|
پیشنهاد مدودف، عنوان نازی برای کشور اوکراین
رئیسجمهور پیشین روسیه و معاون شورای امنیت ملی این کشور پیشنهاد تغییر نام اوکراین را به رایش یا پادشاهی باندرا مطرح کرد. این پیشنهاد کنایهآمیز دیمیتری مدودف در واکنش به پیشنهاد مشابه اخیر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین است که خواهان تغییر نام کشور روسیه به «مسکوویا» شده بود. اشاره مدودف به دنبالهروی دولت فعلی کییف از استپان باندرا، متحد اوکراینی هیتلر در جنگ دوم جهانی است.
ارسال به دوستان
رئیس دستگاه دیپلماسی روند توافق با عربستان و تبادل پیام با آمریکا را تشریح کرد
مسیر دیپلماسی
گروه سیاست خارجی: همزمان با سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه به مسقط، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران از احتمال توافق با آمریکا در موضوع تبادل زندانیان خبر داد.
حسین امیرعبداللهیان در گفتوگو با صداوسیما با اعلام اینکه در موضوع لغو تحریمها همچنان تبادل پیام با طرف آمریکایی جریان دارد، اظهار داشت: در موضوع تبادل زندانیان موجود بین ایران و آمریکا به توافقی در روزهای اخیر دست یافتیم و اگر همه چیز از طرف آمریکایی خوب پیش برود، فکر میکنم در کوتاهمدت شاهد تبادل زندانیان نیز خواهیم بود. وزیر خارجه با بیان اینکه ما این پرونده را یک پرونده کاملا انسانی میدانیم، افزود: از مارس سال گذشته در این رابطه سندی بین ما و آمریکا به صورت غیرمستقیم به امضا و تایید رسید اما زمینه اجرای آن اکنون فراهم شده است. از نظر ما همه چیز آماده است و طرف آمریکایی در حال آخرین هماهنگیهای فنی خود قرار دارد. وی همچنین درباره مذکرات هستهای گفت: معتقدیم جمعبندی گفتوگو برای رفع تحریمها در دسترس است. برای ما رفع اتهام بیاساس از ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک مساله مهم و یکی از خطوط قرمز قلمداد میشود. در سفر اخیر آقای رافائل گروسی به تهران پیشرفت خوبی حاصل شد و الان همکاری نیرومندی بین سازمان انرژی اتمی و آژانس جریان دارد که نتیجه این همکاری تاثیر خیلی خوبی در جمعبندی مذاکرات خواهد داشت. وزیر امور خارجه گفت: با توجه به آنچه گذشته، زمینه خوبی برای رسیدن به جمعبندی گفتوگوهای طولانی ماههای گذشته وجود دارد. بخوبی در مسیر دیپلماسی و مذاکره قرار داریم و امیدواریم هر چه زودتر نتیجهای که مطلوب است با رعایت کامل منافع ملتمان حاصل شود.
* روند توافق با عربستان
وزیر امور خارجه همچنین درباره توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک بیان کرد: از ماهها قبل ایدههایی مطرح بود درباره حل مشکلات با برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی. امیرعبداللهیان اضافه کرد: در جریان نشست بغداد ۲ در اردن گفتوگوی اولیه و چند دقیقهای بین من و وزیر خارجه عربستان آقای فیصل بن فرحان در محل ورودمان به اجلاس انجام شد. طرف سعودی تاکید داشت بر آمادگی خودش برای اینکه روابط به حالت طبیعی برگردد.
