|
کاهش ۲۰ درصدی اهدای خون در ماه مبارک رمضان
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران از کاهش ۲۰ درصدی اهدای خون در کشور خبر داد. به گزارش مهر، پیمان عشقی کاهش آمار اهدای خون در ماه رمضان را به طور معمول ۲۰ درصد ذکر کرد و افزود: به دلیل شروع انجام اعمال جراحی انتخابی از اول ماه رمضان، درخواست خون و فرآوردههای خونی از سوی بیمارستانها افزایش مییابد.
ارسال به دوستان
داشتن ماسک در مترو و اتوبوسهای پایتخت الزامی و اجرای طرح ترافیک بار دیگر ملغی شد
تهران پشت ماسک
مسافران برای سوار شدن به مترو و اتوبوس غیر از پرداخت کرایه حمل و نقل باید هزینه خرید ماسک را هم بپردازند
گروه اجتماعی: از امروز استفاده از دستکش و ماسک در مترو و اتوبوسهای تهران اجباری میشود و کارکنان مترو به غیر از فروش بلیت قطارهای شهری باید ماسک هم بفروشند. به گزارش «وطن امروز»، مدیران شهرداری در نظر دارند برای جلوگیری از ورود مسافران به اتوبوس و قطار از پلیس کمک بگیرند. همچنین با آنکه قرار بود طرح ترافیک از امروز در تهران اجرایی شود اما گویا بستر این کار فراهم نیست و باید درباره چگونگی عملیاتی شدن آن تصمیمگیری شود. رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با اشاره به اینکه طرح ترافیک روز شنبه اجرا نمیشود، گفت: در هفته پیش رو در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که احتمالا رئیسجمهور هم در آن حضور خواهد داشت، تکلیف طرح ترافیک تهران مشخص خواهد شد. محمد علیخانی در گفتوگو با فارس، درباره 2 موضوع استفاده اجباری از ماسک در حملونقل عمومی و احتمال اجرای طرح ترافیک به شیوه جدید از هفته جاری، اظهار داشت: در حال حاضر استفاده از ماسک در حملونقل عمومی اجباری شده است و اگر شهروندی هنگام تردد با حملونقل عمومی از ماسک استفاده نکند طبق مصوبه ستاد کرونا تخلف کرده است. وی افزود: از فردا (امروز) در 200 نقطه از ایستگاههای مترو و اتوبوس با هماهنگی وزارت صمت، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری و برخی از دستگاههایی که اعلام آمادگی کردهاند، توزیع ماسک با قیمت مناسب و قانونی انجام میشود. رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران ادامه داد: در جلسه ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران که روز چهارشنبه گذشته برگزار شد، بسته پیشنهادی طرح ترافیک که با توافق سهجانبه شهرداری، کمیسیون عمران و حملونقل شورا و پلیس راهور جهت اجرا نهایی شده است مورد بحث و بررسی قرار گرفت. علیخانی بیان داشت: بسته پیشنهادی طرح ترافیک در دوران کرونا نهایی شده و از سوی محسن هاشمی، رئیس شورای شهر به ستاد مقابله با کرونا ارسال شده است. وی اعلام کرد: این بسته قرار است در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با حضور رئیسجمهور مطرح شود و به سرانجام برسد تا تکلیف طرح ترافیک تهران مشخص شود و اجرای طرح به تصویب برسد. رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران گفت: طرح ترافیکی که قرار است در این هفته اجرا شود همه جوانب در آن دیده شده به طوری که کارکنان بتوانند قبل از ساعت 8 در محدوده طرح حضور یابند و از ساعت 14 تا 16 بدون هزینه خارج شوند همچنین طرح ترافیک برای کادر پزشکی، آژانسها و تاکسیهای اینترنتی رایگان خواهد بود. علیخانی با اشاره به اینکه امروز طرح ترافیک همچنان لغو است، گفت: ساکنان محدوده طرح ترافیک در صورت تصویب طرح در ستاد مقابله با کرونا و بر اساس بسته پیشنهادی، تخفیف بیشتری برای عوارض طرح ترافیک دارند و میزان آن از 50 درصد به حدود 70 درصد خواهد رسید.
