|
اخبار
انتشار فهرست مشترک شورای ائتلاف و جبهه پایداری
اعضای هیات انتخاب شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) فهرست مشترک این ائتلاف و جبهه پایداری را برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس اعلام کردند. به گزارش
«وطن امروز»، اسامی 30 نفره لیست مشترک شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری به این شرح است: محمدباقر قالیباف، حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی، حجتالاسلام محمدحسین بحرینی، زهرا قلنبر، فاطمه قاسمپور، فاطمه حائریشیرازی، الهه عطایی، زهرهسادات لاجوردی، زهره طبیبزاده، اسماعیل کوثری، حجتالاسلام علیرضا سلیمی، حسن خجستهباقرزاده، حسین نجابت، امیرابراهیم رسولی، رضا تقیپور، عبدالحسین روحالامینی، علیاصغر پورمحمدی، سعید احدیان، مالک شریعتینیاسر، بابک نگاهداری، حجتالاسلام محمود نبویان، علی خضریان، مرتضی کاملنواب، غلامحسین رضوانی، مجتبی صفایی، مصطفی غفاری، سعید آجرلو، مجتبی زارعی، مهدی شریفیان (اسلامشهر) و میلاد میرزایی (شهرری).
***
لیست ائتلاف امنا منتشر شد
اسامی فهرست ۳۰ نفره نامزدهای ائتلاف امنا برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران منتشر شد. ابوالقاسم جراره اسامی ۳۰ نامزد این ائتلاف را به این شرح، اعلام کرد: حمید رسایی، سیدنظامالدین موسوی، سیدمحمود نبویان، بیژن نوباوه، ابراهیم عزیزی، مهدی شاهآبادی، ابوالقاسم جراره، مجتبی رحماندوست، سمیه رفیعی، ریحانه اخلاقی، پریسا دانشجو، زینب قیصری، طهورا نوروزی، مهدی کوچکزاده، امیرحسین ثابتی، صالح اسکندری، روحالله ایزدخواه، سیدمرتضی محمودی، حسین صمصامی، احمد نادری، پیمان فلسفی، ابوالفضل ظهرهوند، محمد رویانیان، سیدمجید موسویان، سیدمحمود ابوالمعالی، محمد سراج، کامران غضنفری، مقداد ذکیزاده، سعید کرمی (اسلامشهر) و سیدعلی یزدیخواه (شهرری).
***
انتشار فهرست شورای وحدت در تهران
فهرست کامل شورای وحدت برای انتخابات مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تهران اعلام شد. به گزارش ایسنا، لیست جدید شورای وحدت اصولگرایان در تهران به ترتیب حروف الفبا به این شرح است: لاله افتخاری، کمال اکبری، علیاکبر ترابی، سیدمحمدجواد جلالی، مرتضی چیتسازیان، حبیبالله حبیبی، زهرا حجازیزاده، ابراهیم حسنبیگی، سیدجواد حسینی، سیدابوالقاسم رئوفیان، سیدمهدی رفیعیراد، علیآرش رناسی، علی روزبهانی، مصطفی زندی، سیدسعید سیدآقابنیهاشمی، حمیدرضا سیفی، فرید شهاب، حسن صفرخانی، حلیمه عالی، زهرا عباسزادهتالارپشتی، سیدهمایون عباسی، فریدون قدیریابیانه، نیره قوی، صادق کرمی، سمیه گلپورچمرکوهی، لیلا لاریجانی، منوچهر متکی، فیصل مرداسی، سعید مهدویکنی و احمدعلی یوسفی.
***
رئیسی:
امیدواریم مجلس قوی برای کمک به دولت تشکیل شود
حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی به عنوان نامزد ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه شرکت در انتخابات عمل به حق و تکلیف است، گفت: امیدواریم مجلسی قوی شکل بگیرد که هم پشتیبان مردم و هم کمک کار دولت در انجام وظایف باشد. رئیسی در جشن مردمی نیمه شعبان که در مسجد امام حسین(ع) بیرجند برگزار شد با تأکید بر اینکه شرکت در انتخابات عمل به حق و تکلیف است، تصریح کرد: تکلیفمداری تفاوت انتخابات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با نظامهای دنیاست. وی با اشاره به تلاشهای دشمن برای ایجاد ناامیدی در کشور، گفت: من معتقدم مشکلات در عرصههای مختلف با خدمتگزاری دولت و حمایت مردمی حل خواهد شد و ما مصمم هستیم دشمن را مأیوس کنیم. نامزد ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در خراسان جنوبی افزود: امیدوارم مجلسی قوی شکل بگیرد که هم پشتیبان مردم و هم کمک کار دولت در انجام وظایف باشد. حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی با تأکید بر اینکه شرکت در انتخابات عمل به حق و تکلیف است، گفت: تکلیفمداری تفاوت انتخابات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با نظامهای دنیا است.
