|
اخبار
جذب ۱۰۰ هزار دانشجوی نخبه در کارخانهها
رئیس اتاق بازرگانی ایران همکاری شورای عالی استانها و اتاق بازرگانی ایران را تحولآفرین دانست و گفت: طرحی برای بورسیه دانشجویان نخبه در دست طراحی است و برنامه داریم ۱۰۰ هزار نفر از دانشجویان نخبه که در سال آخر تحصیل هستند را در کارخانههای تولیدی جذب کنیم. صمد حسنزاده در بیست و هشتمین اجلاس شورای عالی استانها ادامه داد: با توجه به اینکه خروج نخبگان از کشور خسارت زیادی به کشور وارد میکند، از این رو یکی از برنامههای ما جلوگیری از خروج نخبگان از کشور است. طرحی برای بورسیه دانشجویان نخبه در دست طراحی است و برنامه داریم ۱۰۰ هزار نفر از دانشجویان نخبه که در سال آخر تحصیل هستند را در کارخانههای تولیدی جذب کنیم تا از مهاجرت این عزیزان جلوگیری کنیم. برنامه دیگر ما این است که بورسیهای برای دانشآموزان در مقطع دبیرستان ارائه دهیم تا از سطح دبیرستان، دانشآموزان به عنوان سفیران تخصصی وارد کارخانهها و تولیدیها شوند. وی افزود: نهادهایی مانند شوراهای شهر و روستا نزدیکترین لایه مدنی به شهروندان کشور هستند. از سوی دیگر اتاق بازرگانی هم به عنوان مجمع مدنی کارآفرینان عمدتا بزرگ و میانی کشور شناخته میشود و از این رو خرسندم بنای همکاری این ۲ نهاد بنیان گذاشته شود.
***
تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تأمین اجتماعی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن اشاره به خدمات این سازمان به جامعه کارگری گفت: تلاشی که در ۳۰ ماه گذشته در سازمان تامیناجتماعی انجام شد، سبب شد ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی سازمان به بانکی که باید حامی و پشتیبان تولید کشور باشد، تسویه شود. میرهاشم موسوی افزود: پیگیری رویکرد روانسازی و تسهیلگری از سوی سازمان تامیناجتماعی میتواند روی تولید و روی محیط کسبوکار اثر مثبت بگذارد. به همین دلیل ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی سازمان به بانکی که باید حامی و پشتیبان تولید کشور باشد، تسویه شد. مدیرعامل سازمان تامیناجتماعی، خدمات درمانی این سازمان را نیز بر رشد تولید تأثیرگذار دانست و گفت: خدماتی که در بخش درمان تامیناجتماعی به فعالان حوزه تولید و حوزه کسب و کار ارائه میشود، آرامش خاطر و شرایطی ایجاد میکند که نیروهای مولد جامعه با آسودگی و انگیزه مضاعف در خدمت افزایش تولید باشند. در بخش درمان سازمان تامیناجتماعی، امروز در هر روز یک میلیون و ۳۰۰ هزار خدمت سرپایی و بالغ بر ۱۳ هزار خدمت بستری به جامعه کار و تولید کشور ارائه میشود که اگر یک روز خدای ناکرده این خدمات متوقف شود، آن وقت میتوان تأثیر آن را بر شرایط اجتماعی و اقتصادی کشور ارزیابی کرد.
***
شبکه شیطانپرستی در تهران متلاشی شد
مرکز اطلاعرسانی فراجا از شناسایی و دستگیری گسترده اعضای شبکه شیطانپرستی در شهرستانِ شهریار خبر داد. این مرکز اعلام کرد اعضای شبکه شیطانپرستی که دارای عضو سازمانیافته از اتباع خارجی اروپایی و ایرانی بودند، طی عملیاتی فنی و تخصصی توسط سازمان اطلاعات پلیس شناسایی و دستگیر شدند. در مکان برگزاری جلسه شیطانپرستی تعداد 146 نفر مرد و 115 نفر زن به صورت برهنه و مستهجن حضور داشتند که با آرم، علائم و نمادهای خاص شیطانپرستی بر روی البسه، سر، صورت و موی سر با الصاق نماد بر روی گوش و بینی و با حضور ۳ نفر تبعه اروپایی دستگیر شدند. همچنین نمادهای شیطانپرستی، مشروبات الکی و مواد روانگردان به همراه 73 دستگاه خودرو کشف و ضبط و به مراجع قضایی برای سیر اقدامات قانونی تحویل شد.
