|
بایدن: اگر رئیسجمهور شوم سفارت آمریکا را در قدس نگه میدارم
جو بایدن متعهد شد در صورت انتخابش به عنوان رئیسجمهور این کشور، سفارت واشنگتن در اراضی اشغالی را در محل جدید آن واقع در شهر قدس حفظ کند. بایدن همچنین گفت: من سفارت را به تلآویو باز نخواهم گرداند. اما آنچه انجام خواهم داد این است که کنسولگریمان در قدس شرقی را به منظور انجام گفتوگو با فلسطینیها بازگشایی کنم تا طرفین را به تلاش برای زنده نگه داشتن چشماندازهای راهکار دوکشوری ترغیب کند.
ارسال به دوستان
یورش مسلحانه حامیان ترامپ به ساختمان ایالتی کنگره در ایالت میشیگان
انگشت ترامپیستها روی ماشه
بر اساس ارزیابی بانک مرکزی اروپا بحران کرونا میتواند به یک رکود اقتصادی گسترده در منطقه یورو منجر شود
گروه بینالملل: آمار مبتلایان به کرونا در دنیا دیروز به 3,322,926 نفر رسید. تعداد افراد فوت شده بر اثر کرونا هم دیروز به 234,408 نفر رسید. شاخص آمار افراد بهبود یافته از کرونا هم در همه دنیا رو به رشد است و دیروز به رقم 1,050,430 نفر رسید. تعداد افراد بدحال که شرایط نامساعدی دارند هم یک درصد کم شد و به عدد 50,926 نفر که 2 درصد کیسهای فعال کرونا است، رسید که نسبت به هفته پیش 7 هزار نفر کاهش یافته است. آمریکاییها با 1,095,304 مبتلا و 63,871 فوت شده همچنان درگیرترین کشور دنیا با کرونا محسوب میشوند و بعد از این کشور، اسپانیا، ایتالیا، انگلیس و فرانسه رتبههای دوم تا پنجم را دارند. رشد آمار مبتلایان در انگلیس سبب شده این کشور جای فرانسویها را در لیست کشورهای دارای بیشترین مبتلایان بگیرد.
با وجود برخی شاخصهای مثبت که بالاتر اشاره شد، نمودار ابتلا و مرگومیر کرونا همچنان صعودی است و اکثر کشورهای دنیا همچنان قرنطینه شهروندان خود را حفظ کردهاند.
* یورش معترضان مسلسل به دست به ساختمان ایالتی در میشیگان
ترامپ چند هفته پیش به بهانه زمینگیر کردن فرمانداران موافق ادامه قرنطینه، از هوادارانش در چند ایالت خواست به خیابان بیایند و در اعتراض به توقف کسبوکارها اعتراض کنند. در چند ایالت اما در اتفاقی عجیب هواداران ترامپ با سلاحهای خود به خیابانها آمده و صحنههایی را آفریدند که نمونه آن را فقط در فیلمهای هالیوودی میتوان دید. اگر چه تصور میشد این روند پایان یافته اما روز پنجشنبه صدها معترض به تمدید قوانین قرنطینه در ایالت میشیگان که برخی مسلسل در دست داشتند در مقابل ساختمان ایالتی کنگره تجمع و تلاش کردند وارد صحن قانونگذاری آن شوند. در برخی فیلمهای منتشر شده جمعیتی نشان داده میشود که در لابی ساختمان اسلحه به دست علیه ادامه قرنطینه شعار میدهند.
به نوشته روزنامه گاردین، در حالی که قانونگذاران میشیگان در این ساختمان در حال بررسی درخواست فرماندار این ایالت برای تمدید قوانین قرنطینه بودند، شماری از معترضان تلاش کردند خود را به صحن قانونگذاری این ساختمان برسانند. این معترضان که برخی مسلسل در دست داشتند، توانستند وارد لابی این مجتمع شوند اما با مقاومت نیروهای پلیس و کارکنان مواجه شده و مجبور به خروج از ساختمان شدند. معترضان با سر دادن شعار علیه دولت محلی، «گرچن ویتمر» فرماندار میشیگان را به هیتلر تشبیه کردند. «داینا پولهانکی» سناتور ایالت میشیگان که در ساختمان ایالتی کنگره حضور داشت با انتشار عکسی در حساب توئیتری خود نوشت: درست بالای سر من، افرادی مسلسل به دست، بر سر ما فریاد میکشند.
