضای مجازی در حمایت از فلسطین
از سنگ تا موشک !
عباس اسماعیلگل: هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی کشور همواره با خلق آثاری در زمینه طراحی، کارتون، کاریکاتور، عکس و پوستر تلاش خود را کردهاند تا از ابزار هنر برای اعلام انزجار از جنایات رژیم صهیونیستی بیشترین بهره را ببرند. این اتفاق در روزها و شبهای گذشته که شاهد حملات وحشیانه صهیونیستها به مناطق مسکونی غزه هستیم با شدت بیشتری در فضای مجازی در حال رخ دادن است و هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی با بازنشر یا تولید آثار جدیدشان با مردم مظلوم فلسطین ابراز همدردی میکنند.
* هنرمندان مردم فلسطین را تنها نگذاشتند
سیدمسعود شجاعیطباطبایی، کاریکاتوریست و دبیر مسابقه بینالمللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» که بتازگی به پایان رسیده است، درباره وضعیت این روزهای مردم فلسطین گفت: متاسفانه از سال ۱۹۴۸ میلادی شاهد رویدادهای تلخی در سرزمینهای اشغالی هستیم که منجر به جنایتهایی علیه مردم مظلوم فلسطین میشود و بسیاری از آنها مجبور به ترک سرزمینهای خود میشوند یا با سختی در نقاطی همانند نوار غزه زندگی و مبارزه میکنند. از سوی دیگر طی روزهای گذشته جنایتهای صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین به اوج خود رسیده که لازم است جامعه جهانی از هر ابزاری برای توقف حملات وحشیانه صهیونیستها در نواز غزه بهره گیرد. وی که بتازگی جشنواره و نمایشگاه «مسابقه بینالمللی کارتون، کاریکاتور و پوستر فلسطین تنها نیست» را پشت سر گذاشته است، درباره اهمیت فعالیت هنرمندان هنرهای تجسمی در این ایام گفت: یکی از مزیتهای هنرهای تجسمی سهولت انتشار و در دسترس قرار دادن آثار برای مخاطبان میلیونی است بهطوری که هنرمندان طی روزهای گذشته بخوبی از ظرفیتهای فضای مجازی بهره گرفتند و در کمترین زمان نسبت به بازنشر آثار یا خلق آثار جدید در مزمت جنایتهای صهیونیستها اقدام کرده و براحتی در فضای مجازی در دسترس مخاطبان قرار دادهاند که خوشبختانه مورد توجه مخاطبان جهانی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این روزها علاوه بر جنگ نظامی، یک جنگ نرم هم در حال وقوع است که نباید از آن غافل شویم و با تمام قوا باید در جبهه جنگ نرم برنامهریزی کرد. بدون شک فضای مجازی هم یکی از این عرصههاست و خدا را شکر که هنرمندان متعهد هنرهای تجسمی بخوبی از این ایام استفاده کردهاند و هنرمندان کارتون، کاریکاتور و پوستر جهان با آثارشان نشان دادند فلسطین تنها نیست؛ هر قشری از جامعه جهانی از جمله هنرمندان دوشادوش آنها تا فروپاشی رژیم صهیونیستی و غاصب ایستادهاند. شجاعیطباطبایی درباره جزئیات مسابقه بینالمللی کارتون، کاریکاتور و پوستر «فلسطین تنها نیست» که همزمان با روز جهانی قدس به کار خود پایان داد، گفت: هنرمندان ۶۶ کشور با آثارشان در مسابقه بینالمللی «فلسطین تنها نیست» به عنوان نماینده ملت خود حضور یافتند و از مردم مظلوم فلسطین حمایت و برابر ظلم ایستادگی کردند. از سوی دیگر نمایشگاه آثار منتخب مسابقه بینالمللی پوستر، کارتون و کاریکاتور «فلسطین تنها نیست» که از ۲۳ فروردینماه و همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی در گالری ابوالفضل عالی و گالری خانه حوزه هنری به نمایش گذاشته شده بود تا روز جهانی قدس پذیرای بازدیدکنندگان بود و در ادامه این