|
تصویر کابینه ترامپ آشکار شد
عقبنشینی آمریکایی
دیدار دونالد ترامپ و میت رامنی، نامزدهای ریاستجمهوری پیروز و ناکام حزب جمهوریخواه به معنای آشتی ترامپ با بدنه اصلی حزب در ازای مشارکت دادن سختترین منتقدان همحزبیاش در روند تشکیل دولت جدید محسوب میشود. دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا و میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات 4 سال پیش که یکی از مخالفان سرسخت او در جریان رقابتهای انتخاباتی امسال بود، جاده را برای «ترامپیزه» شدن ایالات متحده صاف کرد. رامنی کسی بود که ترامپ را فردی «حقهباز و متظاهر» توصیف کرده و در مقابل ترامپ نیز او را فردی «خودخواه» خوانده و متهم به ندانمکاری در کارزار انتخاباتی 2012 در برابر باراک اوباما کرده بود. اما شنبه پیش این دو تاجر بزرگ حوزههای مستغلات و حمل و نقل در مجموعه اختصاصی گلف ترامپ در شهر بدمینستر ایالت نیوجرسی با هم ملاقات کردند. دیدار ترامپ با رامنی آن هم در گرماگرم انتخاب اعضای کابینهاش، گمانهزنیهایی جدی را درباره سطح مشارکت این رقیب حزبی قدرتمند در دولت آتی واشنگتن به وجود آورد. رامنی بعد از این دیدار به خبرنگاران گفت: «ما درباره عرصههای مختلف جهانی که منافع ایالات متحده ارزش چشمگیری در آنها دارد، گفتوگوی جامعی داشتیم».
اگرچه خود ترامپ این دیدار را صرفا به منظور مشاوره گرفتن توصیف کرده اما به خاطر همین اشارات فرماندار پیشین ایالت ماساچوست، او از سوی رسانهها به عنوان نامزد اصلی ترامپ برای تصدی مهمترین وزارت کابینه ترامپ یعنی وزارت خارجه معرفی شده است. رودی جولیانی شهردار پیشین نیویورک، جان بولتون نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل و نوت گینگریچ رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا دیگر گزینههای احتمالی برای هدایت وزارت خارجه هستند. همه این گزینهها در نزدیکی به لابی اسرائیل و دشمنی با برجام مشترکند، به همین دلیل اگر ترامپ، رامنی را سکاندار دیپلماسی خارجی خود کند معنایش تمایل او به انعطاف بیشتر در روابط بینالمللی خواهد بود. اما ترامپ پیش از دیدار با رامنی در روز جمعه گذشته با انتصابهای امنیتیاش نشان داده بود قصد تعدیل سیاستهای خصمانهاش درباره مهاجرت، حقوق رایگیری، نظارت بر مسلمانان و روابط مظنونان تروریستی را ندارد. او مایک پامپیو، نماینده جمهوریخواه کنگره از ایالت کانزاس را که سابقه عضویت در کمیته سری خانه نمایندگان را دارد به عنوان مدیر سیا منصوب کرده است. پامپیو یکی از مخالفان سرسخت برجام محسوب میشود. همچنین مایکل اس راجرز، مدیر آژانس امنیت ملی نامزد اصلی ترامپ برای پست مدیریت اطلاعات ملی به شمار میرود. آژانس مدیریت اطلاعات ملی بر 17 آژانس اطلاعاتی دیگر نظارت دارد. سناتور 69 ساله جف سشنز، جمهوریخواه سنتی و نژادپرست و حامی اصلی او در مجلس سنا که جزو مشوقان اصلی دیوار مکزیک است به عنوان دادستان کل معرفی شده است. همچنین انتصاب ژنرال بازنشسته مایکل فلین به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید با واکنش شدید دمکراتها و فعالان حقوق مدنی مواجه شده است. او از یک سو به اسلامستیزی و از سوی دیگر به رابطه نزدیک با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه متهم شده است. البته فلین برخلاف پومپئو و سشنز نیازی به تایید سنا ندارد. این در حالی است که استیفن بانون، مشاور راهبردی ترامپ که او هم به نژادپرستی و حتی یهودستیزی متهم میشود، در آخرین اظهار نظر جنجالیاش اعلام کرده به نیروی تاریک یا «شر» علاقه دارد، چرا که باعث قدرت بیشتر میشود. اما وزارت