|
ارسال به دوستان
35 دیوارنگاره با موضوعات دینی، ملی و فرهنگی در سال 1401 بر دیوار شهر نقش بست
رسانه دیواری
گروه فرهنگ و هنر: در سال 1401 میدان ولیعصر(عج) و میدان فاطمی تهران به همراه میدان امام حسین(ع) شیراز منقش به 35 دیوارنگاره با موضوعات مختلف شدند. به گزارش «وطن امروز»، حدود یک دهه پیش اتفاقی تازه در پایتخت رخ داد و شهروندان شاهد دیوارنگارهای بزرگ در میدان ولیعصر(عج) شدند. همه ویژگی این دیوارنگاره به ابعاد بزرگ آن بازنمیگشت، بلکه هر بار یک اثر هنری روی آن نقش میبست و توجه رسانهها و مردم را به خود جلب میکرد. دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) حالا صاحب هویت است و مثل یک رسانه جریانساز عمل میکند. خانه طراحان انقلاب اسلامی وابسته به سازمان هنری - رسانهای اوج، امسال سراغ میدان فاطمی تهران و میدان امام حسین(ع) شیراز هم رفت و در مجموع 35 اثر در این ۳ مکان نصب کرد. در این گزارش به موضوعات این ۳ دیوارنگاره در سال 1401 نگاهی داریم. خانه طراحان همچنین در سال 1401 بیش از 200 پوستر، موشن و محصولات گرافیکی در مناسبتهای مختلف مذهبی، ملی و اجتماعی منتشر کرد. پاسداشت شهدای امنیت و حمایت از تیم ملی فوتبال کشورمان در جامجهانی بیشترین محتوای تولید شده است.
* هواتو دارم...
در آستانه سال نو و جشن نیمهشعبان نخستین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) در سال 1401 اکران شد. این دیوارنگاره با عنوان «هواتو دارم...» ذیل پوششی به همین نام جهت مشارکت در شادی عمومی و کمک به نیازمندان طراحی شد و به نمایش در آمد.
* ستارههای زمین و...
در ماه مبارک رمضان ۳ دیوارنگاره در میدان ولیعصر(ع) نصب شد که اولی با عنوان «ستارههای زمین» دارای این شعار بود: «با آمدن ماه ضیافت الهی، از لحظات آن بهره بگیریم و با خواندن قرآن کریم، نور را به خانههای خود میهمان کنیم». ۲ اثر دیگر با نام «القدس هی المحور» و «عیدنا فی القدس» برای بزرگداشت روز جهانی قدس بود.
* کا - همدردتم
حادثه تلخ فروریختن ساختمان متروپل آبادان سوژه دیوارنگارهای شد که هدف آن همدردی با داغدیدگان این حادثه بود. این اثر 8 خرداد در میدان ولیعصر(عج) به نمایش در آمد. «کا همدردتم» اشاره به پویشی داشت که همزمان با اعلام روز عزای عمومی شکل گرفت.
* به فکر آب باش
معضل کمآبی در کشور، سوژه دیوارنگارهای با نام «به فکر آب باش» شد که مردم را به صرفهجویی در مصرف آب توصیه میکرد. این اثر 25 خرداد بر میدان ولیعصر(عج) نقش بست. در دیوارنگاره جمله «ذخایر آب رو به اتمام است» به عنوان یک هشدار مورد استفاده قرار گرفت.
* عاشق شوید
همزمان با هفتم تیر، سالروز شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یارانش، دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به این مناسبت اختصاص یافت. شعار دیوارنگاره برگرفته از گفتار دکتر بهشتی بود: «تا آدم این عقل حسابگر و معاملهگر را از خانه تنش بیرون نکند، عشق خدا به خانه دلش قدم نگذارد. عاشق شوید، برادرها و خواهرها عاشق شوید، زندگی به عشق است. عقل به آدم زندگی نمیدهد». تصویر شهید بهشتی میان یارانش در جایی پر از گل به همراه عنوان «عاشق شوید» حس خوشایندی در مخاطب ایجاد میکرد.