وی افزود: این مساله ضمیمه دیگری را با خود همراه کرد و این به آن برمیگردد که آقای شی جین پینگ رئیسجمهور چین زمانی که قصد سفر به عربستان سعودی را داشت ایدههایی را با ما در میان گذاشت. مدیرکل سیاسی ما ملاحظاتی نسبت به مواضع منطقهای ما و چین داشت که مقامات چینی را توجیه کرد در چه چارچوبی گفتوگوهایی که شکل میگیرد میتواند به نفع منطقه و مناسبات موجود بین کشورهای منطقه باشد. در نهایت در سفری که آقای رئیسی به پکن داشت در ملاقات خصوصی، رئیسجمهور چین هم گزارشی از گفتوگوهایش با مقامات عالی عربستان سعودی در آن سفر ارائه کرد و هم برای اینکه نقش میانجی را برای برونرفت ایران و عربستان از چالشها و مشکلاتی که وجود دارد ایفا کند، ایدههایی را مطرح کرد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: آقای رئیسی مواضع جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه تبیین و نگاه دولت را به حل مشکلات با کشورهای منطقه و حرکت در مسیر گفتوگو و فراتر از آن شکل گرفتن همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در منطقه بیان کرد و در نهایت قرار شد گفتوگویی بین ایران و عربستان در پکن شکل بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ایدههای مختلفی مطرح بود که این گفتوگو در چه سطحی انجام شود. از آنجا که بخش مهمی از چالشهای موجود به مسائل امنیتی برمیگشت، بین طرفین از طریق تلاشها و مساعی جمیلهای که دولت چین به عمل آورد، توافق شد در سطح دبیران شورای عالی امنیت ملی ۲ کشور گفتوگویی امنیتی انجام شود.
وی یادآور شد: البته در ترکیب تیم اعزامی هر ۲ کشور به پکن علاوه بر مقامات امنیتی، مدیران کل ذیربط سیاسی پرونده نیز حضور داشتند. تلفیقی از مجموعههای سیاست خارجی و امنیتی ما به طور مشخص وزارت خارجه، وزارت اطلاعات و دستگاههای ذیربط آقای شمخانی را همراهی کردند. گفتوگوهای طولانی شاید قریب به ۵۰ ساعت در سطح فرد مذاکرهکننده ایرانی و همتای سعودی، همچنین گفتوگوهای جداگانه با مقامات کشور چین برای پیشرفت در این موضوع انجام شد و در نهایت این ایده دولت و آقای رئیسی با مقدماتی که از ابتدای شروع به کار دولت فراهم شده بود بعد در محافل مختلف ادامه یافت.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: خوشبختانه گفتوگوها در سطح مشاوران امنیت ملی عربستان و دبیر شورای عالی امنیت ملی ما منجر به توافقی شد که اولا در چارچوب این توافق از زمان انتشار بیانیه سهجانبه ایران، چین و عربستان سعودی، بازگشت روابط به حالت طبیعی اعلام شود و برای این موضوع هیچیک از طرفین منتظر زمان نباشند و ثانیاً در سقف زمانی حداکثر ۲ ماه وزرای خارجه ایران و عربستان با هم دیدار و نسبت به بازگشایی سفارتخانهها و تبادل سفرا و بازگشایی سرکنسولگریها در جده و مشهد و انتصاب سرکنسولها اقدامات لازم به عمل آید.
این دیپلمات ارشد ایرانی با تاکید بر اینکه این توافق در راستای مصالح و منافع ۲ ملت و صلح و امنیت و توسعه پایدار منطقه انجام میشود، افزود: این توافق علیه هیچیک از کشورهای مسلمان در منطقه شکل نخواهد گرفت، در عین حال به صورت گسترده از این توافق استقبال شده است.
امیرعبداللهیان در عین حال تاکید کرد: موضوعاتی در منطقه وجود دارد از جمله موضوع یمن، مسائل مربوط به سوریه و افغانستان و حتی مربوط به منازعه در اوکراین که هرکدام سازوکار دوجانبه خود را دارد. درباره یمن طبعا این طرفهای یمنی هستند که نسبت به آینده کشورشان تصمیم خواهند گرفت اما جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه گفتوگو و مذاکره را در این چالشها و منازعات منطقهای محور اصلی میداند و معتقدیم تداوم جنگ چه در اوکراین، چه در یمن و چه در دیگر حوزهها در منطقه غرب آسیا راهحل نیست، بلکه شرایط را پیچیدهتر میکند.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان کرد: امیدواریم در چارچوب توافقی که انجام شده علاوه بر 2 ملت همه کشورهای مسلمان در منطقه از مواهب آن برخوردار شوند.
