|
همزمان با هفته دفاع مقدس کتاب«نان سالهای جنگ» تجدید چاپ شد
روستایی جهادگر
گروه فرهنگ و هنر: چاپ پنجم کتاب «نعمت جان»؛ خاطرات صغری بستاک، پرستار و امدادگر دفاعمقدس و چاپ سوم «نان سالهای جنگ»؛ خاطرات زنان روستای صدخرو در پشتیبانی دفاعمقدس به همت انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد. بنا بر این گزارش، صغری بستاک، راوی کتاب «نعمت جان» متولد سال 1337 در اندیمشک، فعالیتهایش را پیش از پیروزی انقلاب شروع کرد. پس از انقلاب هم در نهادهای انقلابی همچون بنیاد مستضعفین، نهضت سوادآموزی، کمیته امداد و در نهایت بیمارستان شهید کلانتری اندیمشک خدمت کرد. اواخر سال 1366 با دعوتنامهای از طرف تعاون سپاه، در کنار امدادگری، مسؤول گروه انصارالمجاهدین شد.
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم: چشمم افتاد به مجروحی که گوشه سالن روی زمین خوابیده بود؛ جوانی حدودا 27 ساله. ترکشی به اندازه گردو، درست خورده بود به جناغ سینهاش. رنگش زرد شده بود. رفتم بالای سرش تا فشارش را چک کنم. به زحمت بهم گفت: «خانم پرستار، تو رو خدا یه فکری به حالم بکن! سینهام سنگینه». دویدم سمت ایستگاه پرستاری و با دکتر عبدی تماس گرفتم. گفت: «خواهر، سرم خیلی شلوغه. اتاقهای عمل هم پرن. خودت یه کاریش بکن». گفتم: «دکتر، من چی کار کنم؟! میترسم خونریزی کنه». تندتند برایم توضیح داد چطور ترکش را از سینهاش بیرون بکشم! بعد هم با لحنی مطمئن گفت: من بهت اعتماد کامل دارم. تو میتونی. اگه احیانا مشکلی پیش اومد بهم زنگ بزن، سریع خودم رو میرسونم».
دست تنها بودم. همه پرستارها سرشان شلوغ بود و کسی نبود کمکم کند. تا آن موقع چنین کاری نکرده بودم. خیلی میترسیدم. زیرلب صلوات میفرستادم تا آرام شوم. به امام زمان(عج) توسل کردم. گاز استریل و قیچی و باند و پنس و بتادین و چند تا وسیله دیگر را برداشتم. تلفن زنگ خورد. آقای عسکری از تبلیغات پشت خط بود. پرسید: «توی بخش کمک میخواید؟ گفتم: خدا خیرت بده. زود بلند شو بیا. رفتم بالای سر مجروح. بهش گفتم: مجبوریم همین جا ترکش رو دربیاریم. نمیتونم بیهوشت کنم. تحمل درد رو داری؟» چشمهایش بیرمق بود. نگاهی انداخت بهم و گفت: «آره... فقط درش بیارید... سینهام داره میسوزه».
چاپ پنجم کتاب 208 صفحهای «نعمت جان» که تحقیق و تدوین آن برعهده سمانه نیکدل بوده، با شمارگان 3000 نسخه و قیمت 40 هزار تومان از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شده است. همچنین چاپ سوم «نان سالهای جنگ»؛ خاطرات زنان روستای «صدخرو» سبزوار در پشتیبانی دفاعمقدس نیز اخیرا روانه بازار نشر شده است. تحقیق این کتاب را محمد اصغرزاده برعهده داشته و محمود شمآبادی نیز نگارش آن را انجام داده است.
مقدمه این کتاب، با سخنی از امام خمینی(ره) درباره عظمت حضور بانوان در پشتیبانی جنگ آغاز شده است: «من وقتی که در تلویزیون میبینم این بانوان محترم را که اشتغال دارند به همراهی کردن و پشتیبانی کردن از لشکر و قوای مسلح، ارزشی برای آنها در دلم احساس میکنم که برای کسی دیگر نمیتوانم آنطور ارزش قائل شوم. آنها یک کارهایی که میکنند که دنبالش توقع اینکه یک مقام یا یک پستی را اشغال کنند، یا یک چیزی از مردم خواهش کنند؛ هیچ این مسائل نیست، بلکه سربازان گمنامی هستند که در جبههها باید گفت مشغول جهاد هستند».
در بخش دیگری از مقدمه کتاب درباره روستای صدخرو میخوانیم: «روستای صدخرو در 55 کیلومتری غرب سبزوار، یکی از هزاران روستایی است که در سالهای دفاعمقدس، به پشتیبانی از جنگ مشغول بود اما در تاریخ دفاعمقدس کمتر به نقش این روستاها پرداخته شده و با بیمهری تاریخنگاران مواجه بوده است. روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد. زنان روستای صدخرو، نمونهای از زنان انقلابی هستند که عمرشان را پای دفاع از انقلاب و ارزشهایش گذاشتند. هر چند این زنان سواد زیادی نداشتند و در دانشگاهی درس نخوانده بودند اما در مکتب اسلام یاد گرفته بودند که زندگی چیزی نیست جز عقیده و جهاد. برای همین زندگیشان شده بود جهاد در راه عقیده. برای همین بود که پای تنور خیس عرق میشدند اما از نان پختن برای جنگ دست نمیکشیدند.
«نان سالهای جنگ» کتابی است که به نقش زنان یک روستا در پشتیبانی جنگ پرداخته است؛ زنانی که به مثابه گردانی در جنگ بودند و فرماندهشان هم خیرالنسا و دخترش مریم بودند. علاوه بر صدخرو، هزاران روستای دیگر هست که کمتر به آنها پرداخته شده است؛ روستاهایی که به مدد جهاد سازندگی پایشان به پشتیبانی جنگ باز شد.
چاپ سوم کتاب 200 صفحهای «نان سالهای جنگ» با شمارگان 1000جلد و قیمت 45هزار تومان از سوی انتشارات راه یار منتشر شده است. علاقهمندان جهت تهیه این کتابها، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند از طریق سایت و صفحات مجازی ناشر نسبت به سفارش کتاب اقدام کنند.
ارسال به دوستان
هشدار اتمی پوتین به غرب
رئیسجمهور روسیه هشدار داد کشورش «از همه ابزاری که در اختیار دارد» برای دفاع از خاک خود استفاده خواهد کرد
گروه بینالملل: صبح روز چهارشنبه، پوتین با ایراد سخنرانی دستور «بسیج جزئی» نیروهای روسیه را صادر کرد و هشدار داد روسیه «از همه ابزاری که در اختیار دارد» برای دفاع از خاک خود استفاده خواهد کرد؛ موضوعی که برخی ناظران آن را یک تهدید هستهای پنهان قلمداد کردند.
رئیسجمهور روسیه بسیج نسبی (بخشی از نیروهای روس) در سراسر این کشور اعلام کرد. ولادیمیر پوتین دیروز در جریان یک سخنرانی ویدئویی ضمن اعلام این مساله گفت: هدف غرب تضعیف، تفرقهافکنی و در نهایت نابودی کشور ما است. آنها مستقیم میگویند سال ۱۹۹۱ قادر به از هم پاشیدن شوروی بودند و حالا زمان برای خود روسیه فرا رسیده است. رئیسجمهوری روسیه دیروز با امضای حکم بسیج نسبی تصریح کرد اقدامات برای بسیج بخشی از نیروها از ۲۱ سپتامبر (۳۰ شهریور) در روسیه آغاز خواهد شد.
وی افزود فقط شهروندانی در چارچوب بسیج نسبی قرار میگیرند که درجه اول تجربه نظامی داشته باشند.
پوتین در این سخنرانی ویژه دستور داد وضعیت حقوقی داوطلبان در منطقه نظامی شمالی و مبارزان در منطقه دونباس با پرسنل ارتش فدراسیون روسیه برابر شود.
رئیسجمهوری روسیه همچنین هشدار داد کسانی که روسیه را تهدید هستهای میکنند، جهت باد به سمت خودشان بازمیگردد. پوتین درباره سناریوهای غرب علیه روسیه هم بیان کرد: چنین طرحهایی از مدتها قبل در غرب طراحی شده بود. آنها باندهای تروریستی بینالمللی را در قفقاز تشویق میکنند، زیرساختهای تهاجمی ناتو را در نزدیکی مرزهای روسیه ارتقا میدهند و «روسهراسی» را به سلاح خود تبدیل میکنند.
وی همچنین با بیان اینکه غرب در سیاست تهاجمی ضدروسی خود از تمام خطوط عبور کرده، گفت: ما دائما تهدیدهایی علیه کشور و مردم خود میشنویم.
رئیسجمهور روسیه با اشاره به عملیات نظامی ویژه مسکو در اوکراین تصریح کرد نیروهای روس با شایستگی عمل و گامبهگام این سرزمین را آزاد میکنند.
وی یادآور شد جمهوری خلق لوهانسک به صورت کامل از نئونازیها پاکسازی شده و درگیریها در جمهوری خلق دونتسک در جریان است. پوتین بار دیگر هدف تهاجم روسیه به اوکراین را آزادسازی منطقه دونباس عنوان کرد.
* فراخوان ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره
در همین حال شبکه خبری راشاتودی گزارش داد «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه بلافاصله پس از امضای این حکم اعلام کرد ۳۰۰ هزار نفر فراخوانده خواهند شد که نزدیک به یک درصد از منابع بسیج عمومی در دسترس است.
وی درباره شرایط بسیج عمومی تصریح کرد این شرایط شامل حال دانشجویان نمیشود و فقط شامل نیروهای ذخیره در ارتش یا آنهایی که تجربه لازم را دارند، است.
وزیر دفاع روسیه درباره کمکهای فراوان غرب به اوکراین خاطرنشان کرد ۷۰ ارتش، بیش از ۲۰۰ ماهواره غیرنظامی و تمام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در راستای منافع اوکراین کار میکنند.
وی همچنین اضافه کرد اوکراین حدود ۳۰۰ هزار نفر را بسیج کرد اما تقریبا نیمی از ارتش خود را از دست داده است. به گفته شویگو، روسیه در جنگ با اوکراین نیست، بلکه با مجموع بلوک غرب میجنگد.
به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزیر دفاع روسیه افزود: شمار تلفات اوکراین به بیش از ۱۰۰ هزار نفر میرسد که شامل ۶۱ هزار و ۲۰۷ کشته و ۴۹ هزار و ۳۶۸ زخمی میشود. شویگو در ادامه گفت: «بیش از هزار مزدور خارجی در مناطق جنگی در اوکراین باقی مانده و بیش از ۲ هزار نفر در ماههای گذشته کشته شدند».
* هشدار اتمی پوتین
رئیسجمهور روسیه ضمن اشاره به اینکه آمریکا، آلمان و دیگر کشورهای غربی دستوراتی علیه روسیه به کییف میدهند، تاکید کرد: «تهدید کردن نیروگاه زاپروژیا [با حمله به این منطقه] یک تهدید اتمی است و مسکو هم دارای سلاح اتمی است؛ ما از همه ابزار خود برای محافظت از خاک روسیه استفاده خواهیم کرد».
وی درباره ادعاهای مقامات غرب مبنی بر نزدیک بودن رویارویی اتمی با روسیه هشدار داد: «ما به کسانی که از سلاح اتمی دم میزنند، هشدار میدهیم ممکن است باد به سمت آنها بوزد! اگر تمامیت ارضی روسیه به خطر بیفتد از همه ابزار موجود استفاده خواهد شد و این یک بلوف نیست».