* بهترین عید، بهترین هدیه
به مناسبت عید غدیر خم، دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به پویش «هدیه اسباببازی» برای تکریم کودکان ایران زمین اختصاص یافت. در این اثر هنری، جمله «بهترین عید، بهترین هدیه» به همراه تصویر بچههایی کادو در دست، دیده میشد و آنها را ترغیب به خوشحال کردن بچههای نیازمند ولو در اندازه دادن یک هدیه ساده میکرد.
* مباهله
در چند سال اخیر، واقعه مهم و ارزشمند مباهله به عنوان سندی روشن از حقانیت پیامبر اسلام(ص) بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) نیز به مناسبت ۲۴ ذیالحجه، سالروز مباهله حضرت محمد(ص) به این موضوع اختصاص یافت. شعار دیوارنگاره نیز این بود: «اگر که دست جهان، قدرت مقابله داشت/ چرا برابر حق، ترس از مباهله داشت؟»
* ای آفتاب دین مرا دریاب ارباب
حسن روحالامین جزو هنرمندانی است که هر بار با خلق یک اثر جدید مخاطبان را شگفتزده میکند. در ماه محرم امسال نیز اثری ویژه از او بر دیوارنگاره میدان ولیعصر(ع) با عنوان «آفتاب دین...» نقش بست که با زبان هنری این مفهوم را القا میکرد که امام حسین(ع) دست همه را میگیرد.
* دولت مردم
5 شهریور، همزمان با فرا رسیدن سالروز شهادت شهیدان رجایی و باهنر، به مناسبت گرامیداشت هفته دولت دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(ع) رونمایی شد. شعار دیوارنگاره پیشنهادی بود به دولتمردان که باید در خدمت مردم باشند. شعار دیوارنگاره این بود: «ثمر دارد به میدانها رسیدن/ شنیدن کی بود مانند دیدن».
* راه قدس از کربلا میگذرد
با فرا رسیدن اربعین حسینی، جدیدترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) با جمله امام خمینی(ره) که فرمود «راه قدس از کربلا میگذرد» رونمایی شد.
* به رنگ ایران
دوم مهرماه نخستین دیوارنگاره میدان فاطمی تهران با عنوان «به رنگ ایران» در معرض دید مردم قرار گرفت. این اثر به مناسبت هفته دفاعمقدس طراحی شد که در آن تصویر یک رزمنده و یک پرستار در زمینه پرچم ایران جزو نشانههای پررنگ بود. مفهوم طرح این بود که مقاومت ادامه دارد.
* برای ایران
در روزهایی که کشورمان گرفتار آشوب و بدخواهی دشمنان شده بود، دیوارنگارههای میدان ولیعصر(عج) و میدان فاطمی رنگ و بوم ایران گرفت. دیوارنگاره «دور از تو اندیشه بدان» 12 مهر اکران شد که یک تمبر پستی با نقشه ایران در مرکز آن قرار داشت و در چهارگوشه آن نیز ۴ نماد از آثار مذهبی، فرهنگی و طبیعی از چهارگوشه کشورمان نقش بسته بود. در ۲ سوی تمبر هم بیتی از ترانه معروف «ای ایران» سروده حسین گلگلاب قرار داشت: «دور از تو اندیشه بدان، پاینده مانی تو جاودان». «ایران یکپارچه» با تاکید بر لزوم پاسداری از وطن، دیگر دیوارنگارهای بود که در میدان ولیعصر(ع) به نمایش در آمد؛ با شعر حکیم ابوالقاسم فردوسی: «اگر سر به سر تن به کشتن دهیم/ از آن به که کشور به دشمن دهیم». دیوارنگاره «نقش جان» نیز در میدان فاطمی با شعار «هرگزم نقش تو از لوح دل و جان نرود» نصب شد.
