|
درخواست برای برخورد با مشمولان فراری
سردار محمدجواد زادهکمند، معاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت: علت اصلی کمبود سرباز در نیروهای مسلح، وجود آماری از مشمولان غایب در جامعه است که این دسته از مشمولان هزینه غیبت را بر اساس قانون متحمل نمیشوند و برخورد جدی هم با آنان صورت نمیپذیرد. وی افزود: تشدید برخورد با مشمولان غایب امری ضروری است، انشاءالله با ایجاد سازوکارهای عملیاتی لازم، شاهد برخورد چشمگیرتر با مشمولان غایب خواهیم بود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از دلایل اجرایینشدن مصوبه توزیع شیر رایگان در مدرسههای دولتی
شیر مدارس خشک شد!
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با «وطن امروز»:
دولت التزام جدی به اجرای دقیق قانون ندارد
اسدالله خسروی*: با وجود تخصیص اعتبار 200 میلیارد تومانی در بودجه امسال برای توزیع شیر رایگان مدارس و گذشت حدود 2 ماه از آغاز سال تحصیلی، خبری از شیر رایگان نیست. به گزارش«وطن امروز»، طبق اظهارات معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش، برخلاف 2 سال گذشته (96 و 97) که هیچ اعتباری برای تامین توزیع شیر رایگان مدارس در بودجه سالانه در نظر گرفته نشد، امسال اما اعتبار توزیع این کالا برای دانشآموزان استانهای کمبرخوردار در بودجه تامین شده است. حال اینکه چرا دولت با وجود تامین اعتبار برای توزیع شیر رایگان مدارس، نسبت به این موضوع بیتوجه است، برای مردم جای سوال دارد. از طرفی زمانی که از مسؤولان آموزشوپرورش نیز درباره خلف وعده دولت در چنین مواردی سؤال میشود، پاسخ قانعکنندهای ندارند و میگویند؛ حل مشکلات این وزارتخانه یکی دو تا نیست. در این میان شاید رقم اعتبار تخصیص یافته برای توزیع شیر رایگان مدارس، آنقدر چشمگیر نباشد اما این بدان معناست که دولت در اجرای قانون، عملکرد مناسبی ندارد و بعضا خودسرانه عمل میکند.
*دولت التزام جدی به اجرای دقیق قانون ندارد
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» درباره سهلانگاری دولت نسبت به اجرای مصوبه قانونی تامین بودجه شیر رایگان مدارس، برای توزیع این کالا در بین دانشآموزان استانهای کمبرخوردار، گفت: بودجه شیر رایگان مدارس در مجلس مصوب شده و دولت موظف به اجرای قانون است اما همانطور که مشاهده میشود، مسؤولان دولتی در اجرای برخی مصوبات قانونی بیتوجه هستند. علیرضا سلیمی با بیان اینکه دولت تا حدی از حرکت در ریل اجرای مصوبات قانونی که مجلس آن را تصویب میکند خارج شده است، افزود: دولت به جای اجرای دقیق بودجه سنواتی، سال گذشته حدود 60 درصد تخلف داشت که این نشان ضعف دولت در اجرای دقیق قانون است، بنابراین باید گفت دولت التزام جدی به قانون ندارد. وی با اشاره به مصوبه تامین اعتبار شیر رایگان مدارس در سال جاری، گفت: ما از دولت قول گرفتیم شیر رایگان در مدارس استانهای کمبرخوردار، توزیع شود ولی دولت نسبت به این موضوع بیتوجه است؛ این بدان معناست که دولت در مسیرعدم تمکین به قانون گام بر میدارد. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت باید مصوبات قانونی را اجرا کند، افزود: مسؤولیتناپذیری در قبال اجرای قانون پذیرفتنی نیست. چرا وزیر آموزشوپرورش به عنوان عضوی از کابینه دولت نسبت به اجرای چنین قانونی بیتوجه است؟ آقای حاجیمیرزایی بهعنوان وزیر آموزشوپرورش باید رئیس سازمان برنامه و بودجه را ملزم به تامین اعتبار مشخص شده در بودجه سال جاری برای توزیع شیر رایگان مدارس کند و در چنین مواردی حتی شخص رئیسجمهور را از عدم ناکارآمدی برخی مسؤولان اجرایی مطلع کند. سلیمی اظهار داشت: زمانی که وزیری از نمایندگان ملت رای اعتماد میگیرد، نباید نسبت به رعایت حقوق مردم سهلانگار باشد.
