|
جلسه هیأتمدیره استقلال امروز برگزار میشود
اعضای هیأتمدیره باشگاه استقلال چند روز پیش پیرامون مسائل مختلف تشکیل جلسه داده و درباره وضعیت مالی این باشگاه و همچنین احتمال آغاز تمرینات و... به صحبت پرداختند. قرار است سایر اعضای هیاتمدیره استقلال امروز چهارشنبه مجددا تشکیل جلسه داده و پیرامون مسائل مختلف بحث و تبادلنظر کنند.
ارسال به دوستان
گزارش «وطن امروز» از تصمیم ستاد مبارزه با کرونا در ورزش درباره لیگ برتر فوتبال
رصد هر هفتهای
زهره فلاح زاده: در گزارش قبلی «وطن امروز» اعلام کردیم قرار است ستاد مبارزه با کرونا ۱۵ اردیبهشتماه تصمیم نهایی خود را برای شروع یا پایان دادن به مسابقات لیگ برتر اعلام کند. ستاد مبارزه با کرونا در ورزش این جلسه را تشکیل داد اما برخلاف صحبتهای قبلی و اصرارهای برخی نهادها، تکلیف شروع لیگ برتر مشخص نشد. کرونا همچنان لیگ برتر ایران را تسخیر کرده و کسی درست نمیداند چه اتفاقی قرار است در آینده برای فوتبال ایران بیفتد.
علاقهمندان به فوتبال باید به دوری از مسابقات عادت کنند، چرا که در حال حاضر خبری از شروع بازیهای لیگ برتر ایران نیست. این امکان وجود دارد که سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان حتی لیگ تعطیل هم شود. در این صورت تیمها از بلاتکلیفی تمرینات نامنظم خود رهایی پیدا میکنند و بازیکنان از فشار آوردن بیش از حد به بدنهایشان خلاص میشوند.
در جلسه روز دوشنبه که ستاد مبارزه با کرونا در ورزش با استعلام از وزارت بهداشت تشکیل داده بود، شرایط کشور مورد بررسی قرار گرفت اما به دلیل اینکه وضعیت کشور همچنان با شیوع کرونا به حدی نرسیده که سفید اعلام شود، تاریخ شروع تمرینات گروهی یا شروع برگزاری مسابقات لیگ برتر در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
وضعیت کشور به گونهای است که این ستاد تصمیم گرفت هر هفته شرایط هر شهر را مورد بررسی قرار دهد تا در صورت آرام شدن اوضاع، شروع فعالیتهای ورزشهای غیرگروهی را اعلام کنند. این یعنی ورزشهای گروهی مثل فوتبال همچنان اجازه فعالیت ندارند.
البته ممکن است یک هفته شرایط یک شهر مناسب باشد و فعالیتهای ورزشی آن شهر از سرگرفته شود ولی هفته بعد شرایط باز هم پرخطر اعلام شود، در این صورت باز هم فعالیتهای آنها تعطیل میشود. این یعنی برخی از ورزشهایی که گروهی نیستند، میتوانند فعالیت خود را به صورت پلکانی شروع کنند.
البته هنوز برگزاری هیچ مسابقهای آزاد نشده و قرار است بین ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشتماه بار دیگر از وزارت ورزش استعلام گرفته و درباره فوتبال تصمیمگیری شود. در جلسه روز دوشنبه هم ستاد مبارزه با کرونا در ورزش درباره فوتبال بررسیهای لازم را انجام داد که به دلیل شرایط کشور همچنان ادامه دادن آن ممنوع اعلام شد و اجازه تمرین گروهی صادر نشد.
در واقع هنوز مشخص نیست در صورت باز شدن اماکن ورزشی، فوتبال که ورزش گروهی است به فعالیت دوباره خود ادامه میدهد یا نه. در حال حاضر هم این نوع ورزشها حتی در شهرهایی که وضعیت سفید دارند هم اجازه فعالیت ندارند. ممکن است شرایط به گونهای باشد که حتی تا ماه آینده خبری از برگزاری تمرینات گروهی تیمهای لیگ برتری فوتبال نباشد. این گفته میتواند خط بطلانی بر تمام شایعاتی که این مدت منتشر میشد و تاریخ شروع تمرینات را اواخر اردیبهشت اعلام میکردند، بکشد. هنوز هیچ تاریخی را نمیتوان برای شروع دوباره مسابقات اعلام کرد و بسیار هم بعید است با این اطلاعات به دست آمده حتی با اصرار سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال، مسابقات فوتبال ادامه پیدا کند.
آنچه مشخص است ستاد مبارزه با کرونا در ورزش هیچ عجلهای برای اعلام تاریخ شروع جدید مسابقات لیگ برتر ندارد و اولویت آنها برخلاف فدراسیوننشینها، به معنای واقعی کلمه، حفظ جان ورزشکاران است.