میشیگان جزو چند ایالتی بود که ترامپ چند هفته پیش از هوادارانش خواسته بود آنجا را آزاد کنند. داستان اخیر هم از آنجا آغاز شد که قانونگذاران ایالت میشیگان آمریکا از تمدید وضعیت اضطراری مربوط به کرونا در این ایالت خودداری کرده و لایحهای را به منظور به چالش کشیدن اختیارات گرچن ویتمر، فرماندار این ایالت در قبال این وضعیت اضطراری مطرح کردند. مجلس ایالتی میشیگان در اختیار جمهوریخواهان است و فرماندار ایالت دموکرات است. همین موضوع بر چالشها افزوده است. بر اساس قانون، صرفا فرماندار مجوز اعلام شروع و پایان قرنطینه را دارد و همه این اعتراضات برای فشار بر فرماندار است. ویتمر قرنطینه میشیگان را یک ماه دیگر تمدید کرده است.
میشیگان جزو معدود ایالاتی است که افراد اجازه دارند حتی بیرون از خانه سلاح گرم همراه خود داشته باشند. شرط همراه داشتن سلاح هم علنی کردن سلاح است.
* آمریکا به دنبال دلهدزدی از چین
آمریکاییها اگر چه در ابتدا از چین بابت مبارزه با کرونا تشکر کردند اما بعد از آنکه کرونا به آمریکا رسید، ترامپ و پمپئو هفتهای چند بار چینیها را متهم به پنهانکاری کرونایی کردند. حتی افشای اطلاع ترامپ از وقوع توفان کرونا در آمریکا هم مانع از اتهامزنی به چین نشد. در همین ارتباط، دیروز ترامپ باز هم در نظری مخالف با جامعه اطلاعاتی آمریکا مدعی شد ویروس کرونا در آزمایشگاه ووهان ساخته شده است. ترامپ در یک کنفرانس خبری گفت نمیتواند دلیل اطمینان خودش از اینکه فکر میکند کرونا در آزمایشگاهی در ووهان ساخته شده را بیان کند. رئیسجمهور آمریکا گفت اعمال جریمه علیه چین به دلیل نقش این کشور در بحران کرونا را بررسی میکند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا همچنین اعلام کرد قرارداد تجاری او با چین حالا نسبت به همهگیری ویروس کرونا در درجه دوم اهمیت قرار دارد و تهدید کرد عوارض جدیدی وضع خواهد کرد. وی به خبرنگاران گفت: ما یک قرارداد تجاری امضا کردیم که چین محصولات ما را خریداری کند و آنها این کار را انجام میدهند ولی حالا این قرارداد نسبت به اتفاقی که درباره ویروس کرونا افتاده در درجه دوم اهمیت قرار دارد. وضعیت ویروس کرونا قابل قبول نیست.
