|
افت ۳۷۰۰ واحدی شاخص کل
شاخص کل بازار سرمایه با افت ۳۷۰۰ واحدی دوباره کانال ۲ میلیون واحدی را از دست داد. بازار سهام نخستین روز کاری هفته را متعادل آغاز کرد و با توجه به ارزش پایین معاملات اکثر سهام بازار در محدوده صفر تابلو معامله شدند، البته رفته رفته بر میزان عرضهها در بازار افزوده شد. در پایان معاملات دیروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با افتی 3 هزار و 700 واحدی به یک میلیون و 1996 هزار واحد رسید و همچنان در فتح مجدد کانال 2 میلیون واحدی ناکام ماند.
ارسال به دوستان
روسیه: سیستم پرداخت بریکس جایگزین سوئیفت میشود
بریکس در مسیر دلارزدایی
بریکس در حال کار روی یک ارز ذخیره بر اساس سبدی از ارزهای ملی مورد استفاده ۵ کشور عضو این بلوک است
گروه اقتصادی: اینطور که پیداست با افزایش فشارهای مالی آمریکا به کشورهای مختلف ذیل تحریم یا هر عنوان دیگری حرکت به سمت پیامرسانهای جدید که دلار در آن نقشی نداشته باشد، تشدید شده است. پس از یوآن دیجیتال، حالا اعضای بریکس هم سیستم پرداختیای تهیه کردهاند که میتواند سوئیفت را کنار بگذارد. نکته حائز اهمیت درباره بریکس آن است که هماکنون 25 درصد تولید جهان در این کشورها اتفاق میافتد و اگر کشورهای در صف برای عضویت بتوانند عضو بریکس شوند تا 50 درصد این سهم افزایش مییابد. به گزارش «وطن امروز»، رئیس کمیته هماهنگی همکاری اقتصادی روسیه با کشورهای آفریقایی گفت: جهان چندقطبی با مشارکت آفریقا در حال شکلگیری است که سیستم پرداخت بریکس در «دنیای جدید غیرغربی» جایگزین سوئیفت خواهد شد. آنطور که راشاتودی در این باره نوشته است، رئیس کمیته هماهنگی همکاریهای اقتصادی با کشورهای آفریقایی (آفروکام) گفت: این قاره بخشی از یک جهان چندقطبی با روابط اقتصادی کاملا جدید خواهد بود. به گفته ایگور موروزوف، جهان تکقطبی در حال فروپاشی است و جهان چندقطبی با مشارکت آفریقا در حال شکلگیری است؛ جایی که طبقه متوسط تازهشکلگرفته در آینده نزدیک تقاضای مصرفکننده را تعیین خواهد کرد.
این مقام روس در حاشیه نشست روسیه و آفریقا فاش کرد 19 کشور آفریقایی در سال گذشته برای عضویت در گروه بریکس درخواست دادهاند، چراکه خواهان روابط اقتصادی کاملا جدید هستند. موروزوف ادامه داد: پس از اینکه آمریکا و اتحادیه اروپایی ذخایر ارزی روسیه را توقیف کردند، جهان متوجه شد این نه تنها یک «سلاح سیاسی»، بلکه یک ابزار برای فشار مالی بر سیاست خارجی و داخلی کشورها و (حتی) قارههاست.