پوتین با تکرار این مساله که غرب میخواهد کشور روسیه را کاملا نابود کند، خاطرنشان کرد: «کییف از مزدوران و سایر داوطلبان به رهبری ناتو استفاده میکند. غرب خواهان صلح بین روسیه و اوکراین نیست».
* واکنشها به سخنان پوتین
«میخائیلو پودولیاک» مشاور رئیسجمهور اوکراین در پیامی نوشت: این اقدام روسیه کاملا قابل پیشبینی بود و به نظر میآید تلاشی جهت توجیه شکست مسکو در جنگ با اوکراین باشد. وی ادامه داد: واضح است که این جنگ مطابق برنامه مسکو پیش نمیرود و پوتین را در شرایطی قرار داده که با محدود کردن حقوق مردم روسیه چنین تصمیمی بگیرد.
همچنین «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین در بخشی از نشست خبری معمول خود با اشاره به سخنان رئیسجمهوری روسیه، طرفین را به مذاکره و یافتن راهحل برای نگرانیهای امنیتی دعوت کرد و گفت: چین خواستار آتشبس و انجام مذاکرات برای حلوفصل این بحران از سوی تمام طرفین درگیر است.
«جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا نیز روز چهارشنبه اعلام کرد واشنگتن اظهارات رئیسجمهور روسیه درباره سلاح هستهای را جدی میگیرد ولی در حال حاضر ضرورتی نمیبیند که نیروهای بازدارنده استراتژیک خود را افزایش دهد.
«رابرت هابک» معاون صدراعظم آلمان نیز اقدام روسیه را عاملی برای تشدید تنشها در اوکراین دانست و اظهار داشت: این یک گام اشتباه دیگر از روسیه است که برلین درباره چگونگی پاسخ به آن تصمیم خواهد گرفت.
«جیلیان کیگان» یک مقام ارشد وزارت خارجه انگلیس نیز در این باره به اسکاینیوز گفت: سخنان امروز رئیسجمهوری روسیه باید به طور جدی بررسی شود. وی در مصاحبه جداگانه با بیبیسی نیز مدعی شد این یک تهدید جدی است.
در ادامه واکنشها، «بریجت برینک» سفیر آمریکا در اوکراین در توئیتی نوشت: بسیج کردن مردم و همهپرسی دروغین نشانه ضعف و شکست روسیه است. ایالات متحده به حمایت از اوکراین تا هر زمانی که نیاز باشد ادامه خواهد داد.
همچنین «بن والاس» وزیر دفاع انگلیس در واکنش به سخنرانی پوتین مدعی شد جامعه بینالملل علیه روسیه متحد است و این کشور با ادامه این روند منزوی خواهد شد.
در این میان، «ادگارس رینکوویچ» وزیر خارجه لتونی در توئیتی نوشت: لتونی به عنوان یک عضو هممرز روسیه در اتحادیه اروپایی، شهروندان روس را که برای فرار از بسیج در این کشور به لتونی پناهنده شوند، نخواهد پذیرفت.
ارسال به دوستان
سیدابراهیم رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل: ما اجرای عدالت و محاکمه آمر و مباشر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی را از طریق یک دادگاه عادلانه تا حصول نتیجه قطعی دنبال خواهیم کرد
کیفرخواست در نیویورک
گروه سیاسی: رئیسجمهوری اسلامی ایران صبح چهارشنبه به وقت محلی، در نطق خود در هفتادوهفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با اشاره به آسیبها و مخاطرات نظم کنونی و رو به زوال جهان، تلاشهای متراکم و پیوسته ملت ایران را برای شکلدهی به نظم و نظامی عادلانه در دنیا مورد توجه قرار داد و با برشمردن مصادیق متعدد بیعدالتی و استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال مسائلی همچون تروریسم و حقوق بشر در نقاط مختلف جهان از جمله در مواجهه با ایران، به سرفصلهای نقش برجسته و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در ایستادگی مقابل سیاستهای زورگویانه و مداخلهجویانه از جمله مهار تروریسم دستساز آمریکا و ناکام کردن تغییر نقشه کشورهای منطقه به فرماندهی سردار شهید سپهبد سلیمانی پرداخت و تأکید کرد رسیدگی عادلانه قضایی به جنایت رئیسجمهور سابق آمریکا را از طریق یک دادگاه عادلانه، دنبال خواهیم کرد.
متن کامل نطق رئیسجمهور به این شرح است:
جناب آقای رئیس! خانمها و آقایان! معیار اساسی برای ساخت جهانی بهتر، عدالت است. همه آرمانهای بشری، نهایتا با عدالت سنجیده میشوند. «عقلانیت مبتنی بر وحی» قائل به چارچوبی وسیع برای عدالت است؛ عدالت یعنی نفی ظلم. ما پرچمدار عدالتی هستیم که همه سطوح ظلم، اعم از «ظلم به خود، خدا، جامعه و جهان هستی» را نفی میکند. میل به برقراری عدالت، ودیعهای الهی در وجود همگان است و انباشت بیعدالتی، موجب حرکت ملتها در قالب انقلابهای مردمی میشود.
اگر چه بسیاری از حرکتها به بلوغ انقلاب نرسیدند و بسیاری از انقلابها از مسیر اصیل خود منحرف شدند اما موفقیت برخی ملتها مانند ملت ایران در تداوم ماهیت انقلاب خود، امید به برقراری عدالت را همچنان در دلهای مردم جهان، زنده و پابرجا نگه داشته است.
انقلاب اسلامی ایران، تبلور حرکت ملت ایران به سمت عدالت بود که با وجود فتنههای مختلف، توانسته است از کرامت و اصالت آرمانهای خود صیانت کند. ملت ایران در گام نخست، بنای یک نظم مدنی- سیاسی پیشرفته بر اساس «عقلانیت منبعث از وحی» را به نام جمهوری اسلامی بنا نهاد و در گام دوم، به دنبال شکلدهی به «نظم و نظام عادلانه بینالمللی» است. عناصر کلیدی در این مسیر، «خداخواهی، آگاهیبخشی، نوعدوستی و چندجانبهگرایی» است.
خانمها و آقایان! من مفتخرم نماینده ملتی هستم که میراثدار تمدنی بزرگ است؛ ملتی که همیشه آزاد بوده و قرنها تلاش سلطهگران برای اسارت سرنوشت خود را ناکام گذاشته است؛ ملتی که همواره ظلم را مایه تباهی دانسته و در طول تاریخ خود با اسارت دیگر ملتها نیز مبارزه کرده است؛ از «اسارت بابلی» تا «اسارت فلسطینی».
ما قائل به سرنوشت مشترک برای بشریت هستیم و از جهانی شدن عدالت حمایت میکنیم. ما آنچه را برای خود میپسندیم برای دیگران آرزو میکنیم و آنچه را برای خود نمیپسندیم، به دیگران تحمیل نمیکنیم. ملت ایران بر این باور است که عدالت، وحدتآفرین است و ظلم، جنگافروز.
اینکه کشوری در داخل خود مدعی عدالت باشد اما در خارج، انواع تروریستها را تربیت کند و به جان ملتها بیندازد، یا با تحمیل فشارهای مختلف، ملتها را به تسلیم وادار کند، باید هم از بشریت شرم کند، هم از آزادی و هم از عدالت.
انسانیت، منحصر به بخشی از انسانها نیست و حقوق بشر، جز با تامین حقوق همه بشر متصور نیست. جمهوری اسلامی ایران با الهام از باورهای دینی و بر مبنای روح و نص قانون اساسی خود، یکی از کارآمدترین سازوکارها را در صیانت از حقوق بشر در اختیار داشته و با موثرترین ابزارها، استیفای حقوق نقض شده هر فرد را رسالت انسانی، مسؤولیت حاکمیتی، وظیفه الهی و یک ماموریت تفویض شده از سوی مردم میداند. جمهوری اسلامی استانداردهای دوگانه برخی دولتها در زمینه حقوق بشر را مهمترین عامل نهادینه شدن نقض حقوق انسان دانسته که پیامد آن، موضعگیریهای متنوع و متعدد در قبال یک رخداد در حال بررسی در جمهوری اسلامی ایران و سکوت مرگبار درباره قتل دهها زن بیپناه در مدت کوتاهی در یکی از کشورهای غربی است. تا زمانی که این دوگانگی پابرجا باشد، حقوق بشر از گزند نقضهای مکرر در امان نخواهد بود.
بالاتر از حقوق بشر، حقوق ملتهاست که به راحتی توسط قدرتهای ظالم پایمال میشود. حق جوامع بومی کانادا که فرزندانشان به جای کلاسهای مدرسه در گورهای دستهجمعی حیاط مدرسه دفن شدند، حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین، حق توسعه ملتهای تحت تحریم، حق حیات ملتهای تحت اشغال یا قربانی تروریسم، حق زندگی آوارگان بیپناهی که کودکان را در قفسهایی جداگانه از مادران و پدران خود محبوس میکنند؛ همگی نشان میدهد جایگاه مدعی و متهم در مساله حقوق بشر نباید جابهجا شود و اینکه ناقضان واقعی حقوق بشر، شایستگی اخلاقی لازم را برای اظهارنظر درباره حقوق بشر ندارند. نقش بینظیر ایران در نابودی داعش، که فقط یک مورد از جنایاتش این بود که زنان کرد و ایزدی و مسیحی را به بردگی میگرفت، کفایت میکند که نشان دهد ما در جایگاه مدعی و مدافع حقوق بشر هستیم و حامیان داعش در جایگاه متهم قرار دارند.
* حضار محترم!
اینک در شرایطی گرد هم آمدهایم که با یک واقعیت مهم یعنی «چرخش و تغییر جهان» و ورود به «دوران و نظمی جدید» مواجه هستیم. جهان کهنه، جهان «یکجانبهگرایی»، «سلطهطلبی»، «غلبه سرمایه بر اخلاق و عدالت و فضیلت»، «توسعهدهنده فقر و تبعیض و نابرابری»، «بهکارگیری خشونت، تحریم و نقض حقوق ملتها» و «استفاده از سازمانها و نهادهای بینالمللی به عنوان ابزار فشار بر کشورهای مستقل» بوده و در یک کلام، جهانی از هر نظر ناعادلانه است. این نظم ناعادلانه، مشروعیتش را در افکار عمومی دنیا از دست داده و ارادههای جدی برای تغییر آن شکل گرفته است. زوال این نظم کهنه، تردیدناپذیر است. منطقه ما یعنی غرب آسیا از افغانستان تا عراق، لبنان، فلسطین و ایران سربلند، موزه بزرگ زوال این نظم کهنه است.
علاوه بر آن، تهدید فزاینده تروریسم و افراطگرایی، انحطاط فرهنگی و زوال اخلاق سیاسی، تضعیف بیسابقه چندجانبهگرایی و رشد بیمارگونه اقدامات نامشروع یکجانبه، چالشهای بزرگی بر سر راه پیشرفت همهجانبه و تعالی بشر پدید آورده است.
ما بر این باوریم که برای مقابله با تهدیدهای دیرین و معضلات نوین جهانی، گزینهای جز همبستگی و همکاری در چارچوب چندجانبهگرایی مبتنی بر عدالت و بر اساس اصول و ارزشهای متعالی انسانی منبعث از آموزههای انبیای الهی وجود ندارد.
حضار محترم! همه ملتهای آزاده، دل در گرو این ارزشهای والا دارند اما همین سلسلهباورها، دلیل همه دشمنی ظالمان جهان با ما است. آنچه ما میخواهیم حقوق ملت ایران است و رابطه مبتنی بر ظلم را برنمیتابیم. ما پای حقوق ملت خود ایستادهایم. ما بر این باوریم هرگونه رابطه ستمگری به ضرر صلح و امنیت جهانی است و مهمترین تهدید برای جامعه جهانی، «عادیانگاری ظلم» است. دست یافتن به امنیت جهانی از هر طریقی غیر از عدالت، پایدار نخواهد ماند و این همان چیزی است که ما از سازمان ملل انتظار داریم انجام دهد.
