|
ارسال به دوستان
نگاه « وطنامروز» به 3 کتاب مطرح در حوزههای پیشرفت، اراده ملی و خودکفایی
پیشرفتنامهها
گروه فرهنگ و هنر - محمد حکمآبادی: در لیست مطالعاتیتان، کتابهایی از جنس پیشرفت را حتما قرار دهید. نهتنها خودتان، اگر معلم هستید به دانشآموزها، اگر طلبه هستید به پامنبریها و اگر پدر هستید به فرزند جوانتان اینگونه کتابها را معرفی کنید یا روایتهایش را تعریف کنید. در شرایطی که ترس از فردا و بیکاری دغدغه اصلی جوانها شده و فرهنگ کارمندی و پشتمیزنشینی جزو اهداف دبیرستانیهاست، اینچنین داستانهایی میتواند نوشدارویی، قبل از مرگ سهراب باشد. اخیرا در تعدادی حلقه صالحین که با آنها ارتباط داشتم، بحث پیشرفت، خودکفایی و کارآفرینی داغ بود. سرگروه، کتابهایی مانند «صعود چهلساله» و «امواج ارادهها» را مطالعه کرده بود و در حلقه صالحین روایتهایش را میخواند. وقتی حرف از اعداد و ارقام میشود، همه میشنوند، خوشحال سری تکان میدهند ولی خودشان را دور و فاصلهدار از این آمارها میبینند اما وقتی برایشان از دکتر بهاروند میگویی که در روستا بزرگ شده و با عبور یکتنه از مشکلات، سلولهای بنیادی ایران را در جهان مطرح کرده، راه دوری نمیروند. وقتی از روزی میگویی که فشنگ نداشتیم و با پیگیریهای شبانهروزی افرادی مثل حسن تهرانیمقدم، با همه فشارها و سختیها، الان موشک نقطهزن داریم، حس «ما میتوانیم» از چشمان بچهها پیداست. تفاوت آمار دادن با داستان گفتن اینجا مشخص میشود. آمار و اعداد خوشحالکننده است اما حرکتی ایجاد نمیکند. اینکه دیروز در پله 3 بودیم و الان به پله 30 رسیدهایم، امیدآفرین است اما کافی نیست. فرق کتابهایی مانند «داستان رویان» یا «آرزوهای دستساز» با اعداد و ارقام اینجاست. داستان هر پله را باید بشنویم. هر پله صعود، ماجرای خودش را دارد. وقتی سختیها، فشارها و همت یک عده جوان با دست خالی را میخوانی که بدون حمایت ارگانها، روی پای خودشان قد علم کردند و الان جمعی را به کار گرفتهاند، علاوه بر امید و حس خوب درون شما و خوانندهها و شنوندهها، اراده هم ایجاد میشود؛ اراده حرکت رو به جلو، اراده توانستن، اراده قدم برداشتن. جوانهای زیادی را میشناسم که فکر میکنند خوشبختی یک راه دارد: «کارمندی»! زمین و زمان را، درس و مشق را، روزه و اعتکاف را فقط به نیت کارمندی جلو بردهاند و استخدام نشدن، بنبست زندگیشان شده. کتابهایی از جنس پیشرفت، میتواند شروعی باشد برای مبارزه با روحیه کارمندی، برای کشیدن خط بطلان روی استخدام، برای نه گفتن به پشتمیزنشینی. اصلا چرا دانشآموزهای ما به استخدام شدن فکر میکنند ولی به استخدام کردن نه؟ دانشآموز امروز دبیرستان و دانشجوهای دانشگاه، در حالی فارغالتحصیل میشوند که هیچ شناختی از بازار ندارند. نهایت همان ۲ ترم کارآفرینی را پاس کرده که چیزی دستش را نگرفته است؛ نه از مشکلات خبر دارد، نه باوری و نه جرأتی برای آستین بالا زدن. نهایت آستین بالا زدنش، راهاندازی یک عطاری یا موبایلفروشی و خدماتی است. اصلا در مخیلهاش نیست با علمی که دارد و با مدرکی که دستش گرفته چه کارهای مهمی میتواند انجام دهد.
