|
اخبار
عزم ملی برای کاهش حوادث ترافیکی
وزیر بهداشت بر داشتن عزم ملی برای کاهش حوادث ترافیکی تاکید کرد و گفت: باید با استفاده از ظرفیتهای اجتماعی، هرگونه اقدام لازم را برای کاهش حوادث ترافیکی انجام دهیم. دکتر محمدرضا ظفرقندی، موضوع حوادث ترافیکی و مرگ و میر ناشی از آن را بسیار مهم دانست و افزود: سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در سوانح رانندگی فوت و تعداد زیادی نیز مصدوم شدند و متاسفانه از این موضوع آسیب دیدهایم. وی با بیان اینکه مرگ و میرهای جادهای تاثیر منفی در همه ابعاد حتی در اقتصاد خانوادهها دارد، گفت: برای کاهش حوادث و سوانح ترافیکی باید با عزم ملی هر چه در توان داریم انجام دهیم. وزیر بهداشت، وظیفه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را توجه همهجانبه به همه ابعاد مسؤولیت اجتماعی، فرابخشی و تعامل بینبخشی دانست. ظفرقندی در ادامه از راهاندازی کمپینی در زمینه کاهش حوادث ترافیکی در آیندهای نزدیک خبر داد و افزود: امیدواریم همه سازمانها در این کمپین مشارکت داشته باشند تا بتوانیم مسؤولیت اجتماعی خود را به درستی انجام دهیم. وزیر بهداشت گفت: هدف ما این است که همه سازمانهای مرتبط در زمینه کاهش حوادث و سوانح ترافیکی تلاش کنند، چرا که همه ما یک تیمملی هستیم و باید به هدف خود که همان کاهش حوادث و سوانح ترافیکی است، برسیم. ظفرقندی افزود: اگر بتوانیم حتی یک مورد مرگ را در سوانح ترافیکی کاهش دهیم، اجر دنیوی و اخروی خواهیم داشت و طبیعتا باید در این برنامه، قدم به قدم و با برنامهریزی پیش برویم.
***
روایتی از بررسی علل سقط جنین در ایران
پخش مستند «طوبی» از شبکه مستند سیما
مستند طوبی با بررسی علل مختلف سقط جنین از شبکه مستند سیما روی آنتن میرود.
مستند «طوبی» به کارگردانی سمیه ذاکری و تهیهکنندگی محمدرضا کریمیراد، سهشنبه ۱۶ بهمن ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.
این مستند به بررسی علل مختلف سقط جنین در ایران از دیدگاه کارشناسان میپردازد.
«طوبی» تلاش دارد تا ضمن بررسی دلایل سقطجنین، تردید یک زن در آستانه تصمیم به این عمل را نیز به تصویر بکشد. این مستند با مشارکت مرکز هنری - رسانهای نهضت تهیه شده است.
***
آغاز عرضه بدون محدودیت شیرخشک در داروخانهها
سرپرست اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از اعمال اصلاحات در دستورالعملهای مرتبط با توزیع شیرخشک در کشور خبر داد و گفت: عرضه شیرخشک از نیمه بهمنماه بدون هیچگونه محدودیت و بر اساس تقاضای مصرفکنندگان در داروخانههای سراسر کشور انجام میشود. علی صفا افزود: عرضه بدون محدودیت شیرخشک در راستای تسهیل دسترسی مصرفکنندگان به شیرخشک مورد نیاز و البته با نظارت دقیق مسؤولان فنی در داروخانهها انجام میشود. وی اظهار کرد: برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، داروخانهها موظفند از فرد متقاضی شیرخشک کارت شناسایی کودک را درخواست و رویت کنند که این اقدام به منظور اطمینان از توزیع مناسب محصول به متقاضیان واقعی انجام میشود. صفا تأکید کرد: فهرست بهروزرسانیشده توزیعکنندگان شیرخشک بهطور مستمر به معاونتهای غذا و دارو در سراسر کشور ارسال میشود تا روند نظارت بر فعالیت مراکز پخش نیز بخوبی دنبال شود. سرپرست اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم نظارت دقیق بر فعالیت توزیعکنندگان و مراکز پخش شیرخشک، گفت: در صورت مشاهده هرگونه تخلف در روند توزیع، این موضوع بلافاصله به حوزههای مرتبط گزارش خواهد شد. وی افزود: ارتقای کیفی فرآیند توزیع و افزایش سطح دسترسی مصرفکنندگان و همچنین جلوگیری از هرگونه نابرابری در عرضه محصول از اهداف اصلی اصلاح دستورالعمل توزیع شیرخشک در کشور است.
