|
سردار فرحی جانشین وزیر دفاع شد
با موافقت فرمانده معظم کل قوا و با حکم وزیر دفاع، سردار سیدمهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شد. سردار سرتیپ پاسدار دکتر سیدمهدی فرحی با حکم وزیر دفاع و موافقت مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا به عنوان جانشین وزیر دفاع منصوب شد. معاونت آماد و امور صنعتی وزارت دفاع، ریاست سازمانهای صنایع دفاع و هوافضای وزارت دفاع و همچنین فرماندهی قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از جمله مسؤولیتهای چند سال اخیر سردار سرتیپ پاسدار دکتر فرحی بوده است.
ارسال به دوستان
نخستین کشتی حامل سوخت ارسالی ایران برای لبنان به مقصد خود در بندر بانیاس سوریه رسید؛ آغاز انتقال به لبنان از پنجشنبه
بردیم
گروه سیاسی: امیدواریها برای بازگشت ثبات به امور داخلی لبنان، با رسیدن نخستین محموله سوختی ایران به سوریه و آماده کردن مقدمات و مراسمات جشن به مناسبت ورود این محموله به لبنان توسط حزبالله، افزایش یافته است. در کنار این تشکیل کابینه جدید لبنان نشانگر تاثیر مثبت ابتکار مشترک ایران و حزبالله در به ثبات رسیدن مناسبات سیاسی این کشور است.
به گزارش «وطنامروز»، مقامات حزبالله در استان البقاع لبنان اقدامات لجستیکی، فنی، تبلیغاتی، میدانی و اداری را برای استقبال از کاروان تانکرهای حامل سوخت ایران به صورت کامل انجام دادهاند و منتظر رسیدن کامیونها هستند. بخش رسانهای حزبالله نیز با تهیه هزاران پرچم و شعار و پلاکارد، آماده استقبال از کامیونهای حامل سوخت است که قرار است سوختی را که نفتکش ایرانی در سوریه تخلیه کرده، وارد لبنان کنند.
به نوشته پایگاه خبری المنار، این تانکرها قرار است روز پنجشنبه سوخت را از بندر بانیاس سوریه به منطقه بعلبک لبنان منتقل کنند. بر اساس این گزارش کامیونهای حامل سوخت بالغ بر ۸۰ دستگاه، معادل تقریبا ۳ میلیون لیتر سوخت صادراتی ایران هستند که مسیر تقریبا ۲۳۰ کیلومتری را باید طی کنند.
حزبالله لبنان برای استقبال از این کاروان، 2 مراسم جداگانه در نظر گرفته است؛ یک مراسم قرار است در بین شهرک «العین» و «النبی عثمان» در استان البقاع و دیگری در ورودی بعلبک جنوبی برگزار شود. در این مناطق جشنهای مردمی با حضور نمایندگان بعلبک و روسای شهرداریها و فعالان سیاسی، اقتصادی، مذهبی و اجتماعی برگزار خواهد شد. پس از این مراسمات و جشنها قرار است مخزن جایگاههای سوخت شرکت «الامانه» در منطقه پر شود و پس از آن تمام نهادها و سازمانهایی که قرار است از سوخت صادراتی ایران به طور رایگان استفاده کنند از جمله بیمارستانها، خانههای سالمندان، یتیمخانهها، بخش تصفیه آب، سازمان صلیب سرخ لبنان، آتشنشانیها و شهرکهایی که با موتورخانه آب خود را از زیر زمین استخراج میکنند، میتوانند سوخت خود را از حزبالله تحویل بگیرند. همچنین سوخت صادراتی ایران به بیمارستانهای خصوصی، مراکز درمانی، داروسازیها، نانواییها، سوپرمارکتها، تعاونیها و شرکتهای خصوصی برق با لیره لبنان به فروش خواهد رسید و به گفته سیدحسن نصرالله ارزانتر از سوخت موجود در لبنان خواهد بود.
