|
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از کتاب پروانهای که نخل شد؛ زندگینامه شهید عباس شعف، فرمانده گردان میثم تمار لشکر 27 محمد رسولالله(ص)
نخل ضدگلوله
گفتوگو با زهرا آقازاده نویسنده کتاب
شیما ناصری: آلبوم خاطرات جنگ را ورق میزنیم. مرحله سوم عملیات آزادسازی خرمشهر است. عباس همراه دوستانش در ورودی شهر خرمشهر به کمین نیروهای بعثی میخورند و بعد از درگیری شدید، عباس به شهادت میرسد. عملیات اول بازیدراز چشمش مجروح میشود، به عقب بازمیگردد و مداوا میشود اما چشم راست خود را از دست میدهد. دوباره به بازیدراز بازمیگردد و در عملیات شناسایی دیگری به کمین دشمن میخورد. مدارک شناسایی شده در دستش را به وسیله بیسیمچی که همراهش بوده به سرعت به عقب بازمیگرداند تا اطلاعات به دست دشمن نیفتد. به سمتش تیراندازی میشود. یکی از نیروهای عراقی بالای سرش میرسد و به او 2 تیر خلاص میزند. یکی به سرش که کمانه میکند و فکش را از بین میبرد و تیرخلاص دیگر به سمت چپ سینهاش اصابت میکند. بعدا مشخص میشود عباس قلبش در سمت راست بدنش بوده و تیر خلاص کارساز نبوده و جان سالم از معرکه به در میبرد.
این بخشهایی از دلاورمردی «شهید عباس شعف» فرمانده گردان میثم تمار لشکر 27 محمد رسولالله(ص) است؛ متولد دوم اردیبهشت سال ۱۳۳۸ در تهران. وی پس از دوران ابتدایی و نیمی از دوران متوسطه به دلیل اینکه پدرش فوت میکند، درس و مشق را رها میکند و برای کمک به تأمین مخارج زندگی در یک کارخانه تولید چای مشغول به کار میشود. عباس در دوران مدرسه تا فرصتی پیدا میکرد، به چاپ و پخش اعلامیههایی علیه رژیم پهلوی میپرداخت. همین موضوع و دیگر اقدامات انقلابیاش منجر شده بود معلمان و مدیران مدرسه بارها وی را بازخواست کنند. شعف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وارد سپاه میشود. بعد از گذراندن دوره مقدماتی آموزشی، برای گذراندن دورههای پیشرفته وارد فرودگاه مهرآباد میشود. پایان دوره آموزشی پیشرفته عباس همزمان میشود با آغاز جنگ تحمیلی. بر همین اساس عباس با اینکه هنوز سن چندانی نداشته، همراه دوستانش به منطقه قصرشیرین و محدوده سرپلذهاب میرود. عباس شعف در دوران دفاعمقدس چندینبار مجروح میشود. مجروحیتی که به آن اشاره شد، زمانی رخ داده بود که وی به عنوان فرمانده گردان میثم تمار تیپ ۲۷ محمد رسولالله (ص) ایفای نقش میکرد. وضعیت وی طوری بود که همرزمانش در آن عملیات از پشت بیسیم خبر شهادت عباس را به احمد متوسلیان اعلام میکنند، اما سرنوشت ایشان طوری رقم خورده بود که به صورت معجزهآسایی نجات یابد.
کتاب «پروانهای که نخل شد؛ روایت زندگی شهید عباس، شعف فرمانده گردان میثم تمار لشکر 27 محمدرسولالله»، سیودومین جلد از مجموعه بیستوهفتیهای انتشارات 27 بعثت است که توسط این انتشارات در 248 صفحه چاپ و روانه بازار نشر شده است. «زهرا آقازاده» نویسنده این اثر در این باره در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: بنده قبلاً در مجلات و روزنامههای مختلف قلم میزدم و داستان مینوشتم. قبل از نگارش کتاب شهید شعف، یک کتاب با عنوان «نجمه پلاره» از بنده به چاپ رسیده است که پیرامون زندگینامه داستانی شهید افتخار حسین از پاراچنار پاکستان بود که از زبان دختر شهید، نجمه روایت شده بود و کتاب دیگرم هم «اهالی اینجا» بود؛ خاطرات روزنوشت یک خادم از یک موکب زنانه در اربعین.
