|
اخبار
آموزش و پرورش شهر تهران اعلام کرد
اصلاحیه برنامه امتحانی پایه نهمیها
آموزش و پرورش شهر تهران برنامه جدید امتحانات هماهنگ کشوری و استانی دانشآموزان «پایه نهم» را اعلام کرد. بر اساس برنامه منتشر شده، دروس علوم تجربی، فارسی و ریاضی (ستارهدار) پایه نهم به صورت هماهنگ کشوری و آزمونهای سایر دروس به صورت هماهنگ استانی برگزار میشوند. طبق اعلام آموزشوپرورش شهر تهران، تاریخ امتحانات کشوری علوم روز یکشنبه ۶ خرداد، فارسی سهشنبه ۸ خرداد و ریاضی نیز یکشنبه ۱۳ خرداد برگزار میشود. لازم به ذکر است امتحان درس نگارش که قرار بود اول خرداد برگزار شود به روز سهشنبه ۲۲ خرداد موکول شده است، همچنین آزمونهای داوطلبان آزاد ارزشیابی جامع مدارس آموزش از راه دور و ارزشیابی ورودی تعیین پایه، مطابق با برنامه فوق برگزار میشود.
***
ارسال کمکهای بشردوستانه ایران برای سیلزدگان افغانستان
معاون امور بینالملل جمعیت هلالاحمر، از ارسال محموله کمکهای بشردوستانه ایران به افغانستان خبر داد. راضیه عالیشوندی ضمن عرض تسلیت شهادت آیتالله رئیسی و همراهانش، گفت: در پی وقوع سیل در ولایت بغلان افغانستان و سایر ولایات که باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم آن ولایت و خسارت دیدن منازل آنها شد، جمعیت هلالاحمر ایران، ابراز همدردی با مردم افغانستان را در چارچوب همکاریهای انساندوستانه و براساس وظایف ذاتی خود در جهت تسکین آلام بشری، اعلام کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلالاحمر، وی ادامه داد: باتوجه به درخواست جمعیت هلالاحمر افغانستان، نخستین هواپیمای حامل محموله بشردوستانه، شامل اقلام زیستی، چادر، پتو، مواد غذایی و... به کشور افغانستان و به مقصد مزارشریف ارسال شد.
***
دپوی 2 ماهه شیرخشک در کشور
مدیرکل فرآوردههای طبیعی و سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از دپوی ۲ ماهه شیرخشکهای معمولی در کشور خبر داد. علیرضا رستمی از دپوی ۲ ماهه شیرخشکهای معمولی در کشور خبر داد و با اشاره به اینکه عدم دسترسی گستردهای در حوزه شیرخشکهای معمولی وجود ندارد، اظهار کرد: هرگونه عدم دسترسی منطقهای توسط معاونتهای غذا و دارو اعلام و به صورت شبانهروزی تامین میشود. وی با بیان اینکه ممکن است برخی داروخانهها برخی برندهای شیرخشک را موجود نداشته باشند، گفت: مردم برای سهولت در دسترسی به شیرخشک میتوانند برند مد نظر خود را در قسمت کمبود دارویی، کمبود شیرخشک نرمافزار موبایلی تیتک یا سامانه mobile.ttac.ir جستوجو و در کوتاهترین زمان و نزدیکترین مکان آن را تهیه کنند.
***
جابهجایی 1.6 میلیون نفر با مترو در مراسم تشییع پیکر شهدای خدمت
سرپرست شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه گفت: در مجموع رفت و برگشت، 1.5 میلیون نفر از شرکتکنندگان در مراسم تشییع پیکر رئیسجمهور شهید و همراهانش، از طریق متروی تهران جابهجا شدند. رضا محمدنژاد ضمن تسلیت شهادت رئیسجمهور محبوب و مردمی آیتالله سید ابراهیم رئیسی و همراهان ایشان، افزود: از ابتدای صبح روز چهارشنبه دوم خردادماه ۱۴۰۳ و همزمان با برگزاری مراسم تشییع، خدماترسانی در تمام خطوط یک، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶ و ۷ مترو به صورت رایگان انجام شد. وی گفت: از ابتدای بهرهبرداری تا ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه در مجموع رفت و برگشت یک میلیون و ۵۸۵ هزار و ۳۲۳ نفر توسط مترو در خطوط هفتگانه جابهجا شدند. وی با اشاره به اینکه شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه در این روز با آمادگی کامل و بهکارگیری تمام امکانات خود به خدمترسانی به شرکتکنندگان در مراسم تشییع شهدای خدمت پرداخت، تصریح کرد: با تلاش تمام همکاران این شرکت، سعی شد ضمن ارائه سرویسدهی منظم، محیطی امن را برای شهروندان و مسافران ایجاد شود.