آری! اجرای عدالت سخت است و شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از مدعیان صلح از عدالت گریزانند. سوال ما از دولتهای مدعی آن است که اگر ارادهای برای اجرای عدالت ندارید، آیا تمایلی برای مقابله با ظلم هم ندارید؟
منطق ما ریشه در همان فرهنگ قرآنی دارد که فرمود که «نه ظلم کنید و نه زیر بار ظلم بروید». سرنوشت بسیاری از ملتها با همین عبارت رقم میخورد. کسانی که از «قدرت منطق» بیبهرهاند، به «منطق زور» متوسل میشوند. منطقی که بر پایه عدالت باشد، قدرتساز است و بر دلها حکومت میکند. کشوری که منطق ندارد، متوسل به کودتا، اشغالگری، مداخله نظامی، لشکرکشی، برخورد گزینشی با تروریسم و چه بسیار ظلمها و بیعدالتیهای دیگر میشود. آیا توسل به سلاح اتمی، جهان را به سوی عدالت سوق داد یا زمینه سلطهگری شد؟ کشته شدن صدها هزار کودک عراقی، یمنی، سوری و افغان در خدمت کدام آرمان بشری بوده است؟ آیا اینها جلوههای ظلم و بیعدالتی در جهان نیست؟
راستی! ایران چه چیزی غیر از مطالبه حقوق قانونی و عادلانه خود خواسته است که زورمداران عالم برآشفته شدهاند؟
همکاران محترم! امروز هژمونیطلبی و روحیه جنگ سرد، دنیا را آزار میدهد و دوران جدیدی از ناآرامی، جهان ما را تهدید میکند. خواست ملتهای جهان برای تحقق عدالت، شدیدتر و اراده آنها برای پیشرفت، استقلال و برخورداری از امنیت، جدیتر شده است. بارور شدن دکترین مقاومت، جلوه بارز عزم ملتها برای تحقق عدالت است. اما در مقابل، یکجانبهگرایی به دنبال عقب نگه داشتن کشورها از مسیر توسعه مستقل خود است. آمریکا نمیتواند بپذیرد کشورها روی پای خود بایستند و خاماندیشانه، نظامیگری را مایه امنیت تصور میکند.
دوستان آمریکا نیز وضع بهتری ندارند. آنچه امروز در اروپا رخ میدهد، آینهای است از آنچه در دهههای گذشته در آسیای غربی اتفاق افتاده است. ماهیت لشکرکشی به غرب آسیا و گسترش ناتو به شرق اروپا تفاوتی با یکدیگر ندارد، چرا که در هر دو، سرنوشت کشورها توسط آمریکایی تعریف میشود که منافع خود را با هزینه دیگران دنبال میکند. آقای رئیس! حضار محترم! انقلاب اسلامی آغاز حرکت ملت ایران برای رسیدن به جایگاه شایسته خود بود و در این دوران، بحرانهای مختلفی را همچون کودتا، تروریسم داخلی، تجزیهطلبی، جنگ، آشوب و تحریم را پشت سر گذاشت که هیچ یک از آنها به تنهایی، برای بسیاری از کشورها قابل تحمل نبود.
از زمانی که رئیسجمهور وقت ایران، محمدعلی رجایی، پای خود را که آثار شکنجه رژیم تحت حمایت آمریکا در آن نمایان بود، روی این تریبون گذاشت، بیش از 40 سال میگذرد. او مدتی پس از آن سخنرانی، به دست گروهک تروریستی مورد حمایت آمریکا به شهادت رسید.
4 دهه پیش، ملت ایران به رهبری امام خمینی(ره) با بیرون کردن بیگانگان از مملکت خود، بر سرنوشت خویش مسلط شد و اکنون ملتهای منطقه با الگوبرداری از آن تجربه، به دنبال به دست گرفتن سرنوشت خود هستند.
ملت ایران که خود قربانی تروریسم بوده است، امروز به تکیهگاه امنیت در منطقه و پیشتاز راستین مبارزه با تروریسم در جهان تبدیل شده است.
ملت ایران برای رسیدن به اهداف متعالی عادلانه خود، هزینه داده است؛ چه آن زمان که صدام قرارداد الجزایر را پاره کرد و جنگ تمامعیار نظامی را علیه ما آغاز کرد و چه زمانی که رئیسجمهور سابق آمریکا توافق هستهای را زیر پا گذاشت و جنگ تمامعیار اقتصادی راه انداخت و از جلوه جدیدی از جنایت علیه بشریت، پردهبرداری کرد.
مدتی پیش رئیسجمهور سابق آمریکا اعلام کرد داعش را آمریکا ایجاد کرده است؛ برای ما فرقی نمیکند که داعش، ساخته دست کدامیک از دولتهای آمریکا باشد. مساله این است که دولتی از آن طرف کره زمین، تصمیم گرفت جغرافیای منطقه ما را به قیمت ریختن خون صدها هزار زن و کودک، دوباره خطکشی کند اما جمهوری اسلامی، این پروژه را متوقف کرد و سپس به عقب راند. فرماندهی و قهرمان این جنگ علیه تروریسم و نابودکننده داعش کسی نبود جز سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی؛ کسی که در راه آزادی ملتهای منطقه به شهادت رسید و رئیسجمهور سابق آمریکا سند این جنایت را به اسم خود زد.
رسیدگی عادلانه قضایی به جنایتی که رئیسجمهور سابق آمریکا به آن اعتراف کرده، خدمت به انسانیت است؛ تا از این ظلم که به ملتهای منطقه شده است به نحوی دلهای جراحتدیده از این ظلم تشتی پیدا کند. رسیدگی عادلانه به جنایتی که رئیسجمهور سابق آمریکا به آن اعتراف کرده، خدمت به انسانیت است تا از این پس ظلم، زبون شود و عدالت، سربلند باشد. ما اجرای عدالت و محاکمه آمر و مباشر شهادت سپهبد قاسم سلیمانی را از طریق یک دادگاه عادلانه تا حصول نتیجه قطعی دنبال خواهیم کرد. خانمها و آقایان! داستان ملت ایران، داستان ملتی است که آموخته است روی پای خود بایستد و به دیگری تکیه نکند؛ این تجربه را زمانی آموخت که در هر ۲ جنگ جهانی، اعلام بیطرفی کرد اما هر ۲ بار اشغال نظامی شد؛ یا آنجایی که در پی ملی کردن صنعت نفت برای نجات از دست استعمار انگلیس، به آمریکا متوسل شد ولی همانها علیه دولت وقت ایران کودتا کردند؛ و آنجایی که در یک توافق چندجانبه بینالمللی که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته بود، وعده رفع تحریم گرفت ولی خود را در برابر بیرحمانهترین نظام تحریمها یافت.
حضار محترم! آقایان و خانمها! ملت ایران با داشتن همین نگرش و آن تجارب، سیاست ایستادگی و پیشرفت را دنبال کرده است. دقیقا به خاطر نظم سیاسی و مدنی پیشرفته و مستحکم و عقلانی، ایران اسلامی بهرغم تحریم و تهدید، امروز یک کشور قوی، با دستاوردهای عظیم علمی و فنی و استقلال بینظیر در سطح منطقه و جهان است. ما معتقدیم امروز جهان به «ایران قوی» نیازمند است.
امروز ما در عین صادرات نفت و گاز، شبکه گسترده توزیع برق و گاز را در سراسر کشور ایجاد کردهایم؛ در دانش و علوم پیشرفته از جمله سلولهای بنیادین، صنایع فضایی، بایو و نانوتکنولوژی و علوم هستهای پیشتاز هستیم؛ رشد ایران در شاخصهای توسعه انسانی، چشمگیر است. زیرساختهای رفاه اجتماعی از جمله پوشش بیمه به طور گسترده برای جمعیت ۸۵ میلیونی ایران ایجاد شده است و مردمسالاری به صورت فراگیر در ساختار حکومتی جمهوری اسلامی نهادینه و به رویه اساسی نظام تبدیل شده است. در حالی که ما در دوران جنگ، حتی برای خرید سیم خاردار نیز تحریم بودیم، اکنون با دستیابی به دانش فنی پیشرفتهترین تجهیزات نظامی، به نقطه بازدارندگی رسیدهایم. این در حالی است که در همه این دوران، شاهد دشمنی فزاینده آمریکا در مقابله با پیشرفت ملت ایران بودیم.
* مردم جهان! حضار محترم! آقای رئیس!
این دشمنان ما نبودند که کوتاه آمدند، بلکه این ملت ما بود که هر دشمنی را از میدان بیرون کرد. ملت ایران با حضور مؤثر و مشارکت فراگیر در نظم سیاسی برآمده از انقلاب اسلامی، توانست ضمن پایبندی به ارزشها و الهامبخشی به ملتها، مرحله اول انقلاب اسلامی را با قدرت و موفقیت طی کند و اینک در گام دوم، «سیاست همسایگی» و «تعمیق چندجانبهگرایی اقتصادی» را در اولویت دستور کار سیاست خارجی خود قرار داده است.
جمهوری اسلامی ایران خواستار تعامل حداکثری با همه کشورهای جهان بویژه کشورهای همسایه و دوست خود است. جنگ راهحل بحرانها نیست، بلکه مسیر حل بحران، گفتوگو و تفاهم است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری قدرتمند در منطقه، دارای اراده و توانایی برای کمک به حل بحرانهاست. در یک سال گذشته پیوندهای اقتصادی ایران تقویت شده و تجارت منطقهای آن به صورت چشمگیری رشد کرده است و با گسترش زیرساختهای همکاری اقتصادی پایدار، فصل نوینی از دوستی و اعتماد متقابل پدید آمده است. این سیاست همسایگی، سیاستی امنیتساز و ثباتآفرین است. ما در دوران سختی همسایگان، اثبات کردهایم یار همسایگان خود هستیم.
در همه گفتوگوهای پرشماری که با روسا و سران منطقه داشتهام، یکی از مهمترین نکات مشترک این بوده که امنیت منطقه باید به صورت «درونزا و بدون مداخله خارجی» تأمین شود و راه آن، همکاری است نه بلوکبندی. دوران پیش رو، دوران «همکاریهای پایدار، رفاه، ثبات و برادری» است، اگر سرنوشت منطقه به دست خود کشورهای منطقه رقم بخورد. اشغالگران و غاصبان، رفتنی هستند و همسایگان برای یکدیگر باقی میمانند.
روزگاری، جنگی بین ۲ ملت ایران و عراق پدید آورده بودند ولی امروز، بزرگترین نماد برادری و رویداد فرهنگی جهان یعنی راهپیمایی اربعین، با مجاهدت بینظیر مردم عراق و ایران و دیگر ملتهای جهان برگزار میشود تا از یاد و راه حسین بن علی، فرزند محمد رسول خدا(ص) تجلیل کنند که جان خود و خانوادهاش را برای رهایی مردم از جهالت و رهایی آنها از ظلم فدا کرد.
حضار محترم! تمایل دارم توجه شما را به یکی از جلوههای غمانگیز بیعدالتی که سر منشأ همه بحرانهای منطقه است جلب کنم. تاریخ معاصر، ملتی مظلومتر از فلسطین و ظالمتر از رژیم اشغالگر قدس به خود ندیده است.
