|
بورس سبز شد
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با ۱۸ هزار و ۳۸۱ واحد افزایش در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۷۵ هزار واحدی ایستاد. شاخص هموزن نیز با 8 هزار و ۵۹۳ واحد افزایش به ۷۶۳ هزار و ۱۸ واحد و شاخص قیمت با 5 هزار و ۲۹ واحد رشد به ۴۴۶ هزار و ۵۲۱ واحد رسید. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از ۱۱ میلیارد و ۱۳۸ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹۱ هزار و ۲۴۷ میلیارد ریال معامله شد.
ارسال به دوستان
رشد ۱۲,26 درصدی صادرات ایران در ۲ ماهه ۱۴۰۲
بهار صادرات
تجارت ایران در فروردین و اردیبهشت از ۱۵ میلیارد دلار عبور کرد
گروه اقتصادی: یکی از مهمترین عقبگردهای ایران در دهه 90، کاهش تجارت با کشورهای منطقه و عدم توسعه ابزارهای تجاری و تسهیل صادرات بود که در سالهایی منجر به منفی شدن تراز تجاری ایران و در نتیجه کاهش ارزآوری کشور شد. با آغاز به کار دولت سیزدهم، تمرکز بر رشد تجارت و افزایش سهم صادرات غیرنفتی با کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفت. همزمان با اتمام ماه دوم 1402، گمرک ایران کارنامه تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال را اعلام کرد و خبر داد تجارت ایران به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزارتن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید.
به گزارش «وطن امروز»، تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال به ۲۵ میلیون و ۷۳۲ هزار تن و به ارزش ۱۵ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار رسید. محمد رضوانیفر، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با بیان این مطلب گفت: از مجموع تجارت خارجی کشور در ۲ ماهه امسال ۲۱ میلیون تن به ارزش ۷ میلیارد و ۵۱۳ میلیون دلار به صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی به استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی و ۴ میلیون و ۷۳۲ هزار تن به ارزش ۷ میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار به واردات اختصاص داشت.
رضوانیفر درباره میزان تغییرات انجامشده در صادرات و واردات کشور در ۲ ماهه امسال افزود: صادرات کشور در این مدت به لحاظ وزنی 12.26 درصد افزایش و از حیث ارزش 13.72 درصد کاهش و واردات نیز به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب 8.70 درصد و 4.79 درصد کاهش یافته است.
به گفته معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، ۵ قلم اول کالاهای صادراتی شامل پروپان مایعشده به ارزش ۵۹۲ میلیون دلار، گاز طبیعی مایعشده ۵۳۸ میلیون دلار، بوتان مایعشده ۴۱۱ میلیون دلار، متانول ۳۷۴ میلیون دلار و قیر نفت ۳۵۰ میلیون دلار بوده است. ۵ قلم اول کالاهای صادراتی در ۲ ماهه امسال بیش از ۳۰ درصد از ارزش کل صادرات کشورمان را در این مدت به خود اختصاص داد.
رضوانیفر در ادامه با اشاره به ۵ قلم اول واردات کشور در این مدت نیز گفت: ذرت دامی با ۵۳۶ میلیون دلار، گوشی تلفن همراه هوشمند با ۲۴۷ میلیون دلار، دانه سویا تراریخته با ۲۲۷ میلیون دلار، قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری ردیف تعرفه ۸۷۰۳ به استثنای لاستیک با ۲۰۹ میلیون دلار و برنج کامل سفیدشده با ۲۰۶ میلیون دلار ۵ قلم اول واردات کشور را به خود اختصاص دادهاند. ۱۵ درصد از ارزش کل واردات در ۲ ماهه امسال به ۵ قلم فوقالذکر اختصاص داشته است.
