|
لزوم همکاری برای تأمین صلح و امنیت در خلیجفارس
«محمد بن عبدالرحمن آلثانی» معاون نخستوزیر و وزیر خارجه قطر با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان گفتوگوی تلفنی داشت. وزرای خارجه ۲ کشور در این گفتوگوی تلفنی علاوه بر رایزنی درباره توسعه بیشتر مناسبات دوجانبه ایران و قطر در حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی، همچنین درباره توسعه تعاملات تجاری بخشهای خصوصی تبادل نظر کردند. مسائل و تحولات جاری در منطقه و حوزه خلیجفارس و تشریک مساعی در مسیر حفظ و تأمین بهتر صلح و ثبات و امنیت در خلیجفارس از دیگر موضوعات مورد مذاکره وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر در این گفتوگوی تلفنی بود.
ارسال به دوستان
رضایت رئیس ستادکل نیروهای مسلح کشورمان از نتایج سفر 3 روزه به روسیه
دست پُر
وزیر دفاع روسیه: آمادهایم تمام تلاش خود را برای حفظ سرعت توسعه روابط به کار گیریم
گروه سیاسی: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با یک شبکه روسی با مثبت ارزیابی کردن سفر خود به روسیه تاکید کرد: در عرصه نظامی و دفاعی شرایط بسیار خوبی بر مناسبات دوجانبه حکمفرماست. وزیر دفاع روسیه نیز در دیدار با سرلشکر باقری، بر آمادگی مسکو برای تداوم همکاری نظامی پویا و چندجانبه با تهران تاکید کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح کشورمان در ادامه سفر خود به مسکو و در سومین روز این سفر، با شبکه تلویزیونی سراسری روسیه ۲۴ به گفتوگو پرداخت. وی در این گفتوگوی اختصاصی آخرین وضعیت روابط دوجانبه و تحولات منطقهای و بینالمللی را تشریح کرد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان ضمن مثبت ارزیابی کردن سفر خود به مسکو درباره اهداف سفر به این کشور گفت: «کشور روسیه طی سالهای طولانی بویژه در سالهای اخیر، همکاریهای زیادی را با جمهوری اسلامی داشته است. ایران و روسیه همکاریهای دوجانبه نظامی و همکاری مشترک برای اعاده حاکمیت قانونی دولت سوریه داشتهاند و در حوزههای دیگر نیز همکاریهایی شده است». سرلشکر باقری ادامه داد: «در این سفر که به دلیل بیماری «کووید-۱۹» با کمی تأخیر انجام گرفت، صحبتهای مؤثر و سازندهای برای توسعه روابط دوجانبه و گسترش همکاریها در ابعاد گوناگون، مسابقات نظامی و همکاری نظامی شد و کمیسیون مشترک نظامی ۲ کشور در ماههای آینده در تهران تشکیل خواهد شد». وی در ارزیابی روابط ۲ کشور گفت: «در مجموع باید گفت روابط ایران و روسیه در همه زمینهها در مسیر تعمیق و تحکیم هر چه بیشتر پیش میرود و در عرصه نظامی و دفاعی نیز شرایط بسیار خوبی بر مناسبات دوجانبه حکمفرماست». رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در پاسخ به سوالات مجری، با اشاره به گفتوگوهای بسیار سازنده روز دوشنبه با ارتشبد «والری گراسیموف» رئیس ستادکل نیروهای مسلح روسیه، بر لزوم گسترش روابط دوجانبه نظامی و دفاعی، توسعه و تداوم همکاری در زمینه مسائل منطقهای و بینالمللی و تداوم همکاری ۲ کشور در مبارزه با تروریسم تاکید ورزید. سرلشکر باقری تصریح کرد: «در ۱۰سال گذشته ۲ کشور روسیه و ایران به طور جدی موضوع مقابله با تروریسم بینالمللی بویژه در سوریه و عراق را دنبال کردهاند. در این گفتوگوها به طور خاص همکاری ۲ کشور در سوریه و ریشهکنی تروریسم به منظور بازگشت امنیت کامل به سوریه، موضوع افغانستان و تحولات قفقاز جنوبی مورد بحث قرار گرفت و ایران و روسیه دیدگاههای نزدیکی درباره این مسائل دارند. وی درباره رزمایشهای مشترک روسیه و ایران تصریح کرد: «ما 2 کمیسیون نظامی مشترک داریم که به همکاری در این چارچوب ادامه میدهیم و یک نشست کمیسیون مشترک نظامی در ۳ ماه آینده در تهران برگزار خواهد شد».