ارسال به دوستان
کیفیت قابل قبول هوای پایتخت
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا دیروز روی عدد ۷۶ قرار گرفت تا کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول ثبت شود. تهران از ابتدای سال ۵ روز هوای پاک و ۶۰ روز هوای قابل قبول داشته است. این در حالی است که تهران در مدت مشابه سال پیش ۸ روز هوای پاک، ۵۴ روز هوای قابل قبول و ۳ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه داشت.
ارسال به دوستان
۲۲ طرح بهداشتی - درمانی که قرار بود با حضور آیتالله شهید رئیسی افتتاح شود، دیروز راهاندازی شد
تعالی سلامت با ادامه خدمت
اولین پژوهشگاه علوم پزشکی در مشهد افتتاح و به نام شهید رئیسی مزین شد
روز گذشته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حالی ۲۲ طرح بهداشتی - درمانی را در استان خراسان رضوی افتتاح کرد که به گفته وی، قرار بود این طرحها به دست دکتر رئیسی، رئیسجمهور شهید کشورمان راهاندازی شود؛ طرحهای تحقیقاتی و درمانی که در قالب یک پژوهشگاه علوم پزشکی بزرگ روز گذشته به نام شهید رئیسی نامگذاری و همزمان با طرحهای دیگر به صورت برخط افتتاح شدند. طبق اظهارات دکتر بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهید جمهور تاکید داشتند در زمینه کارهای بنیادی و تحقیقاتی کارهای بزرگ و مهمی برای حفظ سلامت مردم در کشور انجام شود. اکنون که نخستین پژوهشگاه علوم پزشکی ایران راهاندازی شده بیتردید روح بزرگ رئیسجمهور شهید ناظر بر کار است. وی در ادامه اظهار داشت: پژوهشگاه علوم پزشکی شهید رئیسی از سال ۹۷ در حال ساخت بود و هماکنون در ۴ طبقه با ۲۵ آزمایشگاه به پیشرفتهترین دستگاهها تجهیز شده است. عیناللهی در ادامه با اشاره سیاستگذاری وزارت بهداشت برای تجمیع امکانات در یک محل، افزود: کلاسهای آموزشی و آزمایشگاههای هوشمند و میکروسکوپهای پیشرفته در این مجموعه گردآوری شده تا مرجعی برای سایر مراکز تحقیقاتی در کشور باشد. به گفته وزیر بهداشت، راهاندازی۳ طرح آموزشی - پژوهشی و ۱۱ طرح درمانی و ۸ طرح بهداشتی با هزینهکرد ۳ هزار میلیاردتومان در ۷ شهرستان استان خراسان رضوی که افتتاح شد، یادگار خدمات ارزنده شهید آیتالله رئیسی است. وزیر بهداشت ادامه داد: در دولت سیزدهم ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در سطح کشور افتتاح شده و تعالی سلامت با ادامه خدمت در راستای ادامه راه رئیسجمهور شهیدمان متوقف نخواهد شد و همه برنامههایی که برای ما تعیین شده بود با قوت به اتمام خواهد رسید. وی همچنین به خدمات ارزنده به یادگار مانده رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی اشاره کرد و اظهار داشت: واردات ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا نخستین اقدام دولت شهید جمهور در شروع کار در حوزه سلامت بود که وی خود ستاد ملی کرونا