|
قیمت کارخانهای خودروهای داخلی افزایش مییابد؟
رئیس سازمان بورس از افزایش قیمت خودرو در کارخانه تا حد منطقی که مانع زیان دیدن خودروسازان شود، خبر داد. مجید عشقی گفت: نه خودروساز، نه مصرفکننده و نه دولت از وضعیت فعلی منفعت نمیبرند. وی افزود: سهامداران خودروسازان هم از وضعیت فعلی ناراضیاند و ضرر زیادی میکنند. بنابراین تصمیم گرفته شد قیمتهای خودرو نه رشدهای عجیب و غریب داشته باشد، بلکه رشد منطقی در قیمت کارخانه داشته باشیم.
ارسال به دوستان
صعود قیمت نفت به بالاترین رقم در ۷ سال گذشته؛ قیمت هر بشکه نفت سبد اوپک به بیش از ۸۰ دلار رسید
طلای سیاه در قله
پیشبینی تداوم روند افزایش قیمت نفت در روزهای آینده
قیمت نفت از ابتدای سال تاکنون به دلیل تقاضای شناور و عرضه محدود 5/63 درصد افزایش یافته است
گروه اقتصادی: طی ماه گذشته، قیمت گاز طبیعی و نفت خام هر کدام حدود 14 درصد افزایش یافت. در واقع، از ابتدای سال تاکنون، نفت 5/63 درصد افزایش یافته و به دلیل تقاضای شناور و عرضه محدود به بالاترین نرخ خود در 7 سال گذشته رسیده است. افزایش قیمت گاز طبیعی و نفت در نقاط مختلف جهان، پیامدهای گستردهای بر رشد جهانی، تورم و اقتصاد خواهد داشت. در ماههای اخیر به وضوح شاهد افزایش تقاضای نفت و گاز به دلیل بازگشایی اقتصادها و به تبع آن سفر، تولید و... و همچنین آزاد شدن تقاضای متوقف شده از سال گذشته هستیم که این شرایط با کمبود عرضه نفت و گاز همراه بوده است.
سال گذشته به دلیل برقراری قرنطینه کرونایی و محدودیتهای رفتوآمد، انبارهای گاز طبیعی، زغالسنگ و نفت نتوانستند به میزان معمول تکمیل شوند. به این ترتیب، در طول زمستان، انبارها به دلیل استفاده از این منابع طبیعی برای گرم کردن خانهها کاهش یافت. در همان زمان، در حالی که رانندگان کامیون به عنوان مشاغل ضروری در نظر گرفته میشدند و اجازه کار داشتند، مراکز آموزش این رانندگان کامیون تعطیل شد. در نتیجه، امروز با کمبود شدید رانندگان کامیون آموزشدیده مواجه هستیم که بتوانند این منابع طبیعی را با کامیونهای کانتینری بزرگ حمل کنند و این موضوع به نوبه خود منجر به عدم تکمیل سریع انبارها در سال جاری میشود. با ورود به فصل زمستان 2021، انبارها در سراسر اروپا، بویژه بریتانیا و بخشهایی از آسیا در سطوح پایینتر از میانگین کار میکنند.
در عین حال، خشکسالی در آمریکای جنوبی منجر به تقاضای بیشتر برای منابع سنتی مانند زغالسنگ و گاز برای تولید برق شده است، به این معنی که آمریکای جنوبی، اروپا و آسیا برای کامیونهای گاز طبیعی مایع در حال رقابتند. در نتیجه، ما شاهد شکسته شدن اجزای زنجیره تامین هستیم. در برخی موارد، کامیونها 24 تا 48 ساعت منتظر میمانند تا محموله زغالسنگ یا LNG را تحویل دهند. کشورهای مختلف آسیا مانند چین (بزرگترین صادرکننده زغالسنگ) و هند نسبت به کاهش ذخایر هشدار دادهاند. این عدم تعادل عرضه و تقاضا در کنار افزایش انتظارات تقاضا با توجه به زمستان قریبالوقوع منجر به افزایش قیمتها شده است.