ترامپ با این ادعاها بار دیگر خودش را در برابر ارزیابیهای جامعه اطلاعاتی آمریکا قرار داده است. دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا روز پنجشنبه بار دیگر تأکید کرد شواهد موجود نشان میدهد ویروس کرونا توسط انسان ساخته نشده یا در اطلاعات ژنتیکی آن تغییر ایجاد نشده است. جامعه اطلاعاتی آمریکا تصریح کرده ارزیابی اطلاعات را برای مشخص شدن نحوه شیوع این بیماری ادامه خواهد داد: جامعه اطلاعاتی بررسیهای موشکافانه خود را برای تعیین اینکه شیوع این بیماری از طریق تماس با حیوانات آلوده ایجاد شده یا اینکه حاصل تصادف در یک آزمایشگاه در ووهان بوده است، ادامه خواهد داد. با این تفاسیر، حالا واشنگتن پست نوشته آمریکاییها پشت پرده این اتهامزنیهای روزانه اهداف اقتصادی را دنبال میکنند. این روزنامه نوشت: 4 مقام مطلع دولت آمریکا به این روزنامه گفتند که برخی مقامات این کشور کار بررسی طرحهایی برای تنبیه چین یا تقاضای دریافت غرامت از این کشور به بهانه پنهانکاری ادعایی پکن درباره شیوع ویروس کرونا را آغاز میکنند. به نوشته روزنامه واشنگتنپست، 2 مقام مطلع آمریکایی که مایل به افشای هویت خود نبودند گفتند که در این طرح برخی اقدامات تلافیجویانه در نظر گرفته شده و مقامات دستگاههای اطلاعاتی آمریکا نیز در این نشست حضور خواهند داشت. به نوشته واشنگتن پست، 2 مقام دیگر دولت آمریکا نیز در این زمینه گفتند که اینک بحثهایی در کاخ سفید مبنی بر لغو برخی بدهیهای واشنگتن به پکن در جریان است اما نظر دونالد ترامپ در این زمینه هنوز مشخص نیست.
«جورج سوریال» از مقامات ارشد سابق دولت ترامپ که اکنون در یک پرونده علیه چین فعال است، به واشنگتنپست گفته است که ترامپ و دستیارانش به طور پنهان درباره سلب یا محدودسازی مصونیت دولتی چین گفتوگو کردهاند؛ اتفاقی که اگر رخ دهد، دولت آمریکا یا قربانیان کرونا در این کشور میتوانند چین را تحت پیگرد قرار داده و از این کشور طلب غرامت کنند. کارشناسان حقوقی میگویند کار دولت ترامپ برای محدود کردن مصونیت دولتی چین بسیار دشوار است و ممکن است کاخ سفید برای انجام چنین کاری نیاز به مصوبه کنگره داشته باشد.
* چین: چرا تحقیقات درباره کرونا فقط باید شامل ما شود؟
مقامات چین به موج تازه اتهامهای واشنگتن علیه پکن درباره نحوه شیوع ویروس کرونا واکنش نشان دادند. لی یوچنگ، معاون وزیر خارجه چین گفت: نمیشود اول چین را متهم کرد، بعد دنبال به اصطلاح تحقیقات بینالمللی برای جور کردن مدرک و سند بود. او در مصاحبهای با شبکه «انبیسی» تأکید کرد: چرا تحقیقات باید فقط چین را هدف بگیرد؟ چرا دیگر کشورها هدف تحقیقات قرار نگیرند؟ معاون وزیر خارجه چین گفت: هیچ قانونی در عرصه بینالمللی وجود ندارد که بر اساس آن بشود درباره کشوری به خاطر اینکه نخستین موارد ابتلا به ویروس را گزارش داده است، تفحص کرد. سخنگوی وزارت خارجه چین نیز گفت: یافتن منشأ ویروس یک مسأله پیچیده علمی است و پژوهشگران و متخصصان باید روی آن تحقیق کنند.
* جانسون: از پیک کرونا عبور کردیم
انگلیسیها اگر چه در لیست درگیرترین کشورها با کرونا یک پله صعود کردهاند اما نخستوزیر این کشور ادعا کرد از پیک کرونا رد شدهاند. بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس که برای اولین بار پس از بهبودی از ابتلا به ویروس کرونا در کنفرانس خبری در این باره شرکت کرده بود، گفت که انگلیس پیک کرونا را پشت سر گذاشته و به دنبال یک استراتژی برای کاهش محدودیتهاست. جانسون در این باره گفت: ما اوج بحران کرونا را پشت سر گذاشته و در شیب نزولی قرار گرفتهایم، اکنون میتوانیم به آینده امیدوار باشیم. نخستوزیر انگلیس همچنین گفت که دولتش قصد دارد هفته آینده در برنامهای جامع، چگونگی راهاندازی مجدد کسبوکارها، بازگشایی مدارس و امکان رفتن بریتانیاییها به محل کارشان را مشخص کند.