با توجه به شرایط حاکم در جهان ممکن است حتی المپیک توکیو بار دیگر به تعویق بیفتد. بنابراین فدراسیون و سازمان لیگ نباید اصرار بر برگزاری لیگ برتر داشته باشند، البته این نهادها اختیاری از خودشان هم ندارند و تأییدیه شروع مجدد مسابقات لیگ برتر تنها با متولی سلامت یعنی ستاد مبارزه با کرونا در ورزش است.
* تصمیمی که باعث خوشحالی قرمزهاست
سهیل مهدی و همکارانش در سازمان لیگ در تلاشند هر چه زودتر مجوز تمرینات گروهی تیمها را بگیرند تا بتوانند هر چه سریعتر لیگ نوزدهم را برگزار کنند؛ اتفاقی که خوشایند پرسپولیسیها و عامل ناراحتی برخی تیمهاست. البته مسؤولان برگزاری لیگ باید حواسشان به بعدهای مختلف این موضوع از جمله فشردگی بازیها و امکان مصدوم شدن بازیکنان باشد و برنامهای تدوین کنند که صدای هیچ تیمی را درنیاورند.
***
[تفاوت بزرگ تیم های ما با اروپاییها]
تمام باشگاههای کشورهای اروپایی بویژه لیگهای معتبر قاره سبز علاقهای به تعطیلی لیگشان ندارند و به دنبال ادامه بازیهایشان هستند، هر چند برخی کشورها چون فرانسه و هلند قید ادامه فصل را زدند و لیگهایشان را تعطیل کردند. اصلیترین منبع درآمد تیمهای اروپایی، بلیتفروشی، حق پخش و تبلیغات محیطی است و برگزار نشدن بازیها باعث شده حتی تیمهای متمولی چون بارسلونا و یوونتوس هم دچار مشکل شوند و از بازیکنانشان بخواهند بخشی از قراردادشان را کسر کنند. شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فوتبال، ادامه حیات باشگاهها را تحتالشعاع قرار داده و تعطیلی لیگهای اروپایی میتواند این باشگاهها را دچار بحران کند. در لیگهای فرانسه و هلند، تیمهایی چون پاری سنژرمن و آژاکس که متمولترین تیمهای کشورشان محسوب میشوند به رغم اعلام قهرمانی (پاری سنژرمن) و کسب سهمیه اروپا (آژاکس) باز هم به خاطر برگزار نشدن بازیها و کاهش درآمدشان به فدراسیون فوتبال و نهادهای دولتی کشورشان اعتراض کردند.
اما برخلاف اروپا، در ایران فوتبال درآمدزا نیست و باشگاهها از برگزار نشدن لیگ استقبال میکنند، زیرا هزینههایشان کمتر میشود و مجبور نیستند پول حملونقل و هتل بدهند. به رغم وجود منابع درآمدی مختلف مثل تبلیغات محیطی و حق پخش تلویزیونی، پول اینها هیچوقت به باشگاههای ایرانی نمیرسد و در فیلترهای مختلف گیر میکند. همین امر موجب میشود نه تنها از ادامه لیگ استقبال نشود، بلکه رای به تعطیلی آن داده شود؛ اتفاقی که در اروپا غریب است و حتی بسیاری از تیمها سعی میکنند به صورت مخفیانه تمرینات خود را برگزار کنند.
ارسال به دوستان
سرنوشت مبهم چرخه انتخابی تیمهای ملی کشتی
قانون در خاک کرونا
فدراسیون کشتی مصر بر برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی در شرایط برابر و عادلانه است اما آیا کرونا اجازه این کار را در سال قبل از المپیک به کشتی ایران میدهد؟ علیرضا دبیر در نشست خبری اخیرش در پاسخ به این سوال که آیا چرخه تدوین شده از سوی انستیتو کشتی در مورد انتخابی تیم ملی، امسال به مرحله اجرا خواهد رسید، گفت این چرخه در سال المپیک اجرایی خواهد شد. البته این چرخه هنوز نهایی نشده و همچنان کارشناسان و افراد فنی در حال تکمیل آن هستند. با این وجود نقطه شروع آن از مسابقات قهرمانی کشوری است. مسابقاتی که معمولا مهرماه و بعد از مسابقات جهانی برگزار میشود و مرحله دوم آن نیز جام بینالمللی تختی تعریف شده است که آن هم معمولا در زمستان برگزار می شود. با توجه به اینکه از سوی سازمان بهداشت جهانی، شیوع مجدد کرونا در فصول سرد کشورها پیشبینی شده و از سویی وزارت بهداشت ایران هم تاکید کرده است در پاییز و زمستان با موج دیگری از شیوع بیماری کرونا مواجه خواهیم شد، باید دید آیا در عمل امکان پایبندی به چرخه انتخابی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی در سال قبل از المپیک وجود دارد؟
ضمن اینکه همچنان همه کارشناسان در سراسر دنیا درباره برگزاری المپیک پیش رو که فعلا با یک سال تعویق مواجه شده، با تردید صحبت میکنند. ژاپنیها تاکید کردهاند اگر در مرداد ماه سال آینده نشود المپیک توکیو را برگزار کرد، عملا دیگر در این مقطع المپیکی برگزار نخواهد شد و در واقع از تعویق مجدد خبری نیست. با این حساب، همه چیز همچنان در دست کروناست. باید دید در ماههای آینده وضعیت جهان به چه شکلی پیش خواهد رفت. کشتی نیز رشته تن به تن است و قطعا ستاد مبارزه با کرونا در ورزش باید وضعیت سفید اعلام کند تا امکان برگزاری مسابقات انتخابی وجود داشته باشد. همچنین با تعریف یک چرخه برای انتخابی تیم ملی، همه رقابتها به هم زنجیروار متصل هستند و حیات چرخه، به برگزاری اولین مسابقه که به نظر میرسد مهرماه باشد، وابسته است.
