|
جمعآوری امضا در پارلمان عراق برای استیضاح الکاظمی
فراکسیون «الفتح» در پارلمان عراق از جمعآوری بیشتر امضاهای لازم برای استیضاح نخستوزیر این کشور خبر داد. به گزارش شفقنیوز، فاضل الفتلاوی، نماینده فراکسیون الفتح در پارلمان عراق اعلام کرد این فراکسیون بیشتر امضاهای لازم برای استیضاح مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق را در جلسات آینده پارلمان جمعآوری کرده است. وی افزود: تلاش برای استیضاح الکاظمی همچنان ادامه دارد و پایان نیافته است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور افغانستان در سخنانی تلویحا از نقش واشنگتن در وقوع جنگ در این کشور گفت
مذاکره با آمریکا منجر به صلح نشد
گروه بینالملل: محمد اشرف غنی، رئیسجمهور افغانستان روز گذشته در نشست فوقالعاده شورای ملی این کشور که در پارلمان برگزار شد، طی اظهاراتی تهاجمی، ضمن اینکه خواستار بسیج همگانی علیه طالبان شد، تلویحا اعتماد به آمریکا را عامل نزاع موجود در افغانستان عنوان و از نقش آمریکا در تثبیت جایگاه طالبان در افغانستان انتقاد کرد.
* غنی: آمریکا به طالبان مشروعیت داد
به گزارش «وطنامروز»، رئیسجمهور افغانستان دیروز در نشست فوقالعاده شورای ملی در پارلمان این کشور گفت: دولت و مردم افغانستان انتخاب خود را کرده و در مقابل هیچ نیروی ویرانگری زانو نخواهند زد. زمان آغاز گفتمان ملی فرا رسیده و اتحاد شرط اساسی بقا و دوام است. وی افزود مردم افغانستان در برابر «فتنه» و تجاوز آشکار قرار گرفتهاند و با اظهار اینکه جنگ بر افغانستان تحمیل شده است، جنگیدن در برابر طالبان را وظیفه همه مردم دانست. رئیسجمهور افغانستان تصریح کرد: «طالبان! بدان یا در میز مذاکره واقعی زانو به زانو مینشینیم، یا در میدان جنگ زانوهایتان را میشکنیم؛ ما انتخاب خود را کردهایم، طالبان و حامیان آنها انتخاب کنند». اشرف غنی با اشاره به روند صلح آمریکا خاطرنشان کرد: این روند نهتنها منجر به صلح نشد، بلکه آغازگر تلاشهایی برای مشروعیتبخشی به طالبان و مشروعیتزدایی از صف جمهوریت شد. وی تصریح کرد: مشکل از جایی آغاز شد که درسهای افغانی و بینالمللی صلح مراعات نشد و جای یک روند ملی را یک روند شتابزده وارداتی گرفت. این روند بر فرضیههای خام استوار بود و اساس آن را فشار بر جمهوریت و تخریب دموکراسی میساخت. رئیسجمهور افغانستان همچنین تاکید کرد وضعیت امنیتی فعلی این کشور نتیجه هیچ معاملهای نیست، بلکه دولت برای شرایط کنونی آمادگی نداشته است. این اظهارات در حالی مطرح میشود که به گفته طالبان دستکم 80 درصد خاک افغانستان در کنترل این گروه قرار دارد. محمد اشرف غنی با بیان اینکه طالبان ارادهای برای صلح ندارد، خواستار بسیج ملی در برابر گروه طالبان شد. وی با بیان اینکه با برنامهای 6 ماهه تغییرات اساسی در میدان جنگ ایجاد میشود، افزود: در این برنامه ارتش مسؤول دفاع است، پلیس وظیفه تامین امنیت شهرها را بر عهده دارد و امنیت ملی نیز اقدام به خنثیسازی دسیسههای دشمن میکند.
* طالبان: عمر دولت غنی به پایان رسیده است
طالبان در واکنش به اظهارات رئیسجمهور افغانستان در شورای ملی این کشور گفت اعلام جنگ و اتهامزنی نمیتواند زمان باقی ماندن او در قدرت را افزایش دهد. «ذبیحالله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به اظهارات رئیسجمهور افغانستان در جلسه ویژه شورای ملی این کشور اظهار داشت: «وقت اشرف غنی به پایان رسیده و اعلام جنگ، اتهامزنی و ارائه اطلاعات کذب نمیتواند عمر دولت وی را افزایش دهد». سخنگوی طالبان با هشدار به رئیسجمهور افغانستان گفت: «ملت تصمیم گرفته خائنان ملی را مورد پیگرد قرار داده و به میز عدالت بکشاند».
