|
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با احمد کشاورز، تهیه کننده و کارگردان مجموعه «مستندی برای قرن» که بزودی از شبکه مستند پخش خواهد شد
یک قرن مستند
مصطفی پورکیانی: «مستندی برای قرن» به تهیهکنندگی و کارگردانی احمد کشاورز قرار است از پنجشنبه دهم تیرماه ساعت 22 روی آنتن برود.
این مستند قرار است راوی «ترینهای قرن» باشد. مشکوکترین مرگهای قرن، پرحاشیهترین اتفاقات ورزشی قرن، بزرگترین بیماریها، جنگها و خیلی از رخدادهای دیگر قرن بخشی از موضوعاتی است که این مجموعه با منابع دست اول سراغ آنها رفته است. تمام تلاش تیم تولید این مستند برای آمادهسازی این مجموعه 14 قسمتی برای پخش در ایام نوروز 1400 بوده تا پخش آن با پایان قرن همبستگی داشته باشد ولی بنا به گفته کشاورز، کارگردان این مجموعه، بر اساس تحقیق و پژوهش تیمی از دانشگاه تهران، آخر امسال یعنی 1400 پایان قرن اخیر اعلام شده است؛ در نتیجه قرار شده این مجموعه مستند به جای پخش شبانه، از پنجشنبه هفته آینده و به صورت پخش یک بار در هفته از قاب شبکه مستند روی آنتن رود.
به همین بهانه احمد کشاورز، تهیهکننده و کارگردان «مستندی برای قرن» در گفتوگو با «وطنامروز» از جزئیات ساخت این مجموعه گفت: «ما در شبکه مستند جلساتی تحت عنوان ایده داشتیم که از تقریبا یکسال و نیم پیش شروع شد و قرار شد به بهانه اتمام قرن، کاری در این باره ساخته شود. آنجا من این طرح را دادم که «مستندی برای قرن» را با همین عنوان بسازیم. این مستند روایت «ترین»های قرن است که در 14 قسمت طراحی شده است. ما حدود 25 «ترین» نوشتیم که میتوانست به ما مرتبط باشد اما در ادامه 14 مورد از آنها را انتخاب کردیم. از طرفی چون پخش آن را برای عید در نظر گرفته بودیم، بعضی موارد مثل بزرگترین کشتارهای قرن را حذف کردیم و در نهایت به همان 14 مورد
رسیدیم.
کشاورز درباره موضوع برخی قسمتهای این مجموعه گفت: قسمت اول این مجموعه مشکوکترین مرگهای قرن است و قسمت دوم انقلابیترین ورزشکاران قرن و تمام این ترینهایی که از آن گفتم البته مصادیق خارجی دارند. مثلا درباره انقلابیترین ورزشکاران قرن، ما جکی رابینسون و محمدعلی کلی را آوردیم و مصداق داخلی آن تنها تختی است. بزرگترین جنگها، بزرگترین ترورها، بزرگترین جداییها که درباره ایران و بحرین میشود، بزرگترین بیماریهای قرن که کرونا در آن خیلی جدی است و در آن توضیح دادیم که چرا کرونا بزرگترین بیماری قرن نبوده و از معمولیترین بیماریهای قرن است و بسیاری از بیماریهای مرگبارتر از کرونا را روایت کردهایم. در برخی دیگر از قسمتها سراغ تاثیرگذارترین و بزرگترین رهبران انقلابی قرن هم رفتیم. چهرههایی مثل رهبری، امام خمینی(ره)، نلسون ماندلا و سیدحسن نصرالله در این بخش روایت میشوند.