آثار در قالب نمایشگاه مجازی سایت «ایران کارتون» به نمایش گذاشته شده است. وی تصریح کرد: یکی از مباحث جدید و مهمی که کاملا هوشمندانه در مسابقه اخیر به آن پرداختیم، بحث بعدی عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است. همه باید بدانند بحث عادیسازی این روابط باعث نمیشود فلسطین تنها بماند. بد نیست بدانید مردم همین کشورهایی که از در دوستی با رژیم صهیونیستی درآمدهاند، از این اتفاق بسیار ناراضی و مخالف آن هستند. از طرف دیگر اینکه کشورهای عربی اعلام میکنند به شکل جدی کنار فلسطین ایستادهاند، یک ادعای مضحک است. به همین خاطر بخشی تحت عنوان سازشکاران در این مسابقه داشتیم که به کاریکاتور اختصاص داشت و شروع این اتفاق از حرکت و سازش انورسادات با رژیم صهیونیستی آغاز شد. این هنرمند ادامه داد: نکته آخر اینکه آزادی بیان با مصادیق موجود در کشورهای غربی همخوانی ندارد و میبینیم که سختگیرانهترین مجازاتها برای هولوکاست و نفی آن در نظر گرفته شده است و در نتیجه شاهد این هستیم که آزادی بیان رویهای دوگانه دارد. به عنوان مثال، شارلیابدو یک نشریه زرد و پرحاشیه بود و همیشه به اتفاقات جنجالی رو میآورد. توهین چند وقت پیش این نشریه به پیامبر اسلام نیز قلب میلیاردها انسان را جریحهدار کرده و این مصداق آزادی بیان نیست، از سوی دیگر شاهد هستیم این آزادی بیان دروغین به برخی کشورهای عربی هم رسوخ کرده است. به عنوان مثال یک کاریکاتوریست اردنی به نام «عماد حجاج» کاریکاتوری را درباره عادیسازی رابطه امارات و رژیم صهیونیستی کشید که بلافاصله به زندان رفت. وی در پایان گفت: غصب فلسطین از سوی یهودیان از اواخر قرن ۱۹ و آغاز قرن ۲۰ آغاز شده بود و یهودیان با حمایت انگلیس در پی داشتن کشوری مستقل تلاششان را آغاز کرده بودند. جنگ جهانی هم بهانه خوبی برای صهیونیستها ایجاد کرد تا پس از آن رسما از این برنامه پلید رونمایی کنند. نکته قابل توجه اینجاست که اگر فرض کنیم که حقیقتا یهودیهای بسیاری توسط ارتش آلمان در جنگ جهانی کشته شدند، چرا بخشی از مناطق آلمان و متحدانش در جنگ را به منظور دلجویی از یهودیان برای برپایی کشوری مستقل در نظر نگرفتند.
***
پرونده فوق سری صهیونیستها
کتاب «پرونده فوق سری 2040» داستانی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و همچنین فعالیتهای تروریستی صهیونیستها در ایران است که از ترور دانشمندان هستهای گرفته تا نبردهای بیوتروریسم و ربایش چهرههای شاخص انقلاب را روایت میکند. ویژگی بارز این کتاب، استفاده مستند نویسنده از اسناد تاریخی موثق برای فضاسازی و روایت داستانی است؛ به نحوی که اکثر اسامی و شخصیتهای داستان با اسامی و مشخصات حقیقی خود وارد میشوند و بر مدار تخیل نویسنده، نقششان را ایفا میکنند. همچنین حاوی عملیاتهای پیچیده اطلاعاتی و مهیج است که با کشمکشهای داستانی، مخاطب را در جریان جنایات رژیم صهیونیستی قرار میدهد.
در بخشی از این کتاب آمده ست: «سیزدهم خرداد سال 1368 هجری شمسی مردی بزرگ از دنیا رفت. در همان شب در سراسر دنیا 12 نفر یهودی متولد شدند. یازده پسر و یک دختر! در بین آنها فقط یک پسر بود که در اجداد پدری و مادریاش اصالت یهودیاش اثبات شده بود و از وفاداران به صهیونیسم بود. اسمش را بنیامین گذاشتند. چون در ساعت و دقیقه روز خاصی به دنیا آمده بود و از طرفی هوش بسیار فعالی داشت، مورد توجه موساد قرار میگیرد».