رژیم صهیونیستی که بیش از 70 سال آپارتاید، تجاوزگری و کشتار زنان و کودکان منطقه را در کارنامه سیاه خود دارد، بزرگترین زندان روی زمین را در غزه برپا کرده است و استمرار شهرکسازی و تصاویر شیون و گریه مظلومان فلسطینی بر اثر غصب اراضی، منازل و مزارع آنان و کشتار فرزندانشان، به همه نشان میدهد ۷ دهه ظلم و اشغالگری اسرائیل پایان ندارد.
دولتهای مدعی آزادی و دموکراسی باید پاسخ بدهند چرا از فرمول روشن و عادلانه جمهوری اسلامی برای حل مساله فلسطین فرار میکنند؟ در فلسطین مظلوم، ما به سیاست فلسطین واحد معتقدیم. همه سرزمین فلسطین «از بحر تا نهر» متعلق به ساکنان اصلی این سرزمین تاریخی و مقدس است. راهحل مساله فلسطین فقط مراجعه به آرای همه فلسطینیها اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی در قالب برگزاری یک همهپرسی فراگیر است.
رژیم اشغالگر قدس که همچنان سرزمینهای دیگر کشورهای منطقه را در اشغال دارد، نمیتواند شریک صلح و امنیت باشد.
حضار ارجمند! اجازه دهید توجه شما را به یکی دیگر از جلوههای بیعدالتی، یعنی برخورد دوگانه غرب با فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران جلب کنم. در حالی که رکن اساسی امنیت جهانی، «خلع سلاح جهانی» است اما برخی قدرتها تلاش دارند با مسالهسازی از فعالیتهای صلحآمیز ایران، مسأله اصلی یعنی خلع سلاح جهانی، به فراموشی سپرده شود.
من به عنوان نماینده ملت بزرگ ایران صریحا اعلام میکنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست و این سلاح جایی در دکترین دفاعی ما ندارد. این حکم حکومتی در فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی حفظهالله اعلام شده است و برای دولت و ملت ایران، فتوای شرعی رهبر معظم انقلاب اسلامی از هر نظارت بینالمللی نافذتر است.
این در حالی است که دولتهای مدعی، خودشان هم تولید سلاحهای هستهای را ادامه داده و هم به کار بردهاند و هم این تسلیحات را به رژیم صهیونیستی هدیه دادهاند. کشورهایی که باید خلع سلاح شوند، جایزه میگیرند و کشورهایی که به تعهدات خود پایبند بودهاند، حتی از حقوق مندرج در «انپیتی» نیز محروم میشوند. در حالی که برنامه صلحآمیز هستهای ایران تنها ۲ درصد برنامههای هستهای جهان را شامل میشود، ۳۵ درصد بازرسیها از تاسیسات ماست.
اکنون از حضار محترم میخواهم به دقت به چند نکته توجه کنند:
۱- جمهوری اسلامی با حسننیت و با قصدی متین، توافقنامهای را در سال ۲۰۱۵ پذیرفت و در همان وهله اول تمام تعهدات خود را انجام داد اما نتیجه آن، عهدشکنی آمریکا و اعمال تحریمهایی بود که به اذعان خودشان بیسابقهترین تحریمهای تاریخ بود. تحریم، مجازات عدالتخواهی و استقلال ملت ایران است. تحریم، سلاح کشتار جمعی است و همراهی یا سکوت در مقابل آن نیز کمک و رضایت دادن به ظلم است.
۲- این آمریکا بود که از توافق خارج شد نه ایران. آژانس بینالمللی انرژی اتمی ۱۵ بار در گزارشهای خود اعلام کرد ایران به مفاد توافق کاملا پایبند بوده است.
۳- ایران در عین حال که هزینه التزام به تعهدات خود را پرداخته اما به علت نقضعهد طرف آمریکایی و عدمپایبندی طرف اروپایی، از منافع این توافق برخوردار نشده است.
ما بر اساس ظرفیتهای دیده شده در توافق، اقداماتی قانونی انجام دادیم تا طرف ناقض به تعهدات خود بازگردد. ایران با پایبندی به تعهدات خود، محور اصلی بقای برجام بوده و اگر ابتکارها و انعطافهای جمهوری اسلامی ایران نبود، مذاکرات در همان روزهای نخست متوقف میشد.
منطق مذاکراتی ایران بر مبنای تحلیل عادلانه از تحولات فقط یک جمله است: «پایبندی به تعهدات». موضوع تضمینهای اطمینانبخش صرفا آمادگی برای یک اتفاق احتمالی نیست. ما از یک تجربه صحبت میکنیم. ما تجربه خروج آمریکا از برجام و بیش از یک سال و نیم تعلل دولت کنونی آمریکا در بازگشت به تعهدات خود را پیش چشم داریم. همین امروز که دولت آمریکا از قصد خود برای بازگشت به تعهداتش سخن میگوید، صدای دیگری از داخل آن کشور به گوش میرسد که تعهدپذیر بودن آمریکا را زیر سوال میبرد. آیا با آن تجربه و این چشمانداز، میتوانیم در موضوع مهم تضمین پایداری توافق، با مسامحه عمل کنیم؟
البته جمهوری اسلامی با امکانات وسیع و ارتباطات گسترده با جهان، آثار تحریمها را یکی پس از دیگری خنثی و فرصتهای جدیدی را خلق کرده است. به اذعان رسمی دولت آمریکا، سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست مفتضحانه خورده است.
ما مسیر خود را فارغ از هرگونه توافق، پیدا کرده و با قدرت ادامه میدهیم. ضمن اینکه ما در مذاکرات جدی که داشتهایم، نشان دادهایم اگر منافع ملت ایران تضمین شود، ارادهای قوی برای حل عادلانه این موضوع داریم. معتقدیم گره توافق هستهای از همان جایی باید باز شود که گره خورده است.
* دوستان و همکاران!
آخرین فراز سخنان من درباره ضرورت عدالت جهانی است. همه ما و تکتک انسانهای جهان باید در ساخت جهان جدید مشارکت و حضور فعالانه و متعهدانه داشته باشیم. جهان جدید اگر بخواهد جهانی اخلاقی و مشروع و از نظر مردم جهان، مقبول، و از نظر توانایی در حلوفصل مشکلات جهانی، موفق و پیروزمند باشد، راهی ندارد جز اینکه بر محور عدالت جهانی شکل بگیرد. این مهم نیازمند توجه به اصولی مانند «احساس مسؤولیت مشترک جهانی در مقابل ظلم و بیعدالتی»، «احترام به خواست و اراده ملتها و عدم مداخله در مسیر مستقل رشد آنها»، «نفی استانداردهای دوگانه»، «مخالفت با جنگ و خشونت»، «استقلال و عادلانه عمل کردن نهادهای بینالمللی» و مهمتر از همه «نقشآفرینی انسانهای صالح و عادل در شکلدهی به این نظم جدید» است.
نگاه ما به آینده بسیار امیدوارانه است. مؤمنانه باور داریم بر مبنای مشیت و اراده الهی، همانطور که پیامبران الهی بشارت دادهاند، عدالت، جهانی خواهد شد و حکومت بندگان صالح پروردگار در زمین حکمفرما و بشریت با ظهور آخرین منجی رستگار میشود.
ارسال به دوستان
مراسم بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید شنبه دوم مهر با حضور رئیسجمهور برگزار میشود
زنگ دلنشین مهر
با آنکه شنبه دوم مهرماه مدارس سراسر کشور بازگشایی میشود و حدود 16 میلیون دانشآموز به صورت حضوری در مدارس حاضر خواهند شد اما دیروز «جشن غنچهها» در تهران آغاز شد و وزیر آموزشوپرورش زنگ نمادین این جشن را به صدا درآورد. این در حالی است که امروز پنجشنبه نیز جشن شکوفهها برگزار میشود.
به گزارش «وطنامروز»، مدارس سراسر کشور پس از 2 سال آموزش غیرحضوری شنبه بازگشایی و همه دانشآموزان در مقاطع مختلف آموزشی نخستین روز کلاس درس خود را با رعایت پروتکلهای بهداشتی حضوری آغاز میکنند.
طبق گزارشهای موجود آمار دانشآموزان و پیشدبستانیها امسال حدود ۱۶ میلیون نفر برآورد شده است که از این میان، بیش از یکمیلیون نفر آنها دانشآموزان اول ابتدایی هستند. وزیر آموزشوپرورش دیروز در مراسم جشن غنچهها با اشاره به آغاز سال تحصیلی با حضور رئیسجمهور در روز دوم مهرماه گفت: پنجشنبه پایان فرصت بارگذاری مدارک رتبهبندی برای معلمان است. یوسف نوری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پنجشنبه 31 شهریور روز شکوفهها برای دانشآموزان اول ابتدایی است و روز شنبه مراسم بازگشایی مدارس را با حضور رئیسجمهور داریم که شاهد حضور میلیونی دانشآموزان و یک میلیون معلم در فرآیند تعلیم و تربیت هستیم.
وزیر آموزشوپرورش در ادامه درباره تمهیدات بازگشت 900 هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل به مدرسه گفت: سال گذشته آمار بازماندگان، همین تعداد بود البته در 1.5 ماه فعالیت مدارس یعنی از 14 فروردین تا آخر خرداد توانستیم 164 هزار نفر از این تعداد را بازگردانیم. روز سهشنبه 28 شهریور در حضور معاون اول رئیسجمهور بودیم تا برنامهای را داشته باشیم و هر تعداد از دانشآموزان بازمانده از تحصیل را بتوانیم بازگردانیم، مگر موارد نادری که دیگر امکان جذب آنها وجود نداشته باشد. به نظر میآید نباید فردی را داشته باشیم که جذب نشود؛ ما به عنوان نظام تعلیم و تربیت باید تلاش کنیم هیچ دانشآموزی محروم از تحصیل نماند.
نوری درباره کمبود معلم مطرح کرد: کسری معلم داریم و سازوکارهایی را اتخاذ کردهایم؛ از جمله اضافه تدریس همکاران شاغل، تدریس بازنشستهها، خرید خدمات، سربازمعلم و بخشی از طریق 6300 دانشجوی سال چهارم دانشگاه فرهنگیان. وی در پاسخ به این پرسش که قرار بود کتب درسی تا 10 شهریور تحویل شود اما برخی مدارس میگویند کتابها نرسیده است، گفت: هر مدرسهای که اطلاعات را در سامانه ثبت کرده باشد کتاب به آن مدرسه رسیده؛ 149 میلیون جلد کتاب درسی چاپ کردهایم، مشکلی برای تامین کتاب درسی نداریم. هر فردی ثبتنام کرده باشد کتاب به مدرسهاش ارسال میشود.
وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: حدود یک میلیون نفر هنوز درخواست کتاب درسی خود را ثبت نکردهاند که عمدتا هدایت تحصیلی انجام ندادهاند یا ممکن است از کتاب درسی خواهر و برادر خود استفاده کنند، برای سایر دانشآموزان کتاب درسی تامین شده و برای آدرسهای تعیین شده ارسال شده است.
نوری درباره غیرحضوری بودن کلاسهای درس در برخی مدارس عنوان کرد: تمام مدارس حضوری هستند و نمیتوانند کلاسهای درس را زوج و فرد و دانشآموزان را گروهبندی کنند یا اینکه بگویند 2 یا 3 روز در هفته بیایید. وی درباره تقویت مدارس دولتی عادی خاطرنشان کرد: از میان 122 هزار مدرسهای که داریم 85هزار مدرسه دولتی عادی است و 10 هزار مدرسه کمتر از 10 دانشآموز داریم. باید مدارس عادی دولتی را تقویت کنیم، امسال برای آنها 2000 میلیارد تومان تجهیزات فرستادیم، باید آنها را با سرعت بیشتری قوی کنیم و معلم از دانشگاه فرهنگیان جذب کنیم که برنامهریزی شده و سهمیه سال آینده دانشگاه فرهنگیان 2 برابر خواهد شد.
