|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقویم امروز
آزادی گروگانهای زن و سیاهپوست آمریکایی به فرمان «امام خمینی(ره)» 1358ش
مرگ «کاترین کبیر» ملکه معروف روسیه- 1796م
گشایش کانال سوئز در مصر و اتصال دریای سرخ و مدیترانه- 1869م
تأسیس «مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق» برضد رژیم بعث این کشور- 1982م
ارسال به دوستان
اخبار
نصف سدها آب ندارند
وزارت نیرو با اشاره به کاهش ۳۶ درصدی ورودی آب به سدهای کشور، اعلام کرد: ۵۴ درصد مخازن سدهای آب کشور خالی مانده است. به گزارش مهر، وزارت نیرو دیروز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: از ابتدای مهرماه سال آبی جاری تا ۱۹ آبانماه، میزان روانآبها و جریانهای سطحی ورودی به سدهای کشور، با ۳۶ درصد کاهش به یک میلیارد و ۹۴۰ میلیون مترمکعب رسید. بر این اساس حجم روانآبهای ورودی به سدهای کشور در مدت مشابه در پارسال حدود ۳ میلیارد و ۶۰ میلیون متر مکعب بوده است. آخرین آمار اعلام شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران حاکی از آن است که ۴۶ درصد مخازن سدهای کشور در سال جاری پر است. در شرایط فعلی ظرفیت کل مخازن سدهای کشور در سال جاری بالغ بر ۴۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب است. حجم مخازن سدهای کشور هم که سال گذشته ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده است، با ۲۲ درصد افزایش، در سال جاری آبی به ۲۲ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است. همچنین میزان برداشت از سدهای کشور نیز با ۲۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال، از حدود 3 میلیارد و ۱۶۰ میلیون مترمکعب سال گذشته به ۳ میلیارد و ۹۹۰ میلیون مترمکعب رسید.
کاهش تعرفه رومینگ زائران اربعین
همراه اول اعلام کرد که در راستای ارائه خدمات ارتباطی ویژه به زائران اربعین، تعرفه رومینگ بینالملل خود در عراق را کاهش داده است. بهمنظور رفاه حال زائران اربعین حسینی، همراه اول علاوه بر کاهش تعرفههای تماس بینالملل با کشور عراق، تعرفه مکالمه، پیامک و اینترنت همراه مشترکان خود در عراق را کاهش داده است. بر این اساس از روز دوشنبه ۲۴ آبان تا روز چهارشنبه ۳ آذر تماس مشترکان همراه اول با ایران دقیقهای ۸۹۰ تومان، تماس دریافتی ۶۹۰ تومان، تماس با شماره داخلی عراق۶۹۰ تومان، ارسال پیامک ۴۴۰ تومان و اینترنت همراه هر مگابایت ۴۴۰ تومان محاسبه میشود و دریافت پیامک رایگان است. بر این اساس علاوه بر پوشش وایفای رایگان در نقاط زیارتی شهرهای کربلا، نجف و کاظمین، بیش از ۱۵۰ نقطه و موکب در مسیر راهپیمایی اربعین و نقاط مرزی مهران، چزابه و شلمچه، در مناطق مرزی مذکور ظرفیت شبکه این اپراتور به بیش از ۲ برابر اربعین سال گذشته افزایش یافته است. همچنین به همین مناسبت، «مسابقه دلنوشته» برای عکسهای مرتبط با فضای اربعین و «مسابقه عکاسی با تلفن همراه» با موضوع اربعین از تاریخ ۲۲ آبان تا ۵ آذرماه برگزار میشود. پیش از این، تعرفه هر دقیقه دریافت مکالمه، مکالمه داخلی و مکالمه با ایران ۱۰۰۰ تومان، ارسال پیامک ۵۰۰ تومان و هر مگابایت اینترنت همراه ۱۰۰۰ تومان بود.