شخصیت اصلی داستان یا همان بنیامین، دقیقا در همان ساعت و دقیقهای که امام خمینی(ره) از دنیا میروند، به دنیا میآید و تحت شدیدترین مراقبتهای موساد زندگی میکند و بر اساس برنامه طراحی شده آنها زندگی میکند. والدین او هر ۲ کارمند موساد هستند. مادرش نسبت به تبعیض جنسیتی یهود نسبت به دختر و پسر ناراحت است و دائما همسرش و منابع دینیشان را مورد سوال و مقایسه قرار میدهد. به همین مناسبت در بخشی از کتاب، برخی رسوم و آداب صهیونیستها درباره تبعیضات جنسیتی از زبان او برای مخاطب بیان میشود. بنیامین تحت حرفهایترین و پیشرفتهترین آموزشهای عمومی، تخصصی و اطلاعاتی قرار میگیرد. رژیم غذایی، ترددها، حتی منابع مطالعاتی و رسانهایاش به دقت سانسور میشود. تحصیلاتش از پیشدبستانی تا قبل از دانشگاه در اسرائیل به اتمام میرسد و برای ادامه تحصیل راهی اروپا میشود. او تحت تاثیر مادرش، به کشف حقیقتهای دین و آیینش میپردازد. در دانشگاه عاشق دختری مسیحی به نام مریا میشود که با همراهی هم مسیر کشف حقیقت را طی میکنند. در فصول مختلف بین زندگی بنیامین، جنایات رژیم صهیونیستی در قالب داستان روایت میشود؛ از ایفای نقش در ناآرامیهای مدنی ایران تا ترور دانشمندان هستهای و فعالیتهای غیرانسانی درباره مردم فلسطین.
پرونده فوق سری 2040؛ داستانی از جنایات رژیم صهیونیستی علیه بشریت بویژه ایران به قلم محمد قنبری در قطع رقعی و 160 صفحه، همزمان با ایام یومالله روز جهانی قدس توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
ارسال به دوستان
«آن روز» آماده نمایش شد
مستند کوتاه «آن روز» به کارگردانی میکاییل دیانی و تهیهکنندگی مهرداد معظمی آماده نمایش شد. به گزارش «وطنامروز»، مستند «آن روز» به کارگردانی میکاییل دیانی و تهیهکنندگی مهرداد معظمی پس از طی مراحل فنی آماده پخش شد. تازهترین محصول سازمان هنری- رسانهای اوج روایتی از حضور شهید حاجقاسم سلیمانی در پشت صحنه فیلم سینمایی «۲۳ نفر» است. این مستند ۳۰ دقیقهای تصاویر منتشرنشدهای را از حضور شهید سلیمانی در پشت صحنه فیلم سینمایی «۲۳ نفر» ارائه میکند. «آن روز» بزودی از شبکههای مختلف تلویزیونی و پلتفرمهای اینترنتی پخش خواهد شد. عوامل این مستند عبارتند از تهیهکننده: مهرداد معظمی، کارگردان: میکاییل دیانی، تدوین و اصلاح رنگ: سیدمرتضی خلیلپور، مجری طرح: محمدحسین سروقدی، فیلمبردار: آرمین زنگنهتبار و مدیرتولید: سیدسعید پورقاسم.
ارسال به دوستان
تمدید مسابقه کتابخوانی «کتاب و زندگی»
مهلت شرکت در هشتمین دوره مسابقه کتابخوانی «کتاب و زندگی» با محوریت کتاب «منِ دیگر ما» تمدید شد. به گزارش «وطنامروز»، مهلت شرکت در هشتمین دوره مسابقات کتابخوانی «کتاب و زندگی» که با همکاری مرکز رسانهای شیرازه و انتشارات آیین فطرت، با محوریت جلد نخست کتاب «منِ دیگر ما»، نوشته حجتالاسلام محسن عباسیولدی در حال برگزاری است، تمدید شد. این دوره از مسابقات کتابخوانی «کتاب و زندگی» که از ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۹ آغاز شده، تا بیستم تیرماه ۱۴۰۰ تمدید شد. جوایز این دوره «کتاب و زندگی» ۲۰۰ میلیون ریال وجه نقد است که با قرعهکشی به برگزیدگان اهدا خواهد شد. جلد اول از مجموعه ۷ جلدی «منِ دیگر ما» به مشکلات پیش روی تربیت فرزند پرداخته و با شعار «فرزند ما از ما جدا نیست؛ او خود ماست اما در اندازهای کوچکتر»، سیستم تربیتی اجرایی و مناسبی را تعریف میکند. علاقهمندان برای تهیه کتاب و سوالات مسابقه میتوانند عدد ۱۹ را به ۵۰۰۰۵۴۶۰ ارسال کرده یا به کتابفروشیهای سراسر کشور مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