***
توقیف خودروی شوتی با ۴۴ میلیون تومان خلافی
پلیس راهور فراجا از توقیف یک دستگاه خودروی سواری سمند فعال در حمل کالای قاچاق با بیش از ۴۴ میلیون تومان خلافی معوق خبر داد. رئیس عملیات ویژه پلیس راهور فراجا از توقیف یک دستگاه خودروی سواری سمند در محورهای مواصلاتی شهرستان کنگان خبر داد. این خودرو که به حمل کالای قاچاق اشتغال داشته و اقدام به دستکاری پلاک کرده بود، دارای بیش از 44 میلیون تومان خلافی معوق بوده و توسط ماموران پلیس راه متوقف شده است. سرهنگ بهروز خانپور با اشاره به اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و انضباط ترافیکی در استان بوشهر، اعلام کرد: در روزهای اخیر بیش از 10 دستگاه خودروی شوتی که با تخلفات مشابه شامل حمل کالای قاچاق و دستکاری پلاک فعالیت داشتند، شناسایی و توقیف شدند. این خودروها پس از تکمیل پرونده، جهت سیر مراحل قانونی به مقام محترم قضایی معرفی شدهاند. وی افزود: برخورد با رانندگان قانونگریز و متخلف که امنیت جادهها و جان دیگر کاربران را به خطر میاندازند، از اولویتهای پلیس راهور است.
ارسال به دوستان
نگاهی به پیشرفتهای ایران در حوزه بهداشت، درمان و علوم پزشکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی
انقلاب در حوزه سلامت
گروه اجتماعی: پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در حوزههای مختلف به همراه داشته است؛ از خودکفایی پزشکی گرفته تا تبدیل ایران به قطب گردشگری سلامت منطقه. این در حالی است که تا قبل از انقلاب به دلیل کمبود پزشک، پزشکان هندی و پاکستانی در ایران طبابت میکردند و از آنجا که پزشک متخصص در ایران وجود نداشت خیلی از بیماران برای مداوا یا جراحی به خارج از کشور اعزام میشدند. مرگ و میر کودکان و مادران در پی ضعف نظام سلامت بسیار بالا بود و بیماریهای واگیردار به دلیل عدم واکسیناسیون عمومی و کمتوجهی به وضعیت بهداشت خیلیها را از پای درمیآورد ولی پس از انقلاب با وجود تحریمها و محدودیتها اما دانش پزشکی ایران با تکیه بر توان داخل جهانی شده و به قدری توسعه یافته است که اکنون نهتنها از نظر تعداد پزشک خودکفا شدهایم، بلکه خیلی از بیماران برای مداوا به ایران میآیند. نمونه پیشرفت پزشکی ایران جراحی نادر مغز جنین داخل رحم مادر بود که اخیرا توسط متخصصان داخلی در کشور انجام شد. علاوه بر این پوشش واکسیناسیون کودکان در کشور سالهاست که به ۱۰۰ درصد رسیده است؛ تاثیر این امر موجب شده برخی بیماریها نظیر آبله، فلج اطفال، سل و سیاهسرفه ریشه کن شوند. توجه به بهداشت و درمان پس از انقلاب موجب شده است تا بیمارستانهای بزرگ و مجهزی در کشور ساخته شود و مراکز بهداشتی و درمانی نیز در اقصی نقاط کشور بنا شود، از طرفی همه افراد جامعه تحت پوشش بیمه قرار گیرند و دهکهای پایین درآمدی جامعه بدون هزینه درمان میشوند.
