|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تقویم امروز
تولد «سراجالدین ارموی» دانشمند منطق، فقیه و متکلم شهیر- 594 ق
انتشار نخستین جدول کلمات متقاطع در آمریکا- 1913م
تولد «فرانسوا ولتر» شاعر، نویسنده و فیلسوف شهیر فرانسوی- 1694م
تشکیل حزب فالانژ لبنان توسط
«پیر جمیل» سیاستمدار لبنانی- 1936م
امضای قرارداد «دیتون» و صلح بوسنی وهرزگوین با صربها- 1995م
روز جهانی تلویزیون
ارسال به دوستان
تکنرخی کردن ارز با وجود رکود عمیق شدنی نیست
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در شرایط فعلی اقتصاد نباید به فکر تثبیت نرخ ارز بود، گفت: تکنرخی شدن ارز با وجود رکود عمیق شدنی نیست. ابوالقاسم حکیمیپور در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که آیا با شرایط فعلی اقتصاد، وعده دولت برای تکنرخی کردن ارز تا پایان سال محقق میشود، گفت: تفاوت نرخ ارز موجب فساد و ناامنی فضای کسب و کار میشود بنابراین یکسانسازی نرخ ارز نقش مؤثری در ثبات اقتصادی هر کشوری دارد. این استاد اقتصاد با اشاره به افزایش ضریب جینی کشور به 395/0 واحد، افزود: علت افزایش این رقم طی 3 سال گذشته، تفاوت نرخ ارز بوده است. وی با بیان اینکه اقتصاد ایران در یک حفره اقتصادی گیر کرده و این حفره باعث ناامنی فضای کسب و کار کشور شده است، بیان داشت: در 3 سال گذشته شاخصهای نهگانه فضای کسب و کار کاهش یافته و طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، ایران در رتبه 120 فضای کسب و کار قرار دارد. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه وقتی کشوری در رکود عمیق قرار دارد تکنرخی شدن ارز آرمانگرایانه است، گفت: شعار تکنرخی کردن ارز (جز مدت کوتاهی که ارز کشور تکنرخی بود) را از سال 1368 یعنی از اولین برنامه پنجساله تاکنون دادهایم ولی در عمل محقق نشده است. این استاد اقتصاد با تأکید بر اینکه برای یکسانسازی نرخ ارز به ترازنامه بانک مرکزی نیاز است، گفت: این ترازنامه نشان میدهد آیا بستر تکنرخی شدن ارز فراهم است یا خیر. وی با بیان اینکه در 2 سال گذشته بانک مرکزی ترازنامهای منتشر نکرده است، تصریح کرد: بنابراین اظهارنظر کارشناسان درباره تکنرخی شدن ارز بدون مطالعه ترازنامه بانک مرکزی، اظهارنظری غیرعلمی است. حکیمیپور با اشاره به اینکه 70 درصد صنایع ایران نیمهتعطیل است و در چنین شرایطی تثبیت نرخ ارز کار غیرممکنی است، تصریح کرد: متولیان بانک مرکزی معتقد به تثبیت نرخ ارز هستند اما معتقد به تثبیت آن با نرخی فعلی بین 3600 تا 3700 تومان نیستند. وی افزود: آنها معتقدند که نرخ فعلی ارز به نفع صادرات نیست. این استاد اقتصاد با بیان اینکه دیدگاه بانک مرکزی هر کشوری برای خروج از رکود، گسترش صادرات است، گفت: برای گسترش صادرات هم باید نرخ ارز با توجه به نرخ تورم شناور شود.
ارسال به دوستان
وزیر راه برای آوردن هواپیما دست به دامن چینیها شد
قرارداد فروش ۱۱۸ ایرباس به ایران روی هوا!