اهمیت پرداختن به زندگی و خاطرات شهدا خیلی زیاد است. بالاخره این 8 سال که گذشته بر مملکت ما، بر کشور ما و بر جوانهای ما، 8 سال خیلی مغتنم و باارزشی است. خودتان واقفید و در سخنان رهبر یا بزرگان دیگر ما میبینیم. یک فرصت فوقالعاده مغتنم بوده، حالا ما یک جورایی دورادور صحبتها را میشنویم و مباحثی که درباره دفاعمقدس وجود دارد ولی واقعاً حیف است افرادی که آنجا حضور داشتند معرفی نشوند؛ ارزشهایی که وجود داشته. واقعاً یک دوره تربیتی خیلی مغتنم و باارزش است که اگر نویسنده نتواند خودش را به مباحث و به آن آدمها نزدیک کند، مسلماً این پل را نمیتواند با خواننده خودش ایجاد کند. به نظر من ارزشش فوقالعاده زیاد هست و شبیه یک دریای بیانتهاست. با وجود تمام این کارهایی که درباره رزمندهها و خاطرات شهدا اتفاق افتاده، فکر میکنم هنوز هم جایی برای کارهای خیلی امروزی که مخاطبمحور باشد و بتواند یک ذره خودش را به مخاطب جوان و نسل جدید نزدیک کند، خالی است. ما نویسنده زیاد داریم اما نویسندهای که آن ارتباط درست را برقرار کند هنوز کم داریم و آنقدر هم ارزش دارد و آنقدر هم مطلب بالاست و مباحث عمیق است که جای کار کردن خیلی خیلی بیشتر از این هم وجود دارد.
آقازاده درباره محتوا و موضوع کتابش گفت: این اثر درباره شهید شعف است، فرمانده گردان میثم که به نظر من محتوای کتاب بیشتر از اینکه بخواهد به حواشی بپردازد، درباره شخصیت خود شهید است. شهیدشخصیت خیلی جذابی دارد، برای خود من حداقل بشدت علاقه ایجاد کرد وقتی که وارد فضای کار شدم و مصاحبهها را خواندم؛ انسانی واقعاً دوستداشتنی و تلاشگر. حس میکنم یکسری ویژگیهایی را که گمشده جوانهای امروز است عباس تماماً دارد. در واقع پرداختن به ایشان، برای خود من خیلی باارزش بود. خستگیناپذیر، پرکار، آدمی بدون ادعا و بدون نام که علاقهمند است دست به هر کاری بزند و بشدت هم بااستعداد و باهوش است. این برای من خیلی ارزشمند بود؛ این بیادعا بودن و تلاشگر بودن و اینکه دنبال هیچ نام و هیچ عنوانی نبود ولی بشدت کار راهانداز بود و هر چیزی را که روی زمین بود، دوست داشت بلندش کند و دنبال سختترین کارها هم میرفت، از انجام هیچ کاری هم ابا نداشت؛ از باربری و یک جورایی رساندن ارزاق و تدارکات به رزمندهها تا کارهای شناسایی سخت و عجیب و غریب. به خاطر همین این شهید برای من جذابیت خاصی داشتند.
