|
وزش باد شدید، رگبار و رعدوبرق طی روزهای آینده
مدیرکل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی از وزش باد شدید موقت و رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط کشور طی روزهای آینده خبر داد. صادق ضیاییان با اشاره به اینکه در ساعات بعدازظهر و اوایل امشب (چهارشنبه ۹ تیر) در برخی نقاط استانهای آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، اردبیل، گیلان و ارتفاعات البرز مرکزی افزایش ابر، وزش باد شدید موقت و رگبار و رعدوبرق پیشبینی میشود، اظهار کرد: این وضعیت روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه علاوه بر این مناطق در دامنههای البرز شرقی، خراسان شمالی و شمال خراسان نیز رخ خواهد داد.
ارسال به دوستان
کمبود تجهیزات اطفای حریق، چالشی جدی در مهار آتشسوزی جنگلهای زاگرس
بلوطها شروه میخوانند
برخی افراد با طمع زمینخواری و زغالگیری از درختان جنگلی آتش به جان جنگل میاندازند
مصطفیخدابخشی: طی روزهای گذشته جنگلهای کشور روزگار خوشی را نگذراندهاند و آتش نفسشان را بریده است. نخستین جرقههای آتش در دامان زاگرس طی ماههای گذشته زده شد تا بسیاری از درختان و مراتع آن در استانهای فارس و کهگیلویهوبویراحمد به تلی از خاکستر مبدل شود.
آتش در حالی به جان جنگلهای زاگرس افتاد که به دلیل شرایط خاص جغرافیایی حاکم بر منطقه، اطفای حریق با استفاده از وسایل اولیهای همچون بیل و شنکش صورت میگیرد.
در ارتفاعات کوهمره سرخی نیروهای مردمی به همراه نیروهای منابع طبیعی مشغول خاموش کردن آتشی هستند که فعلا قصد خاموش شدن ندارد. این موضوع در کهگیلویهوبویراحمد نیز در جریان است و بخشهایی از جنگلهای این خطه هر روز طعمه حریق میشود.
آتشسوزی بخشی از واقعیت موجود در طبیعت است اما مهم چگونگی مواجهه با آن، نوع مدیریت در مهار آن و پیشگیری از وقوع این حادثه به صورت گسترده در آینده است. متاسفانه در آتشسوزیهای اخیر نیز به مانند سنوات گذشته فقر تجهیزات مانع از حضور موثر نیروهای امدادی شده و باعث شده تا بخشهای مهمی از طبیعت بکر کشور طعمه آتش بیتدبیری شود.
حال سوال این است: چرا با وجود تجربههای متفاوت از آتشسوزی جنگلها در کشور ما، همچنان در مقوله مهار آتش با مشکلات عدیده روبهرو هستیم و وظیفه سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان جنگلها و مراتع در این زمینه چیست؟
در این زمینه محمدرضا محبوبفر، عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به اینکه از آغاز سال 1400 حدود ۲۷۰۰ فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور به وقوع پیوسته و تاکنون هزاران هکتار جنگل و مرتع از بین رفته است، گفت: همه ساله بویژه با شروع فصل گرما، مناطق وسیعی از جنگلهای زاگرس دچار حریق میشود و به دلیل طولانی شدن زمان مهار کامل آتش، بخشهای گستردهای از این مناطق نابود میشود.
وی ادامه داد: در روزها و هفتههای اخیر، کشور بیش از اینکه در حال مبارزه با کرونا باشد، گرفتار آتشسوزیهای سریالی در جنگلها و اراضی بوده است؛ آتشسوزیهایی در نقاط مختلف کشور که با فاصله زمانی کوتاه از یکدیگر رخ داده است. مسؤولان دلایل مختلفی برای این رشته آتشسوزیها ذکر کردهاند و برخی به صراحت معتقد هستند عمدی در این آتشسوزیها وجود دارد.
* فقدان نظارت در مدیریت محیطزیست
حال و روز مدیریت در سازمان محیطزیست چندان مناسب نیست و این روزها خبرهای خوبی از این سازمان مخابره نمیشود، لذا میتوان بخش عمدهای از قصور صورت گرفته در زمینه آتشسوزیها را به گردن نوع مدیریت موجود در این سازمان انداخت. محبوبفر، کارشناس محیطزیست و توسعه پایدار در این زمینه خاطرنشان کرد: متاسفانه امنیت غذایی و امنیت نسلی در کشور در معرض تهدید قرار گرفته است و به دلیل عدم نقد و فقدان نظارت در مدیریت محیطزیست، منابع طبیعی کشور در حال محو شدن است.