را فرماندهی میکرد. عیناللهی در توصیف تدابیر ویژه شهید جمهور در حوزه بهداشت و درمان با بیان اینکه دولت سیزدهم در شرایطی که روزانه ۷۰۰ فوتی کرونا داشتیم کشور را تحویل گرفت، افزود: رهبر معظم انقلاب در بدو شروع به کار دولت فرمودند نخستین اولویت شما باید مهار کرونا باشد و برای تحقق این امر آیتالله رئیسی شب و روز نداشت. وی با اشاره به اینکه در آن زمان فقط ۱۸ میلیون دوز واکسن به مردم تزریق شده بود، اظهار داشت: ایشان شخصا به مساله کمبود واکسن ورود کرد و پس از گفتوگویی که با رئیسجمهور چین داشت، نخستین محموله واکسن که ۱۰ میلیون دوز بود وارد کشور شد. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: با توصیه آیتالله رئیسی جنبش مردمی واکسیناسیون شکل گرفت و با بسیج مردمی و استفاده از تمام امکانات کشور و بسیج مراکز، مساجد، حسینیهها، ورزشگاهها و پایگاههای بسیج، تزریق واکسن را به روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دوز رساندیم. وی ادامه داد: تا پیش از دولت سیزدهم فوتیهای کرونا ۱۲۲ هزار نفر بود که در این دولت به ۲۰ هزار نفر رسید. وزیر بهداشت فرماندهی شهید آیتالله رئیسی را در ستاد کرونا برجسته خواند و گفت: تحت این فرماندهی بود که کرونا مهار شد. عیناللهی ۲ برابر شدن تختهای picu را یکی دیگر از یادگارهای شهید رئیسی در ایام کرونا نام برد و گفت: سویه اُمیکرون کرونا بیشتر بچهها را درگیر میکرد و ما تخت مراقبتهای ویژه کودکان کم داشتیم که با دستور رئیسجمهور ۵۰۰ تخت picu به هزار تخت افزایش یافت تا کودکان در همهگیری کرونا دچار مشکل نشوند.
* افتتاح ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان سال
وزیر بهداشت در ادامه از راهاندازی ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان سال خبر داد و گفت: آیتالله رئیسی برای سلامت مردم بسیار اهمیت قائل بود و بر افتتاح پروژههای بر زمین مانده تاکید میورزید. عیناللهی افزود: در مدت ریاستجمهوری ایشان ۱۶ هزار تخت بیمارستانی راهاندازی شد و تا پایان امسال نیز ۱۵ هزار تخت جدید راهاندازی میشود که این دستاوردها در تاریخ سلامت بینظیر است. وی ادامه داد: افتتاح پروژههای بر زمین مانده از اقدامات و تاکیدات ایشان بود که نمونه آن راهاندازی بیمارستان ولیعصر اراک است که سالهای سال این پروژه بر زمین مانده بود و منتظر بودیم با دستان مبارک ایشان افتتاح شود ولی این سعادت را نداشتیم و اکنون آماده بهرهبرداری است.
وزیر بهداشت بهرهبرداری از کلان بیمارستانهای حضرت مهدی(عج) و غدیر تهران، همچنین بیمارستان شهریار پس از ۳۴ سال را از دستاوردهای دولت سیزدهم دانست و اظهار کرد: شهید رئیسی بر اتمام و تکمیل پروژههایی که سالهای سال بر زمین مانده بود اصرار داشت و در این دولت بسیاری از این پروژهها در حوزه سلامت تکمیل شد و به بهرهبرداری رسید.
