|
واکنش رهبر کره شمالی به کرونا
خبرگزاری رسمی کرهشمالی گزارش داد کیم جونگ اون در نامهای به رئیسجمهوری چین بابت شیوع ویروس کرونا ابراز تاسف کرده و به خاطر جانباختگان آن، تسلیت گفت. رهبر کرهشمالی ابراز اطمینان کرد حزب حاکم، دولت و مردم چین قطعا در کمپین مبارزه با این بیماری تحت رهبری شی جین پینگ، رئیسجمهوری چین «پیروز» خواهند بود. چین نزدیکترین متحد کرهشمالی است.
ارسال به دوستان
ادامه واکنشهای جهانی به طرح یکجانبه معامله ترامپ و نتانیاهو
نه اتحادیه عرب به طرح ترامپ
گروه بینالملل: طرح آمریکایی معامله قرن همچنان محل انتقاد و بحث در سطح دولتها و رسانههای کشورهای منطقه است. با وجود استقبال اسرائیل و چند کشور غربی و عربی، اکثر کشورهای جهان همچنان به این طرح منتقدند و آن را مانعی برای احقاق حقوق فلسطینیان میدانند.
به گزارش «وطن امروز»، نکته اینجاست این طرح آنقدر مفتضحانه جانب صهیونیستها را گرفته است که حتی اندک مدافعان آن هم با فشار افکار عمومی و انتقادات سیاستمداران کشورهای خود مواجه شدهاند. عمده انتقادات به ترامپ بر این محور است که وی با اعلام این طرح صرفا توانسته است نظر مساعد طرف اسرائیلی را جلب کند و در میان گروههای فلسطینی حتی یک گروه هم نظر مساعدی به این طرح ندارد تا جایی که محمود عباس، رئیس سازشکار تشکیلات خودگردان فلسطین نیز که در مذاکره با رهبران رژیم صهیونیستی، گوی سبقت را از یاسر عرفات هم ربوده بود، حاضر به پذیرش این طرح نشده و با الفاظ بسیار تندی دونالد ترامپ را خطاب قرار داده است.
برگزاری نشست فوقالعاده اتحادیه عرب
در میان اعضای اتحادیه عرب به واسطه نفوذ عربستان، اختلاف بسیاری بر سر پذیرش یا عدم پذیرش معامله قرن شکل گرفته است. در حالی که در میان فلسطینیها حتی یک گروه حاضر به پذیرش این طرح نیست، عربستان و امارات نهتنها از این طرح استقبال کردهاند، بلکه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان را نیز برای پذیرش این طرح تحت فشار قرار دادهاند. در همین ارتباط دیروز نشست فوقالعاده اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو به منظور بررسی پیامدهای رونمایی از طرح معامله قرن برگزار شد. این نشست به درخواست ریاست تشکیلات خودگردان و به ریاست وزیر خارجه عراق برگزار شد. محمدعلی الحکیم در آغاز این نشست گفت: ما امروز برای یک نشست فوقالعاده از نظر موضوع و زمان و شرایط کنونی گرد هم آمدهایم و در شرایط بسیار حساسی پس از رونمایی از معامله قرن که مبتنی بر توافق و هماهنگی با یک طرف بوده، قرار داریم. ما خواستار حمایت از حق ملت فلسطین برای تشکیل کشوری مستقل به پایتختی قدس هستیم. وزیر خارجه عراق افزود: آنچه معامله قرن خوانده میشود، به دنبال تحمیل سیاست واقعیت موجود است. حکیم سپس از همه اعضای اتحادیه عرب خواست از فلسطینیها در تعیین سرنوشتشان حمایت کنند.
