|
۹۰ درصد نمایندگان رد صلاحیت شده به دلایل غیرسیاسی تأیید نشدند
هادی طحاننظیف، عضو حقوقدان شورای نگهبان در مطلبی با موضوع اعتراضات برخی متقاضیان نسبت به تایید نشدن صلاحیتشان، با تاکید بر اعلام علت رد صلاحیت متقاضیان به خود افراد نوشت: حدود ۹۰ درصد نمایندگان رد صلاحیت شده به دلایل غیرسیاسی تأیید نشدهاند و بارها گفته شده شورای نگهبان به دلایل قانونی از اعلام عمومی دلایل منع شده ولی هر داوطلبی بخواهد میتواند مستندات و محتوای پروندهاش را با دیگران مطرح کند.
ارسال به دوستان
رهبر انقلاب در دیدار مسؤولان حج:
ایستادگی ایران مقابل آمریکا حقیقتی جذاب برای دنیاست
گروه سیاسی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز (دوشنبه) در دیدار مسؤولان حج، بهرهگیری از فرصت حج برای رساندن سخن نو جمهوری اسلامی به دنیا یعنی الگوی مردمسالاری دینی را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: ایستادگی جمهوری اسلامی ایران مقابل آمریکا و زیر بار زور نرفتن ملت ایران، حقیقتی جذاب برای دنیاست که باید از این جاذبه برای نشر حقایق اسلام و ملت ایران استفاده کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، هماهنگی و همافزایی دستگاههای مختلف برای اجرای پرشکوه فریضه حج را قابل تقدیر دانستند و با تأکید بر اهمیت مسأله حج بهعنوان یک حرکت سیاسی، اعتقادی و اجتماعی افزودند: البته بسیاری از کشورها از اهمیت و کارکردهای مهم حج غافلند ولی امام بزرگوار به ما آموختند که حج یک نقطه تحرک جدی و بینالمللی است و منافع فراوانی از آن برای امت اسلامی مورد انتظار است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاشهای گوناگون قدرتهای جهانی برای جلوگیری از شکلگیری امت واحده اسلامی گفتند: امت اسلامی به معنای واقعی آن، یعنی یک واحد منسجم که با اراده و هدف مشترک اقدام کند، هنوز شکل نگرفته است و متأسفانه در مقابل دعوت دلسوزان و خیرخواهان به اتحاد اسلامی، تهمتزنی و تعارض و جنگ در کشورهای اسلامی رواج دارد. حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر «حضور زائران ایرانی در نمازهای جماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی»، «تلاوت کلامالله مجید توسط قاریان برجسته ایرانی در این مساجد» و «حضور فعال نخبگان مسلط به زبانهای خارجی از ایران برای پاسخگویی به شبهات» گفتند: انعکاس مبانی سیاسی نظام جمهوری اسلامی و تبیین سخن نو آن برای دنیا یکی دیگر از کارهای مهم و لازم در حج است. رهبر انقلاب اسلامی منظور آمریکاییها از این حرف را که ایران باید به یک کشور عادی تبدیل شود، دست کشیدن جمهوری اسلامی از سخن نو آن برای دنیا یعنی «تلفیق آرای مردمی با افکار اسلامی و مبانی دینی در تشکیل و اداره جامعه» دانستند و افزودند: الگوی مردمسالاری دینی برای دنیا ناشناخته است و در مقابل میلیونها وسیله تبلیغاتی که امروز در حال فعالیت علیه جمهوری اسلامی است، میتوان از فرصت حج برای تبیین این الگو و مسائلی مانند علت دشمنی آمریکا و منطق زیر بار زور نرفتن ملت ایران استفاده کرد.