***
دستگیری 2 عنصر گروهک تروریستی سپاه صحابه در هرمزگان
مرکز اطلاعرسانی پلیس هرمزگان دیروز (یکشنبه) از شناسایی و دستگیری فردی با هویت «اکرم لاهوری» به اتهام فعالیت تروریستی ضد شیعه در بندرعباس خبر داد. این تروریست عضو گروهک سپاه صحابه که دورههای آموزشی ساخت بمب را در کشور پاکستان فرا گرفته بود سرانجام در بلوار ساحلی بندرعباس هنگامی که قصد عزیمت به جزیره قشم را داشت، دستگیر شد. دیروز همچنین اعلام شد طی روزهای اخیر یکی از عناصر گروهک تروریستی ضد شیعه - ضدایرانی سپاه صحابه (گروهی که در پاکستان غیرقانونی است) در یکی از روستاهای جزیره قشم دستگیر شده است. یک منبع آگاه امنیتی در این باره به ایرنا گفت: با رصد اطلاعاتی سربازان جان برکف امام زمان(عج) در سازمان اطلاعات فراجا، «محمد ابرار» فرزند مجنون با انجام اقدامات اطلاعاتی و فنی پنجشنبه 3 اسفندماه در روستای پیپشت جزیره قشم دستگیر شد. این ۲ تروریست از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به اتهام بمبگذاری در یکی از شهرهای پاکستان در آن کشور زندانی بودند. هر ۲ تروریست پس از طی دورههای آموزشی ساخت بمب در یکی از کشورهای همسایه به قصد عزیمت به یکی از شهرهای جنوب کشور وارد ایران شده بودند که در بندرعباس و قشم دستگیر شدند.
ارسال به دوستان
جبهه اصلاحات باید اصلاح شود
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی میگوید جبهه اصلاحات خود نیازمند اصلاحات است. حسین مرعشی به ایرنا گفت: طبق مصوبه کمیته سیاسی، حزب کارگزاران سازندگی ایران عضو جبهه اصلاحات است و هرچند مشکلاتی وجود دارد اما سعی خواهیم کرد پس از انتخابات با استفاده از سازوکارهای دموکراتیک، جبهه اصلاحات را اصلاح کنیم. مرعشی افزود: این ویژگی اصلاحطلبان است که هیچگاه جریان یکدستی نبودهاند که اگر بودند نیازی به تشکیل جبهه وجود نداشت. سازوکار تصمیمگیری جبهه اصلاحات هم اجماع نیست.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان تبیین کردند
معجزه تکیه بر جمهور مردم و اسلام
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی پیش از ظهر شنبه در دیدار دستاندرکاران کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان، حماسه و معجزه مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس را نتیجه ترکیب همت مردمی و ایمان اسلامی دانستند و با اشاره به دقت نظر امام بزرگوار در انتخاب تعبیر «جمهوری اسلامی» گفتند: آنچه باعث پایداری و پیشرفت نظام اسلامی و غلبه آن بر بسیاری از موانع و توطئهها شد، جمع بین «اعتماد به جمهور مردم و اسلام» بود و در آینده نیز راه غلبه بر مشکلات استمرار همین تفکر است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی با تبریک عید سعید و بزرگ نیمهشعبان، به شناخت دقیق حضرت امام خمینی نسبت به مردم و همچنین نگاه جامع و مترقی امام نسبت به اسلام اشاره کردند و افزودند: امام(ره) از همان روزهای آغازین نهضت اسلامی تا پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن همواره به مردم اعتماد داشت و اسلام را یک مکتب و تفکر کارآمد برای سیاست و مدیریت جامعه میدانست و بر همین اساس توانست زمینه پیشرفت ایران و استمرار حرکتهای بزرگ را به وجود آورد.
حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه مهمترین مشکل دشمنان جمهوری اسلامی، نداشتن شناخت نسبت به مردم ایران و همچنین نداشتن شناخت از اسلام است، خاطرنشان کردند: دشمنان ملت ایران بر اساس برآوردها و طراحیهای خود مطمئن بودند جمهوری اسلامی 40 سالگی خود را نخواهد دید اما به کوری چشم آنها پیشرفت ایران متوقف نشد و به لطف الهی و با تکیه بر همت و اراده مردم و ایمان دینی آنها ادامه نیز خواهد یافت.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از بیاناتشان نمونه دیگر معجزهآفرینی تکیه بر مردم و ایمان دینی را شرایط امروز غزه برشمردند و گفتند: ایستادگی نیروهای مقاومت و مأیوس کردن دشمن از نابودی آنها و همچنین صبر مردم غزه در برابر بمبارانها و مصیبتها نشانگر ایمان دینی قوی این مردم است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به آشکار شدن دروغ بودن ادعاهای تمدن غربی درباره حقوق بشر و ریاکاری و نفاق غربیها در ماجرای غزه افزودند: غربیها که برای اعدام یک مجرم سر و صدا و هیاهو به راه میاندازند، در برابر کشتار ۳۰ هزار انسان بیگناه در غزه چشم خود را بستهاند و آمریکا با وقاحت تمام و برای چندمینبار قطعنامه قطع بمباران غزه را وتو میکند.
ایشان تاکید کردند: این چهره واقعی فرهنگ و تمدن و لیبرال - دموکراسی غربی است که در ظاهر آن سیاستمداران اتوکشیده و لبخند بر لب قرار دارند اما در باطن، یک سگ هار و گرگ خونخوار است.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کردند: ما مطمئن هستیم این تمدن غربی و این بار کج به منزل نخواهد رسید و فرهنگ حق و منطق صحیح اسلام بر همه اینها فائق خواهد آمد.
مشروح بیانات رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار، همزمان با برگزاری کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان منتشر میشود.
***
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیتالله سیدمحمد بجنوردی
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی، درگذشت آیتالله سیدمحمد بجنوردی را تسلیت گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام حضرت آیتالله العظمی خامنهای به شرح زیر است:
بسماللهالرحمنالرحیم
درگذشت مرحوم آیتالله آقای سیدمحمد بجنوردی را به بازماندگان محترم ایشان تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت مینمایم.
سیدعلی خامنهای
1402/12/6
ارسال به دوستان
روزنهگشاها از فهرست صدای ملت در تهران حمایت میکنند اما طیف رادیکال اصلاحطلبان همچنان روی عدم ارائه فهرست در پایتخت تأکید میکند
عبور صدا از خط قرمز
گروه سیاسی: با نزدیک شدن به موعد انتخابات دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی، صفکشی جریانها برای رقابت شفافتر میشود. اگرچه در شهرستانها و شهرهای کوچک صفکشیهای سیاسی عامل محرک اصلی برای انتخاب مردم نیست اما در شهرهای بزرگ و کلانشهرها، تعلقات جناحی و سیاسی و همچنین فهرستهای انتخاباتی یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر انتخاب مردم است. به گزارش «وطن امروز»، در تهران فهرستهای انتخاباتی تقریبا نهایی شده است. در کنار انتشار فهرستهای انتخاباتی صنفی و ائتلافهای سیاسی کوچک، روز گذشته 2 فهرست انتخاباتی مهم از سوی جریان اصولگرا منتشر شد. البته قبل از آن فهرست کاندیداهای جریان «صدای ملت» به سرلیستی علی مطهری هم منتشر شده بود؛ فهرستی که بررسی 30 گزینه معرفی شده در آن نشان میدهد یک ائتلاف فراگیر میان جریان موسوم به اعتدالگرا و بخشهایی از جریان اصلاحطلب در فرآیند معرفی و انتخاب این افراد دخیل بوده است. اگرچه علی مطهری که بانی فهرست صدای ملت بوده و خود نیز سرلیستی این فهرست را برعهده دارد، معتقد است این لیست انتخاباتی نه اصولگراست و نه اصلاحطلب اما واقعیتها نشان میدهد هدف مطهری از بیان این موضع، اعتبار بخشیدن به موضع مستقل خود از این 2 جریان است، اگرنه حتما یکی از دلایل مطهری برای تشکیل این ائتلاف و انتخاب این فهرست، وضعیت پیش آمده در جریان اصلاحطلب و گرایش بخش مهمی از این جریان برای ارائه فهرست انتخاباتی در تهران است.