* مسکو آماده توسعه همکاری نظامی با تهران
سرلشکر باقری در بخش دیگری از سومین روز سفر به مسکو در ادامه دیدارهای خود با مقامات ارشد دفاعی- نظامی این کشور، با «سرگئی شویگو» وزیر دفاع فدراسیون روسیه دیدار کرد. در این نشست ۲ طرف سطح مناسبات ۲ کشور بویژه در عرصه نظامی را مطلوب ارزیابی و بر تقویت همکاریها تاکید و علاقهمندی خود را برای ارتقای سطح مناسبات در حوزههای مورد علاقه طرفین اعلام کردند. شویگو در ابتدای دیدار با ابراز خرسندی از اینکه همکاریهای دفاعی و نظامی ۲ کشور در مسیری پرشتاب در حرکت قرار دارد، افزود: روسیه آماده حمایت از همکاریهای چندجانبه و پویای نظامی با ایران است.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، وزیر دفاع روسیه گفت: روابط ما بسیار پویا در حال توسعه است که به طور واضح در مبارزه مشترک گسترده ما علیه تروریسم بینالمللی نمایان است. ما آمادهایم تمام تلاش خود را برای حفظ سرعت توسعه روابط به کار گیریم. شویگو افزود: ما با توجه به مراحل بعدی کار در این راستا، میتوانیم درباره آن گفتوگو کنیم. آماده هستیم تلاشهای بیشتری را برای سرعت بخشیدن به توسعه روابط خود انجام دهیم. وزیر دفاع فدراسیون روسیه همچنین با ابراز خرسندی از بازگشت امنیت به سوریه گفت: ایران بازیگر فعال منطقه بویژه در موضوع سوریه بوده و مسکو علاقهمند به توسعه روابط با ایران است. وزیر دفاع روسیه خاطرنشان کرد: روسیه و ایران به طور فعال در حال مبارزه با تروریسم بینالمللی در سوریه هستند. این مقام نظامی روس گفت: با حرکت در این جهت، ما میتوانیم این کار را در مناطق مختلف با توجه به اینکه اوضاع در حال آسانتر شدن نیست، انجام دهیم. این مربوط به افغانستان و تهدیدهای ناشی از آن منطقه است. این موضوع هم به قاچاق مواد مخدر و هم به ظهور داعش در قلمرو کشورهای همسایه مربوط میشود. وی افزود: عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای باعث تقویت همکاریها با کشورهای عضو و به طور خاص روسیه خواهد شد. شویگو همچنین در دیدار با سرلشکر باقری گفت: اوضاع در پی تهدیدات ناشی از افغانستان شامل قاچاق مواد مخدر و داعش، وضعیت آسانی نیست. بر اساس برآورد وزیر دفاع فدراسیون روسیه، این وضعیت هم از سوی آوارگان و هم از سوی ایالات متحده که از افغانستان خارج شده اما همچنان از کشورهای مختلف میخواهد از مهاجران افغان حمایت کنند، به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار میگیرد. وی با بیان اینکه امسال وزارتخانههای دفاع روسیه و ایران برنامه فشردهای از اقدامات مشترک دارند، گفت: درباره در نظر گرفتن مهمترین مسائل مربوط به همکاری نظامی روسیه و ایران حرف میزنم. سرلشکر باقری نیز در آغاز این دیدار ضمن قدردانی از حمایت دولت روسیه و رئیسجمهور این کشور برای پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای اظهار داشت: حضور ایران در این سازمان باعث تقویت روابط با کشورهای عضو بویژه روسیه و چین خواهد شد. لازم به ذکر است سردار سرلشکر باقری روز دوشنبه با والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه نیز ملاقات و گفتوگو کرد. گراسیموف در این دیدار تاکید کرد موضوع همکاری ۲ کشور در زمینه تسلیحات نظامی و ظرفیتهای ایران و روسیه در این زمینه باید جزو اولویتهای نخست گفتوگوهای فیمابین قرار گیرد. وی با ابراز خرسندی از سفر سرلشکر