|
خبرهای تأیید نشده از سفر رئیس سازمان اطلاعات مصر به دمشق
رسانههای سوری به نقل از منابع آگاه از سفر عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات عمومی مصر به سوریه در هفته گذشته خبر دادند. پایگاه خبری العربی الجدید بتازگی از تلاش مصر برای تشکیل ائتلاف امنیتی- اطلاعاتی میان کشورهای عربی برای مقابله با نفوذ ترکیه در سوریه خبر داد و گفت طی یک نشست محرمانه اطلاعاتی عربی در قاهره بر ضرورت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تاکید شد.
ارسال به دوستان
به دستور محمد بنسلمان احمد بن عبدالعزیز و محمد بن نایف به اتهام خیانت بازداشت شدند
جنون گاوی
ولیعهد سعودی با سوءاستفاده از فضای وحشت جهانی نسبت به ویروس کرونا آخرین گامها برای تصاحب رسمی تاج و تخت را برمیدارد
موج جدید بازداشت شاهزادگان و مقامات سیاسی خاندان سعود توسط نیروهای گارد دفتر پادشاهی عربستان سعودی که از جمعه آغاز شده و تاکنون منجر به بازداشت دهها نفر از اعضای ارشد خاندان سلطنتی شده است، نشان میدهد محمد بنسلمان، با سوءاستفاده از شرایط حاکم به دنبال حذف آخرین مخالفانش در داخل خاندان آلسعود و آغاز دوره سلطنت خود است.
این آخرین تقلای فرزند ارشد سلمان بنعبدالعزیز و ولیعهد مجنون قدرت است تا پا جای پای پدرش بگذارد و رسما به تاج و تخت رژیم سعودی تکیه بزند؛ یک پادشاهی مطلقه قرون وسطایی که دونالد ترامپ با اشراف به ماهیت دستنشانده آن احتمالا جامعترین تعریف را از آن داشته است. جنون بنسلمان برای تبدیل شدن به گاو شیرده بزرگ واشنگتن، آلسعود را به دردی بدتر از کرونا مبتلا کرده است.
به گزارش «وطن امروز»، انتشار اخباری مبنی بر وخامت حال ملک سلمان از سوی رسانهها در هفتههای اخیر در کنار تحولات چند روز گذشته در عربستان سعودی که با دستگیری چند نفر از شاهزادهها و مقامات سیاسی خاندان سعود از جمله «احمد بنعبدالعزیز» برادر پادشاه کنونی، «محمد بننایف» ولیعهد سابق سعودی و «نواف بننایف» برادر محمد بننایف همراه شد، احتمالات درباره اینکه عربستان سعودی در هفتههای آینده آبستن تحولات مهمی است را دوچندان کرده است. هر چند روز گذشته فیلمی از حضور ملک سلمان در جلسه ادای سوگند سفرای جدید عربستان در اروگوئه و اوکراین منتشر شد اما شواهد امر حاکی از آن است که ولیعهد جوان در این مقطع به دنبال حذف آخرین موانع اجرای سلطنت بعد از ملک سلمان است.
در همین رابطه روزنامه القدس العربی نوشت: این دستگیریها همزمان با نگرانیها درباره وضعیت سلامت سلمان بنعبدالعزیز است که از آلزایمر پیشرفته رنج میبرد و قادر به کنترل امور سیاسی و امنیتی که همگی در دست محمد بنسلمان قرار گرفته، نیست؛ کسی که در کنار زدن هرکسی که شکی به وی داشته باشد تردید نمیکند. روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیز گزارش داد نیروهای امنیتی دهها تن از مسؤولان وزارت کشور و افسران ارشد را بازداشت کردهاند. این بازداشتها صبح جمعه انجام شد و طی آن محافظان کاخ پادشاهی که صورتبند و لباسهای سیاه بر تن داشتند، به محل اقامت این شاهزادگان رفته و پس از بازداشت آنها اقدام به گشتن محل اقامتشان کردند. در همین راستا، خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشت شاهزاده احمد بن عبدالعزیز و محمد بننایف زمانی که هر دو در سفری زمینی با یکدیگر بودند، بازداشت شدند.