وی ادامه داد: فعالان محیطزیست و منتقدان وضعیت کنونی مدیریت محیطزیست کشور با انواع بیمهریها و انتقادها مواجه شدهاند و به محض داشتن نقد و انجام نظارت بر فعل مسؤولان درباره مدیریت و حفاظت محیطزیست کشور، اعمال آنان با محدودیت مواجه شده و انتقادها در نطفه خفه میشود.
* سالانه 100 هزار هکتار از جنگلها و مراتع کشور در آتش میسوزد
آمارهای مربوط به آتشسوزی جنگلها و مراتع کشور بسیار حزنانگیز است. متاسفانه سالانه 100 هزار هکتار از جنگلها و مراتع کشور بر اثر آتشسوزی نابود میشود. بخشی از این آتشسوزیها در فصول سرد سال به دلیل تغییر اقلیم، کاهش رطوبت، افزایش درجه حرارت، کاهش بارشها و همچنین کاهش ذخیره برفی اتفاق میافتد و بخشی دیگر در فصول گرم سال یعنی پایان فصل بهار و تابستان و اوایل پاییز اتفاق میافتد که اغلب عمدی است.
در کنار این مسائل، محبوبفر به نقش قاچاقچیان در آتشسوزیها نیز اشاره دارد. وی گفت: قاچاقچیان چوب و شرکتهای مجوزدار سازنده کاغذ، جنگلها را برای قطع درختان به آتش میکشند تا در هیاهو و بلوای این آتشسوزی به اقدامات غیرقانونی خود ادامه دهند. مافیای اقتصادی چوب و کاغذ مسبب وقوع آتشسوزی در جنگلها هستند.
عضو انجمن آمایش سرزمین ایران ادامه داد: بخش دیگر آتشسوزی عمدی جنگلها متوجه اختلافات حقوقی مالکیت اراضی باغی و کشاورزی و زمینهای موقوفی بین ساکنان با یکدیگر و نهادها و سازمانهای دولتی و حکومتی با یکدیگر یا اختلافات این نهادها با ساکنان محلی است که سرانجام دامنه این اختلافات و تنشها به اراضی و مراتع و جنگلهای کشور به صورت آتشسوزیهای عمدی کشیده میشود.
وی در ادامه تاکید کرد: از جمله دلایل آتشسوزی عمدی در جنگلها بروز رفتارهای غیرمسؤولانه در حوزه گردشگری و تفریح و سرگرمی است چرا که گردشگران با ناآگاهی و عدم دریافت آموزشهای لازم درباره حفظ جنگلها و محیطزیست با بیاحتیاطی باعث میشوند جنگلها آتش بگیرند. آنچه مسلم است اینکه گردشگری غیرمسؤولانه امروز بلای جان جنگلهای کشور شده است.
عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران بیان داشت: در حال حاضر بخشی از آتشسوزیها در جنگلهای کشور عمدی بوده و پرونده افرادی که به عمد آتشسوزی راه انداختهاند در دادگستریهای شهرستانهای غرب و جنوب غربی و شمال کشور در دست بررسی است. قوهقضائیه نیز باید با آتشزنندگان منابع طبیعی کشور از جمله جنگلها و قاچاقچیان چوب و کاغذ و زغال برخورد جدی کند تا بیش از این چنین مشکلاتی در عرصههای طبیعی کشور پیش نیاید.