*مجلس توزیع نشدن شیر رایگان مدارس را پیگیری میکند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز درباره تعلل دولت در اجرای قانون توزیع شیر رایگان مدارس به «وطنامروز»، گفت: با توجه به تامین بودجه این طرح در سال جاری، عملیاتی شدن این مصوبه قانونی ضروری است، چرا که منابع تخصیص یافته در این بخش، سهم دانشآموزانی است که در استانهای کمبرخوردار ساکن هستند. سمیه محمودی با اشاره به فلسفه توزیع شیر رایگان میان دانشآموزان مدارس استانهای کمبرخوردار، تصریح کرد: طی یکی دو سال اخیر، شیر و بهطور کلی محصولات لبنی با افزایش قیمت همراه شد و این گرانی باعث کاهش مصرف و حتی خروج مواد لبنی از سبد مصرفی دهکهای پایین درآمدی و قشر ضعیف جامعه شده است، بنابراین توزیع شیر در مدارس استانهای کمبرخوردار، با در نظر گرفتن کاهش مصرف این کالا در این مناطق است که باید از این طریق جبران شود. وی با بیان اینکه دولت باید اهتمام لازم را نسبت به اجرای چنین قانونی به کار گیرد، گفت: وزیر آموزشوپرورش باید توان رایزنی قوی برای اجرای این مصوبه قانونی را داشته باشد و بدون فوت وقت پیگیر موضوع شود، چرا که بیتوجهی به بخش سلامت موضوعی نیست که بتوان بسادگی از کنار آن گذشت. از طرفی با توجه به اینکه کودکان در سن رشد هستند، اهمیت مصرف شیر به عنوان یک ماده مغزی حاوی کلسیم دوچندان میشود؛ پس در شرایطی که گرانی شیر و فرآوردههای لبنی موجب شده گروههای کمدرآمد این کالای مهم را از سبد مصرفی خود حذف کنند، توزیع رایگان شیر در مدارس اهمیت بالایی دارد. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: در صورت عدم اجرای مصوبه قانونی توزیع شیر رایگان مدارس در استانهای کمبرخوردار، مجلس پیگیر موضوع خواهد شد.
*مشکل توزیع؛ محدودیت نقدینگی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز درباره علت توزیع نشدن شیر رایگان مدارس به «وطن امروز» گفت: اگرچه دولت ملزم به اجرای قانون است اما چنین مواردی به تامین نشدن بودجه بازمیگردد. میرحمایت میرزاده با بیان اینکه کمبود بودجه آموزشوپرورش فقط به این بخش بازنمیگردد، اظهار داشت: واقعیت امر این است که هماکنون برای پرداخت حقوق معلمان نیز با مشکلات فراوانی مواجهیم. نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: در طول 15 سال اخیر مطالبات معلمان در خیلی بخشها هنوز صفر نشده است، بنابراین تامین منابع مالی وزارت آموزشوپرورش نیازمند یک برنامهریزی ویژه است. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بحث اجرای مصوبه تامین اعتبار توزیع شیر رایگان مدارس باید پیگیری شود، هر چند نقدینگی موجود برای اجرای خیلی از مصوبات بویژه در وزارت آموزشوپرورش بسیار محدود است.
*توزیع دوباره شیر در مدارس بهشرط تأمین بودجه!