ارسال به دوستان
جاده «هراز» تا ۲۰ شهریور، دوشنبهها مسدود میشود
رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی شرق استان تهران از انسداد محور هراز در روزهای دوشنبه هر هفته از ۳۱ اردیبهشت تا ۲۰ شهریور خبر داد. سرهنگ ایرج کهریزی گفت: در پی اجرای عملیات خاکبرداری و اصلاح ترانشه در محور هراز در محدوده استان مازندران، این محور در زمان انجام عملیات مسدود میشود. محورهای فیروزکوه و چالوس و آزادراه تهران - شمال به عنوان محورهای جایگزین استفاده خواهد شد.
ارسال به دوستان
جدیدترین اخبار از سیل در خراسان رضوی؛ 8 نفر جان باختند و 2 نفر مفقود هستند؛بارشها در این استان تا 2 روز آینده ادامه دارد
خراسان در آمادهباش
گروه اجتماعی: وقوع بارشهای تند و سیلآسای اخیر در خراسان رضوی که منجر به مرگ 8 شهروند و مفقود شدن 2 نفر شد، خسارات زیادی را نیز به زیرساختها، مزارع کشاورزی و باغات وارد کرد. بارشهای شدید موجب جاری شدن سیلاب، آبگرفتگی معابر و ورود آب و گلولای به برخی منازل شد. بر این اساس نیروهای امدادی و جهادی در حال تخلیه گلولای از منازل و کمکرسانی به سیلزدگان هستند. از سویی این بارشها در کنار خسارات به بار آورده، باعث بهبود ذخایر آبی سدهای نیمهخشک و کمآب استان شد به طوری که طبق گفته مسؤولان استان، بارشهای اخیر موجب شده است خراسان رضوی از تنش آبی خارج شود. در این میان نیروهای امدادی، دستگاههای دولتی و سایر نهادها برای کمکرسانی به سیلزدگان بسیج شدهاند، چرا که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی بارشها تا ۲ روز آینده ادامه دارد، از این رو امدادرسانان در حالت آمادباش قرار دارند. در این میان در شرایطی که تصاویر جاری شدن سیلاب در شهر مشهد در فضای رسانهای و مجازی پخش شده بود و شرایط بحرانی بر شهر حاکم بود، مدیر بحران شهرداری مشهد در گفتههایی غیرمسؤولانه در مصاحبه با یکی از رسانههای محلی ادعا کرد سیلی در کار نیست و این واقعه را آبگرفتگی جزئی دانست! در پی انتشار این مصاحبه، استاندار خراسان رضوی وی را از سمتش عزل کرد.
* بارش سیلابی مشهد در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بود
بارش کمسابقه و سیلآسای در خراسان رضوی وضعیت سدهای نیمهخشک این استان را بهبود بخشید به طوری که فرماندار مشهد گفت بارندگی سیلابی اخیر مشهد و ثبت ۳۸ میلیمتر بارش در ۲۵ دقیقه طی ۵۰ سال گذشته کمنظیر و بیسابقه بوده است. محسن داوری افزود: این بارشها منجر به وقوع سیل بویژه ورود گلولای از حوزههای کوهپایهای اطراف شهر به مشهد شد.