دفاع آخرین موضوع گمانهزنیهای سیاسی در آمریکاست. سیانان دیروز گزارش داد ترامپ فردای ملاقات با رامنی در همان مجموعه گلفش در بدمینستر ایالت نیوجرسی با نامزد اصلی وزارت دفاع کابینه خود یعنی دریادار جیمز ماتیس دیدار کرده و پس از این ملاقات، ماتیس را یک گزینه واقعی برای ریاست پنتاگون برشمرده است. ماتیس طی 44 سال خدمت در ارتش آمریکا، فرماندهی نیروی دریایی را بر عهده داشت. همچنین فرمانده نیروهای آمریکایی در جنوب افغانستان در سال 2001 و رهبر تفنگداران دریایی در سال 2004 در فلوجه عراق بوده است. ضمنا یکی دیگر از منتقدان توافق هستهای ایران است. البته او برای رسیدن به ریاست پنتاگون با مشکلی مواجه است که کنگره تحت تسلط جمهوریخواهان میتواند از آن چشمپوشی کند. با توجه به اینکه ماتیس در سال 2013 بازنشسته شده، دستکم باید 7 سال صبر و پس از آن دوباره یونیفرم نظامی بر تن کند. همچنین با توجه به سن بالای او هنوز معلوم نیست این ژنرال بازنشسته کارکشته با آن سوابق عملیاتیاش در خاورمیانه، فرمانده یک پنتاگون جنگی خواهد بود یا نماد آمریکایی در حال عقبنشینی هژمونیک.
ادامه تظاهرات ضد ترامپ
با گذشت نزدیک به 2 هفته از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، موج اعتراضات علیه قدرت گرفتن او تبدیل به یک جنبش شده و به اکثر ایالات آمریکا سرایت کرده بلکه کاناداییها هم در آن سوی مرز 2 کشور به این اعتراضات پیوستهاند. برجهای موسوم به ترامپ در اغلب شهرهای بزرگ آمریکا و کانادا،هدف تظاهرات مختلف هستند. این در حالی است که سران حزب دموکرات برخلاف مواضع پیشین خود در قبال تظاهرات ضدنژادپرستی سیاهان و رنگینپوستان، علنا آب بر آتش اختلافات داخلی میریزند و تظاهرات ضد ترامپ را حمایت میکنند. حتی اوباما با بیتفاوتی به خبرنگاری که از او پرسید چرا مردم را دعوت به آرامش نمیکند واکنش نشان داد. در همین حال جلسات مکرر جورج سوروس، دلال صهیونیست و پدرخوانده شورشهای رنگین با رهبران دموکرات، باعث پیشبینی افزایش ناآرامیها طی روزهای آتی شده است. به نظر میرسد با نزدیک شدن به روز تحلیف رئیسجمهور جدید (20 ژانویه 2017) حجم و گستردگی اعتراضات در گوشه و کنار آمریکا فزونی میگیرد. در حالی که بیشتر سازمانهای اصلی ضدجنگ برای تظاهرات بزرگ روز تحلیف در حال برنامهریزی هستند، دولت و نهادهای امنیتی آمریکا تدابیر امنیتی و مقررات جدیدی را برای جلوگیری از نزدیک شدن مردم به کاخ سفید بررسی میکنند. در واشنگتن پایتخت آمریکا تظاهرات دهها فعال سیاسی و مدنی در مقابل هتل «دونالد ترامپ» در نزدیکی کاخ سفید باعث ترافیک شدید در مرکز این شهر شد. همچنین برخورد میان عدهای از ملیگرایان سفیدپوست متهم به نژادپرستی که برای پیروزی ترامپ جشن گرفته بودند با انبوه مخالفان او منجر به جراحت یکی از ملیگرایان شد. حدود 200 نفر در شیکاگو روز شنبه گذشته از فدرال پلازا به سمت برج ترامپ در مرکز ایالت میشیگان راهپیمایی کردند و شعار دادند که در اعتراض به سیاستهای نژادپرستانه ضد مهاجر، ضد مسلمان و ضد اقلیت رئیسجمهور آتی جنبشی به راه خواهند انداخت. جان بیچام، از فعالان گروه مخالف جنگ و نژادپرستی «انسر» (ANSWER) که سازمان دهنده اعتراضات شیکاگو بود، ترامپ را مردی آشکارا نژادپرست و جنسیتگرا خواند که بزودی کاخ سفید را اشغال میکند». این گروه ریاستجمهوری جدید آمریکا را به مقاومت در برابر او با تظاهرات روزانه تهدید کردند. اما عصر شنبه در شهر تورنتوی کانادا نیز دستکم هزار نفر با راهپیمایی به سمت برج و هتل بینالمللی ترامپ، با گروهی از حامیان ترامپ درگیر شدند و کار به مداخله پلیس کشید.
