|
حضور نیروی دریایی چین در آبهای منطقه در پی افزایش تنشها
پایگاه خبری - تحلیلی اوراسیا تایمز در گزارشی با اشاره به سفر یک ناوگروه ضربت نیروی دریایی چین به کویت، حضور پررنگ نظامی چین و آمریکا در آبهای منطقه را با توجه به تحولات اخیر بررسی کرده و آن را نشاندهنده درگیر بودن این ۲ «قدرت جهانی» در تحولات منطقه تلقی کرد. در مدت درگیریها میان رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت فلسطین در نوار غزه، ۶ کشتی جنگی چین طی هفته گذشته در منطقه غرب آسیا به ماموریت اعزام شدهاند.
ارسال به دوستان
اعتراضات به ادامه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم مظلوم غزه تبدیل به خشم جهانی شده است
باریکهای به وسعت جهان
راهپیمایی 300 هزار نفری در لندن؛ اجتماعات بزرگ در پاریس، لسآنجلس و نیویورک؛ تجمع معنادار در هاروارد
گروه بینالملل: مردم لندن روز گذشته به خیابانها آمده و تظاهرات گستردهای در حمایت از فلسطین برگزار کردند. از زمان عملیات حماس در ۷ اکتبر و بعد از حمله صهیونیستها به بیمارستان المعمدانی، تجمعاتی در چند کشور اروپایی برای ادای احترام به شهدای غزه و در حمایت از فلسطین برپا شده است.
با اینکه برخی دولتهای اروپایی حمایت خود را از رژیم صهیونیستی اعلام کردهاند اما مردم اروپا برخلاف دولتهایشان، از فلسطین حمایت کردهاند.
بعد از حمله مرگبار صهیونیستها به بیمارستان المعمدانی در غزه، مردم در ایتالیا، فرانسه، آلمان، اتریش و حتی بریتانیا برای حمایت از فلسطین به خیابانها آمدند. نزدیک به ۵۰۰۰ تظاهراتکننده در حمایت از فلسطین در خیابانهای ژنو گرد هم آمدند و خواستار پایان قتلعام مردم بیگناه به دست ارتش رژیم صهیونیستی و پایان دادن به رژیم آپارتاید شدند. در برلین و چند شهر دیگر در سراسر این کشور از جمله دوسلدورف، کلن، مونستر و بیلهفلد هزاران نفر در همبستگی با فلسطین تظاهرات کردند. در برلین بیش از ۶۰۰۰ نفر و در دوسلدورف بیش از ۷۵۰۰ نفر گرد هم آمدند. تظاهراتکنندگان در برلین همچنین نماز میت غیابی را به یاد قربانیان حملات رژیم صهیونیستی اقامه کردند.
با تشدید تلفات غیرنظامیان فلسطینی در حملات غیرانسانی رژیم صهیونیستی، حمایتهای افکار عمومی بینالمللی از فلسطینیان هم گسترش یافته و در لندن پایتخت انگلیس علیه رژیم اشغالگر قدس تظاهرات برگزار شد.
منابع رسانهای از قبیل رویترز، گزارشهایی درباره تظاهرات گسترده عصر روز شنبه در لندن پایتخت انگلیس منتشر کردند. خبرگزاری انگلیسی رویترز نوشت: 100 هزار معترض در این تظاهرات در لندن در حمایت از فلسطینیان شرکت کردند و شعار «فلسطین را آزاد کنید» سر دادند.
«کارزار همبستگی با فلسطین» که سازماندهی این تظاهرات گسترده در لندن را برعهده داشت اما اعلام کرد 300 هزار نفر در این راهپیمایی شرکت داشتند.
معترضان در این تجمع بنرهای در حمایت از فلسطینیان در دست داشتند و پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند و پس از راهپیمایی در خیابانهای لندن، در نزدیکی «داونینگ استریت» (محل استقرار و سکونت نخستوزیر انگلیس) تجمع کردند.
یکی از زنان شرکتکننده در تظاهرات لندن به رویترز گفت: «به عنوان یک فلسطینی که دوست دارم روزی به خانه برگردد، به عنوان یک فلسطینی که در غزه برادران و خواهران و خانواده دارد، آرزو میکنم بتوانیم کارهای بیشتری انجام دهیم اما در حال حاضر اعتراض کردن تنها کاری است که میتوانیم انجام دهیم».