وی با اشاره به آمادگی قبلی و امدادرسانی بهموقع در مشهد ادامه داد: در بیشتر نقاط مساله سیل رفع شده ولی در 2 نقطه پل انقلاب و سپاه ۶۹ دچار مشکل شدیم. به گفته وی، برخی منازل در این مناطق دچار آبگرفتگی و خسارت شدند البته برای جبران خسارت ارزیابیهای لازم انجام خواهد شد. فرماندار مشهد تاکید کرد: همه بخشهای دولتی، خدماتی عمومی و خصوصی و بویژه آستان قدس رضوی پای کار امدادرسانی بودند و ادوات و ماشینآلات مختلف را در اختیار ما گذاشتند تا در اسرع وقت امدادرسانی انجام شود. وی گفت: در ستاد مدیریت بحران شهرستان مشهد مصوب شد دیوارها و حصارهای زمینهای محصوری که در مسیر سیل با خطر سیلاب مواجهند، تخریب شود. فرماندار مشهد بیان کرد: تخریب دیوارکشیها فارغ از اینکه زمین متعلق به بخش خصوصی، دولتی یا مردمی است، انجام خواهد شد تا در بارشهای روزهای آتی دچار چالش نشویم.
* بارشهای سیلابی در خراسان رضوی ادامه دارد
طبق پیشبینی مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی خراسان رضوی، بارشهای رگباری توأم با رعد و برق، آبگرفتگی و سیلاب برای روزهای آینده در بیشتر مناطق استان بویژه نواحی شمالی و شرقی همراه با کاهش 4 تا 8 درجهای دما ادامه دارد. بر این اساس محمد غیوری اعلام کرد: از یکشنبه هفته آینده (فردا) از میزان بارشها در استان خراسان رضوی کاسته میشود. روز گذشته نیز شهرهای صالحآباد، سرخس، فریمان، چناران، گلبهار، سبزوار، بردسکن، ریوش، کاشمر، جوین، جغتای، داورزن، خوشاب، کلات، درگز، قوچان، طرقبه - شاندیز و مشهد شاهد بیشترین میزان بارش بودند. بر همین اساس شنبه (امروز) نیز شهرستانهای درگز، قوچان، سبزوار، کلات، فریمان، طرقبه - شاندیز و برخی نواحی مشهد درگیر بارش خواهند بود. در اطلاعیه مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی در استان رضوی ضمن توصیه به آمادگی کمیتهها و دستگاههای بحران مدار خراسان رضوی، خودداری از ترددهای غیرضروری در جادههای استان همچنین عدم توقف در حاشیه رودخانهها و مسیلها، آمده است: در طول فعالیت این سامانه از صعود به ارتفاعات و عملیات کوهنوردی خودداری شود. همچنین بر ممنوعیت ورود به مناطق ییلاقی و گردشگری استان تاکید شده است.
* خسارت سیل به بخش کشاورزی استان خراسان رضوی
سیل اخیر خساراتی به باغداران و کشاورزان وارد کرده که در این بین در برخی شهرستانها، خسارتها قابل توجه است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خواف در این باره گفت: تگرگ و سیلاب اخیر افزون بر ۴۴۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی و دامداری بخش جلگه زوزن این شهرستان خسارت وارد کرد. خالد فقیری افزود: به دنبال وقوع تگرگ و باران شدید همراه با توفان عصر چهارشنبه گذشته، ۴۳۰ هکتار از باغات پسته و مزارع غلات بخش جلگه زوزن شهرستان خواف بین ۴۰ الی ۷۰ درصد خسارت دید. وی همچنین از تلف شدن بیش از ۳۰ رأس دام سبک روستاییان و دامداران دراین منطقه خبر داد و گفت: خسارتهای بیشتر به بخشهای کشاورزی و دامداری شهر زوزن و روستاهای ابراهیمی و بیاسآباد از توابع بخش جلگه زوزن این شهرستان وارد شد. مدیر جهاد کشاورزی خواف از کشاورزان خواست با توجه به شرایط جوی و بروز بارش شدید و سیلاب احتمالی دوباره در سریعترین زمان ممکن نسبت به برداشت محصولات زراعی خود اقدام و دامداران هم از چرای دام در ارتفاعات و مناطق پرخطر خودداری کنند.
