|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
واکنش سید مسعود شجاعیطباطبایی، دبیر مسابقه «ما کرونا را شکست میدهیم» به عصبانیت رسانههای صهیونیستی در گفتوگو با «وطن امروز»:
به این عصبانیت عادت کردهایم
عباس اسماعیل گل: مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» به دبیری سیدمسعود شجاعیطباطبایی اسفندماه سال گذشته و فروردینماه امسال با استقبال هنرمندان ایرانی و خارجی از 88 کشور دنیا برگزار شد که همانطور که پیشبینی میشد برخی آثار منتشر شده این مسابقه به مذاق برخی خوش نیامد و رسانههای حامی رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشهایی تند، خشم خود را از برپایی مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» نشان دادند. به همین بهانه «وطن امروز» درباره جزئیات مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» و همچنین جوسازی اخیر رسانههای صهیونیستی علیه این مسابقه با سیدمسعود شجاعیطباطبایی گفتوگو کرد.
***
* به طور حتم این روزها متوجه حمله رسانههای حامی رژیم صهیونیستی به برخی آثار منتشرشده مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» در فضای مجازی شدهاید.
بله! بخوبی در جریان این مسائل قرار دارم. البته باید بگویم این اتفاق برایم قابل پیشبینی بود. از سویی از زمان برپایی مسابقه کارتون «ترامپیسم» به این حملههای رسانههای حامی رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا عادت کردهایم و اگر این انتقادات وحشیانه علیه برخی آثار مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» از سوی اینها نبود، باید به درستی راه و روشمان شک میکردیم.
* این عصبانیت رسانهای در فضای مجازی بیشتر از سوی کدام طیف حامیان استکبار است؟
این اتفاق از 2 جنبه باید مورد بررسی قرار گیرد؛ یکی اینکه برخی رسانههای رسمی چون «اورشلیم پست» درباره این مسابقه، به اشتباه به وزارت بهداشت حمله کرده و نوشته است: وزارت بهداشت ایران در برگزاری یک مسابقه کاریکاتور ضدصهیونیستی مشارکت کرده است!
اشتباه بزرگ این روزنامه صهیونیستی اینجاست که اصلا وزارت بهداشت هیچ مشارکتی در برپایی این مسابقه بینالمللی نداشته است و فقط دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این مسابقه ما را همراهی کرده است. این موضوع نشاندهنده آن است که دشمنان قسم خورده ما بدون هیچ اطلاع و بینشی عمل میکنند، چون قصدشان تنها تخریب و حمله بدون منطق به آرمانهای انقلاب اسلامی است.
همچنین شبکه تلویزیونی صهیونیستی «آی24» با انتشار مطلبی خشمگینانه در وبسایت خود آثار نمایشیافته در مسابقه «ما کرونا را شکست میدهیم» را ضدیهودی خوانده است!
دوم آنکه برخی فعالان رسانهای حامی رژیم صهیونیستی هم بیکار ننشستهاند و با انتشار مطالبی در صفحات شخصی خود علیه این مسابقه جبهه گرفتهاند که همه این رسانهها و کاربران فضای مجازی کاملا هوشمندانه از کلیدواژه «ضدیهودی» در انتقاد از مسابقه «ما کرونا را شکست میدهیم» استفاده میکنند.
* چرا واژه هوشمندانه؟
ببینید! در وهله اول لازم است درباره آثار ارسالی به دبیرخانه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» توضیح بدهم تا به پاسخ سوال شما برسم. 4200 اثر ظرف 38 روز از سوی هنرمندان متعدد داخلی و خارجی به دبیرخانه مسابقه رسید، از این میان تنها 3 اثر به اقدامات ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در دوران کرونایی پرداختهاند که این رسانههای صهیونیستی همین 3 اثر را دست گرفتهاند و با واژه «ضدیهودی» فرافکنی و مظلومنمایی میکنند، این در حالی است که این آثار صرفا «ضدصهیونیستی» است و هیچ ارتباطی به یهودیها ندارد اما اینها با استفاده ابزاری از ادیان به فکر مظلومنمایی در میان مردم دنیا هستند که بدون شک این ترفندشان نتیجه نخواهد داد، زیرا اغلب مردم دنیا به ماهیت اصلی رژیم غاصب صهیونیستی پی بردهاند و به قول معروف دیگر حنایشان برای جهانیان رنگی ندارد.