ارسال به دوستان
آمارهای دولتی بیکاری هم نگرانکننده است
نرخ بیکاری در 24 استان کشور 2 رقمی است
گروه اقتصادی: ناتوانی دولت در ایجاد اشتغال برای جوانان به دلیل رکود حاکم بر اقتصاد کشور از یک طرف و نبود سیاستگذاری و برنامهریزی درست برای جذب نیروی تحصیلکرده از سوی دیگر، در کنار اخراج کارگران، تعطیلی بنگاههای اقتصادی و مراکز تولیدی، دست به دست هم داده تا نرخ واقعی بیکاری در کشور روز بهروز بیشتر شود. مرکز آمار ایران اعلام کرد تنها 7 استان کشور در تابستان ۱۳۹۵ دارای نرخ بیکاری تک رقمی بودهاند. این در حالی است که تابستان سال گذشته ۱۰ استان کشور دارای نرخ بیکاری تکرقمی بودند. در آمار نرخ بیکاری تابستان 1395 که بتازگی مرکز آمار ایران منتشر کرده است، استانهای آذربایجانغربی، خراسانشمالی، زنجان، سمنان، گیلان، همدان و مرکزی در فصل یاد شده دارای نرخ بیکاری تکرقمی بودهاند. نرخ بیکاری تابستان 1395 نسبت به مدت مشابه سال 1394 از افزایش 8/1 درصدی خبر میدهد به طوری که از 9/10 به 7/12 درصد رسیده است. بر اساس گزارش نیروی کار برای تابستان 1395، استانهای کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و اصفهان به ترتیب با 3/20، 8/19 و 4/17 درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استانهای کشور به خود تخصیص داده بودند. نرخ بیکاری تابستان 1394 در استانهای چهارمحالوبختیاری 16درصد، کرمانشاه 2/15درصد و اصفهان 3/13 درصد بود. این استانها در 2 فصل یاد شده دارای بیشترین نرخ بیکاری در میان سایر استانهای کشور بودند. با وجود آنکه مسؤولان همواره از بهرهمندی نیروی انسانی جوان و توانمند گفتوگو میکنند اما بخش وسیعی از نیروی کار جوان کشور بدون شغل هستند و نقشی در تولید ملی ندارند. کشور ایران پتانسیلهای خوبی به لحاظ منابع انسانی و طبیعی دارد و به عبارتی بزرگترین سرمایه ایران نیروی انسانی آن است اما اگر از این سرمایه بهرهای نبریم همین سرمایه میتواند به ضد خود بدل شود. مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی در استانهای کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و اصفهان در تابستان 1395 به طور عام بین 2/40 تا 7/40درصد و در تابستان 1394 بین 7/37 تا 4/40 درصد بوده است. تردیدی نیست افزایش نرخ مشارکت اقتصادی به دلیل افزایش تقاضای کار و جویندگان کار است و مسؤولان باید پاسخگوی نیاز اشتغال آنان باشند. به گزارش خبرگزاری بسیج، علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی بتازگی در گفتوگو با ایرنا، یکی از چالشهای مهم در کشور را موضوع اشتغال عنوان کرد و افزود: به دلیل عرضه گسترده نیروی کار، دغدغه دولت یازدهم اشتغالزایی برای جوانان است. وی با تاکید بر اینکه باید رشدی ایجاد کنیم که اشتغالزا باشد، درباره دورنمای وضعیت اقتصادی کشور گفت: دورنما را مثبت میبینم. پس از چند سال کسادی اکنون داریم به رشد اقتصادی 5 درصدی میرسیم که این مقدمه برای سال آتی است تا به رشد بالاتر برسیم. اقتصاد ایران سالهای متمادی است در انتظار تحقق رونق اقتصادی است تا جوانان کشور را از دور باطل تحصیلات دانشگاهی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و سپس بیکاری رها کند.