وی ادامه داد: طبعا کشورها در راستای منافع خودشان اقدام خواهند کرد و اینگونه نیست که در این توافق تصمیمات کشورها، تصمیمات نیروهای مقاومت منطقه در مقابل تجاوزگریها و تهدیدات رژیم صهیونیستی نادیده گرفته شود. هر موضوعی در جای طبیعی خود قرار دارد و بازگشت روابط ایران و عربستان به حالت طبیعی در چارچوب این گفتوگوها و مذاکرات انجام میشود.
* سفر علی باقری به مسقط؛ رایزنی با وزیر خارجه و معاون وزیر خارجه عمان
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در سفر به مسقط با وزیر خارجه و معاون وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتوگو کرد. علی باقری که به منظور برگزاری کمیته مشورتهای سیاسی به مسقط سفر کرده با «بدر السید البوسعیدی»، وزیر خارجه عمان همچنین «شیخ خلیفه الحارثی» معاون وزیر خارجه عمان دیدار و گفتوگو کرد. گفتنی است وزرای امور خارجه ایران و سلطنت عمان نیز روز جمعه ۱۹ اسفندماه تلفنی گفتوگو کردند. در گفتوگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، بدر السید البوسعیدی، وزیر خارجه عمان ضمن ابراز خرسندی از توافق شکلگرفته بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، از طرف خود و دولت عمان به وزیر امور خارجه کشورمان تبریک گفت. امیرعبداللهیان نیز از تلاشهای قبلی عمان در زمینه حصول توافق بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی تشکر و قدردانی کرد.
ارسال به دوستان
برگزاری دادگاه سردار حاجیحسنلی در باکو متعاقب درگذشت مشکوک حاجی شاهین حسنلی
رژیم باکو شمشیر را برای شیعیان از رو بسته است
موج بازداشت و محاکمه شخصیتهای مذهبی توسط رژیم باکو ادامه دارد. در همین راستا، نخستین جلسه دادگاه شیخ سردار حاجیحسنلی از روحانیون برجسته جمهوری آذربایجان برگزار شد. او که نخستین طلبه در جمهوریهای سابق شوروی است که به دست مقام معظم رهبری معمم شده از شاگردان خصوصی مرحوم آیتالله میانجی بوده و از محضر عارف بزرگ مرحوم آیتالله العظمی بهجت بهرهمند شده است. به گزارش تارنمای گیپرسیلکا، پنجشنبه گذشته (9 مارس) در جلسه مقدماتی دادگاه حجتالاسلام حاجیحسنلی، وکیل او جواد جوادف ۲ درخواست ارائه کرد که نخستین درخواست، ختم رسیدگی به این پرونده بود. درخواست دیگر این بود که در صورت عدم تفهیم اتهام، قرار بازداشت تغییر کند. جلسه بعد یک هفته پس از آن یعنی پنجشنبه همین هفته برگزار خواهد شد. شیخ سردار خود را از اتهاماتی که رژیم باکو به او واردکرده مبرا میداند و وکیل او نیز اتهامات مزبور را بیاساس دانسته است. جوادف در این رابطه گفت: «متاسفانه دادگاه هیچ دادخواستی را نپذیرفت و پرونده را به دادگاه فرستاد و در محاکمه سعی خواهیم کرد بیگناهی وی را ثابت کنیم. امیدواریم حتی در این چارچوبها نیز بتوان تصمیم عادلانهای اتخاذ کرد». این روحانی مبارز شیعه چند سال پیش به اتهام اقامه نماز جمعه دستگیر و به 3 سال حبس محکوم شده بود. تلاشهای او در راستای استقلال روحانیت از درباری شدن در تداوم خط انقلاب اسلامی باعث شده او مورد خشم حاکمیت جمهوری آذربایجان قرار بگیرد.