در سالهای ابتدای انقلاب اسلامی، واحد بهداشتی در قالب خانه بهداشت وجود نداشت اما پس از انقلاب خانههای بهداشت مویرگی به تمام نقاط کشور بویژه روستاها کشیده شد. به مدد اقدامات انجامشده طی این سالها، اکنون حدود ۱۸هزار خانه بهداشت در کشور فعال است و در مجموع به ازای هر 700 تا ۱۵۰۰ نفر در روستاهای کشور یک خانه بهداشت داریم که خدمات سلامت را به صورت فعال ارائه میدهند. همچنین بیش از ۶۰۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت در کشور وجود دارد، یعنی میانگین به ازای هر ۱۳۰۰۰ نفر یک مرکز. بیش از ۵۰۰۰ پایگاه سلامت نیز فعالند که خدمات سلامت را به مردم شهری و روستاهای بزرگ ارائه میدهند. اکنون نیز وزارت بهداشت در تلاش است با گسترش برنامه پزشک خانواده، دسترسی آحاد جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی را تسهیل کند. این در حالی است که برنامه پزشک خانواده روستایی از سال ۱۳۸۴ برای نزدیک به ۳۰ میلیون جمعیت روستایی، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰هزار نفر در حال اجراست و خدمات فعال مراقبتی و همچنین خدمات درمانی، دارویی و پاراکلینیک را ارائه میدهد. به اذعان مسؤولان وزارت بهداشت، اکنون بیش از ۴۲۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه پزشک خانواده روستایی هستند که در قالب مراکز شبانهروزی و مراکز معین خدمات درمانی را به صورت ۲۴ ساعته ارائه میکنند. همچنین ۷۰۲۱ پزشک خانواده، ۱۸۰۰ دندانپزشک، ۵۶۲۰ ماما و ۱۰۵ بهداشتکار دهان و دندان خدمات بسته خدمتی را برای گروههای هدف شامل کودکان زیر ۱۴ سال و زنان باردار و شیرده به صورت رایگان ارائه میکنند. ۱۵۰۳ کاردارن و کارشناس علوم آزمایشگاهی، ۹۸ کاردان و کارشناس رادیولوژی، ۲۰۵ کارشناس تغذیه، ۴۵۰ روانشناس، بیش از ۲۸۰۰۰ بهورز و ۴۶۰۰ نفر هم سایر نیروهای بهداشتی در این برنامه در حال فعالیت هستند و بسته خدمتی منطبق بر گروههای سنی را به همراه خدمات درمانی، تشخیصی و دارویی را در بستر الکترونیک به جمعیت تحت پوشش ارائه میدهند.
* تولید بیش از 90 درصد داروها در کشور
در این باره دکتر مهرداد ویسکرمی، کارشناس بهداشت و نماینده سابق مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» درباره رشد قابل توجه علم پزشکی در ایران پس از انقلاب اظهار داشت: انقلاب اسلامی تحول شگرفی را در حیطه پزشکی کشور به وجود آورد به طوری که تا قبل از سال 57 تعداد دانشگاههای علومپزشکی در کشور بسیار اندک بود و اساتید نیز از خارج به ایران میآمدند، از طرفی نیز سیستم درمان ما متکی به پزشکان خارجی از کشورهایی بود که الان ما آنها را رقیب خود در حیطه پزشکی نمیدانیم.
وی با بیان اینکه به لطف الهی و اتکا به توان داخلی همچنین خودباوری اکنون دانش پزشکی ایران در دنیا شناختهشده است و در این راستا در حوزههای مختلف به دستاوردهای بزرگی رسیدهایم، اظهار داشت: خودکفایی در درمان، تولید تا بیش از 90 درصد اقلام دارویی، افزایش چشمگیر مراکز پزشکی، درمانی و دانشگاهی نمونهای از دستاوردهای کشور در علوم پزشکی است.