ارسال به دوستان
نیروهای عراقی داعش را در موصل در تنگنا قرار دادهاند
شلیک حزبالله عراق به سوی هواپیمای ترکیه
عملیات آزادسازی شهر موصل، مرکز استان نینوا و آخرین مقر داعش در عراق هفدهم اکتبر آغاز شد و طی این یک ماه ارتش عراق توانست وارد برخی محلههای داخل شهر شود. نیروهای مشترک عراق با پیشروی گسترده خود در محورهای مختلف داخل و خارج شهر موصل و آزادی مناطق وسیعی در حاشیه جنوبی شهر، عرصه را بر تروریستها در این شهر 5/1میلیون نفری تنگتر کردند. طبق اعلام منابع عراقی، یگانهایی از لشکر نهم ارتش عراق همچنان به نفوذ خود در بخش شرقی شهر موصل ادامه میدهند و گفته میشود در برخی مناطق تا نزدیکی ساحل رودخانه دجله که شهر را به 2 قسمت تقسیم کرده، پیش رفتهاند. نیروهای مبارزه با تروریسم عراق نیز کنترل محله العلما والمعلمین در شمال شرقی موصل را پس از درگیریهای شدید با داعش در دست گرفتند. آنها همچنین کنترل محله المحاربین را در دست گرفتند. تروریستهای داعش تلاش میکنند با خودروهای بمبگذاریشده مانع پیشروی نیروهای عراقی شوند. شهر موصل که دومین شهر بزرگ عراق محسوب میشود توسط رودخانه دجله به 2 بخش راست(شرقی) و چپ(غربی) تقسیم شده است که درگیریها اکنون در محلههای شرقی و تا حدودی شمالی ادامه دارد. ارتش عراق تنها از محورهای شرقی و تا حدودی شمالی وارد شهر موصل شده و در جنوب این شهر همچنان در حال پاکسازی اطراف شهر است، اگرچه خود را به چندکیلومتری شهر رسانده است. در محور غربی اما که نیروهای حشدالشعبی مستقر هستند کار سختتر است، این نیروها تلاش میکنند شهر تلعفر در شمال غرب موصل را محاصره کنند. نیروهای حشدالشعبی روز چهارشنبه موفق شدند کنترل فرودگاه تلعفر در اطراف شهر را به دست گرفته و مسیرهای امدادرسانی داعش بین تلعفر و سوریه را قطع کنند. نیروهای حشدالشعبی شنبه در بیانیهای اعلام کردند توانستهاند با بستن اکثر مناطق امدادرسانی اصلی داعش که تلعفر را به سوریه مرتبط میکنند، این شهر را کاملا از سوریه جدا کنند. عملیات تلعفر که مهمترین و سختترین بخش از نبرد موصل است، بر عهده نیروهای حشد الشعبی است. این گروه مقاومت هدف از این عملیات را تلاش برای جلوگیری از فرار تروریستها به سوریه اعلام کردهاند. در همین حال یک منبع در استان نینوا اعلام کرد: سقوط فرودگاه تلعفر به دست نیروهای حشد ظرف چند ساعت، حامیان داعش در داخل شهرستان تلعفر را بشدت بهتزده کرد و داعش در حال حاضر در داخل این شهرستان در حالت آشوب به سر میبرد و نیروهای این گروه به صورت گسترده در مناطق اصلی این شهرستان مستقر هستند. موفقیت نیروهای حشد در تلعفر در حالی است که مقامهای ترکیه پیش از این بارها با هیاهوی رسانهای اعلام کرده بودند به علت حضور مردم ترکمن در داخل شهر تلعفر، حضور نیروهای الحشد الشعبی در این شهر را تحمل نخواهند کرد. در همین راستا، گردانهای حزبالله عراق، عصر جمعه اعلام کرد که به سوی یک هواپیمای ترکیه که بالای سر نیروهای عازم تلعفر پرواز میکرد، آتش گشوده است.