افزایش قیمت نفت و گاز اثرات مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد جهانی دارد و قیمت نفت تأثیر مستقیمتری بر تورم دارد، زیرا 5/9 درصد در شاخص هماهنگ قیمتهای مصرفکننده (HICP) را تشکیل میدهد و بنزین، گازوئیل و نفت جهت گرمایش 1/4 درصد از HICP کل را تشکیل میدهند. پس از آن برق (9/2 درصد) و گاز طبیعی (9/1 درصد) قرار دارند. جدای از آن، با افزایش قیمتها، قدرت خرید مردم کاهش مییابد که باعث میشود مصرفکنندگان کمتر برای خریدهای اختیاری هزینه کنند. به طور مشابه، حاشیه سود شرکتهایی را که قادر به ارائه دستمزدهای بالاتر به کارگران نیستند، از بین میبرد و در نتیجه قدرت خرید کارگران را کاهش میدهد. به این ترتیب، این تغییرات در نتیجه رکود تورمی هستند، حتی اگر به نظر ما سناریویی کمتر محتمل باشد. مطمئنا این یک مساله محلی نیست، بلکه جهانی است و پیامدهای گستردهای دارد.
* قیمت جهانی نفت در بالاترین حد در 7 سال اخیر
در حالی که اقتصاد جهانی در مسیر بهبودی پس از همهگیری مرگبار کروناست، افزایش قیمت نفت تهدیدی برای بسیاری از اقتصادهای بزرگ و در حال توسعه جهان است.
نفت خام که امسال بیش از 60 درصد افزایش یافته است به بحران انرژی تبدیل شده که گریبان اقتصادهای بزرگ را گرفته است و هیچ نشانهای از بهبود شرایط وجود ندارد، در این شرایط تولیدکنندگان بزرگ نفت همچنان روی عرضه محدود ثابتقدم هستند.
یکی از دلایل افزایش قیمت نفت این است که جمعیت بیشتری واکسینه و از قرنطینه کرونا خارج شدهاند و به دنبال احیای فعالیتهای اقتصادی هستند که در نتیجه آن مصرف سوخت و حاملهای انرژی بالا میرود. به گفته تحلیلگران، روند صعودی قیمت نفت احتمالا در کوتاهمدت ادامه خواهد داشت. برای پاسخگویی به تقاضا در بازار، اوپک و متحدانش که با هم اوپکپلاس شناخته میشوند، چندی پیش تصمیم گرفتند افزایش مداوم و تدریجی تولید را حفظ کنند.
از سوی دیگر تنشهای نفتکشها و روابط سیاسی غرب با منطقه خاورمیانه اثرات قابل توجهی بر بازار حاملهای انرژی خواهد گذاشت. دخالتهای نفتکشهای ایالات متحده در منطقه و ایجاد تنش با نفتکشهای ایرانی میتواند بر روند صعودی قیمت نفت و حاملهای انرژی بیفزاید.
در حالی که اوپکپلاس متعهد شده است عرضههای متوقف شده بیشتری را به بازار بازگرداند، بعید است که این افزایش تقاضای فزاینده در اقتصادهای صنعتی را برآورده کند؛ بویژه در ماههای زمستان پیش رو که این تقاضای فزاینده شدت بیشتری هم خواهد گرفت.