طبق برآوردها این مقدار سوخت برای مصرف یک ماه آنها کافی خواهد بود.
* تداوم ارسال سوخت از ایران به لبنان
سیدحسن نصرالله دوشنبهشب در سخنانی با اشاره به موضوع ارسال کشتیهای حامل سوخت از ایران به لبنان گفت: ما درباره کشتی اول ۲ گزینه داشتیم؛ لبنان یا سوریه. وی ادامه داد: نخستین کشتی حامل سوخت در بندر بانیاس سوریه یکشنبهشب پهلو گرفت. امروز کار تخلیه سوخت کشتی پایان یافت و انتقال مشتقات نفتی به بقاع روز پنجشنبه آغاز میشود. دومین کشتی ایرانی حامل گازوئیل و بنزین در روزهای آینده وارد این بندر خواهد شد. نصرالله یادآور شد: برای اینکه برخی طرفها دچار مشکل نشوند، تصمیم گرفتیم این کشتی به سوریه گسیل شود و موافقت اولیه برای پذیرش این کشتی انجام شد.
دبیرکل حزبالله تصریح کرد: با این اقدام، محاسبات برخیها که میگفتند وعده اعزام کشتی، مصرف رسانهای دارد و محقق نمیشود و امیدوار بودند اسرائیلیها کشتیها را هدف قرار دهند، اشتباه از آب درآمد. وی گفت: اسرائیل در تنگناست و معادله بازدارندگی موجود، از رسیدن کشتی نخست حمایت کرد. نصرالله افزود: مقدمات اداری برای ارسال کشتی سوم حامل بنزین از ایران نیز انجام شده است. کشتی چهارم نیز حامل گازوئیل خواهد بود و متعاقبا فرستاده خواهد شد. دبیرکل حزبالله خاطرنشان کرد: دولت جدید این کشور که بتازگی تشکیل شده است، درباره کشتیهای بعدی تصمیم خواهد گرفت. وی با بیان اینکه ما به دنبال تجارت و کسب سود از این کشتیها نیستیم، ادامه داد: هدف ما کاهش رنج مردم است و این سوخت در اختیار تمام گروهها و مناطق لبنان قرار میگیرد و اینطور نیست که به گروهی داده شود و از گروهی دریغ شود. نصرالله ادامه داد: برخی احزاب لبنانی در واردکردن سوخت از ایران ملاحظاتی دارند و ما این موضوع را درک میکنیم و میخواهیم بخشی از سوخت لبنان به واسطه واردات از ایران تامین شود. دبیرکل حزبالله همچنین گفت تأمین سوخت برای بیمارستانهای دولتی، آسایشگاهها و خانههای سالمندان رایگان خواهد بود و تأکید کرد سوخت باید به دست مردم برسد و نباید سر از بازار سیاه درآورد. وی افزود: برای ما قطعی است که سوخت را ارزانتر از چیزی که از ایران خریدهایم، خواهیم فروخت. چون به دنبال تجارت نیستیم. نصرالله با بیان اینکه بزودی قیمت نهایی سوخت را که معقول و ارزانتر از قیمت معمول است، اعلام میکنیم، گفت: سوخت را با لیره لبنان معامله میکنیم. دبیرکل حزبالله اضافه کرد: ما نه به دنبال جنگ رسانهای و نه به دنبال تحریک گروهی هستیم؛ ما تنها به دنبال کاهش سختی مردم هستیم و محموله گازوئیل عراق هم بزودی به لبنان خواهد رسید. وی همچنین از جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری و رئیسجمهوری و مسؤولان دولتی ایران تشکر کرد و گفت: از برکات آغاز این مسیر، این است که درهای جدیدی باز و سبب شد آمریکا به دنبال رساندن گاز از مصر به لبنان باشد و این برای کاهش رنج مردم خوب است.