ارسال به دوستان
تروریستها غیرنظامیان در حلب را به گلوله بستند
عون: اسد شکست بخورد، سوریه لیبی دوم میشود
گزارشهای رسانهای از آخرین تحولات میدانی در سوریه بویژه حلب حاکی است که ارتش سوریه و همپیمانان آن مناطق مختلف حضور تروریستها در شهر حلب را گلولهباران کردند و در برخی مناطق نیز درگیریها بشدت ادامه دارد. همزمان نیروی هوایی سوریه به کمک نیروهای اطلاعات این کشور توانستند بزرگترین انبار تسلیحات و مهمات تروریستها را در استان حلب منهدم کنند. ارتش سوریه و نیروهای متحد آن در عملیات دیروز خود، در شرق شهر حلب پیشروی کرده و توانستند ارتفاعات راهبردی الزهور را آزاد کنند. نیروهای سوری و رزمندگان مقاومت همچنین در شرق شهر حلب به حملات خود در محور «بستان الباشا» شدت بخشیدند و موفق شدند در بخش غربی این محله حدود 10 مجتمع مسکونی را پاکسازی کنند. روز یکشنبه نیز نیروهای سوری و همپیمانان آنها با عملیات و پیشرویهای گسترده تقریبا بر منطقه سوقالجبس در حومه حلب مسلط شدند. ارتش سوریه و نیروهای همپیمان بشدت مواضع و تحرکات گروههای مسلح در الراشدین 4 و 5 در غرب حلب را گلولهباران کردند. این گزارش همچنین حاکی است همزمان با پیشروی و موفقیتهای ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن در اطراف حلب، صدها تن از ساکنان منطقه شرقی که در تصرف تروریستها قرار دارد، با برپایی تظاهراتی خواستار خروج گروههای مسلح یا اجازه به شهروندان برای خروج از شهر از طریق مسیرهای امنی که دولت سوریه با هماهنگی و همکاری روسیه تعیین کرده است، شدند. عناصر گروههای مسلح با تیراندازی به سمت مردم تعدادی از آنان را به شهادت رسانده و دهها تن از جمله تعدادی زن و کودک را مجروح کردند و برخی شهروندان را ربودند. در همین حال، گروههای مسلح با شلیک چندین خمپاره به مدرسهای در حلب، 7 دانشآموز را به شهادت رساندند. گلولهباران مناطق مسکونی در حلب توسط تروریستها در حالی تشدید شده است که عبدالله المحیسنی، قاضی ائتلاف تکفیری «جیشالفتح» با صدور فتوایی از غیرنظامیان خواسته در این شهر علیه ارتش سوریه مقاومت کنند یا ضمن دارا بودن شرط سنی- زیر 14 سال و بالای 55 سال- مبلغ 150 هزار لیر سوری را بپردازند، اگرنه کشته میشوند. ستون فقرات این ائتلاف را گروههای جبهه النصره، شاخه سوری القاعده و جبهه النصره تشکیل میدهند.
حمایت عون از اسد
رئیسجمهور جدید لبنان بر نقش کلیدی بشار اسد، همتای سوری خود در جلوگیری از فروپاشی این کشور تاکید کرد. ژنرال میشل عون در گفتوگو با روزنامه فرانسویزبان « Francecatholique» تصریح کرد: اگر بشار اسد جنگ را ببازد، سوریه به لیبی دوم تبدیل خواهد شد. وی سپس با طرح این سوال که «آیا این امر (شکست بشار اسد در جنگ) به صلح منطقه و امنیت جهانی منجر خواهد شد؟» به طور ضمنی بر لزوم پیروزی رئیسجمهور سوریه در نبرد با تروریستها به منظور حفظ صلح منطقهای و امنیت جهانی و حمایت از وی برای تحقق این امر تاکید کرد.