* آسیب سیلاب به ۲ هزار نفر در خراسان رضوی
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر از امدادرسانی به بیش از هزار نفر در سیلاب استان خراسان رضوی خبر داد. محمودی در تشریح عملیات امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی استان خراسان رضوی گفت: از لحظه وقوع سیل و آبگرفتگی، عملیات امدادرسانی در مناطق متأثر از سیل در این استان آغاز شد. وی افزود: ۲ هزار و ۳۹ نفر از سیلاب خراسان رضوی متأثر شدهاند. همچنین امدادگران هلالاحمر تا ساعت ۲۲ پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت به ۱۱۶۲ آسیبدیده از سیلاب امدادرسانی کردهاند. ۱۸ نفر هم با تلاش امدادگران از سیل نجات داده شدند.
* تداوم امداد و اسکان سیلزدگان
استان خراسان رضوی در وضعیت اضطراری ناشی از سیل قرار قرار دارد و طبق گفته استاندار این استان حفظ جریان خدمترسانی و تداوم آن تا وضعیت عادی برای مدیریت اوضاع در این استان بویژه شهرستان فریمان از اهمیت بسزایی برخوردار است. یعقوبعلی نظری دیروز در نشست مشترک ستاد بحران شهرستان فریمان و ستاد بحران استان افزود: در بررسی خسارتها، ارزیابیها باید در 3 بخش مسکن و لوازم منزل توسط بنیاد مسکن، زراعت توسط جهاد کشاورزی و محور سوم در حوزه زیرساخت توسط دستگاههای مربوطه انجام شود. وی بیان کرد: با توجه به بررسیها و بازدیدهای صورتگرفته، در شهرستان فریمان در موضوع امداد، اسکان، نجات و درمان اضطراری هیچ مشکلی نداریم؛ خدماتدهی برای لایروبی، بیرون آوردن وسایل منزل از زیر آوار، اسکان و تغذیه موقت تا بازگشت به وضعیت عادی ادامه دارد. استاندار خراسان رضوی در ادامه افزود: حفظ زیرساختها در دستور کار قرار دارد و اگر جایی هم آسیب دیده باشد باید تمهیدات لازم اندیشیده شود. وی اعلام کرد: جبران خسارات وارد شده بعد از کارشناسی و جمعبندی فرمانداریها انجام خواهد شد و در دستور کار قرار گرفته است. نظری خاطرنشان کرد: تامین لوازم خانگی بنا بر تایید بنیاد مسکن، تعمیر و ساخت مسکن، احیای قنوات و لایروبی مسیلها در دستور کار قرار خواهد گرفت. بر اساس آخرین گزارشها، سیل روز چهارشنبه هفته گذشته در استان خراسان رضوی تاکنون 8 فوتی داشته است که 5 نفر آنان در شهرستان مشهد و ۲ نفر دیگر نیز در فریمان و یک نفر در روستای «سرغایه» جان باختهاند.
* حمایت ستاد اجرایی فرمان امام از آسیبدیدگان سیل
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام گفت: امدادرسانی و حمایت از آسیبدیدگان مناطق سیلزده استان خراسان رضوی انجام خواهد شد. محمد ترکمانه اظهار کرد: در پی بارش شدید باران و وقوع سیل و آبگرفتگی در بخشهای مختلف استان خراسان رضوی، حسب دستور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در مناطق آسیبدیده شهر مشهد حاضر و همچنین از روستاهای سیلزده فریمان و درگز بازدید شد. وی با اشاره به حضور ستاد اجرایی در مرحله دوم امدادرسانی در مناطق سیلزده شهر مشهد گفت: مقرر شد بخشی از خسارتهای وارده به خانوادههایی که وسایل منزلشان و نوعروسانی که جهیزیهشان دچار آسیب شده است را جبران کنیم. مدیرعامل بنیاد برکت در ادامه با تأکید بر پشتیبانی این بنیاد از گروههای جهادی برای امدادرسانی اولیه به مناطق سیلزده روستایی گفت: در مرحله نخست امدادرسانی به مناطق روستایی فریمان و درگز، توزیع غذای گرم و تأمین تجهیزات مورد نیاز گروههای جهادی برای خارج کردن سیلاب از منازل مسکونی در دستور کار است. وی افزود: در ادامه امدادرسانی به مناطق سیلزده روستایی نیز علاوه بر مشارکت در تأمین وسایل ضروری زندگی خانوادههای حادثهدیده، از طریق مسؤولان استان نسبت به شناسایی کسبوکارهای آسیبدیده اقدام و از صندوق قرضالحسنه برکت تسهیلات مورد نیاز پرداخت خواهد شد.