دلار آمریکا به سلاح تبدیل شده است، برای همین است که کشورها بتدریج استفاده از آن در تجارت را کنار میگذارند و سیستم پرداخت بریکس «دنیای جدید غیرغربی» جایگزین شبکه پیامرسانی مالی سوئیفت خواهد شد. وی افزود: «رهبران آفریقا همچنین نگران استفاده بیشتر از دلار و یورو هستند. در همین راستا، تعداد کشورهایی که تمایل دارند به بریکس بپیوندند به سرعت در حال افزایش است، زیرا این یک سیستم پرداخت جایگزین است که قرار است ظرف نیم سال فعال شود». کشورهای عضو بریکس به دنبال تجارت با ارزهای ملی هستند و تلاش میکنند یک شبکه پرداخت مشترک برای کاهش وابستگی به سیستم مالی غرب بویژه دلار به راه بیندازند. رئیس کمیته هماهنگی همکاریهای اقتصادی با کشورهای آفریقایی گفت: روابط تجاری روسیه با کشورهای آفریقایی در سالهای اخیر تقویت شده است و فضای بیشتری برای رشد وجود دارد، نظیر مناطق آزاد تجاری که فعالانه در کشورهای آفریقایی در حال توسعه هستند. وزارت خارجه روسیه هفته گذشته اعلام کرد کشورهای عضو بریکس در نشست ماه آینده خود درباره ایجاد یک سازوکار پرداخت پایدار برای مبادلات تجاری دوجانبه بحث و گفتوگو خواهند کرد. نشست این گروه در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی 22 تا 24 آگوست برگزار خواهد شد. کشورهای عضو بریکس تلاش میکنند در معاملات دوجانبه بیشتر دلار آمریکا را کنار بگذارند و این تلاشها به دنبال تحریمهای روسیه که به میزان موثری دسترسی این کشور به سازوکارهای مالی غرب را قطع کرد، شتاب بیشتری گرفت. تعداد زیادی از کشورهای در حال توسعه نظیر کشورهای عضو بریکس مانند روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی در مبادلات تجاری به سوی ارزهای جایگزین حرکت کردهاند. روسیه سال گذشته ایده ارز بریکس را مطرح کرد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور این کشور، ژوئن گذشته گفت این گروه در حال کار روی یک ارز ذخیره بر اساس سبدی از ارزهای ملی مورد استفاده 5 کشور عضو این بلوک است. دیلما روسف، رئیس بانک بریکس با اشاره به حمایت این بانک از ارزهای ملی اعلام کرده است تولید ناخالص داخلی جهانی کشورهای بریکس یک چهارم تولید جهانی را تشکیل میدهد. این بانک 8 سال پیش تاسیس شده است. کار به جایی رسیده که جونگ ایل هیونگ، کارشناس امور بینالملل معتقد است بسیاری از کشورها به دنبال عضویت در این گروه هستند و این موضوع سلطه و هژمونی دلار آمریکا در جهان را کاهش میدهد.
* به سمت تعادل مالی جهانی
در مجموع ایجاد چنین ارزی برای اقتصاد جهانی، مبادلات تجاری و سیاستهای اقتصادی بینالمللی، میتواند تاثیر زیادی در کوتاهمدت داشته باشد، همچنین مهم است که ایجاد ارز جدید بریکس صرفا بر جایگزینی دلار متمرکز نباشد، بلکه بر اعتماد بیشتر به سیستمهای مالی و ابزارهای ارزی در جنوب جهانی تاکید کند تا تجارت و سرمایهگذاری در جنوب جهانی افزایش یابد و توسعه بازار سرمایه عمیقتر شود. در واقع ارز بریکس باید بهعنوان یک لنگر معتبر برای آن دسته از اقتصادهای در حال توسعهای باشد که جریان تجارت و سرمایهگذاری خود را به سمت جنوب جهانی تغییر میدهند. در بلندمدت و با تکامل به مرحله ارز ذخیره، 5R به سیستم پولی جهانی متعادلتر کمک و با دلار آمریکا و سایر ارزهای ذخیره پیشرو رقابت خواهد کرد.
* بریکس تأثیرات عمیقی بر نظام مالی بینالمللی میگذارد
بر اساس گزارش پایگاه آمریکایی «مدرن دیپلماسی» که توسط مسیر اقتصاد ترجمه شده است، راهاندازی ارز جدید بریکس میتواند تاثیرات عمیقی بر نظام مالی بینالمللی بگذارد که مهمترین آن تضعیف جایگاه دلار در مبادلات تجاری جهانی است. توسعه تدریجی ارز بریکس، با ایجاد یک «واحد حسابداری» بین کشورهای عضو شروع میشود و در نهایت میتواند جایگزین دلار در اقتصادهای بزرگ جهان و نقطه عطف بازارهای نوظهور باشد.