بانک مرکزی: از هر دو شغل، یک شغل از بین میرود
در ١٠سال گذشته به ازای هر 2 میلیون و٣٩٥هزار شغل خالصی که ایجاد شده، یکمیلیون و١٢٤هزار اشتغال خالص از بین رفته است. یعنی به ازای هر دو شغلی که ایجاد میشود، یک شغل و درواقع نیمی از مشاغل ایجادشده، از بین میرود. در چنین شرایطی ریزش شدید فرصتهای شغلی در ایران نگرانکننده به نظر میرسد. براساس آماری که مرکز پژوهشهای مجلس به نقل از بانک مرکزی منتشر کرده، در ١٠سال گذشته به ازای هر 2 میلیون و٣٩٥هزار شغل خالصی که ایجاد شده، یکمیلیون و١٢٤هزار اشتغال خالص از بین رفته است. این به آن معناست که به ازای هر 2 شغلی که ایجاد میشود، یک شغل و در واقع نیمی از مشاغل ایجاد شده، از بین میرود. این موضوع در حالی رخ میدهد که بنا به همین گزارش در یکدهه گذشته ٨ میلیون نفر ایرانی به سن کار رسیدهاند، این درحالی است که در مجموع تنها برای یکمیلیون و٣٠٠هزار نفر شغل پایدار ایجاد شده است. به گزارش نسیم، کاظم فرجاللهی، کارشناس بازار کار در اینباره میگوید: من در صحت و سقم این 2 میلیون و اندی اشتغال ایجادشده هم تردید دارم. هزاران شغلی که بهعنوان شغل از آنها در آمار نام میبریم، مشاغل کاذب با قراردادهای چندماههاند. اینها را ما شغل غیرمولد میدانیم. مشاغلی که اثری از ایجاد آنها در سازمان تأمیناجتماعی نیست. او ادامه میدهد: در صنعت و تولیدات داخلی هم به علت تعطیلی بنگاههای اقتصادی هزاران شغل از دست دادهایم و به مثابه آن هزاران دانشجو به سمت کارهای غیرمولد رفتهاند. فرجاللهی تأکید میکند: در این شرایط تعداد درخواستهای بیمه بیکاری روزبهروز بیشتر میشود و این نشان از اخراج و تعدیل نیروها و نابسامانی اوضاع بنگاهها دارد. همچنین بررسی مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد بهرغم ضرورت اشتغالزایی، پاسخ مناسبی از سمت تقاضا به این عرضه نیروی کار داده نشده و بسیاری از داوطلبان ورود به بازار کار پس از تحمل دورههای طولانی بیکاری از یافتن شغل مأیوس شدهاند و درحالی که نرخ مشارکت، یکی از شاخصهای توسعه بهبود محسوب میشود، این نرخ در طول برنامههای توسعهای کاهش یافته و از ۴۷درصد به ۳۸درصد رسیده است.
ارسال به دوستان
بر مبنای گزارشهای رسمی دولت
۷ گروه کالایی باز هم گران شد
براساس گزارشهای بانک مرکزی، 7 گروه کالایی چای، قند و شکر، گوشت قرمز، روغننباتی، سبزیهای تازه، میوههای تازه و تخممرغ در هفته اخیر نسبت به هفته گذشته باز هم گران شد. به گزارش مهر، گزارشهای رسمی دولت نشانگر آن است که در هفته منتهی به ۲۱ آبانماه، گروههای کالایی چای، قند و شکر، گوشت قرمز، روغننباتی، سبزیهای تازه، میوههای تازه و تخممرغ نسبت به هفته قبل از آن با افزایش قیمت مواجه شدند، در عین حال لبنیات ثبات قیمت و برنج، حبوبات و گوشت مرغ نیز کاهش قیمت را تجربه کردند. براساس آمارهای بانک مرکزی، تخممرغ ۱/۱ درصد، میوههای تازه 7/0 درصد، سبزیهای تازه 9/4 درصد، گوشت قرمز 1/0 درصد، قند و شکر 1/0 درصد، چای 3/1درصد و روغننباتی 1/0 درصد افزایش قیمت و گوشت مرغ ۲/۲ و حبوبات و برنج هر یک 7/0 درصد کاهش قیمت را تجربه میکنند. در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای تمام اقلام این گروه نسبت به هفته گذشته ثابت بود، قیمت تخممرغ معادل ۱/۱ درصد افزایش داشت و شانهای ۸۷۰۰ تا ۱۰ هزار تومان به فروش میرفت. در هفته مورد گزارش، در گروه برنج بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 7/0 درصد و برنج داخله درجه یک 8/0 درصد کاهش یافت و قیمت برنج داخله درجه 2 بدون تغییر بود. در گروه حبوب بهای لوبیای سفید معادل 7/0 درصد و لوبیا قرمز 2/0 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 2/0 تا 7/1 درصد کاهش داشت. در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری، هندوانه عرضه نمیشد. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد. میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای سیب قرمز معادل 3/5 درصد، سیب زرد 8/3 درصد، انگور 2/9 درصد و کیوی 4/0درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 2/0 تا 6/10 درصد افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه بهای سبزیهای برگی ثابت بود و قیمت سایر اقلام این گروه بین 4/0 تا 5/22 درصد افزایش یافت. در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند بدون تغییر بود. قیمت گوشت تازه گوساله و گاو معادل 2/0 درصد افزایش ولی بهای گوشت مرغ ۲/۲ درصد کاهش یافت. در این هفته قیمت قند و روغننباتی جامد ثابت بود، بهای شکر 2/0 درصد، چای خارجی 3/1 درصد و روغن نباتی مایع 1/0 درصد افزایش داشت.