«فؤاد ابراهیم» معارض سعودی ساکن انگلیس گفته است احتمال میدهد افرادی نظیر «جرد کوشنر» داماد رئیسجمهور آمریکا و «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور در جریان این اقدامات به بنسلمان مشاوره دادند.
* هدف بنسلمان از بازداشتها چیست؟
روزنامه رأیالیوم در این باره نوشت: اقدام محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای بازداشت احمد بن عبدالعزیز، عموی خود و محمد بننایف، پسرعمو، ولیعهد و وزیر کشور اسبق و نیز متهم کردن آن دو به «خیانت بزرگ» میتواند 2 دلیل اصلی داشته باشد؛ دلیل نخست این است که خاندان حاکم عربستان پس از اینکه صبرشان لبریز شده، علیه ولیعهد و سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه این کشور شورش کرده و 2 شاهزاده بازداشتی در رأس این شورش قرار داشتهاند و از طرفی هم خاندان حاکم توافق کردند به منظور سازماندهی مجدد کاخ سلطنتی، بازگشت به ساختار قبلی دولت یعنی رویکرد محافظهکارانه که با نشستن سلمان بن عبدالعزیز بر مسند قدرت از بین رفته بود و نیز برای پایان دادن به جنگ یمن در سریعترین زمان ممکن، در پیش گرفتن سیاست عربی و بینالمللی متوازن از جمله آشتی با کشورهای همسایه و کاهش میزان دشمنی با ایران و ترکیه، احمد بن عبدالعزیز را به عنوان پادشاه و بن نایف را به عنوان ولیعهد انتخاب کنند. دلیل دوم نیز این است که بنسلمان به دنبال این بود تا با پیشدستی کردن در حذف مخالفان خود، از شر قدرتمندترین دشمنانش بویژه شاهزاده احمد، عضو هیأت بیعت که ابدا با او به عنوان ولیعهد بیعت نکرد، خلاص شود و بعد هم به بهانه بیماری پدرش و عدم توانایی او در انجام وظایفش، به عنوان پادشاه بیچون و چرای عربستان تاجگذاری کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم به نقل از برخی منابع نزدیک به دیوان سلطنتی سعودی هدف محمد بنسلمان از بازداشتهای اخیر را ارسال پیامی مهم به دیگر شاهزادگان آلسعود برشمرد. بر این اساس این پیام به شاهزادگانی ارسال شده که احساس میکنند در حق آنها ظلم شده و از حقوقشان محروم شدهاند و بازداشت شاهزاده احمد، کوچکترین برادر ملک سلمان به معنای این است که از این بعد هیچ مخالفی مصونیت ندارد. در شرایطی که جامعه جهانی و بالاخص مردم عربستان درگیر مقابله با ویروس کووید- 19 و بیماری کرونا هستند و شدت این امر تا جایی پیش رفته که عمره مفرده نیز لغو شده، سوءاستفاده بنسلمان از بیتوجهی افکار عمومی و رسانهها نسبت به این بازداشتها هم مسأله قابل توجهی است که باید در تحلیلها مدنظر قرار داد. علاوه بر این تاکید بن سلمان بر کلید واژه خیانت و کودتا نیز در همین راستا قابل ارزیابیاست چرا که از این طریق می تواند اقدامات مستبدانه خود در سرکوب منتقدان را توجیه کند.