نشست فوقالعاده اتحادیه عرب با انتشار بیانیهای پایان یافت. وزرای خارجه عرب در این بیانیه تأکید کردند طرح ظالمانه صلح آمریکا را نمیپذیرند. شبکه خبری «المیادین» گزارش داد در این بیانیه بر عدم همکاری با دولت آمریکا برای اجرای این طرح تأکید شده است. در این بیانیه آمده است: به اسرائیل نسبت به اجرای بندهای این طرح و نادیده گرفتن قطعنامههای بینالمللی هشدار میدهیم. پیش از آغاز نشست اتحادیه عرب، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی که این روزها به اندازه همه عمر سیاسیاش رایزنیهای دیپلماتیک داشته به دیدار احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب رفت تا وی را مجاب به همراهی با خیل معترضان به طرح ترامپ کند. جلسه عباس با ابوالغیط که تمام شد، دبیرکل اتحادیه عرب در اظهار نظری عجیب تنها به زمان طرح این موضوع انتقاد کرد و خواستار واکنش محکم و قوی از سوی کشورهای این اتحادیه شد. ابوالغیط گفت؛ احزاب راست اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی این طرح را برای انجام برنامه دیرینهشان که الحاق «غور اردن» و شهرکهای کرانه باختری به اراضی اشغالی است به کار گرفتند که امکان تشکیل کشور مستقل فلسطین در آینده را نمیدهد. محمود عباس هم پس از این دیدار گفت: نتانیاهو هیچ اعتقادی به صلح ندارد و هرگز در کارنامه خود این امر را که قدس را فروختهام، درج نخواهم کرد. ما برای پیگیری قضیه فلسطین راهی شورای امنیت خواهیم شد. هیچ بخشی از معامله قرن جایی بر سر میز مذاکرات ندارد. با همه این تفاصیل سابقه اتحادیه عرب در موارد اضطراری نشان داده نباید انتظاری بیش از یک بیانیه ضعیف و فرمالیته در پایان این نشست داشت بویژه آنکه کشورهای این اتحادیه هر یک به نوعی ترجیح میدهند از آنجایی که یک سر این ماجرا ترامپ و دولت آمریکا قرار دارد، با احتیاط بیشتری با این موضوع برخورد کنند و تنها به لفاظیهای ساده اکتفا کنند.
چرخش مواضع اماراتیها؟
اینگونه به نظر میرسد که مقامات امارات در نوع نگاه خود به معامله قرن هماهنگ نیستند و هر یک سازی جدا میزنند. در روز اعلام معامله قرن توسط ترامپ، سفیر امارات در واشنگتن در کنار سفرای بحرین و عمان در آمریکا تنها سفرای عربی بودند که در مراسم رونمایی از طرح معامله قرن حضور داشتند و بعدا برخی دولتمردان این کشورها هم به حمایت از آن پرداختند اما دیروز انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات در موضعی متفاوت یا به قولی با چرخش مواضع امارات در قبال طرح صهیونیستی ترامپ، خواهان اتخاذ موضع واقعی و استراتژیک در قبال معامله قرن شد. وی افزود: نشست اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی باید خروجیهای مهمی داشته باشد و نباید به صدور بیانیههای محکومیت اکتفا کرد. قرقاش گفت: حمایت کشورهای عربی از مسأله فلسطین و ایمان داشتن به حقانیت آن مهم است اما نباید به آن اکتفا کرد. تنها این اعتقاد باعث نمیشود معادلات قدرت و نفوذ تغییر کند.
معامله قرن؛ تولید باغ وحش ترامپ
رابرت فیسک، مدیر بخش خاورمیانه ایندیپندنت را شاید بتوان از مهمترین و تاثیرگذارترین چهرههای رسانهای غرب دانست که مطالبش مورد توجه بسیاری است. وی در یادداشتی که در این روزنامه منتشر شد به بررسی «معامله قرن» پرداخت و آن را توهینی به فلسطینیها و راه فراری برای رهبران آمریکا و رژیم صهیونیستی از محاکمه دانست. وی افزود: 2 کلاهبردار سیاسی پیر (ترامپ و نتانیاهو) این هفته در کاخ سفید ظاهر شدند و جنونآورترین کمدی- تراژدی تاریخ غرب آسیا را رقم زدند که دشوار است بتوان فهمید باید به آن خندید یا برایش گریه کرد. در این مقاله آمده است: طرح «صلح» ۸۰ صفحهای کاخ سفید به «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی گرفتار در کمپهای مختلف بدرود میگوید، به شهر باستانی قدس بهعنوان پایتخت فلسطین بدرود میگوید و با آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی خداحافظی میکند. اما به اشغال دائم کرانه باختری و الحاق کامل تمام شهرکهای صهیونیستنشینی که برخلاف قوانین بینالمللی ساخته شدهاند خوشامد میگوید. وی نوشت: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا تحت استیضاح است و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به فساد متهم شده است. این دو رهبر سرکش در واشنگتن پوزخند میزدند تا هوادارانشان آنها را تشویق کنند و واضح بود این سند دروغین برای همیشه امید به تشکیل هرگونه دولت مستقل فلسطینی را از بین میبرد. هر کسی باید این ۸۰ صفحه را بخواند. هر کسی باید این طرح را 2 بار بخواند، زیرا ممکن است با یک بار خواندن آن برخی توهینهایی را که به فلسطینیان شده از دست بدهد. این روزنامهنگار مشهور انگلیسی افزود: این سندی بیهمتا و تاریخی است که باغ وحش ترامپ (بویژه دامادش «جرد کوشنر») تولید کردهاند و باور اینکه فلسطینیها حتی خواب قبول کردن مشتی تقاضاهای سیاسی دیوانهوار و چرند را ببینند، در غرب بیسابقه است.