خبرگزاری رویترز در روایت تظاهرات در لندن نوشت: «بسیاری از شعارها و بنرها حاوی شعارهای بشدت ضداسرائیلی بود و یکی از معترضان بنری با تصاویر سوناک، جو بایدن، رئیسجمهور ایالاتمتحده و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل با پیام «تحت تعقیب جنایات جنگی» در دست داشت».
این رسانه انگلیسی در گزارش خود به هشدارهای قبلی مقامهای این کشور درباره حمایت از مردم فلسطین اشاره کرد و خبر داد پلیس انگلیس ۱۰ نفر از معترضان را بازداشت کرد.
در گزارش رویترز آمده است: «پلیس (انگلیس) قبل از این راهپیمایی هشدار داده بود هر کسی که از حماس حمایت کند، با بازداشت مواجه خواهد شد (چرا که حماس)، به عنوان یک سازمان تروریستی در بریتانیا ممنوع شده است».
پلیس پایتخت انگلیس بعد از تظاهرات در مخالفت با رژیم صهیونیستی و در حمایت از فلسطینیان در لندن اعلام کرد این تظاهرات عمدتا مسالمتآمیز بود و نیروهای پلیس ۱۰ نفر را دستگیر کردند. حمایت گسترده افکار عمومی انگلیس از مردم فلسطین در شرایطی است که ریشی سوناک نخستوزیر انگلیس و دیگر مقامهای این کشور از زمان آغاز عملیات توفان الاقصی و به رغم حملات شدید رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری، در حال حمایت از رژیم اشغالگر قدس هستند.
نخستوزیر انگلیس حتی در ادامه روند حمایت غربیها از رژیم صهیونیستی، خود شخصا به فلسطین اشغالی رفت و ضمن محکوم کردن نیروهای مقاومت فلسطین، از ایستادن لندن در کنار تلآویو سخن گفت.
معترضان بنرهایی با مضامین «برای صلح، عدالت و کرامت انسانی در فلسطین» و «علیه جنگ، خشونت و تجاوز در غزه» در دست داشتند.
در رم، پایتخت ایتالیا، بیش از 1000 نفر با در دست داشتن تابلوها، پرچمها، چفیهها و بنرهایی با شعارهای «فلسطین آزاد» و «فلسطین جاویدان، اسرائیل جنایتکار» تجمع کردند. دیگر کشورهایی اروپایی مانند اسپانیا نیز روز گذشته صحنه تظاهرات در حمایت از مردم فلسطین بودند. در روزهای گذشته نیز صدها تن از حامیان ملت فلسطین در واشنگتن و بسیاری از شهرهای آمریکا در حمایت از فلسطین و محکومیت تجاوزات صهیونیستها علیه نوار غزه دست به تظاهرات زدند و پرچمهای فلسطین را بهرغم ممنوعیت تظاهرات در دست داشتند. مردم شهر «ونکوور» کانادا نیز تظاهراتی گستردهای برگزار و جنایتهای رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. در ژنو نیز چند هزار نفر در حمایت از فلسطین به خیابانها آمدند. تظاهراتکنندگان خواستار «مقاومت» و «آزادی» مردم فلسطین شدند و شعارهای ضد اسرائیلی سر دادند.
به گزارش رسانهها و پلیس سوییس، حدود ۴۵۰۰ تظاهراتکننده نیز پنجشنبه در لوزان به خیابان آمدند، در حالی که سازماندهندگان آن انتظار گردهمایی تنها ۱۰۰۰ نفر را داشتند. این تجمع بدون حادثه به پایان رسید. تظاهراتکنندگان که پرچم فلسطین را در دست داشتند، فریاد حمایت از فلسطین سر داده و از دولت سوییس خواستند روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کند. بسیاری از دیگر نقاط جهان نیز شاهد تظاهرات حامیان فلسطین در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی بودند. در ایالات متحده حامیان فلسطین در مقابل دفتر کار نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا تجمع کرده و خواستار توقف حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و توقف حمایتهای نظامی و مالی آمریکا از این رژیم شدند.