* دلایل مخالفت با بنسلمان در خاندان سعود
به جرات میتوان گفت بدعتگذاری ملک سلمان در ساختار قدرت و سلطنت در عربستان سعودی یکی از مهمترین دلایل مخالفت شخصیتهای تاثیرگذار و شاهزادگان سعودی با بنسلمان است. پس از مرگ ملک عبدالله و جانشینی سلمان بنعبدالعزیز، شاهزاده مقرن سیوپنجمین و کوچکترین فرزند ملک عبدالعزیز بر اساس ساختار سلطنت به عنوان ولیعهد منصوب شد اما 4 ماه بعد در آوریل ۲۰۱۵ ملک سلمان طی فرمانی محمد بننایف آلسعود، برادرزاده مقرن را به عنوان ولیعهد منصوب کرد. 2 سال بعد (۲۰۱۷) پادشاه عربستان، فرزندش محمد بنسلمان را با حفظ سمت وزارت دفاع، به عنوان ولیعهد جدید این کشور معرفی کرد؛ انتصابی که برای نخستینبار از سوی یکی از اعضای شورای بیعت با مخالفت مواجه شد و منتقدان از آن به عنوان کودتای پادشاه یاد میکنند. در کنار این اقدام خلاف قانون، ترکتازیهای محمدبن سلمان در عرصه سیاست و عدم توجه به منافع جمعی یکی دیگر از دلایلی است که جامعه داخلی و شاهزادگان سعودی را نسبت به مخالفت با وی جدیتر کرده است. نمونه بارز این رفتار نیز دستور اجرای عملیات «توفان قاطع» (آغاز جنگ علیه یمن در سال 2015) در مقام وزارت دفاع بدون هماهنگی با نیروهای امنیتی و اطلاع دادن به وزیر گارد ملی سعودی، متعب بنعبدالله بنعبدالعزیز آلسعود بود.
* سابقه بازداشتها در عربستان
شاید کمتر دورهای مانند دوره ملک سلمان و پسرش محمد، برای شاهزادههای سعودی، غیرقابل تحمل بوده باشد. محمد بنسلمان، ولیعهدی که عملا خود را پادشاه میداند، بشدت شاهزادهها را زیر نظر دارد و تحرکات آنها را رصد میکند.
نوامبر 2017 بود که شماری از شاهزادههای بلندپایه به دستور بنسلمان به اتهام فساد بازداشت و سپس همه این شاهزادهها پس از پرداخت چندین میلیارد دلار از دارایی خود آزاد شدند. پس از این بازداشتها دوره بازداشت علما و نویسندگان و فعالان عربستانی نیز شدت پیدا کرد که قتل فجیع «جمال خاشقجی» روزنامهنگار مشهور سعودی نیز در پی این سیاستها رقم خورد. در واقع محمد بنسلمان این بازداشتها را با هدف گسترش نفوذ خود در ساختار قدرت و همچنین سرکوب هر صدای مخالفی که موقعیت و سیاستهای وی را نقد میکند و به چالش میکشد، انجام میدهد. تا این لحظه دولت عربستان این عملیات بازداشت را تأیید یا تکذیب نکرده اما با توجه به تجارب گذشته میتوان گفت این سکوت بیانگر موافقت و اذعان به وقوع این بازداشتها است. عربستان پیش از این موج بازداشتها به دلیل خسارتهایی که در جنگ یمن دیده و شلیک موشکهای انصارالله به ریاض و تأسیسات نفتی آرامکو در بقیق، خریص و همچنین اخیرا در بندر ینبع در دریای سرخ با حالتی از «ابهام» و «سردرگمی» روبهرو بوده و مطمئنا این حالت پس از بازداشت این دو شاهزاده شاخص در خاندان سلطنتی وخیمتر میشود.