وزیر آموزشوپرورش چندی بیش راحتترین جمله را در توجیه توزیع نشدن شیر در مدارس گفت: «اعتبار نداریم»! اخیرا تسنیم گزارش داده بود با وجود اینکه پیش از این بر اساس تصمیم پنجمین جلسه بررسی طرح توزیع رایگان شیر مدارس قرار شد از ابتدای آبانماه سال جاری این طرح در 8 استان کمبرخوردار اجرایی شود اما وزیر آموزشوپرورش میگوید: مشکل بر سر تأمین اعتبار است. محسن حاجیمیرزایی درباره توزیع شیر در مدارس که پیش از این وعده آن از ابتدای آبان داده شده بود، میگوید: مشکل بر سر تأمین اعتبار است و به محض اینکه این اعتبار دریافت شود، شیر مدارس را توزیع میکنیم. بر اساس وعدهای که به من داده شده اگر اعتبار تأمین شود، توزیع شیر را آغاز میکنیم. پیش از این بر اساس تصمیم پنجمین جلسه بررسی طرح توزیع رایگان شیر مدرسه، قرار شد از ابتدای آبانماه سال جاری این طرح اجرایی شود. در همین رابطه، عباس قبادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت طی ابلاغیهای نحوه اجرای این طرح در سال جاری را به انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ابلاغ کرد که بر این اساس 8 استان کمتربرخوردار بوشهر، خراسانجنوبی، سیستانوبلوچستان، کرمان، ایلام، خوزستان، کهگیلویهوبویراحمد و هرمزگان برای توزیع رایگان شیر مدارس در نظر گرفته شدند. از طرفی منابع مالی برای توزیع شیر رایگان در مدارس هر 3 ماه یکبار به حساب آموزشوپرورش ریخته میشود و در حال حاضر آموزشوپرورش منتظر ابلاغ از سوی سازمان برنامه و بودجه است تا کارخانهها برای انعقاد قرارداد دعوت شوند اما هنوز تاریخی برای این امر اعلام نشده است. سازمان برنامه و بودجه باید ابتدا مبلغ مورد نیاز برای توزیع رایگان شیر مدارس به مدت 3 ماه را به حساب آموزشوپرورش واریز کند اما ظاهرا هنوز پولی واریز نشده است.
خبرنگار*
ارسال به دوستان
اهدای ۱۲۵۰ فقره اسناد املاک به محرومان توسط بنیاد مستضعفان
رئیس بنیاد مستضعفان به منظور اهدای ۱۲۵۰ فقره اسناد املاک علوی و بازدید از طرحهای بنیاد مستضعفان به استان مازندران سفر میکند. به گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان، اسناد موسوم به علوی مربوط به اراضی مسکونی، تجاری یا کشاورزی در سراسر کشور هستند که پیش از انقلاب توسط خاندان پهلوی یا وابستگان آنها تصرف شده است و پس از انقلاب و دستور امام(ره) برای واگذاری به محرومان به مالکیت بنیاد مستضعفان درآمدند. بنیاد مستضعفان از سال ۹۳ و پس از سالها کار کارشناسی برای شناسایی و تعیینوتکلیف این اراضی در کشور آنها را به اقشار کمبرخوردار در سراسر کشور اهدا میکند.