ویسکرمی در ادامه افزود: توسعه مراکز بهداشتی و درمانی همچنین توجه به پیشگیری و انجام واکسیناسیون در کشور طوری است که در سالهای اخیر با کاهش میزان مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای واگیردار، سن امید به زندگی در کشور به 76 سال افزایش یافته است.
* ایران قطب گردشگری سلامت منطقه
پیشرفت کشور در علوم پزشکی و توسعه مراکز درمانی همچنین اقدامات قابل توجه در راستای پیشگیری بیماریها طی بیش از 4 دهه اخیر بر کسی پوشیده نیست به طوری که اکنون ایران با خوداتکایی و برخورداری از دانش روز پزشکی به قطب پزشکی منطقه تبدیل شده است. در این باره رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بهرغم چالشهای پس از انقلاب، ایران در حوزه سلامت به خودکفایی رسیده و به قطب درمانی منطقه تبدیل شده است. سردار حسن عراقیزاده افزود: پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در حوزههای مختلف به همراه داشته است که همگی مرهون رهبری امام راحل، خون شهدای عزیز و ایثارگریهای رزمندگان و ایثارگران در سالهای گذشته است. بهرغم شرایط سختی که از ابتدای انقلاب، از جمله شورش گروهکها، جنگ تحمیلی و تحریمهای گسترده بر کشور تحمیل شد، پیشرفتهای چشمگیری در حوزه سلامت و بهداشت کشور حاصل شده است.
عراقیزاده با اشاره به پیشرفتهای کشور در حوزه درمان افزود: پیش از انقلاب، بسیاری از بیماران برای انجام عملهای جراحی پیچیده مانند قلب و مغز و اعصاب، ناچار به سفر به خارج از کشور بودند اما امروز نهتنها نیازی به این کار نیست، بلکه ایران به یکی از قطبهای گردشگری سلامت منطقه تبدیل شده است. بیمارستانهای بزرگ کشور مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز دارای بخشهای ویژهای برای پذیرش بیماران خارجی هستند که از کشورهای همسایه برای درمان به ایران سفر میکنند. وی ادامه داد: پیش از انقلاب، ایران با کمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص از کشورهای دیگر مانند هند و پاکستان برای ارائه خدمات به ایران میآمدند اما امروز، کشور نهتنها از نظر پزشک خودکفا شده، بلکه پزشکان ایرانی به کشورهای دیگر اعزام میشوند و در مراکز درمانی معتبر جهان مشغول به کار هستند. عراقیزاده به برخی آمارهای مستند اشاره کرد و گفت: طبق بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی در سال ۱۴۰۱، شاخصهای بهداشتی و درمانی ایران بهبود چشمگیری یافته است. مرگومیر مادران باردار از ۲۵۴ در ازای ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۵۶، به 25.01 در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. همچنین مرگومیر نوزادان از ۱۵۴ در هزار به 9.34 در هزار و مرگ کودکان زیر یک سال از ۱۹۵ در هزار به 12.58 در هزار کاهش یافته است.