* در مجموع هنرمندان چه کشورهایی در مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» حضور داشتند؟
شرکتکنندگانی از 88 کشور مختلف جهان آثارشان را به دبیرخانه مسابقه ارسال کردند که پس از ایران، ترکیه، چین، هند و اندونزی بیشترین آثار را به این مسابقه هنری ارسال کردند که این تعداد شرکتکننده خارجی در یک مسابقه هنری جمهوری اسلامی ایران یک پیام مهم برای هنرمندان کشور دارد.
* چه پیامی؟
اینکه هنرمندان 88 کشور دنیا ضمن پذیرش منطق ضداستکباری جمهوری اسلامی ایران، نسبت به خلق اثر در این حوزه انگیزه دارند، نشاندهنده عمق تاثیرگذاری هنر و هنرمندان ایرانی در دنیاست که همین موضوع دولتمردان آمریکا و رژیم صهیونیستی را دل نگران کرده است و آنها را گوشه رینگ فرستاده، زیرا اینها به خاطر خباثت عینیشان هیچ تاثیرگذاری در حوزه کارتون و کاریکاتور ندارند و بشدت آسیبپذیرند و تجربه ثابت کرده هیچ چیز به اندازه برپایی نمایشگاههای هنری فضای مجازی اینها را عصبانی نمیکند که این مورد با مسابقههای کارتون «ترامپیسم»، «آسوده باش من ملکهام» و... به اثبات رسیده است.
* انگار تمام مسابقات کارتون و نمایشگاههایی که به دبیری شما برگزار میشود، حتی اگر نامش «ترامپیسم» هم نباشد، آثاری درباره ترامپ برای شما ارسال میشود؛ درباره مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» هم اثری در وصف «ترامپ» داشتهاید؟
بله! در این مسابقه هم آثار متعددی درباره ترامپ ارسال شده است که موضوعات اغلب این آثار به اظهارات عجیب ترامپ درباره کرونا و پیشنهادات مضحکش درباره راههای درمان کرونا مربوط میشود و تعدادی از آثار هم به سیاستگذاریهای غیرمسؤولانه ترامپ درباره سلامت مردم آمریکا پرداخته است که همگی این آثار در قالب طنز روایت شده است و نکته جالب اینکه 2 اثر هم از سوی هنرمندان آمریکایی برای ما ارسال شده است.
اما ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هرکجای دنیا مسابقهای تحت عنوان «ترامپیسم» برگزار شده است، شاهد موضعگیریهای منظم و هدفدار رسانههای حامی استکبار نبودهایم اما تا جشنواره و رویداد هنری از سوی ایران و ایرانی در سطح گسترده جهانی برگزار میشود و محتویات آن به مذاقشان خوش نیاید، تمام امکانات رسانهای خود را به خط میکنند تا علیه جشنوارهها فرافکنی کنند و کار را به نهادهای رسمی هنری در دنیا میکشانند و حتی مسؤولان فدراسیون کاریکاتور اروپا را بابت همکاری با هنرمندان ایرانی تحت فشار میگذارند که همه این موارد به خاطر آن است که اینها از نفوذ هنرمندان ایرانی در دنیا هراس دارند.
* البته در این میان برخی رسانههای خارجی هم برخلاف رسانههای صهیونیستی و آمریکایی عمل میکنند و گزارشهای واقعگرایانهای از این رویدادها ارائه میدهند.
بله! خوشبختانه مسابقههایی چون «ترامپیسم» در برخی رسانههای معتبر خارجی بازخوردهای خوبی داشته است و درباره مسابقه بینالمللی کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» هم این اتفاق رخ داده است به عنوان مثال خبرگزاری روسی «اسپوتنیک نیوز» با اتخاذ رویکردی متفاوت، ضمن انتشار گزارشی نسبت به پوشش خبری مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» اقدام کرده و با نمایش منتخبی از آثار حاضر در این مسابقه بینالمللی، از مشارکت کاریکاتوریستهای مختلف سراسر دنیا در این رویداد هنری خبر داده است.
* آثار ارسالی به این مسابقه شامل چه سرفصلهایی میشود؟
همانطور که گفته شد 4200 اثر به دبیرخانه مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» ارسال شده است که از این میان بیشترین آثار در ارتباط با نقش تاثیرگذار کادر پزشکی و درمانی با عنوان «مدافعان سلامت» است که در این باره باید گفت در روزهای سخت و تلخ شیوع ویروس کرونا، هموطنان ما و کادر درمان، دلاورانه در حال فعالیت هستند و جامعه هنری تمایل داشت به این فضا کمک کند؛ یعنی هم به جامعه امید و نشاط ببخشد و از جامعه پزشکی تقدیر کند و هم اینکه خطرات و نکات لازم درباره این ویروس را به زبان هنر به جامعه منتقل کند.