ایشان مبانی تفکر اسلامی و تشریح مصادیق آن از جمله ایستادگی جمهوری اسلامی را برای دنیا جذاب خواندند و گفتند: علت عصبانیت آمریکاییها از ملت ایران، جذابیت ناشی از تصویر ایستادگی یک نظام مستقل در مقابل یک قلدر سر گردنه است که باید از این جاذبه برای نشر و توسعه حقیقت اسلام و ملت ایران استفاده کرد. حضرت آیتالله خامنهای همچنین خودسازی و تغییر بنیادین و اساسی افراد پس از بازگشت از حج را مهم دانستند و با تأکید بر مسؤولان حج و تبلیغات دینی برای کار و برنامهریزی در این خصوص، مسؤولان سازمان حج را به برخورد گرم، گیرا، مهربانانه و متواضعانه در مواجهه با زائران و مسائل آنان توصیه کردند. در این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست زائران ایرانی و آقای رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت از اقدامات انجامشده در حج امسال و برنامههای آینده گزارش دادند.
***
پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیتالله کریمی و ماموستا قادری
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامهای جداگانهای مصیبتهای وارده به آیتالله سیدجعفر کریمی و ماموستا ملاقادر قادری را تسلیت گفتند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در پیامهای جداگانهای درگذشت همسر آیتالله سیدجعفر کریمی و فرزند ماموستا ملاقادر قادری را تسلیت گفتند. متن پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیتالله سیدجعفر کریمی به این شرح است:
آیتالله آقای حاج سید جعفر کریمی دامبقائه
درگذشت متعلقه محترمه آن جناب را تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان و صبر و اجر برای جنابعالی و دیگر بازماندگان از خداوند متعال مسألت مینمایم.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای
۳۰ دی ۱۳۹۸
همچنین متن پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به ماموستا قادری به این شرح است:
جناب مستطاب ماموستا آقای ملاقادر قادری دامتتوفیقاته
مصیبت وارده بر جنابعالی را صمیمانه تسلیت عرض میکنم و صبر و اجر الهی را برای شما و رحمت خدا بر جوان درگذشته را مسألت مینمایم.
والسلام علیکم و رحمهالله
سیدعلی خامنهای
۳۰ دی ۱۳۹۸
ارسال به دوستان
محمدجواد ظریف بخشهایی از نامه سال گذشته رئیسجمهور به موگرینی درباره پیامدهای عدم اجرای تعهدات برجامی 3 کشور اروپایی را مطرح کرد
تهدید روحانی: ایران از انپی تی خارج میشود
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه دیروز گفت اگر اروپاییها به رفتار بلاوجه خود درباره موضوع هستهای ایران ادامه دهند، موضوع خروج ایران از «انپیتی» مطرح میشود.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه برای پاسخگویی به سوال نمایندگان راهی بهارستان شد. وی پس از جلسه با نمایندگان در گفتوگو با خبرگزاری خانه ملت درباره برنامه وزارت امور خارجه مبنی بر مقابله با تصمیم اخیر کشورهای اروپایی برجام برای آغاز فرآیند سازوکار حلوفصل اختلافات توضیحاتی ارائه کرد. ظریف در این باره گفت: وزارت امور خارجه از مسیر حقوقی موضوع را دنبال میکند. جمهوری اسلامی ایران بحث روش حلوفصل اختلاف را به صورت رسمی اردیبهشتماه سال 1397 بعد از خروج آمریکا از برجام آغاز کرد. 3 نامه نیز در 10 مه، 26 آگوست و نوامبر سال 2018 به خانم موگرینی نوشته شد و در آن رسما اعلام شد ایران روش حلوفصل اختلافات را شروع کرده است. وی با بیان اینکه اقدام ایران در کاهش تعهدات به مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی اطلاع داده شده است، به اقدام 3 کشور اروپایی در آغاز روند مکانیسم ماشه واکنش نشان داد و گفت: اظهارات اروپاییها هیچ وجه قانونی ندارد، لذا ما از بلاوجه بودن اقدام اروپاییها استفاده میکنیم. اگر اروپاییها اقدام دیگری انجام دهند بر اساس نامه رئیسجمهور در همان اردیبهشت 1397، موضوع خروج ایران از NPT مطرح میشود. وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران 5 گام در راستای کاهش تعهدات برجام برداشته است و قرار نیست گام دیگری برای کاهش تعهدات بردارد، گفت: در صورتی که اروپاییها به تعهدات خود برگردند ایران هم کاهش تعهدات را متوقف میکند اما اگر آنها به رویه خود بر اساس بازیهای سیاسی ادامه دهند- زیرا هیچ محمل قانونی ندارد- ما امکانات متعددی داریم. در نامه رئیسجمهور آمده اگر این موضوع به شورای امنیت ارجاع شود، خروج ایران ازNPT مطرح خواهد بود اما پیش از آن برنامههای دیگر را میتوان در دستور کار قرار داد. بر اساس اظهارات ظریف، حسن روحانی اردیبهشت سال گذشته طی نامهای به موگرینی تهدید کرده بود در صورت اقدام اروپا برای بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت، ایران از NPT خارج میشود. این یعنی روحانی پس از 6 سال مذاکره با غرب، حالا با زبان تهدید، آن هم درباره مسأله بسیار مهم خروج از NPT سخن میگوید.