***
[خط و نشان بنسلمان برای همسایگان عربی]
یکی دیگر از دلایل موج بازداشتهای جدید توسط ولیعهد جاهطلب سعودی میتواند در رابطه با نامشخص بودن آینده همکاریهای عربستان پساسلمانی با متحدان سنتیاش یعنی شیخنشینهای خلیجفارس باشد. نشانههای این عدم اطمینان را میتوان در بازداشتهای اخیر ولیعهد پیشین خاندان سعودی و تنها برادر پادشاه که در مدار قدرت باقی مانده بود، آن هم در سردترین روزهای روابط ریاض با ابوظبی و همزمان با نخستین سفر هیثم بن طارق آلسعود، پادشاه جدید عمان به ریاض دید. جز اختلاف منافعی که امارات با عربستان بر سر یمن و خلیجفارس پیدا کرده است، در ماههای اخیر محمد بنزاید، ولیعهد همهکاره ابوظبی و امارات تدریجا تلاش کرده تا حدودی از سیاستهای خصمانه سعودی در منطقه فاصله گرفته و نقش مستقل خود را در چارچوب دیپلماسی عربی و خاورمیانهای باز یابد. البته بخشی از سیاست فاصلهگیری ابوظبی از ریاض به افشای موقعیت بیثبات 7 شیخنشین تشکیلدهنده امارات عربی متحده در جنوب تنگه هرمز در جریان مواجهه محور ایران، چین و روسیه با آمریکا در خلیجفارس بازمیگردد. همچنین علاوه بر ساز جدایی قطر از شورای همکاری خلیجفارس، در سالهای اخیر عمان و کویت نیز نشان دادهاند قصد دارند ابتکار عمل تنظیم روابط خود با ایران، عراق، سوریه، قطر و ترکیه را به دست بگیرند و زیر بار هر سیاست خصمانهای که درباره این کشورها از طرف بنسلمان تحمیل شود نخواهند رفت. در حقیقت بنسلمان منتظر سفر پادشاه جدید عمان و دیدار با او بود تا نشان دهد فاصله گرفتن شیخنشینها او را منزوی نکرده است و بعد طرح خود را برای یکپارچهسازی کامل حاکمیت سعودی تحت لوای نام خود به عنوان پادشاه آینده پس از پدرش سلمان به اجرا در آورد. اماراتیها به وضوح نسبت به این بهرهبرداری بنسلمان از سفر پادشاه عمان واکنش نشان دادهاند. «حمد المزروعی» فعال رسانهای و عنصر وابسته به دستگاه امنیتی امارات و بنزاید، ولیعهد همهکاره این شیخنشین در توئیتی مرموز که مشخصا واکنشی به تحولات اخیر در مرکز قدرت آلسعود بود کنایه زد: «کیش و مات!» این توئیت خشم سعودیها بویژه اطرافیان دربار را برانگیخت، چرا که آنها معتقد بودند منظور از کنایه المزروعی نه شاهزادههای دستگیر شده (برادر و برادرزاده سلمان)، بلکه خود شخص پادشاه بوده است. این توئیت ساعاتی پس از خبر روزنامههای آمریکایی درباره بگیر و ببندهای جدید بنسلمان منتشر شد و به این معنا بود که منابع اطلاعاتی اماراتی در حال افشای پشتپرده گرد و خاک جدید ولیعهد سعودی هستند. قصد و منظور المزروعی از کیش و مات چه مرگ ملک سلمان باشد یا کنارهگیری یا برکناری محتومش برای تاجگذاری پسرش بنسلمان، برملاکننده آینده خطرناک خاندان حاکم بر عربستان است که بر سر قدرت کاملا دو شقه شده است. همچنین نشانه نگاه تحقیرآمیزی است که دیگر شیخنشینها و پادشاهیهای عربی درباره به قدرت رسیدن شخصیتی خام و بیتجربه مثل بنسلمان دارند.
ارسال به دوستان
نهادهای غیردولتی در ایالات متحده از احتمال مرگ نیممیلیون نفر از مبتلایان به کرونا در این کشور میگویند
لرز و ترس در آمریکا
گروه بینالملل: آمار تلفات کرونا در آمریکا در چند روز گذشته باز هم بیشتر شد و بر اساس ادعای دولت آمریکا تا ظهر دیروز یکشنبه به عدد ۴۴۷ مبتلا و ۱۹ فوت شده رسید. همچنین در برخی ایالتهای آمریکا حالت فوقالعاده اعلام شده که ایالت نیویورک یکی از مهمترین آنهاست. در پی رشد چشمگیر آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالت نیویورک آمریکا، اندرو کوئومو، فرماندار این ایالت روز شنبه حالت فوقالعاده اعلام کرد. دولت ترامپ در چند هفته گذشته تلاش زیادی برای لاپوشانی آمار واقعی تلفات کرونا در آمریکا کرده بود ولی حالا آمار و ارقام مجموعههای علمی این کشور، برآوردهای وحشتناکی از اوضاع ارائه میکند. در همین ارتباط، انجمن بیمارستانهای آمریکا درباره گستردگی شیوع کرونا و تعداد تلفات این ویروس تخمین زده است که در سراسر آمریکا 96 میلیون نفر به این ویروس مبتلا شوند. بر اساس برآورد انجمن بیمارستانهای آمریکا، از این تعداد 6/4 میلیون نفر بستری خواهند شد که در حدود 9/1 میلیون نفر در آیسییو تحت مراقبتهای ویژه قرار خواهند گرفت. این انجمن تعداد کسانی را که در آمریکا احتمالا بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست خواهند داد، 480 هزار نفر برآورد کرده که بر وحشت عمومی آمریکاییها از اوضاع در کنار سادهانگاری موضوع توسط کاخ سفید افزوده است.