دبیرکل حزبالله در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل سیاسی داخل لبنان پرداخت و اظهار کرد: ما از تشکیل دولت استقبال و از همه کسانی که در این مهم نقش داشتند تشکر میکنیم. وی ادامه داد: اولویت دولت کنونی باید نجات کشور از فروپاشی، انجام اصلاحات و معیشت مردم باشد.
سخنان نصرالله بازتاب زیادی در رسانههای مختلف از جمله رسانههای عربزبان و رژیم صهیونیستی داشت.
رسانههای صهیونیستی بلافاصله بعد از پایان سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان آن را بازتاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. در همین راستا وبسایت عبریزبان «واللا» و روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت بخشهایی از این سخنان را منتشر کردند. همچنین «روعی قیس» کارشناس امور عربی در شبکه «کان» رژیم صهیونیستی اظهار داشت: با این کار، نصرالله وعده خود را عملی کرد. وی همچنین تأکید کرد: حزبالله با وجود تهدیدهای اسرائیل در محافظت از کشتی اول موفق شد.
رسانههای عربزبان منطقه نیز با مهم توصیف کردن سخنرانی دبیرکل حزبالله، در چند محور بخشهای مهم این سخنرانی را بازتاب دادند. تارنمای خبری شبکه الجزیره در خبری با عنوان «نخستین محموله سوخت ایران پنجشنبه وارد لبنان میشود» به نقل از دبیرکل حزبالله نوشت این محموله از طریق سوریه، زمینی وارد لبنان میشود. این بنگاه خبری انتقال سوخت از جمهوری اسلامی ایران به لبنان را بخشی از تلاشهای حزبالله برای کاهش بحران شدید سوخت ناشی از فروپاشی اقتصاد لبنان توصیف کرده است. تارنمای نشریه «الاخبار» لبنان نیز با انتشار کامل سخنان دبیرکل حزبالله به نقل از نصرالله نوشت وی خطاب به آمریکاییها گفت دوباره شکست خوردید. خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز اظهارات دبیرکل حزبالله را مهم ارزیابی کرد. خبرگزاری یمنی «سبا» و تارنمای خبری شبکه «روسیا الیوم» هم این سخنان را پوشش دادند.
* تثبیت جای پای مقاومت در لبنان
همزمان با خبر ارسال زمینی سوخت از راه سوریه به لبنان، تشکیل کابینه جدید لبنان به ریاست نجیب میقاتی، امیدها برای بازگشت ثبات به فضای این کشور را زنده کرده است. نجیب میقاتی که پیشتر نیز نخستوزیری لبنان را برعهده داشت، 4 مرداد از سوی میشل عون، رئیسجمهور لبنان مأمور تشکیل کابینه شد. با اعلام اسامی کابینه جدید از سوی میقاتی، روز دوشنبه نخستین جلسه کابینه به ریاست رئیسجمهور با حضور نخستوزیر و وزرای دولت در قصر «بعبدا» کاخ ریاستجمهوری برگزار شد. لبنان که از مردادماه سال گذشته دولت رسمی نداشت و حسان دیاب به عنوان نخستوزیر پیشبرد امور در این کشور فعالیت میکرد، اکنون میتواند روی ثبات را به خود ببیند. سیدحسن نصرالله نیز در آغاز سخنرانیاش به این مساله پرداخت و حمایت حزبالله از آن و قدردانی از تمام کسانی را که در این دستاورد سهم داشتند، اعلام کرد. بسیاری از کارشناسان نقش ایران و حزبالله را در حرکت لبنان به سمت ثبات مهم ارزیابی کردند به طوری که از زمان حرکت محمولههای سوختی ایرانی به سمت لبنان، برخی گرههای این کشور نیز توسط کشورهای غربی گشوده شد. به طور مثال روز گذشته خبرگزاری رسمی لبنان اعلام کرد: به وزارت دارایی ابلاغ شد ۱۶سپتامبر (فردا) به جای حق ویژه برداشت، مبلغ 135/1 میلیارد دلار از صندوق بینالمللی پول دریافت خواهد کرد. این میزان میتواند تا حدی کمبود قابل توجه ارز خارجی این کشور را بهبود بخشد. همچنین دبیرکل حزبالله لبنان در بخشی از سخنانش گفته بود: از برکات آغاز این مسیر (حرکت کشتیهای حامل سوخت ایرانی به لبنان) این است که درهای جدیدی باز و سبب شد آمریکا به دنبال رساندن گاز از مصر به لبنان باشد و این برای کاهش رنج مردم خوب است. این یعنی کشورهای غربی نیز برای عقب نیفتادن از ابتکار مشترک ایران و حزبالله، شروع به ایجاد گشایشهایی برای کمک به لبنان کردهاند.