ارسال به دوستان
آخرین آمار زائران اربعین حسینی 1438 ه.ق
20میلیون نفر به کربلا رسیدهاند
با وجود کاهش نسبی برآوردهای اولیه از تعداد زائران امسال اربعین از 27 یا به روایتی 23 میلیون نفر سال گذشته به 20 میلیون نفر امسال اما آمار زائران خارجی از رشد نسبی برخوردار بوده است. همچنین به گزارش پرستیوی، برآوردهای اولیه نشان میدهد امسال بیشترین جمعیت زائران از کشورهای اروپایی و آمریکایی در طول تاریخ پای در مسیر مقدس منتهی به بینالحرمین گذاشتهاند. روز یکشنبه نصیف جاسم الخطابی، رئیس شورای استانداری کربلا به شبکه النجبا گفت تا دیروز نزدیک 20 میلیون نفر خود را به شهر کربلا رسانده بودند که بیش از 5/3 میلیون نفر از آنها زائران غیرعراقی بودند. از آنجا که طبق اعلان مراجع بزرگ شیعه نظیر دفتر آیتاللهالعظمی سیستانی، در عراق امروز دوشنبه 21 صفر مصادف با چهلمین روز پس از دهم محرم 1438 هجری قمری یا همان اربعین شهدای قیام عاشوراست، کاهش آمار زائران تا روز قبل از اربعین در عراق نسبت به آمار نهایی 27 میلیونی سال گذشته طبیعی بوده است. با توجه به حضور دستکم 20 میلیون زائر در آیین اربعین1438، حرم امام سوم شیعیان در کربلا کماکان با فاصله بسیار زیاد، بزرگترین زیارتگاه سالانه تاریخ بشری است. تنها در تجمع هندوان در اللهآباد هند جمعیت بیشتری را شاهد بودهایم که آن نیز هر 3 سال یک بار برگزار میشود. همچنین به گفته رئیس شورای استانداری کربلا بیشتر زائران از کشورهای ایران، پاکستان، هند، لبنان، بحرین، عربستان، کشورهای حوزه خلیجفارس، ترکیه و آذربایجان بودهاند. این لشکر 20 میلیونی جویندگان حقیقت در صحاری عراق را همانند سال گذشته نمایندگان قومیتها، ملیتها و مذاهب مختلف تشکیل میدادند. آنها از حدود 80 کشور مختلف و با مذاهبی چون بودایی و ایزدی و شاخههای مختلف مسیحی در نقطهای گرد هم میآیند که گویی قلب جهان ما است.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس مؤسسه علم و سیاست برلین:
پیروزی ترامپ، شکست لیبرالیسم و هنجارهای غرب است
رئیس موسسه علم و سیاست برلین معتقد است رئیسجمهور جدید آمریکا میتواند تغییرات اساسی در مناسبات بینالمللی ایجاد کند. دکتر فولکر پرتز در گفتوگو با تسنیم، پیروزی ترامپ در آمریکا را به مفهوم شکست لیبرالیسم و هنجارهای غرب دانسته است. این محقق برجسته آلمانی چشمانداز مقامات اروپایی در قبال سیاست خارجی ترامپ را همچنان مبهم ارزیابی کرده و به کنایههای موجود در پیام تبریک صدر اعظم آلمان به رئیسجمهور منتخب آمریکا اشاره کرده است. به گفته پرتز، در چنین شرایطی در درجه اول خود آمریکا در موضع تدافعی قرار میگیرد. ضمنا کشورهای اروپایی در سطح بینالمللی در تلاش برای القای فرم دموکراسی لیبرال به عنوان تنها مدل حکومت قابل قبول با چالش مواجه میشوند. این استاد آلمانی پیشبینی تغییر سبک سیاسی در سطح بینالمللی را با آمدن ترامپ میکند: «فرمهای شخصی، پوپولیستی و کاریزماتیک سیاست جان تازهای میگیرند. میتوان از یک برلوسکونیزه شدن سیاست سخن به میان آورد». همچنین او پیشبینی میکند که دخالت نظامی آمریکا در دیگر کشورها کم و کمتر شود. از نظر او دونالد ترامپ به جای هژمونی جهانی ائتلاف آمریکا با شرکای لیبرال، آماده میشود که یک بخش از دنیا را به عنوان حوزه نفوذ خود بپذیرد و این بازگشت به مدل نظم جهانی پس از جنگ دوم جهانی است.