اگر روزی معلم شوم، حتی معلم زیست یا قرآن، روایتهای پیشرفت را برای دانشآموزان میخوانم. میدانم قرآن هم روایتهایی مربوط به پیشرفت دارد. میدانم اگر عشق و آینده روشن و علاقه را در دانشآموزها ایجاد کنم، دیگر لازم نیست زیست درس دهم، خودش میخواند، میفهمد و سوال میکند.
***
دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب
کتاب «صعود چهل ساله» مروری بر دستاوردهای ۴۰ ساله انقلاب اسلامی بر اساس آمارهای بینالمللی است که به قلم حجتالاسلام سیدمحمدحسین راجی و جمعی از پژوهشگران به رشته تحریر درآمده است. بر اساس این گزارش، «استقلال»، «گسترش عدالت اجتماعی»، «گسترش برخورداریهای عمومی»، «عزت و اقتدار»، «پیشرفتهای زیرساختی»، «پیشرفت صنعتی»، «پیشرفت در معنویت»، «کرامت زن»، و «آزادی و مردمسالاری» سرفصلهای ۹ فصل این کتاب است. برای معرفی دقیقتر محتوای این کتاب باید بگوییم فصل «استقلال» با ریز موضوعات «از وابستگی دوران پهلوی تا استقلال ایران اسلامی» و «استقلال در کشورهای دنیا»؛ فصل «گسترش عدالت اجتماعی» با ریز موضوعات «نابرابری» و «فقر»؛ فصل «گسترش برخورداریهای عمومی» با ریز موضوعات «امنیت غذایی»، «آموزش مناسب»، «بهداشت»، «دسترسی به آب»، «دسترسی به برق»، «دسترسی به سوخت»، «دسترسی به وسائل ارتباطی» و «شاخصه توسعه انسانی»؛ فصل «عزت و اقتدار» با ریز موضوعات «اقتدار امنیتی»، «اقتدار نظامی» و «اقتدار منطقهای»؛ فصل «پیشرفتهای زیرساختی» با ریز موضوعات «حوزه حملونقل» و «علم و فناوری»؛ فصل «پیشرفت صنعتی» با ریز موضوعات «انرژی» و «صنعت»؛ فصل «پیشرفت در معنویت» با ریز موضوعات «معنویت در دوران پهلوی»، «معنویت در جمهوری اسلامی»، «تأثیر جمهوری اسلامی بر معنویت دنیا» و «بحران معنویت در غرب»؛ فصل «کرامت زن» با ریز موضوعات «زن در نگاه سران ایران»، «بررسی وضعیت زنان» و «کرامت زن در غرب» و فصل «آزادی و مردمسالاری» با ریز موضوعات «آزادی و مردمسالاری در دوران پهلوی»، «آزادی و مردمسالاری در انقلاب اسلامی»، «نقد شاخصهای آزادی در غرب» و «علل تحقق نیافتن کامل اهداف انقلاب اسلامی» است.
***
خودکفایی؛ رمز پیروزی
کتاب «امواج ارادهها» خاطراتی از توان و اراده ایرانی به سمت خودکفایی است. در مقدمه این کتاب که گردآوری و تحقیق آن بر عهده میلاد حبیبی و پژمان عرب است و نگارش آن هم توسط راضیه عزیزی صورت گرفته، میخوانیم: «امواج ارادهها» دستچینی از خاطرات است که به روایت گوشهای از دستاوردها و پیشرفتهای درخشان انقلاب اسلامی میپردازد و میخواهد به ما بگوید از چه راهی آمدهایم و کجا ایستادهایم و به کدام سو باید برویم. تمام خاطرات مستندی که پیشرفتها و دستاوردها را اثبات میکردند، لابهلای خبرها و تحلیلهای روزمره و کلیشهای گم شده بودند و پیداکردن و بیرون کشیدن آنها کار سخت و البته مهمی بهنظر میرسید. خاطرات فراوان و متنوع بودند. گاهی جنسشان نظامی بود و گاهی هستهای، گاهی پزشکی و گاهی صنعتی، گاهی حرف از فناوریهای دانشبنیان به میان میآمد و گاهی هم مدیریت و دیپلماسی. هر چند خاطرات گردآوری شده تمام آنچه باید نیست اما به قدر وسع، تلاش کردیم تا مجموعه متنوعی از خاطرات را جمعآوری و بازنویسی کنیم تا با مرور آنها، اندک حسی به اراده و توانمندی مردان و زنان این سرزمین پیدا کنیم و راه رسیدن به حقایق برایمان هموارتر شود. خاطرات بر اساس موضوع، در 5 فصل شامل «صنایع نظامی»، «صنعت هستهای»، «علوم پزشکی»، «دیپلماسی و مدیریت» و «فناوری و صنعت» گردآوری شده است. در این میان موضوعاتی وجود دارد که پیشرفتهای حاصل شده در آن بخش، به صورت ویژه با شخصیتهای دانشمند و با اراده فعال در آن حوزه گره خورده است. بنابراین بعضی از خاطرات به بررسی ابعاد شخصیتی آنها اختصاص یافته است. با وجود این، محور بخشی از خاطرات اشخاص هستند اما برای حفظ وحدت و نظم ساختاری کتاب، ترجیح دادیم چینش خاطرات بر اساس موضوع باشد.