* زنان سرزمین من ایران
21 مهر از دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) با شعار «زنان سرزمین من ایران» همراه با تصاویر زنان شاخص ایرانزمین رونمایی شد اما برخی صاحبان تصاویر اعتراض کردند و خواهان حذف عکس خود شدند. یک روز بعد دیوارنگارهای بدون عکس بانوان و صرفا با شعار «زنان سرزمین من ایران» جایگزین شد. هدف این دیوارنگاره پاسداشت مقام زن بود و این شعار بر پیشانی آن نقش بست: «این کهن بوم و بر به یمن همه شما بانوان ایرانی جاودانه خواهد ماند».
* ایران و جام جهانی
در آستانه برگزاری مسابقات جامجهانی 2022 قطر، دیوارنگارهها همسو با این رویداد طراحی و نصب شدند. نخستین اثر «همه نامداران ایرانزمین» نام داشت که از پهلوانان و اساطیر ایرانی مثل رستم، آرش، گردآفرید و... بهره میبرد؛ در حالی که اعضای تیم ملی را بدرقه میکردند. «تا پای جان برای ایران» نام ۲ دیوارنگارهای بود که در میدان ولیعصر(عج) و میدان فاطمی، با ۲ تصویر متفاوت و در راستای حمایت از تیم ملی فوتبال کشورمان رونمایی شد. بعد از پایان مسابقات، دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به منظور قدردانی از تلاش ملیپوشان با شعار «هواداریت میکنیم تا ابد» در معرض دید عموم قرار گرفت.
* عمریست دخیلم...
سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) سوژه دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) و میدان فاطمی شد. در اولی با عنوان «عمریست دخیلم به ضریحی که نداری» این روایت پیوست شده بود: حضرت فاطمه(س) در جواب امام حسن(ع) که پرسیده بودند: چرا برای همسایگان و دیگران دعا میکنید و برای خود دعا نمیکنید؟ فرمودند: «الجارُ ثُمَّ الدّارُ؛ اول همسایه سپس خانه خود» «مزار بینشان» عنوان دیوارنگاره میدان فاطمی بود. موضوع این دیوارنگاره با شعار «آخر حرم میسازد ایرانم برایت» به آرزوی دیرینه شیعیان برای ساخت حرم برای حضرت زهرا(س) اشاره داشت. همچنین 6 دی دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به پیشواز 200 شهید تازه تفحص رفت؛ با این عنوان: «یا فاطمه(س) تو مادر رزمندگانی».
* جان فدا
در آستانه فرارسیدن سومین سالروز شهادت حاجقاسم سلیمانی دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به ایشان اختصاص یافت. حسن روحالامین در مقام نقاش این اثر سراغ غیورمردان و شیرزنانی رفت که جان خود را فدای ایران کردهاند. در این طرح، همچنین تصویر حاجقاسم سلیمانی به عنوان ادامهدهنده راه دلیرمردان و شیرزنانی چون: بیبیمریم، میرزا کوچکخان، علیمردانخان، رئیسعلی دلواری، فرنگیس، پیشمرگان کرد، اقوام غیور بلوچ و شهدای دفاعمقدس به چشم میخورد.
* مامان مهربونم
دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) 20 دی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه(س) و روز مادر به این موضوع اختصاص یافت. شعار دیوارنگاره یعنی «مامان مهربونم همه خوبیهات یادم میمونه» در راستای پویشی به همین نام قرار داشت.
* داغ سنگین
17 دی سالگرد سانحه دردناک سرنگونی هواپیمای اوکراینی بود که دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) به این مناسبت اختصاص یافت؛ با این شعر: کی میرود از یادمان غمگینی این داستان».
* پاسدار اقتدار ایرانیم
روز 2 بهمن دیوارنگاره میدان فاطمی در پاسخ به اقدام بزدلانه پارلمان اروپا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی شد که در شرح آن آمده بود: «همانگونه که سردار دلها را به جرم مبارزه با تروریسم به شهادت رساندند، سپاه را به جرم مبارزه با زورگویی، سازمان تروریستی نام نهادند اما نمیدانند سپاه نیست که مقابل آنان ایستاده است، این غیرت ایرانی یک ملت است که تاب و توان از زورگویان عالم گرفته است».