سارکوزی بخت چندانی در انتخابات داخلی حزب جمهوریخواه ندارد
ترامپگرایی مد راستگرایان فرانسه
حزب جمهوریخواه فرانسه دیروز برای بازشناختن نامزد اصلی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده انتخابات داخلی برگزار کرد. 7 مدعی ریاست جمهوری در این حزب راست میانه که در حال حاضر اپوزیسیون دولت سوسیالیست فرانسه محسوب میشود طی روزهای اخیر با شرکت در مناظرههای مستقیم تلویزیونی نشان داده بودند برنامههایی تکراری دارند. با وجود اینکه روند تعیین نامزد نهایی حزب جمهوریخواه بشدت تحت تاثیر حضور جنجالی و دردسرساز نیکولاس سارکوزی 61 ساله، رئیسجمهور پیشین فرانسه قرار گرفته اما تا پیش از آغاز رایگیری داخلی روز یکشنبه، همچنان آلن ژوپه 71 ساله، نخست وزیر اسبق و مسنترین نامزد این حزب بیشترین بخت را داشت. در میان این 7 نامزد تنها یک زن به چشم میخورد به نام ناتالی کاسیویکو موریزه 43 ساله. 4 نامزد دیگر ژان فرانسوا کوپه 52 ساله، فرانسوا فیلون 61 ساله نخست وزیر اسبق، برونو لیمیر 47 ساله و ژان فردردیک پویسون 53 ساله هستند که بخت هیچکدامشان با ژوپه و سارکوزی برابری نمیکند. کارشناسان معتقدند جنبوجوش نامزدهای جمهوریخواه برای انتخابات مقدماتی ناشی از پیروزی ترامپ در آمریکاست و ترامپگرایی حتی در میان سیاستمداران راستگرای فرانسه هم مد شده است. در کنار عملکرد ضعیف دولت فرانسوا اولاند طی بیش از 4 سال اخیر و نامحبوب بودن شخص او، تصور بر این است که بخت حزب راستگرای میانه برای رسیدن به کاخ الیزه بیش از حفظ قدرت توسط چپهای میانه حاکم باشد. در حالی که هر 7 نامزد این حزب برنامههایی تقریبا مشابه پیرامون تامین امنیت، کاهش مهاجران و کاهش مالیاتها ارائه کردهاند اما آنها سعی داشتند با لحنی هر چه قاطعتر صحبت کنند و به قول معروف ادای ترامپ را درآورند. سارکوزی به عنوان یک پوپولیست قهار سعی کرده بیش از سایرین شعارهای یک طرفه و جنجالی بدهد و خود را به عنوان تنها کسی که میتواند صاحبخانه آتی کاخ سفید را کنترل کند معرفی کرده است اما مساله اینجاست که سابقه فساد سارکو در دوره پیشین ریاست جمهوریاش و همچنین پروندههای سنگین او بویژه در رابطه با دریافت پول از قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی، این یهودیزاده را شبیه هیلاری کلینتون - رقیب ترامپ - آسیبپذیر کرده است.
ارسال به دوستان
چهارگوشه
راهحل صهیونیستی برای رویارویی با حزبالله
رژه نظامی اخیر حزبالله که در شهر القصیر سوریه به اجرا در آمد، توانمندی فراوان این حزب را بیش از پیش برای اسرائیل برملا کرد تا جایی که این رژیم درصدد برآمده است با تخلیه شهرکهای مرزی، حمله حزبالله به این مناطق را بیحاصل بگذارد. روزنامه الاخبار لبنان در گزارش خود، به نقل از عاموس هرئیل، کارشناس نظامی اسرائیل یادآور شد که حمله ضربتی حزبالله و نفوذ به آن سوی مرزهای سرزمینهای اشغالی، دستاورد بزرگی را برای آن به ثمر خواهد رساند که چه بسا محو کردن آن برای ارتش اسرائیل دشوار باشد.