به گفته رئیس کل گمرک ایران، چین، عراق، ترکیه، امارات عربی متحده و هند ۵ کشور اول مقصد کالاهای صادراتی بودهاند که به ترتیب ۲ میلیارد و ۴۱۸ میلیون دلار، یک میلیارد و ۲۲۸ میلیون دلار، ۸۳۵ میلیون دلار، ۷۴۹ میلیون دلار و ۳۳۱ میلیون دلار کالا به این ۵ کشور صادر شد.
همچنین ۵ کشور اول مبدا کالاهای وارداتی در ۲ ماهه امسال به ترتیب چین به ارزش ۲ میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار، امارات عربی متحده ۲ میلیارد و ۳۱۳ میلیون دلار، ترکیه ۹۰۳ میلیون دلار، آلمان ۲۸۸ میلیون دلار و فدراسیون روسیه ۲۶۹ میلیون دلار بودند.
معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره میزان ترانزیت کالا از مسیر ایران در ۲ ماهه امسال افزود: در این مدت ۲ میلیون و ۳۲۶ هزارتن کالا از مسیر ایران ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.38 درصد کاهش داشته است.
* تجارت ۲ ماهه ایران و اروپا به ۷۶۱ میلیون یورو رسید
آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان میدهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپایی در ۲ ماهه نخست سال جاری میلادی به ۷۶۱ میلیون یورو رسیده است.
مبادلات ایران و اتحادیه اروپایی در ۲ ماهه نخست ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش داشته است. در ماههای ژانویه و فوریه سال قبل ۸۳۸ میلیون یورو کالا بین ۲ طرف مبادله شده بود.
بر اساس این گزارش، واردات اتحادیه اروپایی از ایران در ۲ ماهه نخست ۲۰۲۳ با افت ۱۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شد و به ۱۳۹ میلیون یورو رسید. در ماههای ژانویه و فوریه سال قبل ۱۶۸ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.
صادرات اتحادیه اروپایی به ایران در ماههای ژانویه و فوریه امسال نیز ۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته و به ۶۲۲ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپایی در ۲ ماهه نخست سال قبل ۶۷۰ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.
* رشد 18 درصدی صادرات ایران به کشورها آسیای میانه قفقاز و روسیه
مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت، با اشاره به عملکرد صادراتی ایران گفت: صادرات ایران به کشورهای آسیای میانه، قفقاز و روسیه در سال گذشته به بیش از ۳ میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد 18 درصدی داشته است. رحمتالله خرمالی اظهار داشت: صادرات ایران به این کشورها در سال 1400 نیز با رشد 40درصدی همراه بوده است.
وی با اشاره به ۵ کشوری که در رتبه نخست صادرات ایران به کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه قرار داشتهاند، افزود: در سال 1401 بیشترین صادرات ایران در این حوزه با رقم 745 میلیون دلار به فدراسیون روسیه بوده که رشد حدود 30 درصدی داشته است و آذربایجان با 650 میلیون دلار، ارمنستان با 465 میلیون دلار، ترکمنستان با 460 میلیون دلار و ازبکستان با 290 میلیون دلار در رتبههای بعدی قرار داشتهاند.
مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: در ماه نخست سال 1402 نیز صادرات ایران به کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه، 215 میلیون دلار بوده که رشد 50 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
خرمالی با اشاره به عملکرد صادراتی کشورهای حوزه آسیای میانه، قفقاز و روسیه در سال 1402 گفت: در یک ماهه سال جاری میزان صادرات به فدراسیون روسیه 60 میلیون دلار، آذربایجان 33 میلیون دلار، ارمنستان 32 میلیون دلار، ترکمنستان 27 میلیون دلار و ازبکستان 20 میلیون دلار بوده است.
وی اظهار داشت: صادرات به این 5 کشور نیز در سال 1402 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد همراه بوده است.
