|
اخبار
فرانشیز بستری مددجویان «صفر» شد
مدیرکل بهداشت، بیمههای اجتماعی و درمان کمیته امداد تسهیلات درمانی در نظر گرفته شده در مصوبه تعرفههای درمانی سال ۱۴۰۳ توسط دولت را تشریح کرد. مجتبی احمدلو در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ۲۶ فروردین هیات وزیران مصوبه تعرفههای خدمات پزشکی را در بخشهای دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی غیردولتی ابلاغ کرد که نسبت به سال گذشته با رشد متوسط ۳۰ درصدی همراه بوده است. در این مصوبه خودپرداخت (فرانشیز) خدمات درمانی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، همچنین دهکهای پایین درآمدی قابل ملاحظه است. وی ادامه داد: براساس مصوبه هیات وزیران، خودپرداخت (فرانشیز) مراجعه بیماران در طرح نظام ارجاع برای مددجویان شهری کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت ایران ۱۳ هزار تومان است. حدود یک میلیون نفر از مددجویان شهری کمیته امداد دارای بیمه نظام ارجاع یک هستند. دارو، ملزومات پزشکی و خدمات پیراپزشکی مورد نیاز بیماران نیز باید توسط مرکز ارائهکننده خدمت تامین شود و مراکز درمانی حق ارجاع بیماران جهت تهیه اقلام و خدمات فوق خارج از زنجیره ارجاع به بیرون از مراکز را ندارند. احمدلو با اشاره به دیگر موارد مورد اهمیت در ابلاغ تعرفههای درمانی سال ۱۴۰۳ برای مددجویان، بیان کرد: سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت برای بیمهشدگان آن سازمان در ۳ دهک درآمدی برای خدمات بستری و سرپایی (به استثنای داروی سرپایی) در مراجعه به مراکز دولتی و دانشگاهی ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی است و خودپرداخت (فرانشیز) بیماران ۳ دهک رایگان است.
***
راهاندازی تعمیرگاه مخصوص خودروهای برقی در پایتخت
سخنگوی شهرداری تهران گفت: با توجه به گارانتی ۵ ساله تاکسیهای برقی جدید، نگرانیای بابت خدمات پس از فروش آنها وجود نخواهد داشت. عبدالمطهر محمدخانی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره جایگزینی تاکسیهای فرسوده گفت: باتوجه به اینکه شهر تهران همواره با چالش آلودگی هوا دست و پنجه نرم میکند شهرداری در تلاش است تا با جایگزین کردن تاکسیهای فرسوده با نوع برقی آنها بتواند این وضعیت را تا حدودی کنترل کند. وی با اشاره به اینکه قرار است از چین تعدادی خودروی برقی وارد شود، افزود: واردات تنها راهحل شهرداری تهران برای نوسازی ناوگان حملونقل فرسوده پایتخت نیست بلکه به جهت استفاده از ظرفیت خودروسازان داخلی، توافقنامهای با کمک وزارت صمت منعقد شده است. محمدخانی با بیان اینکه در کنار استفاده از ظرفیت واردات از تولید داخل بهره خواهیم برد اظهار کرد: تاکنون با چند شرکت داخلی برای تامین خودرو قرارداد بسته شده است. با همکاری سازمان تاکسیرانی ارتباط بین شرکت خودروساز داخلی و وزارت صمت برقرار شده و در همین راستا خودروهای برقی جایگزین خودروهای قبلی شدند. وی با اشاره به این موضوع که قیمت خودروی برقی بیشتر از خودروهای پیشنهادی قبل است، اظهار کرد: با تحقق بودجهای که دولت برای بهبود و راهاندازی خودروهای برقی قرار داده است، قیمت تمامشده خودروی برقی معادل قیمت خودرویی میشود که در گذشته برای نوسازی مورد نظر بود.
ارسال به دوستان
پزشکان عوارض و اشتباهات دارویی را اطلاع دهند
رئیس گروه ثبت و بررسی ایمنی و عوارض ناخواسته فرآوردههای سلامت سازمان غذا و دارو از پزشکان خواست هرگونه عوارض و اشتباه دارویی را به سازمان اطلاع دهند. دکتر مرجان کریمی با اشاره به اهمیت موضوع ایمنی دارویی بیماران بیان کرد: گزارشدهی کامل، سریع و بهموقع عوارض و اشتباهات دارویی میتواند در کاهش وقوع عوارض و اشتباهات دارویی موثر باشد.