به گزارش «المیادین»، هزاران نفر در تجمعات واشنگتن، نیویورک، شیکاگو، هیوستون، فیلادلفیا و سندیگو شرکت کردند. هزاران شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی در شهر واشنگتن در حمایت از مردم غزه و محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. شرکتکنندگان در این تظاهرات با در دست گرفتن پرچم فلسطین و سر دادن شعار خواستار توقف جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه شدند. طبق این گزارش، نهادهای فلسطینی خواستار مشارکت گسترده در این راهپیماییها برای رساندن صدای فلسطینیها به تصمیمگیرندگان دولت آمریکا شدند. در تظاهرات پرجمعیت لس آنجلس، شرکتکنندگان خواستار پایان فوری نسلکشی و محاصره غزه شدند. شرکتکنندگان در تجمعات این شهر از اعضای کنگره آمریکا خواستند با جلوگیری از وخامت شرایط زندگی در نوار غزه و توقف جنایاتی که به بهانه «دفاع از خود» توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین انجام میشود، به وظایف خود عمل کنند. به گزارش روزنامه انگلیسی «گاردین» پس از آغاز عملیات «توفان الاقصی» نیروهای مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر، تلاشهای زیادی برای سرکوب دیدگاههای طرفدار فلسطین در آمریکا انجام شده است. به گفته پلیس آمریکا، در بروکلین نیویورک تعدادی از مردم در راهپیمایی روز شنبه که شرکتکنندگان خواستار آتشبس در غزه شدند، بازداشت شدند که اتهامات آنها مشخص نیست. در جریان تجمعات روز جمعه در منهتن نیویورک هم ۱۳۹ نفر بازداشت شدند.
دانشجویان دانشگاههای شهر تولوز در جنوب فرانسه در حمایت از مردم فلسطین تجمع و کشتار فلسطینیان مظلوم و بیدفاع از سوی رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. حاضران در این تجمع دانشجویی با حمل پرچمهای فلسطین و سر دادن شعارهایی در حمایت از مردم فلسطین، خواستار توقف فوری بمباران غزه از سوی رژیم صهیونیستی شدند. این تجمع با فراخوان ۷ تشکل دانشجویی و صنفی در دانشگاه میرایل شهر تولوز فرانسه برگزار شد.
از سوی دیگر دانشجویان ایرانی و غیرایرانی در برخی دانشگاههای اروپا و آمریکا از فلسطین حمایت کردند و با تعلیق، فشار و محدودیت توسط دانشگاهشان مواجه شدند. در آلمان استفاده از چفیه مقاومت فلسطین و تظاهرات ممنوع است و افراد بازداشت میشوند. همزمان در لندن، دانشگاه سوآس مشغول تعلیق دانشجوهایی است که در تجمعات همبستگی با فلسطین شرکت کردند. شبکه تلویزیونی فاکس 11 در گزارشی به برپایی تظاهرات و راهپیمایی در ایالت کالیفرنیا در آمریکا در حمایت از فلسطینیها پرداخت. دانشگاه ایالتی لسآنجلس یکی از کانونهای این راهپیماییها بود.
به گزارش خبرگزاری آریا، دانشجویان آمریکایی در شهر لسآنجلس در حمایت از فلسطینیها راهپیمایی کردند.
شبکه تلویزیونی فاکس 11 در گزارشی به برپایی تظاهرات و راهپیمایی در ایالت کالیفرنیا در آمریکا در حمایت از فلسطینیها پرداخت. علاوه بر این دانشگاه «تافتس» در شهر بوستون ایالت ماساچوست نیز شاهد درگیریهای شدید میان دانشجویان بر سر حمایت از فلسطین و نقد رژیم صهیونیستی بود.
مدیر ارشد اجرایی این دانشگاه، محیط دانشگاه را وحشتناک توصیف کرده و گفته است همزمان با افزایش درگیریها میان حماس و تلآویو، دانشجویان یهودی به طور باورنکردنی از حضور در دانشگاه میترسند.
به گفته مدیر ارشد اجرایی دانشگاه تافتس، اکثر دانشجویان از پیروزیهای حاصلشده از سوی حماس بر رژیم صهیونیستی خوشحال شده و به طور آشکار این پیروزی را جشن میگیرند و از حماس در مقابل دانشجویان یهودی تعریف و تمجید میکنند.
در دانشگاه ایالتی آریزونا نیز دانشجویان در حمایت از فلسطین تظاهراتی بر پا کرده و در صفحات خود در شبکه اجتماعی ایکس پستهایی در حمایت از اقدامات حماس و حمله غافلگیرانه آن به مناطق اشغالی منتشر کردهاند.