* آغاز سال تحصیلی کودکان پیشدبستانی
کودکان پیشدبستانی دیروز راهی مدارس شدند و زنگ غنچهها نواخته شد. علیرضا کریمیان، مدیر کل آموزش و پرورش تهران در مراسم جشن غنچهها (حضور دانشآموزان پیشدبستانی در مدارس) که در دبستان غیردولتی صاحبالزمان منطقه 11 شهر تهران برگزار شد، اظهار کرد: دولت سیزدهم مردمیسازی را سرلوحه کار خود دارد و برای این موضوع باید مردمی و مردمدار باشیم. وی افزود: وزیر آموزشوپرورش در بدو ورود به این مدرسه با در آغوش گرفتن یک نوآموز و نواختن زنگ، درس مردمی بودن به ما داد. همچنین مجتبی همتیفر، رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک با اشاره به اینکه تربیت کودکان کمتر از 7 سال بار جدیدی برعهده آموزشوپرورش است، گفت: سرمایه ما به عنوان پدر و مادر، فرزندان و برای حاکمیت مردم است و بهترین سرمایهگذاری، آموزش کودکان و نوجوانان است. وی افزود: پربار کردن دوره کودکی لزوما به معنای کلاس زبان، رباتیک و... نیست بلکه کودک باید کودکی کند و او را آلوده خواستههای غیرمتناسب با کودکی نکنیم.
* امروز؛ برگزاری «جشن شکوفهها» برای 1.5 میلیون کلاس اولی
سرپرست معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با اعلام اینکه جشن شکوفهها امروز ۳۱ شهریورماه برای کلاس اولیها در سراسر کشور برگزار میشود، گفت: تلاش میکنیم با توجه به قرار گرفتن جشن شکوفهها بین اربعین حسینی و مناسبتهای دهه آخر ماه صفر، فضایی توأم با نشاط معنوی فراهم کنیم. معصومه نجفیپازوکی درباره تمهیدات در نظر گرفته شده برای تقویت کیفیت آموزش بویژه برای کلاس سومیها که ۲ سال اول تحصیلشان را در دوران کرونا و به صورت مجازی گذراندهاند، اظهار کرد: معتقدم باید طرح جبران و تثبیت یادگیری طی سال تحصیلی ادامه یابد. وی افزود: البته دانشآموزان پس از ۱۴ فروردینماه امسال مدتی را به مدرسه آمدند و ارتباطی میان آنها با مدرسه برقرار شد. در واقع یک مانور بازگشایی پس از ۱۴ فروردین داشتیم، درست است همه دانشآموزان به مدرسه نیامدند اما یک آمادگی ایجاد شد و تاکنون نیز برای شروع سال تحصیلی مشکل حادی نداشتهایم. سرپرست معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه آموزشها به مدت 2 سال غیرحضوری بود و طبیعتا کیفیت آموزش پایین آمده است، گفت: طرح جبران و تثبیت یادگیری در تابستان اجرا شد اما همه دانشآموزان پوشش داده نشدند، بنابراین این طرح باید در طول سال تحصیلی ادامه یابد. اکنون که معلم سر کلاس درس است میتواند بخوبی امر شناسایی را انجام دهد که کدام دانشآموزان نیاز فوری و جدی به طرح جبران دارند. نجفی افزود: وقتی دوره تثبیت در طول سال برگزار شود، به علت اینکه دانشآموز در مدرسه حاضر است، میشود کیفیت کار را بالاتر برد. تابستان تجربهای برای شروع کار بود. وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار و گزارشات شفاهی که از استانها گرفتیم، وضعیت دانشآموزان حاضر در دوره تابستانی بهتر شده و یک سطح بالاتر رفته است، اظهار کرد: دوره تثبیت، دوره مفیدی بوده و همین که دورهها اجباری و الزامی نبود اما خانوادهها پای کار آمدند و فرزندشان را تابستان به سر کلاس آوردند، نشان میدهد برگزاری این دورهها لازم و اثرگذار بوده است. نجفی آخرین آمار ثبتنام دانشآموزان در دوره ابتدایی را اعلام کرد و گفت: تا روز سهشنبه 28 شهریور 8 میلیون و ۷۰۴ هزار و ۳۲۱ دانشآموز در دوره ابتدایی ثبتنام کردهاند که از این میزان یک میلیون و ۴۹۱ هزار و ۹۰۷ نفر کلاس اولی هستند. این در حالی است که سال گذشته حدود 8 میلیون دانشآموز ابتدایی داشتیم ولی امسال به حدود ۹ میلیون رسیده است. وی با اعلام اینکه جشن شکوفهها، پنجشنبه ۳۱ شهریورماه برای کلاس اولیها در سراسر کشور برگزار میشود، گفت: تلاش میکنیم با توجه به قرار گرفتن جشن شکوفهها بین اربعین حسینی و مناسبتهای دهه آخر ماه صفر، فضایی توأم با نشاط معنوی فراهم کنیم.
***
وزیر آموزشوپرورش در حاشیه جلسه دولت:
قانون رتبهبندی معلمان برای اجرا مشکل منابع ندارد
وزیر آموزشوپرورش گفت: فرهنگیان در حال بارگذاری مدارک رتبهبندی خود در سامانه هستند و چند بار از ما مهلت خواستهاند. روز پنجشنبه مهلت تمام میشود اما اگر افرادی جامانده باشند و دلیل هم داشته باشند، برای آنها فرصتی را ایجاد میکنیم. بعد از اینکه مدارک را بارگذاری و ثبت کردند، ارزیابان نظر میدهند و به هیات ممیز ارسال میکنند تا احکام صادر شود. وزیر آموزشوپرورش اظهار کرد: سامانه اصلی آموزشوپرورش مدتهاست که به پنجره واحد خدمات الکترونیک دولت پیوسته است و ما تکلیف کردهایم زیرمجموعهها نیز هر چه زودتر این اقدام را انجام دهند. یوسف نوری در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از زمان اجرای قانون رتبهبندی معلمان چه موقع است، تصریح کرد: برخی همکاران ما مدارک لازم را هنوز بارگذاری نکردهاند. وی در پاسخ به این سوال که آیا شما مدارک لازم معلمان را در اختیار ندارید، ادامه داد: یکسری مدارک هستند که در سامانه ما قرار دارند و همکاران ما باید یکسری مدارک تکمیلی را بارگذاری کنند که این مدارک مربوط به صلاحیت عمومی یا شایستگی عمومی و شایستگی تخصصی و حرفهای است و ما این مدارک را نداریم. باید یکبار برای همیشه در راستای اجرای این طرح این مدارک در سامانه مشخص شده قرار گیرد و ما از همکارانمان درخواست میکنیم این کار را هر چه زودتر انجام دهند. من از همکارانم خواهش میکنم هر چه زودتر این اطلاعات و مدارک را جمعآوری و ثبت کنند تا ما این کار را زودتر انجام دهیم. وزیر آموزشوپرورش در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند علت عدم اجرای این طرح به مباحث بودجهای و کمبود منابع برمیگردد، تصریح کرد: نه! منابع ۳۸ هزار میلیارد تومان است و بین مشمولان در طول ۱۸ ماه توزیع میشود. این شروع رتبهبندی معلمان است و برای سال آینده یعنی سال ۱۴۰۲ به صورت استحقاقی به هر فرد در هر رتبه پرداخت میشود. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فردا آخرین مهلت تعیین شده از سوی رئیسجمهور برای پیوستن به پنجره واحد خدمات الکترونیک دولت است، شما چه اقداماتی را در این زمینه داشتهاید، تصریح کرد: سامانه اصلی آموزشوپرورش خیلی وقت است که در پنجره واحد دولت است و ما تکلیف کردهایم زیرمجموعهها به این موضوع بپیوندند و اگر احیانا زیرساختها آماده نباشد باید همکاران ما با منطق مستدل دلیل تاخیر احتمالیشان را در این ارتباط مطرح کنند. نوری همچنین در پاسخ به این سوال که فکر میکنید چه مقدار از آموزشوپرورش بتواند به این پنجره واحد بپیوندد، اظهار کرد: آنچه برای ما تکلیف شده است 4 سامانه است که نخستین و مهمترین آن را وصل کردهایم و 3 سامانه زیرمجموعه نیز باید وصل شود.
ارسال به دوستان
استقراض از صندوق توسعه صفر شد
استقراض دولت از صندوق توسعه ملی در 4 ماه نخست سال گذشته 6 هزار و 337 میلیارد تومان بود که در 4 ماه نخست امسال به صفر رسید
گروه اقتصادی: یکی از اصلیترین عوامل تورم در دهه 90 کسری بودجه مداوم و فزآینده بوده است؛ موضوعی که باعث استقراضهای مکرر دولت از بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی و... میشده است به طوری که بررسیها نشان میدهد ظرف 4 ماه نخست سال 1400 در زمان استقرار دولت دوازدهم، رقمی معادل 6 هزار و 337 میلیارد تومان توسط دولت از صندوق توسعه ملی استقراض شده است. در این میان دولت سیزدهم ضمن پایان دادن به سیاستهای تورمزا مانند تخصیص ارز ترجیحی، به سمت درآمدهای پایدار مالیاتی حرکت کرد، همچنین فروش اموال مازاد و واگذاری داراییهای سرمایهای 470 درصد و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول 104 درصد تنها در 4 ماه نخست سال جاری نسبت به زمان مشابه سال قبل رشده کرده است.
به گزارش «وطنامروز»، از مهمترین دلایل استقراض دولت در چند سال اخیر - بویژه از سال 97 به بعد - تخصیص ارز ترجیحی بوده است. دولت قبل برای تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانی باز هم سراغ شیوههای تورمزا رفت و در نتیجه خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی که یکی از عوامل اثرگذار بر تورم است، در دولت قبل بیش از ۳ برابر شد. از طرفی با افزایش پایه پولی سفره مردم آب رفت و از طرف دیگر ارز به جای سفره مردم به جیب برخی جریانهای سیاسی و یقهسفیدانی رفت که حالا از جراحی اقتصادی دولت سیزدهم دلخورند. یکی دیگر از اجزای اثرگذار بر تورم، بدهی بانکها به بانک مرکزی است؛ یعنی بانکها با اضافه برداشت از بانک مرکزی عملا منجر به رشد نقدینگی میشوند؛ بدهی بانکها به بانک مرکزی هم در دولت قبل بیش از ۴ برابر شد.
از سوی دیگر نحوه غلط توزیع یارانه کالاهای اساسی منجر به شکلگیری بیش از ۱۲۵۰ پرونده مفاسد شده بود؛ به عبارت دیگر ارز ارزان با رانت در اختیار افرادی قرار گرفت که یا کالا وارد نکردند یا به قیمت بالای در بازار فروختند؛ در نتیجه بهای کالاهای اساسی هم به میزان سایر کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی نگرفتند، رشد کرد.
دولت سیزدهم برای کنترل تورم و البته عادلانه کردن یارانهها، پرداخت یارانه ارزی را پایان داد و به طور مستقیم یارانه نقدی به مردم پرداخت کرد.
در همین راستا نرخ تورم نقطهای کل در مرداد به عدد 52.2 درصد رسید که نسبت به ماه قبل کاهش 1.8 درصدی داشته است و تورم ماهانه هم با کاهش 2.6 درصدی به ۲درصد رسید.