ارسال به دوستان
تیمهای عملیاتی و نیروهای امدادی و جهادی در حال تخلیه آب از معابر و منازل سیلزدگان هستند؛ امدادرسانهای سایر استانها هم ملحق شدند
خروج سیلزدگان از وضعیت اضطرار
مدیرعامل هلالاحمر سیستانوبلوچستان در گفتوگو با «وطن امروز»: به بیش از ۵ هزار سیلزده امدادرسانی شده است
گروه اجتماعی: در پی بارشهای سیلآسای هفته گذشته در جنوب کشور، ساکنان استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان با بیشترین خسارات و مخاطرات ناشی از شدت بارش باران و جاری شدن سیل مواجه شدند؛ بارشهای کمنظیری که باعث سرریز شدن سدها، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر عمومی و نفوذ آب به منازل شد. شدت بارشها به حدی بود که خسارت زیادی را به زیرساختهای شهری و روستایی وارد کرد و باعث تخریب جادهها، پلها، مزارع و باغات شد. همچنین به دلیل حجم بالای بارشها برق تعدادی از روستاها قطع و برخی منازل دچار آبگرفتگی شدند، آنطور که با ورود آب به برخی منازل بخشی از وسایل زندگی مردم از بین رفت. البته از همان ابتدای وقوع سیل، نیروهای امدادی و جهادی به یاری سیلزدگان شتافتند و اقدامات لازم را برای کمکرسانی به سیلزدگان به کار گرفتند؛ اقداماتی که باعث شده است با فروکش کردن آب، سیلزدگان از شرایط اضطرار خارج شوند. در پی این وضعیت احمد وحیدی، وزیر کشور پنجشنبه به سیستانوبلوچستان سفر کرد و همراه با استاندار سیستانوبلوچستان در شهرها، روستاها و بخشهای مختلف حوزه جنوب این استان حاضر شد و از نزدیک در جریان روند خدماترسانی به مردم قرار گرفت. در این میان علاوه بر نیروهای امدادی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز از ابتدای وقوع سیل در سیستانوبلوچستان با بهکارگیری تمام ظرفیتهای خود در کنار مردم حضور یافت و در کنار سایر دستگاههای اجرایی، امدادی و خدماترسان، به کمک سیلزدگان شتافت. بارش باران سیلآسا در سیستانوبلوچستان همچنین باعث شد محمد مخبر، معاوناول رئیسجمهور در جلسه هیات دولت بر ضرورت رسیدگی هر چه سریعتر به سیلزدگان در مناطق جنوبی کشور تاکید کند و بگوید همه دستگاههای مسؤول از جمله وزارتخانههای کشور، نیرو و راه و شهرسازی موظفند همه امکانات خود را برای کمک و جبران خسارات وارده به سیلزدگان بسیج کنند. استاندار سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرد: اقدامات لازم برای بسیج تمام امکانات و تامین اعتبارات برای رفع مشکلات مردم سیلزده جنوب استان انجام شده است. محمد کرمی بیان کرد: با نگاه ویژه شخص وزیر کشور، اعتبارات لازم برای مقابله با خسارات ناشی از سیلاب در جنوب استان تامین شد. وی تاکید کرد: با تقسیمبندی مناطق، مسؤولان هر منطقه برای رسیدگی به مسائل مشخص هستند. همچنین با توجه به تامین اعتبارات لازم، برای تخلیه آب نیز دستگاههای کفکش مورد نیاز خریداری میشود.