* زائران بهشت
12 بهمن نخستین دیوارنگاره میدان امام حسین(ع) شیراز به یاد شهدای مظلوم شاهچراغ رونمایی شد. این اتفاق در راستای تلاش خانه طراحان برای گسترش دیوارنگاره در سطح کشور است. در شرح دیوارنگاه زائران بهشت از یک شعر استفاده شد: «بگذار که در معرکه بیسر گردیم، با لشکر آفتاب برمیگردیم/ هنگام شهادت است آغاز حیات، ما را بکشید زندهتر میگردیم».
* عرصه سیمرغ
همزمان با چهلوچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب و دهه مبارک فجر میدان فاطمی رنگ و بویی متفاوت گرفت و پذیرای دیوارنگاره «عرصه سیمرغ» شد. در این اثر هنری، سیمرغ به عنوان نماد موفقیت ایران مورد استفاده قرار گرفت. شعارش نیز این بود: «برخیز، که فجر انقلاب است امروز/ بیگانهصفت، خانه خراب است امروز/ هر توطئه و نقشه که دشمن بکشد/ از لطف خدا، نقش بر آب است امروز».
* سینما کلید پیشرفت
آغاز چهلویکمین جشنواره فیلم فجر سوژه دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) شد که سیمرغ، مردم و سالن سینما نشانههای شاخص آن بود. شعار دیوارنگاه برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از کارگردانان سینما و تلویزیون در 23 خرداد 1385 بود: «من میگویم الان کلید دست شما [سینماگران] است. من شأن سینما را این میدانم. من میگویم امروز کلید پیشرفت این کشور، به میزان زیادی دست شماست».
* عمود این خیمهایم
دومین دیوارنگاره میدان امام حسین(ع) شیراز به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی شد؛ با این شعار: «پیامت ای امام «استقلال، آزادی» نقش جان ما است».
* ای مهر جهانآرا محمد(ص)
28 بهمن به مناسبت مبعث نبیاکرم اسلام(ص) دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) مورد بهرهبرداری قرار گرفت. محمد امجد، نماینده خانه طراحان انقلاب اسلامی درباره این اثر گفت: «دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) بر اساس شرایط کنونی جامعه طراحی و اجرا شده است و هدف این بود از طریق آن وحدت و مودت به بهترین شکل ممکن به نمایش درآید. پرچمهای به کار رفته در این طرح، متعلق به کشورهای منطقه و جهان اسلام است که با توجه به قرابت با حضرت رسول(ص) پرچم این کشورها انتخاب شده است.
* بهار تویی که میآیی
تازهترین دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) همزمان با میلاد باسعادت حضرت صاحبالزمان(عج) با شعار «بهار تویی که میآیی» رونمایی شده است. روی این دیوارنگاره چنین نوشته شده است: «پایان این بیقراری بهشت است/ بهشتی که سرخوش زدیدار یاری». در این دیوارنگاره مردان و زنان کشورمان از قومیتهای مختلف در حالی دیده میشوند که چشم انتظار فرج امام مهدی(عج) تعالی هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
پوستر فیلم «غریب» رونمایی شد
در آستانه اکران فیلم سینمایی «غریب» به عنوان یکی از فیلمهای اکران نوروزی، از پوستر این اثر رونمایی شد. به گزارش «وطن امروز»، «غریب» به کارگردانی محمدحسین لطیفی محصول سازمان هنری - رسانهای اوج است که مقطعی از زندگی شهید محمد بروجردی را روایت میکند. این فیلم که از چهارشنبه ۲۴ اسفند اکران خود را آغاز میکند، علاوه بر دریافت بیشترین تعداد جایزه در جشنواره فیلم فجر، به عنوان بهترین فیلم جشنواره مقاومت نیز شناخته شد. در خلاصه داستان «غریب» آمده است: سال ۱۳۵۸ با بالا گرفتن اختلافات گروههای مسلح سیاسی از جمله کومله، دموکرات و...، شهید محمد بروجردی به همراه اندک همرزمانش، برای سامان دادن به اوضاع و رسیدگی به شرایط مردم راهی غرب کشور شدند. اوضاع نابسامان و اوجگیری دستهبندیها شرایط را برای فرمانده جوان منطقه غرب پیچیدهتر کرد. تنها یک جرقه برای انفجار کافی بود. عوامل فیلم سینمایی «غریب» عبارتند از کارگردان: محمدحسین لطیفی، بازیگران: بابک حمیدیان، مهران احمدی، رحیم نوروزی، هژیر ساماحمدی، پردیس پورعابدینی، محمدرسول صفری، سام کبودوند، حسام محمودی، مجید اسماعیلی، فرهاد قائمیان. همچنین با حضور افتخاری: جعفر دهقان، سامیه لک، سمیرا کریمی و محمد بروجردی. مدیر فیلمبرداری: عبدالله عبدینسب، مدیر هنری: محمدرضا شجاعی، مجری طرح: افشین قلیپور، تدوین: میثم مولایی، طراح چهرهپردازی: شهرام خلج، برنامهریز و سرپرست گروه کارگردانی: احسان سجادیحسینی، مدیر روابط عمومی: مریم عرفانیان و تهیهکننده و فیلمنامهنویس: حامد عنقا.