آقازاده در ادامه افزود: عنوان کتاب را خودم انتخاب کردم. «پروانهای که نخل شد» بر اساس متن کتاب و برگرفته از مطالبی که داخل کتاب مطرح شده بود، انتخاب شده است. مهمترین هدف و پیام کتاب همان پرداختن به شخصیتهای داستان کتاب بود که من تمام سعیام را کردم که شخصیتها ملموس باشد، یعنی خواننده ما حس نکند از این آدمها فاصلهای دارد، فاصله زمانی که ما از دفاعمقدس گرفتیم، من خودم وقتی جنگ تمام شد 2، 3 ساله بودم، یعنی چیزی را از جنگ به یاد ندارم ولی حس نزدیکی با این آدمها داشتم و حس میکردم میتوانم درکشان کنم. هدف کتاب و پیام کتاب هم همین است، این آدمها شاید از نظر زمانی یک مقداری با ما فاصله دارند ولی از نظر هدف، از نظر زندگی و شخصیتی با ما آنقدر فاصله ندارند و آنها هم در یک فضایی شاید شبیه فضای ما بزرگ شدند. آنقدر فاصله وجود ندارد که ما حس کنیم از این آدمها دور شدهایم. فکر میکنم بهترین پیام کتاب همین است که ما هم میتوانیم زندگی شبیه عباس داشته باشیم یا ما هم توانایی داریم این مسیر را طی کنیم. عباس آدم عجیب و غریب دور از ذهنی نیست، فقط انگار یک تصمیم جدی در زندگیاش میگیرد و بر اساس آن فعالیت و کار میکند و بینهایت آدم دوستداشتنی و درجه یکی هست ولی دور از ذهن نیست و فاصلهای از ما ندارد و میشود حسش کرد.
وی در ادامه گفت: آشنایی با شهید برای من خیلی تجربه مغتنمی بود، هم شهید و هم شخصیت مادر ایشان که خیلی برای من جذاب بود. من هیچ ادعایی در این خانواده نمیدیدم و حس کردم خانواده شهید هم شبیه خود شهید آن بیادعایی و آن خلوص را ادامه دادهاند و این برای من خیلی جذاب بود. اگر بتوانم از این شهید و از این خانواده چیزی یاد بگیرم، برای خودم خیلی مغتنم و باارزش است. تعریف من از جنگ تحمیلی و 8 سال دفاعمقدس این است که واقعاً یک دانشگاه فراموش نشدنی و یک دریای بیکران و یک مخزن بینهایتی برای یاد گرفتن است؛ چه از نظر فنون جنگی، چه از نظر علمی و چه از نظر اخلاقی و شخصیتی و انسانسازی. خیلی فضای عجیب و غریبی است. شاید اگر قضیه مدافعان حرم پیش نمیآمد، برای ما نسل بعد از جنگ، حس و درک فضای جبهه و جنگ خیلی فضای عجیب و غریبی بود و این آدمها خیلی برای ما بیگانه میشدند. این همه فداکاری و این سطح از انسانیت برای ما عجیب بود ولی انگار خدا میخواست با حضور مدافعان حرم به ما نشان دهد این نسل از بین نرفتند و هستند.
آقازاده در پایان پیرامون ویژگی بارز این کتاب خاطرنشان کرد: شخصیت خود شهید؛ اینکه چه جور آدمی بود، این پلههای ترقی که خیلی با تواضع طی کرد ولی با تلاش زیاد آنها را به دست آورد؛ زندگی خیلی کوتاه ولی خیلی باارزش. عباس در 22 سالگی شهید شد و من حس میکنم لحظه لحظه این 22 سال را زندگی کرد، به معنای واقعی زندگی کرد، یعنی شاید دوره زندگیاش خیلی کم بود ولی کیفیتش فوقالعاده بالا بود؛ ویژگیای که خیلی از رزمندهها و شهدای جنگ دارند. این بالا بودن کیفیت زندگی این آدمها برای من خیلی جذاب بود، ویژگی بارز این کتاب خود شهید است که انسان واقعاً باارزشی برای من بود. درباره اینکه چطور با حوزه دفاعمقدس آشنا شدم، راستش را بخواهید هیچوقت نیت خاصی نداشتم که وارد حوزه دفاعمقدس شوم، من شروع کارم داستانی بود، یعنی دوره شرکت میکردم و داستان مینوشتم و اصلاً نزدیک این فضا نشده بودم، نمیدانم واقعاً چه اتفاقی افتاد، یک حسی به من میگوید انگار خداوند خودش من را در این مسیر قرار داد، اگرنه من انتخاب عجیب و غریبی برای این مساله نداشتم.