ارسال به دوستان
اعلام جزئیات ۳ مأموریت بنیاد مستضعفان در مناطق محروم
یکچهارم جمعیت کشور حاشیه نشینند
بیش از 20 میلیون نفر از جمعیت کشور حاشیهنشین ستند. این در حالی است که به گفته رئیس بنیاد مستضعفان، چنانچه در مناطق محروم اقداماتی انجام شود که به ایجاد اشتغال پایدار منجر شود، مردم این مناطق هیچ دلیلی برای مهاجرت به حاشیه شهرها ندارند. رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی جزئیاتی را از ۳ ماموریت اصلی بنیاد مستضعفان در مناطق محروم کشور تشریح کرد. حسین دهقان در نشست خبری با تشریح سیاستهای محرومیتزدایی بنیاد مستضعفان در مناطق محروم کشور اظهار کرد: ماموریت اصلی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، آبادانی مناطق محروم است و در محرومیتزدایی باید شاخصهایی تعریف کرد تا میزان محروم و محرومیت با این شاخصها سنجیده شود، چرا که مبنا و پایه انقلاب اسلامی توجه به مستضعفان بوده و این توجه به مستضعفان ادامه یافته است. وی افزود: تاکنون نظام برای بیش از ٩٨ درصد روستاها و مناطق دور از شهرها، دسترسی آب، برق، گاز و راههای مواصلاتی را تامین کرده است. دهقان ادامه داد: برای توانمندسازی مناطق محروم ۳ عنصر کلیدی را در نظر گرفتهایم که نخستین محور، آموزش است، چرا که بخشی از آموزش، کسب مهارتهایی است تا افراد با تکیه بر آن بتوانند شغلی پایدار داشته باشند؛ اگر اشتغال پایدار در منطقهای وجود نداشته باشد، شاهد مهاجرت خواهیم بود و آمارهای نامطلوب نشان میدهد بیش از ٢٠ میلیون نفر در ایران حاشیهنشین هستند، لذا اگر در منطقهای امکانات و شغل وجود داشته باشد، مردم هیچ دلیلی برای مهاجرت ندارند. وی ماموریت دیگر بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی را در این حوزه ماموریت در حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از کمکهای ما در مناطق محروم کمک به زنان باردار قبل از زایمان و پس از زایمان و کمکهای دارویی و حمایتهایی در حوزه پیشگیری و درمان و حتی تغذیه مادر و کودک است تا نسل سالمی در آینده داشته باشیم. وی افزود: موضوع بعدی در توانمندسازی این مناطق، بعد اقتصادی این مناطق محروم است و ما با کمک به توانمندسازی افراد، به دنبال حمایت از ایجاد و توسعه مشاغل خلاق و خانگی خواهیم بود و تلاش میکنیم مناطق جغرافیایی را تفکیک کنیم تا هر نهاد حمایتی، محور توانمندسازی در چند استان باشد. دهقان گفت: موضوع دیگر ایجاد کارگاههای مولد و بنگاههای کوچک در این مناطق است و به دنبال این هستیم زنجیره فعالیتهای بنیاد را در این مناطق توسعه دهیم و با بورسی کردن این شرکتها، مردم را سهامدار کنیم تا درآمد پایدار داشته باشند. رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی درباره تنوع رشتهفعالیتهای بنیاد گفت: در حال حاضر رشتهفعالیتهای بنیاد بسیار متعدد است، در حالی که برخی از این رشتهفعالیتها در حد و شأن این مجموعه نیست و بر همین اساس تصمیم گرفتیم رشتهفعالیتهای بنیاد را محدود کنیم و برخی را به بخش خصوصی واگذار کنیم و ظرفیتهای خود را با سایر نهادها نیز مبادله کنیم. وی افزود: مردم باید در فعالیتهای اقتصادی کشور مشارکت کنند و بهرهوری را در جامعه توسعه دهیم. بنابراین در رشتهفعالیتهایی میمانیم که مردم قادر و مایل به فعالیت و حضور در آن نباشند و حتی گاهی دولت به خاطر محدودیت منابع و اعتبار نمیتواند به آن ورود کند، لذا در نظر داریم در هر حوزهای که وارد میشویم، زمانی که آن مجموعه به بلوغ صنعتی و سازمانی رسید، از آن خارج شویم. ارسال به دوستان
میهمانی کرامت
همزمان با دهه کرامت و در آستانه ولادت امام رضا(ع) روز گذشته جشن امام رضاییها از ساعت ۱۶ عصر شروع شد و تا ساعت 10 شب با حضور پرشور خانواههای تهرانی به طول ۲ کیلومتر از مسیر میدان هفتم تیر تا میدان ولیعصر(عج) ادامه یافت.
این مراسم با پذیرایی از مردم، در کنار اجرای گروههای فرهنگی، سخنرانی، مداحی، سرود، صلوات خاصه امام رضا(ع) برگزار شد. خادمیاران رضوی با برپایی غرفههای پذیرایی، ایستگاههای فرهنگی و صلواتی و اسباببازی ویژه کودکان بخوبی از مردم پذیرایی کردند.
در مسیر این جشن بیش از ۴۰۰ موکب برپا شده بود که ۱۲ هزار نفر در این موکبها به شهروندان تهرانی خدمترسانی کردند.
ارسال به دوستان
نگاه
مشارکت مردم با ذینقش کردن آنها در اقتصاد
میثم مهرپور: 1403 در حالی از سوی رهبر حکیم انقلاب به عنوان «سال جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد که شعار اصلی سالها طی ۱۶ سال اخیر در حوزه اقتصاد و تمرکز بر تولید و مشتقات آن بوده است. اگر چه بخش اول این شعار یعنی جهش تولید را میتوان تاکید مجدد معظمله بر مساله تولید و اولویت و اهمیت آن دانست اما بخش دوم شعار یعنی «مشارکت مردم» موضوعی است که به نظر میرسد باید با نگاه جدی و جدیدتری از سوی دولت مورد توجه قرار گیرد. طبیعتا اقتصاد در هر جامعهای ۲ سوی تولیدکننده و مصرفکننده دارد که عنصر و عامل اصلی در هر ۲ طرف عرضه و تقاضا یا به عبارتی تولیدکننده و مصرفکننده، شهروندان آن جامعه هستند. در واقع در هر اقتصادی که آحاد شهروندان آن جامعه نقش جدیتر و پررنگتری را بر عهده داشته و منافع عمومی اقتصاد، همراستا با منافع افراد آن جامعه تعریف شود مشارکت مردم نیز در آن اقتصاد تقویت شده و شاهد شکوفایی و توسعه بیشتری در آن اقتصاد خواهیم بود. از این رو در راستای اهمیت مشارکت مردم در اقتصاد برای تحقق شعار جهش تولید ذکر نکاتی ضروری است.