***
داستان «آرزوهای دستساز»
کتاب «آرزوهای دستساز» نخستین اثر از مجموعه تاریخ شفاهی با موضوع پیشرفت است که به ماجرای شکلگیری یک شرکت دانشبنیان میپردازد. این کتاب روایتی داستانی از شکلگیری شرکتی دانشبنیان در حوزه فناوریهای الکترونیکی و کامپیوتری است که اختراع دوربین ثبت تخلفات راهنمایی و رانندگی یکی از معروفترین اختراعات آن است. مخاطبان جوان و دانشجو در این کتاب میخوانند که چگونه تعدادی دانشجو برخلاف فضای رخوتانگیز و نامطلوب برخی دانشگاهها، میتوانند اهداف و آرمانهای خودشان را دنبال کنند و به موفقیت برسند. کتاب «آرزوهای دستساز» شروع فصل جدیدی از تاریخنگاری انقلاب اسلامی در قالب تاریخ شفاهی پیشرفت است. این کتاب در تبیین عملیاتی و واقعی «بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب» بسیار راهگشاست و مصداق امید و انگیزه، تلاش و استقامت، عزت و میهندوستی، خودکفایی و اعتماد به جوانان است. چند سطر از این کتاب را در ادامه میخوانید: «زمینهای که بچهها وارد آن شده بودند، زمینه حساس و مهمی بود و تجهیزات موردنیازشان کارکرد دوگانه داشت؛ هم در کارهای معمولی از آن استفاده میشد و هم در سامانههای فضایی، موشکی و راداری. اوایل تازهکار بودند و از این مسائل اطلاعی نداشتند. از خیلی چیزها اطلاع نداشتند؛ نه از تحریمهای داخلی، نه از تحریمهای خارجی. هر چقدر حساسیت بیشتر میشد، تحریمها شدیدتر میشد. هر چقدر تحریمها شدیدتر میشد، کار سختتر میشد. هر چقدر کار سختتر میشد، نگرانیشان بیشتر میشد. اما نگرانی از تحریمهای خارجی بیجهت بود، چون دور زدنشان سادهتر از آن چیزی بود که فکرش را میکردند. مساله اصلی تحریمهای داخلی بود. تحریمهای داخلی را چگونه باید دور میزدند؟!»
ارسال به دوستان
در نقد و بررسی کتاب «او مرگ را کشت» مطرح شد
بهانهای برای خوانشی جذاب از زندگی شهید شهریاری
نشست نقد و بررسی کتاب «او مرگ را کشت» با موضوع زندگی شهید دکتر مجید شهریاری، دانشمند هستهای به همت انتشارات روایت فتح با حضور یحیی نیازی به عنوان منتقد، معصومه خسروشاهی، نویسنده کتاب و ریحانه جهاندوست به عنوان محقق این کتاب برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، ریحانه جهاندوست، محقق کتاب «او مرگ را کشت»، تحقیقات این کار را یکی از سختترین و پرمحتواترین تجربههای کاری خود عنوان کرد و با اشاره به زمان محدود مصاحبه ۴ جلسهای که خدمت همسر شهید شهریاری بوده، نتیجه و خروجی اثر را بسیار خوب و همراه با استقبال مخاطبان دانست.