* اجرای طرح نذر سلامت در خطوط اتوبوسرانی
این روزها برای مقابله با شیوع کرونا همه پای کار آمدهاند و حتی برای تامین نیاز افرادی که توان خرید ماسک یا دستکش را ندارند برنامههایی طرح شده است تا با رعایت اصول بهداشتی به قطع زنجیره کرونا کمک شود. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران میگوید: از شهروندان درخواست داریم به طرح خیرخواهانه و مؤثر نذر سلامتی در ایستگاههای اتوبوسرانی بپیوندند تا شاهد مقابله هر چه بهتر با ویروس کرونا باشیم. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به اجرای طرح نذر سلامت در برخی خطوط اتوبوسرانی گفت: شهروندان در قالب این طرح میتوانند به مسافران کمبضاعت حملونقل عمومی جهت خرید ماسک کمک کنند. محمود ترفع در گفتوگو با فارس، درباره موضوع استفاده اجباری از ماسک در حملونقل عمومی از جمله اتوبوسهای پایتخت، اظهار داشت: ماسک با قیمت مناسب توسط تولیدکنندگان صنعتی و زنان سرپرست خانوار همچنین زیرمجموعههای شهرداری تهیه شده و در ابتدا و انتهای خطوط تندرو و برخی ایستگاههای تبادلی و پرمسافر در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت. وی افزود: این اقدام تا پایان هفته تکمیل خواهد شد ولی باید توجه داشت که شرکت واحد، نیروی بازدارنده در این زمینه در اختیار ندارد و شهروندان خودشان باید نسبت به رعایت استفاده از ماسک اقدام کنند و به افرادی که ماسک استفاه نمیکنند، تذکر دهند. ترفع ادامه داد: امکانی فراهم شده که افراد دارای تمکن مالی بتوانند ماسک بیشتری در ابتدا و انتهای خطوط تندرو و برخی ایستگاههای تبادلی و پرمسافر خریداری کنند و در اختیار مأموران مستقر اتوبوسرانی جهت هدیه به مسافران کمبضاعت قرار دهند. وی افزود: از شهروندان درخواست داریم به این طرح خیرخواهانه و مؤثر در قالب نذر سلامتی در ایستگاههای اتوبوسرانی بپیوندند.
* زمینه اجرای طرح ترافیک در تهران فراهم نیست
طرح ترافیک تا زمانی که مقدمات افزایش حفاظت فیزیکی در حملونقل عمومی را فراهم نکنیم اجرایی نمیشود. استاندار تهران درباره راهکارهای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: استان تهران بر اساس دستورالعملهای ستاد مقابله با بیماری کرونا اقدامات لازم را انجام میدهد. انوشیروان محسنی بندپی درباره اجرای طرح ترافیک به فارس گفت: بیماری کرونا یک وابستگی به محیطهای پرجمعیت دارد و در این محیطها شیوع پیدا میکند، بنابر این معتقد بودیم که طرح ترافیک باید لغو شود و مردم از حملونقل عمومی کمتر استفاده کنند و بیشتر از طریق وسایل نقلیه شخصی تردد کنند. استاندار تهران بیان داشت: از روز شنبه مقرر شده است که حفاظت فردی و استفاده از ماسک در حملونقل عمومی اجباری شود و طرح ترافیک نیز اجرایی نمیشود تا جلوی سرایت این بیماری را بگیریم. محسنیبندپی بیان داشت: وزیر بهداشت نیز مطرح کردهاند که فعلاً اجرای طرح ترافیک در تهران نخواهیم داشت تا مقدمات حفاظت فردی مثل ماسک و دستکش را فراهم کنیم. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه قیمت ماسکها در مبادی ورودی مترو یا اتوبوس چقدر خواهد بود، گفت: قطعاً قیمت این ماسکها 2 تا 5 هزار تومان خواهد بود و کسانی که قصد استفاده از حملونقل عمومی را دارند میتوانند با تهیه ماسکهای خانگی به این شیوه که از پارچه کتان یا نخی استفاده کنند و داخل آن دستمالکاغذی بگذارند از حملونقل عمومی بدون هیچ مشکلی استفاده کنند و نیازی به داشتن ماسکهای سهلایه یا فیلتردار و گرانقیمت برای ورود به حملونقل عمومی نیست. استاندار تهران بیان کرد: در حال حاضر نیز ماسکهای دستساز در خانهها تهیه میشود و میتوانند از همان ماسکها نیز استفاده کنند.