***
اسامی مجریان سال تحویل تلویزیون اعلام شد
سیداقبال واحدی، المیرا شریفیمقدم، وحید رونقی، مجید یحیایی، سیدبشیر حسینی، حامد سلطانی و مصطفی امامی به عنوان گزینههای احتمالی اجرای برنامههای سال تحویل تلویزیون اعلام شدند. به گزارش «وطن امروز»، اقبال واحدی، المیرا شریفیمقدم، وحید رونقی، مجید یحیایی، سیدبشیر حسینی، حامد سلطانی و مصطفی امامی مجریانی هستند که این روزها نام آنها به عنوان گزینههای احتمالی اجرای برنامههای سال تحویل شبکههای مختلف سیما به گوش میرسد.
در حالی که هنوز اسامی کامل مجریهای سال تحویل به صورت رسمی اعلام نشده است، گمانهزنیهایی درباره ترکیب مجریان به گوش میرسد ولی شنیدهها حکایت از آن دارد که ترکیب مجریها نسبت به سالهای اخیر تفاوتهای زیادی داشته است.
بر اساس اخبار غیررسمی، طبق شنیدهها اقبال واحدی، المیرا شریفیمقدم، وحید رونقی، مجید یحیایی، سیدبشیر حسینی، حامد سلطانی و مصطفی امامی ۷ مجری برای اجرای ویژهبرنامههای سال تحویل شبکههای یک، ۲، ۳ و 5 هستند. معمولا برنامههای سال تحویل به صورت زنده روانه آنتن میشود ولی امسال امکان دارد برخی شبکهها به صورت ضبطی برنامه داشته باشند.
***
اضافه شدن فیلم «بچههای طوفان» به اکران نوروزی
فیلم سینمایی «بچههای طوفان» به اکران نوروزی اضافه شد. به گزارش «وطن امروز»، روحالله سهرابی، مدیرکل اداره نظارت بر عرضه و نمایش سازمان سینمایی درباره ترکیب فیلمهای اکران نوروزی با اشاره به باقی ماندن فیلمهایی چون: «ملاقات خصوصی»، «چپ راست»، «بخارست» و تعدادی فیلم دیگر بر پرده سینماها و اضافه شدن فیلمهای کمدی «فسیل» و «عروس خیابان فرشته» به اکران نوروزی، گفت: پس از ارزیابی شرایط اکران و ایجاد توازن در ژانربندی آثار روی پرده، مقرر شد فیلم سینمایی «بچههای طوفان» با مضمون کودک و نوجوان، جایگزین فیلم سینمایی «ملاقات با جادوگر» (کمدی) شود تا توازن مضمونی آثار روی پرده حفظ شود.
وی افزود: ترکیب نهایی فیلمها عبارتند از «غریب»، «فسیل»، «عروس خیابان فرشته» و «بچههای طوفان» که همراه با تعدادی از فیلمهای دیگر از جمله «ملاقات خصوصی» و «بخارست» در نوروز روی پرده خواهند رفت.