در چنین شرایطی قانونگذاران آمریکایی در تلاش برای ایجاد مرز مشخص جهت جدا کردن حماس از مردم فلسطین هستند؛ امری که از سوی دانشجویان دانشگاههای مختلف آمریکا مورد قبول واقع نشده است.
پردیسهای دانشجویی ایالات متحده سالهاست کانون مناقشههای جدی بین حامیان فلسطین و یهودیان طرفدار رژیم صهیونیستی است و شکلگیری هر خشونتی در خاورمیانه این درگیریها را تشدید میکند.
***
حمایت دانشجویان هاروارد از مردم غزه
هارواردیها در روزی که باراک اوباما، رئیسجمهور اسبق آمریکا برای بازدید به این دانشگاه رفته بود هم تجمع اعتراضی در حمایت از غزه برگزار کردند. ۳۳ گروه دانشجویی این دانشگاه با امضای بیانیهای، رژیم اسرائیل را مسؤول حملات حماس دانستند. در بخشهایی از این بیانیه آمده است: در 2 دهه گذشته، میلیونها فلسطینی در غزه مجبور شدهاند در یک زندان روباز زندگی کنند. خشونتهای اسرائیل به مدت ۷۵ سال جنبههای مختلفی از تصرفات سیستماتیک زمین تا حملات هوایی، بازداشتهای خودسرانه در ایستهای بازرسی، جدایی اجباری از خانواده و قتلهای هدفمند را در برگرفته است. ما از جامعه دانشگاهیان هاروارد میخواهیم تا در برابر انتقام استعماری ایستادگی کرده و برای متوقف کردن خشونتها اقدام کنند.
ارسال به دوستان
القسام از به کمین افتادن یک واحد زرهی رژیم صهیونیستی که از خانیونس وارد غزه شده بود خبر داد
کمین در غزه، موشک از لبنان و یمن
گروه بینالملل: رژیم صهیونیستی که در چند روز اخیر مدام از حمله زمینی به غزه صحبت میکرد و بر شدت حملات هوایی به این باریکه افزوده بود، روز گذشته در حمله به یکی از محلات خانیونس مجبور به عقبنشینی شد.
گردانهای شهید «عزالدین قسام» شاخه نظامی جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد روز یکشنبه یک واحد زرهی ارتش رژیم صهیونیستی با عبور از دیوار مرزی در شرق خانیونس وارد نوار غزه شد که در دام نیروهای مقاومت افتاد و پس از آن، نیروهای دشمن مجبور به عقبنشینی شدند. در این بیانیه آمده است: رزمندگان شاخه نظامی حماس در این عملیات، فورا واحد نفوذی دشمن را محاصره کرده و ۲ بولدوزر و یک تانک نیروی زرهی صهیونیستی را منهدم کردند. این در حالی است که دیروز «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا با اذعان به دشواری حمله زمینی به غزه اعلام کرد: «حمله زمینی به غزه ممکن است به دلیل تونلهای ساخته شده توسط حماس دشوارتر باشد». «اسحاق بریک» سرلشکر ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی نیز گفته است: ورود به غزه اکنون یک دام است، تلفات سنگینی به جا خواهد ماند و این جنگ بسیار طولانی خواهد شد، باید به محاصره غزه و بمباران آن ادامه داد و پس از آن حمله زمینی را آغاز کرد. از طرف دیگر شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از فشارهای بینالمللی بر رژیم صهیونیستی به منظور تعویق حمله زمینی به غزه خبر داد تا مذاکرات برای آزادی اسرا در غزه به نتیجه برسد. «مارک ریغیو» مشاور ارشد «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم جنگ غزه را «دشوار» خواند.