ابتکار ارسال سوخت از ایران، ضمن بازکردن راههای رسیدن به ثبات در لبنان، میتواند جایگاه مقاومت را در معادلات داخلی لبنان نیز تثبیت و افزایش دهد، زیرا حزبالله با این کار توانست هم در بین افکار عمومی محبوبیت بیشتری حاصل کند، هم روند تشکیل کابینه جدید را سرعت بخشد. یکی از نمودهای این امر، ثابت ماندن «بند مقاومت» در نقشه راه دولت جدید لبنان است. یک روزنامه عربی به نقل از منابع آگاه نوشت دولت جدید لبنان در بیانیه وزارتی خود «بند مقاومت» را که به مبارزه با اشغالگر اسرائیلی تأکید میکند، تغییر نخواهد داد. در جلسه اول کابینه جدید، کمیته تدوین بیانیه وزارتی لبنان به ریاست نجیب میقاتی و عضویت وزرای دادگستری، انرژی، دارایی، فرهنگ، کشور، توسعه اداری، اطلاعرسانی، تربیت، کار و زراعت تشکیل شد. هر دولت لبنان در شروع کار خود باید بیانیهای را که بیانیه وزارتی خوانده میشود و در آن رویکردها، برنامهها و سیاستهای آن درج شده است، منتشر کند. در همین ارتباط، روزنامه «الشرق الاوسط» به نقل از منابع آگاه از نشستهای کمیتههای وزارتی نوشت پیشنویس بیانیه وزارتی توسط تیم نجیب میقاتی آماده شده و برای نهایی کردن آن در کوتاهترین زمان ممکن تلاش میشود. این روزنامه افزود «بند مقاومت» در بیانیه وزارتی مذکور تغییری نکرده و انتظار میرود بیانیه مذکور مفید و مختصر باشد. در بند مقاومت آمده است: در نبرد با دشمن اسرائیلی از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد و برای آزادسازی اراضی اشغالی باقیمانده لبنان از هیچ مقاومتی دریغ نخواهیم کرد. همچنین بر حق زنان و مردان لبنانی در مقاومت علیه اشغالگر و پاسخ به تجاوزهایش تأکید میکنیم.
ارسال به دوستان
اخبار
قالیباف:
هیچ اطلاعات جدیدی به آژانس داده نشده است
نماینده مردم تبریز درباره سفر اخیر رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتم به تهران اظهار داشت: به گفته رئیس مجلس، در مذاکرات با گروسی فقط کارتهای حافظه دوربینها عوض و پلمب شده و هیچ اطلاعات جدیدی به آژانس داده نشده است. احمد علیرضابیگی در گفتوگو با مهر گفت: قالیباف در جلسه غیرعلنی درباره مذاکرات مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با رئیس این سازمان اعلام کرد «تنها اتفاق رخ داده این است که کارتهای حافظه دوربینها را عوض کردهایم». نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به گفته رئیس مجلس «این کارتها پیش از این توسط آژانس پلمب شده بود؛ کارتها تعویض شد و مجددا آژانس دستگاهها را پلمب کرد». وی افزود: قالیباف تاکید کرد «کارتها در ایران است، هیچ اطلاعاتی به آژانس داده نشده است».علیرضابیگی افزود: طبق قانون راهبردی لغو تحریمها، به دلیل اینکه تحریمهای هستهای علیه ایران لغو نشده، دولت نمیتواند هیچ اطلاعاتی به آژانس بدهد.