* کرزی: آمریکا طالبان را مجبور به جنگ کرد
«حامد کرزی» رئیسجمهور سابق افغانستان گفت: طالبان نیز مردم این کشور هستند، وقتی آنها در قدرت بودند من به دلیل نقض حقوق مردم و اجازه دادن به نفوذ کشورهای خارجی در افغانستان مخالف آنها بودم. وی افزود: با این حال وقتی دولت من و جمهوریت روی کار آمد، من آنها را مورد عفو قرار دادم و بسیاری از آنها به خانههایشان رفتند و زندگی مسالمتآمیزی را آغاز کردند. کرزی تصریح کرد: سپس ناگهان آمریکا و برخی عناصر محلی حمله به خانههای طالبان و روستاهای آنها را آغاز کرده و طالبان را مجبور به فرار از کشور کردند. رئیسجمهور سابق افغانستان با اذعان به اینکه آمریکا، طالبان را مجبور به ادامه جنگ کرد، ادامه داد: این خشونت علیه مردم افغانستان به نام جنگ با طالبان بود که منجر شد من طالبان را برادران ما خطاب کنم، چرا که آنها نیز به کشور ما تعلق دارند و هموطن ما هستند. وی با اشاره به نگرانیهای کشورهای منطقه از گسترش ناامنیها در افغانستان نیز گفت پس از برقراری صلح و ایجاد یک دولت مرکزی که بر همه خاک این کشور حکمرانی کند، این تهدیدات نیز از بین خواهد رفت. کرزی همچنین تصریح کرد داعش یک پدیده کاملا خارجی است، در حالی که طالبان «ریشه» در افغانستان دارد.
***
آخرین تحولات میدانی افغانستان
مقامات محلی استانهای هرات و هلمند افغانستان اعلام کردند حملات شب گذشته گروه طالبان به شهرهای لشکرگاه و هرات با شکست سختی مواجه شده است. دفتر مطبوعاتی استانداری هلمند افغانستان اعلام کرد حمله شب گذشته طالبان به زندان مرکزی لشکرگاه با ناکامی مواجه شد و بر اثر مقاومت نیروهای افغان ۳۸ تن از اعضای طالبان کشته و ۲ تن زخمی شدند. در این اطلاعیه آمده است یکی از فرماندهان طالبان نیز در بین کشتهشدگان است. وزارت دفاع افغانستان هم در اطلاعیهای جداگانه اعلام کرد در حملات هوایی و زمینی ارتش در لشکرگاه ۴۶ تن از افراد طالبان کشته و شماری دیگر هم زخمی شدهاند. «جیلانی فرهاد» سخنگوی استانداری هرات نیز دیروز گفت حمله طالبان به کمربندهای امنیتی شهر هرات شکست خورده و تلفات سنگینی بر افراد این گروه وارد شده است. وی افزود در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۰ تن از افراد طالبان در حمله به شهر هرات کشته و شمار زیادی هم زخمی شدهاند. برخی دیگر از مقامات محلی هرات نیز گفتهاند چند فرمانده سرشناس طالبان از جمله «ملا شهاب» در بین کشتهشدگان هستند. به گفته این مقامات، «ملاظاهر سلطان زوی»، «ملاقدوس غوریانی» و «مولوی عبدالمجید» در منطقه «غیبتان» هرات کشته شدهاند. درگیری در استانهای قندهار، تالقان و غزنی همچنان ادامه دارد و تاکنون طالبان موفق به پیشروی در این مناطق نشده و جنگ در استان غور در مرکز افغانستان هم فروکش کرده است.
ارسال به دوستان
14 کشته و زخمی بر اثر تیراندازیها طی یک روز در آمریکا
در ادامه ناکامی مقامهای آمریکایی برای مقابله با خشونتهای مسلحانه در این کشور، رسانهها از کشته شدن دستکم ۴ نفر در تیراندازیهای ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند. رسانههای آمریکایی بامداد دوشنبه (به وقت ایران) از یک تیراندازی کور در شهر نیویورک خبر دادند. طبق گزارشها، ۲ مرد که ماسک به صورت داشتند به روی عابران پیاده در خیابانی در این شهر آتش گشودند و حداقل ۱۰ نفر مجروح شدند.