* معاون ترامپ: کیت کافی نداریم
ترامپ چندی پیش ادعا کرده بود کشورش مصونیت کافی در قبال کرونا دارد و حتی حاضر است به دیگر کشورها کمک کند. اتفاق عجیب این روزها این بود که مایک پنس، معاون وی که رئیس ستاد مقابله با کرونای آمریکا هم هست روز پنجشنبه هفته پیش اعتراف کرد کیت آزمایش کافی برای تأمین تقاضای موجود در دسترس نیست. این در حالی است که او قبلا مدعی شده بود همه آمریکاییها میتوانند تست این بیماری مرگبار را بدهند. پنس در گفتوگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت: ما در حال حاضر کیت آزمایش کافی برای حجم تقاضای فزایندهای که پیشبینی میکنیم نداریم. پنس همچنین به آمریکاییها گفت که لازم نیست ماسک بخرند، مگر اینکه واقعا بیمار باشند. کمبود ماسک یکی از بحرانهای این روزهای آمریکاست، بهگونهای که چند روز پیش باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین این کشور هم گفته بود ماسک نخرید تا برای کادر درمانی آمریکا بماند.
* ترامپ: هرکس دلش میخواهد آزمایش دهد
هنوز چند ساعتی از سخنان معاون ترامپ درباره کمبود کیتهای تشخیص کرونا در این کشور نگذشته بود که دونالد ترامپ با حضور در مرکز کنترل بیماریهای این کشور در آتلانتا، مدعی شد: تست بیماری کرونا برای هرکس که بخواهد امکانپذیر است. ترامپ که حالا میکوشد همه مشکلات را سیاسیکاری دموکراتها و منتقدانش بویژه در رسانهها جلوه دهد، در ادامه بازدید از این مرکز علمی به حمله علیه دموکراتها و رسانههایی نظیر سیانان پرداخت و آنها را به دروغپراکنی درباره آمار مبتلایان به کرونا متهم کرد. ترامپ در ادامه خود را دارای نبوغ در پزشکی(!) دانست و گفت: من عاشق این چیزها هستم. من واقعا علوم را میفهمم. دیگران از اینکه مسائل علمی و پزشکی را میفهمم تعجب میکنند. هرکدام از این دکترها به من میگویند چطور اینهمه در اینباره وارد هستی؟ شاید من توانایی ذاتی دارم. شاید باید بهجای رئیسجمهور شدن اینکاره میشدم.
* هراس نمایندگان مجلس آمریکا از کرونا
اینگونه به نظر میرسد که نمایندگان و قانونگذاران آمریکایی بیش از سایر اقشار این کشور از وخامت اوضاع کرونا در این کشور نگرانند به گونهای که فاکسنیوز گزارش داد به دلیل شرایط ایجاد شده ناشی از شیوع ویروس کرونا کمیته اداری مجلس نمایندگان در حال تدارک اقداماتی است تا به اعضا و کارمندان مجلس اجازه دهد از دور کار خود را انجام دهند. این اقدام مجلس نمایندگان پس از آن انجام میشود که لابی صهیونیستی آیپک جمعه اعلام کرد آزمایش کرونای 2 نفر که اخیرا در نشست این گروه در آمریکا شرکت کرده بودند مثبت تشخیص داده شده است. چندین قانونگذار و مقام دولتی عالیرتبه از جمله مایک پنس معاون رئیسجمهور و میچ مککانل رئیس حزب جمهوریخواه در این نشست شرکت کرده بودند.