***
فرمانده نیروی دریایی ارتش:
توان ساخت یگانهای رزمی در بالاترین سطح تکنولوژی را داریم
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه نیروی دریایی ارتش توان ساخت و تولید یگانهای رزمی در بالاترین سطح تکنولوژی را داراست، گفت: توجه به مساله آموزش و بهینهسازی توان علمی باعث افزایش ظرفیت این نیرو در صحنه صنعتگری شده است. به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار شهرام ایرانی در حاشیه بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از مجموعه صنعتی کارخانجات نداجا گفت: اقتدار دریایی به وجود آمده امروز، حاصل سالیان سال برنامهریزی و تلاش تکتک اعضای مجموعه نیروی دریایی ارتش است. فرمانده نیروی دریایی ارتش نوسازیها در این مجموعه را مرهون ترمیم و بازنگری زیرساختهای آموزشی عنوان کرد و گفت: امروز مجموعه نیروی دریایی ارتش توان ساخت و تولید یگانهای رزمی در بالاترین سطح تکنولوژی را داراست. توجه به مساله آموزش و بهینهسازی توان علمی باعث افزایش ظرفیت این نیرو در صحنه صنعتگری شده است. وی در پایان تاکید کرد: بحمدالله این نوسازیها باعث خواهد شد ما گامهای بلندتری را در جهت اعتلای پرچم نظام جمهوری اسلامی ایران در سرتاسر جهان برداریم و با اقتدار هر چه بیشتر در هر نقطه آبی جهان بتوانیم ماموریت خود را با سرافرازی به پایان برسانیم.
***
امیرعبداللهیان:
ارتباط کنونی ما با افغانستان برای تسهیل کمک به مردم این کشور است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در نشست امروز (دیروز سهشنبه) کمیسیون، وزیر امور خارجه عنوان کرد ارتباط کنونی ما با افغانستان برای تسهیل کمک به مردم افغانستان است، مثلا فعالیت کنسولی ما برای کمک به متقاضیان مسافرت درمانی به ایران است. به گزارش فارس، محمود عباسزادهمشکینی در تشریح نشست دیروز کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: جلسه با حضور وزیر امور خارجه و اعضای کمیسیون برگزار شد. وی افزود: در این جلسه وزیر امور خارجه به تشریح دیپلماسی خارجی درباره افغانستان پرداخت و اعلام کرد رویکرد ایران در قبال افغانستان حمایت و کمک به مردم افغانستان و تلاش برای تشکیل دولت فراگیر است. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: طبق توضیحات وزیر امور خارجه، ارتباط کنونی ما با افغانستان برای تسهیل کمک به مردم افغانستان است، مثلا فعالیت کنسولی ما برای کمک به متقاضیان مسافرت درمانی به ایران است. وی بر همین اساس اضافه کرد: وزیر امور خارجه به این نکته هم اشاره کرد که جریان حاکم فعلی بخشی از واقعیت افغانستان است و ستاد افغانستان مجددا در وزارت امور خارجه کار خود را شروع کرده است.