* روایت جدید از تشدید خشونت خانگی در انگلیس
کرونا خیلی از مناسبات را در دنیا تغییر داد، از اقتصاد و سیاست تا مناسبات خانوادگی. آنچه به عنوان خشونتهای خانوادگی میشناسیم میان اروپاییها در انگلیس و فرانسه بیش از سایر کشورهاست. در همین ارتباط، نشریه دی سایت آلمان در گزارشی به افزایش چشمگیر خشونتهای خانگی در انگلیس در بحران کرونا پرداخته است. این نشریه به یکی از این دعواهای شدید خانوادگی اشاره کرد و نوشت: شاید اگر قرنطینههای ضدکرونایی نبود چنین دعوایی هم وجود نداشت. نشریه دیسایت در ادامه نوشت: در دوران بحران کرونا دعواها و خشونتهایی در انگلیس شکل میگیرد که قبلا وجود نداشت. ترس از بیکاری، از دست دادن استقلال یا نابودی اقتصاد بسیار زیاد است. مردم روال معمول زندگی خود را از دست دادهاند و دیگر هیچ آرامشی ندارند.
بر اساس یک گزارش ویژه دولت انگلیس، در 3 هفته از دوران قرنطینه ضدکرونایی در انگلیس حداقل 16 زن و کودک در خانه کشته شدهاند. در شرایط معمول در این مدت زمان تنها 5 زن و کودک کشته میشدند. در مواقع عادی مرکز خشونتهای خانگی در انگلیس حدود 270 تماس روزانه داشت اما حالا این مرکز روزانه 400 تماس تلفنی دریافت میکند که اکثر آنها زنانی هستند که از طرف همسران خود مورد خشونت قرار گرفتهاند و نمیدانند باید کجا بروند تا از این وضعیت نجات پیدا کنند.
***
[پیشبینی رکود اقتصادی گسترده در منطقه یورو]
جدیدترین اخبار کرونایی از اتحادیه اروپایی حاکی از آن است که بر اساس ارزیابی بانک مرکزی اروپا بحران کرونا میتواند به یک رکود اقتصادی گسترده در منطقه یورو منجر شود. بر اساس گزارشی که بانک مرکزی اروپا دیروز منتشر کرد، در بدترین حالت کاهش 15 درصدی تولید ناخالص ملی در 3 ماهه دوم سال جاری میلادی در منطقه یورو در صورت تداوم محدودیتهای ضدکرونایی امکانپذیر است. بر اساس پیشبینی بانک مرکزی اروپا، در صورت وقوع این سناریوی منفی بازده اقتصادی منطقه یورو تا پایان سال 2022 همچنان پایینتر از نرخ این بازده در اواخر سال 2019 خواهد بود. اقدامات دولتها برای کاهش شیوع ویروس کرونا فعالیتهای اقتصادی در تمام منطقه یورو را در هفتههای گذشته به حال تعلیق درآورده است.
ارسال به دوستان
نخستین جلسه کمیته «بررسی و بحث» برنامه پیشنهادی دولت به ریاست نایب رئیس پارلمان برگزار شد
برنامه الکاظمی برای عراق
سرانجام نخستوزیر مکلف عراق برنامه پیشنهادی خود برای دولت آینده را در جلسه کمیته مسؤول بررسی برنامههای دولت در پارلمان ارائه داد. جزئیات این برنامه تاکنون به صورت رسمی از سوی پارلمان منتشر نشده اما مطابق برخی اخبار، عمده برنامه مصطفی الکاظمی حول موضوع مسائل بهداشتی، انحصار سلاح، تهیه پیشنویس قانون بودجه و آغاز گفتوگوی ملی است. در همین حال برخی اخبار حکایت از توافق روی کابینه و قطعی شدن 19 وزیر دولت الکاظمی دارد.