* پوشش 100 درصدی واکسیناسیون و بیمه همگانی
وی در ادامه افزود: پوشش واکسیناسیون کودکان در کشور به ۱۰۰ درصد رسیده و همین امر موجب ریشهکن شدن بیماریهایی مانند آبله و فلج اطفال و کنترل شدید بیماریهایی مانند سل و سیاهسرفه شده است. همچنین، قانون بیمه همگانی سلامت تصویب شده و بخش زیادی از مردم، حتی افراد فاقد بیمههای تأمین اجتماعی یا نیروهای مسلح، تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتهاند. عراقیزاده به مهر گفت: تعداد دانشکدههای پزشکی کشور از ۹ مورد قبل از انقلاب به ۶۴ دانشکده افزایش یافته و تعداد دانشجویان گروه پزشکی از ۲۵,۸۴۸ نفر به ۲۳۴,۳۲۵ نفر رسیده است و حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است، همچنین ایران در حوزه پژوهشهای پزشکی، در منطقه جزو کشورهای برتر محسوب میشود و در برخی رشتههای تخصصی، در سطح جهانی نیز جایگاه بالایی دارد. وی در پایان افزود: ایران در زمینههای پیوند کلیه، کبد، ریه، مغز استخوان و قرنیه، نهتنها به خودکفایی رسیده، بلکه به یکی از مراکز درمانی معتبر منطقه تبدیل شده است. همچنین عملکرد سریع و موفق نظام سلامت کشور در مدیریت بحرانهایی مانند زلزله و سیل، نشان از توانمندیهای بالای ایران در ارائه خدمات درمانی دارد. به عنوان نمونه، در زلزله اخیر ترکیه، تیمهای امدادی و درمانی ایران به سرعت در منطقه حاضر شده و بیمارستانهای صحرایی برپا کردند. عراقیزاده تأکید کرد: این دستاوردها مرهون تلاشهای بیوقفه متخصصان و کادر درمان کشور است و این پیشرفتها باید برای نسل جوان تبیین شود تا از میزان توسعه و رشد کشور در حوزه سلامت آگاه شوند.
* تحولی در علم روانشناسی
پس از انقلاب اسلامی علم روانشناسی در کشور بسیار رشد کرد و در حال حاضر ۲۰۰ هزار دانشجو در گرایشهای این رشته مشغول هستند. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، به بررسی دستاوردهای حوزه روانشناسی پس از انقلاب اسلامی پرداخته و با اشاره به وضعیت روانشناسی قبل از انقلاب اسلامی گفت: تا سال۱۳۴۲، درسی به نام روانشناسی وجود نداشت و رشتهای مستقل تحت این عنوان تعریف نشده بود؛ از این سال تا پیروزی انقلاب اسلامی، حدود ۱۰ دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی در برخی دانشگاههای مراکز استانها تأسیس شد که ۶۰ استاد در آنها تدریس میکردند و تنها هزار دانشجو در مقطع کارشناسی این رشته مشغول تحصیل بودند. علی فتحیآشتیانی ۱۳۵۷ تا ۱۳۸۲ را دوران رشد و شکوفایی روانشناسی دانست و افزود: با تغییر نگاه به سلامت روان، تعداد دانشکدهها، گرایشها، کتابها و اساتید افزایش یافت و علاقهمندان بسیاری به این حوزه جذب شدند. وی بیان کرد: تعداد دانشگاههای دارای رشته روانشناسی قبل از انقلاب ۱۰ دانشگاه بود و اکنون حدود هزار دانشگاه است؛ تعداد اساتید روانشناسی و مشاوره قبل از انقلاب کمتر از ۱۰۰ استاد بود و در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ استاد است. فتحیآشتیانی درباره تعداد دانشجویان این رشته گفت: تعداد دانشجویان روانشناسی قبل از انقلاب حدود هزار نفر بود در حالی که اکنون بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو در رشتهها و گرایشهای روانشناسی و مشاوره مشغول تحصیل هستند. وی ادامه داد: قبل از انقلاب ۵۷، تنها یک گرایش روانشناسی در دانشگاهها تدریس میشد اما اکنون ۱۶ گرایش تخصصی وجود دارد. همچنین پیش از انقلاب تنها یک انجمن علمی روانشناسی وجود داشت اما اکنون ۱۶ انجمن علمی تخصصی در کشور فعال هستند که با قوای سهگانه همکاری کرده و در سیاستگذاریهای این حوزه نقش مؤثری دارند. فتحیآشتیانی با اشاره به آمار اعضای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: در حال حاضر سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیش از ۷۰ هزار عضو فعال دارد که ۹۰ درصد فارغالتحصیل کارشناسی ارشد و ۱۰ درصد دانشآموخته دکترا هستند.