* مکانیسم ماشه از عجایب حقوقی
3 کشور اروپایی 24 دی با انتشار بیانیهای به صورت رسمی از آغاز روند فرآیند حلوفصل اختلافات موسوم به مکانیسم ماشه خبر دادند. مکانیسم ماشه از آن جهت به سازوکار حلوفصل اختلافات هستهای اطلاق شده است که کشورهای غربی از این مکانیسم در عمل برای تهدید ایران استفاده میکرده و میکنند؛ تهدید به اینکه اگر ایران در واکنش به عدم اجرای تعهدات طرف غربی از تعهدات خود سر باز بزند، روند حلوفصل اختلافات را آغاز میکنند و به صورت خودکار و طی 60 روز تحریمهای شورای امنیت علیه ایران برمیگردد. به بیان دیگر، آغاز روند اجرای حلوفصل اختلافات را میتوان بهمثابه چکاندن ماشهای در نظر گرفت که منجر میشود به اینکه به صورت خودکار در مدت کوتاهی و پس از چند مرحله، گلوله از تفنگ شلیک شود.
اما حلوفصل اختلافات چه روندی دارد که کشورهای غربی از آن به عنوان یک اهرم فشار علیه ایران استفاده میکنند. مکانیسم ماشه یک نکته «شگفتانگیز» و یک نکته «قابل تامل» دارد. شگفتانگیز است به این علت که اگر این روند طی شود ایران چه شاکی یا متشاکی باشد در هر 2 صورت منجر به بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران میشود(!) و قابل تامل از این جهت که چگونه تیم مذاکرهکننده ایران و بر مبنای چه استدلالی با چنین بندی، که کاملا برخلاف مصالح ملی است در برجام موافقت کرده است؟
برای همین بسیاری از کارشناسان وجود چنین سازوکاری را که در هر 2 صورت (شاکی یا متشاکی بودن ایران) منجر به بازگشت تحریمهای شورای امنیت میشود، عجیبترین بند حقوقیای دانستهاند که مذاکرهکنندگان یک کشور چنین مکانیسمی را به عنوان مکانیسم حلوفصل اختلافات پذیرفتهاند؛ مکانیسمی که در هر 2 صورت دعوا، آن کشور بازنده خواهد بود.
