|
شاخص بورس بالاخره مثبت شد
شاخص کل در بازار بورس روز گذشته ۲۶ هزار و ۷۲۴ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم ۹۹۵ هزار و ۱۸۴ واحد رسید. بر اساس معاملات دیروز بیش از ۱۲ میلیارد و ۸۴۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۱۲۸ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با 7 هزار و ۷۹۳ واحد افزایش به ۳۱۴ هزار و ۴۷۵ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با 5 هزار و ۱۶۴ واحد رشد به ۲۰۸ هزار و ۴۰۶ واحد رسیدند.
ارسال به دوستان
«وطنامروز» گزارش میدهد؛ پاسکاری اعلام قیمت مصوب بین وزارت صمت و شورای رقابت باعث رشد خودسرانه قیمت خودرو در بازار آزاد شده است
خودرویی قیمت خودرو!
اختلاف قیمت 60 میلیون تومانی پژو 206 و 25 میلیون تومانی پراید از کارخانه تا بازار آزاد
گروه اقتصادی: در حالی که به نظر میرسید پس از جلسه دوشنبه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار، بازار خودرو به آرامش برسد، مسؤولان وزارت صمت و شورای رقابت از اعلام قیمت نهایی خودروها شانه خالی میکنند. بازار خودرو هم از این ناهماهنگیها تحت تاثیر قرار گرفته است. در این میان، مردم نسبت به خرید خودرو همچنان بلاتکلیف هستند.
به گزارش «وطن امروز»، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اعلام قیمتهای جدید خودرو در سال 1399، بیان کرد: در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار مسؤولیت تعیین دستورالعمل و اعلام قیمتها به شورای رقابت واگذار شد و شورای رقابت با جلساتی که برگزار کرده است باید قیمت خودروها را اعلام کند. مهدی صادقینیارکی اضافه کرد: باید منتظر بمانیم قیمت خودروهایی که مشمول تعیین قیمت هستند از سوی شورای رقابت اعلام شود تا خودروسازان بتوانند بر اساس این دستورالعمل و قیمتهای مرکز ملی رقابت اقدامات لازم را انجام دهند.
معاون امور صنایع وزارت صمت درباره برنامههای کنترل بازار نیز بیان کرد: در کمیته خودرو که ذیل ستاد تنظیم بازار است، تصمیماتی را در راستای تنظیم بازار خودرو از لحاظ نحوه فروش خودرو و نحوه ثبتنام با هدف عدالت در توزیع و واقعی کردن تقاضا اتخاذ کردیم. وی درباره این محدودیتها ادامه داد: صرفا هر کد ملی مربوط به افراد بالای 18 سال میتواند خرید داشته باشد و متقاضی در 36 ماه گذشته نباید از هیچ کدام از خودروسازان خرید کرده باشد و اگر خودروهای موجود تا 3 ماه برای سرویس اولیه (گارانتی) مراجعه نداشته باشند، گارانتی آنها لغو میشود. معاون امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد: سیاست وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار واقعی کردن طرف تقاضاست و البته باید اصلاح قیمتها نیز با یک نرخ منطقی و واقعی اتفاق بیفتد تا حاشیه بازاری وجود نداشته باشد. مجموعه این سیاستها سبب عدالت در توزیع و کاهش تقاضا میشود.
صادقینیارکی اضافه کرد: در شیوههای جدید توزیع و فروش خودرو فرصت برابر به همه متقاضیان واجد شرایط داده میشود و اطلاعیههای فروش فوقالعاده خودرو نیز بزودی منتشر خواهد شد. وی افزود: تحویل خودرو در فروش فوقالعاده 3 ماهه و در پیشفروش یکساله خواهد بود و با مشارکت در تولید یکساله و دوساله زمینه حضور متقاضیان را در یک فضای عادلانه و با رعایت حقوق مصرفکنندگان ایجاد میکنیم.
* شورای رقابت: ما فقط دستورالعمل تعیین میکنیم؛ نه قیمت
اندکی پس از اظهارات معاون وزیر صمت، رئیس شورای رقابت توپ تعیین قیمت را به زمین ستاد تنظیم بازار و مجموعه وزارت صمت انداخت. رضا شیوا در این رابطه گفت: قانونگذار بر اساس ماده 58 اصل 44 اعلام کرده شورای رقابت باید دستورالعمل قیمتگذاری کالاهای انحصاری را مشخص کند، بر همین اساس ما نیز مطابق قانون عمل میکنیم. وی افزود: در سال 97 بر اساس ماده 3 ابلاغیه سران 3 قوه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، هرگونه تصمیمگیری درباره نرخ و ضوابط قیمتگذاری و تعیین سهمیه کالا و خدمات که به موجب قوانین و مقررات مختلف در اختیار دستگاهها و شوراهای مختلف قرار گرفته است، منوط به تأیید ستاد تنظیم بازار شد. به گفته شیوا، به همین دلیل ما در بخش خودرو دستورالعملهای قیمتگذاری را تعیین و برای تایید به رئیس ستاد تنظیم بازار ارسال کردهایم به نحوی که وارد بحث قیمتگذاری نمیشویم، چراکه وظیفه ما براساس قانون تعیین دستورالعمل است.