با توجه به اینکه این مستند بر پایه تصاویر آرشیوی تهیه، تدوین و نریشنخوانی شده است، این امکان وجود دارد که بیننده پس از گذر زمانی کوتاه به دلیل یکنواختی کار، از ادامه دیدن آن منصرف شود. کشاورز درباره این موضوع و راهکار خود برای رفع این ماجرا در مستندی برای قرن، توضیح داد: خیلی وقتها کارگردانها میخواهند مستند آرشیوی بسازند، چون فضاسازی بلد نیستند، تنها یک اثر صوتی میسازند اما ما با استفاده از برخی ابزارها مثل صدا، آرشیوهای دیده نشده و برقراری دیالوگ در آرشیوها، فضایی ایجاد کردیم که مخاطب مستند را رها نکند. من همیشه در قسمتهای مختلف کار به تدوینگر گفتهام متوجه این نکته باشد که تصویر کسی که دربارهاش گفته میشود در زیر آن صدا رد نشود، بلکه خود او هم باید صحبت کند. مثلا اگر میگوییم جنگ، باید چند دقیقه صدای جنگ را بشنویم، مصاحبه فرمانده را ببینیم و بعد نریشن شروع شود. علاوه بر این، روایت ما در این مجموعه کاملا غیرخطی است و همین خود باعث غیریکنواخت شدن ماجرا میشود.
کشاورز با ذکر این نکته که هیچ فیلم و مستندی بدون رویکرد و نگاه سازنده اثر ساخته نمیشود و قطعا نگاه ما در انتخاب این ترینها بیتاثیر نبوده است، توضیح داد: یکی از رویکردهای اصلی ما بیان ناگفتهها به شکل غیرمستقیم بود، یعنی مثلا اگر در بزرگترین انقلابهای قرن، غیرمستقیم درباره خشونتهای پس از آن انقلابها صحبت کردیم، مخاطب
خود به خود متوجه میشود که انقلاب اسلامی ما اصلا خشن نبوده است. ما ترینهای خیلی زیادی داریم و اینکه از بین آنها کدام را انتخاب کنیم، قطعا با همفکری گروه تولید و شبکه این کار اتفاق افتاده است. این را هم در نظر گرفتهایم که باید به مخاطب در طول هر قسمت محتوا و دیتایی منتقل شود که در عین حال برایش جذابیت هم داشته باشد. ما درباره هر کدام از این موارد کلی صحبت و بحث کردیم تا به نتیجه نهایی که میبینید، رسیدیم.
وی افزود: از بین این قسمتها ۲ قسمت برای خود من خیلی جذاب بود؛ قسمت مشکوکترین مرگهای قرن را حتما ببینند. در این برنامه ما با مرلین مونرو شروع میکنیم و رویکرد ما در این بخش انعکاس پشتپرده هالیوود است، بعد جلوتر میآییم و به جاناف کندی میرسیم با رویکرد دیگری که در این فضا وجود دارد. ورزشکاران انقلابی قرن هم قسمت دیگری است که دیدن آن را پیشنهاد میکنم، این برنامه نشان میدهد که در جامعه آمریکا اگر یک نفر سیاهپوست یا فعال اجتماعی باشد، چه زندگیهای عجیبی را تجربه میکنند.
کشاورز درباره تهیه تصاویر بکر، دیده نشده و آرشیوی خارجی نیز گفت: منابع آرشیوی ما برای تلویزیون نیست و ما آرشیو خاصی از اینجا نگرفتیم چون درصد بالایی از موضوعات هر قسمت مصادیق خارجی و بینالمللی دارد و رقم قابل توجهی را صرف خرید این آرشیوها کردیم تا به منابعی دسترسی پیدا کنیم که تازه باشند. در کنار اینها دوستان ما در گروه تولید وقت بسیاری برای ترجمه این آرشیوهای خارجی گذاشتند تا خروجی کار آن چیزی شود که ما انتظار داریم. در این بین نویسنده هم خودش مترجم است و اگر جایی به مشکل برمیخورد، مجدد به آن منبع مراجعه و مشکل را حل میکرد. با همه اینها مثلا درباره خودکشی تختی ما باید به منابع ایرانی مراجعه میکردیم اما در مواردی مثل بزرگترین اتفاقات اقتصادی قرن اصلا نمونه ایرانی نداریم و باید تنها از خارجیها استفاده میکردیم.