* نیمی از تجارت ایران در سال ۱۴۰۱ با کشورهای همسایه
از ابتدای فعالیت دولت فعلی تاکنون شاهد مذاکرات گسترده و بهار دیپلماسی اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه و منطقه برای توسعه سطح مناسبات هستیم. کارشناسان و صاحبنظران اقتصادی معتقدند تجارت با همسایگان مزایای بسیاری دارد که از جمله آن میتوان به کوتاه بودن مسیر و صرفهجویی در هزینهها اشاره کرد. از سوی دیگر نزدیکی فرهنگی و اقتصادی کشورهای هممرز میتواند در تامین نیازهای بازارهای صادراتی و وارداتی کمککننده باشد و به همین دلیل است که رئیسجمهوری خواستار ایجاد دیپلماسی اقتصادی مناسب برای افزایش مبادلات با ۱۵ کشور هممرز با ایران شده است.
سفر اخیر سلطان عمان به ایران را نیز میتوان نمونهای از تداوم این مسیر دانست. تجارت ایران و عمان در سال ۱۴۰۱ به حدود یک میلیارد و ۸۸۷ میلیون و ۶۹۸ هزار دلار رسید.
از این میزان تجارت یک میلیارد و ۸۷ میلیون و ۲۱۹ هزار دلار سهم صادرات ایران به عمان و ۸۰۰ میلیون و ۴۷۹ هزار دلار سهم واردات از عمان بوده است.
قیر، شمش از آهن و فولاد غیرممزوج و محصولات نیمهتمام از آهن یا فولاد غیرممزوج، ۳ قلم اول کالای صادراتی به عمان و سایر زغالسنگهای بههم فشرده نشده، دانه سویای تراریخته و پالم اویل، ۳ قلم اول واردات از عمان در سال ۱۴۰۱ بوده است.
ارسال به دوستان
معاون شهرسازی و معماری وزیر راه: ۳۰ هزار هکتار اراضی جدید به شهرها اضافه شد
شهرها بزرگتر میشوند
اجازه الحاق زمین بدون کار کارشناسی را نمیدهیم
معاون شهرسازی و معماری وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه سیاستهای عرضه زمین در دستور کار قرار دارد، گفت: ۱۰ درصد اراضی مسکونی داخل شهرها به ساخت مسکن اختصاص ندارد. فرزانه صادقمالواجرد در نشست خبری با اشاره به شناسایی اراضی با کاربری مسکونی اظهار داشت: اراضی مسکونی داخل حریم شهر که در اختیار مالکانی از جنس تعاونی است، بازپسگیری خواهد شد.
وی افزود: ارگانهای دولتی که زمین قابل سکونت در بافت شهری دارند و این اراضی وارد چرخه ساخت مسکن شدهاند، طی فرآیند مشخصشده، پس از ضربالاجلهای ۶ ماهه برای عرضه اراضی برای ساخت مسکن، پیشنهاد تغییر کاربری به خدمات میگیرند. معاون شهرسازی و معماری وزیر راهوشهرسازی گفت: از استانداران خواستیم با ارائه گزارش دورهای نسبت به تعیینتکلیف زمینهای موجود در بافت اقدام کنند. وی افزود: سیاستهای ما با هدف عرضه زمین در دستور کار قرار گرفته و این هدف را دنبال میکنیم. وی تاکید کرد: بر اساس بررسیهای دبیرخانه شورای عالی حداقل بیش از 10درصد اراضی با کاربری مسکونی به چرخه سکونت راه نیافته است. صادقمالواجرد تاکید کرد: ما به مالکان کلان این پالس را میدهیم که باید نسبت به عرضه زمین در داخل محدودههای شهرها اقدام کنند. وی افزود: اراضی نظامی قوانین خاص خود را دارد و بخش زیادی از اراضی تامین زمین که در قانون جهش تولید داشتیم، تفاهمنامه با نیروهای نظامی است. وی تاکید کرد: سیاست مقابله با احتکار مسکن در تعارض با مولدسازی نیست و این اراضی شامل اراضی مسکونی است که در چرخه تولید قرار نگرفته است. صادق مالواجرد در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست در شرایط کنونی به جای اولویت دادن به کار دشوار آزادسازی زمین در حریم شهرها سراغ بازکردن خط حریم شهری برویم؟ گفت: با یک جستوجوی در مصوبات شورای عالی شهرسازی متوجه خواهیم شد سهم الحاق با بافت مسکونی تا چه اندازه است و ما تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار هکتار اراضی را برای نهضت ملی مسکن به بافت الحاق کردهایم. وی ادامه داد: یک متر از اراضیای که در مسکن مهر به شهرها ملحق شد، فرآیند بررسی را در کمیتهها طی نکرده بود اما زمینهای الحاق شده نهضت ملی مسکن وجب به وجب در کمیتههای فنی مورد بررسی دقیق قرار گرفته است. معاون وزیر راهوشهرسازی درباره اینکه آیا در مقابل رویکرد دولت مبنی بر بازکردن محدودههای شهرها و ساخت واحدهای یک طبقه ایستادهاید، گفت: من کارشناس شهرسازی هستم و قطعا اجازه نخواهم داد بدون کار کارشناسی یک وجب اراضی خارج بافت با بافت الحاق شود ولی ما در هر جلسه شورای عالی ۲ یا ۳ مصوبه اختصاصی برای الحاق داریم و این بدین معنی نیست که مقابل الحاق ایستادهایم.