اخیرا درگذشت حاجی شاهین حسنلی، روحانی محبوب شیعه که مسجد مشدی داداش را تبدیل به تنها حسینیه پرجمعیت باکو کرده بود، با ابهامات زیادی همراه بوده است. برخلاف روایت رسمی رژیم باکو، بسیاری از دوستداران مرحوم حسنلی معتقدند او به مرگ طبیعی فوت نکرده و یکی از قربانیان روند سرکوب و دستگیری شیعیان آذربایجان در ۲ ماه اخیر بوده است.
این در حالی است که شاهین حسنلی یکی از معدود روحانیون آذری بود که برگزاری هیاتها و مراسم مذهبی توسط او البته منوط به منع هر گونه شعار سیاسی از سوی رژیم علیاف تحمل میشد. با این حال حامیان او معتقد هستند با وجود رویکرد سیاسی متفاوت، او و روحانیونی چون سردار حاجیحسنلی، هدف مشترکی را در جهت بهرهبرداری از ظرفیتهای انقلابی شیعی در جامعه جمهوری آذربایجان دنبال میکردند. البته به نظر میرسد رژیم باکو، تحت تاثیر ارتباطات صهیونیستی دیگر حتی رویه شیعه سکولار را هم برنمیتابد.
سرکوبهای اخیر، مرگ حاجی شاهین حسنلی و برگزاری دادگاه شیخ سردار حاجیحسنلی، میتواند پیام دیکتاتوری الهام علیاف برای ایجاد خوف و خفقان هرچه بیشتر در کشوری باشد که بیشترین نسبت جمعیت شیعیان را در جهان داراست و در عین حال تنها کشور با اکثریت شیعه محسوب میشود که همپیمان اسرائیل است.
ارسال به دوستان
برگزاری سمینار معادلات ژئوپلیتیک قفقاز، نقشآفرینان منطقهای و فرامنطقهای
آیا ایران حضور معنادار اسرائیل یا ناتو در قفقاز را تحمل خواهد کرد؟
منطقه قفقاز سال 2020 شاهد جنگی بود که شاید ابتدا کسی تصورش را هم نداشت این جنگ چه پیامدهایی میتواند داشته باشد. جنگ موسوم به قرهباغ که در ظاهر بین جمهوری باکو و ارمنستان رخ داد اما در واقع بازیگران منطقهای و فرامنطقهای بسیاری را با خود همراه کرد؛ جنگی که اگرچه دور اول آن تابستان و پاییز سال 1399، 44 روز به طول انجامید و منتهی به الحاق بخشی از قرهباغ به باکو شد اما پیشرویهای خزنده نیروهای این جمهوری تحت القائات رژیم صهیونیستی، ناتو و ترکیه تا امروز ادامه داشته و حتی سر از استان سیونیک ارمنستان در مرز با ایران درآورده است. رژیم علیاف امروز با پشتیبانی ترکیه ادعاهای جدیدی مطرح میکند که علاوه بر استان سیونیک ارمنستان، راهروی لاچین و زنگزور را نیز در بر میگیرد، یعنی نقاطی که در صورت جابهجایی مرزی، ارتباطات کهن و منافع کشورمان را در منطقه قفقاز دستخوش تغییرات اساسی خواهد کرد. در همین راستا دیروز در همایش سمینار «معادلات ژئوپلیتیک قفقاز، نقشآفرینان منطقهای و فرامنطقهای» که به مدت ۷ ساعت در تهران برگزار شد، 15 نفر از اساتید دانشگاه و کارشناسان برجسته این حوزه تبعات جنگ موسوم به قرهباغ 2020 و تهدیدات منطقهای ناشی از آن برای جمهوری اسلامی ایران را بررسی کردند. این سمینار در قالب یک افتتاحیه و ۳ نشست برگزار شد که اهمیت تاریخی استان سیونیک و منطقه قرهباغ در قفقاز، تهدید امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در مرزهای شمال غرب و تهدید امنیتی ارمنستان و همچنین اهمیت روابط ایران و ارمنستان تحت گفتمان ۲ ملت و یک تمدن، رئوس اصلی مباحث طرح شده در آن را شامل میشد. این جلسه با سخنرانی الهه کولایی، عضو هیات علمی و رئیس مرکز مطالعات اوراسیای دانشگاه تهران و با تاکید او بر تغییر موازنه قدرت در قفقاز بعد از جنگ 44 روزه قرهباغ آغاز شد. او تشکیل محور ترکیه - آذربایجان - اسرائیل در منطقه و پیگیری پروژه محرومسازی ایران از منافع خود در منطقه متناسب با سازوکارهای قدرت در روابط بینالملل بویژه بین آمریکا و