ارسال به دوستان
سینما
«کولبرف» در ۱۱ بخش اصلی نامزد جشنواره آمریکای جنوبی شد
فیلم «کولبرف» به کارگردانی میلاد منصوری، رکورددار بیشترین نامزدی در جشنواره فیلم آمریکای جنوبی شد. به گزارش «وطنامروز»، فیلم «کولبرف» به کارگردانی میلاد منصوری و تهیهکنندگی سیدروحالله حسینیلرگانی با نامزد شدن در ۱۱ بخش، رکورددار بیشترین نامزدی در جشنواره فیلم آمریکای جنوبی شد. این جشنواره اواخر شهریور و اوایل مهرماه برگزار میشود. «کولبرف» در بخشهای فیلمنامه: میلاد منصوری، کارگردانی: میلاد منصوری، طراحی پروژه: فرهاد عسگری، مریم میرباقری، محمدرضا میرباقری، فیلمبرداری: مهدی رضایی، صداگذاری: حسین قورچیان، تدوین: عماد خدابخش، بازیگری مرد: حسین سلیمانی، بازیگری زن: دنیز متوسلی، بازیگر مکمل مرد: حسین مهری و بازیگر مکمل زن: مهتاب ثروتی نامزد دریافت جایزه شد. «کولبرف» نخستین فیلم بلند میلاد منصوری است که پیش از این در نخستین حضور بینالمللی خود در ۶ بخش نامزد دریافت جایزه از جشنواره فیلم بلغارستان شد. همچنین مهدی رضایی برای فیلمبرداری و زندهیاد علی انصاریان برای بازیگری مرد جایزه این جشنواره را از آن خود کردند. بازیگران فیلم عبارتند از حسین سلیمانی، حسین مهری، دنیز متوسلی، مهتاب ثروتی، چیا بابامیری، علی فراستی، آرتین امجدی، پیام احمدینیا و زندهیاد علی انصاریان.
***
فروش فیلم «خورشید» از یک میلیارد تومان گذشت
فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی که این روزها در سینماهای سراسر کشور روی پرده است، به فروش یک میلیاردی رسید. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی، تهیهکنندگی امیر بنان و مجید مجیدی و نویسندگی مجید مجیدی و نیما جاویدی که این روزها در سینماهای سراسر کشور روی پرده است، به فروش یک میلیاردی رسید. علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، صفر محمدی، روحالله زمانی و شمیلا شیرزاد بازیگران «خورشید» هستند. «خورشید» که تاکنون نمایشهای موفقیتآمیزی در عرصه بینالمللی از جمله فستیوال ونیز داشته است، نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۱ هم بود و به فهرست ۱۵ فیلم منتخب خارجی این رویداد هم راه یافت.
ارسال به دوستان
حمید مجتهدی درگذشت
حمید مجتهدی، کارگردان مستند «ایران» دار فانی را وداع گفت. به گزارش «وطنامروز»، حمید مجتهدی مستندساز و تصویربردار حوزه مستند، دیروز سهشنبه اول تیرماه بر اثر عوارض ابتلا به سرطان درگذشت. امیرحسین مجتهدی، فرزند حمید مجتهدی در گفتوگو با مهر، ضمن تأیید این خبر، گفت: حمید مجتهدی حدود ۱۰ سال به سرطان کبد دچار بود که باعث شد کلیه و ریه وی از بین برود. وی ادامه داد: متاسفانه ایشان امروز (دیروز) ساعت دو و نیم بعدازظهر در بیمارستان درگذشت. مستند «ایران» از جمله آثار این فیلمبردار و کارگردان آثار مستند بود که در چند فصل از تلویزیون روی آنتن رفت.
ارسال به دوستان
برنامههای تابستانه شبکههای سیما تشریح شد
دودکش 2 با ایرانگرد میآید
معاون سیمای رسانه ملی از تدارک ویژه شبکههای تلویزیون برای پخش تولیدات جدید و فصول تازه برنامههای شاخص در ایام تابستان امسال خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، حمید شاهآبادی، معاون سیما با اشاره به فرارسیدن فصل تابستان گفت: شبکههای سیما برای ایام فراغت مخاطبان خود بویژه جوانان و نوجوانان، تدارک ویژهای را برای نشاط و سرگرمی در نظر گرفتهاند.