* افزایش ۹۶ درصدی بودجه تأمین تجهیزات یگان حفاظت محیطزیست
کمبود تجهیزات مهار آتش موضوعی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود، این در حالی است که بودجه در نظر گرفته شده در این باره سال جاری رشد چشمگیری داشته است. محبوبفر با بیان اینکه بودجه تأمین تجهیزات یگان حفاظت محیطزیست و اطفای حریق مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست نسبت به سال گذشته ۹۶ درصد بیشتر شده است، ادامه داد: اما گویی این افزایش رقم بودجه به داد جنگلهای زاگرس و البرز نرسیده است. این سازمان باید نسبت به گم شدن اعتبارات مالی یا تعلق نگرفتن اعتبارات مالی دریافتی به حفاظت عرصههای طبیعی کشور در برابر آتشسوزی پاسخگو باشد. وی تاکید کرد: دولت آقای رئیسی بدون نقد و نظارت موفق نخواهد بود و لازمه موفقیت برنامههای رئیسجمهور جدید در مبارزه با فساد و ناکارآمدی، مطبوعات و رسانههای آزاد است. حلقه بسته مدیران باید شکسته شود و نخبگان منزوی در مسند امور قرار گیرند. مدیران شکستخورده 40 سال گذشته باید بازنشسته شوند یا تغییر کنند. کارشناس محیطزیست ادامه داد: محیطزیست ایران همین جنگلها و رودخانهها و دریاچهها و تالابهاست که امروز چیزی از آنها باقی نمانده است. امروز محیطزیست کشور تحت هجوم فعالیت انسانها قرار گرفته است و این عوامل انسانی، تغییر اقلیم و گرمایش داخلی در نقشه جغرافیایی ایران را باعث شدهاند. باید هشدار داد که اکنون کشور ایران از ۲ سمت تغییر اقلیم جهانی و تغییر اقلیم داخلی تحت حمله قرار گرفته است، به طوری که درجه حرارت کشور طی 40 سال گذشته تا 10 درجه افزایش یافته است. این افزایش درجه حرارت کشور، جنگلها و اراضی و مراتع کشور را بلعیده است و تا عمق جنگلها به صورت آتشسوزیهای طبیعی و اقلیمی کشیده شده است. همراه با آتشسوزیهای طبیعی جنگلها، آتشسوزیهای عمدی جنگلهای کشور نیز منجر به انقراض و تلف شدن انواع گونههای جانوری و گیاهی و نابودی جاذبههای بکر و طبیعی گردشگری کشور شده است.
***
کمبود تجهیزات در مبارزه با آتشسوزی جنگلهای زاگرس
در حالی که آتش با شروع فصل گرما بیوقفه در حال حذف بخشی از طبیعت زیبا و بدون جایگزین زاگرس است، رسیدن به راهکاری علمی برای مقابله با این بلا ضروری مینماید. آموزش در این زمینه تاثیر بسزایی دارد و مسؤولان در این باره باید پاسخگو باشن، با این حال «غلامحسین حکمتیان» مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویهوبویراحمد، در حالی که بخشی از آتشسوزیهای اخیر در جنگلهای زاگرس در حوزه استحفاظی وی به وقوع پیوسته است، مصاحبه خبری خود با «وطنامروز» را منوط به هماهنگی با سازمان محیطزیست در تهران دانست. در مقابل اما حمید ظهرابی، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان فارس که این روزها حوزه استحفاظیاش بیشترین میزان درگیری با آتش را دارد، در گفتوگو با «وطنامروز» از ضعف شدید امکانات در اطفای حریق گلایه کرد و گفت: ما برای مقابله با آتش در جنگلها نیازمند آموزش عمومی هستیم تا از این طریق هم نقاط خطرآفرین را به مردم معرفی کنیم و هم آنان را با محلهای ممنوعه برای روشن کردن آتش آشنا سازیم. وی ادامه داد: ما هماکنون در حوزه مقابلهای در حال آموزش مردم محلی و جوانان هستیم تا در صورت بروز حادثه در کنار نیروهای واکنش سریع بتوانند آتش را در ساعات اولیه خاموش کنند. بر همین اساس نیازمند شناسایی، سازماندهی و تجهیز نیرو در این بخش هستیم. این مقام مسؤول بیان