ارسال به دوستان
51 به 49؛ جمهوریخواهان با یک پیروزی حداقلی مانع احضار شهود شدند
مضحکه عدالت در سنای آمریکا
جمهوریخواهان سنای آمریکا بامداد شنبه در یک رایگیری نزدیک توانستند از احضار شاهدان به جلسات استیضاح جلوگیری کنند و بدین ترتیب روز چهارشنبه آخرین جلسه مباحثه بین قاضیهای مجلس نمایندگان و وکلای ترامپ برگزار خواهد شد و پس از آن سنا در رابطه با استیضاح شدن یا نشدن ترامپ رایگیری خواهدکرد.
به گزارش «وطن امروز» در دهمین روز محکمه استیضاح دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه پس از آنکه دادستانهای استیضاح و وکلای مدافع ترامپ درباره لزوم یا غیرضروری بودن حضور شاهدان و مدارک مرتبط با رسوایی اوکراینگیت به مدت 4 ساعت صحبت کردند، مجلس سنا وارد رایگیری درباره این قطعنامه شد. اگرچه 2 نفر از جمهوریخواهان به این قطعنامه رای مثبت دادند اما باز هم اکثریت ۵۱ نفر در اختیار جمهوریخواهان بود و قطعنامه با ۴۹ رای مثبت در پشت سد طرفداران ترامپ متوقف شد.
موضوع احضار شاهدان بویژه جان بولتون از زمانی داغ شد که در بخشی از کتاب در دست انتشار وی که نیویورکتایمز افشا کرد، مساله فشار به اوکراین برای انجام تحقیقات علیه «هانتر بایدن» فرزند جو بایدن رقیب انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۰ مورد تاکید قرار گرفته است. بولتون در کتاب جدیدش به شرح رویدادهای آگوست سال گذشته پرداخته است، از جمله اقدام ترامپ، در مشروط کردن ارائه کمکهای نظامی به اوکراین در قبال آغاز تحقیقات رسمی از کسبوکار رقیب سیاسیاش، جو بایدن و پسر او؛ مسألهای که پای ترامپ را به جلسات استیضاح کشید. گفته میشود کاخ سفید در نامهای به بولتون هشدار داده اطلاعات مندرج در کتاب او ظاهراً حاوی «اطلاعات محرمانه» است و لازم است قبل از انتشار مورد بازبینی قرار گرفته و بخشهایی از آن حذف شود.