رابرت دنیرو در یک کمدی جدید
رابرت دنیرو در فیلمی کمدی نقش پدر یک کمدین را ایفا میکند. به گزارش «وطنامروز»، رابرت دنیرو در یک فیلم کمدی با عنوان «درباره پدر من» در نقش پدر سباستین مانیسکالکو کمدین ظاهر میشود. این داستان بر مبنای زندگی خود مانیسکالکو که استندآپ کمدینی شناختهشده است ساخته میشود و از پدر ایتالیایی مهاجر وی میگوید. در حالی که سباستین قصد دارد از نامزد آمریکاییاش خواستگاری کند، دنیرو که در نقش سالوو بازی میکند، اصرار دارد یک آخر هفته را با والدین دختر آمریکایی بگذراند. این یک هفته پر از درگیریهای فرهنگی و البته ماجراهای بامزه خواهد بود. دنیرو و مانیسکالکو پیشتر با هم در «ایرلندی» اسکورسیزی همبازی شده بودند. مانیسکالکو فیلمنامه این فیلم را با همکاری آستین ارل نوشته است. این فیلم را لورا تروسو که سازنده فیلم موفق نتفلیکس با عنوان «کار کن» بود کارگردانی میکند. دنیرو همچنین در حال کار در فیلم «قاتلان ماه کامل» اسکورسیزی است که فیلمبرداری آن چندی است شروع شده است. در این فیلم وی با لئوناردو دی کاپریو همبازی شده است. این بازیگر برنده اسکار همچنین قرار است بار دیگر بازیگر فیلم دیوید اوراسل باشد که با حضور بازیگران دیگری چون مارگو رابی، جان دیوید واشینگتن و کریستین بیل ساخته میشود.
ارسال به دوستان
«کتاب خوب» از شبکه 4 پخش میشود
پخش فصل دوم برنامه «کتاب خوب» با اجرای ایرج نوذری و تهیهکنندگی و کارگردانی مصطفی هیودی در ۲۶ قسمت ۵۰ دقیقهای از امروز شنبه از 4 سیما آغاز میشود. به گزارش «وطنامروز»، این شبکه با پخش فصل دوم «کتاب خوب» از شنبه تا چهارشنبه، هر روز یک کتاب را معرفی میکند. این برنامه با اجرای ایرج نوذری و با حضور چهرههای فرهنگی در ۲۶ قسمت ۵۰ دقیقهای ساعت ۲۱ روی آنتن میرود. «کتاب خوب» در هر قسمت میزبان یک میهمان خواهد بود و درباره یک مساله اجتماعی با او گفتوگو میشود و در ۲۶ شب، ۲۶ میهمان فرهنگی در کنار مجری برنامه، «کتاب خوب» آن قسمت را معرفی میکنند. ایرج نوذری در گفتوگو با میهمانانی چون بهروز رضوی، مسعود دهنمکی، خسرو معتضد و جهانگیر الماسی اجرای برنامه را بر عهده دارد. مصطفی هیودی تهیهکنندگی و کارگردانی برنامه «کتاب خوب» را بر عهده دارد. این برنامه با اجرای ایرج نوذری و سردبیری سیدمیلاد نظامی کاری از گروه اجتماعی شبکه 4 سیما، هر شب (شنبه تا چهارشنبه)ساعت ۲۱ از شبکه 4 سیما پخش میشود.
ارسال به دوستان
تمدید فراخوان جایزه ادبی شهید اندرزگو
دبیرخانه دائمی جایزه مردمی و ادبی «شهید سیدعلی اندرزگو»، با توجه به استقبال علاقهمندان به شرکت در دومین دوره این جایزه، مهلت ارسال آثار را تا پایان اردیبهشت 1400 تمدید کرد.
به گزارش «وطنامروز»، قرار است پس از گذشت ۲ سال از برگزاری نخستین دوره این جایزه، دومین دوره آن با آرمان برجستهنمایی و تقدیر از کتابها و آثار تولیدی با موضوع مقابله با تحریف تاریخ و تطهیر پهلویها به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و سایر مراکز و تشکلهای فرهنگی و ادبی برگزار شود.