این در حالی است که نرخ تورم سالانه با افزایش یک درصدی به 41.5 درصد رسید. اگر بخواهیم به صورت تفصیلیتر بررسی کنیم، در گروه کالاهای خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات نرخ تورم نقطهای با کاهش 5.6 درصدی به 80.4 درصد رسید و نرخ تورم نقطهای گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات نسبت به ماه قبل بدون تغییر، عدد 36.9 درصد بوده است. یکی از موضوعاتی که موجب نزولی شدن روند تورم شده، انضباط مالی دولت است، کما اینکه در 4 ماه نخست سال تراز بودجه ۸۰ درصد بهبود یافته است.
بررسی گزارش عملکرد بودجه در 4 ماه نخست امسال نشان میدهد منابع درآمدی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۳ درصد رشد یافته است.
همچنین با تلاش وزارت نفت در 4 ماه نخست سال منابع حاصل از فروش نفت و فرآوردههای نفتی ۴۸۱ درصد افزایش یافته است.
در جهت چابکسازی دولت و فروش اموال مازاد واگذاری داراییهای سرمایهای ۴۷۰ درصد و واگذاری اموال منقول و غیرمنقول ۱۰۴ درصد در 4 ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
استفاده از تنخواهگردان خزانه و ظرفیت ماده ۱۲۵ بیش از ۳۶ درصد در این مدت کاهش یافته است، از سوی دیگر منابع درآمدی حاصل از استفاده از صندوق توسعه ملی در 4 ماه نخست سال گذشته 6 هزار و ۳۳۷ میلیارد تومان بوده که این رقم در ۴ ماه نخست سال جاری به صفر رسیده است.
با این وجود و با اتکا به درآمدهای پایدار، منابع حاصل از انتشار اوراق خزانه اسلامی در این مدت ۸۳ درصد کاهش یافته است؛ به عبارت دیگر دولت در 4 ماه نخست سال حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق قبل را تسویه کرده و کمتر از نصف این رقم اوراق جدید منتشر شده است.
* روند نزولی رشد مانده سپردهها و مانده تسهیلات در یک سال منتهی به مرداد ۱۴۰۱
همچنین آمار ۱۲ ماه منتهی به مرداد ۱۴۰۱ در مقایسه با ۱۲ ماه منتهی به مرداد ۱۴۰۰ هم قابل توجه است.
در یک سال منتهی به مرداد ۱۴۰۱ رشد سپردهها 35.5 درصد، رشد سپردهها پس از کسر سپرده قانونی 34.9 درصد و رشد مانده تسهیلات اعطایی 34.9 درصد بوده است اما در یک سال منتهی به مرداد ۱۴۰۰ رشد سپردهها 46.7 درصد، رشد سپردهها پس از کسر سپرده قانونی ۴۶درصد و رشد مانده تسهیلات اعطایی 52.4 درصد بوده است، بنابراین در دوره زمانی یک ساله، در یک سال منتهی به مرداد امسال در مقایسه با یک سال منتهی به مرداد ۱۴۰۰، رشد سپرده 23.9 درصد، رشد سپردهها پس از کسر سپرده قانونی 24.1 درصد و رشد مانده تسهیلات اعطایی 33.3 درصد کاهش یافته است. بر اساس ضوابط جدید که مدتی پیش ابلاغ شد، رشد ترازنامه بانکها بر اساس ۷ معیار نظارتی مشخص میشود. این معیارها شامل «امتیاز رتبهبندی بانک یا مؤسسه اعتباری بر اساس روش کملز»، «نسبت کفایت سرمایه»، «وضعیت بانک در بازار بینبانکی»، «وضعیت اضافه برداشت»، «وضعیت مطالبات غیرجاری ریالی»، «وضعیت رعایت بخشنامههای مبارزه با پولشویی» و «قضاوت حرفهای وضعیت بانک از نظر گروه بازرسی در چارچوب مقررات مربوط به رعایت نرخ سود سپرده و تسهیلات، تسهیلات کلان، مرتبط، سرمایهگذاریها و شفافیت» است. بر اساس این ضوابط دامنه رشد ماهانه ترازنامه بانکها 2.5 درصد تا 1.33 درصد است.
بر اساس معیارهای نظارتی تعیینشده، بانک استاندارد میتواند در بالاترین سطح دامنه تعیینشده رشد ترازنامه داشته باشد و بانک غیراستاندارد در پایینترین سطح اجازه رشد خواهد داشت. البته رشد 2.5 درصد صرفا برای بانکهای تخصصی و توسعهای اعمال میشود و همچنین رشد ترازنامه بانکهای قرضالحسنه در هر ماه تا 4.5 درصد هم قابل افزایش است. برای اجرایی شدن این سیاست، نرخ سپرده قانونی بانکهایی که از حدود تعیین شده فراتر بروند، افزایش مییابد. سال گذشته ۹ بانک و امسال ۶ بانک مشمول افزایش نرخ سپرده قانونی شدند. همچنین بانک مرکزی برای افزایش بازدارندگی این ابزار، با اخذ مجوز از شورای پول و اعتبار سقف نرخ سپرده قانونی را از ۱۳ درصد به ۱۵ درصد افزایش داده است.
ارسال به دوستان
آشوبگران ضمن اهانت به پرچم مقدس ایران و آتش زدن اموال عمومی، اقدام به هتک حرمت بانوی محجبه کردند
آزادی حجاب بدون حجاب!
اغتشاشگرانی که با شعار آزادی پوشش زنان به خیابان آمده بودند، در اقدامی گستاخانه پوشش خانم چادری را از سر او برداشتند
گروه سیاسی: شبهای گذشته برخی شهرهای کشور شاهد صحنههای ناگواری بود که جز به دست اراذل و عدهای هنجارشکن، نمیتوانست رقم بخورد. از کتک زدن مأموران نیروی انتظامی تا به آتش کشیدن پرچم ایران از جمله اقدامات شنیعی بود که اغتشاشگران به بهانه فوت مرحومه مهسا امینی انجام دادند. به گزارش «وطنامروز»، در 2 شب اخیر، برخی عناصر سازمانیافته که مرتبط با گروهک تروریست منافقین و سرویسهای بیگانه هستند، ضمن تخریب اموال عمومی، اقدام به آتش زدن اماکن مقدسی مثل امامزاده و مسجد کردند. آشوبطلبان در اقدامی وحشیانه خودروهای امدادی از جمله آمبولانسهای اورژانس را نیز مورد حمله قرار دادند. این افراد در حالی به خودروهای امدادی حمله کرده و آنها را آتش زدند که حتی در جنگها و درگیریهای مسلحانه در دنیا نیز آمبولانسها به خاطر وظیفه انساندوستانهای که دارند مورد تعرض قرار نمیگیرند. در همین رابطه، ایسنا به نقل از یک منبع آگاه خبر داد در جریان آشوبهای شبهای اخیر، به ۱۲ دستگاه آمبولانس در سراسر کشور خساراتی وارد شده که در این میان یکی از آمبولانسها به طور کامل تخریب شده و قابل استفاده در ناوگان امدادی نیست. این تعداد آمبولانس در حالی آسیب دیدهاند که خرید و تجهیز هر دستگاه آمبولانس ۱۵۰ میلیارد ریال برآورد میشود.
* به آتش کشیدن مسجد سبزه میدان در رشت
در پی آشوبافکنی اغتشاشگران که به بهانه فوت مرحومه امینی به خیابانها آمده و اقدام به تخریب اموال عمومی میکنند، آشوبگران در رشت با سوءاستفاده از احساسات مردم نسبت به فوت مهسا امینی، ضمن هتاکی به قانون و ارزشهای اسلامی، مسجد سبزه میدان این شهر را به آتش کشیدند. شکستن شیشههای خودروهای عبوری و همچنین به آتش کشیدن خودروهای پارک شده شهروندان از دیگر اقدامات آشوبطلبان در شبهای گذشته بود.
* آتش زدن نیروی پلیس در مشهد
وحشیگریهای آشوبطلبان در شبهای گذشته به موارد بالا ختم نشد. برخی آشوبگران در مشهد در اقدامی جنایتکارانه یک مأمور نیروی انتظامی را که وظیفهای جز تأمین امنیت جامعه ندارد، با بنزین به آتش کشیدند. آنطور که از فیلمهای منتشر شده از این جنایت پیداست، آشوبگران پس از آتش زدن نیروی پلیس نیز از جان او نمیگذرند و به دنبال او میدوند تا کارش را تمام کنند. محسن داوری، فرماندار مشهد در جمع خبرنگاران حاضر شد و اعلام کرد خوشبختانه این نیروی پلیس زنده بوده و هماکنون در حال درمان است.
* تعرض به ساحت امامزاده عبدالله در همدان
در پی فراخوان عناصر ضدانقلاب در همدان، میدان آرامگاه بوعلی این شهر شاهد تجمع چند ده نفره اغتشاشگران بود. شکستن شیشهها، سوزاندن سطلهای آشغال، تخریب تابلوهای راهنمایی و همچنین شکستن شیشه بانکها از جمله اقدامات خرابکارانه هستههای اغتشاش در همدان بود. آشوبطلبان با تعرض به بقعه متبرکه امامزاده عبدالله این شهر نیز اقدام به آتش زدن درختهای محوطه امامزاده کردند که اگر نیروهای انتظامی بهموقع وارد عمل نمیشدند، این امامزاده در آتش میسوخت.
* جراحت 4 مأمور انتظامی و شهادت یک همیار پلیس در شیراز
لطفالله شیبانی، فرماندار شیراز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در جریان تجمع شامگاه سهشنبه شیراز در پی فراخوان گروههای ضدانقلاب، 4 مأمور انتظامی مجروح شدند و یک همیار پلیس نیز بر اثر شدت جراحات، آسمانی شد. وی افزود: ۱۵ نفر از عوامل درگیری شامگاه سهشنبه در خیابان معالیآباد دستگیر شدند.
* هتک حرمت خانم چادری
اوج وقاحت و وحشیگری آشوبگران جایی نمایان شد که آنها با دوره کردن یک خانم چادری، چادر و روسری از سر وی کشیدند تا خوی پست و حیوانی خود را به نمایش بگذارند. طبق تصاویر منتشر شده از این اتفاق، خانم چادری سعی دارد از دست هممسلکان رضاخان میرپنج فرار کند اما آنها به تعقیب او میپردازند. نکته جالب توجه ماجرا این است که این اراذل در حالی چنین جنایتی را مرتکب میشوند که به بهانه فوت مهسا امینی چند روز است به خیابانها آمده و فریاد «زن، زندگی، آزادی» سر میدهند! ایران سالهاست از روزهای سیاه دیکتاتوری پهلوی گذر کرده و حرمتشکنی یک خانم از سوی اوباش سازمانیافته مورد قبول نیست. انتظاری که از قوه قضائیه میرود این است که به طور ویژه به این ماجرا ورود کرده و به صورت قاطعانه با حرمتشکنان برخورد کند تا دیگر شاهد چنین اقدامات وحشیانهای نباشیم.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان دفاع مقدس، بازدارندگی کشور در مقابل تهدیدهای دشمن را نتیجه مقاومت خواندند
مقاومتآری، تسلیم نه
امروز کشور از لحاظ دفاعی به مرحله بازدارندگی رسیده است و از لحاظ تهدید خارجی نگرانی وجود ندارد و دشمنان نیز این موضوع را بهخوبی میدانند
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در آیین تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس، جنگ تحمیلی را نتیجه سیاست راهبردی امپراتوری نظام سلطه در دشمنی با جمهوری اسلامی و ملت ایران خواندند و افزودند: با وجود حمایت همهجانبه قدرتهای جهانی از صدام جاهطلب و دیوانه قدرت، جنگ در پرتو ۳ عنصر «قدرت جوشان انقلاب، رهبری بسیار مؤثر حضرت امام و خصوصیات فاخر و برجسته ملت ایران» از یک تهدید قطعی و بزرگ به یک فرصت بزرگ تبدیل شد که روایت صحیح و دقیق این فصل شورانگیز و هیجانآور از تاریخ ایران به نسل جوان و نوجوان، استمرار موفقیتهای انقلاب را تضمین خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، فرمانده کل قوا دفاع مقدس را حادثهای پرهیجان، پرمعنا و پرفایده برای امروز و فردای کشور خواندند و با عرض مراتب احترام و ارادت به پیشکسوتان دفاع مقدس، افزودند: پیشکسوتان زودتر از دیگران نیاز حیاتی آن مقطع را شناختند و برای تأمین این نیاز به میدان پرحادثه جنگ و جهاد و ایثار شتافتند، بنابراین تمجید و احترام به آنها وظیفهای قطعی و همگانی است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به اینکه با گذشت زمان، ابعاد و حقایق حوادثی نظیر دفاع مقدس، بیشتر و بهتر قابل درک میشود، افزودند: باید به گونهای عمل کرد که معرفت و آگاهی به «حقایق دفاع مقدس به عنوان برههای درخشان و تأثیرگذار»، به طور مستمر افزایش یابد و نسل کنونی از واقعیات و حقایق آن دوران آگاه شود که تلاش در این زمینه توقعی جدی از پیشکسوتان دفاع مقدس و متولیان اینگونه مسائل است.