باقری به مسکو گفته بود: ایران شریک نزدیک روسیه است و روابط ۲ کشور بر اساس سنت دیرین، در فضای دوستانه توسعه پیدا میکند. همچنین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در نشستی با کارشناسان و مدیران نهادهای ایرانی با اشاره به قراردادهای خرید هواپیماهای جنگنده، جت آموزشی و بالگردهای رزمی از روسیه، گفته بود: این قراردادها پس از لغو تحریم تسلیحاتی ایران منعقد شده و در این سفر درباره اجرایی شدن آن مذاکره خواهیم کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
قوه قضائیه عدم اجرای طرح جامع مالیاتی را پیگیری کند
رئیس مجلس با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی درباره عملکرد سازمان امور مالیاتی در اجرای طرح جامع مالیاتی گفت: قوه قضائیه در رسیدگی به همه موارد اعلامی که قابل پیگیری است اقدام کند. به گزارش فارس، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره عملکرد سازمان امور مالیاتی کشور در نحوه تهیه و اجرای طرح جامع مالیاتی روز گذشته در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار داشت. بعد از قرائت این گزارش و همچنین اظهارنظر علیرضا سلیمی، عضو هیاترئیسه مجلس، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی درباره عملکرد سازمان امور مالیاتی در اجرای طرح جامع مالیاتی گفت: قوه قضائیه در رسیدگی به همه موارد اعلامی که قابل پیگیری است اقدام کند.
***
الشرق الاوسط ادعا کرد
برقراری تماسهایی میان ایران و مصر
یک روزنامه سعودی به نقل از منبع مصری ادعا کرد اخیرا تماسهایی میان تهران و قاهره انجام شده است.
به گزارش ایسنا، یک منبع آگاه مصری در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط ادعا کرد قاهره به طور شبهمداوم و غیرعلنی پیامهایی از سوی تهران در راستای از سرگیری روابط دریافت میکند. این منبع تاکید کرد: تماسهای بدون واسطه طی ۲ ماه گذشته میان ایران و مصر انجام شده اما نمیتوان گفت این تماسها سیاسی است، زیرا در سطح کارشناسان و متخصصان ۲ کشور بود، این تماسها مقدماتی و همزمان با مذاکرات میان قاهره و آنکارا بود.
***
نظرسنجی دانشگاه مریلند حاکی از حمایت 90 درصدی مردم ایران از برنامه موشکی است
ایرانیها حامی موشکها
نتایج یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان داد ایرانیها کماکان اعتمادی به دولت آمریکا ندارند، از برنامه موشکی کشور حمایت کرده و نسبت به بهبود اوضاع امیدوارند. نظرسنجی مشترک دانشگاه مریلند و مرکز افکارسنجی «ایرانپل» (Iran Poll) که روز دوشنبه منتشر شد، نشان داد مردم ایران از ایالاتمتحده رویگردان شدهاند و به سیاست جدید جمهوری اسلامی ایران در نگاه به شرق نگاه مثبتی دارند. درباره تصورات از ایالاتمتحده، 85 درصد پاسخدهندگان عنوان کردند تصور آنها نسبت به آمریکا «تا حدی نامطلوب» (4/9 درصد) یا «بسیار نامطلوب» (9/75 درصد) است. از این حیث 89 درصد حاضران در این نظرسنجی تصور بدتری نسبت به عربستان داشتند. از هر ۱۰ شرکتکننده، 7 نفر از برنامه موشکی ایران که نگرانی اصلی ایالاتمتحده، رژیم اسرائیل و همسایگان عرب خلیجفارس ایران است، با بیان «خیلی مهم» دفاع کردند. ۲۰ درصد نیز گفتند برنامه موشکی ایران «تا حدودی مهم» است، در حالی که ۷۴ درصد حاضران در این نظرسنجی اقتصاد کشور را «تا حدودی» (۱۹ درصد) یا «بسیار بد» (۵۴ درصد) توصیف کردند.