ارسال به دوستان
۱۴۰ هزار دانشآموز آسیبدیده اجتماعی، نیازمند درمان
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه ۱۴۰ هزار دانشآموز به درمان در حوزههای مختلف روانی، اجتماعی و ناشی از مصرف موادمخدر نیاز دارند، گفت: همچنین ۳۰درصد دانشآموزان ما نیازمند توانمندسازی هستند و اگر توانمندی نکنیم در معرض آسیب قرار میگیرند. ۱۰ درصد هم در معرض آسیب قرار دارند که نیاز به مداخله و کمک دارند. علیرضا کاظمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اکنون دغدغههای بسیاری وجود دارد و حل آن جزو اولویتهای اول نظام است. مجموعه دستگاهها به صورت همافزا در کنار یکدیگر کار میکنند تا آسیبهای اجتماعی را کاهش دهند و کنترل کنند. وی افزود: آسیبهای اجتماعی را میتوان به 2 بخش آسیبهای ناشی از مصرف موادمخدر و دوم آسیبهای ناشی از مشکلات و فشارهای روحی و روانی تقسیمبندی کرد. وی با بیان اینکه در هر 2 حوزه نیازمند کار فراوان هستیم و شاید بخش اعظم آسیبها به بخش اول و ناشی از مصرف موادمخدر برگردد، گفت: آسیبهایی که خانوادهها در حوزه موادمخدر دارند باعث میشود اختلالاتی متوجه فرزندان آنها شود. کاظمی به نتایج غربالگریها و پایشهای آسیبهای اجتماعی انجام شده اشاره کرد و گفت: نتایج کلی نشاندهنده آن است که یک درصد دانشآموزان نیازمند درمان هستند؛ یعنی کاملا آسیب دیدهاند و نیاز به درمان دارند. به عبارتی ۱۴۰ هزار دانشآموز به درمان در حوزههای مختلف روانی، اجتماعی و ناشی از مصرف موادمخدر نیاز دارند.
ارسال به دوستان
جامعه
قائممقام رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) خبر داد
۱۶ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر هستند
قائممقام رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با بیان اینکه ۱۶ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر هستند، گفت: ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد زیر خط فقر تهران تحت پوشش کمیته امداد هستند. حسین صمصامی در آیین تودیع و معارفه مدیرکل کمیته امداد استان تهران گفت: شهریورماه امسال هزینه خوراک هر فرد ۴۴۶ هزار تومان بود که در مقایسه با آذرماه سال ۹۷ این رقم ۳۴۹ هزار تومان برآورد شد. وی با بیان اینکه خدمترسانی و شناسایی محرومان در یک ریل جدید قرار گرفته است، بیان کرد: با اجرای برنامهها و طرحهای جدید تحول اساسی در رستههای فناوری اطلاعات رخ میدهد. صمصامی افزود: منابع موجود در کمیته امداد ۱۱ هزار میلیارد تومان کسری دارد و این در حالی است که ۱۶ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر قرار دارند. وی با بیان اینکه نظام جدید احسان و خیر در جامعه باید رونق یابد، ادامه داد: دغدغه اصلی مقام معظم رهبری رسیدگی به محرومان است.
***
فریب کلاهبرداران در قالب بیمه سلامت را نخورید
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از شگرد جدید برخی برای کلاهبرداری از مردم خبر داد و گفت: این سازمان با هیچ فردی تماسی برقرار نمیکند. طاهر موهبتی در گفتوگو با میزان، درباره سوءاستفاده برخی شرکتها و تماس با افراد برای اخاذی و پوشش بیمهای گفت: از طرف این سازمان هیچ تماسی با افراد مبنی بر شرایط بیمه و جریمه آن انجام نمیشود. وی با بیان اینکه تماس با مردم و اظهارنظر درباره بیمه سلامت تخلف محض است، افزود: توصیه میشود اگر مردم مورد یا تخلفی را مشاهده کردند به سامانه ۱۶۶۶ سازمان بیمه اطلاع دهند. موهبتی ادامه داد: برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از نام بیمه سلامت، از بیمهشدگان میخواهیم با عدم پاسخگویی به درخواستها و پذیرش تبلیغات غیرواقعی به نامهایی همچون بیمه سلامت و بیمه تکمیلی سلامت، جهت اطلاع و بهرهبرداری از خدمات به دفاتر پیشخوان دولت، ادارات کل بیمه سلامت استانها و سایت سازمان مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
صدور مجوز افزایش کرایه تاکسیهای اینترنتی در روزهای آلوده و بارانی
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران گفت: بر اساس دستورالعملی که وزارت کشور تصویب و ابلاغ کرده است، تاکسیهای اینترنتی مجازند در روزهای بارانی و آلوده نرخ کرایه را افزایش دهند. علیرضا قنادان در گفتوگو با فارس، درباره قیمتگذاری و نرخ تاکسیهای اینترنتی اظهار داشت: این مسأله یکی از موضوعات چالشبرانگیز در زمان تدوین دستورالعمل نظارت بر تاکسیهای اینترنتی بود. وی افزود: بر اساس دستورالعملی که وزارت کشور تصویب و ابلاغ کرده است، تاکسیهای اینترنتی مجازند نرخ خود را به صورت پویا تعیین کنند و بسته به شرایط مختلف این نرخ متفاوت باشد. قنادان تاکید کرد: تاکسیهای اینترنتی زمانی که نرخی بالاتر از نرخ مصوب شورای شهر تهران برای تاکسیهای تلفنی داشته باشند باید آن را حتما به مسافر اطلاعرسانی کنند تا مسافر تصمیم بگیرد آیا تمایل به استفاده از تاکسی با نرخ متفاوت دارد یا خیر. مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران خاطرنشان کرد: گاهی مسافران به دلیل داشتن عجله یا اینکه خودرویی برایشان فراهم نیست حاضر هستند مبلغی اضافهتر بپردازند ولی تاکسی اینترنتی باید حتما این موضوع را اعلام کند.