گروه اقتصادی: در حالی طی ماههای اخیر دولتیها از کاه خرید هواپیمای ایرباس و بوئینگ کوهها ساختهاند که وزیر راه از امکان خرید هواپیماهای مسافری چینی خبر داده و به نظر میرسد اتفاقات نهان و آشکار پیرامون ایرباس و بوئینگ باعث ناامیدی دولت یازدهم از غرب شده است. شرکت هواپیماسازی ایرباس با اشاره به رای مجلس نمایندگان آمریکا درباره توقف فروش هواپیما به ایران و پیروزی ترامپ اعلام کرد این شرایط یک «وضعیت بلاتکلیفی» را برای ایرباس در زمینه فروش هواپیما به ایران پدید آورده است. به گزارش تسنیم به نقل از بلومبرگ، شرکت هواپیماسازی ایرباس اعلام کرد در حال ارزیابی تبعات رای کنگره آمریکا به ممنوعیت فروش هواپیماهای ایرباس و بوئینگ به ایران است، اما فرآیند تکمیل قرارداد 27 میلیارد دلاری فروش هواپیما به تهران را نیز متوقف نکرده است. کلاود براندس، معاون رئیس شرکت ایرباس در امور تامین مالی مشتریان در خاورمیانه گفت، ایرباس منتظر خواهد ماند تا ببیند سنا و رئیسجمهور باراک اوباما چه واکنشی به تصمیم اخیر مجلس نمایندگان نشان میدهند. وی افزود، حتی اگر توقف فروش هواپیما به ایران رای نیاورد، رای اولیه مجلس نمایندگان در شرایطی که ایرباس در حال مذاکره درباره شرایط نهایی قرارداد است، یک «وضعیت بلاتکلیفی» به وجود آورده است. براندس افزود: «تصمیم نهایی هر چه باشد، از نظر زمانی برای این قرارداد خوب نیست... ما باید واکنش ایران را ببینیم.» چه اوباما مصوبه مجلس نمایندگان را وتو کند و چه نکند، روی کار آمدن دونالد ترامپ «حکایت از وضعیت خوبی ندارد.» براندس گفت، اگر ایران پول را نقدا پرداخت کند، ایرباس ممکن است بتواند تا قبل از پایان سال کار تحویل یک هواپیمای باریکپیکر ای 321 به ایران را پیش ببرد، هرچند این یک فروند «به عنوان بخشی از یک بسته مورد مذاکره قرار گرفته» و هنوز باید قرارداد نهایی امضا شود. وی گفت، شرکت ایرباس همچنین درباره فروش 4 فروند هواپیمای پهنپیکر ای 330 با ایران رایزنی کرده است. این مدیر شرکت ایرباس گفت، حتی اگر قرارداد ایرباس از مخالفت جمهوریخواهان جان سالم به در ببرد، بعید است به یک قرارداد قطعی برای فروش همه 118 فروند هواپیمای اعلامشده تبدیل شود، زیرا ایران 5 ماه بعد از توافق با ایرباس، برای خرید 109 فروند هواپیما از بوئینگ توافق کرده است. تعداد نهایی فروش هواپیما توسط این دو شرکت به ایران هنوز مشخص نیست. ایران قصد دارد هواپیماهایی از جمله مدرنترین محصول شرکت ایرباس یعنی ای350 و سوپر جامبوی ای 380 را خریداری کند و خرید هواپیماهای 747 جامبو، 777 و 777ایکس از بوئینگ را نیز در برنامه دارد. شرکت آمریکایی بوئینگ به دنبال فروش 80 فروند هواپیما به ارزش 6/17 میلیارد دلار به ایران به صورت مستقیم و 29 جت مسافری از طریق شرکتهای لیزینگ به ایران است. جمهوریخواهان در کنگره آمریکا بشدت مخالف توافق سال 2015 بین ایران و قدرتهای جهانی هستند.