* امدادرسانی به بیش از ۵ هزار نفر
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر سیستانوبلوچستان طی گفتوگویی با «وطن امروز» از موج امدادرسانی به سیلزدگان به این استان خبر داد و گفت: تاکنون به بیش از 5 هزار نفر در جنوب استان امدادرسانی شده است. سیدمحمدمهدی سجادی با بیان اینکه علاوه بر نیروهای امدارسان استانی، از سایر استانها نظیر اصفهان، فارس و یزد نیز نیروهای امدادی به کمک سیلزدگان آمدهاند، افزود: خوشبختانه وضعیت سیلزدگان از حالت اضطراری خارج شده است و نیروهای امدادی و جهادی در حال تخلیه آب از منازل و معابر هستند. از طرفی سایر دستگاهها و نهادهای امدادگر و خدماترسان برای تامین نیازهای اولیه سیلزدگان در حال کمکرسانی هستند. به گفته سجادی، از ۲۸ فروردین تاکنون ۱۱ شهرستان سراوان، سیب و سوران، ایرانشهر، نیکشهر، چابهار، سرباز، کنارک، میرجاوه، زاهدان، خاش و مهرستان شامل ۶۷ روستا تحت تأثیر آبگرفتگی قرار گرفتهاند و در این مدت ۳۰۸ نیروی عملیاتی کادر و داوطلب در قالب ۶۰ تیم با بکارگیری ۶۰ خودروی امدادی در عملیاتها مشارکت کردهاند. وی خاطرنشان کرد: امدادگران به هزار و ۲۱۲ خانوار شامل 5 هزار و ۱۲۰ نفر امدادرسانی کردهاند و هزار و ۳۹ نفر اسکان داده شدهاند. وی افزود: با توجه به هماهنگیهای انجام شده با دیگر سازمانها و نهادها همچنین فروکش کردن آب، اوضاع اکنون بخوبی کنترل شده است. همچنین تامین نیاز سیلزدگانی که به دلیل قطع راههای مواصلاتی، کمکرسانی به آنها سخت است، از طریق بالگرد انجام میشود. سجادی در ادامه افزود: اقلام ضروری میان خانوادههای تحت تأثیر سیل توزیع شده است.
* بازگشایی راه ۱۴۳ روستا در چابهار
با فروکش کردن آب ناشی از سیلاب در سیستانوبلوچستان، امدادرسانیها به مردم سیلزده در این استان سرعت بیشتری گرفته است. معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان چابهار گفت: راه ۱۴۳ روستا در چابهار که بر اثر سیل، بارندگیها و طغیان رودخانههای فصلی بسته شده بود، پس از فروکش کردن آب و اقدامات راهداری بازگشایی شد. دادکریم بلوچ اظهارکرد: شبکه آبرسانی ۳۱ روستا دچار تخریب زیرساختی شده و هم اکنون به صورت سقایی در حال آبرسانی هستند و بعد از فروکش کردن آب، به صورت کارشناسی شبکه آبرسانی آنها بازسازی خواهد شد. تلاشگران راهداری در حال بازگشایی راههای پارک پیرسهراب، دمبدف و شنامها هستند. جانشین ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران و معاون عمرانی فرمانداری شهرستان ویژه چابهار با اشاره به اینکه آسفالت همه راههای روستایی و ساخت پل و ابنیه فنی مورد انتظار مردم است، افزود: روستاییان گرفتار در سیل همیشه نیازمند امدادرسانی هوایی و ارسال کمکهای غذایی و درمانی هستند. باید پیش از اتفاقی دیگر، راههای ارتباطی را آسفالت کرد و پلها و آبنماها را ساخت تا مشکلات به حداقل برسد. وی ادامه داد: سیلاب و بارندگیهای اخیر موجب خسارت سنگین در بخشهای راه، کشاورزی و زیرساختهای شهری و روستایی شده و روستاهای بخش پیرسهراب، پلان و مرکزی چابهار در محاصره سیل و گرگروها (فرسایش خندقی خاک) بودند.
* برق ۳۶۶ روستای مناطق سیلزده بلوچستان پایدار شد
با اقدامات نیروهای خدماترسان، برق حدود 366 روستای سیلزده در سیستانوبلوچستان وصل شده است. رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستانوبلوچستان گفت: در ابتدای وقوع شرایط جوی در جنوب سیستانوبلوچستان، برق ۴۴۵ روستا قطع شد که در همان ساعات اولیه با تلاش تیمهای عملیاتی این شرکت برق ۲۱۷ روستا پایدار شد. محمد رئیسی با اشاره به اینکه در حال حاضر برق ۳۶۶ روستا پایدار است، افزود: تلاش پرسنل صنعت برق جهت پایداری شبکه برق سایر روستاها ادامه دارد. رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستانوبلوچستان گفت: نبود راه دسترسی و طغیان رودخانههای فصلی از جمله چالشهای کارکنان این شرکت برای اصلاح شبکههای آسیب دیده برق است.