* فایننشالتایمز: آمریکا در برابر کرونا بسیار آسیبپذیر است
روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی نوشت آمریکا بنا به دلایل متعدد از جمله تعداد بالای افراد بیمه نشده و لاپوشانی اولیه بنا به دلایل سیاسی، در برابر شیوع سریع ویروس کرونا بسیار آسیبپذیر است.
در پایگاه اینترنتی روزنامه فایننشالتایمز آمده است: تعداد بالای افراد بیمهنشده در آمریکا به این معناست که ویروس کرونا ممکن است با سرعت بیشتری در آمریکا نسبت به سایر کشورها شیوع پیدا کند. به نوشته این روزنامه، مقامات حوزه سلامت عمومی و دانشگاهیان آمریکا نگران این هستند که تعداد بالای افراد بیمهنشده، عدم مرخصیهای استعلاجی با حقوق و وجود یک طبقه سیاسی که این تهدید را کوچکنمایی کرده میتواند به این معنا باشد که سرعت انتشار ویروس کرونا در آمریکا ممکن است بیش از هر کشور دیگری باشد.
در حالی که ادعا میشود داروسازان آمریکایی در وضعیت خوبی برای یافتن راه درمان و واکسن این بیماری قرار دارند، برخی معتقدند آمریکا همچنان یکی از کشورهایی است که بیشترین تأثیر را از این بیماری همهگیر خواهد گرفت.
بر اساس اعلام «بنیاد خانواده کایسر» که از سازمانهای تحقیقاتی در حوزه مراقبتهای سلامت در آمریکاست، شیوع ویروس کرونا ممکن است به خاطر تمایل نداشتن بیماران برای مراجعه به مراکز درمانی به خاطر هزینه نظام مراقبتهای حوزه سلامت در آمریکا، تشدید شود. بیش از 800 کارشناس نیز طی نامهای از سیاستگذاران آمریکایی درخواست کردند به کسانی که تحت پوشش بیمه قرار ندارند کمک کنند اما تاکنون هیچ طرحی از طرف دولت فدرال برای کمک اعلام نشده است. سوآمی ساها، مدیر ارشد برنامه مدافع فعالان در «ائتلاف پریمیر» که متشکل از 4 هزار بیمارستان است نیز اعلام کرد پزشکان درمان بیماران بیمه شده را در اولویت قرار میدهند.
ارسال به دوستان
احتمال افزایش مبتلایان کرونا در فلسطین اشغالی به دهها هزار نفر
اسرائیل در محاصره کرونا
نخستین واکنش رسانهای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به شیوع کرونا در سرزمینهای اشغالی چیزی جز اظهار عجز و ناتوانی این رژیم نبود. رژیم صهیونیستی یکی از نخستین طرفهای بینالمللی بود که مدعی کشف واکسن کرونا در همان نخستین روزهای واگیر گسترده آن در چین شد اما به سرعت مشخص شد این تنها یک دروغ تبلیغاتی از سوی تلآویو بوده و در عمل آنها هیچ برنامهای برای در امان ماندن از این بیماری مهلک جز بستن کامل مرزها ندارند.
ویروس کرونا با وجود همه تمهیداتی که رژیم صهیونیستی بویژه در قرنطینه کامل برخی پادگانهای مرزیاش انجام داد، در حال تبدیل شدن به یک موج وحشت عمومی میان اسرائیلیهاست. بنا بر اعلام وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، تعداد مبتلایان به کرونا در سرزمینهای اشغالی به 25 نفر افزایش یافته است. به گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، وزارت بهداشت این رژیم دیروز طی بیانیهای اعلام کرد 4 مورد جدید آلودگی به ویروس در افرادی که از اسپانیا و ایتالیا به این کشور بازگشتهاند، مشاهده شد و بدین ترتیب شمار مبتلایان به این ویروس به 25 نفر افزایش یافت. آنطور که رسانههای عبری گفتهاند بویژه بهخاطر تعداد مسافرتهای زیادی که بین فلسطین اشغالی با چین و ترکیه و همچنین مناطق کانونی مدیترانه بویژه جنوب اروپا در ماه اخیر وجود داشته است، احتمال شیوع بالای آن در فلسطین اشغالی وجود دارد. هفته گذشته 15 اسرائیلی که برخی از ایتالیا و ژاپن بازگشته بودند، دارای علائم ابتلا به کرونا تشخیص داده شدند.