داشت: متاسفانه آتشسوزی در جنگلهای زاگرس عموما یا توسط افرادی که ناآگاه نسبت به جنگل هستند یا به صورت عامدانه توسط افرادی که به دنبال زمینخواری، زغالگیری از درختان جنگلی و... هستند به وقوع میپیوندد. وی با بیان اینکه سال گذشته 75 مورد آتشسوزی در جنگلهای استان فارس بویژه جنگلهای زاگرس رخ داده است، گفت: در سال جاری تاکنون 25 مورد آتشسوزی داشتهایم که اگر برای این موضوع تدبیری اندیشیده نشود با مشکلات جدی روبهرو خواهیم شد. ظهرابی خاطرنشان کرد: از نظر تامین منابع مالی هماکنون با مشکل روبهرو هستیم و این یک فاجعه برای محیطزیست است. تاکنون درخواستهای متعددی را به منظور تامین اعتبارات هزینهای و تامین امکانات اطفای حریق دادهایم اما فعلاً مبلغی در این زمینه به دست ما نرسیده است. وی با بیان اینکه برای مبارزه با آتش در جنگلهای زاگرس واقع در استان فارس و کهگیلویهوبویراحمد نیازمند دسترسی به تکنولوژیهای نوین هستیم، گفت: ما نیازمند هواپیما و هلیکوپتر آبپاش هستیم که متاسفانه در این زمینه ضعف جدی داریم. هلیکوپترهایی که هماکنون در اختیار ما است صرفا برای هلیبرد نیرو استفاده میشود و نمیتوانند کاراییای در زمینه آبپاشی داشته باشند. باید توجه داشته باشیم که صرف انتقال نیرو نمیتواند در مهار آتش موثر باشد. از سوی دیگر ما در زمینه اطفای حریق در این ۲ استان نیازمند دمنده هستیم که متاسفانه عموما این وسیله از خارج کشور تامین میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
رونمایی از سامانه جامع خدمات بنیاد 15 خرداد
سامانه جامع خدمات بنیاد 15 خرداد وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) افتتاح شد و طی آن درمان 10 هزار زوج نابارور در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس، با هماهنگی صورتگرفته بین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بانک صادرات تسهیلات اعطایی به زوجهای نابارور به صورت قرضالحسنه و بخشی نیز به صورت بلاعوض خواهد بود. زوجهای نابارور میتوانند با مراجعه به سامانه جامع 1542 بنیاد 15 خرداد وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام جهت درمان ثبتنام کنند.
***
هشدار پلیس فتا به کنکوریها
رئیس پلیس فتای مازندران درباره کلاهبرداری با ترفند فروش سوالات کنکور به کنکوریهای ۱۴۰۰ هشدار داد. سرهنگ سامع خورشاد گفت: افراد کلاهبردار بعد از ارتباط با مشتریان خود و جلب اعتماد آنها، با استفاده از پیامرسانهای خارجی اقدام به تبلیغ و فروش غیرقانونی برخی سوالات همراه با جواب میکنند که بسیاری از این سوالات مربوط به آزمونهای سالهای گذشته است. وی با بیان اینکه برخی از این کلاهبرداران با ادعاهایی نظیر «تضمین قبولی در دانشگاههای عالی» و «کسب رتبه برتر در کنکور» داوطلبان و خانوادههای آنان را اغفال میکنند، افزود: این کلاهبرداران پس از دریافت وجوه میلیونی و کلاهبرداری نهتنها هیچ سوالی را ارسال نمیکنند، بلکه دیگر پاسخگوی تماسهای آنان هم نیستند. او گفت: چنین ادعاهایی مبنی بر فروش سوالات کنکور و حتی امتحانات نهایی در فضای مجازی کاملا جعلی بوده و دانشآموزان نباید به این آگهیهای دروغین اعتنا کنند. رئیس پلیس فتای مازندران از شهروندان درخواست کرد: توصیههای پلیس فتا را جدی گرفته و آنها را به کار ببندید تا در معرض اینگونه کلاهبرداریها قرار نگیرید و در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir لینک مرکز فوریتهای سایبری با ما در میان بگذارید.