ارسال به دوستان
رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد
فعالیت ۳۰ رایزن بازرگانی ایرانی در کشورهای مختلف
در دولت روحانی تنها در افغانستان و عراق رایزن بازرگانی داشتیم
رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه یکی از برنامههای سازمان توسعه تجارت، افزایش تعداد رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت است، از افزایش تعداد رایزنان بازرگانی به 30 نفر در چند ماه آینده خبر داد.
محمد رجبنژاد با اشاره به هدفگذاری سال 1402 درباره افزایش تعداد رایزنان بازرگانی به 30 نفر گفت: رایزن جمهوری اسلامی ایران در کشور امارات تا هفته دیگر مستقر میشود. همچنین ۲ رایزن کشورهای برزیل و ازبکستان نیز در شرف اعزام قرار دارند. رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در تلاشیم طی ماههای آینده رایزنان جمهوری اسلامی ایران در اندونزی، اقلیم کردستان عراق، شانگهای چین، نیجریه و کشورهای شرق اروپا از جمله لهستان و صربستان مستقر شوند. همچنین اعزام رایزن بازرگانی برای عربستان را در دستور کار داریم.
وی با بیان اینکه تا پایان دولت دوازدهم تعداد رایزنان بازرگانی محدود به ۲ نفر در کشورهای عراق و افغانستان بود، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم و در یک سال تعداد رایزنان افزایش یافت و در حال حاضر در ۱۷ کشور رایزن مستقر داریم و طبق هدفگذاری سال ۱۴۰۱ این تعداد بزودی به ۲۰ نفر خواهد رسید.
رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به شرایط تحریم کشور گفت: اعزام رایزنان به برخی کشورهای اروپایی به دلیل تحریم با موانعی همراه است اما افزایش تعداد رایزنان در کشورهای همسایه و همسو مدنظر است.
رجبنژاد با اشاره به تعیین تعداد رایزنان بر اساس منابع بودجهای گفت: در تلاشیم تعداد رایزنان تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۳۰ نفر برسد.
رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه یکی از استراتژیهای دولت سیزدهم و تاکید شخص رئیسجمهور و هدفگذاری وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت، گسترش مراکز تجاری و توسعه کیفی آنهاست، گفت: در حال حاضر مراکز تجاری جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به بیش از ۴۰ مرکز رسیده است و بزودی 2 مرکز تجاری دیگر نیز راهاندازی میشود.
رجبنژاد با بیان اینکه این مراکز با مجوز سازمان توسعه تجارت از سوی بخش خصوصی راهاندازی شده است، اظهار داشت: این مراکز بازوی کمکی وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت در گسترش مراودات تجاری هستند و تلاش شد در کشورهای هدف توسعه تجارت ایران، این مراکز تجارت ایجاد و به صادرکنندگان و تجار کمک شود.