***
[ضرورت برخورد پلیس با مسافران بدون ماسک در مترو]
عضو شورای شهر تهران درباره علت توقف طرح ترافیک پایتخت که قرار بود از امروز شکل عملیاتی به خود بگیرد، گفت: هر برنامه یا تصمیمگیریای در راستای کاهش شیوع ویروس کرونا و نیز تلاش برای قطع زنجیره این بیماری خطرناک به هر شکلی میتواند اقدامی درست برای حفظ سلامت مردم باشد. زهرا نژادبهرام در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران با برگزاری جلسات و ارائه پیشنهاداتی خواهان بررسی دقیق برای ایجاد راهکارهایی اصولی با هدف جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری واگیردار در اماکن عمومی و محافل شلوغ نظیر مترو، اتوبوس، تاکسیرانی و... شد و در این زمینه پیشنهادات خود را به ستاد ملی کرونا ارائه کرد. وی به علت حذف طرح ترافیک پایتخت اشاره کرد و افزود: بحث حذف طرح ترافیک با هدف کاهش سطح استفاده مردم از ناوگان حملونقل عمومی و نیز اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی انجام شده است. اجرای این طرح هر چند مشکلاتی چون ایجاد ترافیک و افزایش تردد خودروها در سطح شهر را بهدنبال دارد اما به نظر میرسد برای ممانعت از انتشار این بیماری کشنده و حفظ سلامت مردم هر اقدام بازدارندهای با حفظ چارچوبهای خاص ضروری است. عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که استاندار تهران معتقد است «تا زمانی که مقدمات افزایش حفاظت فیزیکی در حملونقل افزایش نیابد، طرح ترافیک همچنان لغو است»، افزود: تصمیم مسؤولان اجرایی در تداوم لغو طرح ترافیک بیشک در راستای توجه به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی بوده است، چرا که اجرای طرح ترافیک موجب خواهد شد استفاده مسافران از حملونقل عمومی چند برابر شود و این روند ممکن است شیوع کرونا را در جامعه گسترش دهد. وی اجباری شدن استفاده مسافران حملونقل عمومی از ماسک و دستکش را اقدامی درست و بجا عنوان کرد و افزود: البته بستر این کار باید فراهم شود. به طور مثال برخورد با بینظمان و افرادی که نسبت به اجرای پروتکلهای بهداشتی و رعایت اصول بهداشتی بیتوجهند باید از سوی پلیس ایستگاهها البته با حفظ احترام انجام شود. نژادبهرام همچنین به توزیع ماسک ارزانقیمت در مبادی ورود مسافران به خطوط مترو و ایستگاههای بیآرتی اشاره کرد و افزود: این اقدام درستی است تا مسافران بهانهای برای استفاده نکردن از ماسک نداشته باشند و از طرفی کمک میکند با رعایت اصول بهداشتی همگانی زنجیره این بیماری قطع شود.
ارسال به دوستان
روحانی: احتمالا تا پایان اردیبهشت تمام مشاغل پرخطر هم بازگشایی میشوند
بازگشایی پرخطر!