پدیدآورندگان و ناشران میتوانند آثار خود را با درونمایههای مقابله با تحریف تاریخ و تطهیر پهلویها و همچنین بیان حقایق و روشنگری درباره آن دوران، در گروههای داستان بلند و رمان بزرگسال، داستان و شعر کودک و رمان نوجوان و همچنین روایت تاریخ، به دبیرخانه جایزه شهید سیدعلی اندرزگو ارسال کنند.
چاپ اول آثار ارسالی باید متعلق به سالهای 98 یا 99 باشد. همچنین نویسندگانی که آثار منتشرنشده خود را ارسال میکنند، باید حداقل یک کتاب منتشرشده داشته باشند.
پدیدآورندگان میتوانند ۲ نسخه از آثار خود را تا پایان اردیبهشتماه 1400، برای دبیرخانه دائمی جایزه شهید سیدعلی اندرزگو به نشانی تهران، خیایان انقلاب، خیابان دوازدهم فروردین، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک 140، مجمع ناشران انقلاب اسلامی ارسال کنند. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایتِ رسمی مجمع ناشران انقلاب اسلامی به آدرس www.mananashr.ir مراجعه کنند.
زمان برگزاری جایزه، شهریور 1400و همزمان با ایام شهادت شهید سیدعلی اندرزگو است. دبیرخانه زمان دقیق و محل برگزاری جایزه را متعاقبا از طریق رسانهها اعلام خواهد کرد.
ارسال به دوستان
تجربهای متفاوت پس از شکار اسکار
در کنار همه پروژههای مختلفی که «بونگجونهو» در حال کار روی آنهاست، وی ساخت یک انیمیشن کامپپوتری به زبان کرهای را هم جلو میبرد.
به گزارش «وطنامروز»، بونگجونهو، کارگردان کرهای برنده جایزه اسکار برای فیلم «انگل»، اعلام کرد در حال کار برای ساخت فیلمی انیمیشن درباره انسانها و موجودات ساکن در دریاهای عمیق است.
کارگردان سرشناس کرهای اعلام کرد از سال ۲۰۱۸ مشغول همکاری با کمپانی کرهای «the Creative Party4» برای نوشتن فیلمنامه این انیمیشن بوده است. این فیلمنامه در ماه ژانویه کامل شده است.
بونگ در عین حال مشغول نوشتن فیلمنامهای برای یک فیلم انگلیسیزبان است که بتازگی مشخص شده با همکاری بریتانیا و آمریکا ساخته میشود. این فیلم نخستین فیلمی خواهد بود که پس از «انگل» بونگجونهو روی صندلی کارگردانیاش مینشیند.
بونگ امسال یک فعالیت مهم دیگر هم دارد و آن حضورش به عنوان رئیس هیات داوران بخش رقابتی جشنواره فیلم ونیز است که اواخر آگوست و اوایل سپتامبر (مرداد) برگزار میشود.
کمپانی کرهای که بونگ برای تولید نخستین انیمیشن خود با آن همکاری میکند، تولیدکننده فیلمهای قبلی بونگ یعنی «برفروب»، «او کجا» و «مادر» هم بوده است. این کمپانی تولید «خدمتکار» و «سوخترسان» پارکجانووک را هم بر عهده داشت. در عین حال بونگ در حال کار برای تولید سریال «انگل» برای شبکه اچبیاو هم هست و علاوه بر آن به عنوان تهیهکننده درامی درباره مهاجران با عنوان «مه دریا» قرار است کار کند. مت پالمر که کارگردان «کالیبر» بود، نویسندگی و کارگردانی «مه دریا» را بر عهده دارد.