*محدودیتهای تاکسیهای اینترنتی چیست؟
موضوع اعطای مجوز گرانی به تاکسیهای اینترنتی در حالی اعلام میشود که چندی پیش وزارت کشور محدودیتهای جدیدی درباره فعالیتهای کسبوکارهای مرتبط با حملونقل شهری وضع کرده بود. در یکی از بندهای دستورالعمل مورد اشاره به تاکسیهای اینترنتی مجوز گرانی داده شده بود: «امکان بالارفتن هزینه سفر وجود دارد، به عبارتی در مواردی که هزینه سفر از سقف تعرفه تاکسیهای تلفنی مصوب برای هر شهر بالاتر شود باید قبل از انجام سفر از طریق اپلیکیشن به مسافر اعلام شود». طبق این بخشنامه 2 نهاد نظارتکننده بر فعالیت تاکسیهای اینترنتی وزارت کشور و شهرداریها هستند که از طریق سامانه سماس و میدانی انجام میشود. وزارت کشور موظف است حداکثر ظرف مدت 6 ماه «سماس» را راهاندازی کرده و دسترسیهای لازم را در اختیار مراجع و ذینفعان قرار دهد و ارائهدهندگان خدمات هوشمند مسافر موظفند ظرف مدت یک ماه از تاریخ راهاندازی این سامانه اطلاعات رانندگان و وسیله نقلیه تحت پوشش خود به انضمام مشخصات شرکت، آدرس و تلفن دفتر مرکزی یا شعب استانی آن را وارد کنند. همچنین باید دادههای هر سفر را به صورت هفتگی ثبت کنند علاوه بر این، باید امکان دسترسی وزارت کشور را به صورت هفتگی به اطلاعات هر سفر شامل شماره پلاک وسیله نقلیه، زمان و مختصات مکان مبدأ و مقصد، مقدار پیمایش و هزینه سفر با امکان صحتسنجی و گزارشگیری هر یک از موارد ایجاد کنند. همچنین در بخشی از بخشنامه آمده است: تاکسیهای اینترنتی مشمول قانون سن فرسودگی خودروهای حملونقل عمومی خواهند بود، به این صورت که یک سال پس از تصویب این دستورالعمل خودروهای بالای ۱۵ سال و 2 سال پس از تصویب این دستورالعمل خودروهای بالای ۱۳ سال و 3 سال پس از تصویب خودروهای بالای ۱۰ سال از این ناوگان حذف شوند.
گواهی معاینه فنی، بیمهنامه شخص ثالث و همخوانی شماره پلاک وسیله نقلیه با استان محل فعالیت از دیگر محدودیتهای این دستورالعمل است.