همچنین معصومه خسروشاهی، نویسنده کتاب، نگارش این کتاب را یکی از اتفاقات خوب زندگی کاری خود برشمرد و گفت: در روزهای نوشتن کتاب حس بسیار خوبی داشتم. از یک طرف از منبع دست اولی با این شخصیت آشنا شدم و از طرف دیگر با انتشار کتاب و واکنشهای مثبت مخاطبان مشخص شد به برکت وجود این شهید بزرگوار، دریچههای جدیدی باز شده است؛ تا جایی که بسیاری از دوستانی که به سبب غفلتهای به وجود آمده تا قبل از نوشتن این کتاب، اطلاعاتی درباره این شهید نداشتند، با چاپ این کتاب مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر درباره زندگی این شهید بزرگوار شدند. در ادامه این نشست که به همت انتشارات روایت فتح برگزار شد، یحیی نیازی با اشاره به محاسن فراوان موجود در کتاب بهرغم زمان محدود در حوزه تحقیق و نگارش، اظهار کرد: با ۴ جلسه تحقیق، اثر فاخر و اینچنینی تولید کردن جای تقدیر دارد. شهید شهریاری داستان و شخصیت گیرایی داشتند. خانم خسروشاهی معماری بسیار خوبی برای کتاب انجام دادند و اگر بخواهم به محاسن کتاب بپردازم قطعا صحبت بسیار است اما چون قرار است در این جلسات همافزایی داشته باشیم، ترجیح میدهم به نقد کتاب وارد شوم. به نظرم بعد از ۳ دهه تلاش فاخر، انتشارات روایت فتح باید یک بازخوانی و بازنگری درباره محتوا و ارائه آن به مخاطب امروز داشته باشد. قطعا و بدون اغراق وزینترین و اثرگذارترین آثار در ۳ حوزه دفاعی، امنیتی و علمی توسط انتشارات روایت فتح در دهههای 80 و 90 ارائه شده است. در حوزه دفاعمقدس و بویژه خانواده شهدا و خود شهید، مدافعان حرم و شهدای هستهای، آثار روایت فتح بسیار فاخر است و این ساختار که در واقع چرخه حیات آن است اکنون در اوج قرار گرفته است و چنانچه در این چرخه بازنگری و بازشناسی نشود خدایی نکرده به سوی افول پیش خواهد رفت. این نویسنده همچنین در ادامه با اشاره به مخاطبسنجی صورتگرفته توسط انتشارات روایت فتح و نیاز مخاطبان امروزیاش نیز گفت: روایت فتح در برههای از زمان بسیار خوب مخاطبشناسی کرد و با توجه به ذائقه مخاطبانش کتابها را به رشته تحریر درآورد و وقتی آثار در فرآیند تولید قرار گرفت با مخاطبی روبهرو شدیم که پرمشغله بود، صرفنظر از اینکه آن مشغلهها کاذب یا صادق باشد؛ به هر حال نسل، نسل پرمشغلهای بود. اساسا این نسل، نسل کمحوصله است و اکنون نمیتوان کتاب 500 صفحهای را به نوجوان و جوان ارائه کرد. مساله بعدی این نسل، پرسشگری است؛ یعنی نمیشود هر چیزی را به خوردش داد، او سوال میکند و منشأ را سراغ میگیرد و اینجاست که تحقیق معنا و عمق پیدا میکند و بر همین اساس روایت فتح به سمت کتبی رفته که بتواند با ذائقه مخاطب امروزی ارتباط برقرار کند و خوشبختانه موفق هم بوده است. اما یک رسالت دیگر هم ما داریم، بالاخره این آثار در تاریخ ماندگار هستند و اگر قرار شد بخشی را به دلیل ذائقه مخاطب نادیده بگیریم تکلیف آن قسمت چه میشود؟ سراسر کتاب «او مرگ را کشت» بهانه است که میتوان درباره آن حرف زد. در برخی جاها بخوبی صحبت شده و در برخی جاها کمتر، ولو اینکه با اشاره به زمان محدود تحقیق بسیاری از این کمبودها باید نادیده گرفته شود. یکی از انتقادات وارده به کتاب شخصیتپردازی، مکانپردازی و ترسیم شخصیتهای آن دوره است که جزو ضروریاتی است که باید به آن پرداخته شود و نکته بازنگری که همواره مدنظر است باید صورت گیرد.