گروه اجتماعی: «امیدواریم با رعایت پروتکلها از سوی مردم بتوانیم ظرف 2 هفته آینده یا در نهایت تا پایان اردیبهشت، مشاغل و مراکز پررفت و آمد و پرتجمع را به شرط تحقق شرایط لازم بازگشایی کنیم.» مهمترین خبر روحانی در جلسه ستاد مبارزه با کرونا جملههای بالا بود. دولت نشان داده برای بازگشایی کسب و کارها و مشاغل عطش بسیاری دارد. دولت کسب و کارهای کمریسک را از 23 فروردین بازگشایی کرد و خیابانهای شهرهای کشور شلوغ شد اما بازوی اجرایی دولت آمارهای خوب وزارت بهداشت بود، روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا به صورت روزانه کاهش مییافت تا دولت از فشار افکار عمومی برای بازگشایی مشاغل خارج شود.
تقسیمبندی مناطق کشور به 3 بخش سفید، و زرد و قرمز یکی دیگر از اقدامات دولت بود تا به وسیله آن شرایط در مناطق کمخطر به حالت عادی بازگردد، البته گویا وزارت بهداشت در تهیه نقشه تقسیمات کرونایی کشور همچنان مشکل دارد و اطلاعرسانی در این باره کافی نیست. هنوز نمیدانیم کدام شهرها مناطق سفید، زرد و قرمز هستند و مدیران بهداشت به انتشار اطلاعات پراکنده بسنده کردهاند.
روحانی در این باره روز پنجشنبه گفت: تقسیمبندی شهرها و مناطق مثل وضعیت سفید، زرد و قرمز ما را از مرحله فاصلهگذاری هوشمند به بازگشایی هوشمند میرساند و در هر شهری که مردم فاصلهگذاری هوشمند را بهتر اجرا کرده باشند، میتوان شرایط بهتر را برای بازگشایی هوشمند فراهم کرد.
وی با بیان اینکه جدی گرفته شدن هشدارها و رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم موجب شده شاهد وضعیت سفید در برخی شهرهای کشور باشیم، افزود: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، در شهرهایی که وضعیت زرد و نزدیک به سفید دارند، مردم بالای 80 درصد پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردهاند.
روحانی اظهار داشت: امیدواریم وزارت بهداشت در کنار اعلام آمار روزانه وضعیت بیماری از نظر ابتلا، بستری، ترخیص و فوت بیماران، آمار تبدیل شهرها از وضعیت قرمز به زرد و زرد به سفید را اعلام کند و شاهد روزی باشیم که تعداد مناطق قرمز در کشور به پایینترین سطح برسد.
روحانی ادامه داد: در شرایط و پروتکلهای مربوط به الزام و ضرورت استفاده از ماسک به مرحلهای رسیدهایم که نگرانی برای تأمین آن وجود ندارد، ضمن آنکه تمهیداتی در نظر گرفته شده که وزارت بهداشت و درمان استفاده از ماسک را سهلتر میکند.
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان «کووید - 19» در کشور به 95646 و شمار قربانیان به 6091 نفر رسید
سقوط آزاد آمارها
گروه اجتماعی: جدیدترین آمارهای وزارت بهداشت امیدوارکننده است تا جایی که برای اولین بار در سال جدید تعداد روزانه مرگ و میر کرونایی به کمتر از 70 نفر رسید. به گزارش «وطنامروز»، تعداد قربانیان و مبتلایان کرونایی در چند روز اخیر کاهش پیدا کرده و دولت به وسیله همین آمار امیدوارکننده توانسته برنامههای خود مانند بازگشایی کسب و کارها را عملیاتی کند.