روسیه را نیازمند ارزیابی جدی در کشور دانست و در این باره نسبت به برخی تحولات هشدار داد. حسین احمدی، مدیر پژوهشکده تاریخ معاصر از دیگر سخنرانان سمینار که تجربه تاریخنگاری میدانی از محل مناقشه قرهباغ را دارد، ضمن اشاره به مساله هویتسازی و جعل هویت برای جمهوری باکو، این کشور را فاقد مولفههای قدرت در سطحی دانست که بخواهد به تنهایی محلی از اعراب در منطقه داشته باشد. با این حال او هم ترکیه را پشتیبان اصلی جمهوری باکو برای تحرکات و ماجراجوییهای نظامی - امنیتی در منطقه معرفی کرد. او به قرارداد 1994 آنکارا و باکو اشار کرد که به ترکیه اجازه میدهد در صورتی که شریک قفقازیاش با تهدید خارجی مواجه شود، حتی بدون اجازه از رژیم باکو برای مقابله با تهدید، نیروی نظامی به آذربایجان اعزام کند. مدیر پژوهشکده تاریخ معاصر معتقد است این تهدید از نظر ۲ کشور فقط میتواند یک مصداق داشته باشد و آن ایران است. احمدی ضمن ابراز همدردی با زلزلهزدگان ترکیه به این واقعیت غیرقابل انکار اشاره کرد که اگر این واقعه در خاک همسایه غربی رخ نداده بود، چه بسا الان شاهد جنگ دیگری در جنوب ارمنستان بودیم. با این حال او پیشبینی کرد این جنگ اجتنابناپذیر است و فقط زمان آن به تاخیر افتاده است. به گفته احمدی، از آنجا که تاریخ 8000 ساله ایران حکایت از بحرانمحوری سرزمین ایرانیان دارد، کشورمان برای مواجهه با بحران فعلی قفقاز چارهای جز همبستگی اقتصادی - نظامی - امنیتی با ارمنستان ندارد. شعیب بهمن، مدیر موسسه مطالعات جهان معاصر نیز در این سمینار درباره اهمیت تاریخی استان سیونیک و منطقه قرهباغ در قفقاز سخن گفت. او با اشاره به پشتیبانی ناتو و انگلیس از جنگ 2020 قرهباغ اذعان کرد جمهوری باکو در این جنگ دست برتر را داشت و میتوانست پیشرویهای بیشتری در آن مقطع داشته باشد اما اینکه چرا در آن زمان جنگ متوقف شد، جای تامل و تحلیلهای عمیقتری دارد که بخشی از آن را در تغییر منطقه و میدان جنگ میتوان دید که امروز در استان سیونیک شاهدش هستیم؛ به حدی که امروز این بخش جنوبی ارمنستان به کانون اصلی قفقاز تبدیل شده و از دست رفتن این بخش علاوه بر ارمنستان برای ایران نیز تبعات تلخی به همراه خواهد داشت. بهمن نقش جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات اخیر قفقاز را همانند نقش ما درباره جریانهای تکفیری در سوریه برشمرد، یعنی همان طور که در شامات ایران وارد عمل شد، اگر لازم باشد در مرزهای ارمنستان و آذربایجان نیز برای دور کردن تهدیدات باید وارد عمل شود. به گفته او همانطور که روسیه برای مقابله با تهدیدات خارجی، جنگ اوکراین را آغاز کرد، در صورت حضور معنادار اسرائیل یا ناتو در منطقه قفقاز، این امکان برای ایران هم فراهم است که پاسخ تهران مشابه همان پاسخ روسیه در قبال اوکراین باشد. آنا گریگوریان، نماینده مجلس ارمنستان نیز در این نشست گزارش مفصلی تحت عنوان «اشغال خزنده» از وضعیت امنیتی امروز استان سیونیک ارائه کرد. بر مبنای این گزارش، سیونیک به عنوان بزرگترین استان ارمنستان، 75 درصد حوزه صنعت و معدن این کشور را در خود جا داده است. به گفته گریگوریان، اشغال خزنده سیونیک توسط باکو از بعد از جنگ 2020 آغاز شده و مرزهای ایران و ارمنستان را تحت تاثیر قرار داده به حدی که حجم حمل بار از ایران در این مرز تغییر محسوسی کرده است. نماینده اپوزیسیون ارمنستان از انفعال دولت کشور متبوع خود و همچنین مسکو نیز انتقاد کرد که چرا در مقابل نقض دائمی صلح توسط باکو اقدامی موثر انجام نمیدهند.