به تصمیم ترامپ برای لغو فروش هواپیما به ایران احترام میگذاریم
مقامات شرکت بوئینگ گفتند اگر دولت ترامپ فروش هواپیما به ایران را ممنوع کند، این شرکت به این تصمیم احترام خواهد گذاشت. به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی بیز ژورنالز، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا با تصویب طرحی درصدد ممنوعیت فروش هواپیما به ایران برآمده است، مقامات شرکت بوئینگ گفتند: اگر دولت ترامپ سیاست آمریکا در قبال ایران را تغییر دهد و فروش هواپیما را ممنوع کند، این شرکت به این تصمیم احترام خواهد گذاشت. طرح تصویب شده توسط مجلس نمایندگان آمریکا هنوز به رای سنای این کشور گذاشته نشده است. باراک اوباما، رئیسجمهور نیز گفته تا زمانی که در قدرت حضور دارد این طرح را وتو خواهد کرد. بوئینگ و ایرانایر هنوز قرارداد نهایی برای فروش هواپیما منعقد نکردهاند و مذاکرات میان طرفین در جریان است. اوایل این هفته، مقامات بوئینگ از اظهارنظر درباره مذاکرات جاری با طرف ایرانی خودداری کردند و نگفتند که آیا مقامات این شرکت در حال کار با دولت اوباما برای سرعت بخشیدن به فروش هواپیما قبل از روی کار آمدن دولت ترامپ در اواسط ماه ژانویه هستند یا نه. تیم نیل، سخنگوی سیاستگذاری عمومی هواپیماهای تجاری بوئینگ در این باره گفت: «[این قرارداد] وقتی اتفاق بیفتد، اتفاق خواهد افتاد.» وی افزود: اگر دولت ترامپ سیاست آمریکا در قبال ایران را تغییر دهد و فروش جتهای مسافری به این کشور را ممنوع کند، بوئینگ به این تصمیم احترام خواهد گذاشت.
چرخش معنادار لیست خرید دولت به شرق
طی یک سال و چند ماه اخیر مسؤولان دولت یازدهم از هر فرصتی برای در بوق کردن خرید هواپیماهای غربی (ایرباس و بوئینگ) استفاده کرده و وعدههای متعددی برای ورود اولین سری این هواپیماها دادهاند. آخوندی، وزیر راهوشهرسازی نیمههای تابستان امسال وعده آخر پاییز را برای ورود اولین هواپیماهای ایرباس داده بود. قائممقام وی در امور بینالملل اما از ورود 9 فروند هواپیما تا پایان سال جاری یعنی با 3 ماه تاخیر در مقایسه با زمان اعلامی وزیر راه خبر داده است. گذشته از پارادوکس اظهارات عالیترین مقام وزارت راهوشهرسازی و مسؤولان و مدیران این وزارتخانه، به نظر میرسد با اتفاقات چند روز اخیر ورود هواپیماهای ایرباس و بوئینگ با موانع جدی مواجه شده است. در این شرایط وزیر راهوشهرسازی اواسط هفتهای که گذشت به چین سفر کرد. آخوندی در جریان بازدید از مرکز تولید و طراحی هواپیمای کوماک این کشور گفته است: چنانچه شرکتهای هواپیمایی کشور چین علاقهمند به حضور در بازار ایران هستند مستلزم ارائه استانداردهای ایمنی، فنی و کیفی به مراجع، سازمانها و ایرلاینهای ایرانی و دادن خدمات پشتیبانی فنی و مالی از تولیدات خود خواهند بود. به گزارش تسنیم، اینگونه به نظر میرسد که وزیر راهوشهرسازی از ورود هواپیماهای ایرباس و بوئینگ با توجه به موانع متعددی که آمریکاییها برای آن ایجاد کردهاند، ناامید شده و به سمت هواپیماهای شرقی تمایل پیدا کرده است.