ایشان با اشاره به اسناد و مدارک منتشر شده از جنگ تحمیلی از سوی غرب، افزودند: این اعترافات، حقانیت حرفهای ما را که زمانی ادعا تصور میشد، ثابت میکند.
فرمانده کل قوا، تحمیل جنگ به ایران را واکنش طبیعی سلطهگران جهانی به پیروزی انقلاب اسلامی خواندند و گفتند: انقلاب ملت ایران، صرفا شکست یک نظام وابسته و فاسد و یک ضربه مقطعی به آمریکا و استکبار نبود، بلکه تهدید امپراتوری نظام سلطه بود و مستکبران غرب و شرق با درک عمق این تهدید، جنگ را با تشویق و تحریک صدام بر ملت ایران تحمیل کردند.
ایشان هدف از جنگ تحمیلی را جلوگیری از انتقال پیام و حرفهای نو ملت ایران به دیگر ملتها از جمله نهراسیدن از آمریکا و ایستادگی و مقاومت در مقابل ظلم و تبعیض جهانی دانستند و افزودند: ظهور نظام سیاسی مستقل و الهامبخش، آن هم در کشوری که نقطه امید، اتکا و طمعورزی آمریکا به شمار میرفت، برای آمریکا و سلطهگران اصلا قابل تحمل نبود، بنابراین بعد از تحرکات ناکامی همچون کودتا، حمله به طبس و تحریک قومیتها، جنگی تمامعیار را به ملت ایران تحمیل کردند.
فرمانده کل قوا افزودند: این حمله سراسری البته در ذهن انقلابیون پیشبینی نمیشد اما برای عناصری از نیروهای مسلح که مجرب بودند و برای شخصیتهای برجسته و مستقل جهان غیرمنتظره نبود. رهبر انقلاب در همین زمینه به سخنان احمد سکوتره، رئیسجمهور فقید گینه در دیداری خصوصی با ایشان اشاره کردند و گفتند: آقای سکوتره معتقد بود وقوع جنگ تحمیلی ناگزیر بوده است، چون امپریالیزم اگر نتواند انقلابی را تضعیف یا مهار کند، حتما جنگی سنگین را به آن تحمیل خواهد کرد. حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از سخنان کسانی که غیرمسؤولانه ایران را مسؤول جنگ تحمیلی میدانند و میگویند دفاع مقدس باید بعد از آزادسازی خرمشهر پایان مییافت، گفتند: حادثه پایان جنگ یعنی حمله و پیشروی صدام بعد از پذیرش قطعانه ۵۹۸ از جانب ایران و بعد از آن، حمله مرصاد، نشان داد اگر در مقطع آزادی خرمشهر، دفاع پایان مییافت صدام حتما مجددا پیشروی میکرد، بویژه اینکه بخشهای زیادی از ایران عزیز، در آن مقطع هنوز در اشغال متجاوزان بود.
ایشان تجزیه ایران و جدا کردن خوزستان به عنوان بخشی مهم از کشور، به زانو درآوردن ملت، براندازی جمهوری اسلامی و در دست گرفتن سرنوشت ملت ایران را اهداف اصلی امپراتوری کینهتوز سلطه از تحمیل جنگ به ایران برشمردند و گفتند نباید این حقایق آشکار را فراموش کرد.
حضرت آیتالله خامنهای تبدیل جنگ ۸ ساله از تهدیدی بزرگ به فرصتی بزرگ را دومین حقیقت دفاع مقدس دانستند و گفتند: «جوشش انقلاب، رهبری تعیینکننده امام خمینی و خصوصیات برجسته و تاریخی ملت ایران»، ۳ عنصر و عامل مهمی بود که این حقیقت شورانگیز را رقم زد که باید در تبیین آن بخوبی کار شود، بویژه اینکه فرصتهای به وجود آمده از دل تهدید سهمگین جنگ، هنوز برای اکثر مردم ناشناخته است. فرمانده کل قوا، دادن درس عبرت به ملتهای دیگر را از جمله اهداف زیادهخواهان جهانی از راه انداختن جنگ تحمیلی برشمردند و افزودند: آنها میخواستند با سرکوب ملت ایران، باب گشوده شده مقاومت را کاملا ببندند اما ملت، همه اهداف جبهه استکبار را خنثی کرد و برخلاف تصور دشمنان، خود را بالا کشید و فرصتهای بسیار آفرید.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از دستاوردهای دفاع مقدس را ایستادگی مردم بویژه مردم خوزستان و عربزبانها و بیتوجهی آنها به وسوسههای دشمن برای تجزیه کشور دانستند و گفتند: دفاع مقدس همچنین زمینهساز بروز باورهای دینی و برترین سجایای اخلاقی ملت ایران شد.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به بروز گذشت، فداکاری و دینباوری در دوران دفاع مقدس، بویژه گذشت خانوادههای رزمندگان و شهدا، افزودند: در دوران دفاع مقدس، همه کشور به عمق دفاعی جبههها تبدیل شد و شهر و روستا، مسجد و هیأت، حوزه و دانشگاه، همه در خدمت دفاع و انقلاب قرار گرفتند.
ایشان اتحاد و انسجام ملت را از دیگر دستاوردهای دوران دفاع مقدس برشمردند و خاطرنشان کردند: در سالهای ابتدایی انقلاب به دلیل اختلافات سیاسی در سطوح بالای کشور و اقدامات تفرقهافکنانه گروهکها، مردم دستهدسته شده بودند اما دفاع مقدس آحاد مردم را یکپارچه کرد.
رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از دستاوردهای دفاع مقدس را که زمینهساز تبدیل تهدید به فرصت شد، مساله اقتدار نظامی کشور دانستند و گفتند: در شروع جنگ تحمیلی وضع کشور از لحاظ نظامی خوب نبود اما دفاع مقدس از یک طرف تبدیل به آزمون وفاداری ارتش به نظام مقدس جمهوری اسلامی شد و از طرف دیگر زمینهساز سر برآوردن سپاه به عنوان یک حقیقت درخشنده شد.
فرمانده کل قوا با تأکید بر اینکه اقتدار نیروهای مسلح موجب محبوبیت آنها نزد مردم و ایجاد احساس امنیت برای کشور شد، افزودند: البته این نکته باید مد نظر فرماندهان محترم ارتش و سپاه باشد که این محبوبیت و اقتدار تا زمانی است که حرکت پیشرونده نیروهای مسلح با همان شتاب قبلی ادامه داشته باشد و دستخوش توقف و عقبگرد نشود، زیرا هرگونه توقف در مقابل حرکت رو به جلوی دشمن، به معنای عقبگرد است و بر همین اساس مسؤولان نظامی و کشوری، پشتیبانی از نیروهای مسلح را از کارهای واجب خود بدانند.
ایشان تأکید کردند: به لطف الهی امروز کشور از لحاظ دفاعی به مرحله بازدارندگی رسیده است و از لحاظ تهدید خارجی نگرانی وجود ندارد و دشمنان نیز این موضوع را بخوبی میدانند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به یک نکته مهم اشاره کردند و گفتند: برخی اوقات در مورد دفاع مقدس تعابیری همچون استفاده از موج انسانی به کار برده میشود، در حالی که محور تمام حرکات و اقدامات و عملیات در ۸ سال جنگ، تدبیر و عقلانیت بود و روشها و راهکنشهای ابتکاری در عملیات مختلف قابل تدریس در دانشگاههای نظامی است.
حضرت آیتالله خامنهای از جمله دستاوردهای دفاع مقدس را ثابت شدن یک اصل مهم برای ملت ایران دانستند و تأکید کردند: در دوران دفاع مقدس ثابت شد صیانت کشور و بازدارندگی در مقابل تهدیدهای دشمن، تنها از راه مقاومت به دست میآید، نه تسلیم.
ایشان افزودند: در همان اوایل جنگ افرادی معتقد به تسلیم بودند و غیرمستقیم این موضوع را مطرح میکردند اما امام محکم ایستادند و در نهایت برای ملت ایران نیز ثابت شد پیروزی و پیشرفت و صیانت کشور با مقاومت حاصل میشود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به استفاده از اصل مقاومت در مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خاطرنشان کردند: این مقاومت هوشمندانه موجب شد اولا یک اطمینان و اعتماد به نفس داخلی در فعالان سیاسی و فرهنگی به وجود آید، ثانیا به دشمن آموخت در محاسبات خود، همواره قدرت داخلی ایران را به حساب بیاورد، چرا که ما با همین روحیه توانستیم در بسیاری از موارد همچون فشار حداکثری یا طرح خاورمیانه جدید یا تعرض به مرزهای هوایی و دریایی از جمله ساقط کردن پرنده متجاوز دشمن یا توقیف شناورهای خاطی آنان، دشمن را ناکام بگذاریم.
ایشان به تأکید مکرر خود بر لزوم روایتگری درست، اشاره کردند و گفتند: فعالیتهایی که تاکنون در این زمینه انجام شده خوب است اما همه آنها زیرساخت هستند و باید خروجی کارها مشاهده شود. رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: هنگامی میتوانید از نتیجه کار خود در روایتگری دفاع مقدس احساس رضایت کنید که نوجوان دبیرستانی و جوان دانشگاهی با همان چشمی که شما به دفاع مقدس نگاه میکنید، به مسائل آن بنگرد و همان برداشت را داشته باشد.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه اگر این مهم اتفاق بیفتد موفقیت در میدانهای گوناگون آینده حتمی خواهد بود، افزودند: حضور جوانهایی که برای دفاع از حرم به میدان رفتند و برخی هم به شهادت رسیدند از تأثیرات روایت درست بود، زیرا این جوانها دفاع مقدس را ندیده بودند.
فرمانده کل قوا با اشاره به تلاش دشمن برای انکار فرازها و اوجهای دفاع مقدس و بزرگنمایی برخی نقاط ضعف احتمالی گفتند: آنها با کار «فرهنگی، تبلیغاتی و رسانهای» پرحجم تلاش میکنند زرق و برق دروغین استکبار را به رخ جوانان بکشند و تلخیها و تاریکیهای خود را پنهان کنند و در مقابل، با پنهان کردن نقاط قوت و دستاوردهای دفاع مقدس، زمینهساز ترس مردم از قدرت و هیبت ظاهری استکبار شوند که نتیجه آن، ترس از دشمن در میدان سیاسی و خودکمبینی در مقابل دشمن در میدان فرهنگی است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان پاسخگویی به روایتهای دروغ و مخدوش از دفاع مقدس و اصل انقلاب اسلامی را ضروری خواندند و افزودند: آمریکاییها و صهیونیستها با نگارش کتاب و تولید فیلم در این زمینه مشغول هستند که باید با استفاده از افراد اهل فکر و هنر در مقابل آنها تلاش و اقدامات مناسب انجام داد.