***
مدارک لازم برای ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی در مدارس
سرپرست مرکز امور بینالملل و مدارس خارج کشور وزارت آموزشوپرورش روند ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی را تشریح کرد و درباره ثبت سفارش کتب درسی آنها گفت: در حال تعریف کد ویژه برای دانشآموزان اتباع خارجی در این سامانه هستیم تا مدارسی که دارای مجوز هستند بتوانند کتب درسی مورد نیاز دانشآموزان اتباع خارجی خود را تأمین کنند. میترا تیموری در گفتوگو با ایسنا، در تشریح روند ثبتنام دانشآموزان اتباع برای سال تحصیلی پیش رو اظهار کرد: مطابق شیوهنامه مصوب کمیسیون ساماندهی دانشآموزان اتباع خارجی وزارت کشور، ثبتنام دسته نخست شامل دانشآموزان اتباع دارای مدارک معتبر مانند گذرنامه، روادید معتبر، گذرنامه خانوار که اخیرا روادید آنها تمدید شده، دفترچه پناهندگی، دفترچه اقامت، دارندگان کارتهای آمایش ۱۵یا ۱۶، دارندگان کارتهای هویت ۱۴ یا ۱۵ دارندگان برگه تردد دارای اعتبار و همچنین دارندگان دفترچه اقامت ویژه و دسته دوم شامل دانشآموزان اتباع خارجی فاقد مدرک که با توجه به فرمان مقام معظم رهبری برای ثبتنام آنها از سال ۹۴ دستورات لازم را ابلاغ فرمودند و هر ساله ثبتنام همه آنها صورت گرفته است، انجام میشود. سرپرست مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزشوپرورش گفت: ثبتنام کتب درسی از طریق سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی در حال انجام است که با رایزنیهای صورتگرفته از سوی مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور در حال تعریف کد ویژه برای دانشآموزان اتباع خارجی در این سامانه هستیم تا مدارسی که دارای مجوز هستند بتوانند کتب درسی مورد نیاز دانشآموزان اتباع خارجی خود را تأمین کنند.
***
لزوم مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اشاره به بهرهگیری از ظرفیت فنی و حرفهای برای ارتقای مهارتآموزی بر ضرورت مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح تاکید کرد. حشمتالله عسگری در دومین جلسه کارگروه تخصصی مهارتآموزی و اشتغال کارکنان وظیفه نیروهای مسلح استان تهران با تاکید بر لزوم رفع موانع واحدهای تولیدی سطح استان گفت: تمام تلاشها و برنامهریزیهای استانی بر رفع موانع تولید و تحقق چشمانداز صورت گرفته و امید است ظرف مدت ۲ هفته آینده نسبت به جمعآوری مسائل و مشکلات پیش روی واحدهای راکد و غیرفعال، اقدامات لازم انجام شود. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران با اشاره به ضرورت تعامل آموزشوپرورش و سازمان فنی و حرفهای با کارکنان وظیفه نیروهای مسلح افزود: نقش آموزش در مهارتآموزی افراد امری بدیهی است و در این راستا نیز تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا با ارتقای توانمندی افراد بتوانیم گامی مهم در راستای رفع موانع تولید برداریم. عسگری تاکید کرد: امید است با نظمبخشی به جلسات بتوانیم سهم اشتغال استان را افزایش دهیم و منابع به این سمت کشانده شود تا هدفگذاریهای صورتگرفته محقق شود.
***
سوءقصد به معاون گمرک شهید رجایی
ناظر گمرکات استان هرمزگان از انجام پیگیریهای قضایی و انتظامی برای شفاف شدن موضوع سوءقصد به معاون فنی گمرک شهید رجایی خبر داد. ابوالفضل اکبرپور با اشاره به سوءقصد به معاون فنی گمرک شهید رجایی بندرعباس، گفت: برخی افراد سودجو با سوءقصد به معاون فنی مهمترین گمرک کشور باعث مجروح و بستری شدن این مدیر گمرک در یکی از بیمارستانهای بندرعباس شدند که همین موضوع باعث شد وی تحت عمل جراحی قرار گیرد. به گفته ناظر گمرکات استان هرمزگان، اجرای کامل مقررات و همچنین برخورد با سودجوییهای فراقانونی طی ۲ سال گذشته منجر به قطع رانتها و جلوگیری از سوءاستفاده ذینفعان خاص شد که ظاهرا این بار برای نیل به اهداف خود به برخورد فیزیکی و حمله مستقیم به مرزبانان اقتصادی متوسل شدهاند.