تقریبا نیمی از شرکتکنندگان عوامل خارجی بویژه تحریمهای ایالاتمتحده (۲۷ درصد) و ۲۲ درصد نیز همهگیری کرونا را در درجه اول مقصر بودن بابت وضعیت اقتصادی دانستند. نتایج دیگر این نظرسنجی نشان داد اکثریت ۵۴ درصدی بر این باورند انتظار دارند ایرانیان 3 سال آینده بهتر زندگی کنند. علاوه بر این، این نظرسنجی نشان داد اکثریت بسیاری از پاسخدهندگان -۷۰ تا ۸۰ درصد- گفتند «به برخی» یا «تا حد زیادی» به نهادهای اساسی کشور از جمله قوه قضائیه، ریاستجمهوری و مجلس اعتماد دارند. اعتماد به پلیس و ارتش حتی بالاتر از ۸۳ درصد بود.
***
رفع مشکلات اقتصادی در گرو ریشهکن شدن فساد است
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: موفقیت دولت سیزدهم در رفع مشکلات معیشتی مردم، خروج از رکود و رونق دادن به اشتغال مولد و مهار تورم و کاهش قیمتها و پیشرفت کشور، همه در گرو ریشهکنی مفاسد است.
سیدمصطفی میرسلیم در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: اصلاح امور و رسیدن به خیر و صلاح امت، توام با ادامه جولان مفاسد میسر نمیشود. وی افزود: موفقیت دولت سیزدهم در رفع مشکلات معیشتی مردم، خروج از رکود و رونق دادن به اشتغال مولد و مهار تورم و کاهش قیمتها و پیشرفت کشور، همه در گرو ریشهکنی مفاسدی است که بتدریج شکل گرفته و در ۱۰ سال گذشته در زمینههای اجتماعی و اقتصادی به نقطه اوج خودش رسیده است.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: مبارزه با ریشههای فساد دارای ابعاد مختلف است و موفقیت آن با عنایت خدا، در گرو شناخت مناسب علل و عوامل فساد، تدبیر داهیانه برای مهار و سپس قلع و قمع آن و انتخاب گروهی از مجریان پاکدست در ستاد اصلی مبارزه با فساد و به موازات آن بویژه در همکاری مردم است. میرسلیم افزود: مردم کشورمان در جامعه، ادارات، محیطهای کسبوکار و تحصیل از نجابت و سلامت نفس برخوردارند اما دلشان از شکل گرفتن روشهای آلوده و تباهی خزنده و حضور عناصر بیپروا و متهاجر به فسق یا منافق خون است، لذا همه منتظرند دولت دست به کار شود تا آنها نیز دولت را پشتیبانی کنند.
ارسال به دوستان
منابع صهیونیستی به نقل از مقامهای ارشد این رژیم گزارش دادند تلآویو منتقد بیعملی دولت بایدن برای کاستن از سرعت روزافزون غنیسازی اورانیوم توسط ایران است
سرگیجه اسرائیل
گروه سیاسی: شتاب روزافزون برنامه هستهای ایران، شرایط دشواری را برای اسرائیل رقم زده است و از آنجا که در مقطع کنونی اهرمهای فشار دولت آمریکا هم کارایی لازم را از دست داده، در کنار وضعیت منطقه پس از خروج نیروهای آمریکایی موجب شده تلآویو خود را در یک مخمصه ببیند.