***
نفتالی بنت:
با السیسی درباره تهدیدهای ایران و حماس صحبت کردم
«نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی شامگاه دوشنبه طی سفر به شرمالشیخ، با «عبدالفتاح السیسی» رئیسجمهور مصر دیدار و رایزنی کرد. دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی بامداد دیروز طی بیانیهای درباره این دیدار اعلام کرد بنت و السیسی درباره تحولات منطقهای، مسائل بینالمللی و تقویت روابط دوجانبه صحبت کردند. به نوشته جروزالمپست، بنت با قدردانی از السیسی به دلیل «نقش مهم مصر در حفظ ثبات منطقه» ادعا کرد: «معاهده صلح بین مصر و اسرائیل، سنگ بنای امنیت و ثبات در خاورمیانه است». منابع حاضر در این نشست میگویند این دو همچنین درباره «تهدیدهای اتمی ایران و ستیزهجویی منطقهای آن»، «وضعیت نوار غزه»، «تشدید نظارت بر گذرگاه رفح جهت تضعیف حماس»، «تروریسم در منطقه» و «حضور ترکیه در جنگ لیبی» صحبت کردند. نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز در صفحه توئیتر خود درباره این دیدار نوشت: «دیدار مهم و سازندهای داشتیم. با همدیگر میتوانیم روابط بینمان را تقویت کرده و به سمت آیندهای باثباتتر و ایمنتر برای منطقه حرکت کنیم».
***
بازدید رئیس سازمان انرژی اتمی از پروژههای نیروگاه اتمی بوشهر
رئیس سازمان انرژی اتمی در سفر به بوشهر روند اجرای پروژههای نیروگاه اتمی را مورد بررسی قرار داد. بررسی آخرین وضعیت نیروگاه اتمی و پروژههای در حال ساخت و دیدار با کارکنان از اهداف سفر محمد اسلامی به بوشهر است. اسلامی از پروژه در دست ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر بازدید کرد و تسریع اجرای آنها را یک ضرورت دانست. همچنین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز جهت بررسی جزئیات سفر اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تشکیل جلسه میدهد.
ارسال به دوستان
تاجیکستان مقصد نخستین سفر خارجی رئیس جمهور
دوشنبه تا شانگهای
گروه سیاسی: «دوشنبه» مقصد نخستین سفر خارجی رئیسجمهور کشورمان خواهد بود؛ سفری که هرچند به دعوت همتای تاجیک وی انجام میشود اما حضور در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای و نشانههای عضویت دائم کشورمان در این سازمان، نشان از آغاز یک مسیر جدید برای ایران در همکاری با کشورهای شرقی و ائتلافهای اقتصادی جدید خواهد داشت.
به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در نخستین سفر خارجی خود در جایگاه ریاستجمهوری، به دعوت رسمی «امامعلی رحمان» همتای تاجیک خود برای شرکت و سخنرانی در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به این کشور سفر میکند. رئیسجمهور در این سفر علاوه بر شرکت در اجلاس، دیدارهای دوجانبهای نیز با سران و روسای هیاتهای حاضر در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای خواهد داشت. رئیسجمهور را در این سفر هیات بلندپایهای از مقامات سیاسی و اقتصادی کشورمان همراهی میکنند. رئیسی همچنین پس از اجلاس شانگهای، به دعوت رسمی رئیسجمهور تاجیکستان، دیدار دوجانبهای نیز با سران این کشور خواهد داشت. پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه تاجیکستان در همین زمینه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: به دعوت رسمی امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان، سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران در تاریخ ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۱ سفری رسمی به جمهوری تاجیکستان خواهد داشت. در این بیانیه همچنین آمده است: روسایجمهور ۲ کشور طی این سفر دیداری ویژه داشته و با مشارکت هیات رسمی ۲ کشور، درباره طیف گستردهای از موضوعات مذاکره خواهند کرد. وزارت امور خارجه تاجیکستان افزود: در پایان این دیدار، قرار است ۲ طرف بیانیه مشترکی در زمینه روابط دوجانبه و بستهای از اسناد جدید همکاری را امضا کنند.
* آغاز عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای
تلاش برای تبدیل عضویت ناظر ایران به عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای یکی از راهبردهای سیاست خارجی کشورمان در یک دهه گذشته بوده است؛ مسالهای که از سویی مواهب و آوردههای اقتصادی زیادی برای ایران خواهد داشت و از سوی دیگر در شرایطی که غرب بیشترین فشار و تحریم اقتصادی را به کشورمان تحمیل کرده است، میتواند بهمثابه رویکردی عملی برای تقویت مبادلات اقتصادی با قدرتهای شرقی در مواجهه با تحریمهای آمریکا به حساب آید.