* سیلاب مسیر ریلی راهآهن زاهدان - میرجاوه را بست
سرپرست اداره کل راهآهن جنوب شرق گفت: با توجه به آببردگی کیلومتر ۱۸ راهآهن زاهدان - میرجاوه این مسیر تا اطلاع بعد بسته است. حمید بهادری افزود: بلافاصله بعد از بروز این مشکل نیروهای راهآهن در محل حادثه حضور یافتند تا هرچه سریعتر نسبت به بازگشایی مسیر اقدام کنیم. وی تاکید کرد: وجود مشکلات و آسیب به سازههای ریلی در سیستانوبلوچستان همواره وجود دارد و به صورت مداوم کار بهسازی و تعمیرات انجام میشود.
* بیش از 50 درصد بارش سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد
بارشهای اخیر در سیستانوبلوچستان رکورد نیم قرن اخیر را شکست. سخنگوی صنعت آب با بیسابقه دانستن بارشها در استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان در ۳ روز اتفاق افتاد. فیروز قاسمزاده خاطرنشان کرد: بارشهای جنوبشرق کشور بویژه در استانهای سیستانوبلوچستان و هرمزگان با مقادیر بیسابقه بارشی در روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی به وقوع پیوست که در ۵ ایستگاه بارانسنجی بارشهای بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر، رکورد بیسابقهای را ثبت کرد. وی افزود: متوسط بارش استان سیستانوبلوچستان حدود ۱۰۰ میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد. سخنگوی صنعت آب کشور گفت: آمارهای ثبت شده در این سامانه بارشی حاکی از شدت این سامانه نسبت به چرخند حارهای گونو در سال ۸۶ و بارشهای دی سال ۹۸ بوده و بر اثر این بارشها تقریباً تمام سدهای منطقه سرریز شد. همچنین رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به بیسابقه بودن بارشهای اخیر در برخی مناطق جنوبی گفت: در کنارک ظرف ۲۴ ساعت حدود ۲۴۷ میلیمتر باران بارید که ۱۴۰ میلیمتر بیشتر از رکورد روزانه قبلی [که حاصل از فعالیت توفان حارهای گونو در سال ۱۳۸۶ بوده] است. سحر تاجبخش اضافه کرد: این مقدار بارش در یک شبانهروز از زمان تاسیس نخستین ایستگاه هواشناسی در سواحل جنوب سیستانوبلوچستان یعنی حدود نیم قرن پیش تاکنون بیسابقه است.
ارسال به دوستان
بیماران سرطانی در مراکز جامع تشخیص و درمان سرطان داروی رایگان دریافت میکنند
اجرای پویش ملی غربالگری سرطان
بیشتر بیماریها با تشخیص زودهنگام و درمان به موقع قابل درمان است و چه بسا برخیها از بیماری خود خبر ندارند اما زمانی که به یک بیماری دچار میشوند به دلیل کوتاهی در روند درمان و تشخیص آن با مشکل مواجه میشوند. وزیر بهداشت از اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به عنوان یکی از برنامههای مهم وزارت بهداشت در سال جاری خبر داد. بهرام عیناللهی در حاشیه بازدید از پروژه مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان سمنان از رایگان کردن درمان سرطان به عنوان یکی از راهبردهای وزارت بهداشت در دولت مردمی یاد کرد و گفت: زیرساختهای درمان سرطان در کشور توسعه و تقویت شده است. وی پروژه مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان را یکی از بهترین و مجهزترین مراکز کشور عنوان و خاطرنشان کرد: در این مراکز همه درمانها و داروهای مربوط به سرطان ارائه میشود. این مرکز از سال 90 که عملیات ساخت آن آغاز شده تا دولت مردمی 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما در دولت مردمی، علاوه بر تکمیل 50 درصد مابقی، تامین تجهیزات مورد نیاز نیز در دستور کار قرار گرفته است. وزیر بهداشت با اشاره به تامین دستگاهها و خدمات بسیار پیشرفته در درمان سرطان از جمله غربالگری سرطان، رادیوتراپی، آزمایشهای تخصصی، شیمیدرمانی، امآرآی، سیتیاسکن، سیتیآنژیوگرافی، دستگاههای شتابدهنده و پزشکی هستهای از بهرهبرداری از این طرح مهم درمانی استان سمنان تا هفته دولت امسال خبر داد. عیناللهی ادامه داد: در مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان سمنان 52 تخت در فضایی