به گزارش «وطنامروز»، بر این اساس نشریه «اسرائیل هیوم» دیروز به نقل از مقامهای ارشد صهیونیست گزارش داد رژیم تلآویو معتقد است دولت کنونی آمریکا به ریاست «جو بایدن» کار چندانی برای کاستن از سرعت روزافزون غنیسازی اورانیوم توسط تهران انجام نداده است. این مقامهای اسرائیلی که نامشان فاش نشده است، در گفتوگو با این نشریه ادعا کردند: «ایران هماکنون در حال غنیسازی اورانیوم تا سطح ۶۰ درصد است که همگان موافق هستند برای مصارف صلحآمیز نیست. آمریکاییها این را کاملا قبول دارند و وضعیت را درک میکنند».بر اساس این گزارش، آنها در ادامه ادعاهای خود گفتند: «اما وضعیتی که با آنها (آمریکا) وجود دارد، متفاوت است. آنها در حال وقتکشی هستند و حرکتی انجام نمیدهند. رفتار آنها واقعا سردرد جدی برای ما ایجاد کرده است». این اتفاقات در حالی است که پیش از این وزیر جنگ اسرائیل به خاطر وضعیت بغرنجی که برنامه هستهای ایران برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده، در گفتوگو با فارینپالیسی عنوان کرده بود تلآویو حاضر است بازگشت آمریکا به برجام و احیای توافق هستهای را بپذیرد.
این نشریه همچنین ادعا کرد تلآویو خود را برای انجام یک اقدام یکجانبه با هدف متوقف کردن غنیسازی اورانیوم در ایران آماده میکند. این ادعا در حالی است که به نظر نمیرسد اسرائیل پس از ۲ حمله خرابکارانه علیه تاسیسات ایرانی بتواند مجددا اقدام به عملیاتی از این دست بکند، چون اولا با کاهش سطح نظارتها و بازرسیهای آژانس، اطلاعات میدانی تلآویو کامل نیست، ثانیا این قبیل حملات، برنامه هستهای ایران را متوقف نخواهد کرد و ثالثا این بار اگر تلآویو دست به دیوانگی بزند، پاسخی سنگین دریافت خواهد کرد. دیگر مقام صهیونیست هم درباره نگرانی تلآویو از سیاست دولت بایدن مدعی شد: «وضعیت واقعا دشوار است، هم از نظر چیزی که این دولت (آمریکا) به ارث برده و هم از نظر نبود جدیت جهانی برای مقابله با ایران». این منابع اظهار داشتند کارشناسان و مقامهای امنیتی رژیم صهیونیستی همعقیده هستند که تلآویو نباید غنیسازی اورانیوم توسط ایران در سطوح بالا را بپذیرد.
* گانتس: برنامه هستهای ایران در آستانه یک گشایش است
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در یکی از جلسات کمیته «امور خارجه و دفاعی» این رژیم به مطرح کردن ادعاهایی درباره برنامه هستهای ایران پرداخت. به نقل از پایگاه خبری Ynet News، بنی گانتس دیروز مدعی شد برنامه هستهای ایران در آستانه یک گشایش[هستهای] است. گانتس در مباحثات کمیته «امور خارجه و دفاعی» کنست، مدعی شد: ما شاهد این هستیم که ایران در حال پیش رفتن به سطحی از غنیسازی است که اگر بخواهد، به آن اجازه میدهد کشوری در آستانه هستهای شدن باشد. او در این باره گفت: ما روی توان حمله و توان دفاع سرمایهگذاری میکنیم، برتری در زمینه فناوری را بهبود میبخشیم و تلاشها برای اطمینانیابی از انجام شدن این موارد را سرعت میدهیم. وی با طرح این ادعا که ایران چالشی جهانی و منطقهای است، گفت: اسرائیل همواره توان این را خواهد داشت که از شهروندانش دفاع کند.