در پی تصمیمگیریهای اخیری که در تشکیلات جبهه اصلاحات شکل گرفت، ریاست این جبهه از بهزاد نبوی گرفته و به آذر منصوری که قرابت فکری بیشتری با مصطفی تاجزاده دارد سپرده شد. همان زمان اعتراضات زیادی در درون جریان اصلاحطلبی انجام شد و احزاب مهمی از اصلاحطلبان حضور منصوری در منصب ریاست جبهه اصلاحات را به معنای حرکت این جریان به سمت تندروی و رادیکالیسم تلقی کردند. نگرانی طیفهای واقعگرای اصلاحطلب از مدیریت تندروها در راس جبهه اصلاحات، در جریان انتخابات مجلس نمودار شد. جبهه اصلاحات تصمیم به تحریم انتخابات گرفت. امثال آذر منصوری، سعید حجاریان و محسن آرمین نیز از این تصمیم اعلام حمایت کردند. با تصمیم جبهه اصلاحات برای تحریم انتخابات مجلس دوازدهم، اختلافات درونی این جریان تشدید و در نهایت منجر به صدور بیانیه 110 اصلاحطلب موسوم به بیانیه روزنهگشاها علیه طیف رادیکال این جریان شد. روزنهگشاها در کنار طرح اختلافات بنیادین خود با طیفهای رادیکال، نظر خود مبنی بر حضور فعالانه در انتخابات را اعلام کردند. احزاب کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان که محوریت جریان روزنهگشا را در اختیار دارند، در ادامه اعلام کردند زمینههای رقابت انتخاباتی در تعداد قابل توجهی از حوزههای انتخابیه وجود دارد و آنها تصمیم دارند در این حوزهها از کاندیداهای خود حمایت کنند. روزنهگشاها بویژه نسبت به تهران و ارائه فهرست انتخاباتی در پایتخت نیز اعلام آمادگی کردند. همین موضوع یعنی اعلام آمادگی تعدادی از احزاب تاثیرگذار اصلاحطلبان برای مشارکت فعال در انتخابات و حضور در رقابتهای انتخاباتی، قطعا در برنامهریزی علی مطهری برای ایجاد ائتلاف صدای ملت اثرگذار بوده است. اصلاحطلبان، جریان موسوم به اعتدال و اصلاحطلبان که پیش از این در انتخابات مجلس دهم در قالب لیست امید، سابقه ائتلاف انتخاباتی داشتهاند، این بار نیز یک فرمت جدید از این ائتلاف را رونمایی کردند.
علی مطهری به عنوان کسی که به واسطه انتسابش به شهید مطهری دارای وجههای در جریانهای سیاسی و اعتباری نزد حاکمیت است، در کنار طیفهایی موسوم به اعتدالگرا که در جریان تشکیل دولت روحانی و مجالس نهم و دهم وارد سپهر سیاست ایران شدند، وارد ائتلاف انتخاباتی صدای ملت شدهاند. در کنار اینها، طیفهایی از اصلاحطلبان که نسبت به تمامیتخواهی و تندروی جبهه اصلاحات بشدت معترض شده و خواستار مشارکت در ساختار سیاسی کشور هستند، حالا صدای ملت را نیز به مثابه روزنهای برای فعالیت سیاسی و دور شدن از دیدگاههای رادیکال میبینند. از همین رو آنان نیز وارد ائتلاف صدای ملت شدهاند و از این لیست انتخاباتی در تهران و شهرستانها حمایت میکنند.
* صدای ملت لیست اصلاحطلبان است
طیف تندرو اصلاحطلبان که به نزدیکان محمد خاتمی معروفند، تمام تلاش خود را کردهاند موضع تحریمی اصلاحطلبان در انتخابات این دوره مجلس مخدوش نشود. از همین رو محسن آرمین اخیرا اظهارات تندی علیه روزنهگشاها مطرح و آنها را به انشعاب از جناح اصلاحطلب متهم کرد. با این حال اما به نظر نمیرسد طیف روزنهگشای اصلاحطلبان که شامل احزاب کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان است، در پی تهدیدات آرمین و حجاریان و آذر منصوری، از مواضع خود عقبنشینی کند. اصلاحطلبان موسوم به روزنهگشا غیر از فعالیت در حوزههای انتخابیه در شهرستانها، حالا تمامقد به حمایت از فهرست انتخاباتی صدای ملت در تهران میپردازند. سعید نورمحمدی از اعضای شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان در این باره میگوید: «اعتماد ملی»، «کارگزاران» و «اعتدال و توسعه» احزابی هستند که از لیست «صدای ملت» حمایت خواهند کرد.