در همین رابطه «اسرائیل کاتس»، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی طی هشداری عمومی اعلام کرد در صورت واگیر گسترده کرونا، دولت تلآویو قادر به کنترل آن نخواهد بود. او حتی احتمال بستن کامل مرزها به روی اسرائیلیهایی که به خارج سفر کردهاند را رد نکرد. بر اساس طرحی که وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرده، اتباع خارجی که قصد دارند از چین، ژاپن، کرهجنوبی و ایتالیا وارد فلسطین اشغالی شوند از این کار منع میشوند.
علاوه بر این به اتباع آلمان، فرانسه، اسپانیا، اتریش، سوییس و افرادی که به این کشورها رفتهاند نیز هشدار داده شده اگر در سرزمینهای اشغالی خانهای که بتوانند 14 روز در آن قرنطینه شوند ندارند، اجازه ورود نخواهند یافت.
همچنین وبگاه خبری روزنامه «القدس» به نقل از کانال «۱۲» تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش کرد «ایتامار گروتو» معاون مدیرکل وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی دیروز نسبت به افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی به دهها هزار نفر هشدار داده است. به گفته گروتو، انتظار میرود آن دسته از مبتلایانی جان خود را از دست دهند که سن بالایی دارند یا درگیر بیماریهای دیگر هستند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
لبنان پرداخت بدهی خارجیاش را به تعویق میاندازد
نخستوزیر لبنان اعلام کرد دولت در نظر دارد بنا به مصلحت کشور بازپرداخت 3/1 میلیارد دلار بدهی را که موعد آن امروز دوشنبه (۹ مارس) است، به تعویق بیندازد. «حسان دیاب» با بیان اینکه تصمیم برای پرداخت نکردن بدهیهای عمومی به تامین نیازهای اساسی شهروندان بازمیگردد، گفت: چگونه پرداخت به طلبکاران خارج از کشور ممکن است در حالی که شهروندان نمیتوانند پول خود را از بانکها دریافت کنند؟ دیاب اظهار کرد، لبنان به دنبال تجدید ساختار بدهیها از طریق مذاکرات عادلانه با طلبکاران است. این امر نیازمند اقدامات دشوار و اصلاحات جدی است. وی متعهد شد «سدی بازدارنده برای فرار مالیاتی» باشد. وی با تاکید بر اینکه تلاش خواهد کرد از سپردههای بانکی و بویژه سپردهگذاران کوچک حمایت کند، گفت، کشور به بخش بانکی که 4 برابر حجم اقتصادش است، نیازی ندارد.
***
کشف مواد سمی مورد استفاده تروریستها در سراقب سوریه
نظامیان سوری در شهر سراقب ادلب روز یکشنبه مواد سمیای را پیدا کردند که نشاندهنده تلاش تروریستها برای انجام اقدامات تحریکآمیز با استفاده از این مواد بوده است. یکی از افسران ارتش سوریه گفت: هنگام عملیات تفتیش، بمبهایی پیدا شد و دستگاههای ما رصد کردند که ماده زردرنگ در بمب یک ماده شیمیایی سمی است. پیشتر مرکز روسی آشتی در سوریه اعلام کرد گروه ۱۵ نفرهای از تروریستها تلاش کردند مواد مجهز به مواد سمی را منفجر کنند تا پس از آن، ارتش سوریه را به استفاده از مواد سمی ممنوعه متهم کنند.