با زیربنای 6 هزار و 180 متر مربع در نظر گرفته شده که در کشور بینظیر است. وی از اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به عنوان یکی از برنامههای مهم وزارت بهداشت در سال جاری یاد کرد و گفت: بسیاری از سرطانها مانند سرطان پستان یا پروستات تا قبل از رسیدن به مراحل پیشرفته، قابل تشخیص، پیشگیری و درمان هستند که اجرای این پویش بعد از پویش ملی سلامت کودکان انجام میشود. بنا به این گزارش، غربالگری سرطان یعنی از افرادی که در معرض ابتلا به بیماری خاص هستند تست گرفته شود تا با درمان زودهنگام بیمار از مرگ نجات داده شود. با غربالگری سرطان میتوان قبل از پیدا شدن علائم و حاد شدن بیماری با انجام آزمایشات آزمایشگاهی و تصویربرداری به وجود بیماری پی برد و قبل از حاد شدن و گسترش آن را درمان کرد. تشخیص سرطان برای آن دسته افرادی است که علائم هنوز در این افراد به طور کامل نمایان نشده و با تشخیص آن قبل از بروز علائم میتوانند آن را بیدردسرتر درمان کنند. غربالگری سرطان میتواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کند و درمان آن آسانتر شود. تشخیص زودهنگام ممکن است به معنای درمان زودتر و در زمان کمتر برای بهبودی باشد. هر چه سرطان زودتر تشخیص داده شود، شانس درمان و زنده ماندن بیمار بیشتر خواهد شد. ارسال به دوستان
عرضه کیسههای پلاستیکی در فروشگاههای زنجیرهای ممنوع شد
کیسههای پلاستیکی تهدیدی برای محیط زیست
عمر استفاده از کیسههای پلاستیکی کوتاه است، در حالی که برای تجزیه آنها در طبیعت به ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال زمان نیاز دارند، بنابراین برای محافظت از محیط زیست باید به سمتی حرکت کرد که استفاده از کیسههای پلاستیکی کاهش یافته و در نهایت حذف شود. معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست با بیان اینکه عرضه رایگان کیسههای پلاستیکی در فروشگاههای زنجیرهای ممنوع است، افزود: کیسههای زیست تخریبپذیر میتوانند جایگزین کیسههای پلاستیکی شوند. پیام جوهرچی درباره روز جهانی «زمین پاک» با بیان اینکه شعار «زمین در برابر پلاستیک» به عنوان شعار روز جهانی زمین پاک انتخاب شده، افزود: «ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» به عنوان شعار ملی هفته زمین پاک در کشور انتخاب شده است. جوهرچی اظهار کرد: دنیا به این نتیجه رسیده است اگر خواهان کاهش پسماندهای پلاستیکی هستیم باید در مبادی خروجی این آلایندهها هزینه کنیم. وی ادامه داد: اگر چه عمر استفاده از کیسههای پلاستیکی کوتاه است اما این آلایندهها برای تجزیه شدن به ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال، زمان نیاز دارند.
وی با اشاره به جلسات مشترک با فروشگاههای زنجیرهای گفت: فروشگاه زنجیرهای در جلساتی که برگزار کردهایم متعهد شدند از عرضه کیسههای پلاستیکی به صورت رایگان خودداری کنند و این تصمیم را حداقل در هفته زمین پاک اجرا کنند. امیدوارم موضوع ارائه کیسههای پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاههای زنجیرهای مورد استقبال مردم قرار گیرد که در وهله نخست در جهت حفظ محیط زیست کشور گام برداریم. وی با اشاره به مفاد آییننامه عدم ارائه کیسههای پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاههای زنجیرهای گفت: ارائه کیسههای زیست تخریبپذیر به مشتریان در آییننامه عدم ارائه کیسههای پلاستیکی به صورت رایگان در فروشگاههای زنجیرهای آمده است. پیش از این، آییننامهای در ارتباط با کیسههای زیستتخریبپذیر وجود نداشت اما سازمان ملی استاندارد در جهت تعریف زیست تخریبپذیرها طی یک سال گذشته گام برداشته و استانداردهای مرتبط با این موضوع را اعلام کرده است. تولیدکنندگان باید استانداردهای کیسههای پلاستیکی را تغییر دهند؛ برای مثال، قطر کیسههای پلاستیکی باید افزایش یابد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|