البته اعضای فهرست صدای ملت معتقدند موضع اصلاحطلبان روزنهگشا صرفا اعلام حمایت از فهرست صدای ملت نیست، بلکه آنان در فهرست نیز حضور دارند. اسماعیل دوستی، عضو فهرست انتخاباتی صدای ملت در این باره اظهار داشت: ما بیش از ۳ ماه تلاش کردیم تا بهرغم گرفتاریهای موجود در کشور بالاخره توانستیم لیستی از نامزدهای توانمند و مقبول تهیه کنیم. رئیس ستاد انتخابات صدای ملت با بیان اینکه این فهرست انتخاباتی به سرلیستی علی مطهری تنظیم شده است، خاطرنشان کرد: این لیست متشکل از اصلاحطلبان، اعتدالیون و مستقلان بوده که از طرف ۴ حزب اعتماد ملی، ندای ایرانیان، کارگزاران و اعتدال و توسعه معرفی شدهاند.
اظهارات دوستی نشان میدهد احزاب اصلاحطلب موسوم به روزنهگشا در انتخاب اسامی فهرست صدای ملت نقش داشتهاند و به عبارتی آنها صرفا حامی این لیست نیستند، بلکه این لیست، لیست منتخب افراد معرفیشده از جانب خود آنان است. محمدعلی وکیلی از امضاکنندگان بیانیه موسوم به روزنهگشاها نیز روز گذشته در مصاحبهای تصریح کرد کارگزاران، اعتمادملی و ندای ایرانیان در تهران لیست صدای ملت را معرفی میکنند. وکیلی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: بخشی از احزاب اصلاحطلب همچون کارگزاران، اعتمادملی و ندای ایرانیان، رسما راه خود را از جبهه اصلاحات جدا کردهاند و اکنون حول آقای علی مطهری برای ارائه لیست تهران جمع شدهاند. این جدایی با بیانیه ۱۱۰ فعال اصلاحطلب مورد تایید قرار گرفت و با این تحولات جریان اصلاحطلب عملا به تکثر غیرقابل اجماع رسیده و امکان سیاستورزی ذیل عنوان جبهه اصلاحات را از دست داده است.
فعال سیاسی اصلاحطلب بیان داشت: با جداییهای انجام شده زین پس جبهه اصلاحطلبان از موضوعیت افتاده است. در مطلع رونمایی از جریانات جدید اصلاحطلب و اعتدال ذیل عنوان جبهه عقلایی جامعه خواهیم بود.
* پشت پرده حمله ابطحی به علی مطهری چیست؟
همزمان با اعلام حمایت احزاب اصلاحطلب شامل کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان به همراه حزب اعتدال و توسعه از لیست صدای ملت در تهران، محمدعلی ابطحی، از نزدیکان محمد خاتمی که بسیاری به واسطه حضورش در دولت اول خاتمی به عنوان رئیس دفتر رئیسجمهور، او را رازدار خاتمی میدانند، در واکنشی عجیب مطالبی را علیه علی مطهری مطرح کرد. ابطحی در توئیتی نوشت: «درسته آقای مطهری شجاع است ولی نه خودش و نه دیگران او و لیستش را اصلاحطلب نمیدانند. بویژه مواضع فرهنگیاش که خیلی مرتجعانه است. فردا نگویند جواب مواضع تند و متحجرش را اصلاحطلبها باید بدهند».