***
صندوق بیماریهای صعبالعلاج میراث شهید جمهور
صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج از مهمترین گامهای دولت آیتالله رئیسی، رئیسجمهور شهید برای فقرزدایی و کاهش بار هزینه سلامت از سبد خانوارها بود که در ۲ سال گذشته موفق شد بیش از ۲ میلیون بیمار را شناسایی کند و تحت پوشش قرار دهد و به عنوان میراث ماندگار او همواره ارائه خدمت خواهد کرد. این صندوق برای نخستینبار سوم آبان ۱۴۰۱ رونمایی شد و به دنبال آن فهرست بیماریهایی که قرار بود تحت پوشش این صندوق قرار گیرند، در مرحله اول با ۲۷ گروه از بیماریها آغاز شد تا این بیماران بتدریج خدماتی شامل ویزیت، دارو، پاراکلینیک و توانبخشی را دریافت کنند و اکنون نیز تعداد بیماریهای تحت پوشش صندوق به ۱۰۷ گروه بیماری رسیده و به اذعان مسؤولان سازمان بیمه سلامت قرار است به بیش از ۱۷۰ بیماری افزایش یابد. مروری بر قوانین بودجه سنواتی و سایر قوانین مرتبط با بیماریهای خاص و صعبالعلاج در کشور نشان میدهد تأمین مالی مراقبتهای مربوط به بیماریهای صعبالعلاج تا پیش از تصویب بند «ن» تبصره «۱۷» قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دچار پراکندگی بود. در چنین شرایطی تشکیل صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج در سال ۱۴۰۱ با هدف تجمیع منابع و مدیریت آنها در ارائه حمایتهای بیمهای و مالی به بیماران نادر و صعبالعلاج، همچنین تدوین سند ملی بیماریهای نادر ایران در سال ۱۴۰۲ از جمله اقدامات انجام شده در جهت مدیریت بیماریهای خاص و صعبالعلاج در کشور است. بررسیها نشان میدهد تا پیش از تشکیل صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، حمایت از بیماریهای خاص محدود به ۵ بیماری هموفیلی، دیالیز، تالاسمی، اماس و سرطان با حدود ۱۵۰ هزار بیمار مبتلا بود اما با تشکیل این صندوق و با استناد به ماده ۵ اساسنامه تاکنون ۱۰۷ گروه بیماری (۳۰۰ بیماری) توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ و تحت حمایتهای صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج قرار گرفته است. از مجموع بیماریهای ابلاغشده از سوی وزارت بهداشت تاکنون بسته خدمتی شامل هزینه آزمایش، بستری، پرتوپزشکی، تجهیزات توانبخشی، دارو، رادیوتراپی، ویزیت و دندانپزشکی مربوط به ۵۱ بیماری تدوین و در سامانههای مربوط به صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور و سازمانهای بیمهگر پایه بارگذاری شده که مطابق آن بیماران میتوانند از مزایای صندوق بهرهمند شوند. با توجه به اینکه مزایای صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج مازاد بر تعهدات بیمه پایه و تکمیلی بیمه شده است، بنابراین هزینههای خدمات مرتبط با بیماریهای خاص و صعبالعلاج پس از کسر سهم بیمه پایه و بیمه تکمیلی فرد از محل اعتبارات صندوق پرداخت میشود. بر اساس گزارش سازمان بیمه سلامت ایران از ابتدای تشکیل صندوق تاکنون بیش از ۲ میلیون بیمار در این صندوق نشاندار شده و تحت حمایتهای آن قرار گرفتهاند که نیمی از آنها تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی و بقیه تحت پوشش بیمه سلامت ایران هستند.
ارسال به دوستان
آماده باش هلالاحمر در پی هشدار نارنجی هواشناسی
ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور
بارشهای بهاری بدون توقف همچنان در اغلب استانهای کشور در حال باریدن است و آنگونه که سازمان هواشناسی پیشبینی کرده، این بارشها تا پایان هفته ادامه خواهد داشت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور از رگبار باران، رعد و برق و وزش باد در استانهای واقع در شمال غرب، مناطقی از استانهای کرمانشاه، همدان و مرکزی، دامنههای جنوب البرز واقع در قزوین، البرز و تهران خبر داد. صادق ضیاییان با بیان اینکه شنبه (امروز) در شمال غرب، دامنههای جنوب البرز، سواحل دریای خزر و برخی نقاط واقع در غرب و مرکز کشور ابرناکی و رگبار و رعد و برق پیشبینی میشود، گفت: در شمال آذربایجان غربی و برخی مناطق آذربایجان شرقی بارش شدت خواهد داشت، همچنین یکشنبه (فردا) گستره بارش در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، سواحل شمالی، دامنههای جنوبی البرز، شمال استانهای همدان، مرکزی، قم و اصفهان خواهد بود و این سامانه بتدریج از شمال شرق خارج میشود. به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، دوشنبه (۷ خرداد) در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، شرق سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی افزایش ابر و رگبار پراکنده و وزش باد رخ میدهد. سهشنبه (۸ خرداد) در غالب مناطق کشور جوی آرام و پایدار مستقر میشود و تنها بعد از ظهر با گذر امواج کمدامنه تراز میانی جو، در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل رگبار پراکنده و وزش باد انتظار میرود. ضیاییان همچنین اعلام کرد طی 2 روز آینده شرق خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و دریای خزر مواج خواهد بود و از روز شنبه تا چهارشنبه در مناطقی از شمال شرق و شرق کشور، وزش باد شدید و گاهی گردوخاک پیشبینی میشود. وی همچنین درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران شنبه (امروز) قسمتی ابری تا نیمهابری، بتدریج با افزایش ابر، در بعضی ساعتها بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه (فردا) قسمتی ابری تا نیمهابری، بتدریج با افزایش ابر، در بعضی ساعتها بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۳۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در پایان اظهار کرد: طی شنبه و یکشنبه شهرکرد با کمینه دمای ۷ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۴۲ و ۴۴ دمای درجه سانتیگراد به ترتیب خنکترین و گرمترین مراکز استان پیشبینی میشوند.