وی گفت: سریالهای «دودکش» از شبکه یک، «در کنار پروانهها» از شبکه ۲، «کلبهای در مه» و «نیمروز تا تهران» از شبکه ۳، سریال خارجی «باغ وحش» از شبکه ۴، سریال چینی «پزشک دربار» از شبکه ۵ و «حالا برعکس» از شبکه نسیم از جمله مجموعههای نمایشی شبهای تابستان است که از تلویزیون پخش میشود. شاهآبادی از برگزاری جشنواره فیلمهای سینمایی در شبکههای ۳، ۵، امید و کودک خبر داد و افزود: قرار است هر یک از این ۴ شبکه با پیشبینی فیلمهای سینمایی جذاب در قالبهای متنوع و برای گروههای سنی مختلف، هر روز مخاطبان خود را به تماشای یکی از آثار سینمایی ایران و جهان میهمان کنند.
معاون سیما ادامه داد: مستندهای جدید با عنوان «ایرانگرد ۱۴۰۰» از شبکه یک، «پریزاد» در حوزه فرزندآوری از شبکه 5، مستند «حکایت دل» با معرفی اندیشمندان از شبکه 4، «داستان المپیک» با موضوع اتفاقات و افراد خاص در المپیکهای مختلف به مناسبت برگزاری المپیک توکیو، «روی خاک» با موضوع تاریخچه و عملکرد تیم ملی کشتی ایران، «داستانهای فوتبال» با موضوع حاشیههای ورزشی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تیمهای ملی، بازیکنان و باشگاههای فوتبال در جهان، «قرن» با موضوع مهمترین حوادث و شخصیتهای تأثیرگذار قرن گذشته شمسی، «سرگرمسازان» (سرزمین سرگرمی) با موضوع حواشی و جنبههای ناشنیده بازی، سینما، انیمیشن، رمان و اسباببازی، «گفتوگوهای خوشمزه» با موضوع تاریخچه تولید و مصرف پرطرفدارترین خوراکیهای ایرانی از شبکه مستند، از جمله تولیداتی است که برای علاقهمندان این قالب روی آنتن میرود.
معاون سیما افزود: طرح قرآنی ۱۴۵۵ شبکه قرآن همچون سالهای گذشته در تابستان اجرا میشود. این طرح با محوریت قرآن، امید و زندگی از پنجم تیرماه به مدت ۱۰ هفته تا ۱۲ شهریور روی آنتن میرود و تواصی به حق، حقالناس، خانواده، ولایت و ولایتپذیری، بشارت و آینده روشن، احسان و شکر از محورهای آن خواهد بود. وی افزود: سری جدید برنامههای شاخص با رویکرد نشاط و شادابی برای فصل تابستان تهیه و تولید شده است که از ابتدای تیرماه روانه آنتن خواهد شد و میتوان به فصل جدید «سایههای رعنا»، «خانه زیبای من»، «سکانس برتر»، فصل سوم «اعجوبههای کوچک»، سری جدید «مکعب»، سری جدید «درس گفتار»، فصل سوم «چرا»، «تهران ۱۴»، «قرآن در تابستان» و «خندوانه» اشاره کرد. معاون سیما تصریح کرد: سری جدید مسابقات «ایران»، «دستپخت»، «آشپزی با مامان»، «دورهمی» و «هوش برتر» از جمله مسابقات شبکههای سیماست که اوقات دلنشین و مفرحی را برای مخاطبان همیشگی تلویزیون فراهم میکند. برنامه صبحگاهی شبکه 4 با عنوان «روزنامه»، طنز «خندهرو» و برنامه «مهربانو» با موضوع زنان موفق از شبکه ۵، برنامه «چی چی» از شبکه کودک، «رودررو» از شبکه ۲ و مسابقه «دریچه» از شبکه سلامت از تازههای سیما در تابستان است.