در یک هفته اخیر 2 بار آمار روزانه مبتلایان کرونا به زیر 1000 نفر رسید و روز گذشته هم اعلام شد تعداد قربانیان کرونا به کمتر از 70 نفر رسیده است. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز گفت: از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه هزار و ۶ مورد ابتلای قطعی و جدید به بیماری «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شد و با این حساب تاکنون ۹۵ هزار و ۶۴۶ مورد ابتلا به این بیماری در کشور ثبت شده است. جهانپور گفت: ۲ هزار و ۸۹۹ نفر از مبتلایان به این بیماری در بیمارستانها در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و خوشبختانه تاکنون ۷۶ هزار و ۳۱۸ نفر بهبود یافته و از این بیماری فارغ شدهاند. سخنگوی ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت ۶۳ نفر از هموطنان مبتلا به این بیماری را از دست دادیم و با این حساب، آمار فوتشدگان ناشی از ویروس کرونا در کشور ۶ هزار و ۹۱ نفر تا این لحظه است. وی ادامه داد: با تلاش همکاران ما در نظام آزمایشگاهی کشور، تاکنون ۴۷۵ هزار و ۲۳ مورد تست PCR کرونا انجام شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس بنیاد مستضعفان جزئیات کمک به خانواده بیماران صعبالعلاج و مبتلا به «کووید-19» را اعلام کرد
کمک 10 میلیون تومانی به خانواده قربانیان تحت پوشش
بنیاد مستضعفان به خانوادههای مددجویان دارای بیمار خاص، صعبالعلاج و فوتی بر اثر کرونا مبلغ 10میلیون تومان پرداخت خواهد کرد. سیدپرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان با اعلام خبر کمک 10 میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان به کمیته امداد امام خمینی(ره) برای حمایت از خانوادههای مددجویانی که اعضای آنها به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند، اظهار کرد: به دنبال ادامه همکاری بنیاد مستضعفان با نهادهای حمایتی در جریان شیوع کرونا در کشور، این بنیاد مبلغ 20 میلیارد تومان را در اختیار کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور قرار داد. وی افزود: این مبلغ با توجه به درخواست این دو نهاد در اختیار کمیته امداد و بهزیستی قرار گرفته و قرار است برای حمایت از مددکاران، مددیاران، خانوادههای مددجویان دارای عضو فوتی بر اثر کرونا و بیماران خاص و صعبالعلاج تحت حمایت هزینه شود. رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه 10 میلیارد تومان از این مبلغ به بهزیستی و 10 میلیارد تومان هم به کمیته امداد تخصیص داده شده است، گفت: کمک 10 میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان به سازمان بهزیستی، با درخواست رئیس این سازمان انجام شده و این مبلغ در قالب هدیه 500 هزار تومانی به مددکاران و مددیارانی که طی این هفتهها ایثارگرانه خدمت کردند، تقدیم شد. بر اساس گزارش روابط عمومی بنیاد مستضعفان، فتاح ادامه داد: با درخواست رئیس کمیته امداد امام خمینی مبنی بر حمایت از خانواده مددجویانی که عضوی از آنها بر اثر کرونا فوت کرده، مقرر شد مبلغ 10 میلیون تومان به خانواده هر فوتی و 10 میلیون تومان نیز به خانوادههای مددجویانی که بیمار صعبالعلاج یا بیمار خاص دارند، پرداخت شود.