سناریوی واقعی و روشهای معرفی چنین ارزی هنوز مشخص نشده و احتمالا نخستین مرحله راهاندازی ارز بریکس، به جای یک ارز معاملات بینالمللی تمامعیار، به شکل یک واحد حسابداری باشد. 5R (که نام خود را از حروف اول ارزهای کشورهای BRICS گرفته) حتی در قالب واحد حسابداری نیز تاثیر قابل توجهی بر اقتصادهای جنوب جهانی و سیستم مالی بینالمللی دارد و مزایای مهمی را برای اقتصادهای کشورهای در حال توسعه به ارمغان میآورد.
* داشتن رویکرد واقعبینانه نسبت به ارز جدید بریکس
اولین تلاشها برای پروژه ارز مشترک R5 و استفاده از بریکس به عنوان بستر دلارزدایی، توسط «وای لیسوولیک» در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در آفریقای جنوبی مطرح شد. بحثهای بعدی درباره 5R بیشتر حول ایجاد یک ارز شبیه یورو برای معاملات بینالمللی بود، همچنین مسیرهای جایگزینی مانند ارز ذخیره یا واحد حسابداری پیشنهاد میشد. سناریوی دوم، در واقع سادهترین و شاید واقعیترین سناریو برای نخستین مراحل پروژه 5R خواهد بود. به گفته کارشناسان این حوزه، ایجاد یک واحد حسابداری برای BRICS، میتواند به طور واقعبینانه با حداقل منابع انجام و در مدتزمان نسبتا کوتاهی عملیاتی شود.
ایجاد یک ارز جهانی جدید توسط بلوک بریکس نشاندهنده نوآوری واقعی و تحول در اقتصاد جهانی است که جایگاه آن عرصه بینالمللی را بهبود میبخشد، همچنین معرفی ارز بریکس میتواند بر جهت و کیفیت سیاستهای کلان اقتصادی اعضای بریکس تأثیر بگذارد. احتمالا ظهور R5 تا حدودی تحمل مقامات پولی بریکس نسبت به افزایش نوسانات در نرخ تبدیل ارزهای ملی را کاهش میدهد، همچنین احتمالا هماهنگی بیشتری بین سیاستهای اقتصاد کلان کشورهای بریکس و بریکسپلاس ایجاد شود تا از همواری مسیر اجرای مراحل بعدی 5R اطمینان حاصل شود.
ارسال به دوستان
بانک مرکزی خطاب به صرافیها: خروج سرمایه و دریافت مبالغ مازاد منجر به ابطال مجوز میشود
هشدار میرداماد به فردوسی
مدیر اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی از تشکیل کمیته رسیدگی به تخلفات پولی و ارزی در بانک مرکزی و برخورد قاطع با صرافیهای متخلف خبرداد و گفت: در شرایط تحریمی کشور صرافیهای مجاز و قانونمند نقش مهمی در انجام امور ارزی کشور دارند. نعمتالله کریمی گفت: با تشکیل کمیته رسیدگی به تخلفات پولی و ارزی با حضور نهادهای ذیربط از جمله نمایندگان مراجع محترم قضایی، پلیس امنیت اقتصادی، وزارت اطلاعات و سایر دستگاههای ذیربط با تمام ظرفیت نسبت به شناسایی متخلفین بازار ارز در ۲ حوزه صرافیها و مشتریان صرافیها اقدام میشود. وی با بیان اینکه بانک مرکزی و حوزه نظارت بر صرافیها با دقت و وسواس بیشتری نظارت خود را در حوزه صرافیها اعمال میکنند، گفت: طی یک سال گذشته بانک مرکزی با استفاده از ظرفیت حسابرسان مستقل برای اجرایی شدن حسابرسی رعایت شرکتهای صرافی مبتنی بر استاندارد 4 لایه دفاعی، پیادهسازی نظام رتبهبندی شرکتهای صرافی، ایجاد و اعلام کدینگ حسابداری یکسان، حرکت به سمت نظارتهای غیرحضوری و مبتنی بر سیستمهای مالی بهصورت برخط از طریق وبسرویس (در راستای پایش و نظارت هوشمند صرافیها) و بررسی عملکرد شرکتهای صرافی در حوزه ثبت تراکنشهای ریالی متناظر با معاملات ارزی در کنار صدها بازرسی حضوری، فعالیت صرافیها را رصد کرده است. مدیر اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی با تشریح تخلفاتی که منجر به ابطال مجوز برخی صرافیها شده است، افزود: از مهمترین تخلفاتی که منجر به ابطال یا تعلیق مجوز فعالیت برخی از صرافیها شده است میتوان به خروج سرمایه صرافی، استفاده از حسابهای شخصی در عملیات صرافی، عدم فعالیت طولانیمدت، عدم فروش ارز ظرف مهلت سه روز کاری، عدم ثبت عملیات صرافی در سامانههای بانک مرکزی، خودداری از خرید و فروش ارز، فعالیت بسیار کم و عدم ارائه اطلاعات مورد نیاز بازرسان بانک مرکزی اشاره کرد.