دسته دوم آثار به توصیهها و مراقبتهای بهداشتی و پزشکی مرتبط است و بخش سوم آثار ارسالی به موضوعات روحیهبخش در ایام کرونایی و نکات امیدوارکننده در دوران پساکرونایی پرداخته است. اما دسته چهارم آثار که تعداد محدودی را شامل میشود، سیاستهای مضحکانه دولت ترامپ درباره مهار کرونا و اقدامات وحشیانه صهیونیستها را به چالش کشیده است.
* به نظر شما مهمترین علت استقبال بالای هنرمندان حرفهای کشورهای مختلف از برپایی مسابقه کارتون «ما کرونا را شکست میدهیم» چه بوده است؟
اولین نکته که باعث شده شاهد حضور گسترده هنرمندان جهانی در این مسابقه باشیم، سایت «ایران کارتون» است. این سایت به عنوان مرجع در دنیا نیز جایگاه ویژهای دارد و ما با هنرمندان کاریکاتوریست حرفهای جهان ارتباط و تعامل داریم و بانک اطلاعاتی این سایت، اطلاعات ۵ هزار کاریکاتوریست مطرح جهانی را ثبت کرده است که این مسأله در برپایی مسابقه «ترامپیسم» کمک حال ما شد. دومین نکته نیز موضوع «ما کرونا را شکست میدهیم» است که در این برهه زمانی و شیوع این ویروس، هنرمندان را برای حضور در مسابقه ترغیب میکند و اینکه هنرمندان در آثار خود علاوه بر موضوع کرونا، به برخی حواشی سیاسی نیز میپردازند، حائز اهمیت بودن این موضوع است که هنرمندان در همه جای دنیا نسبت به مباحث حاشیهای و سیاسی مواضعی دارند. این هنرمدان چهرههایی هستند که همه موضوعات پیرامون را رصد میکنند.
* آیا تمام آثار ارسالشده به مسابقه «ما کرونا را شکست میدهیم» در سایت «ایران کارتون» بارگذاری میشود؟
بله! نهتنها آثار ارسال شده به مسابقه «ما کرونا را شکست میدهیم» در این سایت منتشر شده است، بلکه آثار مسابقهها و جشنوارههایی چون «ترامپیسم» و «آسوده باش من ملکهام» در این سایت بارگذاری شده است.
* از آنجا که به خاطر شرایط کرونایی امکان برپایی فیزیکی نمایشگاه برای آثار منتخب مسابقه «ما کرونا را شکست میدهیم» وجود ندارد، چه برنامههایی برای بیشتر دیده شدن آثار برتر این مسابقه دارید؟
در وهله اول باید گفت از زمان برپایی این مسابقه تاکنون چیزی حدود 2 میلیون بازدید از آثار مسابقه در سایت «ایران کارتون» به ثبت رسیده است که این میزان بازدید برای یک سایت هنری واقعا منحصر به فرد است.
در همین راستا تمام تلاشمان را میکنیم که از هر امکانی برای دیده شدن آثار منتخب استفاده کنیم و این روزها در حال برنامهریزی هستیم که از تبلیغات شهری به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم و مذاکراتی را هم برای انتشار آثار در ایستگاههای مترو و اتوبوس داشتهایم که بزودی اقدامات لازم در اینباره انجام میشود.
* سخن پایانی؟
ضمن آرزوی سلامتی برای مردم کشورم در این ایام سخت باید بگویم حتما بعد از عادی شدن شرایط و امکان برگزاری نمایشگاه فیزیکی، آثار برگزیده این مسابقه در تهران و شیراز نمایش داده خواهد داشت و به تبع آن این امکان هم وجود دارد که در سایر شهرها هم نمایشگاه برگزار شود و امیدوارم این اتفاق هر چه زودتر رخ دهد.
ارسال به دوستان
دعاى روز هشتم ماه رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ ارْزُقنی فیهِ رحْمَهَ الأیتامِ و إطْعامِ الطّعامِ و إفْشاءِ السّلامِ و صُحْبَه الکِرامِ بِطَوْلِکَ یا ملجأ الآمِلین.
خدایا روزیام کن در آن ترحم بر یتیمان و طعام نمودن بر مردمان و افشای سلام و مصاحبت کریمان به فضل خودت اى پناه آرزومندان.