ارسال به دوستان
ابوالفضل شاهکرم درگذشت
ابوالفضل شاهکرم، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، بامداد دوشنبه دارفانی را وداع گفت. به گزارش «وطنامروز»، ابوالفضل شاهکرم، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون بامداد دوشنبه ۳۱ خردادماه درگذشت. شاهکرم متولد سال ۱۳۳۴ بود که در بیش از ۵۰ اثر نمایشی و چندین فیلم سینمایی و مجموعه تلویزیونی بازی کرده بود. بازی در نمایشهایی همچون «کوچ»، «غربت»، «چشم در برابر چشم»، «میلاد»، «شبی در حلبیآباد» و فیلمهای سینمایی «مارمولک»، «خرس»، «مهمان داریم» و نیز مجموعههای تلویزیونی «امام علی»، «خاک سرخ»، «آشپزباشی» و... بخشی از کارنامه هنری این بازیگر است.
ارسال به دوستان
رونمایی از پوستر ششمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران
پوستر ششمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران با حضور دبیر این دوسالانه رونمایی شد. به گزارش «وطنامروز»، پوستر ششمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران که توسط صداقت جباری، هنرمند خوشنویس و طراح گرافیک طراحی شده است با حضور هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی و محمدحسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین و دبیر این دوسالانه در تالار آئینه خانه فرهنگستان هنر رونمایی شد. محمدحسین اسماعیلی دبیر این دوسالانه گفت: ویژگی مهم این رویداد یکی توجه شورای سیاستگذاری و داوران به استعدادیابی جوانان زیر 25 سال و بانوان خوشنویس است که بخش ویژهای را برای این گروه از خوشنویسان طراحی کردهایم و دیگری همکاری فرهنگستان هنر که موجب غنای پژوهش در این دوره از دوسالانه خواهد بود و با برگزاری نشستهای تخصصی درباره عمادالکتاب به انجام خواهد رسید. ششمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران مهر و آبان ۱۴۰۰ در شهر قزوین پایتخت خوشنویسی ایران برگزار خواهد شد.
ارسال به دوستان
فصل جدید «سوره» روی آنتن شبکه 4
فصل جدید برنامه «سوره» با تغییراتی در فرم و افزودن بخشهای جدیدی به برنامه، به صورت هفتگی به طور زنده، سهشنبهشبها ساعت 22 روی آنتن شبکه 4 سیما خواهد رفت. به گزارش «وطن امروز»، گفتوگو با چهرههای شاخص قلمرو دینپژوهی، ارتباط تلفنی با صاحبنظران حین برنامه و پرداختن به اخبار مهم قلمرو دینپژوهی بخشهای مهم سری جدید برنامه سوره خواهند بود. بنا بر این گزارش قتل بابک خرمدین و حواشی فقهی پیرامون آن از جمله موضوعاتی است که سوره در بخش اخبار قسمت اول خود به آن خواهد پرداخت. مسعود دیانی همچنان در قامت مجری- سردبیر اجرای این برنامه را بر عهده خواهد داشت. او پیش از این به عنوان مجری در برنامههای دیگری چون شب روایت حضور داشته است. طرح مفهوم فمینیسم اسلامی، پرداختن به آرا و اندیشههای سید قطب و بررسی و نقد کتاب شهید جاوید از موضوعاتی بود که در فصلهای قبل این برنامه مجال طرح در تلویزیون را پیدا کرد و واکنشهایی را نیز به همراه داشت. برنامه سوره کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه 4 سیما و به تهیهکنندگی مرتضی روحانی است که هر هفته ساعت 22 با یک گفتوگو و موضوع داغ روی آنتن خواهد رفت. بازپخش برنامه شنبهها ساعت 14 خواهد بود.