در این دیدار، سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به برگزاری «سومین آیین تجلیل و تکریم سراسری از یک میلیون پیشکسوت دفاع مقدس و مقاومت»، گزارشی از برنامهها و فعالیتهای انجام شده در زمینه حفظ و ترویج فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد.
در آغاز این مراسم که با ارتباط تصویری با مراکز ۳۱ استان همراه بود، آقای صادق آهنگران دقایقی به نوحهسرایی پرداخت.
ارسال به دوستان
دود اختلاف نظر وزارت ورزش و فدراسیون کشتی در چشم کشتیگیران
اعزام با حداقل نیرو
میعاد نیک: تصمیمات شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان در نتایج دور از انتظار تیمهای ملی کشتی کشورمان در مسابقات جهانی صربستان نقش غیرقابل انکاری داشت. نمایندگان تیمهای ملی کشتی فرنگی و آزاد کشورمان در آوردگاه رقابتهای کشتی قهرمانی جهان ۲۰۲۲ - بلگراد در صربستان بدون تردید نمایشی دور از حد انتظار و خارج از خواستههای ملت ایران و حتی اعضای کادر فنی داشتند که این مورد در نمایش فرنگیکاران ایرانی به مراتب بیشتر و شدیدتر نمایان شد تا شاگردان محمد بنا در غیاب روسیه حتی به سکوی جهانی هم نرسند. مهمترین کلیدواژه منتقدان، کارشناسان و اهالی فن کشتی بالاخص در کشتی فرنگی این است که ضعف در آنالیز رقبا، حین و پیش از مسابقات جهانی ۲۰۲۲ از یک سو و خسته و خراب بودن بدن شاگردان محمد بنا در بلگراد از سوی دیگر باعث شده تیم ملی کشتی فرنگی در صربستان نتیجه نگیرد. البته که مشابه این انتقادات و نظرات درباره تیم ملی کشتی آزاد هم وجود داشت. شکی در این مساله نیست که از ۲۰ کشتیگیر تیمهای ملی فرنگی و آزاد کشورمان در مسابقات جهانی به غیر از ۲ یا ۳ ملیپوش، بقیه با بدنهایی به غایت خسته و ناتوان پا به تشک میگذاشتند و بلا استثنا همه در دقایق پایانی کشتیهایشان یا با ضعف و تخلیه توان بدنی مواجه شده و کشتی را واگذار میکردند، یا اشتباهاتشان شدت مییافت و شکستی دیگر برای کاروان ایران رقم میخورد. از کشتیگیران جوانتر و کمتجربهتر مثل پویا دادمرز و علیرضا سرلک گرفته تا قهرمانان باتجربهای مثل حسن یزدانی و محمدرضا گرایی یا کشتیگیرانی مانند پژمان پشتام و محمدحسین محمدیان، همه و همه در تله ضعف توان بدنی و مشکل آنالیز تاکتیکهای جدید رقبا افتادند؛ موضوعی که یک سر آن از تهران و تصمیمات ساختمان وزارت ورزش و جوانان نشأت گرفت.
در حالی که کاروان تیم ملی کشتی آزاد آمریکا با لشکری بیش از ۱۰۰ نفر پا به سالن اشتارک آرنای بلگراد صربستان گذاشت، تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ما با نحیفترین تعداد به مسابقات جهانی رفتند. سایر کشورهای مدعی و صاحبنام کشتی جهان در فرنگی یا آزاد هم با بهترین و بیشترین تعداد نفرات ممکن در حالی به بلگراد رسیدند که کاروان کشتی ایران حداقل نفرات ممکن را داشت. یکی از مهمترین حذفیات کاروان کشتی فرنگی و آزاد ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۲، آنالیزورها و ماساژورها بودند. طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان فقط و فقط با اعزام یک آنالیزور و ماساژور برای کشتی فرنگی و یک آنالیزور برای کشتی آزاد موافقت کرده و این تصمیم عجیب در شرایطی رخ داده که رقبا برای کشتیگیر هر وزن یک آنالیزور و ماساژور شخصی تدارک دیدهاند. تمام ظرفیت کشتی ایران در شرایطی به مصاف رقبای تا بن دندان مسلح رفت که آتش بیتدبیری و تنازعات منافع شخصی به اعتبار و حیثیت منافع ملی کشیده شد. سیدمحمد پولادگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان که نقش تصمیمگیرنده در شورای برونمرزی را هم داراست، با علیرضا دبیر و فدراسیون کشتی دچار چالشهایی سخت شده که نتایج آن در بلگراد دامن کشتی را گرفت. بر کسی پوشیده نیست که بین دبیر و پولادگر درگیری و جدل سختی در گرفته و ۲ طرف این نزاع سعی در تخریب یکدیگر دارند. این تخریب اما زمانی به ضرر ورزش ملی، بومی و اول ایران میشود که کینه و بغض شخصی بر منافع ملی ترجیح داده شود و یکی به خاطر مسائل شخصی در کار دیگری سنگاندازی کرده و آن را با مشکل مواجه کند؛ شبیه اتفاقی که برای کشتی در اعزامها افتاد.
رئیس فدراسیون کشتی پیش از این هم گفته بود شورای برونمرزی با اعزام آنالیزورها و ماساژورهای تیم ملی به بلگراد موافقت نکرده و این را ناشی از بیتدبیری و ناآشنایی مسؤولان وزارت ورزش و جوانان با زیروبم ورزش قهرمانی دانست. لاکتیکی شدن بدن کشتیگیران و عدم تمرکز تیم در برابر تاکتیکهای رقبا هم بر ادعای دبیر مبنی بر اهمیت آنالیز و ماساژ مهر تأیید گذاشت. از وزیر ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش کشور در چنین شرایطی انتظار میرفت به ماجرا ورودی جدی داشته باشد و نگذارد دود دعوا بین دبیر و پولادگر به چشم کشتی ایران برود؛ آن هم در مسابقاتی که بیتردید شانس کسب قهرمانی تاریخی در جهان هم در فرنگی و هم در آزاد بودیم اما این تعلل و خودمختاری برخی افراد در وزارتخانه، بذر ناامیدی و عدم موفقیت را در قلب کشتی کاشت. البته در پایان از این امر هم نباید غفلت داشت که علیرضا دبیر با وجود اطلاع از شرایط نابسامان در وزارتخانه و تصمیمگیریهای غرضورزانه در شورای برونمرزی، باید به هر طریقی که شده تعدادی ماساژور و آنالیزورهای بهتر و بیشتری را راهی صربستان میکرد تا در پایان با نتایج درخشان پسرانش مقابل زورگوییها بایستد؛ نه با اما و اگرها.
ارسال به دوستان
نتانیاهو:
لاپید از نصرالله وحشت دارد
رسانههای عبریزبان روز گذشته گزارش دادند «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی، «یائیر لاپید» نخستوزیر کنونی را به تسلیم شدن در برابر حزبالله و کوتاه آمدن از موضوع بهرهبرداری گاز لبنان متهم کرده است. طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه المیادین، نتانیاهو با انتشار ویدئویی در صفحه توئیتر خود گفت: «شهروندان اسرائیل! من یک بیانیه بسیار ناراحتکننده برای شما دارم. لاپید در برابر تهدیدهای نصرالله کاملا عقبنشینی کرد. نصرالله لاپید را تهدید کرده که اگر میدان کاریش را قبل از امضای قرارداد گازی با لبنان فعال کنیم، به اسرائیل حمله خواهد کرد». وی ادامه داد: «لاپید وحشت کرد و کاریش را فعال نکرد و اکنون میخواهد بدون هیچ نظارت و رقابتی از سوی ما، یک میدان گازی به ارزش میلیاردها دلار را به لبنان بدهد؛ مبالغی که حزبالله با در اختیار داشتن آنها، هزاران راکت و موشک به سمت شهرهای اسرائیل شلیک خواهد کرد». نتانیاهو افزود: «در اول نوامبر و با کمک شما، حزب لیکود تحت رهبری من دولت ضعیف و خطرناک لاپید را با یک دولت راستگرای باثبات برای ۴ سال آینده جایگزین خواهد کرد؛ دولتی که امنیت و عزت ملی را به اسرائیل بازگرداند».
ارسال به دوستان
پریشانحالی یک تروریست!
رضا بخشنده: هیچ تردیدی باقی نمانده فردی که دستور ترور فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه غرب آسیا، سردار شهید حاجقاسم سلیمانی را صادر کرد، کسی نبود جز شخص «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا. نه تنها روایتهای متعددی بر این موضوع صحه گذاشته، بلکه در جریان کارزار انتخاباتی 2020 که سرانجام به شکست ترامپ انجامید، او بارها تلاش کرد با بیان نقش خود در این اقدام تروریستی در میان طرفداران حزب جمهوریخواه، برای خود رای جمع کند که سرانجام موفق هم نشد.
از همان زمان جمهوری اسلامی ایران بر گرفتن انتقام از عاملان این اقدام تروریستی تاکید داشته است، این تاکید نه پنهان که آشکارا انجام شده تا مقامات آمریکایی دخیل در این جنایت بدانند روزی باید تاوان جنایتی را که مرتکب شدهاند بدهند. سازوکارهای امنیتی گستردهای هم که دولت جو بایدن، رئیسجمهور دموکرات فعلی آمریکا برای حفاظت از مقامات پیشین جمهوریخواه سر و شکل داده، کاملا نشان از آن دارد که واشنگتن هشدارهای ایران را در این باره کاملا جدی گرفته است.
اما نشانههایی وجود دارد که جدی گرفتن هشدارهای تهران در واشنگتن فراتر از سازوکارهای پیچیده و پرهزینه امنیتی برای سران سابق کاخ سفید بوده است. یکی از این شواهد را «پیتر بیکر» خبرنگار نیویورکتایمز و همسرش «سوزان گلیزر» خبرنگار «نیویورکر» در کتابی که قرار است بزودی راهی بازار شود، بیان داشتهاند.
به نوشته روزنامه انگلیسی گاردین، این دو در کتاب خود نوشتهاند دونالد ترامپ، نگران آن است در پاسخ به ترور ژنرال سلیمانی، توسط ایران به قتل برسد. این روزنامه در گزارش خود نوشت: «دونالد ترامپ دسامبر ۲۰۲۰ به دوستانش گفته بود نگران است در انتقام کشته شدن قاسم سلیمانی، ژنرال ایرانی که در حمله پهپادی ایالات متحده یک سال قبل از آن کشته شد، ایران برای ترور او تلاش کند».
بر اساس گزارش مزبور، «ترامپ در یک میهمانی میگساری به چند تن از دوستانش در فلوریدا گفته بود میترسد ایران قصد ترور او را داشته باشد، بنابراین او مجبور شده به واشنگتن بازگردد، جایی که برایش امنتر است».
روایت گاردین همینجا متوقف میشود اما فراروایت این پریشانحالی ترامپ هرگز متوقف نخواهد شد. ترامپ قاتل سردار دلهاست؛ سرداری که پس از شهادتش مردم ایران آن صحنههای شگفتانگیز را در وداع او خلق کردند. قاتل سردار دلها، در هیچ جایی نمیتواند احساس امنیت کند، نه در واشنگتن و نه در هیچ نقطه دیگری از کره زمین.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|