|
کیسینجر مُرد
هنری کیسینجر، دیپلمات سرشناس آمریکایی، در۱۰۰ سالگی در منزلش در ایالت «کنتیکت» مُرد. کیسینجر زاده
مه ۱۹۲۳ که ۲۹ نوامبر ۲۰۲۳ درگذشت، سیاستمدار، دیپلمات و مشاور ژئوپلیتیک آلمانی - آمریکایی بود که به عنوان وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا و مشاور امنیت ملی آمریکا در دولتهای ریچارد نیکسون و جرالد فورد فعالیت کرد.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با اسرای فلسطینی آزاد شده در مبادله اخیر با درباره جنایات صهیونیستها در زندان
راویان مظلوم فلسطین
* آزاده فلسطینی: خداوند شهید قاسم سلیمانی و همه شهدایی را که در کنار مقاومت ایستادند، رحمت کند/ * آزاده زن فلسطینی: از مردم ایران تشکر میکنیم، شما کنار ما ایستادهاید
محمدعلی حسننیا: سالهاست زندان، شکنجه و تحقیر اسرای فلسطینی از روشهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است. این موضوع شامل همه میشود و زن و کودک و پیر و جوان نمیشناسد. انواع شکنجه از زندان انفرادی گرفته تا شوک الکتریکی یا گرسنگی و تحقیر سالهاست که علیه فلسطینیها استفاده میشود. از همه مهمتر اینکه این شکنجهها با قرار بازداشتهای موسوم به «اداری» تشدید میشود و در این دوران با برچسب امنیتی به اسرا هیچ اجازه ملاقاتی با خانوادههایشان به آنها داده نمیشود.
حماس و جهاد اسلامی بعد از عملیات توفان الاقصی یک شرط بزرگ داشتند و آن هم آزادی اسرای فلسطینی بویژه زنان و کودکان در بند بود. در ابتدای تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه، بنیامین نتانیاهو تنها یک حرف میزد و آن نابودی حماس و آزادی اسرای اسرائیلی بود اما پس از ناکامی رژیم اشغالگر در دستیابی به اهداف تعیین شده، با وساطت کشورهایی مانند قطر و مصر روند تبادل اسرا در 7 مرحله انجام شد و طی آن 240 زندانی فلسطینی از بند صهیونیستها نجات یافتند. در این بین 71 نفر از اسرای آزادشده زن و 169 نفر هم کودک هستند که هر کدام کولهباری از غم و درد و رنج ناشی از حضور در زندانهای رژیم اشغالگر را به دوش میکشند و زخم جنایتهای صهیونیستها بر روح و جان آنها نشسته است. در همین ارتباط خبرنگار «وطن امروز» با تعدادی از اسرای فلسطینی آزاد شده درباره شرایط زندان و سختیهای آن گفتوگو کرده است که در ادامه میآید.
***
1- فرید عبداللطیف نجم: این اسیر فلسطینی روز یازدهم نوامبر 2013 به اتهام تلاش برای حمله با سلاح سرد به یک سرباز صهیونیست بازداشت و به 4 سال حبس محکوم شد. او 3 بار بازداشت شده است و در مرحله آخر به یک سال و نیم زندان محکوم شد. رژیم اشغالگر اسرائیل برای نخستین بار نجم را سال 2006 دستگیر و به 16 ماه زندان محکوم کرد و پس از آزادی، سال 2007 و بار دیگر سال 2013 دستگیر شد. وی برای آخرینبار سال 2022 آزاد شد اما دوباره بعد از عملیات توفان الاقصی توسط صهیونیستها بازداشت شد که در تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل چند روز قبل به کرانه باختری بازگشت.
نجم در گفتوگو با خبرنگار «وطن امروز»، با اشاره به اینکه بسیار خوشحالم دوباره به جمع خانوادهام بازگشتم، گفت: از همینجا به مردم ایران سلام میکنم. من 2 روز بعد از آزادی خود هم در کانال اطلاعرسانیام به مردم ایران درود فرستادم که خوشا به حال این مردم که در کنار ملت فلسطین ایستادهاند. آزاده زن فلسطینی با بیان اینکه اسرائیلیها من را به اتهام واهی حمل سلاح به زندان انداختند، افزود: من 3 بار زندانی بودم و در مورد آخر به حبس محکوم نشدم و در انتظار محاکمه بودم که توسط نیروهای مقاومت فلسطین آزاد شدم.