ارسال به دوستان
کتاب
انتشار وصیتنامه شهدای مقاومت در عراق
کتاب وصیتنامههای شهدای مقاومت به زبان عربی منتشر شد. به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نمایندگی فرهنگی ایران با همکاری مرکز پژوهشهای اسلامی بغداد با وجود شرایط سخت منع تردد در بغداد و کربلا، کتاب «وصیه الشهیدین الحاج قاسم سلیمانی و الحاج ابومهدی المهندس» را به زبان عربی تهیه و تنظیم، چاپ و آماده توزیع کرده است.
***
انتشار بامداد اسلام به زبان ایتالیایی
کتاب «بامداد اسلام» نوشته عبدالحسین زرینکوب به زبان ایتالیایی منتشر شد. به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این کتاب در قالب طرح حمایت از ترجمه آثار فارسی به دیگر زبانها (TOP)، توسط سمیه عویشاوی (صدیقی) از زبان فارسی به ایتالیایی ترجمه و با عنوان ایتالیایی “L”alba dell”Islam” در ۱۶۰ صفحه و شمارگان هزار نسخه توسط انتشارات «ایل چرچیو» (IL Cerchio) ماه مه سال ۲۰۲۰ م.(اردیبهشتماه ۱۳۹۹) با قیمت ۲۸ یورو منتشر شده است و از هفته آینده روانه بازار نشر ایتالیاییزبان میشود. در کتاب «بامداد اسلام» شرایط مکه و شبهجزیره عربستان، قبل و مقارن تولد پیامبر اسلام(ص) تشریح و تاریخ اسلام پس از وفات پیامبر(ص) تا فروپاشی دولت اموی، روایت و تحلیل شده است.
ارسال به دوستان
ایستگاه آخر جشنواره تئاتر نگین خلیجفارس
نهمین دوره جشنواره منطقهای تئاتر نگین خلیجفارس با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. جشنواره امسال با نکوداشت یاد هنرمند فقید «علی غلامی»، هنرمند پیشکسوت حوزه تئاتر و به صورت مجازی- به دلیل شیوع ویروس کرونا- برگزار شد. به گزارش ایسنا، گروههای مختلفی از استانهای بوشهر، فارس،کهگیلویهوبویراحمد و خوزستان در این جشنواره شرکت کردند. روند برگزاری جشنواره و داوری آثار در بستر اینترنت انجام شد، به این شکل که فیلمها در صفحه آپارات و اینستاگرام بارگذاری شده و داورها به شکل مجازی فیلم را دیده و پس از داوری آثار نفرات برتر معرفی شدند. برگزیدگان بخشهای صحنهای و خیابانی جشنواره تئاتر نگین خلیجفارس توسط «مهرانامامبخش»، «جهانشیریاراحمدی» و «رضا بهارلو» هیأت داوران این جشنواره معرفی شدند. در بخش نمایشنامهنویسی سیدقاسم حسینی برای نمایش «در دهانم حرف بزن» در بخش صحنهای برگزیده شد. همچنین در بخش کارگردانی تئاتر خیابانی، مشترکا عبدالزهرا محمودی (در دهانم حرف بزن) و سیدمحمدهادی هاشمزاده (استرالیا) به عنوان برگزیده معرفی شدند. در بخش کارگردانی تئاتر خیابانی نیز مارال ایزدبخش از استان بوشهر برای نمایش «قهرمان کیست» برگزیده شد. گفتنی است نهمین جشنواره تئاتر نگین خلیجفارس یادواره زندهیاد استاد علی غلامی ۶ تا ۱۰ اردیبهشتماه ۹۹ به دبیری مجتبی عوضزاده برگزار شد.
ارسال به دوستان
«خونه مونی» روی آنتن شبکه نسیم
برنامه «خونه مونی» از امشب با رویکرد طنز و سرگرمی روی آنتن شبکه نسیم میرود. به گزارش باشگاه خبرنگاران، برنامه «خونهمونی» از مخاطبان میخواهد که ویدئوهای خود را در بخشهای بازی، یک قطعه از یک فیلم یا سریال، موسیقی ابداعی با وسایل خانه و اجرای نمایش طنز کرونا ارسال کنند و جایزه بگیرند. طراح و کارگردان «خونه مونی» علی مشهدی است و به همراه کمند امیرسلیمانی، الیکا عبدالرزاقی، عباس جمشیدیفر، 4 داور هر شب به همراه یک داور میهمان، 5 ویدئو منتخب را پخش میکنند و به ویدئوی برگزیده جایزه تعلق میگیرد. این برنامه از امشب، حوالی ساعت ۲۱ از شبکه نسیم پخش شود.