رئیس اداره رایزنان بازرگانی و مراکز تجارت سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تعداد این مراکز از ۲ مرکز در دولت قبل به ۴۰ مرکز رسیده است، گفت: در حال حاضر در عراق ۵ مرکز، در روسیه ۵ مرکز، در سوریه ۳ مرکز و در قاره آفریقا ۸ مرکز تجاری داریم. همچنین این مراکز در کشورهای آسیای میانه، ازبکستان، لهستان، امارات و... نیز فعال هستند.
ارسال به دوستان
اخبار
بازگشت سکه به کانال ۳۰ میلیون تومان
هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید روز یکشنبه (۷ خرداد ۱۴۰۲) در بازار تهران ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان معامله شد که نسبت به روز قبل از آن ۴۷۰ هزار تومان کاهش داشت. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با ۷۴۰ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به روز شنبه ۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد. نیمسکه نیز در بازار تهران با کاهش قیمت ۴۰۰ هزار تومانی نسبت به روز شنبه ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. ربع سکه هم با کاهش ۴۰۰ هزار تومانی به ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید و سکه یک گرمی ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد.
علاوه بر این، در بازار طلای تهران نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار ۲ میلیون و ۴۹۵ هزار تومان اعلام شد. همچنین بهای هر اُنس طلا در بازارهای جهانی به هزار و ۹۴۷ دلار رسید.
***
امضای موافقتنامه مطالعه و همکاری میدان مشترک هنگام بین ایران و عمان
ایران و عمان موافقتنامهای با موضوع مطالعه و همکاری میدان مشترک هنگام امضا کردند.
به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، موافقتنامه مطالعه و همکاری درباره میدان مشترک هنگام (با نام عمانی بخای غربی) در جریان سفر «هیثم بنطارق آلسعید» سلطان عمان به جمهوری اسلامی ایران با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری و سلطان عمان، بین 2 طرف امضا شد.
این موافقتنامه پس از تفاهمهای انجامشده در جریان سفر پارسال وزیر نفت همراه با رئیسجمهور به عمان برای همکاری با این کشور به منظور توسعه این میدان نفتی امضا و مجوزهای لازم برای امضای آن اخذ شده است.
بر اساس این گزارش، هدف از امضای این موافقتنامه مطالعه مشترک کل میدان نفتی هنگام و تهیه طرح جامع توسعه (MDP) آن با استفاده از ظرفیتهای داخلی و بینالمللی، تدوین سناریوهای توسعه مجدد این میدان و همکاری متقابل برای بهرهبرداری از این میدان و برداشت صیانتی از آن است. پیش از این، تفاهمهایی با بعضی همسایگان برای توسعه یکپارچه میدانهای مشترک انجام شده بود اما هیچکدام از تفاهمها پیشرفتی نداشته و به توافقنامه منجر نشده بود. این نخستین موافقتنامه برای همکاری با همسایگان در میدانهای مشترک است که امضا شد، البته این موافقتنامه اکنون شامل توسعه نمیشود.
قرارداد توسعه میدان هنگام پس از تهیه طرح جامع توسعه (MDP) و تدوین قرارداد اجرایی بین 2 طرف امضا خواهد شد و اگر سناریوهایی که در مرحله مطالعه احصا میشود به هر دلیلی، اقتصادی یا فنی، قابل اجرا نباشد، نیازی به امضای قرارداد توسعه وجود ندارد و همین موافقتنامه کنونی چارچوب همکاری مشترک را تعیین خواهد کرد.
افزون بر موافقتنامه مطالعه و همکاری مشترک، قرارداد محرمانگی برای تبادل دادهها و اطلاعات میدان هنگام نیز امضا میشود.
میدان نفتی هنگام، میدان مشترک بین ایران و عمان است. این میدان در تنگه هرمز در بخش شرقی خلیجفارس و ۴۵ کیلومتری جزیره قشم واقع شده که حدود ۸۰ درصد در آبهای ایران و ۲۰ درصد دیگر آن در آبهای کشور عمان قرار گرفته است.