* نگرانی تلآویو از گرم شدن روابط ایران با کشورهای عربی
روزنامه عبریزبان «اسرائیل هیوم» دیروز گزارش داد اقدامات اخیر دولت جدید ایران برای بهبود روابط با کشورهای عربی، باعث نگرانی تلآویو شده است. اسرائیل هیوم گزارش داد «با گرم شدن روابط ایران و چند کشور عربی معتدل در منطقه»، نگرانی در اراضی اشغالی حکمفرما شده است که این یعنی تلآویو شرطبندی خود درباره پیوستن کشورهای عربی به ائتلاف ضد ایرانی را باخته است. اسرائیل هیوم مدعی شد کابینه تلآویو این گرمای روابط را با سیاستهای آمریکا در قبال پرونده هستهای که آن را منفی تلقی میکند، مرتبط میداند. این روزنامه عبری در ادامه میافزاید از زمان انتخاب رئیسی به عنوان رئیسجمهور، «ایران برای بهبود روابط خود با چند کشور در خاورمیانه بسیار تلاش کرده است، از جمله کشورهایی که معتدل به شمار میروند و شاخصترین آنها عربستان سعودی است. پس از چند سال قطع روابط میان ۲ طرف، احتمال از سر گرفته شدن روابط دیپلماتیک میان ایران و سعودی از جمله بازگشایی کنسولگریها افزایش یافته است». اسرائیل هیوم اضافه کرد: «به موازات این گام، روابط ایران و قطر نیز گرمتر شده و از سوی دیگر، گفتوگوی تلفنی غافلگیرکنندهای نیز میان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران و همتای اردنی او انجام شد». در ادامه گزارش یادشده آمده است: «در اسرائیل این گامها با نگرانی بسیاری دنبال میشود و این تنها بر اعتماد فزاینده ایرانیان به عرصه منطقهای و جهانی دلالت ندارد، بلکه نشان میدهد آنها متوجه شدهاند خروج آمریکا از منطقه برای آنها عرصه را برای اقدام و اثرگذاری بیشتر میکند». این در حالی است که رسانهها پیشتر گزارش داده بودند یکی از اهداف تلآویو برای عادیسازی روابط با کشورهای عربی ایجاد ائتلاف ضدایرانی است. اسرائیل هیوم همچنین خبر داد مقامات رژیم صهیونیستی در این باره با همتایان آمریکایی خود بحث و تبادل نظر کردهاند و تلآویو در جریان این تماسها عنوان کرده است «به منظور ایجاد توازن در برابر تلاش ایرانیها برای کشاندن برخی کشورهای عربی به سوی خود، به حمایت و اثرگذاری آمریکا نیاز دارد».
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در آیین گشایش کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، عدم شکلگیری امت اسلامی را نقشه نظام سلطه دانست
آزادی از نظام سلطه؛ مقصد واحد امت اسلامی
گروه سیاسی: رئیسجمهور با بیان اینکه مقصد واحد امت اسلامی باید آزادی از نظام سلطه باشد، گفت: امت اسلامی باید متوجه باشد که نظام سلطه به دنبال آن است نگذارد امت اسلامی شکل بگیرد و پویایی داشته باشد.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در آیین گشایش سیوپنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، با قدردانی از تلاشها و اقدامات انجامشده برای تحقق وحدت اسلامی و تقریب مذاهب گفت: اقدامات عملی شهید گرانقدر سپهبد قاسم سلیمانی و اقدامات علمی مرحوم آیتالله محمدعلی تسخیری برای رفع شبهات و انحرافات در جهان اسلام و ایجاد وحدت و انسجام در امت اسلامی ماندگار و ستودنی است. وی ادامه داد: بیداری اسلامی که به برکت مجاهدتها و خون شهیدان ایجاد شده، نباید به سردی گراید و همه باید برای حفظ و تقویت آن تلاش کنیم. رئیسجمهور افزود: امروز در همه کشورهای منطقه از جمله عراق، سوریه، افغانستان، لبنان و یمن شاهد تفرقهافکنی و توطئه دشمنان اسلام هستیم و همه ما باید بکوشیم امت اسلامی در برابر این توطئهها مصون بماند.