ارسال به دوستان
طی 24 ساعت 12 هزار و ۷۱۷ نفر به «کووید-۱۹» مبتلا شدند و ۱۴۲ بیمار جان خود را از دست دادند
خطر جدی موج پنجم کرونا
موج پنجم کرونا در حال خیز برداشتن است و بر اساس آمار هماکنون 63 شهرستان کشور در وضعیت قرمز، 184 شهرستان در وضعیت نارنجی و 201 شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند؛ این موضوع هشداری جدی است که در صورت اتخاذ نشدن تصمیم صحیح در برابر آن باید چشمانتظار افزایش مرگومیر بر اثر بیماری کرونا در کشور باشیم. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۴۲۶ هزار و ۹۰۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۴۸۱ هزار و ۱۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۵ میلیون و ۹۰۷ هزار و ۹۱۴ دوز رسیده است. از ظهر روز دوشنبه تا ظهر روز سهشنبه ۸ تیرماه ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۷۱۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۶۷۲ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس، مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۳ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۸۰۹ نفر رسید. متاسفانه در طول این ۲۴ ساعت، ۱۴۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۴ هزار و ۱۲۷ نفر رسید. همچنین ۳ هزار و ۱۷۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
* 8/8 میلیون دوز واکسن داریم
رئیس سازمان غذا و دارو از انجام واکسیناسیون با استفاده از واکسنهای تولید داخل خبر داد. محمدرضا شانهساز با اشاره به تقاضاهای جهانی برای واکسن ایرانی گفت: پیش از انجام واکسیناسیون کامل در کشور هیچگونه صادراتی نخواهیم داشت. وی افزود: همه پلتفرمهای تولید واکسنهای کرونا در دنیا در کشور وجود دارد و در چند ماه آینده نیاز داخلی به واکسن رفع میشود و آماده صادرات خواهیم شد. رئیس سازمان غذا و دارو افزود: اکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن تولید داخل آماده تحویل به وزارت بهداشت است و تا پایان تیر ۳ تا ۴ میلیون و تا شهریور ۱۰ میلیون دوز واکسن داخلی در ماه تولید میشود. شانهساز افزود: اکنون حدود ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن داریم و دوز دوم را به کسانی که دوز اول واکسن را دریافت کردهاند، تزریق میکنیم.
ارسال به دوستان
پلیس بر قصور مسؤولان در سفر حادثهساز خبرنگاران مهر تأیید زد
عذرخواهی ربیعی
۲ حادثه رانندگی یکی در استان آذربایجان غربی و دیگری در استان یزد در هفته گذشته که منجر به مرگ ۲ خبرنگار و ۵ سرباز معلم شد، عواطف عمومی را بشدت جریحهدار کرد و هماکنون افکار عمومی منتظر برخورد شایسته با مسببان بروز چنین حوادث دردناکی هستند. بر همین اساس پلیس راهور ناجا با صدور اطلاعیهای، نتیجه تحقیقات کمیسیون عالی تصادفات پیرامون ۲ حادثه اخیر واژگونی اتوبوس (خبرنگاران و سربازان) را تشریح کرد.
در این اطلاعیه آمده است: پیرو دستور فرمانده نیروی انتظامی به پلیس راهور ناجا در پی ۲ حادثه اخیر واژگونی اتوبوس در استانهای آذربایجان غربی و یزد، کمیسیون عالی تصادفات طی ۲ جلسه در روزهای جمعه و شنبه (چهارم و پنجم تیرماه سال ۱۴۰۰) در ستاد پلیس راهور ناجا تشکیل شد که نتیجه کمیسیونهای فوق برای استحضار مردم اعلام میشود.