خانم عبداللطیف نجم در ادامه این گفتوگو با تاکید بر اینکه من به استواری مردم غزه عزیز درود میفرستم و به آنها میگویم انشاءالله خداوند شهدایشان را بپذیرد، زخمهایشان را شفا دهد و اسیرانشان را آزاد کند، ادامه داد: مقاومت دلاورانه هر کاری برای مردم ما انجام داده است. خداوند به آنها قوت بدهد تا به غزه کمک کنند. قلب ما با آنهاست و با استواری برای آنها دعا خواهیم کرد؛ انشاءالله اشغالگر از بین خواهد رفت. من هم به همه کسانی که همه جا کنار ما بودند درود میفرستم؛ چه در ایران و چه در عراق، سوریه، لبنان و یمن. آزاده زن فلسطینی به شرایط زندان اشاره کرد و گفت: شرایط زندان پس از حوادث 7 اکتبر بسیار بد بود، زیرا مسؤولان زندان همه وسایل برقی را خارج کرده و به زندانیان زن و مرد فشار آوردند. آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده و از ارتباط آنها با بیرون جلوگیری کرده و زندانیان زن را مورد ضرب و جرح قرار داده و به روی آنها گاز فلفل میپاشیدند و آنها را در سلول انفرادی قرار داده بودند. شرایط بسیار سختی به دلیل کمبود آب و غذا بود و در واقع از سیاست گرسنگی علیه ما استفاده کردند. این سختترین روزهایی بود که ما در این سالها شاهد آن بودیم.
وی در پایان این گفتوگو پیامی هم برای مردم ایران داشت: از دوران کودکی به یاد دارم که ایران و مردم این کشور همواره در کنار ما بودند و از ملت ما شجاعانه حمایت کردند. خداوند شهید قاسم سلیمانی و همه شهدایی را که در کنار مردم و مقاومت دلیرانه ایستادند، رحمت کند.
2- سلطان سامر سرحان: این اسیر فلسطینی زمانی که فقط 10 سال و نیم سن داشت توسط اسرائیلیها بازداشت شد. او به خبرنگار «وطن امروز» میگوید: 24 بار بازداشت شدم و آخرین مرحله بازداشتم در 16 سالگی بود که به 30 ماه حبس محکوم شدم ولی در تبادل اسرا آزاد شدم.
وی با اشاره به اینکه دلیل اصلی بازداشتش، گرفتن انتقام پدرش بوده است، ادامه داد: من از همه کسانی که ما را از اسارت آزاد کردند و از همه کسانی که در حمایت از آرمان ما شرکت کردند، تشکر میکنم. سامر با اشاره به شرایط زندانهای اسرائیل بیان کرد: شرایط زندانهای اسرائیل بویژه بعد از 7 اکتبر یعنی عملیات توفان الاقصی بسیار سخت بود. از ابتداییترین حقوق خود مانند غذا، نوشیدنی و حمام محروم بودیم و دائم مورد ضرب و جرح قرار میگرفتیم، تعطیلات نداشتیم، لباسهایمان را از ما گرفته بودند، ملحفه و بالش را هم برده بودند، ما نمیدانستیم بیرون زندان چه خبر است، چون تلویزیون را هم برده بودند، برق و آب را هم قطع کرده بودند. ما را به انواع روشها شکنجه میکردند. هر کس از آن زندان بیرون بیاید، انگار دوباره متولد شده است. هیچ خاطره شیرینی در زندان نیست، همه شکنجه بود و بس! وی با بیان اینکه آخرین بار 25 ماه در حبس بود و به صورت وحشیانهای بازداشت شده بود، بیان کرد: یک روز پس از نماز صبح به خواب رفتم و خوابی زیبا دیدم که مادرم، خواهرم و برادرم در آغوشم هستند و آزاد شدهام؛ این خواب به یمن مقاومت به واقعیت تبدیل شد. باور کنید شرایط زندان به قدری سخت بود که کلمه یا جملهای در وصف آن ندارم که بگویم.