به گزارش «وطن امروز»، نخستین جلسه کمیته «بررسی و بحث» برای بررسی برنامه پیشنهادی مصطفی الکاظمی، نخستوزیر مکلف این کشور به ریاست نایب رئیس پارلمان و با حضور شماری از نمایندگان برگزار شد. برجستهترین اولویتهای تعیین شده توسط کمیته بررسی و بحث مربوط به قانون بودجه، بحران کرونا، انتخابات زودهنگام و پرداختن فوری به بحران اقتصادی و بهداشتی کشور بود.
شبکه الدجله در خبری مدعی شد برنامه الکاظمی بر اولویتهای برگزاری انتخاباتی زودهنگام با همکاری سازمان ملل، بسیج همه امکانات برای مقابله با ویروس کرونا، اعمال حاکمیت دولت از طریق منحصر کردن سلاح در دست نهادهای دولتی و نظامی، تهیه پیشنویس قانون استثنایی بودجه در سایه بحران اقتصادی کنونی و تبعات ناشی از سقوط قیمت نفت، آغاز گفتوگوی ملی میان مسؤولان و همه اقشار جامعه عراق با هدف گوش دادن به خواستههای جنبش اعتراضی مسالمتآمیز، اجرای عدالت در حق عاملان ریختن خون عراقیها و توجه به خانواده شهدا و رسیدگی به مجروحان، تلاش فوری و جدی برای بستن پرونده آوارگان، پاسداری از حاکمیت و امنیت عراق و تلاش برای شکلدهی به یک دیدگاه ملی مشترک برای مذاکره درباره آینده حضور نیروهای خارجی در عراق در چارچوب حفاظت از امنیت کشور و تداوم مبارزه با هستههای تروریستی تاکید میکند. توسعه نهادهای نظامی و امنیتی و اصلاح آنها، اقتصاد و سرمایهگذاری و دیدگاه دولت در این زمینه و برقراری روابط خارجی بر 3 مبنای حاکمیت و توازن و همکاری از جمله سرفصلهای دیگر این برنامه است.
* مخالفت برخی احزاب شیعه با برنامه دولت
به رغم وجود بخش مربوط به آینده حضور نظامیان خارجی، برخی منابع آگاه از مخالفت برخی احزاب شیعه با برنامه دولت الکاظمی خبر دادند. طبق گفته منابع مذکور، برخی احزاب شیعه به مصطفی الکاظمی اعلام کردهاند به دلیل نبود بخش ویژهای در زمینه اخراج نظامیان آمریکایی از عراق در این برنامه، به آن رأی نخواهند داد. «عباس الزاملی» نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف الفتح در گفتوگو با شبکه تلویزیونی السومریه در رابطه با انتقادات وارده به الکاظمی گفت: اینکه نخستوزیر مکلف در برنامه خود به موضوع اخراج نیروهای بیگانه نپرداخته است، به این دلیل است که پارلمان و دولت مستعفی عراق عملا گامها در این زمینه را آغاز کردهاند و نیروهای زیادی در حال ترک کشورمان هستند، زیرا بقای آنها از نظر مردمی و سیاسی قابل قبول نیست. وی افزود: به احتمال زیاد، دولت مصطفی الکاظمی در جلسهای که پارلمان در اواسط هفته آینده برگزار خواهد کرد، خواهد توانست رای اعتماد بگیرد. وی برنامه دولت الکاظمی را کوتاه دانست اما گفت هدف مورد نظر را برآورده میکند زیرا وظایف دولت در مرحله آینده متعدد نیست. وی در عین حال گفت: در صورت تغییر دادهها و برگزار نشدن جلسه پارلمان در اواسط هفته آینده، این بدان معنا خواهد بود که روند امور منفی است. اختلاف عمیقی درباره شکل دولت وجود دارد. این سناریویی است که امید داریم روی ندهد و بعید هم میدانیم روی دهد، زیرا با وجود برخی اختلافات بین الکاظمی و برخی نیروهای سیاسی اما میتوان در سقف تعیین شده قانونی برای معرفی دولت، از این اختلافات عبور کرد.