در همین حال شبکه «انبیسی» گزارشی درباره خشونت مسلحانه در شهر کلمبوس ایالت اوهایو منتشر و در آن به بیانیه اداره پلیس این شهر استناد کرد. طبق این گزارش، در نتیجه تیراندازی یکشنبهشب (به وقت محلی) در جاده «ساوتهمپتون» شهر کلمبوس ایالت اوهایو، یک نفر جان خود را از دست داد. طبق بیانیه پلیس کلمبوس، تیراندازی ساعت ۲۲:۱۳ شامگاه یکشنبه رخ داد و تحقیقات درباره این تیراندازی مرگبار ادامه دارد. خشونت مسلحانه در آمریکا، در شهر ایندیاناپولیس ایالت ایندیانای این کشور هم تلفات بر جا گذاشت. بنا بر گزارش شبکه «ویش تیوی»، پلیس ایندیاناپولیس اعلام کرد یکشنبهشب در نتیجه ۲ تیراندازی جداگانه در این شهر ۳ نفر کشته شدند. طبق اعلام پلیس ایندیاناپولیس، نخستین خشونت مسلحانه ساعت ۲۱:۴۰ در خیابان ۳۵ شرقی این شهر رخ داد که طی آن ۲ نفر هدف گلوله قرار گرفتند. تیراندازی دوم در ایندیاناپولیس، ساعت ۲۳:۰۵ یکشنبه در خیابان نیویورک شرقی این شهر توسط یک ضارب انجام گرفت. پلیس به جزئیات بیشتری از این ۲ تیراندازی، ضارب یا ضاربان و انگیزه این خشونتهای مسلحانه اشاره نکرد.
تحلیل نهادهای جرمشناسی در آمریکا نشان میدهد افزایش تیراندازیها در سال ۲۰۲۰ در آمریکا ناشی از افزایش بیکاری، افزایش ناآرامیها و اعتراض به وضعیت موجود و بیکاری بسیاری از جوانان بود. افزایش موارد تیراندازی در آمریکا همراه با همهگیری کرونا و عوامل دیگر از جمله دلایل افزایش درخواستها برای خرید سلاح در آمریکاست. این چالشها سبب شده است فروش اسلحه در آمریکا در ۳ ماه نخست سال ۲۰۲۱ رکوردشکنی کند. نکته قابل توجه اینکه رکوردشکنی فروش اسلحه در آمریکا موجب کمیاب شدن مهمات در این کشور شده است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی در این باره نوشت با اینکه کارخانجات تسلیحاتی میگویند با بیشترین ظرفیت در حال تولید هستند، قفسههای فروشگاههای سلاح خالی است و کمبود مهمات در آمریکا بر عملکرد مأموران مجری قانون نیز تأثیر منفی گذاشته است.
ارسال به دوستان
افزایش کشتههای ناشی از آتشسوزی در ترکیه به 8 نفر
وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد با جان باختن 2 نفر دیگر در شهر «مانوگات» تعداد کل قربانیان آتشسوزی گسترده در این کشور به 8 نفر رسیده است.
به گزارش رویترز، آتشسوزیهای گسترده که از 5 روز قبل در بیش از 100 نقطه ترکیه آغاز شده است در حال پیشروی به سمت دیگر مناطق است. پیش از این «بکر پاکدمیرلی» وزیر کشاورزی و جنگلداری ترکیه اعلام کرد بخشی از 107 آتشسوزی گسترده جنگلهای ترکیه هنوز هم تحت کنترل درنیامده و تلاش 700 آتشنشان همچنان ادامه دارد. در همین حال، عدم تامین هواپیمای آبپاش، در کانون انتقادات تند مخالفان دولت قرار گرفته و آنکارا برای خاموش کردن آتش از کشورهای دیگر کمک گرفته است. در حال حاضر 45 بالگرد، بیش از 755 دستگاه انواع ماشین آتشنشانی، تانکر و آمبولانس و هزاران نیروی امدادی دولتی و داوطلب در صحنه حضور دارند. بخش مهمی از نگرانی مقامات ترکیه این است که این آتشسوزی اثر بلندمدتی بر اقتصاد استانهای موغلا، بودروم، آنتالیا، ازمیر و استانبول بگذارد. همزمان با گسترش آتشسوزیها در ترکیه، اخباری مبنی بر عامدانه بودن و نقش داشتن گروههای کرد در این آتشسوزیها منتشر شد و برخی رسانهها به نقل از اردوغان، رئیسجمهور ترکیه از بازداشت افراد خاطی خبر دادند. با این حال سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه مطرح شدن ادعا درباره دست داشتن حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) در آتشسوزیهای اخیر این کشور را بسیار زود دانست. روزنامه ینی شفق ترکیه پیش از این گزارش داده بود گروه «کودکان آتش» وابسته به پکک مسؤولیت آتشسوزیها را بر عهده گرفته است.