* سکوت معنادار محمد بنا
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی که همیشه شیوه خاص خود را درباره انتخاب ملیپوشانش داشته، این روزها در جلسات بحث و بررسی انتخابی تیم ملی غیبت دارد. درحالی که در چند روز گذشته اختلاف نظر سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با رئیس فدراسیون درباره چگونگی اجرای چرخه انتخابی تیم ملی رسانهای شد، از سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی شاهد هیچگونه واکنشی در اینباره نبودیم. ضمن اینکه او اصلا در جلسات بحث و بررسی چرخه انتخابی تیم ملی حاضر نبوده است. با توجه به روحیاتی که محمد بنا دارد، این سکوت و غیبت در جلسات معنادار به نظر میرسد. هر چند در این میان شایعاتی مبنی بر استعفای سرمربی تیم ملی هم شنیده میشود. البته این وضعیت و بیخبری نمیتواند خیلی ادامهدار باشد و طی هفتههای آینده که چرخه انتخابی تیم ملی نهایی شده و در اختیار همه قرار خواهد گرفت، طبیعتا شاهد واکنش مثبت یا منفی محمد بنا نسبت به آن خواهیم بود.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اخبار
AFC: زمان ادامه رقابتهای فوتبال را اعلام کنید
کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامهای از فدراسیونهای عضو خواسته تاریخ دقیقی را برای از سرگیری ادامه فصل فوتبالی ۲۰20-۲۰19 اعلام کنند. ورزش بویژه فوتبال بیشتر از 2 ماه است در سراسر قاره کهن تعطیل شده است. ویروس خطرناک کرونا که از چین آغاز و شناسایی شد به سرعت همه کشورها را در برگرفت و به همین خاطر فوتبال در آسیا تعطیل شده و سرنوشت لیگهای مختلف در هالهای از ابهام قرار دارد. با وجود آنکه هنوز کرونا از بین نرفته اما کنفدراسیون فوتبال آسیا اصرار دارد لیگها برگزار شوند و حتی لیگ قهرمانان آسیا هم ادامه پیدا خواهد کرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامهای که به فدراسیونهای عضو فرستاده از آنها خواسته زمان ادامه فصل فوتبالی 2020-2019 را اعلام کنند. رئیس فدراسیون فوتبال عربستان تایید کرد چنین نامهای را از AFC دریافت کرده و آنها منتظر گزارش نهایی وزارت بهداشت هستند تا برای ادامه فصل فوتبالی برنامهریزی لازم را انجام دهند.
***
شرایط به کارگیری و جذب مدالآوران المپیک در ورزش بررسی شد
دومین نشست کمیسیون مدیریت و برنامهریزی کمیته ملی المپیک در سال جدید برگزار شد. به گزارش مهر، عبدی افتخاری، رئیس این کمیسیون در این باره گفت: این کمیسیون پیش از این به صورت آنلاین نشستی برگزار کرد و در واقع این دومین نشست سال جدید بود که به شکل حضوری با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در محل کمیته برگزار شد. وی ادامه داد: نشست نخست درباره ارائه پیشنهاد پیرامون تعیین شاخصهای توزیع اعتبارات فدراسیونها به هیات اجرایی برای سال ۱۴۰۰ برگزار شد. عبدی افتخاری افزود: نشست دوم این کمیسیون نیز با محوریت پیشنهاد صالحیامیری، رئیسکمیته ملی المپیک درباره به کارگیری و جذب مدالآوران المپیک در امور ورزش تشکیل شد. وی گفت: کمیسیون مدیریت و برنامهریزی در نظر دارد با توجه به پیشنهاد ریاست کمیته ملی المپیک اقدام به برگزاری دورههای آموزشی ویژه المپینها کند تا با کسب تجربه بتوانند در آینده در امور ورزش مداخله و کمکرسانی کنند.