ارسال به دوستان
همه ملاحظات کرونایی برای برگزاری «فجر جهانی»
نمایش فیلم برای مخاطبان در فضای باز
در حالی که ۲ هفته تا شروع به کار جشنواره جهانی سیوهشتم فیلم فجر زمان باقی است، ستاد برگزاری این رویداد میزبان مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت بود تا همه ملاحظات کرونایی برای جشنواره لحاظ شود. به گزارش«وطنامروز»، محمدمهدی عسگرپور، دبیر جشنواره در ابتدای این جلسه به تاخیر یکساله در برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر اشاره کرد و گفت: ما نخستین جشنواره و رویداد فرهنگی- هنری بودیم که به دلیل مساله کرونا تصمیم به تعطیلی گرفتیم. این تصمیم در حالی بود که بسیاری از برنامهها برای برگزاری جشنواره پیش رفته بود. او با اشاره به تمهیداتی که برای برگزاری این دوره از جشنواره اندیشیده شده است، گفت: برای آنکه جشنواره امسال بتواند برگزار شود، برنامهریزیهایی انجام دادیم، از جمله اینکه بخش پررفتوآمد و شلوغ بازار را از شکل فیزیکی به شکل مجازی تبدیل کردیم. امسال برای نخستینبار، بخش بازار جشنواره به شکل مجازی و در پلتفرمی امن که مورد استفاده جشنواره کن هم بود، برپا میشود. عسگرپور در ادامه از تعطیل کردن بخش دارالفنون که یکی از بخشهای پرطرفدار جشنواره بود، به دلیل شیوع کرونا خبر داد و یادآور شد: با وجود اینکه در بخش دارالفنون جشنواره، فیلمسازانی هم به سینما معرفی میشدند و مهمانانی از کشورهای مختلف به ایران میآمدند، به دلیل وضعیت کرونایی مجبور به تعطیلی این بخش شدیم. همچنین کارگاههای جشنواره امسال به صورت مجازی برگزار میشود. عسگرپور همچنین تاکید کرد: از پیکره جشنواره آنچه به شکل فیزیکی برگزار میشود، بخش نمایش فیلم است که آن هم مطابق دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت خواهد بود. همچنین به قاعده باز بودن سالن سینما، مخاطبان میتوانند از فیلمهای جشنواره بهرهمند شوند. امیر اسفندیاری، از مسؤولان جشنواره نیز در این نشست به موضوع نمایش فیلمها برای مخاطبان اشاره کرد و گفت: علاوه بر نمایش در فضای باز که در تراس پردیس چارسو و فضای سینما کانون خواهد بود، نمایشهای داخل سالن پردیس چارسو به دلیل بلند بودن سقف این مجموعه، شرایط خوبی برای مخاطبان به وجود میآورد. ضمن اینکه این مجموعه دارای سالنی با سقف بسیار بلند است که کاملا میتواند برای نمایش فیلم در شرایط کرونا مناسب باشد. وی همچنین تاکید کرد: مخاطبان جشنواره جهانی فیلم فجر، افرادی هستند که به نوع خاصی از سینما علاقه دارند و همین نوع علاقه به سینما و نگاهشان موجب میشود خواسته آنان هم از ما، رعایت بیشتر پروتکلها و نمایش فیلمها در شرایط کاملا استاندارد باشد. سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور برگزار میشود. ***
«هراس» در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر
فیلم سینمایی «هراس» به کارگردانی ایوایلو هریستف در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درخواهد آمد. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «هراس» چهارمین ساخته بلند ایوایلو هریستف که برنده جایزه بهترین فیلم در جشنواره فیلم شبهای سیاه تالین شده بود، در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش در میآید. هریستف با فیلم پیشین خود با عنوان «بازندهها» در سال ۲۰۱۵، ۳ جایزه اصلی جشنواره مسکو از جمله جایزه بهترین فیلم را آن خود کرده بود. او که متولد ۱۹۵۵ در شهر صوفیه بلغارستان است، پس از سالهای متمادی بازیگری در سینما، تئاتر و تلویزیون بلغارستان، نخستین فیلم خود با نام «مهاجران» را در سال ۲۰۰۲ کارگردانی کرد. «هراس» که در جشنواره سانتا باربارا نیز جایزه بهترین فیلم خارجیزبان را دریافت کرده است، داستان زنی را روایت میکند که پس از اخراج از دهکده، در کلبهای دور از مردم زندگی میکند. زمانی که وی با مهاجری رنگینپوست با زبانی بیگانه روبهرو میشود، تصمیم میگیرد به او پناه دهد و این امر باعث درگیری او با اهالی دهکده میشود. همچنان ماجرای مهاجران و پناهندگان درونمایه اصلی سینمای روز اروپاست و تعامل با بیگانگان برای بیگانههراسان مفهومی غیرقابل درک محسوب میشود. اما «هراس» قوت خود را از نگاه طنزآمیز به این مضمون به دست میآورد. فیلمبرداری سیاه و سفید فیلم تصویری از سیاهی و سفیدی انسانها و مواجهه سرد آنها با پذیرش هرگونه فرد خارجی ارائه میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|