ارسال به دوستان
فروش 4.5 میلیاردی سینمای ایران در روز نیمبها
شتاب پرده نقرهای در آستانه عید فطر
سینماهای ایران طی روزهای گذشته با فروش فیلمهای سال جدید، نزدیک به 150 هزار مخاطب و 4 میلیارد تومان فروش داشتند. همینطور فیلمهای سال گذشته توانستند 566 میلیون تومان فروش کنند و 20,958 نفر را به سینماها بیاورند. جمع فروش کل فیلمهای سینمای ایران در سهشنبهشب به عنوان شب فروش نیمبهای بلیتها، 4.5 میلیارد شد و بیش از 170 هزار نفر به سینما رفتند.
مانند هفتههای گذشته «فسیل» ساخته کریم امینی 3 میلیارد تومان فروش داشته است. کل فروش این فیلم 63 میلیارد تومان است. این فیلم در حال نزدیک شدن به رکورد «مطرب» به عنوان پرفروش فیلم سینمای ایران است.
«جنگ جهانی سوم» که از ابتدای هفته توانست فروش قابل قبولی را آغاز کند در جایگاه دوم ایستاد. این فیلم نیز روز گذشته توانست 291 میلیون تومان فروش کند. جمع فروش این فیلم 819 میلیون تومان است.
«عروس خیابان فرشته» دیگر فیلم کمدی سینما «غریب» را پشت سر گذاشت و با 256 میلیون تومان در جایگاه سوم ایستاد. فروش کلی این فیلم نیز 4 میلیارد و 834 میلیون تومان است.
«غریب» با فاصله کمی از فیلم سوم، 227 میلیون تومان فروخته است. البته این فیلم در کل فروش خود، فیلم دوم سینماهای ایران است و 6 و نیم میلیارد تومان فروش داشته است.
جمع کل فروش سینمای کشور با فیلمهای جدید 757,064,567,500 ریال است.
گفتنی است سرانجام آثار بسته اکرانی عیدفطر یکی پس از دیگری به پرده نقرهای رسید تا در نهایت تمام آثار قبل از عیدفطر وارد چرخه اکران شوند؛ آثاریکه تا به دیروز نزدیک به 22 هزار مخاطب را در سینماها میزبانی کردهاند.
روز گذشته همچنین فیلمهای اکران عید فطر نیز به جمع فیلمهای دیگر پیوستند و فیلمهای «سه کام حبس»، «دسته دختران»، «بابا سیبیلو» و «آهنگ دو نفره» اکران شدند.
ارسال به دوستان
برگزاری انتخابات مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران در ۶ اردیبهشت
اعطای بسته تشویقی عید فطر به رسانهها
سرپرست ادارهکل صدور مجوز و امور رسانه ساترا از تشکیل مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران و رایگیری توأمان حضوری و برخط این مجمع در ششم اردیبهشت خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، حسن زارعی درباره نخستین مجمع عمومی «رصتا» (مجمع رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران) و انتخابات شورای راهبری این مجمع بیان کرد: در طول یکسال اخیر همواره این دغدغه وجود داشت که چگونه میتوان نقش سکوهای دارای مجوز از ساترا را در زمینههای مختلف بهمنظور همکاری و تصمیمگیری افزایش داد. بهترین راه برای تحقق این هدف تصویب تشکیل «مجمع رصتا» در نخستین نمایشگاه «رصتا» در سال گذشته بود.
وی افزود: این مجمع بهنوعی نهاد صنفی تصمیمساز در حوزه رسانههای صوت و تصویر فراگیر است و اعضای آن همه ۳۶۷ رسانهای هستند که از ساترا مجوز دارند اما اعضای هیاترئیسه این مجمع متشکل از 8 رسانه دارای مجوز از ساترا خواهد بود که در انتخابات ششم اردیبهشت معین خواهند شد. زارعی درباره نقش اصلی مجمع عمومی «رصتا» خاطرنشان کرد: این مجمع از بین 8 عضو هیاترئیسه خود یا سایر سکوهای دارای مجوز از ساترا، اعضایی دارای رای را برای حضور در ۱۶ شورای مشورتی ساترا مانند شورای صدور مجوز، تعیین مقررات، حمایتهای محتوایی و... معین و معرفی میکند.