* آماده باش هلالاحمر در پی هشدار نارنجی هواشناسی
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر از آمادهباش امدادگران هلالاحمر در پی هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۰ استان خبر داد. بابک محمودی با اشاره به هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی گفت: طبق این گزارش احتمال بارش شدید و وزش شدید باد در روز شنبه ۵ خرداد در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، البرز، تهران، شمال مرکزی، مازندران و روز یکشنبه ۶ خرداد در استانهای گیلان، قزوین، ارتفاعات استانهای البرز و تهران، شمال آذربایجان غربی و شمال زنجان پیشبینی شده است. وی با اعلام اینکه امدادگران در این استانها در حالت آمادهباش قرار گرفتند، به هموطنان توصیه کرد به هشدارهای هواشناسی توجه کنند و در صورت بروز حادثه با شماره تماس ندای امداد (۱۱۲) تماس بگیرند.
ارسال به دوستان
معاون عملیات پلیس راهور فراجا:
ارتکاب 2 تخلف حادثهساز باعث توقیف خودرو میشود
خودروی رانندگان حادثهساز توقیف میشود؛ اقدامی که به گفته پلیس راهور چنانچه رانندهای مرتکب ۲ تخلف حادثهساز شود، خودروی او متوقف خواهد شد.
معاون عملیات پلیس راهور فراجا گفت: انجام ۲ تخلف رانندگی حادثهساز به صورت همزمان، موجب توقیف وسیله نقلیه میشود. سردار محمدباقر سلیمی با اشاره به قانون رسیدگی به تخلفات اظهار کرد: برابر ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات، تعداد 20 تخلف رانندگی که ارتباط مستقیم با وقوع و تشدید تصادف و در نتیجه گسترش خسارات، ضایعات، صدمات و کشتههای ناشی از تصادفات دارند به عنوان تخلف حادثهساز تعیین شدهاند.
وی افزود: از جمله این تخلفات میتوان به تجاوز از سرعت مجاز، سبقت غیرمجاز در راههای دوطرفه، عبور از چراغ قرمز، حرکت به طور مارپیچ، عبور از محل ممنوع، عدم رعایت حق تقدم، استفاده از تلفن همراه و نقص فنی موثر وسیله نقلیه اشاره کرد.
سردار سلیمی گفت: با توجه به اهمیت این تخلفات، علاوه بر اینکه قانونگذار نمره منفی برای رانندگان مرتکب چنین تخلفاتی پیشبینی کرده است، در صورتی که رانندهای مرتکب ۲ تخلف از این تخلفات حادثهساز به صورت همزمان شود، علاوه بر جریمه و نمره منفی، مجازات توقیف وسیله نقلیه نیز در نظر گرفته خواهد شد. وی تصریح کرد: بنابراین کنترل اینگونه تخلفات، چه با استفاده از سامانههای هوشمند، چه به صورت کنترلی توسط تیمهای گشت یا ماموران استقراری پلیس راهور به صورت جدی در دستور کار قرار دارد. معاون عملیات پلیس راهور فراجا خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است با استفاده از ظرفیتهای قانونی که در آن توقیف ساعتی نیز پیشبینی شده است، ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی با هدف ارتقای بازدارندگی، اصلاح رفتار ترافیکی، توسعه انضباط ترافیکی در معابر و پیشگیری از بروز سوانح رانندگی، در صورت مشاهده ارتکاب ۲ تخلف همزمان، نسبت به توقیف وسیله نقلیه در محل به صورت ساعتی نیز اقدام میکنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|