* NPT؛ آدرس اشتباهی
ضعف حقوقی فاحش در تنظیم کل متن برجام که مکانیسم حلوفصل اختلافات نقطه عطف آن به حساب میآید، سبب شده بازگشت تحریمهای شورای امنیت در یک قدمی ایران باشد. اگر تحریمهای شورای امنیت بازگردد در عمل دولت روحانی در حوزه دیپلماسی یک رکورد تاریخی به نام خود ثبت میکند. دولت روحانی به بهانه برداشته شدن تحریمهای شورای امنیت، وارد گفتوگو با کشورهای 1+5 شد و در نتیجه این گفتوگوها به توافقی تن داد که صنعت هستهای ایران را با شدیدترین محدودیتها مواجه و آن را به یک برنامه کوچک شده هستهای تبدیل کرد. ایران به تعهدات خودش عمل کرد اما طرف مقابل حاضر به اجرای تعهدات خود نشد. در این سالها اظهار ضعف دولت و دلخوشی مقامات دولتی به مذاکره با آمریکا و اروپا، درنهایت منجر به تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران شد، در عمل هیچ یک از تعهدات کشورهای غربی به اجرا درنیامد و در گام آخر نیز تحریمهای شورای امنیت که به ادعای مقامات دولتی لغو شده بود بار دیگر علیه ایران اعمال میشود. در نتیجه دولت روحانی نهتنها تحریمهای شورای امنیت را برنداشت، بلکه در سایه بیتدبیری در سیاست خارجی و دلخوشی به طرف غربی، تحریمهای آمریکا علیه ایران تشدید و همچنین منجر به عقب راندن و ایجاد محدودیتهای بیسابقه علیه برنامه هستهای ایران شد.
با این حال برای حفظ جسد برجام، مقامات دولتی اذعان کردهاند که در صورت بازگشت تحریمهای شورای امنیت، مسیر خروج از انپیتی را در پیش میگیرند.
برخی معتقدند خروج از انپیتی یک آدرس غلط برای نگه داشتن جسم به کما رفته برجام است. خروج عاقلانه و بر اساس مکانیسم حقوقی ایران از برجام یا لغو رژیم گسترده بازرسیها شامل پروتکل الحاقی و اقدامات شفافساز از جمله اقدامات متناسب ایران در این زمینه به حساب میآید. سنگی که مقامات دولتی با برجام و بویژه با تعبیه مکانیسم ماشه در آن به چاه انداختهاند نیاز به یک تیم حقوقی قوی دارد که بتواند با کمترین هزینه، این سنگ بیتدبیری را از چاه فشار و ایجاد محدودیت برای ایران دربیاورد. نکته مهمتر اینکه دولت حسن روحانی هیچ تدبیر و مکانیسمی در برجام تعبیه نکرده تا در شرایطی که ایران به تعهدات خود وفادار بوده، طرف مقابل نتواند با سوءاستفاده، فرآیند بازگشت تحریمها را آغاز کند. از سوی دیگر یک سوال کلیدی اکنون مطرح است و آن اینکه آقای روحانی حالا از ابزاری غیر مرتبط با برجام برای حفظ پوسته این توافق استفاده میکند و با زبان تهدید با طرف غربی وارد مذاکره از راه دور شده است. البته یک نکته دیگر اینکه آقای روحانی در حالی که اردیبهشت 97 اروپا را تهدید به خروج از NPT کرده و در واقع احساس کرده بود که آبی از اروپا گرم نمیشود، چرا از آن زمان تاکنون مواضعی را مبنی بر اعتماد به اروپا مطرح میکرد.
***
[آیا مسیح علینژاد دلیل لغو سفر ظریف به داووس بود؟]
در حالی سخنگوی وزارت امور خارجه از عدم حضور ظریف در نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس خبر داده است که برخی فعالان فضای مجازی دلیل لغو این سفر را همزمانی سفر یک خبرنگار زن خارجنشین به داووس سوییس عنوان کردهاند. به گزارش ایرنا، سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «قرار بود آقای ظریف همین روزها برای شرکت در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس به سوییس برود که بهرغم دعوت رسمی و حضوری اولیه از ایشان، برنامه تنظیمی را به هم زدند و برنامهای که توافق شده بود و ترتیبات دیگری را در نظر گرفتند که این سفر متاسفانه انجام نمیشود». هنوز دلیل منتفی شدن سفر وزیر امور خارجه اعلام نشده اما برخی فعالان فضای مجازی دلیل لغو سفر ظریف را همزمانی سفر یکی از خانمهای خبرنگار آنورآبی به داووس میدانند، خبری که البته به طور رسمی تایید نشده است. در خبرها آمده است این زن خبرنگار «مسیح علینژاد» است.