3- نهایه صوان: یکی از زندانیان میانسال که در جریان تبادل اسرا بین حماس و رژیم اشغالگر از زندان آزاد شد، صوان بود. این زن اسیر فلسطینی در گفتوگو با «وطن امروز»، با اشاره به شرایط سخت زندان گفت: ما تا 8 صبح روز جمعه «روزخروج» از آزادی خود مطلع نبودیم. آنها با ما تماس گرفتند و با لباس نماز، بدون اینکه اجازه برداشتن وسایلمان را بدهند، یا حمل چیزی، حتی عکسهایی که خانواده برایمان فرستاده بودند، بیرون رفتیم. وی ادامه داد: وقتی ما را از زندان خارج کردند، در جاده چیزی جز درختان نمیدیدیم. پس از مدتی به المسکوبیه رسیدیم. آنها به ما هشدار دادند نباید جشن بگیریم و خوشحالی کنیم. نهایه درباره برخورد با اسرا پس از عملیات توفان الاقصی گفت: سربازان با کلاه و سپر وارد شدند و به سمت ما گاز اشکآور پرتاب کردند. وی درباره علت ضعف جسمانی خود هم گفت: من در یک اتاق تنگ نگهداری میشدم که تنها یک پنجره کوچک داشت و حتی هوا هم به اندازه کافی نبود. وی با تشکر از همه مردم غزه و محور مقاومت بیان کرد: بهترین خاطره من در زندان این است که با زندانیان و زنان فلسطینی دیگر در زندان آشنا شدم. درد و رنج آنها بسیار زیاد بود و باعث میشد رنج خود را فراموش کنم. دلیل زندانی شدن من به مدت 44 ماه این بود که یک سرباز مرد اسرائیلی قصد داشت در زمان مراجعتم به مسجدالاقصی برای نماز تفتیشم کند که مانع شدم.
4- ساره ایمن عبدالعزیز: این زن آزاده فلسطینی در گفتوگو با خبرنگار «وطن امروز»، با اشاره به اینکه 6 سال در زندان اسرائیل بوده است، تصریح کرد: رژیم صهیونیستی به دنبال آن بود که مدت زندان من را به 8 سال برساند که در جریان تبادل اسرا آزاد شدم. ساره ادامه داد: آنها به اتهام حمله با چاقو به یک ایست بازرسی که دلیلی واهی بود، مرا بازداشت کرده بودند. وی با بیان اینکه خداوند به مردم غزه یاری دهد و آنها را حفظ کند، عنوان کرد: رحمت خداوند بر شهدای غزه که مقابل دشمن صهیونیست ایستادند. وی با بیان اینکه بعد از عملیات توفان الاقصی به ما غذا، دارو و آب نمیدادند، تاکید کرد: شرایط زندان اصلا خوب نبود. مرا در زندان کتک زدند و به من توهین کردند. وی با تشکر از روزنامه «وطن امروز» که به زنان فلسطینی اهمیت داده است و با آنها درباره شرایط اسارت مصاحبه میکند، بیان کرد: از مردم ایران تشکر میکنیم، شما کنار ما ایستادید.