ارسال به دوستان
تداوم ۶ روزه آلودگی هوای پایتخت
هوای تهران در حالی ششمین روز متوالی ناسالم را پشت میگذارد که پیشبینیها حکایت از تداوم این وضعیت طی روزهای آینده دارد. روز گذشته نیز همچون روزهای پیشین هوای تهران آلوده گزارش شد به طوری که میانگین کیفیت هوای تهران دیروز با شاخص 119 در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت. در این شرایط افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان باید فعالیتهای طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. طبق اطلاعات ایستگاههای سنجش کیفیت هوا، دیروز 8 نقطه از شهر تهران در وضعیت قرمز یا همان ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت، بر این اساس ایستگاه فرمانداری شهر ری
در منطقه 20 با شاخص 178 آلودهترین نقطه گزارش شد. اداره کل هواشناسی استان تهران نیز دیروز ضمن پیشبینی آسمانی صاف تا قسمتی ابری برای 2 روز آینده، از افزایش آلودگی هوا طی این مدت خبر داد. بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشههای پیشیابی وضعیت جوی، طی ۲ روز آینده آسمان تهران صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعتها با افزایش ابر پیشبینی میشود و در نواحی صنعتی و مناطق پرتردد شهری بویژه از ساعتهای عصر تا صبح روز بعد، همراه با افزایش غبار محلی، کاهش کیفیت هوا و گاهی کاهش دید پیشبینی میشود. آسمان تهران سهشنبه (۱۶ بهمنماه) صاف تا کمی ابری و همراه با غبار محلی و شب صاف همراه با غبار محلی با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۱۷ بهمنماه) کمی ابری همراه با غبار محلی، بهتدریج افزایش ابر، گاهی وزش باد و در اواخر وقت بارش پراکنده با حداقل دمای ۴ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. کارشناسان درباره علل تداوم آلودگی هوا و تأثیر مخرب آن بر سلامت و کیفیت زندگی افراد بویژه کودکان و نوجوانان میگویند: آنچه امروز به عنوان آلودگی هوا تلقی میشود و کمترین آسیب آن را دانشآموزان با تعطیلی مدارس میبینند، ناشی از چرخه تکراری قوانین بر زمین مانده است. آلودگی هوا گویا دستبردار نیست، زمستان که میآید، آسمان رنگ عوض میکند و تیره میشود. ذرات معلق هوا به ریهها سرازیر میشوند. کودکان و سالخوردگان به سرفه میافتند. تردد خودروهای غیراستاندارد و از رده خارج، دود ناشی از کارخانههای آلاینده، بنزین و سوختهای فسیلی، در شرایط وارونگی هوا در فصول سرد هر سال دست به دست هم میدهند تا نفس کشیدن برای ساکنان کلانشهرها یا شهرهای صنعتی سخت شود؛ پدیدهای که سالانه متاسفانه باعث مرگ ۵۰ هزار نفر از شهروندان در کشور میشود. همچنین مطالعات نشان میدهد آلایندههای هوا مانند ذرات معلق هوا، مونواکسید کربن، دیاکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ازون در کنار ترکیبات آلی فرار و فلزات سنگین موجود در ذرات معلق از طریق مکانیزمهای مختلف، باعث ناباروری میشوند. با وجود اجرای قانون هوای پاک هر ساله شاهد تشدید آلودگی هوا در کلانشهرها هستیم.