ارسال به دوستان
لازمه قوی شدن کشور، اجرای عدالت و مبارزه با فساد است
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوهقضائیه، فرمایشات مقام معظم رهبری در نماز جمعه اخیر تهران را راهبردی خواند و تصریح کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری، نقشه راه برای همه مردم و بویژه مسؤولان بود که تلاش کنند کشور قوی شود. اینجا فقط بحث قوت نظامی مطرح نیست، زیرا قدرت دفاعی، تنها یکی از جلوههای اقتدار است. آنچه در فرمایش رهبر معظم انقلاب باید مدنظر قرار گیرد این است که قوت مورد تاکید ایشان در همه حوزههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تعاملات بینالمللی و... است. رئیس قوهقضائیه به موضوع قوت در عرصه قضایی پرداخت و با بیان اینکه اجرای عدالت، مبارزه با فساد و اجرای قانون به صورت پیگیرانه، هماهنگ و مستمر، از جلوههای قوت نظام قضایی کشور است، بر لزوم رسیدگی قوی به دعاوی و پیگیری و دفاع جانانه از حقوق مردم تأکید کرد و افزود: همه همکاران ما در دستگاه قضایی، مخاطب فرمایشات مقام معظم رهبری هستند و این فرمایشات باید با حضور خالصانه مدیران و انجام وظایف قانونی، به صورت کامل تحقق یابد. این موضوع هم تنها با سخنرانی اتفاق نمیافتد بلکه باید همانند شهید سلیمانی در صحنه حضور داشت.
ارسال به دوستان
حسین مظفر در گفتوگو با «وطنامروز»:
مجمع درباره CFT قانع نشد
گروه سیاسی: با پایان مهلت یک ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT) و عدم اعلام نظر در این باره، تکلیف این لایحه مرتبط با کارگروه ویژه مالی را باید تمامشده دانست. به گزارش «وطن امروز»، 30 دیماه سال گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT)، بر مصوبه قبلی خود اصرار کرده و لایحه CFT جهت حل اختلاف بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود. شوراینگهبان در مجموع ۲۲ ایراد به لایحه CFT گرفت که 3 مورد از مصوبات مجلس شورای اسلامی و ایرادات رفعشده را پذیرفت و ۱۹ مورد اختلافی بین شورا و مجلس شورای اسلامی باقی ماند که با اصرار مجلس شورای اسلامی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. نمایندگان مجلس در آن جلسه، از مجموع 197 نماینده حاضر، با 117 رای موافق، 62 رای مخالف و 4 رای ممتنع با ارجاع لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم به مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کردند. بر اساس ماده 25 مکرر آییننامه داخلی مجمع، حداکثر مهلت برای رسیدگی به موارد اختلافی از سوی مجمع یک سال است و پس از یک سال اگر مجمع تشخیص مصلحت به هر دلیل اظهار نظر نکرد، نظر شورای نگهبان محکم و معتبر خواهد بود. بر این اساس، CFT دیگر بهعنوان مصوبه و قانون تلقی نمیشود و چنانچه دولت به دنبال تصویب و اجرای آن است باید دوباره به مجلس لایحه بدهد. روندی که در ماجرای لایحه پالرمو نیز طی شد و آبان گذشته پس از یک سال بحث و بررسی و در نهایت عدم اعلام موضع مجمع کأن لم یکن تلقی شد. آنگونه که اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کردهاند، مهمترین ایراد CFT مربوط به موضوع امنیت ملی است. به این ترتیب که اعضای مجمع و همچنین بسیاری از کارشناسان و دلسوزان انقلاب معتقدند با تصویب این لایحه، حمایت جمهوری اسلامی از گروههای مقاومت اسلامی در منطقه تحتالشعاع قرار خواهد گرفت، چرا که مبنای عمل این کنوانسیون و تعریف آن از گروههای تروریستی، نگاه کشورهایی چون آمریکاست و نه لیست مدنظر سازمان ملل. علی احمدی، رئیس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت آذرماه گذشته در گفتوگو با «وطن امروز»، تاکید داشت که تصویب CFT در مجمع بسیار سخت خواهد بود.