***
دزدی دریایی، نشاندهنده خشم آمریکا از افزایش صادرات نفتی ایران
همزمان با افزایش قیمت نفت و کاهش عرضه در بازارهای جهانی، وزیر نفت در روزهای اخیر از افزایش صادرات نفتی کشور خبر داده بود. از طرفی گمانهزنی رسانههای غربی نیز حاکی از آن است فروش نفت ایران به چین در ماههای گذشته افزایش یافته است. چین به طور میانگین نزدیک به ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام از ایران در ۳ ماه اخیر وارد کرده است، این میزان ۲ برابر مقداری است که به طور قانونی در همین بازه زمانی سال گذشته از ایران میخرید. افزایش مقدار نفت خریداری شده چین از ایران در بحبوحه تلاش چین و ایران برای ارتقای روابط دیپلماتیک و اعمال فشار به دولت بایدن برای لغو تحریمهای ایران رخ داده است. از طرفی ارسال کشتیهای حامل سوخت از سوی ایران به لبنان نهتنها در رفع مشکلات سوخت برای مردم لبنان موثر بوده، بلکه تاثیر و پیامدهای آن خیلی گستردهتر از یک موضوع خاص بوده است. از نظر سیاسی و اقتصادی و به لحاظ شکستن تحریمها و محاصرهای که از طرف آمریکاییها علیه لبنان و مقاومت وجود دارد، ارسال کشتیهای حامل سوخت به لبنان تاثیرات شگرفی داشته است. در واقع ایران با تداوم صادرات نفت و فرآوردههای نفتی خود، موجب خنثیسازی تحریمهای آمریکا و غرب برای متوقف کردن صادرات نفتی خود شده است. ماجرای دزدی دریایی آمریکا که خبر آن دیروز منتشر شد هم در همین زمینه باید تفسیر شود؛ سیاستهای تحریمی آمریکا برای صفر کردن فروش نفت ایران شکست خورده است و آمریکاییها چارهای جز دزدی دریایی نیافتهاند. درحالی که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا وعده صفر شدن صادرات نفت ایران را در محافل رسمی داده بود، با اتمام دوران ریاستجمهوریاش، آرزوی به صفر رساندن صادرات نفت ایران بر دلش ماند. بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا نیز در ادامه اعمال تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران، در تلاش برای جلوگیری از رشد صادرات نفت ایران همزمان با روی کار آمدن دولت سیزدهم برآمد اما در پی موفق نبودن اعمال فشار همهجانبه دولت آمریکا برای توقف فرآیند رشد صادرات نفت کشور و آغاز موج تازهای از افزایش صادرات نفت ایران، شاهد اقدامی از سوی این کشور بودیم که نشاندهنده استیصال آمریکا در ادامه اعمال تحریمهای نفتی و شکستن هیمنه این تحریمهاست. اینکه آمریکا به جای فشار به مشتریان نفتی ایران برای عدم انجام معامله با کشورمان و فشار به ایران برای کاهش قدرت فروش نفت دست به دزدی دریایی محمولههای نفتی ایران زده است، نشان میدهد این ابرقدرت پوشالی، از افزایش رشد صادرات نفت ایران و شکست سیاستهای مذبوحانه خود برای توقف ایران عصبانی شده راهی جز دزدی دریایی را برای آسیب زدن و ایجاد اختلال حتی کوچک و مقطعی در روند یک محموله صادراتی نفت ایران، پیشِ روی خود ندیده است. این مساله، نشاندهنده شکست آمریکا در پیادهسازی فشار حداکثری برای توقف و تحریم صادرات نفت ایران است.
ارسال به دوستان
مسکن
ثبتنام ۷۵۱ هزار نفر در نهضت ملی مسکن
بر اساس تازهترین آماری که از سوی وزارت راهوشهرسازی اعلام شده است، ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند. آنطور که پایگاه خبری وزارت راهوشهرسازی خبر داده، نهضت ملی مسکن یکی از سیاستهای کلان دولت سیزدهم در حوزه مسکن است که بر اساس این سیاست، احداث ۴ میلیون واحد مسکونی در ۴ سال دولت سیزدهم در برنامه دولت قرار گرفته است. سامانه ثمن یک ماه بعد از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن توسط رئیسجمهور از ۲۸ مهرماه به منظور ثبتنام و پایش متقاضیان واقعی مسکن آغاز به کار کرد. متقاضیان این امکان را دارند تا طی یک ماه حداکثر تا ۲۸ آبان با داشتن ۴ شرط تأهل و سرپرست خانوار بودن، حداقل سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا، فاقد مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، نسبت به ثبتنام اقدام کنند. بر اساس تازهترین آمار ارائه شده تاکنون ۷۵۱ هزار و ۳۸۵ نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبتنام کردهاند که این آمار همچنان در حال افزایش است. بنا بر اعلام معاون مسکن و ساختمان، پایش، همزمان با ثبتنام و در مراحل مختلف انجام میشود. بعد از پایش اولیه و احراز شرایط، پذیرفتهشدگان برای مراحل دیگر پایش به ادارات کل راهوشهرسازی استان برای بررسی سابقه ۵ سال سکونت معرفی میشوند و در نهایت با تایید نهایی، برای دریافت تسهیلات و همچنین باز کردن حساب مسدودی به نام خود نزد بانک تسهیلاتدهنده معرفی خواهند شد.