ارسال به دوستان
لابی صهیونیستها پشت پرده اقدام آلمان علیه حزبالله
علیرضا شیخعطار*: اقدام دولت آلمان علیه حزبالله لبنان را باید در چارچوب مناسبات دولت این کشور با آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین نفوذ لابی صهیونیستی در بدنه حاکمیتی آلمان تحلیل کنیم.
آلمان بعد از جنگ دوم جهانی یک کشور شکستخورده بود که همین شکست سخت و سهمگین، این کشور را تحت نفوذ آمریکا قرار داد. نفوذی که حتی به حضور فیزیکی نیروهای نظامی آمریکا در این کشور انجامیده که تاکنون نیز ادامه یافته است. آمریکا نه تنها در آلمان پایگاه نظامی دارد بلکه آلمان نقش یک انبار برای نگهداری تسلیحات هستهای و اتمی را برای آمریکا بازی میکند. اسرائیل نیز به بهانه مساله هولوکاست هرگونه که بخواهد از دولت آلمان باج میگیرد. نفوذ رسانهای و گسترش لابی صهیونیستی در تمام عرصههای حاکمیتی آلمان به قدری زیاد است که مورد اعتراض جوامع روشنفکری آلمان قرار گرفته است.
حال با در نظر گرفتن این مسائل باید اشارهای کنیم به ضربهای که اسرائیل از حزبالله لبنان خورده است. مهمترین گروه مقاومت در منطقه خاورمیانه در برابر تجاوزکاریهای اسرائیل، حزبالله است. اسرائیل از هیچ گروهی به اندازه حزبالله هراس ندارد چون طعم تلخ شکستهای پیاپی از این گروه مقاومت را چشیده است. اسرائیل از هیچ گروهی به اندازه حزبالله ضربه نظامی نخورده و همین تجربه شکستهای متعدد باعث شده سعی کند در تمام ابعاد سیاسی و تبلیغاتی به حزبالله ضربه بزند.
همین تقابل و هراس اسرائیل از حزبالله باعث شده لابیهای رژیم صهیونیستی دولت آلمان را تحت فشار قرار بدهند که دست به اقدامی علیه حزبالله بزند. دولت آلمان نیز نهایتا به دلیل همان وابستگیهای ساختاری که به آن اشاره شد، به این فشارها تن داد و حزبالله لبنان را یک گروه تروریستی شیعی اعلام کرد و مدعی شد از فعالیتهای این گروه در خاک آلمان جلوگیری میکند.
نکته قابل توجه این است که حزبالله لبنان بهرغم ادعای مقامات آلمانی اصلا تشکیلاتی در این کشور ندارد. آلمان به عنوان یکی از قویترین کشورهای اروپایی از لحاظ اقتصادی میزبان بسیاری از مهاجران از کشورهای خاورمیانه است. بر همین اساس تعدادی از جوانان لبنانی نیز مثل شهروندان سایر کشورها در آلمان زندگی میکنند و گاهی کمکهای مالی خود را برای حزبالله لبنان ارسال میکنند. این کمکهای مالی را نیز نه به عنوان یک کار تشکیلاتی بلکه به عنوان یک اقدام میهنی و داوطلبانه برای کمک به عنصری که حافظ تمامیت ارضی وطنشان است، انجام میدهند. باید یادآوری کرد حزبالله لبنان تنها عنصر مهمی است که توانسته امنیت ملی لبنان و تمامیت ارضی آن را در برابر همه هجمههای بیگانه اعم از رژیم صهیونیستی و گروهکهای تکفیری حفظ کند و به همین دلیل تعلق خاطر به حزبالله لبنان برای عموم لبنانیها یک مساله میهنی و وطنی است نه لزوما یک کار تشکیلاتی ـ حزبی.
با در نظر گرفتن این موضوع که حزبالله هیچ تشکیلات و شعبهای در آلمان ندارد باید این حقیقت را اعلام کرد که اقدام آلمان علیه حزبالله صرفا یک کار تبلیغاتی بوده و در عمل هیچ مشکلی را برای فعالیتهای حزبالله لبنان ایجاد نمیکند با این حال این اقدام دولت آلمان که بنا بر فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام شده در راستای فشار تبلیغاتی و عملیات روانی علیه حزبالله است تا بتواند با توجه به تحولاتی که هماکنون در کشور لبنان در حال وقوع است، این گروه لبنانی را تحت فشار گذاشته و خدشهای به نقشآفرینی حزبالله در تحولات جاری لبنان وارد کند.
* سفیر پیشین ایران در برلین/ روزنامهنگار
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|