* مبنا نظر شورای نگهبان است
حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با «وطن امروز»، درباره آخرین وضعیت لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تامین مالی تروریسم گفت: مقامات دولتی نتوانستند ابهامات اعضای مجمع را درباره این لایحه برطرف کنند، چون واقعا اجرای CFT اقتدار ملی ما را مخدوش میکرد و مداخله در امور داخلی کشورمان حساب میشد. وی افزود: برخی حامیان CFT معتقدند با حق شرط و برخی شروط میتوان از آسیبهای آن کم کرد، این در حالی است که حق شرطها برای این کنوانسیون الزامی نیست و مورد پذیرش آنها قرار نخواهد گرفت. به گفته مظفر، در شرایطی که اروپاییها نهتنها به وعدههای برجامی خود در قبال ایران عمل نکردند، بلکه شیطنت کرده و نقش پادویی را برای آمریکا ایفا میکنند، ما نمیتوانیم به وعدههای پوشالی آنها اعتماد کنیم. اروپا در 20 ماه گذشته نتوانست اعتماد جمهوری اسلامی را جلب کند. عضو مجمع تشخیص مصلحت افزود: بهرغم بحث و بررسیهای بسیار، تاکنون نه کارشناسان داخلی توانستهاند اعضای مجمع را قانع کنند و نه اروپا توانست زمینههای مراودات مالی با ایران را عملیاتی کند، لذا ابهامات مجمع به جای خود باقی است، اگر این لایحه به رای اعضای مجمع گذاشته شود، رای نخواهد آورد. مظفر درباره سرنوشت CFT با وجود گذشت یک سال از مهلت مجمع برای اظهارنظر نهایی درباره آن، گفت: بر اساس آییننامه داخلی مجمع، نظر شورای نگهبان درباره این لایحه محکم خواهد بود. شورای نگهبان با CFT مخالفت کرده بود. وی در ادامه افزود: پیش از این مجمع نامهای را درباره ابهامات CFT برای مقامات دولتی فرستاده بود که پاسخ دولتیها نتوانست اعضای مجمع را قانع کند، چرا که مجمع با پاسخهای کلی قانع نمیشود. مجمع جزئیات را از مقامات دولتی پرسیده بود تا دوباره مانند برجام کلاه گشادی سرمان نرود. مظفر خاطرنشان کرد: دولت خیلی برای تصویب این لایحه تلاش کرد و حتی به حضرت آقا نامه زدند، یعنی هم وزرا، هم رئیسجمهور و هم معاون اول نامه زده بودند اما رهبر معظم انقلاب به اینها پاسخ مستقیم نداده و فرمودند در مجمع مورد بررسی و اعمال نظر قرار گیرد. به همین خاطر هم مجمع جلسات متعددی را با حضور کارشناسان برگزار کرد و البته در نهایت قانع نشد.
ارسال به دوستان
سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه در مراسم معارفه:
دشمن حاجقاسم را میزنیم
گروه سیاسی: صبح دیروز آیین معارفه سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه برگزار شد. سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم با تاکید بر اینکه حاجقاسم نهتنها زنده، بلکه حیاتبخش و جریانساز است، گفت: همگان به وضوح مشاهده کردند این سردار بزرگ با شهادت خود، موج و حرکتی بینظیر را نهتنها در ایران اسلامی، بلکه در میان امت اسلام و سایر ملتها ایجاد کرد. وی با تاکید بر اینکه شهادت سردار سلیمانی آغاز سردار سلیمانی جدید است، این آغاز را برای دشمنان خطرناکتر از گذشته دانست و آن را یک مکتب، راه و ستارهای درخشان در سپهر افتخارات انقلاب اسلامی توصیف و خاطرنشان کرد: سردار شهید قاسم سلیمانی انتقام خود را قبل از شهادت چندین بار از دشمن گرفته بود. این فرمانده مجاهد کسی بود که برای نخستینبار در تاریخ، جبهه وسیعی را در بلاد اسلامی علیه دشمنان گشوده و آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی را فرسوده کرده بود. وی با بیان اینکه سردار شهید قاسم سلیمانی حجم وسیعی از سیاره زمین را به میدان مقاومت تبدیل کرد، گفت: در نظر حاج قاسم هیچ معادلهای غیرقابل حل نبود؛ همیشه در قلب خطر، کوه آرامش و وقار بود و دشمنان را به شکست کشانده بود. فرمانده کل سپاه از شهادت سردار سلیمانی به عنوان روح جدیدی که در کالبد انقلاب اسلامی دمیده شد، یاد کرد و گفت: یاران شهید سلیمانی امروز سربلند، مقتدر و زنده هستند، تفکر حاج قاسم در ذهن آنها سرشار است و این راه ادامه دارد.
سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه نیز در این مراسم به سخنرانی حماسی پرداخت و از انتقامی جوانمردانه در جواب ترور ناجوانمردانه فرمانده سابق نیروی قدس خبر داد. وی در بخشی از سخنان خود گفت: دشمن ناجوانمردانه شهید سلیمانی را به شهادت رساند؛ آنها مرد میدان جنگ نبودند که در میدان جنگ با ایشان درگیر شوند و در اوج ناجوانمردی این شهید عالیمقام را ترور کردند. اگرچه او را ناجوانمردانه زدند اما به لطف الهی و به همت همه آزادمردانی که در سرتاسر عالم خونخواه او هستند، انشاءالله جوانمردانه دشمن او را خواهیم زد.
فرمانده نیروی قدس سپاه خاصیت شیطان بزرگ را شیطنت، دشمنی و خباثت عنوان و تاکید کرد: دشمنان ما زبانی غیر از زور را نمیفهمند، از این رو باید در مقابل آنان مستحکم بایستیم. اگر ما به وظیفه خود بخوبی عمل کنیم، همه تهدیدها قابلیت تبدیل شدن به فرصت را دارند. وی در توصیف سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی گفت: هر چند زبان از توصیف فضایل اخلاقی حاج قاسم قاصر است اما تبعیت محض از ولایت، شاخص اصلی و محور اقدامات این سردار سربلند بود. همواره با اخلاص عمل میکرد و خالصانه در مسیر گام برمیداشت و سرانجام پس از سالها مجاهدت در مسیر اعتلای اسلام، به آرزوی دیرین خود- شهادت- رسید.
فرمانده نیروی قدس سپاه در پایان، یگانه راه غلبه بر دشمن را ایستادگی و مقاومت برشمرد و تاکید کرد: راه و مسیر روشنی که حاج قاسم در آن با اقتدار و صلابت گام برمیداشت، همانگونه که در حکم فرمانده معظم کل قوا تصریح شده است، با قدرت استمرار خواهد داشت.
* سردار سیدمحمد حجازی جانشین نیروی قدس سپاه شد
صبح دیروز در آیین معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه، با حکم فرمانده کل سپاه، سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حجازی بهعنوان جانشین این نیرو منصوب شد. جانشین جدید فرمانده نیروی قدس سپاه در سالهای دفاعمقدس، مسؤولیت اعزام نیرو به جبهههای جنوب را بر عهده داشت. جانشینی فرمانده سپاه منطقه چهارم کشوری، جانشینی قرارگاه عملیاتی سلمان در جبهههای میانی و غربی و جانشینی فرمانده قرارگاه قدس سپاه از جمله سوابق او در دوران دفاعمقدس بود. سردار حجاری همچنین در کارنامه سوابق خود معاونت هماهنگکننده و معاونت نیروی انسانی و فرماندهی نیروی مقاومت بسیج را دارد. وی سال ۱۳۸۶ طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا به سمت رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب و سال ۱۳۸۷ به عنوان جانشین فرمانده کل سپاه مشغول به کار شد. مسؤولیت معاونت آماد و پشتیبانی تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح از دیگر سوابق سردار حجازی در نیروهای مسلح است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|