سرپرست ادارهکل صدور مجوز و امور رسانه ساترا تاکید کرد: این مجمع در تحقق منافع عمومی جامعه در حوزه حاکمیتی و کاربران نقش عمدهای خواهد داشت و منشأ خیر و برکت برای کاربران و البته ساترا خواهد بود. رسانههای صوت و تصویر فراگیر با تشکیل این مجمع، هویت و نقشی تاثیرگذار پیدا میکنند. وی گفت: تاکنون ۵۷ سکو برای عضویت در هیات رئیسه در این مجمع ثبتنام کامل کردهاند و 7 رسانه دیگر هم درحال ارسال مدارک هستند اما با توجه به استقبال و درخواست رسانهها فرصت ثبتنام تا پنجشنبه ۳۱ فروردین تمدید شده است؛ در نهایت ما روز دوشنبه چهارم اردیبهشت لیست نهایی رسانههایی را که به عنوان کاندیدای هیاترئیسه ثبتنام کردهاند اعلام خواهیم کرد. زارعی درباره نحوه انتخابات «مجمع عمومی رصتا» عنوان کرد: این انتخابات ششم اردیبهشت از ساعت ۱۴ تا ۱۷ به صورت حضوری و برخط در ساترا برگزار میشود که البته از ۲۴ ساعت قبل (ساعت ۱۴ روز سهشنبه پنجم اردیبهشت) به واسطه اکانتی که در اختیار رسانهها قرار میدهیم امکان رایگیری وجود دارد، همچنین رسانههای مستقر در تهران امکان حضور فیزیکی برای رویت مستقیم انتخابات را دارند اما همانطور که گفتم آرا به شکل برخط از همه رسانهها دریافت میشود.
سرپرست ادارهکل صدور مجوز و امور رسانه در ادامه به اهدای بستههای محتوایی ساترا به رسانههای صوت و تصویر فراگیر اشاره کرد و گفت: به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر بسته حمایتی را برای سکوها در نظر گرفتهایم که رسانههای متقاضی میتوانند به منظور دریافت این بسته محتوایی یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۳۴۵۱۹۹ داخلی ۴۴۸ تماس بگیرند.
وی گفت: بسته محتوایی عید سعید فطر سال ۱۴۰۲ شامل سریالهای «دودکش1»، «او یک فرشته بود»، «خانه به دوش»، «مادرانه»، «احضار»، برنامههای «ماه عسل(گلچین)»، «کودک شو»، «شوتبال» و «زندگی پس از زندگی» است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
جشن بزرگ روزه اولیها در شهرستان اسلامشهر
در بیستوپنجمین روز ماه مبارک رمضان جشن بزرگ دختران روزهاولی با حضور بیش از ۲۵۰ دانشآموز با اجرای برنامههای متنوع همچون اجرای ویژه کودکان، گروه سرود، مسابقه، اهدای جوایز به همه شرکتکنندگان و در پایان اقامه نماز مغرب و عشا و برپایی سفره افطار در مسجد حضرت رسول اکرم صلیالله علیه وآله وسلم شهرستان اسلامشهر در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ برگزار شد. مسجد حضرت رسول اکرم صلیالله علیه وآله وسلم از جمله مساجد فعال عرصه امور فرهنگی و مذهبی در جنوب غرب استان تهران است که به همراه پایگاه مقاومت بسیج شهید اسدی، پایگاه بنتالرسول علیهالسلام و همکاری مدارس ابتدایی دخترانه شهید فهمیده و کمیل، میزبانی و برگزاری این جشن بزرگ را برعهده داشت.