ارسال به دوستان
ریشی کاپور در گذشت
«ریشی کاپور» هنرپیشه سرشناس بالیوود فرزند «راج کاپور» هنرپیشه افسانهای سینمای هند، به دلیل بیماری سرطان در ۶۷ سالگی درگذشت. «ریشی کاپور» هنرپیشگی را از کودکی با فیلم سینمایی«آقای ۴۲۰» ساخته پدرش «راج کاپور» آغاز کرد. نقشآفرینی موفق او در فیلم مردمپسند «بابی» او را به شهرت رساند. کاپور در موارد مکرر در فیلمهای موفقی چون «عمار اکبر آنتونی» و «باربر»(Coolie/کولی/کولبَر) همبازی «آمیتاب باچان» بوده است. او همچنین در سالهای اخیر در چندین فیلم موفق بالیوودی از جمله «مُلک» «دو دوتا چهارتا» «در مسیر آتش» و «عشق امروزی» ایفای نقش کرد. «آمیتاب باچان» پس از انتشار خبر در گذشت «ریشی کاپور» نوشت: او رفت. ریشی کاپور رفت... ویران شدم! رئیسجمهور هند نیز پس از انتشار خبر در گذشت این هنرپیشه مراتب تسلیت خود را ابراز داشت.
ارسال به دوستان
ترجمه 2 کتاب از انتشارات سوره مهر به زبان ترکی
«بابانظر» و «جنگ پابرهنه» ترکی میشوند
2 کتاب «بابانظر» اثر مصطفی رحیمی و سیدحسین بیضایی و «جنگ پابرهنه» نوشته رحیم مخدومی که از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شدهاند در دست ترجمه به زبان ترکی قرار گرفتند. کتاب بابانظر روایتی است از زندگی شهید محمدحسن نظرنژاد از دوران مبارزه در سالهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا سالهای حضور در جبهههای دفاعمقدس. این کتاب حاصل گفتوگوی ۳۶ ساعته سیدحسین بیضایی با محمدحسن نظرنژاد در سال ۱۳۷۴ و اوایل ۱۳۷۵ است که به شکل ویدئویی ضبط شد و برای آن از قلم مصطفی رحیمی استفاده شده و همه پانوشتهای کتاب هم از متن خاطرات و گفتههای خود شهید نظرنژاد است. کتاب جنگ پابرهنه نیز شامل خاطرات رحیم مخدومی از مقاطع مختلف جنگ و از جمله عملیاتهای والفجر ۸ و کربلای ۵ است. تمرکز این کتاب بر شخصیتهای حاضر در جبهه بوده است، ضمن آنکه نگاهی هم به حوادث و رویدادهای جنگ دارد. از ابتکارات کتاب آن است که هر خاطره با آیهای از قرآن آغاز میشود؛ آیهای به عنوان مقدمه که با خاطره همبستگی معنایی داشته و به نوعی ریشههای جنگ پابرهنه را مشخص میکند. این کتاب شامل ۲۴ خاطره با نثری روان و دلنشین است که سعی میکند تنها به دود و آتش و بوی باروت بسنده نکرده و نقبی به لایههای زیرین جنگ و شخصیت رزمندگان نیز بزند. این ترجمهها با حمایت آژانس ادبی «پل» توسط خدیجه جوادی در شهر آنکارا در دست انجام است و انتشارات «ینیانسان» در ترکیه آن را سال جاری منتشر میکند.