5- مرح باکر: او یکی از اسرای معروف زندانهای اسرائیل بود. مرح به دلیل اینکه در زمان زندان با مشکلات زیادی روبهرو شده است، خیلی کم درباره زندان با خبرنگار «وطن امروز» صحبت کرد. او در گفتوگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هنوز نمیتوانم باور کنم در میان خانوادهام هستم و آنها را در آغوش میگیرم، تصریح کرد: تنها چیزی که برای اسرائیلیها در زندان اهمیت داشت سرکوب و ضرب و جرح زندانیان بود. آنها پیر و کودک و زن برایشان فرقی نداشت. مرح با بیان اینکه برخی زندانیان همیشه در سلولهای انفرادی بودند و به هیچ امکانات بهداشتی دسترسی نداشتند، عنوان کرد: یادم نمیرود بعد از عملیات توفان الاقصی بود که به داخل زندان هجوم آوردند و چادر و سجاده نماز مرا برداشتند و بردند. اگر فریاد هم میزدیم با باتوم و گاز اشکآور به ما حمله میکردند. این زندانی قدیمی فلسطینی افزود: زمانی که به من گفتند آزاد هستم، فکر کردم ترفند صهیونیستها برای اعمال فشار به من است، چون از این روشها برای شکنجه و تحت فشار قرار دادن اسرا استفاده میکردند ولی زمانی که از زندان آزاد شدم فهمیدم این بار واقعیت است.
6- سمیر سامر سمیر بختان: این آزاده فلسطینی که 16 سال بیشتر ندارد، به 20 ماه حبس محکوم شده بود اما بعد از 10 ماه در جریان تبادل اسرا آزاد شد. او که حال روحی و جسمی مناسب نداشت به سوالات خبرنگار «وطن امروز» از طریق مادرش پاسخ داد. سمیر با بیان اینکه وضعیت زندانهای اسرائیل برای کودکان خوب نیست و همواره در معرض آزار و اذیت قرار دارند، بیان کرد: پلیس اسرائیل یک روز قبل از آزادی به خانه ما یورش برد و به خانوادهام هشدار داد آزادی مرا جشن نگیرند. وی گفت: قبل از آزادی به همراه تعدادی از کودکان اسیر بشدت از سوی نیروهای رژیم اسرائیل مورد ضرب و شتم قرار گرفت و دست برخی از آنها شکست. از روزی که خبر آزادیام منتشر شد 3 روز طول کشید تا آزاد شوم که برای من یک عمر گذشت.
این گفتهها تنها بخشی از رنج و دردی است که اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی با آنها مواجهند و این نشاندهنده عمق جنایتهای تلآویو است.
ارسال به دوستان
رژیم صهیونیستی بعد از پایان 7 روز آتشبس حملات وحشیانه به نوار غزه را از سر گرفت
آغاز مجدد جنایات اسرائیل
حملات رژیم صهیونیستی به مردم غیرنظامی غزه بعد از 7 روز آتشبس دوباره از سر گرفته شد، همچنین برخی منابع هم از آغاز حملات حزبالله لبنان به مناطق شمالی فلسطین اشغالی خبر دادند که نشاندهنده آغاز جنگ دوم بین غزه و اسرائیل است. خبرنگار الجزیره روز گذشته اعلام کرد در پی حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف نوار غزه، تعداد شهدای حملات این رژیم به ۱۰۹ تن افزایش یافته است، همچنین صدها تن در این حملات زخمی شدهاند. جنبش حماس در بیانیهای اعلام کرد رژیم صهیونیستی بعد از اینکه در طول شب، تعامل با تمام پیشنهادها برای آزادی بازداشتشدگان دیگر را رد کرد، مسؤول ازسرگیری جنگ و تجاوزات نازیستی علیه نوار غزه است. جنبش حماس اعلام کرد: دولت آمریکا و رئیس جمهورش بایدن کاملا مسؤول ادامه جنایتهای جنگی صهیونیستی در نوار غزه هستند؛ بعد از حمایت مطلقشان از این رژیم و بعد از چراغ سبز داده شده به آنها در پی سفر روز گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به رژیم صهیونیستی و اعلام نیت اشغالگران برای از سرگیری تجاوزات