از سوی دیگر درگیریها بین حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی در مرز هم بشدت افزایش یافته است. در همین زمینه «حسن فضلالله» عضو فراکسیون «الوفاء للمقاومه» وابسته به جنبش حزبالله لبنان ظهر دیروز گفت: «سیدحسن نصرالله لحظه به لحظه تحولات درگیریها در جنوب و غزه را پیگیری میکند و به همراه فرماندهان میدانی در حال اداره جنگ است. به خانوادههای شهدا از طرف سیدحسن نصرالله گفتم که این شهدا فرزندان او هستند». نماینده حزبالله ادامه داد: «سیدحسن نصرالله به همراه فرماندهان میدانی مستقیما درگیریها را مدیریت میکند. ظاهر نشدن سیدحسن نصرالله در رسانهها بخشی از مدیریت جنگ است. زمانی که سید احساس کند اداره جنگ مستلزم حضور او در رسانههاست، این کار را خواهد کرد». مقاومت اسلامی لبنان تاکنون دهها موضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی و سامانههای جاسوسی و پایشی این رژیم را در خطوط مرزی لبنان با استفاده از موشکهای هدایتشونده هدف حمله قرار داده است که در پی آن چندین نیروی رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیدهاند و تعدادی دیگر مجروح شدهاند.
در همین ارتباط «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی ظهر دیروز با حضور در مرزهای شمال سرزمینهای اشغالی، ادعاهایش را درباره جنگ با جنبش حزبالله لبنان تکرار و جنگ غزه را «جنگ مرگ و زندگی اسرائیل» توصیف کرد. طبق گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، نتانیاهو به رغم آگاهی از ترس صهیونیستها در رویارویی با حزبالله اذعان کرد: اگر حزبالله تصمیم بگیرد وارد جنگ شود، اشتیاقش را برای جنگ دوم با ما نشان داده است. این ادعاها در حالی از سوی نتانیاهو مطرح میشود که رسانههای عبری در روزهای اخیر، بارها درباره گسترش درگیریها با ورود حزبالله لبنان به جنگ غزه هشدار داده و تصریح کرده بودند: حزبالله لبنان از راهبرد «تشویش» برای سردرگمی ارتش اسرائیل استفاده میکند؛ این جنبش در درگیریها، به هر آنچه میخواست رسیده و حتی تلآویو را از تبعات حمله زمینی به غزه ترسانده است. در این میان ارتش رژیم صهیونیستی و مسؤولان سازمانهای اضطراری آن، دیروز با تاکید بر کمک مالی کابینه به طرح تخلیه شهرکها، دستور تخلیه ۱۴ شهرک صهیونیستنشین جدید را به دلیل ترس از شروع جنگ با جنبش حزبالله لبنان، با توجه به تشدید تنشها در مرزهای شمالی صادر کردند.
از سوی دیگر یمن هم به اسرائیل هشدار داد. «عبدالعزیز بن حبتور» نخستوزیر دولت پیشبرد امور در یمن دیروز تأکید کرد صنعا با تمام توان، به کشتار مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی پاسخ خواهد داد. نخستوزیر یمن تهدید کرد اگر حمله صهیونیستها به غزه ادامه یابد، کشتیهای اسرائیلی در دریای سرخ هدف قرار خواهند گرفت. این مقام یمنی در پایان تأکید کرد آمریکاییها موشکها و پهپادهایی را که از ۳ سمت فلسطین اشغالی شلیک شده بودند، رهگیری و بخشی از آن را سرنگون کردند ولی شماری، به هدف برخورد کرد.
ارسال به دوستان
وزارت بهداشت فلسطین: طی 16 روز بمباران اسرائیل 1873 کودک فلسطینی به شهادت رسیدهاند
ادامه جنایات در غزه
رژیم صهیونیستی برای شانزدهمین روز متوالی بدون توجه به قوانین بینالمللی و بشردوستانه که کشتار غیرنظامیان را جرم میداند، به بمباران ساختمانهای مسکونی و مساجد در نوار غزه ادامه داد. مقاومت نیز در پاسخ به این حملات، شهرکهای صهیونیستنشین را زیر حملات راکتی و موشکی قرار داد. جنگندههای رژیم صهیونیستی صبح دیروز هم اطراف بیمارستان شهدای الاقصی را در نوار غزه هدف قرار دادند که بر اثر آن 4 غیرنظامی نزدیک خانه خود به شهادت رسیدند. تمام اعضای تعداد زیادی از خانوادههای ساکن غزه در این حملات به شهادت رسیده و بدون شناسایی تدفین شدهاند. در سایه تداوم محاصره و درد و رنج در نوار غزه که با ادامه حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر تشدید شده است، سخنگوی سازمان آنروا اعلام کرد غزه روزانه نیازمند ۱۰۰ کامیون کمک برای آوارگان است و باید گذرگاه رفح برای انتقال این کمکها بازگشایی شود. سایت عرب ۴۸ اعلام کرد در نتیجه حملات صهیونیستها ۵۰ درصد واحدهای مسکونی به طور کامل یا جزئی ویران شده است. همچنین به گفته دفتر رسانهای دولت غزه، ۷۰ درصد ساکنان غزه، خارج از منازلشان و در ۲۲۰ مرکز آوارگان و پناهندگان ساکن هستند. در این میان نخستوزیر رژیم صهیونیستی در