زمزمه عضویت دائم ایران در این سازمان پس از 16سال عضویت ناظر، در ماههای گذشته از سوی تعدادی از مقامات ایرانی و خارجی مطرح شده بود؛ مسالهای که البته یکبار دیگر در سال 2016 نیز مطرح شده و در نهایت با توجه به رای مخالف تاجیکستان ناکام مانده بود. با این حال به نظر میرسد همه چیز برای پیوستن کامل ایران به سازمان همکاری شانگهای آماده شده است. بر این اساس با موافقت مسکو و پکن مبنی بر پذیرش کامل عضویت ایران، ماه گذشته در جلسه گذشته شورای وزیران خارجه سازمان همکاری شانگهای (SCO) که در شهر دوشنبه تاجیکستان برگزار شد، نماینده هیأت روسیه با بیان اینکه توسعه اتحاد سازمان همکاری شانگهای ارتباط مستقیم با چشمانداز گسترش آن دارد، گفت: مسکو خواستار تایید پیشنهاد ایران برای عضویت در این سازمان است. سراجالدین مهرالدین، وزیر خارجه تاجیکستان که کشورش پیش از این مخالف عضویت ایران بود نیز به طور رسمی در یک نشست مطبوعاتی تاکید کرد این جمهوری نظر خود را تغییر داده و در صورت اتفاق نظر اعضا، موافق عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای است.
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی اواخر مرداد در یک پیام توئیتری اظهار داشت طی گفتوگویی با نیکولای پاتروشف، دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه، ضمن بررسی موضوعات امنیتی دوجانبه، موضوع عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای نیز مطرح شد. وی همچنین در توئیت خود اعلام کرد: «موانع سیاسی برای عضویت ایران در پیمان شانگهای برداشته شده و با طی تشریفات فنی عضویت ایران نهایی خواهد شد».
* تقویت تعاملات با شرق؛ ابتکار دولت سیزدهم
عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای و سفر رئیسی به تاجیکستان را میتوان نخستین گام جدی دولت سیزدهم برای ترمیم رویه سیاست خارجی پس از 8 سال ریاستجمهوری حسن روحانی دانست. تقویت ارتباطات و تعامل با شرق و عضویت در پیمانهای همکاری، یکی از ماموریتهای رئیسی در عرصه سیاست خارجی به حساب میآید؛ مسالهای که رد آن را میتوان در تعامل محسوس چین در رشد میزان صادرات واکسن به کشورمان در هفتههای اخیز نیز مشاهده کرد. اواخر مرداد بود که سیدابراهیم رئیسی در گفتوگوی تلفنی «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین با بیان اینکه تصمیم جمهوری اسلامی ایران بر توسعه و تحکیم روابط راهبردی با چین است، گفته بود: ارتقای سطح همکاریها و گسترش روابط با چین، اولویت دولت ایران در عرصه سیاست خارجی است. رئیسجمهور چین نیز در این گفتوگو با استقبال از مشارکت طرف ایرانی در ابتکار «یک کمربند- یک راه»، از آمادگی پکن برای تقویت همکاری با تهران در این زمینه خبر داده بود.
***
ابراز امیدواری رؤسایجمهور ایران و روسیه برای دیدار در آینده نزد
رئیسجمهور روسیه روز گذشته در تماس تلفنی با حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، با بیان اینکه به علت احتمال ابتلا به بیماری کرونا به قرنطینه رفته است، خواستار انجام هماهنگی برای دیدار ۲ رئیسجمهور در نخستین فرصت شد.