* قطعی شدن اسامی 19 پست دولت الکاظمی
سایت الاخباریه به نقل از یک منبع آگاه نوشت 19 وزیر در دولت مصطفی الکاظمی به استثنای وزارتخانههای کشور و دارایی و نفت نهایی شدهاند. در همین زمینه، «آزاد حمید شفی» نماینده کرد ائتلاف سائرون از توافق فراکسیونهای سیاسی درباره 19 وزارتخانه دولت الکاظمی خبر داد و به سایت شفقنیوز گفت فراکسیونها درباره رای دادن به (اسامی وزیران پیشنهادی) 19 وزارتخانه همراه با تعویق رای دادن به وزارتخانههای دارایی، کشور و نفت به توافق رسیدند. وی افزود: این تشکلها برای اعطای وزارت کشور به ائتلاف العامری و وزارت نفت به جریان حکمت ملی و وزارت دارایی به کُردها توافق کردهاند اما هنوز درباره اسامی نامزدهای تصدی این وزارتخانهها توافق نکردهاند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پیام اون برای روز کارگر
«کیم جونگ اون» رهبر کرهشمالی که در روزهای اخیر شایعاتی پیرامون وضع سلامتیاش منتشر شده است، به مناسبت روز جهانی کارگر پیام جدیدی صادر کرد. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «جیسیتیان»، کیم دیروز در پیامی، از زحمات کارگران حوزهها و صنایع مختلف در کشورش قدردانی کرد. رهبر کرهشمالی در این پیام، کارگران کرهشمالی را «انقلابیون اصلی که وفاداری بی حد و مرزی به اهداف و تفکرات حزب دارند» خطاب کرد که با خودکفایی و میهنپرستی به کشورشان خدمت میکنند.
***
جانشین ابوبکر البغدادی کجاست؟
شبکه خبری «RT» روسیه به نقل از یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد ابو ابراهیم الهاشمی القرشی، سرکرده گروه تروریستی داعش در عراق نیست. وبسایت خبری روسیا الیوم (نسخه عربی آر.تی) گزارش کرد این منبع عراقی گفته «القرشی در عراق نیست و در مدت اخیر هم وارد عراق نشده است. همه اطلاعات نشان میدهد او در سوریه است». به گفته این منبع عراقی، «القرشی تحت پیگیرد سرویسهای اطلاعاتی عراق و ائتلاف بینالمللی» به رهبری آمریکاست. آمریکا ادعا کرده است ۲۷ اکتبر ۲۰۱۹ ابوبکر البغدادی سرکرده پیشین داعش را در حملهای هوایی به نقطهای در استان ادلب در شمال غرب سوریه از پای در آورده است. مدتی بعد داعش با تایید خبر کشته شدن البغدادی، اعلام کرد، فردی موسوم به ابوابراهیم الهاشمیالقرشی جایگزین او شده است.
***
انتقاد روسیه از رفتار دوگانه سازمان منع سلاحهای شیمیایی
دفتر نمایندگی دائم فدراسیون روسیه در سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)، بعد از انتشار گزارش جدید این سازمان درباره استفاده احتمالی از تسلیحات شیمیایی در منطقه حلب سوریه در ماه نوامبر سال 2018، با انتشار بیانیهای اعلام کرد متاسفانه سازمان منع سلاحهای شیمیایی در انجام تحقیقات درباره حوادث رخ داده در سوریه، از معیارهای دوگانه استفاده میکند. دیپلماتهای روس با اشاره به اتهام بی اساس مطرحشده علیه روسیه مبنی بر عدم همکاری این کشور با سازمان منع تسلیحات شیمیایی درباره حادثه فوق، یادآور شدند نظامیان روس ژانویه سال 2019 مواد و نمونههایی از سلاحهای شیمیایی مربوط به این پرونده را به کمیته حقیقتیاب این سازمان تحویل داده بودند.