شاهآبادی در ادامه از فعالیت جدید شبکه آموزش برای مهارتافزایی در حوزههای مختلف در قالب مسابقه «۷۷ ساعت» ویژه دانشآموزان خبر داد و گفت: شبکه آموزش تابستان امسال قرار است جدول آموزشی خود را با رویکرد میزهای مهارت با هدف تولید، انتقال و ترویج فرهنگ جامع مهارت ویژه دختران و پسران راهاندازی کند.
وی در پایان با اشاره به اهمیت برنامهسازی متناسب با نیازها و علاقه مخاطبان کودک و نوجوان تاکید کرد: مرکز پویانمایی صبا برای پرکردن اوقات فراغت تابستان امسال، ۵۰ ساعت پویانمایی تولید کرده که علاوه بر ۱۷ عنوان برنامه جدید، ۳ مجموعه «جنگل فندق»، «دنیای آبی» و «دنیای میوهها» برای نخستین بار از رسانه ملی پخش میشود.
ارسال به دوستان
رضا صادقی برای دکتر نون میخواند
رضا صادقی به عنوان خواننده در نمایش «دکتر نون» با هادی مرزبان همکاری میکند؛ اثری که نیمه مرداد در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه میرود. به گزارش «وطنامروز»، هادی مرزبان، کارگردان باسابقه تئاتر که این روزها مشغول تمرین نمایش «دکتر نون» است تا پس از سالها این اثر را روی صحنه ببرد، درباره زمان به صحنه رفتن این اثر گفت: تمرینها بخوبی سپری میشود و به امید خدا نمایش «دکتر نون» را نیمه مرداد سال جاری در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه خواهیم برد.
وی با اشاره به اینکه نمایش «دکتر نون» دارای حدود ۴۰ بازیگر است، یادآور شد: به دلیل شرایط کرونایی و همچنین در نظر گرفتن پروتکلهای بهداشتی گروه بازیگران را در روزهای مختلف تقسیم کردهایم تا سلامت گروه حفظ شود. کارگردان نمایش «دکتر نون» با اشاره به حضور بازیگرانی چون مهدی فخیمزاده، صدرالدین زاهد، شیوا مکینیا و کامبیز امینی در این اثر نمایشی، از حضور رضا صادقی به عنوان خواننده در اجرای «دکتر نون» خبر داد.
وی ادامه داد: ستار اورکی به عنوان آهنگساز، بابک صحرایی به عنوان ترانهسرا و رضا صادقی به عنوان خواننده در نمایش «دکتر نون» حضور دارند. مرزبان درباره اینکه آیا رضا صادقی به صورت زنده به اجرای قطعات موسیقی مدنظر در نمایش «دکتر نون» خواهد پرداخت یا نه، اظهار کرد: احتمال دارد رضا صادقی یک یا چند شب به صورت زنده قطعات موسیقایی نمایش «دکتر نون» را در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر اجرا کند و باقی شبها و اجراها، موسیقی به صورت ضبط شده پخش شود.
ارسال به دوستان
مدرسه فیلمسازی جورج کلونی برای کودکان محروم
مدرسه آموزش فیلمسازی که جورج کلونی، کری واشنگتن و دان چیدل از جمله موسسان آن هستند برای جوامع محروم شروع به کار میکند. به گزارش «وطنامروز»، جورج کلونی، دان چیدل، کری واشنگتن، میندی کیلینگ، ایوا لونگوریا و تعداد دیگری از بازیگران شناختهشده در همراهی با هم، از پاییز ۲۰۲۲ یک مدرسه آموزش فیلمسازی برای افراد محروم تاسیس میکنند. این مدرسه به نام مدرسه رویبال، تهیه فیلم و برنامههای تلویزیونی را برای دانشجویان خود بر مبنای آموزش قوی آکادمیک، تعلیم عملی و دسترسی به داستانسرایان و حرفهایهای صنعت فیلم از هالیوود، در برنامه دارد. این مدرسه همچنین یک برنامه کارآموزی مخصوص خواهد داشت. کلونی در بیانیهای گفت: «هدف ما این است که بهتر تنوع کشورمان را نشان دهیم. این یعنی زود شروع کردن. یعنی خلق کردن برنامههایی در سطح دبیرستان که به جوانان درباره دوربین و تدوین و جلوههای ویژه و صدا و تمام فرصتهای شغلی آموزش میدهد. این یعنی یک برنامه کارآموزی که در نهایت به شغلهای پردرآمد منتهی میشود. یعنی درک کردن اینکه همه ما در این پروسه کنار هم هستیم».