با موافقت آمریکا با طرحهای جدید که تا الان باعث کشته شدن دهها غیرنظامی و کودک بیگناه شده است. از سوی دیگر، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد: ما به نبرد بازگشتیم و حماس به وظیفه خود برای آزادی اسرا عمل نکرد. دفتر نتانیاهو تصریح کرد: با بازگشت درگیریها، اسرائیل به تحقق اهداف جنگ علیه غزه پایبند است؛ اهداف جنگ آزادسازی اسیرانمان و نابودی حماس است. پیشتر روزنامه والاستریتژورنال به نقل از مسؤولان مصری روز جمعه گزارش داده بود رژیمصهیونیستی و جنبش حماس درباره تمدید آتشبس موقت برای هشتمین روز توافق کردند. در حالی که هفتمین روز آتشبس قبل از اعلام آغاز اجرای آن، با پیچیدگیهای بسیاری مواجه شد، رسانههای رژیم صهیونیستی پنجشنبه گزارش داده بودند که برآوردهایی در اراضی اشغالی وجود دارد که روز جمعه آخرین روز آتشبس در نوار غزه است و درگیریها از سر گرفته میشود. همچنین ارتش اشغالگر اعتراف کرد 9 نفر از نظامیانش از صبح دیروز در غزه و غلاف غزه (شهرکهای صهیونیستنشین اطراف غزه) هلاک شدند. سازمان اطلاعات روسیه اعلام کرد تصاویر ماهوارهای نشان میدهد ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز مجدد جنگ در غزه پس از پایان آتشبس 7 روزه، از برخی محورهای نبرد در غزه عقبنشینی کرده و پیشروی نداشته است. گزارشگر ویژه حقوق بشر در فلسطین تاکید کرد مرحله دوم جنگ در غزه ساکنان این باریکه را در معرض خطر کوچانده شدن به مرزها و از آنجا به سینا در مصر قرار خواهد داد. مقاومت فلسطین در پاسخ به ادامه جنایات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در غزه، شهرکهای صهیونیستی مجاور غزه و النقب غربی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف حمله موشکی قرار داد. ارسال به دوستان
دور دنیا
هنوز 137 اسیر اسرائیلی در غزه هستند
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد اسرائیل معتقد است هنوز 137 نفر در بند حماس در نوار غزه هستند. بنا به گفته دفتر نخستوزیری اسرائیل، از میان اسرا 117 نفر مرد، 20 نفر زن و 126 نفر از این افراد اسرائیلی و بقیه خارجی هستند؛ 8 تایلندی، یک نپالی، یک نفر از تانزانیا و یک شهروند دوتابعیتی فرانسوی - مکزیکی. براساس این گزارش، در میان این اسرا، ۲ نفر زیر 18 سال و 10 نفر بالای 75 هستند. دفتر نخست وزیری اسرائیل همچنین گفته 7 نفر نیز در حال حاضر مفقود هستند.
***
امیرعبداللهیان: حملات به غزه فوراً متوقف شود
وزیر امور خارجه در واکنش به دور جدید حملات رژیم صهیونیستی، خطاب به صهیونیستها و حامیانش از جمله آمریکا با بیان اینکه وجود ناو جنگی تمامکننده نیست و وجود اراده فلسطینی تمامکننده است، خواستار توقف فوری حملات به غزه شد. رئیس دستگاه دیپلماسی استمرار جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی را نسلکشی جدید در غزه و کرانه باختری خواند و یادآور شد: گویا آنان به تبعات سخت بازگشت به جنگ فکر نمیکنند. امیرعبداللهیان که پیش از این نیز نسبت به گسترش دامنه جنگ در منطقه هشدار داده بود با اشاره به اعزام ناوهای جنگی آمریکا به منطقه و همچنین ناو جنگی اخیری که انگلیس به منطقه گسیل کرد، افزود: وجود ناو جنگی تمامکننده نیست، وجود «اراده فلسطینی» تمامکننده است. وزیر امور خارجه خطاب به رژیم صهیونیستی و حامیانش بویژه آمریکا تصریح کرد: تا دیر نشده حملات به غزه را فورا متوقف کنید.