***
رئیس سابق شورای شهر تهران:
عملکرد شورای عالی استانها ضعیف است
رئیس سابق شورای عالی استانها با تاکید بر توقف فعالیت شوراها گفت: قانون شوراها باید اصلاح و مدیریت یکپارچه شهری اجرا شود. مهدی چمران در گفتوگو با فارس، افزود: در قانون، شوراها کمبودهایی دارند که باید اصلاح شود و در این زمینه در دوره گذشته شوراها تلاشهایی صورت گرفت و 2 بار در دولتهای هشتم و نهم لوایحی تنظیم و به مجلس ارسال شد ولی متأسفانه این لوایح در بعضی جاها متوقف میشد. وی تأکید کرد: شوراها اکنون متوقف شدهاند و به همین چیزی که وجود دارد دل خوش کردهاند و حرکتی در دوره اخیر برای ارتقای خودشان از آنها ندیدهایم. چمران گفت: حتی شورای عالی استانها نیز این دوره یک پیشنهاد و لایحه دقیقی به مجلس ارسال نکرده و اگر هم ارسال شده در صحن علنی مجلس مطرح نشده است. این در حالی است که در 2 دوره گذشته بیش از 90 لایحه به مجلس ارسال کردیم که 30 لایحه آن به تصویب رسید و رئیس شورای عالی استانها در صحن مجلس از لوایح همانند رئیس دولت دفاع کرد و اغلب نمایندگان مجلس نیز همکاری خوبی داشتند. وی گفت: در حال حاضر شیب منحنی شوراها که آن زمان به طرف بالا میرفت به سمت پایین است و به صورت کجدار و مریز پیش میرود. این در حالی است که شوراها میتوانند خیلی از مشکلات جامعه را حل کنند. رئیس سابق شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: این در حالی است که باید مسائل درونشهری را به پارلمانهای شهری بسپارند که همان شوراها هستند. در موضوع کرونا نیز شورای شهر باید تصمیمگیرنده باشد ولی اینطور نیست و جایی دیگر تصمیم میگیرند و آنها هم اجرایی میکنند. این در حالی است که باید بعضی موارد را به خود شهرها بسپارند تا با همکاری متخصصان و پزشکان، مواردی را به تصویب برسانند که در شهر اجرایی کنند.
***
تقدیر سازمان ملل از بهزیستی برای پیشگیری از شیوع کرونا میان معتادان
معاون توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اقدامات بهزیستی در مقابله با شیوع کرونا میان معتادان گفت: با اتخاذ این تمهیدات تعداد معتادان مبتلا به کرونا کمتر از تعداد پیشبینی شده بوده است. به گزارش ایسنا، مجید رضازاده با بیان اینکه سازمان بهزیستی برای پیشگیری از شیوع کرونا در میان معتادان از ابتدای ورود این بیماری به ایران در مراکز درمانی و کاهش آسیب اقدامات فراوانی را انجام داده است، گفت: این اقدامات باعث شده است کمترین تعداد مبتلایان را چه در میان معتادان خیابانی و چه در میان معتادان مقیم مراکز داشته باشیم. وی اظهار کرد: این اقدامات در سایت سازمان ملل منتشر و از اقدامات بهزیستی در ایران تقدیر نیز شده که باعث افتخار کشور است، چرا که علاوه بر مردم عادی حتی به معتادان خیابانی و کارتنخواب هم رسیدگی کردهایم. این در حالی است که حتی برخی کشورهای پیشرفته نتوانستهاند به مردم عادی، سالمندان، معلولان و... رسیدگی کنند.
***
مهدهای کودک مجاز به پذیرش کودکان نیستند
مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه فقط بازگشایی بخش اداری مهدهای کودک امکانپذیر شده است، گفت: به دلیل خطرات جانی ناشی از بیماری «کووید-19»، مهدهای کودک به هیچ عنوان مجاز به پذیرش کودک نیستند. سعید بابایی در گفتوگو با ایسنا، درباره بخشنامه بازگشایی محدود مهدهای کودک گفت: مطابق بخشنامه سازمان بهزیستی کشور، بازگشایی بخش اداری مهدهای کودک از روز چهارشنبه 10 اردیبهشتماه جهت ثبتنام و آمادهسازی مهدهای کودک امکانپذیر شده است. وی تصریح کرد: کارکنان باید همگی مجهز به ماسک و دستکش بوده و نحوه استفاده از آن را به درستی فراگرفته باشند. بابایی با بیان اینکه به دلیل شیوع و انتقال ویروس کرونا، مهدهای کودک به هیچ عنوان مجاز به پذیرش کودک نیستند، افزود: درصورت تخلف از این امر، بهزیستی استان و شهرستان با آنها قاطعانه برخورد خواهد کرد. بدیهی است بخشنامههای چگونگی پذیرش کودکان در صورت ابلاغ ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا از طریق همین کمیته به استانها اعلام خواهد شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|