وکلای مدافع ترامپ هم در رد حضور شاهدان گفتند استیضاحکنندگان میخواهند کاری را که در مجلس نمایندگان نتوانستند انجام دهند در این مجلس اجرا کنند، در حالی که محکمه محل رسیدگی است و همه این موارد را در قطعنامه فرآیند رسیدگی رد کرد. «پاتریک فیلبین» یکی از وکلای ترامپ تاکید کرد کاری که سنا باید انجام دهد، مختومه کردن این پرونده است. سنا همچنین با ۵۳ رای موافق و ۴۷ رای مخالف مصوب کرد روز چهارشنبه آخرین جلسه مباحثه بین قاضیهای مجلس نمایندگان و وکلای ترامپ در جریان دادرسی استیضاح برگزار شود و سنا نیز رأیگیری نهایی درباره استیضاح ترامپ را انجام دهد. این اقدام، مسیر را برای رأیگیری درباره استیضاح ترامپ و همچنین تبرئه شدن وی از اتهامات سوءاستفاده از قدرت و مانعتراشی در مسیر تحقیقات کنگره هموار کرد. طبق این گزارش، رأیگیری نهایی درباره استیضاح ترامپ ساعت 16 چهارشنبه به وقت محلی (30 دقیقه بامداد پنجشنبه به وقت تهران) در سنای آمریکا آغاز میشود. چهل و پنجمین رئیسجمهوری آمریکا با 2 اتهام «سوءاستفاده از قدرت» و «اخلال در کار کنگره» در مجلس نمایندگان استیضاح شد و پرونده برای تصمیمگیری برای ادامه کار یا برکناری وی به مجلس سنا ارجاع شد. برای تشکیل دادگاه سنا، «جان رابرتز» رئیس دیوان عالی آمریکا ریاست سنا را بر عهده گرفت و از 21 ژانویه (اول بهمن)، استیضاحکنندگان و وکلای مدافع ترامپ هرکدام به مدت 3 روز و جمعا ۴۸ ساعت به طرح دلایل موافق و مخالف استیضاح پرداختند. پس از آن، سناتورهای جمهوریخواه و دموکرات از روز چهارشنبه تا پنجشنبه جمعا به مدت ۱۶ ساعت سوالات خود را به صورت کتبی از طریق رئیس محکمه از 2 طرف دعوا پرسیدند. جمهوریخواهان از ابتدا برای پایان دادن به این پرونده و حرکت به سوی رایگیری نهایی عجله داشتند تا ترامپ سهشنبه هفته آینده با نمایش قهرمانی، در سخنرانی سالانه کنگره شرکت کند. این اقدام جمهوریخواهان در شرایطی است که افکار عمومی به طور قابل توجهی نسبت به ادامه کار ترامپ به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتقاد دارد و بر اساس نظرسنجی مراکز مختلف، ترامپ شایسته برکناری است. نظرسنجی انجامشده توسط موسسه «امرسون» در بازه زمانی ۲۱ تا ۲۳ ژانویه (۱ تا ۳ بهمن) نشان میدهد ۵۱ درصد مردم آمریکا با عزل ترامپ در پی استیضاح موافق و ۴۹ درصد مخالفند. نظرسنجی «فاکس نیوز» رسانه حامی ترامپ هم در بازه زمانی ۱۹ تا ۲۲ ژانویه (۲۹ دی تا ۲ بهمن) نشان میدهد ۵۰ درصد مردم آمریکا خواهان برکناری ترامپ و ۴۶ درصد مخالف آن هستند.
مطابق آنچه از قبل پیشبینی میشد دادگاه استیضاح منجر به برکناری ترامپ نخواهد شد و اکثریت جمهوریخواهان مانعی جدی در برابر این امر بودند اما واقعیت امر این است که برگزاری دادگاه استیضاح در سال منتهی به انتخابات ریاستجمهوری 2020 در کنار تداوم اشتباهات راهبردی ترامپ در سیاست خارجی، آینده ریاستجمهوری او را به خطر انداخته است.
ارسال به دوستان
برگزیت آغاز واگرایی در اروپاست و از این پس باید شاهد قدرت گرفتن احزاب راستگرا در اروپا باشیم
آینده پرابهام برگزیت برای اروپا
انگلستان بعد از ۱۳۱۶ روز ناآرامی سیاسی در رابطه با اجرای برگزیت و تغییر 3 دولت، بامداد شنبه به عضویت 47 ساله خود در اتحادیه اروپایی پایان داد و یکی از مهمترین رویدادهای قرن 21 را رقم زد؛ رویدادی که بهزعم تحلیلگران آینده اقتصادی این کشور را در هالهای از ابهام قرار داده است.