این مدرسه کارش را با آموزش به بچههای کلاس نهم و دهم آغاز میکند و ظرف ۲ سال بعد به شاگردان کلاس یازدهم و دوازدهم هم آموزش میدهد. هدف این برنامه این است که برنامه خود را به مدرسههای بیشتری در ناحیه لسآنجلس ارائه کند. چند مدیر از شرکت ورکینگ تایتل فیلمز و برایان لورد از آژانس هنرمندان خلاق از دیگر موسسان این مدرسه خواهند بود. تمام موسسان در هیات مشاوره مدرسه حضور خواهند داشت.
ارسال به دوستان
جشنواره کن از کارگردان «خائن» تجلیل میکند
«مارکو بلوکیو» کارگردان ایتالیایی به پاس یک عمر دستاورد هنری امسال جایزه افتخاری نخل طلای کن را دریافت میکند. به گزارش «وطنامروز»، مارکو بلوکیو نخل طلای افتخاری خود را در مراسم اختتامیه هفتادوچهارمین جشنواره فیلم کن دریافت میکند. جشنواره فیلم کن به کارگردان پیشکسوت ایتالیایی ادای احترام میکند و نخل طلای خود را به سازنده فیلمهایی چون «خائن» (۲۰۱۹)، «شیطان در بدن» (۱۹۸۶)، «مشتها در جیب» (۱۹۶۵) و «پرستار بچه» (۱۹۹۹) به خاطر یک عمر دستاورد هنری تقدیم میکند. شانزدهم جولای «مارکس میتواند منتظر بماند»، مستند جدید بلوکیو در بخش رسمی جشنواره کن به نمایش درخواهد آمد. این مستند روایت خودکشی برادر دوقلوی او به نام مارکس در ۲۹ سالگی است. این حادثه یک تراژدی خانوادگی بود که او هیچوقت نتوانست آن را فراموش کند. بلوکیو اغلب با فیلمهایش به جشنواره کن میآید. این فیلمساز ایتالیایی نخستین بار با «جهش در تاریکی» (۱۹۸۰) به کن آمد. آخرین بار نیز در سال ۲۰۱۹ با «خائن» در بخش مسابقه اصلی حضور یافت. اسپایک لی، کارگردان سیاهپوست نامدار هالیوودی امسال ریاست داوران جشنواره بینالمللی را برعهده دارد.
ارسال به دوستان
مهدی بلوکات قائممقام شبکه ۳ سیما شد
مهدی بلوکات با حکم علی فروغی، مدیر شبکه ۳ سیما، به سمت قائممقامی این شبکه منصوب شد. به گزارش «وطنامروز»، علی فروغی، مدیر شبکه ۳ در حکمی مهدی بلوکات را به سمت قائم مقام شبکه ۳ سیما منصوب کرد. فروغی در بخشی از این حکم، ضمن بیان ماموریتها و اهداف شبکه ۳، ایجاد همافزایی در بین حوزههای مختلف، بسترسازی برای حضور نیروهای متخصص و ارتقای فرآیندهای جاری شبکه را به عنوان مهمترین ماموریتهای قائممقام جدید این شبکه عنوان کرد. بلوکات پیش از این مدیریت طرح، برنامه و نظارت شبکه ۳ سیما را بر عهده داشت.