رئیسی با بیان اینکه مقصد واحد امت اسلامی باید آزادی از نظام سلطه باشد، گفت: امت اسلامی باید متوجه باشد که نظام سلطه به دنبال آن است نگذارد امت اسلامی شکل بگیرد و پویایی داشته باشد. رئیسجمهور افزود: بعد از فروپاشی شوروی و تکقطبی شدن جهان، نظام سلطه فقط یک قدرت را در برابر خود میدید و آن هم قدرت بزرگ اسلام بود، لذا به روشهای مختلف تلاش کرد این قدرت را از کارآیی بیندازد که از جمله آنها، تشکیل گروههای تکفیری در بین مسلمانان، پشتیبانی مالی و مسلح کردن آنان برای کشتار و غارت در امت اسلامی بود. رئیسی گفت: شبههافکنی در میان امت اسلامی با استفاده از جریان رسانهای و امپراتوری خبری و اختلاف انداختن بین امت اسلامی با گماردن دولتهای سستعنصر و کسانی که به دنبال عادی کردن روابط خود با رژیمهای تبهکار همچون رژیم صهیونیستی هستند، از دیگر اقدامات نظام سلطه در برابر امت اسلامی است. وی افزود: اهانت به مقدسات، جدا کردن کشورهای اسلامی از هم و بهرهکشی از دانشمندان در امت اسلامی نیز از جمله اقداماتی است که نظام سلطه برای تضعیف و جلوگیری از تشکیل و تقویت امت اسلامی انجام میدهد. نظام سلطه همانگونه که در گذشته به دنبال استثمار ملتها از طریق غارت نفت، گاز و ثروتهای آنان بود، امروز به دنبال انرژیهای جدید در کشورهای اسلامی است که مهمترین آنها، انرژی نیروی انسانی کارآمد، بویژه دانشمندان کشورهای اسلامی است. رئیسی گفت: همه این اقدامات حلقههای یک زنجیره هستند تا با سست کردن مؤلفههای قدرت مسلمانان، فلسطین، مساله اصلی جهان اسلام به حاشیه رانده شود.
رئیسجمهور با برشمردن فرصتها و ضرورتهای امروز امت اسلامی گفت: امروز در جهان اسلام، جمعیت عظیم نزدیک به ۲ میلیارد نفری بویژه جمعیت جوان مسلمانان و معتقدان به دین و ارزشهای الهی یک فرصت ارزشمند محسوب میشود. رئیسی فرصت دوم را وضع امروز مغرب زمین دانست و گفت: امروز ادعاهای غرب در طول سالها و شاید قرنهای اخیر با افول و شکست مواجه شده است. وی تاکید کرد: امروز به برکت خون شهدا، بیدارگری علما و دانشمندان و رهنمودهای بزرگان بیداری اسلامی در منطقه ایجاد شده است و چنین نشستهای بابرکتی نقش مهمی در ارجگذاری و تداوم بیداری اسلامی دارد.
رئیسجمهور یکی از ضرورتهای این نشست را ایجاد فهم درست از توطئهها و انحرافات دانست و گفت: زمانی که فعالیت داعش با پرچم لااله الاالله و محمدرسولالله آغاز شد، برخی درک و شناخت درستی از داعش نداشتند. وی افزود: در همان زمان رهبر حکیم انقلاب اسلامی اعلام کردند جنس کار داعشیها جنس کار صهیونیستهاست و تاکید کردند صرفنظر از اینکه اینها وابسته به کجا هستند و از کجا نشأت گرفتند، این کارها، کار یک مسلمان نیست که اینگونه خون بریزد و جنایت کند. مدتی بعد هم معلوم شد اینها ریشه آمریکایی و صهیونیستی دارند و بعدها هم وزیر خارجه آمریکا رسما اعلام کرد داعش را آنها تشکیل دادند. رئیسجمهور گفت: امروز در لبنان و افغانستان شاهد توطئه هستیم و دیروز در عراق و سوریه شاهد بودیم و علمای اسلامی باید انحرافات را رصد و بهموقع هشدار دهند تا امت اسلامی در مقابل این انحرافات و توطئهها مصون بماند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|