این میدان در طرف عمانی به نام بخای غربی شناخته میشود. میدان مشترک هنگام سال ۱۹۷۲ میلادی کشف و وجود هیدروکربن توسط حفاری نخستین چاه هنگام از سوی ایران در سال ۱۹۷۵ میلادی اثبات شد. پس از آن 2 چاه دیگر به ترتیب به نامهای «خساب» در سال ۱۹۷۶ میلادی و بخای غربی در سال ۱۹۸۶ میلادی در طرف عمانی حفاری شد که به ترتیب به آب و ناحیه هیدروکربنی با تراوایی کم برخورد کردند. پس از آن ایران برای به نتیجه رسیدن این پروژه در سال ۱۹۹۳ میلادی لرزهنگاری سهبعدی جدید در میدان انجام داد و سرانجام سال ۲۰۰۶ میلادی چاه هنگام در بخش شمالی (طرف ایران) حفر شد. همچنین چاه بخای غربی در بخش جنوبی این میدان و نزدیک مرز آبی ایران حفر شد که تولیدش در سال ۱۳۹۰ با حفر 3 حلقه چاه، بیش از ۲۳ هزار بشکه در روز بود.
***
شایعه تغییر قیمت بنزین تکذیب شد
رئیس صنف جایگاهداران سوخت میگوید تغییر جدیدی درباره سهمیه بنزین و افزایش قیمت بنزین اعمال نشده است و به لحاظ فنی و اجرایی این موضوع صحت ندارد.
اسدالله قلیزاده با بیان اینکه همچنان در کارتهای سوخت مانند روال گذشته ۶۰ لیتر بنزین یارانهای و ۱۵۰ لیتر بنزین آزاد شارژ میشود، گفت: کاربران میتوانند بعد از استفاده از بنزین یارانهای، از بنزین آزاد استفاده کنند.
وی افزود: اگر مالکان خودرو باز هم نیاز به بنزین داشتند، میتوانند از کارت سوخت جایگاه با نرخ ۳۰۰۰ تومان بنزین دریافت کنند. رئیس صنف جایگاهداران با بیان اینکه این رویه در یک سال گذشته وجود داشته و تغییر چندانی را مشاهده نمیکنیم، گفت: سعی شد در جایگاههای سوخت نسبت به میزان تردد جایگاهها، کارت سوخت آزاد در سکوها وجود داشته باشد، جز استانهای مرزی که طرحهای بومی در آنجا اجرایی شده است. قلیزاده با تاکید بر اینکه اکنون وضعیت توزیع بنزین در جایگاههای سطح کشور حالت عادی دارد و گزارش منفی در این رابطه در استانهای مختلف نداشتیم، گفت: اگر مشکلی نیز وجود داشته باشد با همکاری مردم و جایگاههای سوخت برطرف میکنیم. وی با بیان اینکه در موضوع بنزین برخی افراد به دنبال شایعهسازی هستند، در صورتی که اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد دولت به صورت شفاف اعلام میکند، گفت: رویکرد دولت سیزدهم این بوده که به طور شفاف با مردم صحبت کند، لذا خواهش ما این است که مردم اخبار را از منابع رسمی پیگیری کنند. رئیس صنف جایگاهداران درباره تاثیر اجرای طرح جمعآوری کارتهای جایگاهها در استانهای مرزی بر میزان قاچاق گفت: در موضوع قاچاق بزرگنمایی شده و ما قبول نداریم که بخش عمده قاچاق از جایگاههای سوخت است. وی افزود: روشهای متنوعی برای قاچاق سوخت وجود دارد و گزارشاتی که داریم درصد نقش جایگاهها پایین بوده و عمده قاچاق فرآوردههای نفتی از طرق دیگری است و افرادی که در این موضوع مطلع هستند باید بگویند این طرح چه میزان تاثیر داشته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|