***
طرح عبدالله برای حکومت مشارکتی
روزنامه 8 صبح در افغانستان مدعی شد به طرح تیم عبدالله برای چگونگی تشکیل حکومت مشارکتی با اشرف غنی دست یافته است. این در حالی است که «سرور دانش» معاون دوم اشرف غنی در گفتوگوی ویدئویی با نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان اظهار داشت: عبدالله ریاست شورای مصالحه را پذیرفته است و بزودی بحران کنونی حل خواهد شد. تاکنون تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله و تیم دولتساز به رهبری اشرف غنی واکنشی نشان ندادهاند. این طرح شامل 6 محور «شورایعالی دولت»، «صدارت اجرایی با محوریت صلح»، «مشارکت»، «اصلاحات بنیادی»، «مکانیسم نظارت و تطبیق» و «مدت اعتبار» میشود و تا پایان دوره حکومت مشارکتی اعتبار دارد.
***
اعتراض 10 کشور اروپایی به طرح رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سفرای 10 کشور اروپایی درباره تصمیم رژیم صهیونیستی در الحاق کرانه باختری اعتراض رسمی خود را به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی ارسال و تاکید کردند الحاق بخشهایی از کرانه باختری منطقه را بیثبات میکند. این سفرا در نشستی بدین منظور گفتند که الحاق هر بخشی از کرانه باختری توسط اسرائیل، نقض آشکار قوانین بینالمللی است و پیامدهای جدی برای ثبات منطقه دربر دارد. یک گزارش تخصصی منتشر شده توسط سازمان آزادیبخش فلسطین نیز تایید میکند تصمیم رهبران کابینه ائتلافی پیش روی رژیم صهیونیستی برای الحاق شهرکهای کرانه باختری و منطقه الاغوار به سرزمینهای اشغالی، فیالبداهه و بدون برنامهریزی قبلی نبوده است بلکه این قضیه در یک تیم کاری مشترک آمریکا و اسرائیل که برای اجرای معامله قرن تشکیل شده مورد توافق قرار گرفته بود.
***
استرالیا: هیچ مدرکی از ساختهشدن کرونا در آزمایشگاه ووهان وجود ندارد
نخستوزیر استرالیا با رد ادعای آزمایشگاهی بودن ویروس جدید کرونا، خواستار انجام تحقیقات مستقل در این باره شد. «اسکات موریسون» نخستوزیر استرالیا گفت هیچ مدرکی از اینکه ویروس «کووید-۱۹» در آزمایشگاهی در شهر «ووهان» واقع در چین ساخته شده، وجود ندارد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، موریسون با بیان اینکه استرالیا هیچ اطلاعاتی که از ایده آزمایشگاهی بودن ویروس کرونا پشتیبانی کند در اختیار ندارد، توضیح داد برای برطرف کردن شکها در این باره، خواستار اجرای تحقیقات مستقل بینالمللی درباره علت طغیان این ویروس و سرایت سریع آن در جهان شده است.
***
واکنش حماس به حمله صهیونیستها به سوریه
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی در واکنش به حمله بامداد دیروز رژیم صهیونیستی به سوریه، از امت اسلامی خواست برای پایان دادن به سرکشیهای این رژیم با یکدیگر متحد شوند. حازم قاسم در این ارتباط گفت: «رژیم صهیونیستی بار دیگر با بمباران سوریه، سرکشی کرد». وی در پایان تأکید کرد تنها اتحاد امت اسلامی در مقابله با این رژیم و طرد تمام کسانی که در تلاشند روابط خود را با این رژیم عادی کنند، این سرکشیها را به پایان خواهد رساند. خبرگزاری رسمی سوریه بامداد جمعه گزارش داد بالگردهای رژیم متجاوز صهیونیستی به مواضعی در جنوب سوریه حمله کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|