***
آخرین جزئیات طرح نهضت ملی مسکن
معاون مسکن و ساختمان وزیر راهوشهرسازی گفت: درخواستهای تهرانیهایی که در طرح جهش مسکن، شهرهایی نظیر رودهن، بومهن و دماوند را برگزیدهاند، در فرآیند بررسی شرایط متقاضیان مردود خواهد شد. محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان درباره شهرهای پیشبینیشده در طرح جهش مسکن برای متقاضیان ساکن در شهر تهران گفت: درخواستهای تهرانیهایی که شهرهایی نظیر رودهن، بومهن و دماوند را برگزیدهاند، در فرآیند بررسی شرایط متقاضیان مردود خواهد شد. این موضوع درباره ساکنان سایر شهرها نیز صدق میکند و متقاضیان باید شهر با سابقه سکونت بیش از 5 سال را برگزینند و در کلانشهرهایی که پروژه تعریف نشده، از میان شهرهای جدید استان محل سکونت انتخاب کنند.
وی در ادامه با اشاره به صدور اطلاعیههای جدید درباره طرح جهش مسکن در هفتههای آینده اظهار داشت: برای ساکنان شهر تهران، شرایطی منظور شده تا در کنار امکان مشارکت در پروژههای ساخت مسکن، صرفا از تسهیلات این طرح برای پیشخرید مسکن در مناطقی از شهر تهران در حوزه خودمالکی استفاده کنند. جزئیات این پیشنهاد در هفتههای آینده از سوی وزارت راهوشهرسازی اعلام خواهد شد. محمودزاده در پایان درباره میزان تسهیلات منظور شده برای متقاضیان طرح جهش مسکن نیز اظهار داشت: بر اساس آخرین تصمیمات اتخاذ شده، سقف تسهیلات در این پروژه کلان ملی، برای متقاضیان تهرانی 450 میلیون و برای کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت 400 میلیون تومان خواهد بود. همچنین برای سایر مراکز استانها 350 میلیون، دیگر شهرهای کشور 300 میلیون و برای روستاها در دامنه 200 تا 250 میلیون تسهیلات در نظر گرفته شده است.