وی در ادامه به تخلفات اخیر برخی صرافیها اشاره کرد و گفت: دریافت مبالغ مازاد بر آنچه در سامانههای ارزی بهعنوان نرخ رسمی مطرح است در برخی صرافیها اتفاق افتاده است. کریمی با اشاره به تشکیل کمیته رسیدگی به تخلفات پولی و ارزی در بانک مرکزی تصریح کرد: بر اساس تدبیری که در بانک مرکزی انجام شده، کمیته رسیدگی به تخلفات پولی و ارزی تشکیل شده است که نهادهای ذیربط از جمله نمایندگان مراجع محترم قضایی، پلیس امنیت اقتصادی، وزارت اطلاعات و سایر دستگاههای ذیربط در این کمیته حضور دارند و با تمام ظرفیت نسبت به شناسایی متخلفان بازار ارز در دو حوزه صرافیها و مشتریان صرافیها اقدام میشود. وی با ابراز خرسندی از اقدامهای این کمیته خاطرنشان کرد: دستاوردهای این کمیته بسیار خوب بود؛ بهگونهای که هماهنگیهای لازم بین بانک مرکزی و ضابطین محترم قضایی برای شناسایی و برخورد با تخلفات ارزی انجام میگیرد و موجب تسریع میشود.
در همین راستا در گام اول نسبت به ابطال مجوز صرافیهایی که اینگونه تخلفات را انجام دادهاند، اقدام شده است، ضمن آنکه حوزه حقوقی بانک مرکزی هم نسبت به پیگیری حقوقی و کیفری در مراجع قضایی اقدام قانونی لازم را در دستور کار دارد که در این باره چند پرونده قضایی در محاکم در حال رسیدگی است. مدیر اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی در پایان ضمن تقدیر از صرافیهایی که عملکرد مناسبی داشتهاند، تأکید کرد: در شرایط تحریمی کشور صرافیهای مجاز و قانونمند نقش مهمی در انجام امور ارزی کشور دارند و بانک مرکزی نسبت به این دسته از صرافیها نگاه حمایتی دارد و با توجه به پیادهسازی سیستم رتبهبندی در آینده نزدیک، برای این دسته از شرکتها امتیازاتی نیز در نظر گرفته خواهد شد. وی در عین حال از تمامی مشتریان صرافیها، آحاد مردم و واردکنندگانی که با صرافیها تعامل دارند درخواست کرد موارد تخلف را به بانک مرکزی منعکس کنند و اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی موارد تخلف منعکسشده از سوی مردم را بررسی و با متخلفان برخورد میکند.