گودرز رشتیانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و سیدمحمدرضا دماوندی، مدیرعامل انجمن دوستی ایران و ارمنستان نیز نتیجه پژوهشهای خود درباره کریدور ادعایی زنگزور را ارائه کردند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تصویب طرح جنجالی و ادامه تظاهرات بزرگ ضد مکرون
مجلس سنای فرانسه با وجود اعتراضات گسترده مردمی، با اکثریت آرا به طرح جنجالی اصلاحات بازنشستگی امانوئل مکرون، رئیسجمهور این کشور رای داد. مجلس سنای فرانسه سرانجام شامگاه شنبه با 195 رای موافق در مقابل 112 رای مخالف، لایحه اصلاحات بازنشستگی را تصویب کرد؛ طرحی که عامل صدها ساعت جدال نمایندگان در سنا و تظاهرات میلیونها نفر در شهرهای مختلف فرانسه شده بود. الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه در توئیتی نوشت: «این مرحله مهمی در تکمیل اصلاحاتی است که آینده حقوق بازنشستگی ما را تضمین میکند. تمام تلاش خود را انجام میدهم تا اطمینان حاصل کنم که این اصلاحات در روزهای آینده تصویب میشود». اکثریت سناتورها پیش از این پنجشنبه شب به ماده متناظر اصلاحات در پیشنویس قانون رای مثبت داده بودند و اکنون کل پیشنهاد اصلاح حقوق بازنشستگی پذیرفته شده است. اکنون انتظار میرود که این پیشنویس چهارشنبه آینده توسط کمیته مشترکی متشکل از اعضای مجلس سفلی و علیا مورد بررسی قرار گیرد. در صورت موافقت کمیته، رایگیری نهایی در هر دو مجلسین پارلمان احتمالا پنجشنبه آتی برگزار خواهد شد. در حال حاضر، نتیجه این رایگیری در مجلس سفلی، یعنی شورای ملی، هنوز نامشخص به نظر میرسد و حزب مکرون برای کسب اکثریت آرا به احزاب متحد خود نیازمند است.
یکی از نخستین تبعات مستقیم طرح مکرون، افزایش تدریجی سن بازنشستگی فرانسویها از 62 به 64 سال است.
همچنین مناقشه درباره تعداد سالهای اشتغال نیز به نفع دولت مکرون مغلوبه میشود. قبلا 41 سال سابقه کاری برای مستمری کامل لازم بود اما در آینده باید 43 سال باشد.
اینها مهمترین انگیزههای صدها هزار نفر بود که روز شنبه در سراسر این کشور علیه اصلاحات دولتی بازنشستگی دست به تظاهرات زدند. وزارت کشور فرانسه تعداد تظاهراتکنندگان را 368 هزار نفر برآورد کرده است. این در حالی است که چهارشنبه گذشته بر اساس آمارهای غیررسمی، یک میلیون فرانسوی با تظاهرات علیه این طرح به پیشواز رایگیری در سنا رفته بودند.
اتحادیههای صنفی این کشور خواستار تظاهرات و اعتصابات بیشتر در چهارشنبه هفته جاری شدهاند. آنها در یک بیانیه مشترک از دولت خواستند تا یک نظرسنجی از شهروندان انجام دهد.