ارسال به دوستان
با حضور معاون اول رئیسجمهور در ستاد تنظیم بازار مقرر شد
کاهش قیمت مرغ منجمد به 20 هزار تومان
جلسه ستاد تنظیم بازار مقرر کرد مرغ منجمد با قیمت کیلویی۲۰ هزار تومان در اختیار مصرفکنندگان قرار گیرد. ستاد تنظیم بازار در جلسهای با حضور وزیران جهاد کشاورزی، صمت، ارتباطات و فناوری اطلاعات و راهوشهرسازی و همچنین نمایندگان دستگاههای مختلف، با تاکید بر اینکه شایسته نظام جمهوری اسلامی ایران نیست مردم برای رفع نیازهای اساسی روزمره خود در صف بایستند، تصریح کرد: هیچگونه تفاوت قیمت کالاهای اساسی با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار قابل قبول نیست و نباید اجازه داد عدهای سودجو و دلال در روند توزیع کالاهای مورد نیاز مردم اخلال ایجاد کنند. بر اساس تصمیمات این جلسه در جهت ایجاد امنیت خاطر برای بخش خصوصی در زمینه تولید و توزیع کالاهای مورد نیاز مردم مقرر شد با ورود بخش خصوصی و استارتاپها در زنجیره توزیع و تولید، کالاهای مورد نیاز مردم با سهولت و رضایتمندی به دست مصرفکنندگان برسد. همچنین پس از شنیدن گزارش وزارت جهاد کشاورزی درباره نحوه توزیع مرغ و تخممرغ در کشور، تاکید شد با اقدامات انجام شده هیچگونه کمبودی در انبارها درباره تامین این ۲ کالای مورد نیاز مردم نباید وجود داشته باشد. در این جلسه مقرر شد مرغ منجمد با کاهش ۵ هزار تومانی، با قیمت مصوب کیلویی ۲۰ هزار تومان در میادین میوه و ترهبار در اختیار مصرفکنندگان قرار گیرد.
همچنین در این جلسه سازمان تعزیرات گزارشی از افزایش قیمت خودسرانه ۲ شرکت تاکسی اینترنتی مبنی بر افزایش قیمت جابهجایی مسافران در زمان مشکلات قطعی بنزین در هفته گذشته ارائه کرد که مقرر شد این شرکتهای خدماتدهنده تمام مبالغ افزایش قیمت خود را از درآمد شرکتهای خود و نه رانندگان، به مسافران بازگردانند و به هیچ عنوان مبلغی از رانندگان این ۲ شرکت کسر نشود.
ارسال به دوستان
مهرداد بذرپاش خبر داد
ارائه گزارش اجرای احکام بودجه ۶ ماه نخست سال تا پایان آبان
رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: گزارش اجرای احکام بودجه ۶ ماه نخست سال تا پایان آبانماه ارائه میشود. در جلسه کارگروه اقتصاد اجرایی و زیربنایی شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی که با حضور رئیس کل، دادستان دیوان محاسبات کشور و وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، مهرداد بذرپاش اولویتهای نظارت بر عملکرد مالی این وزارتخانه را یادآوری کرد.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه دولت برای تامین معیشت مردم تلاش میکند و ما به عنوان دستگاه نظارتی راهنما و حامی آنها هستیم، گفت: هدف ما نشان دادن حساسیتها و اولویتهای رسیدگی دستگاههای نظارتی به دستگاههای اجرایی برای پیشگیری از تخلف و بستن حفرههای فساد و انحراف و در نهایت جلوگیری از تشکیل پرونده است.
بذرپاش از ارائه گزارش اجرای احکام قانون بودجه طی 6 ماه ابتدایی سال 1400 در پایان آبانماه خبر داد و افزود: دیوان محاسبات کشور تلاش میکند نظارتها را برخط کند تا از کاغذبازی، اطاله رسیدگیها و حسابرسیها و تأخیر در ارائه گزارشات و مشاورههای مدیریتی به دستگاههای اجرایی جلوگیری شود. رئیس کل دیوان محاسبات کشور بودجهریزی بر مبنای عملکرد را راهکار حل مشکلات بودجهای دستگاهها دانست و اظهار داشت: هر چند شاید برخی از نظام بودجهریزی بر مبنای عملکرد به دلیل اینکه پلتفرم جدیدی برای نظارت است، استقبال نمیکنند اما این سبک از بودجهریزی، برای دستگاه اجرایی کارساز است و برای دستگاههای نظارتی نیز امکان نظارت دقیق و درست بر عملکرد صحیح بودجه را فراهم میکند.