شانزدهمین روز از شروع عملیات «توفان الاقصی» گفت جنگ غزه برای اسرائیل حکم مرگ و زندگی را دارد. این در حالی است که وزارت بهداشت غزه اعلام کرد طی ۱۶ روز جنایات رژیم صهیونیستی ۴۶۵۱ فلسطینی از جمله ۱۸۷۳ کودک، ۱۰۲۳ زن و ۱۸۷ فرد مسن در نوار غزه به شهادت رسیدهاند. طبق گزارش این وزارتخانه، حملات رژیم صهیونیستی تاکنون ۱۴ هزار و ۲۴۵ مجروح نیز بر جا گذاشته است. طبق بیانیه وزارت بهداشت غزه، ۱۴۵۰ گزارش مفقودی هم به دست این نهاد رسیده که از این تعداد ۸۰۰ نفر کودک هستند. طبق این گزارش، صهیونیستها طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب ۲۴ جنایت کشتار شدند که ۲۶۶ شهید برجا گذاشت که ۱۱۷ نفر آنها کودک و اکثرا از ساکنان جنوب غزه بودند. اشغالگران از هفتم اکتبر مرتکب ۵۷۴ مورد جنایت کشتار شدهاند که ۳۶۰۰ شهید برجا گذاشته است و همچنان تعداد افراد زیر آوار رو به افزایش است. همچنین در این بیانیه آمده است نیروهای امدادی مستقر در نوار غزه ۱۴۵۰ گزارش درباره مفقودشدگان از جمله ۸۰۰ کودک دریافت کردهاند که همچنان زیر آوارها هستند. نهاد حقوق بشری «جنبش جهانی دفاع از کودکان» در گزارشی خبر داد روزانه به طور میانگین ۱۲۰ کودک در ۱۶ روز گذشته در غزه و کرانه باختری به شهادت رسیدهاند. به نوشته خبرگزاری شهاب، در این گزارش آمده است از ابتدای آغاز جنگ در غزه (7 اکتبر) ۱۶۶۱ کودک در این منطقه به شهادت رسیدهاند. در کرانه باختری نیز ۲۷ کودک به دست اشغالگران جان باختهاند. از سویی سازمان عفو بینالملل در گزارشی تأکید کرد دلایل قانعکنندهای دارد که اثبات میکند رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب جنایات جنگی شده است. ارسال به دوستان
دور دنیا
برگزاری نشست ۳+۳ در تهران
سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو برگزاری نشست وزرای خارجه ۳+۳ در تهران را گام بلندی در ادامه و تکمیل سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران خواند. امروز تهران میزبان نخستین نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ با حضور وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه است. البته گرجستان در این نشست شرکت نمیکند. در همین ارتباط «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان بعدازظهر دیروز به همراه هیأتی وارد تهران شد و «جیحون بایراموف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز قرار است امروز برای شرکت در نشست مذکور به تهران سفر کند. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه و «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه نیز از دیگر حاضران در این نشست یک روزه خواهند بود. سیدعباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس درباره این نشست نوشت: برگزاری نشست وزرای خارجه عضو ابتکار ۳+۳ در تهران گام بلندی در ادامه و تکمیل سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران است. وی افزود: منطقهگرایی و شکلگیری سازوکارهای منطقهای با اهداف متنوع از ویژگیهای نظم جهانی در حال ظهور است. سفیر ایران در باکو پیام این نشست را «حضور و دخالت نیروهای فرامنطقه در مسائل قفقاز ممنوع!» عنوان کرد. نخستین نشست همکاریهای منطقهای موسوم به فرمت ٣+٣ در تاریخ ۱۹ آذر ۱۴۰۰ در مسکو و در سطح معاونان وزرای خارجه برگزار شد و از ایران نیز علیرضا حقیقیان دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه حضور داشت. جمهوری اسلامی ایران پیش از این آمادگی خود را برای برگزاری نشست وزرای خارجه فرمت ۳+۳ (ایران، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و گرجستان) اعلام کرده بود. مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره بر حل موضوعات منطقه از طریق سازوکارهای منطقهای تأکید کردهاند و برگزاری این نشست هم در همین راستاست. موضوعات مربوط به منطقه قفقاز جنوبی و راههای گسترش همکاریها از جمله مباحث مورد گفتوگو در این نشست یک روزه خواهد بود. عنوان این نشست «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی؛ دومین نشست سازوکار منطقهای ۳+۳» است. سیدکمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اخیرا در گفتوگویی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار برقراری صلح و آرامش در منطقه قفقاز است، گفته بود برگزاری نشست ۳+۳ در تهران میتواند به رفع اختلافات در منطقه کمک کند.