به گزارش «وطن امروز»، موضع تند ابطحی علیه علی مطهری، در ظاهر مواضع مطهری در حوزههای فرهنگی را مورد هدف قرار داده است و به این اشاره دارد که دیدگاههای علی مطهری در حوزه فرهنگی، مغایر ژست جریان اصلاحطلبی در حوزههای فرهنگی است و این موضوع برای بدنه طرفدار اصلاحطلبان هزینه خواهد داشت. این ادعا البته در حالی است که پیش از این اصلاحطلبان همواره علی مطهری را به عنوان یکی از چهرههای اصلاحطلب معرفی و در بزنگاهها نیز از اقدامات او حمایت کردهاند. نکته مهمتر اینکه در انتخابات مجلس دهم که اصلاحطلبان در تهران لیست امید را معرفی کردند، علی مطهری یکی از چهرههای شاخص لیستشان بود. یعنی علی مطهری از چهرههای اصلی لیست اصلاحطلبان در لیست امید بود و تا انتهای مجلس دهم نیز در فراکسیون امید حضور داشت. آیا در همه این مدت دیدگاههای علی مطهری در حوزه فرهنگی آشکار نبود؟ آیا امثال ابطحی از دیدگاههای مطهری بیخبر بودند؟ رئیس دفتر خاتمی حالا از دیدگاههای فرهنگی علی مطهری مطلع شده است؟
در کنار این تناقض رفتار رئیس دفتر خاتمی در قبال علی مطهری، توئیت تند رئیس دفتر خاتمی علیه مطهری نشان میدهد طیف تندرو از تمایل احزاب روزنهگشا برای حمایت از فهرست علی مطهری در تهران بشدت نگرانند و حمایت احزابی مانند کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان از فهرست صدای ملت در تهران را خلاف موضع تحریمی خود میدانند.
اما چرا طیفهای رادیکال اصلاحطلب از ارائه فهرست انتخاباتی در تهران خودداری میکنند؟
«وطن امروز» پنجشنبه 26 بهمن در گزارشی تحت عنوان «نفاق مرکب تحریم» درباره استراتژی انتخاباتی جبهه اصلاحات یا همان طیف رادیکال اصلاحطلبان توضیح داد. در این گزارش با استناد به اظهارات سعید حجاریان در مصاحبه با روزنامه اعتماد نوشته شد برنامه رادیکالها، مشارکت با چراغ خاموش در حوزههای انتخابیهای است که امکان پیروزی دارند اما آنها از رقابت در تهران هراس دارند، چرا که میدانند تحت هیچ شرایطی امکان جلب تمایل و نظر مردم را نخواهند داشت، لذا در تهران و شهرهای بزرگ، ژست تحریم انتخابات میگیرند.
در بخشی از گزارش «وطن امروز» با عنوان «نفاق مرکب تحریم» آمده است: «مرور دقیقتر اظهارات اخیر حجاریان البته نشان میدهد او آنگونه که در ظاهر ادعا میکند، چندان به تحریم انتخابات نیز پایبند نیست و در بیان همین ادعا هم صادقانه موضع نمیگیرد. در اظهارات حجاریان پیداست سیاست و برنامه انتخاباتی اصلاحطلبان این است که آنها نمیخواهند حتی از طمع در اختیار گرفتن چند کرسی مجلس هم عبور کنند. حجاریان بر اساس همین فرصتطلبی گفته است برخی طیفها و احزاب اصلاحطلب از کاندیداهای خود در شهرستانها که امکان پیروزی در انتخابات را دارند، حمایت کنند اما همزمان، ارائه فهرست انتخاباتی اصلاحطلبان در تهران را خط قرمز میداند. چرا؟ به 2 دلیل: 1- او و سران رادیکال اصلاحات میدانند در تهران هرگز نمیتوانند مورد اقبال قرار گیرند، یعنی خود را بازنده قاطع انتخابات تهران میدانند. 2- ژست عدم مشارکت خود را در انتخابات تهران میگیرند و در واقع ادعای تحریم انتخابات را در حوزه انتخابیه تهران عملی میکنند. بر همین اساس مشخص است امثال حجاریان که تابع تئوری رحم اجارهای روحانی بودند، هرگز به ادعاهایی نظیر امکان مشارکت و روندهای اصلاحطلبانه و نظارت استصوابی پایبند نیستند و رفتار سیاسی آنها بر اساس امکان و فرصت گرفتن ارکان قدرت است».
توئیت تند محمدعلی ابطحی علیه علی مطهری نیز در راستای همین تحلیل ارزیابی میشود. تندروها بر موضع عدم ارائه لیست انتخاباتی در تهران اصرار دارند و این موضوع را خط قرمز خود میدانند. از همین رو هر تلاشی از ناحیه اصلاحطلبان برای ارائه فهرست انتخاباتی در تهران را با واکنشی توهینآمیز و تهدیدآمیز پاسخ میدهند. ابطحی با متحجر و مرتجع دانستن علی مطهری، اصلاحطلبان حامی لیست صدای ملت را مورد توهین قرار میدهد و محسن آرمین نیز با بیان اینکه انتهای کار روزنهگشاها انشعاب است، آنان را تهدید به اخراج از جبهه اصلاحات میکند!
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|