بذرپاش در پایان با تاکید بر اهتمام جدی وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه شهرکهای کشاورزی، خواستار اصلاح ساختار جهاد کشاورزی شد و در نهایت 15 پیشنهاد راهبردی دیوان محاسبات را به وزیر جهاد کشاورزی ارائه و این گزارهها را مبنای نظارت دیوان محاسبات اعلام کرد. سیدجواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی نیز با استقبال از برگزاری این جلسه و تشکر از دیوان محاسبات کشور در اتخاذ ابتکارات نظارتی جدید بر بودجه و عملکرد دستگاههای اجرایی، این دیوان را نورافکنی بر مسیر حرکت دستگاههای اجرایی دانست و گفت: انتظار ما از دستگاههای نظارتی، حمایت است و این حمایت باعث همواری مسیر حرکت و همافزایی میشود.
در این جلسه، نمایندگانی از دیوان عدالت اداری، کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و سازمان بازرسی کل کشور به عنوان شورای دستگاههای نظارتی حضور داشتند و هر یک به بیان نظرات دستگاه خود مرتبط با ماموریتهای وزارت جهاد کشاورزی پرداختند.
ارسال به دوستان
یک گاف گازی
روز گذشته رئیس انجمن صنفی CNG در گفتوگو با یکی از رسانهها مدعی شده بود: «طبق معاهده و توافق ایران و روسیه تا زمانی که تراز گاز ایران مثبت است و تولید به نسبت مصرف داخلی جوابگو است، ما حق استخراج منابع گازی دریای خزر را نداریم. اکنون روسیه 1/18 درصد ذخایر گاز دنیا را داراست و این رقم در مورد ایران 9/17 درصد است، چنانچه از خزر برداشت داشته باشیم این رقم به 2/18 درصد رسیده و در مقام بالاتری از روسیه قرار میگیریم که طبق توافقهایی که قبلا با این کشور صورت گرفته نباید اینچنین شود تا روسیه همچنان در صدر باشد. طبق توافق، ایران حق برداشت از 8 حلقه چاه بزرگ گازی در دریای خزر که در محدوده آبی ایران است را ندارد».
این موضوع به سرعت از سوی مسؤولان رسمی وزارت نفت تکذیب شد اما فارغ از آن اساسا ایران هیچ میدان گازیای را در محدوده حوزه جنوبی نفت خزر کشف نکرده است، یعنی اصلا میدان گازیای هنوز وجود خارجی ندارد. جای تعجب است که وقتی میدان گازیای در کار نیست چگونه روسیه اجازه برداشت از 8 حلقه چاه گازی دریای خزر را به ایران نداده است.
* توضیحات شرکت نفت خزر
در این راستا، دیروز شرکت نفت خزر توضیحاتی را درباره شایعه مطرح شده ارائه کرد که در ادامه آمده است.
در توضیحات شرکت نفت خزر آمده است: «سخنان منتسب به آقای اردشیر دادرس، رئیس انجمن صنفی سیانجی با موضوع وجود توافقی میان ایران و روسیه مبنی بر سلب اختیار روسیه از ایران برای برداشت از چاههای گازی در محدوده آبی کشورمان در خزر، مصداق نشر اکاذیب، کاملا بیپایه و در تضاد با اصل نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است؛ چنانچه اخیرا نیز دکتر کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در صحبتهایی اعلام کرد منافع ملی ایران مستقل است و به هیچ کشوری گره نخورده و سیاست خارجی ما به هیچ بلوک خاصی وابسته نبوده و همیشه تلاشمان این بوده که بر اساس منافع ملی خودمان عمل کنیم.» (9 شهریور 1400)در بخش دیگری از توضیحات شرکت نفت خزر آمده است: شرکت نفت خزر نیز در همین راستا یادآور میشود روابط نفتی ایران و روسیه در طول سالیان گذشته، همواره روابطی مطلوب و بر اساس منافع ۲ طرف بوده و بدیهی است ایران همواره در حوزه خزر، با قدرت و بر اساس منافع ملی به نحوی عمل میکند که ضمن حفظ استقلال و عزت کشورمان، روند فعالیتهای اکتشافی و توسعهای صنعت نفت بر اساس برنامههای از پیش تعیینشده و سیاستهای کلان شرکت ملی نفت ایران ادامه یابد، کما اینکه پیش از این و مبتنی بر مطالعات ژئوفیزیکی جامعی که از سوی شرکتهای بزرگ بینالمللی در خزر جنوبی انجام شد، حفاری اکتشافی در دستور کار متخصصان صنعت نفت کشورمان قرار گرفت و ایران در سال 1391 برای اولین بار موفق به کشف نفت در آبهای عمیق خزر (در فاصله 250 کیلومتری از ساحل ایران) شد تا امروز میدان سردار جنگل، برگ زرینی از افتخارات صنعت نفت کشور باشد.