دلیل اتخاذ این تصمیم جنجالی توسط رژیم مکرون، افزایش جمعیت بازنشستگان است و اینکه صندوق بازنشستگی فرانسه با کسری بودجه قریبالوقوع مواجه است. از طرف دیگر کارمندان و کارگران فعلی باید با کمکهای خود حقوق بازنشستگی بسیاری از مستمریبگیران را بپردازند.
***
معاون وزیر کشور:
سازمان اطلاعاتی فرانسه در ایران توطئه میکند
معاون سیاسی وزیر کشور از توطئه سازمان اطلاعات خارجی فرانسه پرده برداشت. محمدرضا غلامرضا گفت: «تصور همگان این است که آمریکاییها و انگلیسیها، بیشترین ارتباط را با رژیم صهیونیستی دارند، درست است اما آن چیزی که شاید افکار عمومی کمتر بداند، نقشی است که سازمان اطلاعات خارجی فرانسه در خیلی از توطئهها در منطقه داشته و اتاق عملیاتهایی که صهیونیستها در جنوب غرب آسیا انجام میدادند، در فرانسه تشکیل میشد. این موضوع در دورهای به دلایلی کاهش یافته و به هلند منتقل میشود و بعد دوباره شدت میگیرد». معاون سیاسی وزیر کشور حلقه واسط عناصر نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با صدام را فرانسه اعلام کرد و گفت: «نمیخواهم بگویم صدام سودای اشغال ایران را نداشت اما فرانسویها از محرکان اصلی او و رژیم بعث و عناصر اطلاعاتی و نظامی رژیم طاغوت بودند».
***
ژنرال تحت تحریم آمریکا وزیر دفاع جدید چین
در بحبوحه تنشها میان چین و آمریکا، دیروز یک ژنرال چینی که تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته است به عنوان وزیر دفاع جدید این کشور منصوب شد.
به گزارش فایننشال تایم، دولت چین با انتخاب ژنرال لی شانگفو در حقیقت موانع جدیدی را برای گفتوگوی نظامی میان چین و ایالات متحده در شرایطی ایجاد خواهد کرد که ۲ کشور نگرانند تنشهای ژئوپلیتیکی به درگیری منجر شود. بر اساس این گزارش، لی شانگفو، مهندس هوافضا که قبلا در سطح بینالمللی حضور پررنگی نداشته، پاییز(اکتبر) گذشته توسط حزب کمونیست چین به عضویت کمیسیون نظامی مرکزی که عالیترین نهاد نظامی این کشور است، درآمد، بنابراین از همان زمان احتمال میرفت او به عنوان وزیر دفاع جدید چین منصوب شود. لی شانگفو در حالی به این سمت رسیده که اخیرا «چین گانگ» وزیر خارجه چین هشدار داده بود قطعا درگیری با آمریکا انجام خواهد شد مگر آنکه واشنگتن مسیر و رویکرد خود را تغییر دهد. سال ۲۰۱۸، شانگفو به دلیل آنچه تعامل با افراد وابسته به بخش دفاعی یا اطلاعاتی روسیه خوانده میشد، در لیست تحریمهای آمریکا قرار گرفت. او در آن زمان به عنوان مدیر یک سازمان چینی فعالیت میکرد که برای ارتش آزادیبخش خلق تسلیحات خریداری میکرد و به دلیل نقشی که در خرید جنگندههای سوخو-35 و سامانههای ضدهوایی اس-۴۰۰ روسی ایفا کرده بود، هدف تحریمها قرار گرفت. این روزنامه انگلیسی مدعی است وزیر دفاع چین از قدرت نسبتا کمی برخوردار است اما به این دلیل در کانون توجه قرار خواهد گرفت که تنشها با آمریکا بر سر تایوان و اخیرا اختلاف آنها بر سر بالن چینی که واشنگتن پس از عبور از حریم هوایی ایالات متحده سرنگون کرد، ارتباط بین ۲ رقیب نظامی را مختل کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|