ارسال به دوستان
ابوالفضل پورعرب:
بازی در تنهاترین سردار نذری بود که باید ادا میشد
ابوالفضل پورعرب، بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون با مرور بخشی از خاطرات سینمایی خود، بیان کرد او و جمشید هاشمپور سالی ۷ فیلم بازی میکردند که این همکاری بسیار سخت بود.
به گزارش «وطنامروز»، موزه سینمای ایران در سلسله گفتوگوهای تاریخ شفاهی خود به مناسبت زادروز ابوالفضل پورعرب در اول تیرماه گفتوگوی مفصلی با این بازیگر انجام داده است که در زیر بخشهایی از آن را میخوانید.
وی با اشاره به دعوت از وی برای حضور در فیلم «روز واقعه» افزود: برای ایفای نقش در فیلم «روز واقعه» از من دعوت کردند، از آنها سوال کردم چه کسی قرار بود نقش مورد نظر را ایفا کند که گفتند خسرو شجاعزاده و20 دقیقه از این فیلم هم ساخته شده بود اما به دلایلی او نتوانسته بود برای ادامه کار حضور داشته باشد.
پورعرب عنوان کرد: مصطفی طاهری و محمدرضا شریفینیا برای حضورم در این فیلم زنگ زده بودند و من خوشحال شدم. نزد خسرو شجاعزاده رفتم تا از او اجازه بگیرم، چون سال ۶۰ هر دو کارمند تلویزیون بودیم. او در پاسخ به من گفت برای تو خوب است که این نقش را بازی کنی و من از لحن صحبت او خیلی ناراحت شدم، عذرخواهی کردم و از حضور در این فیلم انصراف دادم.
وی با بیان اینکه آشناییها و دوستیها موجب میشد که به خیلی از کارگردانها نتوانم نه بگویم، گفت: من و جمشید هاشمپور سالی ۷ فیلم بازی میکردیم که بسیار هم سخت بود. قصهها را میخواندم و خوشم میآمد و بحث مالی هم خیلی برایم اهمیت نداشت، در واقع در مسیر سینما قرار داشتم و دوست داشتم در سینمایی حضور داشته باشم که با روحیات مردم سازگارتر باشد. امروز هم برای پذیرفتن نقشها به این موضوع اهمیت میدهم.
پورعرب با بیان اینکه اصولا در سینما فعالیت و کمتر در تلویزیون حضور دارد، افزود: در سریالها خیلی حضور پررنگی نداشتم. یادم میآید برای سریال «تنهاترین سردار» درباره زندگی امام حسن(ع) دعوت شدم که به نوعی نذری بود که باید ادا میکردم و آن را خیلی دوست داشتم. در مجموع تعداد سریالهای تلویزیونیام زیاد نبوده است.
پورعرب درباره بیماریاش توضیح داد: در سریالی با سعید و حمید نعمتالله کار میکردم، یک روز افسانه بایگان به من گفت چهرهات عوض شده است و همان جا یک دکتر برای معاینه من آوردند. ساعت ۱۰ شب بود که من را به بیمارستان بهمن بردند، همان شب بستری شدم و تشخیصشان این بود که سرطان دارم. در ابتدا خودم هم باور نمیکردم و مجبور شدم کار را رها کنم.
وی با بیان اینکه پروسه بیماریاش ۵ سال طول کشید، گفت: دیگر به کار در سینما فکر نمیکردم، زیرا بیماریام سرطان و آخرش مرگ بود. همه تلاشم این بود که مادرم متوجه بیماریام نشود تا اینکه فریدون جیرانی در برنامه سینمایی که شبها اجرا میکرد گفت برای ابوالفضل پورعرب که در بستر بیماری است دعا کنید و مادرم که برنامههای سینمایی را دنبال میکرد، متوجه شد.
وی ادامه داد: در همان زمان از شیراز هم برای بیماری کبدم به بیمارستان آمده بودند و اینکه برای هردو بیماریام با هم بخواهند عمل جراحی انجام دهند سخت بود تا اینکه عکس گرفتند، رادیولوژی انجام شد و دکتر گفت معجزه شده و کبدم دیگر مشکلی ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|