***
بسته شدن بزرگترین بیمارستان پذیرش مبتلایان به کرونا در ووهان
مقامهای شهر «ووهان» در استان «هوبی» چین اقدام به تعطیل کردن بزرگترین بیمارستان موقت در این شهر که به منظور مدیریت بحران شیوع ویروس کرونای جدید در آنجا تاسیس شد کردند و آخرین گروه از مبتلایان به این ویروس به یک بیمارستان دیگر منتقل شدند. ژانگ جونجیان، رئیس این بیمارستان موقت عنوان کرد، بیمارستان در عرض چند روز ساخته شد تا تختهای بیشتری را برای بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونای جدید فراهم کند و ۱۷۶۰ بیمار را پذیرش کرد بدون آنکه موردی از مرگ یا ابتلای پرسنل پزشکی به ویروس در آنجا رخ دهد. این بیمارستان موقت در محل یک مرکز نمایشگاهی در شهر ووهان احداث شد و بزرگترین بیمارستان موقت در میان چندین بیمارستان موقتی است که به صورت شتابزده برای مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا در ووهان احداث شد.
***
هشدار روسیه به ناتو درباره مانورهای اروپا
وزارت خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد ناتو طرحهایی برای ممانعت از برگزاری مانورهای گسترده نظامی تحت رهبری آمریکا در اروپا داشته باشد. مانورهای آوریل و مه بزرگترین استقرار سربازان آمریکایی در اروپا طی ۲۵ سال گذشته خواهد بود. این مانورها در ۶ کشور اروپایی از جمله کشورهای حوزه بالتیک و همسایگان روسیه برگزار میشود. وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود آورده است: ما به طور قطع اهداف خصمانه آمریکا و ناتو را هنگام تقویت قوای نظامی خود در نظر داریم. پیشنهاد میکنیم ناتو پیامدهای این اقدامات خصمانه را که تنها به تنشهای بینالمللی دامن میزند در نظر داشته باشد. آمریکا در نظر دارد ۲۰ هزار نیرو برای این مانورها اعزام کند. ارتش روسیه آمریکا را به تقویت حضور نظامیاش در نزدیکی مرزهای روسیه به این بهانه متهم کرده و هشدار داده است که این اقدام باعث تغییر در سیاست خارجی روسیه خواهد شد.
***
اتحادیه جهانی علمای مسلمان جنایات علیه مسلمانان هند را محکوم کرد
اتحادیه علمای مسلمان اعلام کرد، از زمانی که هند در سال گذشته میلادی قانون نژادپرستانه تابعیت را تصویب کرده، اقلیت مسلمان در این کشور مورد انواع جنایتهای ضدانسانی قرار گرفتهاند. اتحادیه علمای مسلمان ضمن اعلام اینکه از نزدیک اتفاقات هند را زیر نظر دارد، خواستار کمکهای مادی، معنوی و سیاسی به مسلمانان شد. در این بیانیه آمده است: قانون یادشده منجر به تجاوزهای مکرر علیه حقوق اقلیت مسلمان در هند و مقدسات آنها شده است. آنچه برای اقلیت مسلمان در حال اتفاق است، جنایاتی وحشتناک است که به حد جنایات ضدانسانی رسیده است. اتحادیه علمای مسلمان در ادامه دولت و جامعه هند را به همزیستی مسالمتآمیز و قبول دیگر اقلیتها فراخواند.
***
با شیوع گسترده کرونا، حدود ۱۶میلیون نفر در ایتالیا قرنطینه شدند
نخستوزیر ایتالیا اعلام کرد حداقل ۱۶ میلیون ایتالیایی با هدف مقابله با شیوع کرونا در حال حاضر در منطقه لومباردی این کشور قرنطینه شدهاند و تا اوایل ماه آوریل (اواخر فروردین ۱۳۹۹) وضعیت قرنطینه در ۱۴ استان ادامه خواهد داشت. فرمان «جوزپه کونته» نخستوزیر ایتالیا برای قرنطینه مناطق شمالی این کشور در ادامه تلاشها برای مقابله با شیوع ویروس کرونا صادر شده است. کرونا در ایتالیا بیشتر از هر کشور دیگری در اروپا گسترش یافته و طبق آمار دولتی، میزان فوتیها در این کشور به ۲۳۳ نفر رسیده است.
طبق آماری که روز شنبه مقامهای دولت ایتالیا اعلام کردند تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور به ۵۸۸۳ نفر افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|