***
فیلم تازه «هنر و تجربه» به کارگردانی بهاره رهنما و بازی نیوشاضیغمی
فیلم سینمایی «عطر آخر اردیبهشت» نخستین تجربه کارگردانی بهاره رهنما از ۶ اردیبهشت در گروه سینمایی «هنر و تجربه» اکران میشود. به گزارش «وطن امروز»، فیلم سینمایی «عطر آخر اردیبهشت» به تهیهکنندگی و کارگردانی بهاره رهنما با حضور بازیگرانی همچون نیوشا ضیغمی، فریبا نادری، بهناز یادگاری، نیما رئیسی و افسانه چهرهآزاد ساخته شده است. این فیلم درباره مهاجرت زن ۴۰ سالهای است که در روزهای آخر اقامتش در ایران، دورهمی دوستانهای را برپا میکند اما در این دیدار دوستانه رازهای عجیبی برملا خواهد شد. سرمایهگذاری «عطر آخر اردیبهشت» را بهاره رهنما و بهنام کیامرزی برعهده داشتهاند. اکران فیلم «عطر آخر اردیبهشت» از ۶ اردیبهشت در سینماهای منتخب گروه سینمایی «هنر و تجربه» آغاز میشود.
***
برگزاری دوازدهمین ضیافت افطاری فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
دوازدهمین ضیافت افطاری فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی مصادف با ۲۷ ماه مبارک رمضان در محل حسینیه هنر برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، دوازدهمین ضیافت افطاری فعالان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، یادبود مرحوم نادر طالبزاده سهشنبه ۲۹ فرودین مصادف با ۲۷ ماه مبارک رمضان در محل حسینیه هنر برگزار شد.
در این مراسم، چهرههای مطرحی از فعالان عرصههای مختلف فرهنگ، هنر، قلم و رسانه جبهه فرهنگی انقلاب از جمله جمال شورجه، ابوالقاسم طالبی، محمدرضا سرشار، محمدرضا نیرومند، محمدحسن قدیریابیانه، مهدی رمضانی، وحید جلیلی، محمد سرشار، مسعود رضایی، عباس سلیمینمین، محسن مقصودی، محمدتقی فهیم، سینا واحد، آرش دریابندری، یعقوب توکلی، شفیع آقامحمدیان، محمدحسن روزیطلب، عباس گودرزی، علیرضا شجاعیزند، حسن شمشادی، محمد گلریز، هادی آرزم و محمدحسن یادگاری حضور داشتند.
***
«تب و تاب» سریال جدید شبکه 2 در بهار 1402
سریال «تب و تاب» اردیبهشتماه با موضوع خانواده ایرانی و توجه به سبک زندگی ایرانی - اسلامی به شبکه 2 میآید. به گزارش «وطنامروز»، سریال «تب و تاب» با موضوع خانواده ایرانی و توجه به «سبک زندگی ایرانی - اسلامی»، از شبکه 2 سیما روانه آنتن میشود. به گفته روابط عمومی فیلم، در این مجموعه تلاش شده تا موضوعاتی که خانوادهها با آن مواجه هستند در قالب ملودرامهای اجتماعی روایت شود. سریال «تب و تاب» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه 2 سیما به تهیهکنندگی مهدی شفیعی و کارگردانی و نویسندگی داریوش مختاری است که در اردیبهشت روانه آنتن این شبکه خواهد شد.
***
معرفی هیأت داوران بخش نمایشنامهنویسی جشنواره تئاتر رضوی
شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، هیأت داوران بخش نمایشنامهنویسی خود را معرفی کرد. به گزارش «وطن امروز»، کورش زارعی، دبیر شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی در احکامی جداگانه نصرالله قادری، شهرام کرمی و لیلی عاج را به عنوان هیات داوران بخش نمایشنامهنویسی شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی منصوب کرد.
در متن این احکام آمده است:
نظر به تجارب گرانقدر شما در حوزه ادبیات نمایشی و دانش فراگیرتان در عرصه نمایشنامهنویسی بدینوسیله بهعنوان عضو هیات داوران بخش نمایشنامهنویسی شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی منصوب میشوید. امید است با انتخاب نمایشنامههایی درخور شأن حضرت ثامنالائمه، نقش موثری در اشاعه فرهنگ غنی رضوی داشته باشید.
یادآور میشود شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی خرداد 1402به میزبانی آذربایجانشرقی برگزار میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|