ارسال به دوستان
روایت آمادهسازی یک بیمارستان در ۲۰ روز
کارگران؛ جان پناه بیماران کرونایی
فرزاد جعفری، مستندساز عنوان کرد مستند «جان پناه» روایتگر تلاش کارگران ساختمانی برای آمادهسازی یک بیمارستان در ۲۰ روز برای رسیدگی به بیماران کرونایی است. به گزارش مهر، فرزاد جعفری که این روزها مشغول ساخت مستندی با نام «جان پناه» با محوریت کروناست، درباره این اثر گفت: بیمارستانی قدیمی در شهرری به نام فیروزآبادی وجود دارد که در کنارش ساختمانی در حال ساخت و نیمهکاره بود. با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا، قرار شد این ساختمان کامل شود و بیماران کرونایی در این ساختمان مستقر شوند، در نهایت این ساختمان در ۲۰ روز آماده شد که اتفاقی نادر در ایران است. جعفری با بیان اینکه فیلمبرداری ما در بیمارستان قدیمی فیروزآبادی و این ساختمان جدید انجام شد، اظهار کرد: در این داستان مساله جان آدمها مطرح بود اما کارکنان این ساختمان جانشان را به خطر انداختند، چرا که آن زمان همه خود را قرنطینه میکردند اما این افراد هرچند امکان ابتلا به بیماری و انتقال آن به خانوادههای خود را داشتند اما این مساله را در نظر نگرفتند و تلاش کردند این ساختمان نیمهکاره، آماده شود. این کارگردان توضیح داد: در این فیلم حضور و تلاش پرسنل بیمارستان برای استفاده از بیمارستان جدید و انتقال مریضها از بیمارستان قدیمی به بیمارستان جدید هم خیلی مهم بود چون تعداد مبتلاها هر روز اضافه میشد و جا برای بستری آنها در بیمارستان قدیمی کم بود. ارسال به دوستان
خاطرهای از حضور شهید رجایی در جبهه
هندوانه خوردن آقای رئیسجمهور
اواخر مرداد 1360 آقای محمدعلی رجایی که تازه رئیسجمهور شده بود، آمد بازی دراز. آن روز بچهها مانند پروانهای دور ایشان میچرخیدند. او هم با بزرگواری به تکتک سنگرها سر میزد و به همه خسته نباشید میگفت. فرمانده ما برادر وزوایی، قدم به قدم دوشادوش آقای رجایی راه میرفت و با یک افتخاری مواضع و سنگرهای فتح شده بعثیها را به ایشان نشان میداد. نزدیک ظهر، رئیسجمهور وارد یکی از سنگرها شد. بچهها که حسابی ذوقزده شده بودند، برای پذیرایی از ایشان یک هندوانه تهیه کردند. آنها هر چه میگشتند تا وسیلهای برای بریدن هندوانه پیدا کنند، موفق نمیشدند تا اینکه بالاخره بعد از جستوجوی فراوان، یک چاقو و چنگال پیدا شد. بعد از بریدن و قاچ کردن هندوانه، چنگال را به برادر رجایی دادند. ایشان وقتی دید که در جمع حاضر فقط اوست که چنگال دارد و بقیه محض رعایت احترام ایشان مشغول تماشا هستند، پرسید: «پس شماها با چی میخواهید بخورید؟» بچهها تعارف کردند و گفتند: «حالا شما بفرمایید!» آقای رجایی خیلی خودمانی گفت: «هرطور که شما بخورید، من هم همان طور میخورم.» بعد هم دوزانو، مثل بقیه بچهها، روی زمین نشست، چنگال را کنار گذاشت و با گفتن بسمالله، از بقیه هم خواست با او مشغول خوردن شوند. بچهها از اینکه با چشمان خود میدیدند رئیسجمهور کشورشان آنطور خاکی و خودمانی در کنار آنان، با همان لباس ساده بسیجی روی زمین نشسته و با آنها همسفره شده، بسیار خوشحال بودند. این واقعه گذشت تا اینکه روز هشتم شهریور، تازه از شناسایی برگشته بودم و داشتم گوشه سنگر استراحت میکردم، حوالی عصر یکی از بچهها بیدارم کرد. خیلی مضطرب بود، پرسیدم: «چی شده؟ چه خبر است؟ چرا مضطربی؟» گفت: «مقر نخست وزیری منفجر شده، رادیو خبرش را تازه اعلام کرده.» بدجوری ته دلم لرزید. پرسیدم: «آقای رجایی هم آنجا بود؟» جواب داد: «آنطور که رادیو میگفت ایشان و آقای باهنر در جلسه حضور داشتند ولی خوشبختانه آسیب جدی ندیدهاند و فقط مجروح شدهاند.» دلم قرص شد و پیش خودم گفتم الهی شکر که آقای رجایی سالم هستند. هر چند این خوشحالی ما زیاد طول نکشید. صبح روز نهم شهریورماه در اخبار صبحگاهی ساعت 8 رادیو، این خبر رسما اعلام شد: رجایی و باهنر در انفجار مقر نخستوزیری به شهادت رسیدند. با شنیدن این خبر فضای غمانگیزی کل جبهههای بازی دراز را فراگرفت.
برگرفته از کتاب ققنوس فاتح
بیست روایت از محسن وزوایی/ گلعلی بابایی
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|