***
نشست بینالمللی صلح قاهره بدون بیانیه مشترک پایان یافت
نشست صلح قاهره که روز شنبه ۲۱ اکتبر به دعوت و میزبانی دولت مصر برگزار شد، بدون نتیجه خاصی پایان یافت. این کنفرانس در حالی بدون صدور بیانیه مشترک پایان یافت که اختلاف دیدگاه اعضای شرکتکننده عامل نتیجهبخش نبودن نشست قاهره 2023 عنوان شده است. همچنین رسانههای غربی غیبت آمریکا در این نشست را دلیل عدم صدور بیانیه مشترک ارزیابی کردند. این در شرایطی است که پیش از آغاز کنفرانس صلح قاهره خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ دیپلمات نوشته بود با توجه به حساسیت شرایط بعید است شرکتکنندگان در نشست بینالمللی قاهره بیانیه مشترک صادر کنند. همچنین روز گذشته تصاویری از خروج مقام قطری به نشانه اعتراض از محل اجلاس منتشر شد. آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در این نشست بار دیگر بر موضع برلین در حمایت از امنیت اسرائیل تاکید کرد و گفت امنیت اسرائیل «غیرقابل مذاکره» است. جورجیا ملونی و میتسوتاکیس، نخستوزیرهای ایتالیا و یونان نیز خواستار آغاز روند صلح جدیدی شدند که به تشکیل دولت مستقل فلسطینی منجر شود. به گزارش ایندیپندنت، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، بمباران غزه را «مجازات دستهجمعی مردم محاصره شده» خواند. او روز گذشته با عبدالفتاح سیسی ملاقات کرده بود و ۲ رهبر ضمن تاکید بر حمایت از مردم فلسطین گفته بودند امان و قاهره حاضر نیستند غیرنظامیانی را که از جنگ غزه میگریزند، در کشورهایشان بپذیرند. شرکتکنندگان در نشست صلح قاهره در حالی از صدور بیانیه مشترک بازماندند که عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر و میزبان نشست، در بیانیهای یکجانبه، بر لزوم توقف جنگ در غزه تاکید کرد. در نشست صلح قاهره، نمایندگان ارشد کشورهای بحرین، کویت، آلمان، اسپانیا، کانادا، قبرس و همچنین اتحادیه اروپایی حضور داشتند. در همین حال وزارت خارجه آلمان اعلام کرد به دلیل تلاش اتحادیه اروپایی برای اشاره تروریست خواندن حماس به عنوان دلیل بحران جاری، شرکتکنندگان در نشست قاهره با موضوع درگیریهای فلسطین و اسرائیل نتوانستند بیانیه مشترکی را به تصویب برسانند. به گزارش اسپوتنیک، بنا بر اطلاعات دستگاه سیاست خارجی آلمان، شرکتکنندگان نشست درباره جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری، کار برای دفاع از جمعیت غیرنظامی نوار غزه، ارسال کمکهای بشردوستانه و آزادی گروگانها را مورد بحث و بررسی قرار دادند. همچنین آزادسازی ۲ گروگان حماس با میانجیگری قطر «امیدبخش» نامیده شد. دستگاه دیپلماسی آلمان خاطرنشان کرد: تصمیم برای ایجاد ۲ دولت تنها از مسیر گفتوگو برای آلمان و بسیاری از شرکا میتواند بنیانی برای صلح پایدار بین اسرائیل و فلسطین باشد. طرحها، روند و حمایت مورد نیاز هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|