سویلو به خبرنگاران گفت: یک کمیسیون ویژه برای بررسی آتشسوزیها ایجاد شده است. ما 270 دادخواست درباره این موضوع دریافت کردیم و همه را تکتک بررسی میکنیم. سازمان اطلاعات کار خود را بخوبی انجام میدهد. ما تا زمان روشن شدن وضعیت نمیتوانیم هیچ اظهارنظری کنیم. برخی افراد بازداشت شدهاند و تحقیقات همچنان ادامه دارد. سویلو افزود: پکک ۳ سال است کارشکنیهای اقتصادی از جمله آتش زدن جنگلها را آغاز کرده است اما ما باید تحقیقات خود را به پایان برسانیم تا مطمئن شویم آیا تروریستها با آتشسوزیهای اخیر ارتباطی دارند یا خیر. این ضروری است که فقط به دستگیری یک مظنون بسنده نکنیم، بلکه باید مشخص شود چه کسی پشت سر او است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
فیبر نوری، مسیر جدید اتصال رژیمهای سعودی و صهیونیستی
روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» در گزارشی نوشت، انتظار میرود نمایندگان شرکت گوگل و رژیم صهیونیستی بزودی پروژه موسوم به «بلو - رامان» (Blue-Raman) را امضا کنند؛ پروژهای که قرار است بر اساس آن خطوط کابلی فیبر نوری از فلسطین اشغالی، سعودی، عمان و هند بگذرد. در ادامه این گزارش آمده، قرار است وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی «یوعاز هندل» و نمایندگان شرکت گوگل سهشنبه(امروز) این قرارداد را امضا کنند. کشیدن خطوط کابلی فیبر نوری به منظور متصل کردن اروپا به هند، از ایتالیا آغاز میشود و سپس با عبور از فلسطین اشغالی، سعودی و عمان به هند میرسد. شبکه «i24» رژیم صهیونیستی هم در این زمینه گزارش کرد، این کابلها متشکل از 16 جفت فیبر نوری هستند و ظرفیتی عظیم در انتقال داده دارند بهنحوی که ارتباط دیجیتالی رژیم صهیونیستی با جهان را به شکل گستردهای بهبود میبخشند. این شبکه افزود پیشبینی شده است که کشیدن فیبرهای نوری مذکور ۳سال به طول بینجامد. برخی کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان سعودی از دوره «دونالد ترامپ» رئیسجمهور قبلی آمریکا روابط خود با رژیم صهیونیستی را افزایش دادهاند یا مانند بحرین، امارات و مغرب رسما توافق عادیسازی روابط را امضا کردهاند.
***
برقراری خط تلفن داغ بین هند و چین
ارتش هند در بیانیهای اعلام کرد: یک خط تلفن داغ بین ارتش هند در منطقه «کونگرا لا» در حوزه «سیکیم شمالی» و ارتش آزادیبخش خلق چین در ناحیه «خامبا دزونگ» در منطقه خودمختار تبت با هدف پیشبرد روحیه اعتماد و روابط صمیمانه در طول مرزهای ۲ کشور برقرار شده است. این رخداد مصادف با روز ارتش آزادیبخش خلق چین در اول آگوست 2021 انجام شده است. ارتش هند در ادامه این بیانیه گفت: نیروهای مسلح ۲ کشور به برقراری مکانیزمهایی برای ارتباط در سطح فرماندهان زمینی پرداختهاند. این خط تلفنهای داغ نظامی در بخشهای مختلف تاثیر زیادی در تقویت همین بخشها و حفظ صلح و آرامش در مرزها خواهد داشت. ارتش هند اضافه کرد که فرماندهان زمینی نیروهای مسلح مربوط به هر کشور در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.