رئیسجمهور روسیه با اشاره به همکاریهای مسکو- تهران در زمینه مقابله با کرونا و همچنین تولید مشترک واکسن اسپوتنیک، بر تداوم این همکاریها تاکید کرد. رئیسجمهور نیز در این تماس تلفنی گفت: توسعه و تعمیق همکاریهای ۲ کشور را در همه ابعاد دنبال میکنیم. رئیسی همچنین با تاکید بر ضرورت تداوم همکاریهای ۲ کشور در زمینه مقابله با کرونا از جمله در زمینه تولید واکسن مشترک، اظهار داشت: این همکاریها باید تا ریشهکن شدن کامل این بیماری عالمگیر با قوت ادامه یابد.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه قضا در نشست با فعالان اقتصادی:
با عدالت اجتماعی مطلوب فاصله داریم
گروه سیاسی: رئیس قوه قضائیه گفت: قانون برای مرتکبان جرم و تخلف مجازاتهای سنگین تعیین کرده که لازم است برای صیانت از حقوق جامعه اجرا شود اما تلاش ما این است که جراحی آخرین مرحله درمان باشد. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای در نشست با هیأترئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و جمعی از فعالان اقتصادی گفت: مالکیت خصوصی قطعا از نظر شرع، قانون اساسی و مسؤولان عالی نظام کاملا محترم است اما در تحصیل مال باید همه روابط شرعی و قانونی رعایت شده باشد و اموال از طریق صحیح و قانونی به دست آمده باشد و اگر غیر از این باشد برخورد متفاوت خواهد بود.
رئیس قوه قضائیه خطاب به فعالان بخش خصوصی گفت: چنانچه مردم از عملکرد یک مجموعه در بخش خصوصی یا دولتی از جمله دستگاه قضایی ناراضی هستند یا به آن اعتماد و اطمینان ندارند، باید علل آن بررسی و برطرف شود. حجتالاسلام محسنیاژهای افزود: بسیاری از کسانی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشتند و برای تحقق ارزشهای اسلامی از جان و مال خود گذشتند و در دوران دفاعمقدس نیز در جبهه و پشت جبهه حضور چشمگیر داشتند، فعالان بخش خصوصی بودند که این کار آنها فراموش نخواهد شد. وی تصریح کرد: اگر امروز نگاه بخشی از مردم به بخش خصوصی یا اتاق بازرگانی و تعاون و فعالان اقتصادی نادرست است یا گلهمندی وجود دارد، باید در جهت اصلاح و تغییر این نگرش تلاش کنید. رئیس دستگاه قضا هدف همه انبیا، اولیا و نظام جمهوری اسلامی را تحقق عدالت عنوان کرد و گفت: امروز قطعا با عدالت اجتماعی مطلوب فاصله داریم و کم کردن این فاصله نیازمند یک عزم و اراده جمعی است که همه باید به آن اهتمام داشته باشیم.
حجتالاسلام محسنیاژهای با اشاره به هجمه دشمنان به بخش اقتصادی تأکید کرد: دستگاه قضایی در جنگ اقتصادی با دشمن، افسران و فرماندهان و سربازان این میدان را مورد حمایت قرار میدهد و آنها را تنها نمیگذارد. وی از مسؤولان اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی خواست در رفع آسیبهای حوزه فعالیتی خود پیشگام باشند و تأکید کرد دستگاه قضا نیز در حد توان آنها را در این کار کمک خواهد کرد. رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه اولویت دستگاه قضا پیشگیری از جرم و تخلف است، تأکید کرد: هر جا تخلف یا جرمی صورت گرفت، باید به بهترین نحو و کمهزینهترین روش با آن برخورد شود تا عوارض آن کاهش یابد. حجتالاسلام محسنیاژهای در ادامه از پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک برای بررسی راهکارهای بهبود و ارتقای شاخصهای کسبوکار و وضعیت اقتصادی کشور استقبال کرد و گفت ۲ سال پیش نیز این موضوع را مورد تأکید قرار داده بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|