***
صرافان متخلف به چرخه خروج سرمایه و قاچاق ارز میکنند
رئیس اتاق ایران و چین گفت: مهمترین بحرانهای ارزی ایجادشده توسط صرافیهای غیرمجاز و متخلف، تامین مالی برای خروج سرمایه و ورود کالای قاچاق است. مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با تاکید بر نقش صرافیهای غیرمجاز و متخلف در بحرانهای ارزی گفت: قطعا صرافیهایی را که به قانون و مقررات تحت نظارت بانک مرکزی تن نمیدهند نباید صرافی نامید، بلکه باید آنها را «دلال پول» خواند. کار این صرافیهای غیرمجاز و متخلف، خروج سرمایه و ورود کالای قاچاق است و فقط به تامین مالی این دو بخش کمک میکنند. وی با تاکید بر هموارسازی مسیر تامین ارز برای متقاضیان قانونی از سوی بانک مرکزی گفت: مطمئنا بانک مرکزی میتواند با تسهیل تامین ارز برای متقاضیان واقعی مثل فعالان اقتصادی، واردکنندگان، دانشجویان خارج از کشور و حتی متقاضیان ارز برای درمان بیماری، راه را برای فعالیت و بحرانسازی صرافیهای غیرمجاز ببندد. معتقدم اگر بانک مرکزی به تقاضاهای قانونی ارز به شکل مناسب جواب دهد، میتواند تکلیف صرافیهای غیرمجاز را هم مشخص کند. چون با این روش میتوان متقاضیان واقعی ارز را با قاچاقچیان و خارجکنندگان ارز و سرمایه از کشور متمایز کرد و مورد برخورد قانونی قرار داد. این فعال اقتصادی به لزوم برخورد بانک مرکزی و نهادهای امنیتی با صرافیهای متخلف و غیرمجاز تاکید کرد و افزود: هرگاه تقاضای واقعی ایجاد شود، بیتردید در کنار آن باید منتظر تشکیل یک بازار سیاه هم بود. در نتیجه بانک مرکزی میتواند با نرخهای مختلف، تقاضای ارز را از طریق کانالهای قانونی تامین کند. به این ترتیب متقاضیان غیرقانونی ارز هم نمیتوانند به راحتی در بازار جولان دهند و طبعا با آنها برخورد قانونی صورت میگیرد. حریری ادامه داد: بانک مرکزی میتواند در کنار برخورد با صرافیهای غیرمجاز، زمینه شکلگیری بازار سیاه را هم کنترل کند و آن را از بین ببرد، بهطوری که تقاضای مشروع ارز را به موقع و با سهولت پاسخ دهد و بدین ترتیب شرایط را برای فعالیت غیرقانونی در بازار ارز سختتر کند. آنگاه میتواند راحتتر با اعمال مجرمانه صرافان غیرمجاز برخورد تنبیهی کند و افکار عمومی را نیز با سیاستهای سختگیرانه خود همراه سازد.
ارسال به دوستان
رشد ۳۸ درصدی مصرف بنزین طی ۲ سال
وزارت نفت اخیرا از افزایش مصرف روزانه بنزین از ۸۸ به ۱۲۲ میلیون لیتر طی ۲ سال اخیر خبر داد که رشد ۳۸ درصدی مصرف این سوخت در این مدت را نشان میدهد. فروردینماه سال گذشته، جواد اوجی، وزیر نفت، درباره روند افزایشی مصرف بنزین در کشور هشدار داد و تأکید کرد: ظرفیت پالایشی کشور در زمینه تولید بنزین و نفتگاز در حال نزدیک شدن به مقدار مصرف در کشور است و سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت در کشور پرداخت میشود.
وی همچنین از افزایش سالانه ۱۰ تا ۱۲ درصدی مصرف سوخت مایع کشور خبر داده و گفته بود: همزمان که باید به فکر افزایش ظرفیت پالایشی کشور باشیم، ضروری است از اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف در کشور بهویژه در بخشهای خانگی و صنعتی غافل نباشیم. فروردین امسال علیاکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز اظهار کرد: از ابتدای فروردینماه تا ۱۹ فروردینماه، بهطور میانگین روزانه ۱۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر بنزین در سراسر کشور مصرف شده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال (یکم تا نوزدهم فروردینماه ۱۴۰۱) با ثبت میانگین مصرف روزانه ۱۰۲ میلیون لیتر بنزین، ۹ درصد افزایش مصرف نشان میدهد. نژادعلی اردیبهشت ۱۴۰۲ از رشد ۱۰ درصدی مصرف بنزین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به همترازی بین تولید و مصرف، تاکنون واردات بنزین نداشتیم اما سیر رشد مصرف بنزین در کشور عدد غیرمنتظرهای است، به طوری که سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰ درصد رشد مصرف داشتیم. خرداد ۱۴۰۲، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد: روزانه ۲۵۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی در ایران مصرف میشود که با هر تراز جهانی و با هر کشوری مقایسه شود، بسیار بالا و ۶ برابر استاندارد دنیاست. این موضوع در کشور سه برابر میانگین جهانی است که در سوختهای فسیلی از جمله گاز و فرآوردههای نفتی این شدت بالاتر اسـت و سـالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانـه سـوخت در کشـور پرداخـت میشـود. تیرماه ۱۴۰۲ وزارت نفت اعلام کرد: سالانه ۸۰ میلیارد دلار یارانه سوخت در کشور پرداخت میشود و این در شرایطی است که سال ۱۴۰۱ مجموع درآمدهای نفتی کشور ۴۳ میلیارد دلار بود، یعنی ایران حدود ۲ برابر درآمدهای نفتی خود را صرف پرداخت یارانه انرژی میکند. جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: مصرف بنزین کشور در روزهای گذشته اعدادی نظیر ۱۲۷ میلیون لیتر را ثبت کرده است و با توجه به میانگین کنونی مصرف روزانه ۱۱۴ میلیون لیتر بنزین در کشور، پیشبینی میکنیم این عدد با توجه به پیشرو بودن سفرهای تابستانی و ایام اربعین باز هم افزایش یابد که نیازمند مدیریت مصرف از سوی مردم است. وی پیشتر (خرداد ۱۴۰۲) نیز درباره جدی شدن روند ناترازی هشدار داده و گفته بود: مصرف روزانه بنزین کشور ۱۱۰ میلیون لیتر است و مصرف و تولید سربهسر شدهاند. سالانه بیش از یک میلیون خودرو عرضه میشود و هیچ خودرویی هم اسقاط نمیشود، در صورت ادامه این روند، به ناترازی بنزین خواهیم رسید و واردکننده خواهیم شد. هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامهریزی وزارت نفت نیز به تازگی با اشاره به افزایش مصرف روزانه انواع حاملهای انرژی در کشور گفت: ۲ سال قبل میانگین مصرف روزانه بنزین ۸۸ میلیون لیتر بود اما اکنون به ۱۲۲ میلیون لیتر در روز رسیده است.
ارسال به دوستان
اخبار
تخممرغ شانهای ۸۵ هزار تومان
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن با بیان اینکه هر کیلوگرم تخممرغ در مرغداری بیش از ۱۰ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب خود به فروش میرسد، گفت: کاهش خرید تخممرغ در فصل گرما قیمت این محصول را کاهش داد. محمد مرادی مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اظهار داشت: مشکلات و خلأهایی برای تامین نهادههای دامی از جمله سویا وجود داشت که با ورود وزارت جهاد کشاورزی این مسائل در حال رفع است. وی با بیان اینکه هماهنگیهای لازم بهعمل آمده است تا محمولههای واردکنندگان نهادههای دامی در کمترین زمان ممکن ترخیص شود، افزود: بارگیری نهادهها در حال انجام است و روزانه حجم قابلتوجهی نهاده به سمت کشور منتقل میشود. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در فصل گرما هستیم و میزان مصرف کاهش یافته ، قیمت تخممرغ نیز در بازار کاهش یافته است و زیر نرخ مصوب خود به فروش میرسد، به همین منظور شرایط صادرات مازاد تولید و خرید توافقی این محصول فراهم شده است. مرادی با اشاره به اینکه مرغداران برای تأمین سرمایه در گردش خود دچار مشکل هستند، گفت: با توجه به اینکه مرغداران نتوانستند محصول خود (تخممرغ) را به نرخ مصوب به فروش برسانند، نقدینگی لازم برای ورود به چرخه تولید و خریداری نهادهها کاهش یافته است به همین منظور از وزارت جهاد کشاورزی درخواست میشود مرغداران را یاری کند. مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن ادامه داد: در میادین میوه و تربار تخممرغ متناسب با قیمت فروش مرغداران به میرسد اما در سطح شهر شاهد گرانی فروش این محصول هستیم و افت قیمت صورتگرفته رعایت نمیشود. وی ابراز کرد: قیمت هر شانه تخممرغ 30 عددی در میادین میوه و تربار حدود 85 هزار تومان است که زیر قیمت مصوب خود به فروش میرسد.