***
پاشینیان بار دیگر نخستوزیر ارمنستان شد
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، حزب «قرارداد مدنی» تحت هدایت نیکول پاشینیان در انتخابات پارلمانی ارمنستان در ۲۰ ماه ژوئن به پیروزی رسید و ۷۱ کرسی از ۱۰۷ کرسی پارلمان را به خود اختصاص داد و فراکسیون قرارداد مدنی نیز به طور رسمی نیکول پاشینیان را به عنوان نخستوزیر این کشور معرفی کرد. بدین ترتیب پاشینیان دیروز (دوشنبه) با حکم رئیسجمهوری رسما به عنوان نخستوزیر ارمنستان آغاز به کار کرد. طبق قانون اساسی ارمنستان، رئیسجمهور بلافاصله کاندیدایی را که توسط اکثریت پارلمانی معرفی میشود، به عنوان نخستوزیر تعیین میکند. این امر پس از آغاز دوره تصدی مجلس شورای ملی تازه انتخاب شده اتفاق افتاد. کابینه وزیران ارمنستان ظرف ۱۵ روز پس از انتصاب نخستوزیر تشکیل میشود. جلسه نخست پارلمان جدید ارمنستان نیز دیروز (دوشنبه) با حضور ۱۰۷ نماینده دوره جدید آغاز شد. در این جلسه آرمن سرگیسیان، رئیسجمهوری ارمنستان و کاتولیکوس گارگین دوم، رهبر مذهبی کلیسای ارمنی گریگوری حضور داشتند و در آن مساله انتخاب رئیس جدید پارلمان و ۳ معاون وی و نیز روسای کمیسیونهای پارلمان بررسی شد.
***
افزایش قربانیان سیل مرگبار چین به 302 نفر
شمار قربانیان سیل در استان مرکزی «هنان» چین به ۳۰۲ نفر افزایش یافت و تا ظهر دیروز (دوشنبه به وقت محلی) همچنان ۵۰ نفر مفقود بودند. مقامهای محلی ضمن اعلام آمار کلی افزودند تعداد کشتهشدگان در شهر «ژنگژو» مرکز استان به ۲۹۲ نفر رسیده و ۴۷ نفر همچنان مفقود هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز، هنان، استانی با ۱۰۹ میلیون نفر جمعیت در ماه ژوئیه (ماه میلادی گذشته) گرفتار توفان بود. پیشتر گزارش شده بود عملیات امداد و نجات و تلاشها برای از بین بردن پیامدهای توفان سهمگین، توسط حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمله آتشنشانان و نیروهای امدادی در حال انجام است. بارانهای سیلآسای متوالی آسیبهای فراوانی به شهر ژنگژو وارد کرده است. دفتر هواشناسی ژنگژو اعلام کرده در فاصله روزهای شنبه تا سهشنبه گذشته، در این شهر بیش از ۶۱۷ میلیمتر بارش گزارش شد. این در حالی است که میانگین بارش سالانه این شهر ۶۴۰ میلیمتر است و چنین حجم بارشی «فقط هر هزار سال یک بار» رخ میدهد.
***
پادشاه بحرین: اختلاف بین اعضای شورای همکاری خلیج فارس وجود دارد
«حمد بن عیسی آلخلیفه» پادشاه بحرین به صورت ضمنی به عدم اجرای توافقنامه «العُلا» درباره آشتی میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اعتراف کرد. پادشاه بحرین همچنین بر اهمیت کار بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس برای دستیابی به اهداف «بیانیه العلا» و حفاظت از امنیت و ثبات و تحقق منافع کشورهای منطقه تأکید کرد. حمد بن عیسی آلخلیفه در ادامه بر اهمیت گفتمان رسانهای از طریق شبکههای اجتماعی به منظور تحکیم وحدت هدف و سرنوشت مشترک همه کشورهای عضو شورای همکاری و اجتناب از هر آنچه که به وحدت هدف آسیب میزند، تأکید کرد. بحرین یکی از 4 کشوری بود که همراه با عربستان، امارات و مصر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ روابط خود را با قطر قطع کرد. این 4 کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و این کشور را به صورت زمینی، دریایی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آنها را به تلاش برای دستاندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.