انگلستان به عنوان اولین کشور از اتحادیه اروپایی جدا شد و اکنون پارلمان و دولت این کشور طی یک پروسه 11 ماهه مسؤولیت خروج کامل از اتحادیه و مشخص شدن روابط این کشور با دیگر کشورهای اروپایی را برعهده خواهند داشت. در این مدت انگلستان مانند گذشته حق عضویت خود در اتحادیه را پرداخت خواهد کرد اما هیچ حقی در تصمیمات سال جاری در اتحادیه اروپایی نخواهد داشت. در این دوره که تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ (۱۰ دیماه 99) ادامه مییابد، انگلیس همچنان عضو بازار مشترک اتحادیه اروپایی باقی خواهد ماند و قرار است در این فاصله معاهدههای تجاری جدید با اتحادیه اروپایی امضا کند. از سوی دیگر این قانون هرگونه طول دادن دوره گذار فراتر از پایان سال ۲۰۲۰ را ممنوع میکند. این قانون همچنین مرز گمرکی شکل گرفته بین جزیره اصلی و ایرلند شمالی و میزان گمرک و سایر جزئیات را تعیین کرده و همچنان آرای دادگاه عالی اتحادیه اروپایی در برخی دعاوی از جمله اختلاف بر سر اجرای توافق برگزیت را مافوق رای دادگاههای داخلی قلمداد میکند. یک سال آینده برای مردم عادی تفاوت چندانی نخواهد داشت و مسائل مربوط به زندگی روزمره در ارتباط با اتحادیه اروپایی از جمله مسافرت، اعتبار گذرنامه، مالیات و عوارض گمرکی و... مانند گذشته خواهد بود اما در پایان سال، نوع رابطه جدید انگلیس و اتحادیه اروپایی تعریف خواهد شد. به عنوان نمونه، هنوز به طور قطع وضعیت شهروندان اروپایی ساکن در انگلیس معلوم نیست. دولت باید در این یک سال دوره گذار، روند جدیدی برای مهاجرت و اخذ روادید برای شهروندان اروپایی و غیراروپایی تنظیم کند که معلوم نیست چه تاثیری روی تصمیمهای بعدی اتحادیه اروپایی خواهد گذاشت. هنوز پرسشهای بیجواب بسیاری باقی است. موضوعاتی مثل وضعیت مرزهای ایرلند و استقلال اسکاتلند از جمله مباحث مهمی است که در این زمینه تمامیت ارضی انگلیس را بعد از برگزیت تهدید میکند.
در حال حاضر، مطالبات مردمی در کشورهایی مثل ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی مبنی بر جدایی از بریتانیا شدت گرفته و این به معنای یک چالش جدی است؛ از آنجا که ایرلند جنوبی به عنوان کشوری مستقل عضو اتحادیه اروپایی است و ایرلند شمالی زیرمجموعه بریتانیا قلمداد میشود، این 2 کشور طی سالهای حضور بریتانیا در اتحادیه اروپایی مرزهای خود را برداشته و علاوه بر مراودات اقتصادی، وابستگی فرهنگی تنگاتنگی برقرار کردهاند و حالا تحقق برگزیت به عنوان یک معضل جدی و تنشآفرین، حتی احتمال درگیری در مرز 2 ایرلند را نیز متصور میکند. این موضوع در رابطه با اسکاتلند هم جدی است و بدنه اجتماعی آن به دنبال برگزاری همهپرسی هستند. اسکاتلندیها که در همهپرسی برگزیت با 62 درصد آرا به خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی «نه» گفته بودند، اکنون شاهد رسمی شدن این رویداد هستند. دولت اسکاتلند رسما خواستار برگزاری همهپرسی دیگری درباره خروج استقلال از بریتانیا شده است. علاوه بر این، در اسکاتلند نگرانی از تبعات اقتصادی برگزیت بویژه در بخش صنعت گردشگری رو به افزایش است.