ارسال به دوستان
نقدهای دکتر خسروپناه به سروش منتشر شد
کتاب «فراتر از امر بشری» جدیدترین اثر پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در روزهای پایانی خرداد ۱۴۰۰ روانه بازار نشر و کتاب شد. به گزارش «وطنامروز»، این کتاب که انتقاداتی را نسبت به دیدگاههای عبدالکریم سروش و مجتهدشبستری پیرامون وحی مطرح میکند، توسط دکتر عبدالحسین خسروپناه نگاشته شده است. در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «ما در این اثر، به تبیین و نقد دیدگاه وحیشناسانه عبدالکریم سروش و محمد مجتهدشبستری پرداخته و تلاش کردهایم آنچه غرض اصلی ایشان از طرح دیدگاه وحیشناسانه است، در تبیین و نقد دیدگاههای آنان، مدنظر قرار گیرد...». کتاب «فراتر از امر بشری» در ۳۵۰ صفحه و با قیمت ۶۵ هزار تومان در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
ارسال به دوستان
فیلمبرداری همچنان ادامه دارد
حضور بازیگران جدید در «سلمان فارسی»
مجموعه تلویزیونی «سلمان فارسی» در حالی مراحل تصویربرداری خود را سپری میکند که بازیگران جدیدی جلوی دوربین سیدداوود میرباقری رفتهاند. به گزارش «وطنامروز»، تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «سلمان فارسی» پس از بخشهای خرابههای شام در شاهرود ادامه دارد. بنا بر این گزارش، در این سریال تلویزیونی علیرضا شجاعنوری ایفاگر نقش میانسالی سلمان فارسی است و تا به حال حضور فرهاد اصلانی، محمدرضا هدایتی، مرحوم چنگیز جلیلوند، علی دهکردی، رامونا شاه، احترام برومند، مهدی فقیه و علیرضا مهران در این پروژه اعلام شده است. این در حالی است که این سریال فاخر از بازیگران دیگری نیز بهره میبرد که از جمله آنها میتوان به حسین یاری، جعفر دهقان، داریوش فرهنگ، سیدجواد طاهری، سیدمهرداد ضیایی، محمد فیلی، محمود پاکنیت، محمد صادقی، مجید مظفری، حسن پورشیرازی، علیاصغر همت، فریبا کوثری، محمدرضا شریفینیا، بهرام شاهمحمدلو، صدرالدین حجازی، محمود اردلان، شکرخدا گودرزی، عنایت شفیعی، رضا کیانیان، حسن میرباقری، سیامک اطلسی، اردلان شجاعکاوه، رضا توکلی، مهران غفوریان، انوش معظمی، رحیم نوروزی، مهدی فخیمزاده، شهرام حقیقتدوست، میرطاهر مظلومی، علی اوسیوند، مصطفی طاری، توماج دانشبهزادی، صفر محمدی، امین شیردره، حمیدرضا عطایی، محمدرضا حقگو، سپند امیرسلیمانی، شهرام عبدلی، عبدالرضا اکبری، هشام رستم، امیر رضایی، بیوک میرزایی، کاوه فتوحی، ارژنگ امیرفضلی، چنگیز وثوقی، سامان احمدیشهمیرزادی، ویشکا آسایش، داریوش کاردان، محمدجواد جعفرپور، رحمان باقریان، سیدمحمدصادق ابوطالبی، سید رهام عسگرپور و ساناز شیخشعاعی اشاره کرد. ارسال به دوستان
در جشنواره برلین برگزیده شد
«قصیده گاو سفید» سومین فیلم منتخب تماشاگران
امسال در بخش رقابتی مخاطبان برلیناله از بین ۱۵ فیلم حاضر در جشنواره، «قصیده گاو سفید» ساخته بهتاش صناعیها و مریم مقدم محصول ایران و فرانسه در جایگاه سوم ایستاد.
به گزارش «وطنامروز»، جشنواره فیلم برلین ویژه تابستان برندگان جوایز از نگاه مخاطبان این دوره را معرفی کرد.
نمایش این فیلمها که ظرف شبهای اخیر در ۱۶ فضای باز برلین انجام شد با پشت سر گذاشتن آخرین شب هفتادویکمین دوره جشنواره برلین به پایان خود رسید.
امسال در بخش رقابتی مخاطبان برلیناله از بین ۱۵ فیلم حاضر برگزیدگان با ۸۴۹۸ رای مخاطبان انتخاب شدند و فیلم «آقای باخمان و کلاس او» ساخته ماریا اشپت از آلمان به عنوان بهترین فیلم برگزیده شد.
در این بخش فیلم دوم از نظر مخاطبان فیلم «من آدم تو هستم» ساخته ماریا شریدر از آلمان شد و «قصیده گاو سفید» ساخته بهتاش صناعیها و مریم مقدم محصول ایران و فرانسه هم فیلم سوم شد.