ارسال به دوستان
تعداد روزهای سالم پایتخت کم شده است
ضرر ۳۰۰ دلاری هر تهرانی از آلودگی هوا
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه خسارت ناشی از آلودگی هوا در تهران سالانه معادل 6/2 میلیارد دلار است، گفت: با احتساب جمعیت 7/8 میلیونی تهران، سهم هر نفر از این خسارت برابر ۳۰۰ دلار در سال است. به گزارش فارس، شینا انصاری با اعلام وضعیت ناسالم کیفیت هوا از ١٥ آبان تاکنون برای گروههای حساس در شهر تهران گفت: در چنین شرایطی راهکارهای موقت و کوتاهمدت برای کاهش انتشار آلایندهها و حفاظت از سلامت مردم بویژه گروههای حساس جامعه همچون کودکان و سالمندان از جمله تعطیلی مدارس، محدودیت در تردد خودروها یا توقف فعالیت برخی واحدهای صنعتی اتخاذ میشود. وی با اشاره به آنکه بیشترین عامل آلودگی هوای شهر تهران منابع متحرک هستند که بین 70 تا 80 درصد آلایندهها را در هوا منتشر میکنند، گفت: در این شرایط تردد خودروهای تکسرنشین میتواند به تشدید بار آلودگی بینجامد و حضور مردم بویژه سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد دارای بیماریهای قلبی و تنفسی در فضای آزاد باید محدود شود. انصاری راهکار اصلی مدیریت آلودگی هوا را حرکت در مسیر برنامههای مدون این حوزه و منطبق بر قانون هوای پاک برشمرد و تصریح کرد: در چارچوب این برنامهها، از رده خارج کردن خودروها و موتوسیکلتهای فرسوده، ارتقای تکنولوژی صنایع، بهبود کیفیت سوخت، زیرساختهای حملونقل عمومی، مدلهای حملونقل جایگزین، معاینه فنی و سایر محورهای دخیل در کنترل آلودگی هوا باید دنبال شود. وی با اشاره به گزارش اخیر بانک جهانی درباره پیامدهای اقتصادی آلودگی هوا گفت: این گزارش حاکی از خسارتی سالانه معادل 6/2 میلیارد دلار به شهروندان تهرانی است که با احتساب جمعیت 7/8 میلیونی تهران، سهم هر نفر در زیان متاثر از آلودگی هوا، برابر 300 دلار در سال است.
*آمار روزهای سالم پایتخت در سراشیبی سقوط
شاخص کیفیت هوا دیروز هم روی عدد 116 قرار گرفت تا هوای پایتخت همچنان آلوده گزارش شود. به گزارش فارس، شاخص کیفیت هوا دیروز برای گروههای حساس ناسالم بود. پایتخت از ابتدای سال 25 روز هوای پاک، 177 روز هوای سالم، 34 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و یک روز هوای ناسالم برای همه افراد داشت. این در حالی است که در سال گذشته پایتخت 13 روز هوای پاک، 196 روز هوای سالم و 28 روز هوای ناسالم برای گروههای حساس داشت. به گفته برخی کارشناسان، اجرای طرح جدید ترافیکی سبب تشدید آلودگی هوا در پایتخت شده است و البته مدیران شهری این موضوع را رد کرده و دلیل آن را وارونگی هوا میدانند.
*آلودهترین نقاط تهران کجاست؟
افزایش غلظت آلایندههای هوا در مناطق مختلف پایتخت طی چند روز گذشته سلامت بسیاری از افراد در گروههای حساس جامعه را در معرض خطر قرار داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، دیروز منطقه ۲۰ با ۱۶۹ واحد بیشترین شاخص آلودگی هوا را داشت و مناطق ۲۱، ۱۰ و ۱۵ با شاخص آلودگی ۱۵۷، ۱۵۳ و ۱۵۱ در رتبههای بعدی قرار گرفتند. متأسفانه مناطق ۱۲ و ۱۶ که به دلیل وجود ترمینال جنوب، ایستگاه راهآهن و بازار تهران آلودگی بالایی دارند، فاقد ایستگاه سنجش آلودگی هوا هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|