سهرابی درباره ترکیب فیلمهای اکران عید فطر هم خاطرنشان کرد: تقاضا برای اکران عید فطر متنوع و زیاد است که شورای صنفی در نخستین جلسه پس از عید درباره نحوه چینش و ترکیببندی این آثار بحث و بررسی میکند و به تصمیم نهایی خواهد رسید.
***
پیشتولید فیلم سینمایی امام حسین(ع) در عید فطر
تهیهکننده مجموعه «مریم مقدس» گفت: ساخت فیلم سینمایی امام حسین(ع) از عید فطر وارد پیشتولید جدی میشود. به گزارش «وطن امروز»، محسن علیاکبری در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: مدتهاست هیچ کاری شروع نکردهام و تمام تمرکزم را روی ساخت فیلم سینمایی فاخر امام حسین(ع) که با موضوع تبیین فرهنگ عاشورایی و قیام اباعبداللهالحسین(ع) ساخته میشود، گذاشتهام. وی خاطرنشان کرد: کار نگارش فیلمنامه به قلم داود میرباقری تمام شده است. بخشی از لوکیشنها را بازدید کردیم که امیدوارم با حل مشکل مالی، اوایل سال ۱۴۰۲ کار را شروع کنیم.
علیاکبری با اشاره به کارگردانی شهریار بحرانی برای این فیلم سینمایی، گفت عبدالحمید قدیریان نیز مدیریت هنری پروژه را بر عهده خواهد داشت. وی بدون اشاره به جزئیات دیگر این پروژه، گفت: انشاءالله برای عید فطر مشکلات را حل کنیم و به پیشتولید جدی برسیم.
ارسال به دوستان
در آستانه ماه مبارک رمضان
فراخوان جشنواره «ماهور» منتشر شد
سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران فراخوان جشنواره «ماهور» نخستین مسابقه «سحرخوانی ایرانیان» را منتشر کرد. به گزارش «وطنامروز»، سیدمحسن حسینی، دبیر جشنواره «ماهور» با اعلام این خبر گفت: در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان، سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران در نظر دارد جشنواره «ماهور» نخستین مسابقه «سحرخوانی ایرانیان» را با مشارکت انجمن موسیقی ایران برگزار کند. وی با اشاره به موسیقی رمضان به عنوان یکی از انواع شاخص و شناختهشده موسیقی مذهبی، بیان کرد: نیایش و مناجات یکی از موارد با اهمیت در ماه مبارک رمضان و دیگر مناسبات مذهبی است و از گذشتههای دور مرسوم بوده است. از این رو، جشنواره «ماهور» را با هدف آشنایی و تقویت بخش مناجاتخوانی در موسیقی مذهبی و آیینی در ۳ حوزه سحرخوانی، مناجاتخوانی و نیایش در آیینه اقوام، طراحی کردهایم که هر شرکتکننده میتواند همزمان در هر ۳ حوزه شرکت کند. حسینی درباره شرایط ارسال آثار افزود: علاقهمندان میتوانند تا 10 فروردین سال 1402 به پرتال سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران مراجعه کنند و حداکثر 3 اثر خود در هر حوزه را در قالب فایل صوتی در این سامانه بارگذاری کنند. شرکتکنندگانی که از اشعار شاعران معاصر استفاده میکنند میبایست رضایتنامه شاعر را نیز در سامانه بارگذاری کنند. ارسال به دوستان
«خروج از بنبست» روانه بازار نشر شد
روایت متفاوتی از لشکر ۲۷ محمد رسولالله(ص)
«خروج از بنبست»، جلد سوم کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ در قالب مجموعه ۱۰ جلدی حماسه ۲۷ منتشر شد.
«خروج از بنبست» دربرگیرنده عملیات مسلم در مقطع زمانی ۹ مهر تا ۲۸ آبان ۱۳۶۱ در منطقه سومار در استان کرمانشاه ایران و استان دیاله (دیالی) عراق در جبهه میانی است.
این عملیات در شرایطی برنامهریزی و اجرا شد که مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عملیات رمضان نتوانستند به اهداف مورد نظر دست یابند و روند پیروزیهای ایران در عملیاتهای موفق سال دوم جنگ متوقف شده بود.