ارسال به دوستان
افزایش تعرفه برق برای سومینبار در دولت یازدهم
برق خانگی ۱۰ درصد گران شد
با وجود اینکه هیچ اطلاعرسانی درباره افزایش تعرفههای برق در سال جاری از سوی مسؤولان وزارت نیرو صورت نگرفته است، تعرفه برق برای سومینبار در دولت یازدهم و در سال ۹۵ با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال ۹۴ اعمال شد. به گزارش تسنیم، در طول فعالیت دولت یازدهم تا نیمه سال جاری، 2 بار تعرفه مصرف برق افزایش یافته است. یک بار در اسفند سال 92 افزایش 24 درصدی تعرفه مصرفی برق خانگی تصویب و از ابتدای سال 93 اجرایی شد و بار دیگر در اسفند سال 93 افزایش 10 درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای اسفند 93 اجرا و در قبوض منتشرشده در سال 94 اعمال شد. اکنون سومین مرحله افزایش تعرفههای برق خانگی اجرایی شده و تمام پلههای مصرف برق در قبوض، به میزان 10 درصد افزایش یافته است. این در حالی که اغلب مسؤولان وزارت نیرو در اظهارنظرهای اخیر خود عنوان کردهاند هیچ تصمیمی برای افزایش نرخ تعرفههای مصرف آب و برق گرفته نشده است. البته شهریورماه سال جاری «هوشنگ فلاحتیان» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در گفتوگو با تسنیم، از برنامه دولت برای افزایش جزئی تعرفههای برق خبر داده بود. این افزایش 10 درصدی تعرفههای برق که در سکوت کامل خبری اجرایی شده از ابتدای شهریورماه سال جاری در تمام قبوض برق خانگی محاسبه شده است. قیمت تعرفههای برق در سال 95 و مقایسه آن با تعرفههای سال گذشته و سال 93 به قرار جدول زیر است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران:
۸۰۰ هزار کامیون کالای قاچاق در سال وارد کشور میشود
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را ۲۰ میلیارد دلار در نظر بگیریم، سالانه حدود ۸۰۰ هزار کامیون برای جابهجایی این کالای قاچاق لازم است. به گزارش تسنیم، عبدالوهاب سهلآبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران درباره معضل قاچاق کالا و ارز گفت: من در ابتدا از همه مسؤولان و عواملی که در مبارزه با قاچاق کالا و ارز دخیل هستند، خواهش میکنم تا کمی هم به تولید داخل توجه کنید. ما باید تلاش کنیم برای استفاده از تولید داخل فرهنگسازی شود و قل و زنجیرهای جدیدی که هرروزه به پای تولیدکنندگان بسته میشود را کم کنیم. او در ادامه درباره تشویق فروشندگان کالای داخلی گفت: به نظر من باید برای واحدهایی که کالای داخلی عرضه میکنند، معافیتهای مالیاتی و برای واحدهای فروشنده کالای خارجی مالیاتهای مضاعف در نظر گرفته شود. طبق محاسباتی که داشتم اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را براساس اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی حدود 20 میلیارد دلار در نظر بگیریم، حدود 800 هزار کامیون برای جا به جایی این کالاها لازم است. رئیس خانه صنعت، معدن، تجارت ایران در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر 80 هزار واحد تولیدی در کشور فعالیت دارند، افزود: متاسفانه قاچاق پوشاک تا حد زیادی در کشور ریشه دوانده است. سهلآبادی با تاکید بر اینکه باید یکی از وظایف مهم ما فرهنگسازی برای استفاده از کالای داخلی باشد، گفت: متاسفانه ما تولیدکنندگان، رسانهها و... هیچ اقدام مثبتی برای ترویج استفاده از کالای داخلی انجام ندادهایم. اگر همه دستگاههایی که با قاچاق ارتباط دارند، عزم جدی در حمایت از تولید داخل داشته باشند، میتوانیم به نتایج مثبتی دست یابیم. نکته مهم دیگر این است که تولیدکننده داخلی با بهره 20 و چند درصدی نمیتواند در فضای رقابتی فعالیت داشته باشد. به گزارش تسنیم، پوشاک قاچاق یکی از عمدهترین اجناسی است که از مرزهای مختلف به صورت قاچاق وارد کشور میشود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|