طبق اعلام شرکت نفت خزر، بنابراین آنچه رئیس انجمن صنفی CNG درباره سلب اختیار از ایران برای برداشت از 8 حلقه چاه بزرگ گازی در محدوده آبی ایران در خزر عنوان کرده، مطلبی کاملا غیرعلمی و غیرکارشناسی و بهنوعی تداعیکننده روابط شوروی و ایران در دهه 1320 است که متاسفانه از عدم شناخت نسبت به توان و قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران و همینطور ناآشنایی با مباحث زمینشناسی، حفاری و اکتشاف منابع هیدروکربوری حکایت دارد؛ چراکه واضح است طبق رویههای جاری در صنایع بالادستی نفت و گاز، وجود یک ساختار هیدروکربوری پس از مطالعات ژئوفیزیکی موفق تایید میشود و پس از عملیات حفاری است که نفتی یا گازی بودن ساختار را مشخص میکند. حال اینکه وجود 8 چاه بزرگ گازی در خزر جنوبی از کجا به ذهن مصاحبهشونده رسیده است، جای سوال دارد. علاوه بر موارد مطروحه، اشاره مصاحبهشونده به اعداد و ارقام غیردقیق به عنوان ذخایر گازی ۲ کشور و همینطور طرح موضوع «عدم توجیه اقتصادی برداشت ذخایر هیدروکربوری در خزر» که مشخص نیست بر اساس چه مستنداتی مطرح شده نیز در جای خود، قابل بررسی و پاسخگویی است.
شرکت نفت خزر در پایان یادآور شده است: موضوع برداشت ذخایر هیدروکربوری ایران در خزر، موضوعی استراتژیک است که ابعاد بینالمللی این موضوع، بر اهمیت آن میافزاید و این امر ایجاب میکند مدیران و کارشناسان در حوزههای غیرمرتبط از اظهارنظر غیرعلمی و غیرمستند در این زمینه خودداری کنند، فعالیتهای شرکت نفت خزر به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران در این حوزه مهم و استراتژیک با قدرت و قوت ادامه دارد و با وجود فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه، در آینده خبرهای نویدبخشی از موفقیتهای صنعت نفت در این بخش به اطلاع مردم شریف ایران خواهد رسید.
***
سفارت روسیه خبر ممنوعیت بهرهبرداری ایران از گاز دریای خزر را رد کرد
سفارت روسیه با رد اظهارات رئیس انجمن صنفی CNG درباره ممنوعیت بهرهبرداری ایران از ۸ چاه گازی در دریای خزر از سوی روسیه اعلام کرد: این سخنان منطبق بر واقعیت نیست و تحریک هدفمند در جهت تضعیف روابط دوستانه مسکو و تهران است. سفارت روسیه در تهران روز چهارشنبه با تکذیب خبر ممنوعیت بهرهبرداری ایران از ۸ چاه گازی در دریای خزر از سوی روسیه اعلام کرد: با توجه به اظهارات عنوان شده رئیس انجمن صنفی CNG (با یکی از رسانهها)، سفارت روسیه در ایران اعلام میکند این بیانات منطبق بر واقعیت نیست و تحریک هدفمند در جهت تضعیف روابط دوستانه روسیه و ایران است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|