***
وقفه یک هفتهای نفعی برای بیمارستانهای غزه نداشت
وزارت بهداشت غزه روز جمعه اعلام کرد وقفه یک هفتهای جنگ در نوار غزه تاثیری در بهبود سیستم درمانی و بهداشتی نداشت. بر اساس گزارش آناتولی، «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه گفت: درست بعد از پایان وقفه بشردوستانه، اسرائیل در حال ارتکاب جنایات جنگی جدید در غزه است که تاکنون دهها کشته و مجروح برجا گذاشته است. وی در ادامه افزود: همه بیمارستانهای غزه نیازمند جریان ثابت اقلام پزشکی و درمانی و سوخت هستند. در حالی که قرار بود طبق مفاد آتشبس روزانه 200 کامیون کمکهای بشردوستانه از جمله اقلام پزشکی از گذرگاه رفح وارد نوار غزه شود اما آمارهای سازمان ملل میگوید اسرائیل به همه تعهدات خود بویژه در زمینه ارسال کمکهای غذایی و دارویی و سوخت عمل نکرده است.
***
امیر قطر با رئیس رژیم صهیونیستی دست داد
رئیس رژیم صهیونیستی صبح روز جمعه با امیر قطر در حاشیه کنفرانس آب و هوایی در امارات دیدار کرد. در دیداری که در نوع خود بیسابقه است، اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی با تمیم بن حمد آلثانی، امیر قطر در حاشیه کنفرانس آب و هوایی که در امارات برگزار شده است، دیدار و گفتوگو کرد. همچنین گفتوگویی بین رئیس رژیم صهیونیستی و امیر قطر انجام شد و تصاویری از آن ۲ در حالی که با یکدیگر دست میدادند، منتشر شد.
***
سرایا القدس: پهپاد اسرائیلی را ساقط کردیم
سرایا القدس اعلام کرد یک پهپاد رژیم صهیونیستی را از نوع اسکای لارک در آسمان غزه هدف قرار داده و ساقط کرده است. شاخه نظامی جهاد اسلامی اعلام کرد یک پهپاد رژیم صهیونیستی از نوع اسکای لارک را در آسمان غزه هدف قرار داده و ساقط کرده است. سرایا القدس همچنین از حملات موشکی به نیریم، ناحل عوز و علومیم خبر داد. همچنین شاخه نظامی جهاد اسلامی اعلام کرد: ما کیسوویم را موشکباران کردیم. رزمندگان شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطین همچنین با خمپاره نظامیان رژیم صهیونیستی را در نتساریم هدف قرار دادند. از سوی دیگر گردانهای قسام، شاخه نظامی حماس هم بیان کرد: ما با موشک تاندوم یک نفربر صهیونیست که چند نظامی اشغالگر در آن بودند را در شمال شهر غزه هدف قرار دادیم.
***
آژیر خطر در عسقلان و زیکیم به صدا درآمد
منابع خبری از حملات راکتی مقاومت فلسطین به شهرکها و مناطق صهیونیستنشین حومه نوار غزه و به صدا درآمدن آژیر خطر در این مناطق خبر دادند. منابع فلسطینی اعلام کردند به دنبال حملات موشکی مقاومت فلسطین، آژیر خطر در عسقلان و زیکیم به صدا درآمد. دفتر اطلاعرسانی دولت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد در بمباران منزلی در اردوگاه المغازی در مرکز نوار غزه ۷ فلسطینی به شهادت رسیدند. شبکه الاقصی گفت: در طول ۷ روز آتشبس یک قطره سوخت هم برای بیمارستانهای شمال نوار غزه ارسال نشد.
***
کشتههای عملیات قدس به ۴ نفر رسید
منابع عبریزبان از کشته شدن یکی دیگر از مجروحان عملیات تیراندازی روز پنجشنبه در شهرک راموت در قدس اشغالی خبر دادند. این منابع تاکید کردند فرد کشته شده همان شهرکنشینی است که نظامیان اسرائیلی به گمان اینکه فلسطینی است به سمت او آتش گشودند. با کشته شدن این صهیونیست، شمار کشتههای این عملیات به ۴ نفر افزایش یافت. 5 نفر دیگر در این عملیات مجروح شدند که حال دستکم ۲ نفر از آنها وخیم است. نظامیان اسرائیلی به منزل خانواده شهید ابراهیم و مراد النمر ۲ برادر مجری عملیات قدس در شهرک صور باهر در قدس یورش برده و اعضای خانوادهشان را بازداشت کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|