عملیات مسلمبنعقیل به فرماندهی قرارگاه تازه تاسیس نجف اشرف با هدف آزادسازی ارتفاعات مرزی متعلق به ایران، تصرف ارتفاعات مشرف بر شهر مندلی عراق و انهدام نیروهای ارتش بعثی عراق با پیروزیهای قابل توجه ایران همراه بود.
در این عملیات، نیروهای ایران با رعایت اصل غافلگیری توانستند حدود ۱۵۰ کیلومترمربع از خاک کشور را آزاد و بیش از ۳۰ کیلومتر نیز به داخل خاک عراق پیشروی کنند. با انجام این عملیات رزمندگان اسلام توانستند برای نخستین بار از شروع تهاجم صدام وارد خاک عراق شوند.
ارسال به دوستان
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد
طراحی جایزه ویژه برای رسانه برتر سال هنرهای تجسمی
نشست صمیمانه مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه پیش از ظهر دیروز (یکشنبه ۲۱ اسفند) برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، عبدالرضا سهرابی، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد با اصحاب رسانه دیدار و گفتوگو کرد. سهرابی ضمن تبریک میلاد نورانی حضرت صاحب الزمان(عج) افزود: امیدوارم دنیا در پرتو ظهور و حضور ایشان طعم حقیقی عدالت را بچشد. وی در ادامه بیان کرد: رسانه یکی از مهمترین ارکان فعالیت ما در مرکز هنرهای تجسمی است و در طول ۱۰ ماهی که از حضور من در مسؤولیت فعلی میگذرد، همواره تلاش کردهایم روند همافزایی میان مرکز و رسانهها را تقویت کنیم. ارائه نقدهای سازنده از سوی رسانهها باعث سازندگی میشود و به مدیران کمک میکند در حوزه مدیریتی خود عملکرد بهتری داشته باشند. سهرابی در ادامه، خبری خوش به خبرنگاران داد و گفت: در سال آینده برای نخستین بار، جایزه ویژهای را به رسانه و خبرنگار برتر سال هنرهای تجسمی اعطا خواهیم کرد که جزئیات آن در آینده اعلام میشود. مدیرکل هنرهای تجسمی درباره عدم برگزاری حراج تهران و شائبه لغو مجوز آن بیان کرد: درباره عدم برگزاری حراج تهران اینطور نبوده که مجوز این رویداد صادر نشده باشد؛ یکی از رسانهها این گزاره را مطرح کرده بود که صحیح نبود. یک اشکال حقوقی در درخواست حراج تهران وجود داشت و ما به آنها گفتیم آن را اصلاح کنند تا مجوز لازم اعطا شود اما این کار انجام نشد، بنابراین ما مجوز حراج را صادر نکردیم، چون درخواستی به ما ارائه نشد. سهرابی در بخش دیگری از سخنان خود به ارائه گزارش آماری عملکرد مرکز هنرهای تجسمی طی سال جاری پرداخت و گفت: امسال در مجموع ۳۸۷ مجوز برای برگزاری نمایشگاه در نگارخانههای مختلف صادر شده است. وی افزود: در سال جاری تاکنون ۴۶ مورد صدور گواهی هنری، ۲۳۸۴ مورد صدور مجوز ورود و خروج آثار هنری، ۳۱ درخواست بررسیشده جهت برگزاری جشنواره، ۱۰ مجوز تاییدشده برای برگزاری جشنواره، ۳۲۹ مورد عضویت هنرمندان در صندوق اعتباری هنر، ۱۴۴۸ مورد تمدید عضویت هنرمندان در صندوق اعتباری هنر، ۵ مورد معرفی هنرمندان به صندوق اعتباری هنر جهت دریافت مستمری، ۳ مورد معرفی جهت دریافت کمکهای بلاعوض، ۴۱۷ مورد معرفی هنرمندان جهت بیمه و ۱۳۳ مورد معرفی هنرمندان جهت دریافت وام انجام شده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|