با توجه به گزارش کارشناسان تصادفات از صحنه تصادف، گزارش رئیس پلیس راه استان در این باره به مراجع ذیربط استانی و با بهرهگیری از اطلاعات سامانه و سیستمها از قبیل سامانه سپهتن، تردد شمار و... و همچنین نظریه فنی کارشناسان اعزامی از ستاد پلیس راهور ناجا به محل وقوع تصادف که مبین جزئیات و ابعاد دقیقتر از نوع و نحوه شکلگیری تصادفات است و با استفاده از کارشناسان فنی مکانیک در بازدید از بخشهای مختلف فنی و مکانیکی اتوبوسها، نظریه کمیسیون عالی تصادفات در راستای وظایف ذاتی پلیس مبنی بر رسیدگی بر تصادفات به قرار زیر است:
الف- علت تامه حادثه اتوبوس در استان آذربایجان غربی
۱- بیاحتیاطی راننده اتوبوس به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه در پیچ و شیب (نقص ماده ۱۲۹ و ۱۳۰ آییننامه راهور )
۲- بیمبالاتی و قصور مسؤولان هماهنگی سفر به علت عدم تامین وسیله نقلیه مناسب و آشنا نبودن راننده با شرایط راه و جغرافیای منطقه بدون هماهنگی با ادارات مرتبط با ایمنی ترافیک
ب- علت تامه حادثه اتوبوس در استان یزد
۱- بیمبالاتی و عدم مهارت راننده اتوبوس به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه، ناشی از بهکارگیری وسیله نقلیه با عیب و نقص فنی مستمر (نقض ماده ۵۴ و ۹۸ آییننامه راهور)
۲- بیمبالاتی مدیرعامل و مدیر فنی شرکت مسافربری ماهان سفر ایرانیان به علت صدور صورت وضعیت برای وسیله نقلیه دارای نقص فنی
این اطلاعیه میافزاید: شایان ذکر است، بررسیها، جزئیات و مستندات این حوادث به مقامات مسؤول ارسال شده است.
همچنین در پایان اطلاعیه راهور آمده است: پلیس راهور ناجا ضمن ابراز تاسف از حوادث پیش آمده و مشابه و همدردی با خانوادههای جانباختگان، انتظار دارد که مسؤولان عالیرتبه کشور، دستگاهها و متولیان ایمنی در راهها و شهرها، رانندگان و سرنشینان وسایل نقلیه علیالخصوص ناوگان حملونقل عمومی مسافر بر رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی اهتمام بیشتری داشته باشند و با تلاش مضاعف نسبت به پیشگیری و کاهش حوادث رانندگی اقدام عاجلی است.
* گفتند رضایت ندهید، جسد را نمیدهیم
در حالی که گزارش پلیس بیانگر بخشی از حقایق رخ داده در حادثه اتوبوس خبرنگاران است اما تاکنون سازمان حفاظت محیطزیست برای التیام درد خانوادههای داغدار گام موثری برنداشته است.
در حالی که علی ربیعی، سخنگوی دولت برای دلجویی به دیدار خانواده خبرنگار متوفی مهشاد کریمی رفته بود، همسر وی خواستار عذرخواهی رسمی دولت شد.
علی سلطانمحمدی، همسر مهشاد کریمی در دیدار سخنگوی دولت گفت: ما را تحت فشار گذاشتند که تا رضایت ندهید، جسد را تحویل نمیدهیم. وی افزود: ما به تسلیت شما راضی نیستیم و پیگیری میکنیم. باید علنی عذرخواهی کنید.
* عذرخواهی علنی سخنگوی دولت بابت حوادث اخیر جادهای
در حالی که سازمان حفاظت محیطزیست عزمی برای عذرخواهی ندارد و موجی از بایکوت خبری از سوی خبرنگاران را در پیش روی خود میبیند، علی ربیعی، سخنگوی دولت پیشقدم شد و در نشست خبری هفتگی خود به صورت علنی بابت حوادث اخیر جادهای عذرخواهی کرد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه با ۲ حادثه پیدرپی جانسوز در هفته گذشته روبهرو بودیم، گفت: مهشاد کریمی و ریحانهالسادات یاسینی ۲ خبرنگاری که با قلم و دوربین خود به دنبال زیست بهتر مردمانمان بودند، در حادثهای خونبار جان خود را حین انجام ماموریت از دست دادند. این حادثه را به خانوادههای داغدیدگان و همکاران رسانهای بویژه ایسناییها و ایرناییها تسلیت میگویم.
ربیعی افزود: همچنین درگذشت 5 سرباز معلم عزیز در مسیر دانشافروزی برای کودکان در مناطق محروم، غم از دست دادن خبرنگاران محیطزیستی را مضاعف کرد. ایران این فرزندان فداکار راه علم و آگاهیبخشی را از یاد نخواهد برد. فقدان این عزیزان را به خانوادههایشان و همه ایرانیان تسلیت میگویم.
وی گفت: ضمن تأسف عمیق خود از حوادث اخیر پیشآمده برای فرزندان سرزمینمان، با تسلیت از جان و دل به خانواده این عزیزان، خاضعانه از هر گونه نقصان متصوری پوزش میطلبم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|