***
برق ۳۰ سازمان ملی و استانی پرمصرف شهر تهران دیروز قطع شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: با تداوم گرمای هوا و رکوردشکنیهای پیدرپی مصرف برق کشور، شنبه هفتم مردادماه برق ۳۰ سازمان ملی و استانی پرمصرف دیگر در شهر تهران قطع شد کامبیز ناظریان افزود: فهرست اداراتی که اقدام به اجرای مصوبه هیات دولت درباره مدیریت مصرف برق نکردهاند به مراجع ذیربط اعلام خواهد شد. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ خاطرنشان کرد: از ابتدای خردادماه تاکنون بیش از 400 دستگاه اداری پرمصرف در شهر تهران مشمول قطع برق شده و اسامی برخی از این ادارات نیز برای آگاهی عموم شهروندان منتشر شده است. ناظریان خاطرنشان کرد: تمام مشترکان اداری پایتخت مجهز به کنتورهای هوشمند هستند و مصرف برق آنان تا پایان فصل گرما به صورت لحظهای توسط کارشناسان این شرکت در رصدخانه شبکه برق و انرژی شهر تهران پایش خواهد شد.
***
بودجه ۱۴۰۳ دوسالانه خواهد بود
تجمیع تبصره ۱۴ در ضمن بودجه عمومی، مولدسازی درآمدهای دولت، ارائه لایحه بودجه به صورت دوسالانه و تکلیف طرحهای عمرانی طولانیشده از جمله موارد مطرحشده در نخستین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ بود. داوود منظور، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در نخستین جلسه ستاد بودجه سال ۱۴۰۳ به تشریح مهمترین رویکردها و جهتگیریها در تدوین بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور پرداخت و گفت: کاهش تعداد تبصرهها و انتقال تبصرهها به قانون الحاق (۳)، تجمیع تبصره ۱۴ در ضمن بودجه عمومی، مولدسازی درآمدهای دولت، ارائه لایحه بودجه بهصورت دوسالانه، تکلیف طرحهای عمرانی طولانیشده و اجرانشده، تجمیع بودجه دستگاههای فرعی در ذیل بودجه دستگاه اجرایی سیاستگذار، تنظیم لایحه بودجه در چارچوب برنامه هفتم توسعه کشور و اصلاح احکام، ردیفها و پیوستها بر اساس برنامه از جمله مهمترین مواردی هستند که باید در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۳ به کار بسته شوند. منظور افزود: لازم است به فوریت گزارشهایی از عملکرد بودجه سال ۱۴۰۲، طرحهای قابل خاتمه در سال جاری و سال ۱۴۰۳ با زمانبندی و اعتبار مورد نیاز و تکالیف بر زمینمانده سازمان برنامه و بودجه در بودجه سال جاری تهیه و ارائه شود، همچنین پیگیری برای تحقق کامل منابع بودجه عمومی ضرورت دارد. معاون رئیسجمهور با اشاره به ضرورت مردمیسازی و افزایش مشارکت مردمی گفت: ضروری است برای برخی از مشارکتهای عمومی – خصوصی مناسب، فراخوانی صادر شود که البته لازمه آن، تهیه فهرستی از طرحهایی است که از جذابیتهای کافی برخوردارند. وی با بیان اینکه لازم است برنامههای لازم جهت بهبود تأمین مایحتاج مردم صورت پذیرد، بر ضرورت تسهیل واردات کالاهای اساسی توسط تمام اشخاص صلاحیتدار تأکید کرد و افزود: تأمین اینگونه کالاها باید از هرگونه شائبه انحصارگرایی خارج شود. منظور در ادامه به بیان نکاتی درباره بودجه سال جاری پرداخت و گفت: باید موافقتنامههای نهاییشده در اسرع وقت ابلاغ شود، ضمن آنکه موافقتنامههای نهایینشده نیز باید تا آخر مردادماه، نهایی و ابلاغ شود. وی با تأکید بر نقش سازمان برنامه و بودجه در حوزه تصمیمسازی برای رفع مشکلات، خواستار بررسی کارشناسی ناترازیها و مشکلات کشور از جمله طراحی الگوهای مناسب برای اصلاح نظام یارانهها شد. در این جلسه معاونان و رؤسای امور به بیان نقطهنظرات و دیدگاههای خود درباره بودجه سال ۱۴۰۳ پرداختند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|