در حوزه بازارهای مالی نیز بورسهای جهان بویژه بورسهای اروپایی واکنش منفی به اجرای برگزیت نشان دادند و روز گذشته اکثر شاخصها با افت همراه بود. هرچند مقامات اروپایی با بیان این عبارات که انگلستان شریک مهمی برای اتحادیه باقی خواهد ماند درصدد مدیریت افکار عمومی و کنترل شرایط برآمدند اما واکنش رئیسجمهور فرانسه به برگزیت و نیاز اتحادیه اروپایی به اصلاحات ساختاری نشان میدهد که تحولات مهمی در پس برگزیت رخ خواهد داد. در مقابل اروپاییها، واشنگتن حمایت قاطعی از برگزیت داشته است. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا روز شنبه در توئیتی با ابراز خوشحالی از توافق انگلیس و اتحادیه اروپایی درباره برگزیت، گفت: ما به روابط قوی، اثربخش و موفق خود با انگلستان با ورود آنها به فصل بعدی ادامه خواهیم داد. فارغ از خطرات ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی بر اقتصاد و مراودات تجاری میان 2 طرف که برای یک دوره کوتاهمدت قابل پیشبینی است، این تحول نمونهای امیدوارکننده از استقلالطلبی برای جنبشهای ملیگرا در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپایی است که در چند سال اخیر برای تحقق چنین رویایی خیز برداشتهاند. کارشناسان مسائل اروپا معتقدند که برگزیت آغاز واگرایی در اروپاست و از این پس احتمال به قدرت رسیدن راستگرایان افراطی در آلمان و راستگرایانی مثل لوپن در فرانسه دور از ذهن نیست و در این بین فرصتها و چالشهایی نیز برای نظام بینالملل پدید خواهد آمد؛ فرصتهایی مثل امکان مراودات تجاری با کشورهای اروپایی به صورت جداگانه و بهرهمندی از فضای رقابتی بین آنها و چالشهایی مثل حذف یک قدرت واحد در برابر تمامیتخواهی و یکجانبهگرایی در نظام بینالملل که با روی کارآمدن دونالد ترامپ در آمریکا عینیت یافته است.
ارسال به دوستان
نخستوزیر جدید عراق معرفی شد
بعد از ماهها بلاتکلیفی سیاسی، دیشب بالاخره «محمد توفیق علاوی» به عنوان نخستوزیر دولت انتقالی عراق از سوی «برهم صالح» رئیسجمهوری این کشور معرفی شد. وی از میان حدود 30 نفری که در ماههای گذشته به عنوان کاندیدای نخستوزیری از سوی جناحها و احزاب و فراکسیون اکثریت پارلمان عراق معرفی شده بودند، انتخاب شد. در ماههای گذشته روند تحولات عراق به سمتی پیش رفت که عادل عبدالمهدی تنها 10 ماه پس از آغاز نخستوزیری مجبور به استعفا شد. نخستوزیر جدید عراق با عنوان نخستوزیر دولت انتقالی، وظیفه دارد ریاست قوه مجریه عراق را تا زمان انتخابات زودهنگام برعهده داشته باشد. اینگونه به نظر میرسد که همه جناحهای عراقی و حتی نمایندگان تظاهراتکنندگان روی او به توافق رسیده باشند. وی در عرصه سیاسی عراق به عنوان شخصی پراگماتیست و به نرمخویی مشهور است. علاوی مدت کوتاهی در حزب الدعوه عضویت داشت اما فعالیت چندانی نداشت. با تشکیل کابینه نوری المالکی وی به سمت وزارت ارتباطات منصوب شد اما پس از 2 سال، به خاطر آنچه خودش بیتفاوتی دولت به یک پروژه پر از فساد دانسته بود، استعفا کرد. همین استعفا امروز سندی شده بر مخالفت وی با فساد و امید جبهههای سیاسی برای پذیرش او از سوی معترضان خیابانی. وی در سالهای 2014 و 2018 هم کاندیدای انتخابات شد ولی رای نیاورد. در جریان ناآرامیهای فعلی عراق هم او بیشتر طرف تظاهراتکنندگان را گرفت و از آنها تمجید کرد.
ارسال به دوستان
سفر اعلام نشده فرمانده سنتکام به افغانستان
کنت مککنزی، فرمانده سنتکام دیروز در سفری از پیش اعلام نشده به افغانستان رفت. درباره اهداف سفر اعلام نشده ژنرال مککنزی به افغانستان چیزی منتشر نشده است اما منابع رسانهای افغانستان آن را به ماجرای سقوط هواپیمای اطلاعاتی آمریکا در هفته گذشته مرتبط میدانند. به گزارش «وطن امروز»، سفر ناگهانی این فرمانده ارشد آمریکایی به افغانستان چند روز پس از سقوط هواپیمای ارتش آمریکا انجام میشود که میتواند نشان از اهمیت سرنشینان کشته شده این هواپیما باشد.