بنابر این گزارش، افزایش کمیت برخی اقلام مصرفی بویژه کالاهای اساسی مورد نیاز خانوارها در شرایطی که قدرت خرید مردم اکنون کاهش یافته است نیازمند بررسی و کنترل است.
ارسال به دوستان
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران مطرح کرد
قصور دولت در راهاندازی نظام جامع مالیاتی
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با انتقاد از طولانی شدن راهاندازی نظام جامع مالیاتی کشور گفت: دولتها در این زمینه قصور داشتهاند و سازمانهای بازرسی به جای اینکه به این حوزه کمک کنند بیشتر وقفه ایجاد کردهاند. پدرام سلطانی در گفتوگو با تسنیم درباره سوءاستفادههای انجام شده از کارتهای بازرگانی گفت: اتاق بازرگانی عملا در پروسه صدور کارت بازرگانی حکم پیشخوان را برای وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد. براساس قانون، صدور کارت بازرگانی و بررسیهای اولیه توسط وزارت صنعت کشور انجام میشود. وی افزود، البته یکی از شرایط داشتن کارت بازرگانی عضویت در اتاق بازرگانی است، در واقع اتاق در پروسه صدور کارت بازرگانی نقش مجری را ایفا میکند. نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران گفت: همواره زمانی که بحث کارتهای بازرگانی مطرح میشود، بنده این سوال را مطرح میکنم که برای برخورد با پدیده «حسابهای بانکی اجارهای» چه تدبیری اندیشیده شده است؟ این فعال اقتصادی ادامه داد: در مساله کارتهای بازرگانی نکتهای که وجود دارد این است که نظام جامع اطلاعات تجاری و مالیاتی در کشور وجود ندارد. وی تاکید کرد: این خلأ سیستم اطلاعاتی باعث شده است که یک عده سوءاستفادهچی دائما در حال این باشند که نفراتی را پیدا کرده و از حقوق شهروندی آنها سوءاستفاده کرده و حقوق دولتی را نپردازند. این فعال بخش خصوصی افزود: اصل موضوع کارت بازرگانی نیست بلکه بحث اصلی فقدان نظام جامع اطلاعاتی و مالیاتی در کشور است. مگر در سایر کشورها اقدام به اخذ این کارتهای نمیکنند، چرا در آن کشورها این اتفاق نمیافتد؟ سلطانی تاکید کرد: موضوع اصلی مافیایی است که در پشتپرده قرار گرفته و سوراخها را پیدا کرده و از آنجا برای تضییع حقوق دولتی ورود میکند. نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: 14 سال است که قرار است نظام مالیاتی کشور راهاندازی شود ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است. بنابراین دولتها در این زمینه قصور داشتهاند و حتی سازمانهای بازرسی به جای اینکه به این حوزه کمک کنند بیشتر در جریان این کار وقفه ایجاد کردهاند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|