۱- مدیریت در کنار مالکیت
یکی از طرحهای مهم اقتصادی در سالهای گذشته در حوزه اقتصاد که با هدف توزیع ثروت و افزایش حضور و نقش مردم در اقتصاد اجرایی شد، واگذاری سهام عدالت به بخش قابل توجهی از مردم بود؛ طرحی که طی آن، تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی دارای سبد متنوعی از سهام شرکتهای دولتی شده و اقساط این واگذاری از سود عملکردی این شرکتها پرداخت شد و بعد از چند سال سبد سهام به مالکیت شهروندان درآمد. طرحی درست و اقدامی مثبت که البته نتایج آن چندان برای مردم ملموس نبود که شاید بتوان یکی از دلایل این موضوع را مالکیت (سهامداری) صرف این افراد بر بنگاههای اقتصادی بدون کوچکترین نقشی در مدیریت این بنگاهها دانست. درست نقطه مقابل این مساله نیز وجود دارد؛ همانطور که مالکیت بدون مدیریت به عنوان یک ضعف در بنگاهداری (حضور مردم در اقتصاد) به شمار میرود، مدیریت بدون مالکیت نیز انگیزهها را کاهش میدهد. برای مثال اگر شما یک خودروی پراید داشته باشید که مالکیت آن متعلق به شما باشد و در کنار آن، یک خودروی گرانقیمت بنز داشته باشید که صرفا مدیریت و استفاده از آن برای دوره مشخصی در اختیار شما باشد (بدون مالکیت) قطعا اهمیت و حساسیت شما روی خودروی پراید به مراتب بیشتر از آن بنز گرانقیمت خواهد بود.
دلیل اصلی این موضوع را میتوان اهمیت مالکیت برای افراد دانست. در واقع نبود مالکیت یا ایجاد محدودیت در مالکیت برای افراد میتواند منجر به کاهش انگیزه و مرگ تدریجی یک اقتصاد شود. نمونه بارز این موضوع وضعیت اقتصادهای کمونیستی که با مالکیت افراد مخالف بودند، است. با این تفاسیر یکی از موضوعات مهمی که میتواند منجر به تحقق بخش دوم شعار سال یعنی مشارکت مردم شود، ذینفع و ذینقش کردن مردم در اقتصاد است. یعنی مردم هم در منافع ایجاد شده از تولید سهیم باشند (ذینفع) و هم در مدیریت بنگاههای اقتصادی (ذینقش) حضور داشته باشند. در واقع برای تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم باید مردم به ذینفعان و ذینقشان اصلی اقتصاد تبدیل شوند.
نبود این حس در مردم باعث شده متاسفانه بخش قابل توجهی از آنها نسبت به بسیاری از آسیبهای اقتصادی در جامعه واکنشهای مناسبی نداشته باشند. برای نمونه همواره این سوال مطرح میشود: چرا اگر به هر دلیلی کالای قاچاق وارد کشور میشود، برخی مردم با علم به قاچاق بودن، آن کالا را خریداری میکنند. به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی این موضوع همین مساله (عدم نقش و نفع عموم مردم در تولید و اقتصاد) است.
۲- اصلاح نگاه مدیران اقتصادی
به نظر میرسد گام اصلی برای تحقق افزایش حضور مردم در اقتصاد، تقویت حضور مدیرانی است که بنگاههای دولتی را مایملک شخصی خود ندانسته و به معنی واقعی کلمه خود را مستخدم آن مجموعه دانسته و به حضور و نقش مردم در اقتصاد باور داشته باشند. برای مثال در دولت گذشته شاهد بودیم در موضوع سهام عدالت به عنوان یکی از اقدامات درخور تحسین در حوزه مردمی کردن اقتصاد با کارشکنیهای انجام شده و به دلیل عدم باور به حضور مردم در اقتصاد سهام یک میلیون تومانی تعلق گرفته به اکثریت سهامداران در زمان واگذاری به نصف میزان وعده شده تقلیل یافت؛ نگاهی که نشان میدهد تفکری در مدیران و تصمیمگیران اقتصادی کشور وجود دارد که به همین حضور و مشارکت نصفه و نیمه مردم در اقتصاد نیز باور ندارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|