دوشنبه هفته پیش اعلام شد هواپیمای متعلق به شرکت گلف استریم در ولایت غزنی در جنوب افغانستان سقوط کرده است. با توجه به استفاده این مدل از هواپیما در ترانسفر مقامات ارشد سرویس اطلاعاتی آمریکا گمانهزنیهای فراوانی درباره هویت افراد کشته شده بر اثر سقوط این هواپیما انجام شد. هواپیمای ساقط شده از مدل bombardier e11a بود که توسط نیروی هوایی ارتش آمریکا استفاده میشود. بلافاصله بعد از این سقوط، طالبان با بیانیهای مسؤولیت ساقط کردن آن را بر عهده گرفت اما پنتاگون اعلام کرد این هواپیما به دلیل نقص فنی سقوط کرده و طالبان نقشی در این ماجرا نداشته است.
نکته دیگر اینکه برخی منابع امنیتی روسیه در سوریه، فرد کشته شده در این سقوط را مایکل دی آندریا، رئیس میز ایران در سازمان سیا عنوان کردند که برخی منابع آمریکایی- البته هیچ مقام رسمی آمریکا حاضر به تایید یا تکذیب این خبر نشده است- آن را تکذیب کردند.
در این شرایط سفر فرمانده سنتکام به افغانستان با توجه به گمانهزنیهای فراوانی درباره اهمیت جایگاه افراد کشته شده و رده اطلاعاتیشان در سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، از اهمیت بیشتری برخوردار میشود.
ارسال به دوستان
دور دنیا
افزایش رفتارهای نژادپرستانه علیه چینیها در فرانسه
با شناسایی 6 نفر مبتلا به ویروس «کرونا» در فرانسه موجی از اقدامات و رفتارهای نژادپرستانه علیه اتباع چینی در این کشور به راه افتاده است. در این میان اتباع چینی مقیم فرانسه با استفاده از هشتگ من ویروس نیستم
JeNeSuisPasUnVirus# در شبکههای اجتماعی به تعرضات و رفتارهای نژادپرستانهای که با آنها در فرانسه میشود اعتراض کردند. «روی وانگ» مؤسس انجمن «جوانان چینی در فرانسه» در این باره میگوید تعداد پیامهای نژادپرستانهای که آنها را در شبکههای اجتماعی هدف قرار میدهد، بسیار افزایش یافته است.
پیشروی ارتش سوریه در شمال غرب
منابع خبری از آزادسازی قریبالوقوع شهر راهبردی «سراقب» در شمال غرب سوریه خبر دادند. دیدهبان حقوق بشر سوریه وابسته به گروههای مخالف اعلام کرد پس از یک هفته درگیری میان ارتش سوریه و گروههای تروریستی و کشته شدن بیش از ۴۰۰ تن از طرفین، اکنون نیروهای دولت این کشور در آستانه آزادسازی شهر راهبردی سراقب در شمال غرب سوریه قرار دارند. طبق گزارش این مرکز، ارتش سوریه حملاتی را در 2 محور سراقب در حومه جنوبی ادلب و الراشدین در حومه غربی حلب علیه گروههای تروریستی و در راس آنها گروه موسوم به «هیأت تحریرالشام» (جبهه النصره سابق) انجام میدهد.
آمریکا 6 کشور دیگر را به قانون محدودیت مهاجرتی افزود
در ادامه سیاستهای ضدمهاجرتی و بیگانههراسی دولت آمریکا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور نام کشورهای نیجریه، میانمار، اریتره، قرقیزستان، سودان و تانزانیا به لیست قانون منع مهاجرتی افزوده شد. به نوشته پایگاه خبری «هیل» مسؤولان وزارت امنیت داخلی و وزارت خارجه آمریکا میگویند محدودیتهایی برای صدور برخی روادید مهاجرتی خاص برای این 6 کشور در نظر گرفته میشود اما ممنوعیت کامل مسافرتی اعمال نمیشود. این مقامات، نگرانیهای حوزه امنیت ملی را دلیل قرار دادن این کشورها در لیست محدودیتهای مهاجرتی عنوان کرده و گفتند این دولتها شرایط امنیت گذرنامهای و اشتراکگذاری اطلاعات را ندارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|