ارسال به دوستان
حضور در عرصه بازسازی سوریه؛ نقشه جدید عربستان برای تضعیف محور مقاومت
امیرحسین مربایان: عربستان که به عنوان یکی از حامیان اصلی تروریستها از ابتدای بحران سوریه به دنبال سقوط نظام این کشور و تضعیف محور مقاومت بود، اکنون با نقشهای جدید در پی احیای روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی خود با این کشور است تا بتواند بازی باخته خود را به برد تبدیل کند.
عربستان سعودی از زمان شروع بحران سال 2011 در سوریه، یکی از مهمترین حامیان گروههای تروریستی در این کشور بوده است. سعودیها در خلال بحران سوریه که به رهبری آمریکا صورت گرفت به دنبال مقابله با محور مقاومت در منطقه بودند. این تقابل با انواع حمایتهای سیاسی، مالی و تسلیحاتی از گروههای تروریستی مخالف نظام سوریه پشتیبانی میشد. سعودیها با حمایت آمریکاییها، چندین گروه تروریستی را سازماندهی کردند که برخی از آنها هنوز نیز به فعالیتهای مخرب خود در بخشهایی از خاک سوریه ادامه میدهند. مقامات سعودی در سطوح سیاسی نیز درصدد ضربه زدن به نظام سوریه و مانعتراشی در مسیر حلوفصل بحران این کشور برآمدند. اما اقدامات اخیر عربستان نشان میدهد بعد از شکست نظامی در بحران سوریه، این کشور رویکرد خود را تغییر داده و به سمت برقراری روابط سیاسی و حضور فعال در بازسازی این کشور رفته است.
در واقع عربستان تلاش دارد آنچه را که در عرصه نظامی و حمایت از تروریستها به دست نیاورده است، در عرصه بازسازی به دست آورد و با پررنگ کردن نقش خود در سوریه، از حضور ایران در این کشور کاسته و سوریه را از محور مقاومت خارج کند. یکی از نشانههای چرخش مواضع دولت سعودی در قبال سوریه را میتوان در اظهارات بنفرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی در دیدار با وزیر خارجه روسیه در اسفندماه سال 99 مشاهده کرد که در این دیدار عنوان داشت: «از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب حمایت میکنیم».
همچنین در ماههای اخیر نیز مقامات سعودی با مسؤولان دولت سوریه نشستهای مشترکی برگزار کردند که از مهمترین آنها میتوان به دیدار «خالد الحمیدان» رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه در 13 اردیبهشت 1400 اشاره کرد. علاوه بر اقدامات صورتگرفته توسط عربستان در حوزه سیاسی، در حوزه اقتصادی نیز دولت سعودی به دنبال تنشزدایی با سوریه است. پس از حدود 9 سال قطع روابط بین ۲ کشور، عربستان اجازه ورود 300 کامیون باری سوری به خاک خود را در آبان 99 از طریق گذرگاه الحدیثه (مرز میان اردن و عربستان) صادر کرد. در اقدامی دیگر، عربستان سعودی با خرید سهام بانک منحل شده «عوده» در سوریه طی فروردینماه سال 1400 و تأسیس بانکی به نام «Bimo The Saudi-Franci» کوشید نسبت به ارائه وامهای زودبازده و کمبهره به تولیدکنندگان و بنگاههای کوچک اقتصادی در سوریه اقدام کند. سعودیها میکوشند با ایجاد ارتباط با سوریه بهزعم خود جای مناسبی در فضای آینده سوریه داشته باشند و نیز بتوانند از نقشآفرینی ایران بکاهند.
در مقابل این تحرکات ضرورت دارد محور مقاومت بویژه جمهوری اسلامی ایران با به اجرا درآوردن توافقنامههای اقتصادی منعقد شده بین ۲ کشور، علاوه بر افزایش حضور خود در سوریه، وضعیت اقتصادی سوریه را نیز بهبود ببخشد. اجرای این توافقنامهها علاوه بر منافعی که برای ایران دارد، باعث میشود وجود وضعیت مناسب اقتصادی در سوریه سبب بروز فتنه جدیدی از طرف دشمنان نشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|