همچنین در بخش پانوراما که از سال ۱۹۹۹ بهترین فیلم از نظر مخاطبان را انتخاب میکند نیز بهترینها از نظر مخاطبان شناخته شدند و «آخرین جنگل» ساخته لوئیس بولونسی از برزیل؛ فیلمی مستندگونه از جنگلهای بارانی آمازون به عنوان بهترین فیلم انتخاب شد.
در رتبههای دوم و سوم نیز به ترتیب «جنگ میگل» ساخته الیان راهب از لبنان، آلمان، اسپانیا و «نسل» ساخته مونیکا ترویت از آلمان انتخاب شدند.
این فیلمها از میان ۱۶ فیلم این بخش با رای ۵۶۵۸ مخاطب به عنوان بهترینهای بخش پانوراما انتخاب شدند.
ارسال به دوستان
همزمان با ایام ولادت امام رضا(ع)
فراخوان یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی منتشر شد
فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی، با معرفی ۶ عنوان کتاب و بخش ویژه حضرت مهدی(عج)، در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی و گسترش فرهنگ کتابخوانی منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، در یازدهمین دوره این جشنواره در کنار رشتههای نقاشی، پویش کتابخوان، مسابقه چهارگزینهای و داستانکنویسی، رشتههای شعرسرایی، پویش «برای امام زمانم» و قصهگویی اضافه شده و برای جلب مشارکت بیش از پیش ناشران و کتابداران ۲ بخش حمایت از چاپ و انتشار منابع برتر و نیز مروجان فرهنگ رضوی در نظر گرفته شده است. در فراخوان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی ۶ عنوان کتاب در ۳ رده سنی «کودک»، «نوجوان» و «جوان و بزرگسال» معرفی شده است. در رده «کودک» (۴ تا ۱۲ سال)، کتابهای «زندگی امام رضا(ع)» اثر سیدمهدی مهاجرانی و «مجموعه ۱۴ معصوم: امام زمان(ع)» اثر زهرا عبدی معرفی شده است. در رده سنی نوجوان (۱۳ تا ۱۷ سال) کتابهای «برای ضامن آهو، ۵۵ پرسش و پاسخ درباره امام رضا(ع) و زیارت ایشان» اثر غلامرضا حیدریابهری و «ده قصه از امام زمان(عج)» اثر فریبا کلهر منابع یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی خواهد بود. همچنین «چشمههای بهشت: گزیده عیون اخبار الرضا(ع)» اثر محمدهادی زاهدی و «پرسش و پاسخهای دانشجویی: مهدویت (دوران ظهور)» اثر رحیم کارگر در رده سنی جوان بزرگسال (بالای ۱۸ سال) خواهد بود. بزرگسالان میتوانند در ۶ رشته پویش کتابخوان، چهارگزینهای، شعرسرایی، داستان کوتاه (داستانک، دلنوشته و متن ادبی)، تولید آثار هنری و قصهگویی شرکت کنند. همچنین کتابداران علاقهمند میتوانند در بخش مروجان فرهنگ رضوی و نیز نویسندگان و ناشران علاقهمند میتوانند در بخش چاپ و انتشار شرکت کنند. در بخش «خانوادگی» نیز اعضای خانواده میتوانند متناسب با رده سنی خود با مطالعه کتابها، به بخش خانوادگی سایت مراجعه کرده و در هر یک از رشتههای مسابقه شرکت کنند. برگزیدگان یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در ۲ سطح «ملی» و «شهرستانی» معرفی و تقدیر میشوند. همچنین علاقهمندان به شرکت در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی تا اول آبان ۱۴۰۰ فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ارسال به دوستان
فیلمبرداری «لایههای دروغ» به پایان رسید
فیلمبرداری فیلم «لایههای دروغ» به کارگردانی رامین سهراب به پایان رسید. به گزارش «وطنامروز»، فیلمبرداری فیلم سینمایی «لایههای دروغ» نخستین فیلم تولید مشترک سینمای ایران و فنلاند به پایان رسید. محسن صرافی، رامین سهراب و یوننا انروث، تهیهکنندگی این فیلم را که در ژانر اکشن (حادثهای) تولید شده است بر عهده دارند. «لایههای دروغ» محصول شرکت فنلاندی «سونرام پروداکشن» با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|