اعلام جرم علیه اطرافیان پارک
در حالیکه تظاهرات علیه رئیسجمهوری کره جنوبی، شنبه برای چهارمین هفته متوالی ادامه داشت، دادستانهای این کشور، دوست و 2 دستیار سابق پارک گئونهای را در ارتباط با پرونده رسوایی مالی سیاسی تفهیم اتهام کردهاند. به گفته رئیس دادستانی مرکزی سئول، چوی سون سیل، دوست رئیسجمهور متهم است با همکاری آن چونگ بوم، دستیار سابق وی، دهها شرکت بزرگ این کشور را جهت اعطای 59/65 میلیون دلار به 2 نهاد غیرانتفاعی، تحت فشار قرار داده است. پارک با این اتهامهای مطرحشده با چالش مواجه شده، ولی وی در مقابل اعتراضات مقاومت کرده و تاکنون استعفا نکرده است.
شمار کودکان فلسطینی در بند صهیونیستها
اسرائیلیها روز یکشنبه 20 نوامبر در حالی روز جهانی کودک را جشن میگیرند که در حال حاضر 350 کودک فلسطینی از جمله دختربچهها در زندانهای رژیم صهیونیستی در بند هستند. باشگاه زندانیان و اسیران فلسطینی، شنبه در بیانیهای اعلام کرد رژیم صهیونیستی از آغاز «انتفاضه قدس در سال 2015» تاکنون حدود 2 هزار کودک فلسطینی را بازداشت کرده است. براساس این بیانیه، بازداشت کودکان و تصویب قوانین نژادپرستانه برای محکوم کردن کودکان فلسطینی که در برخی موارد به حکم حبس ابد منجر میشود، در سال جاری میلادی افزایش یافته است.
اردوغان رویگردان از اروپا
متمایل به شانگهای
رئیسجمهوری ترکیه که تاکنون کشورش در تلاش برای پیوستن به اتحادیه اروپایی ناکام مانده، در سخنانی خواستار پیوستن به سازمان شانگهای شده است. بر این اساس، رجب طیب اردوغان، روز شنبه در سخنانی اعلام کرده نیازی نیست تا کشورش با صرف هر هزینهای به اتحادیه اروپایی بپیوندد و میتواند به جای آن به ائتلاف امنیتی روسیه، چین و کشورهای آسیای مرکزی در سازمان همکاری شانگهای بپیوندد. اردوغان هفته گذشته به مردم ترکیه گفته تا پایان سال جاری پیرامون روابط با اروپا صبر کنند.
پرواز خطرناک نزدیک هواپیمای پوتین
در حالیکه نگرانیها درباره بروز جنگ سرد میان روسیه و غرب در حال افزایش است، جنگندههای اف 18 سوییس، هواپیمای ولادیمیر پوتین را هنگام عبور از آسمان سوییس تعقیب کردند. خبرگزاری اسپوتنیک نوشت این حادثه در حالی رخ داد که هواپیمای ریاستجمهوری روسیه پوتین را میزبانی نمیکرد بلکه الکساندر فومین، رئیس شورای فدرال همکاریهای نظامی و تکنولوژیک روسیه و شماری از اصحاب رسانه را به سوی پرو میبرد.
91 کشته در حادثه مرگبار قطار در هند
مسؤولان راهآهن هند اعلام کردند، یک قطار که در مسیر بین شهرهای پتنه و ایندور در حرکت بود، صبح یکشنبه از مسیر ریلی خارج شده است. یکی از مسؤولان پلیس گفت فقط میدانیم حادثه بزرگی رخ داده و قطار از ریل خارج شده است. ۹۱ جسد و حدود ۱۵۰ زخمی تخلیه شدهاند. هند دارای یکی از بزرگترین شبکههای خطوط ریلی در جهان است. مرگبارترین سانحه ریلی در این کشور در سال ۱۹۸۱ میلادی رخ داد. در آن حادثه حدود ۸۰۰ نفر جان خود را از دست دادند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|