ارسال به دوستان
سرمایهگذاری برای توانبخشی مددجویان بهزیستی و ایجاد اشتغال برای آنها در مزارع پنلهای خورشیدی
ورود بهزیستی به تولید برق
سازمان بهزیستی به منظور توانبخشی و ایجاد اشتغال مددجویان، زمینه کار را برای افراد تحت پوشش این سازمان فراهم کرده است به طوری که ۳۹ پروژه توانبخشی در ۱۶ استان در حال اجراست. رئیس سازمان بهزیستی از افتتاح ۸۰۵۳ پروژه در حوزه مسکن و اشتغال و ۹۱ پروژه در حوزه توانبخشی و اجتماعی به ارزش ۴۰۲۰ میلیارد تومان در دهه فجر خبر داد. سیدجواد حسینی در نشست خبری ضمن ارائه گزارش پروژههای دهه فجر، گفت: ۸۰۵۳ پروژه در حوزه مسکن و اشتغال و ۹۱ پروژه در حوزه توانبخشی و اجتماعی به ارزش ۴۰۲۰ میلیارد تومان در دهه فجر به افتتاح میرسد. بر این اساس، در حوزه مسکن، ۱۴۴۲ واحد مسکونی به افراد تحت پوشش در ۲۳ استان تحویل میشود که مجموعه اعتبارات در نظر گرفته شده ۸۰۰ میلیارد تومان است. همچنین در حوزه اشتغال در ۱۸ استان کشور ۶۶۱۱ فرصت شغلی از تسهیلاتی که سازمان طبق قانون به افراد پرداخت میکند یا به شکل کارفرمایی یا به شکل وامهای خوداشتغالی در دهه فجر محقق میشود. رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه براساس سامانه رصد، ۶۰ هزار فرصت شغلی سهم مددجویان است که باید امسال محقق شود، گفت: خوشبختانه ۹۷ درصد از آنها تاکنون محقق شده و تا پایان سال ۱۰۰ درصد آن محقق خواهد شد. به گفته وی، بالغ بر ۱۲۳۹ میلیارد تومان تسهیلات برای این پروژهها در نظر گرفته شده است که بیشترین آن مربوط به استان اصفهان است.حسینی با بیان اینکه سومین بخش پروژهها به حوزه توانبخشی مربوط میشود، گفت: ۳۹ پروژه توانبخشی در ۱۶ استان به ارزش ۱۳۰ میلیارد تومان برای این بخش هزینه شده است. در حوزه اجتماعی نیز ۴۱ پروژه در ۱۷ استان به ارزش ۱۹۲۶ میلیارد تومان افتتاح میشود که استان اصفهان با ۷ پروژه در ردیف اول قرار دارد. همچنین ۱۰ پروژه اورژانس اجتماعی در ایام دهه فجر به افتتاح میرسد. وی در تشریح برخی از این پروژهها افزود: فردا مزرعه بزرگ پنل خورشیدی در حوزه اشتغال در یزد با حضور بنده و وزیر رفاه افتتاح میشود که ۱۰۰۰ مددجو به اشتغال میرسند که حاصل آن تولید ۵ مگاوات برق است. این پروژه بخشی از نیاز کشور به انرژی را تامین میکند. حسینی دومین پروژه را افتتاح پردیس توانمندسازی مجتمع شوق زندگی کودکان و نوجوانان که از نوباوهگان تا زیر ۱۸ سال را شامل میشود در پارک بعثت عنوان کرد و افزود: سهشنبه 16 بهمن این پروژه در زمینی به وسعت 1.2 هکتار و ۱۳۰۰ متر زیربنا با حضور وزیر دادگستری و دادستان و مدیران حوزه بهزیستی افتتاح میشود که ۷ میلیارد تومان برای بهرهبرداری این پروژه هزینه شده است. این پروژه ۳ بخش غربالگری، قرنطینه موقت و نگهداری و مرکز خدمات روزانه را شامل میشود که خدمات آموزشی، حمایتی و... در آن ارائه میشود. حسینی در ادامه به آموزش زنان و توانمندسازی زنان سالمند تنها پرداخت و گفت: پدیده سالمندی اکنون زنانهتر است، لذا اکنون با زنان تنهای سالمند بیش از مردان تنهای سالمند روبهرو هستیم. در این راستا ۵۳ هزار زن سالمند در ۱۷ استان کشور شناسایی شدهاند و توسط انجمن فرزانگان آموزش داده خواهند شد. رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به حوزه زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و افزود: 6.5 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور داریم که بیش از ۲۸۳ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی هستند. از ابتدای سال تاکنون ۹۶ هزار نفر از آنها، کمکهای موردی دریافت کردهاند و ۸۵ میلیارد تومان طی امسال وسیله زندگی به صورت بلاعوض به آنها ارائه شده است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|