* هیچ کس زیر بار قیمتگذاری نمیرود
شهریور ۹۷ بود که محمد شریعتمداری، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد طبق مصوبه شورای هماهنگی سران 3 قوه، شورای رقابت از قیمتگذاری خودرو کنار گذاشته شد. در این مدت، مسؤولان شورای رقابت بویژه رضا شیوا، رئیس آن همواره تاکید داشتند برداشت شریعتمداری از مصوبه موردنظر اشتباه بوده و شورای رقابت همچنان میتواند مرجع قیمتگذاری خودروهای داخلی باشد. 3 ماه پس از اعلام حذف شورای رقابت، رضا رحمانی، وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد تعیین قیمت خودرو بر عهده سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و ستاد تنظیم بازار است. پس از آن نیز بازار خودرو دوباره مانند دوران حضور شورای رقابت، درگیر قیمتگذاری دستوری شد و این سیاست تا به امروز ادامه داشته است.
حالا اما همه چیز برعکس شده است. شورای رقابت که تا دیروز خود را همچنان مسؤول قیمتگذاری میدانست، وزارت صمت را مسؤول قیمتگذاری میداند و نقش خود را صرفا تعیین دستورالعمل قیمتگذاری معرفی میکند. از دیگر سو هم وزارت صمت، شورای رقابت را مسؤول قیمتگذاری میداند. ظاهرا هر 2 طرف میخواهند از زیر بار قیمتگذاری شانه خالی کنند؛ چرا که اگر قیمت اعلامی زیاد باشد، مردم شاکی میشوند و اگر قیمت پایین باشد، خودروسازان متضرر میشوند. از همین رو هیچ یک از 2 طرف تمایلی به تعیین قیمت ندارد.
* مردم بازیچه مسؤولان
در حالی که پس از جلسه دوشنبه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار برای تعیین تکلیف قیمت خودرو انتظار میرفت قیمت نهایی به سرعت اعلام شود، هنوز پس از گذشت بیش از یک هفته، خبری از قیمت نهایی تولیدات خودروسازان نیست. در همین راستا، رئیس شورای رقابت دقایقی پس از جلسه هفته گذشته ستاد تنظیم بازار گفت: قیمتهای خودرو فردا (سه شنبه 23 اردیبهشت) به صورت رسمی اعلام خواهد شد. شیوا حتی قیمتهای تقریبی برخی خودروها را هم اعلام کرد و گفت: پراید 111 به مبلغ 42 میلیون و100 هزار تومان و ساینا 59 میلیون و 800 هزار تومان تعیین قیمت شده است. وی همچنین بیان داشت: قیمت تیبای صندوقدار 52 میلیون و تیبای هاچبک 59 میلیون تومان تعیین شده است. رئیس شورای رقابت اظهار داشت: البته ممکن است در بررسیهای نهایی حدود قیمت این خودروها افزایش بسیار جزئی داشته باشد اما در نهایت قیمت خودرو فردا (سهشنبه گذشته 23 اردیبهشت) به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
یک هفته پس از موعد تعیینشده مسؤولان برای اعلام قیمت خودرو اما خبری از قیمت مصوب نیست. همین مسأله باعث شده قیمت خودرو که بر اساس برخی اخبار تا چند روز پیش روند کاهشی به خود گرفته بود، با ناامید شدن مردم از اعلام بموقع قیمتهای مصوب، رو به افزایش بگذارد.
ارسال به دوستان
همتی: شرایط امروز سختتر از مرداد و شهریور ۹۷ نیست
دلار 17500 تومان را رد کرد!
گروه اقتصادی: قیمت ارز و سکه با روندی که از هفته گذشته آغاز شده، رو به افزایش است.
به گزارش «وطن امروز»، قیمت دلار در بازار آزاد دیروز هم افزایش یافت و به 17600 تومان رسید. رسیدن به این رکورد در سال 99 تاکنون محقق نشده بود. قیمت سکه طلا هم در روزهای اخیر روند رو به رشدی داشته و در حالی دیروز رکورد 7 میلیون و 600 هزار تومان را رد کرد که روز قبل از آن 7 میلیون و 500 هزار تومان بود.
مشخص نیست روند افزایش قیمت طلا و ارز تا چه زمانی ادامه خواهد داشت اما آنچه میتوان از رفتار دولتیها برداشت کرد، این است که عملا هیچ برنامهای برای مدیریت بازار ندارند و تمام اهتمام خود را معطوف به بازار سرمایه کردهاند.
بررسیهای میدانی از میدان فردوسی و سبزهمیدان حاکی از آن است که نوسان چند روز اخیر بازار، مردم را ترغیب به خرید کرده است. در روزهای اخیر اختلاف زیاد قیمت ارز در صرافیهای بانکی و بازار آزاد موجب شده بود عدهای با هدف کسب سود آنی با حضور در صرافیهای بانکی و تشکیل صف خرید، نسبت به خرید ارز این صرافیها و فروش در بازار آزاد با قیمت بالاتر اقدام کنند ولی بانک مرکزی با افزایش قیمت ارز در صرافیهای بانکی تلاش کرد اختلاف قیمت صرافی بانکی و آزاد را به حداقل برساند اما ظاهرا بازار این بار جلوتر است و با ثبت قیمتهای لحظهای و رکوردهای جدید، بازارساز را ناچار به افزایش مجدد نرخ میکند.
فعالان بازار ارز عمدهترین دلیل نوسانات اخیر را جو روانی حاکم بر بازار میدانند و میگویند بیشتر از آنکه این نوسانات ریشه اقتصادی و منطقی داشته باشد، به خاطر فضای روانی و افزایش تقاضاست.
از جمله دلایل افزایش قیمت ارز و تشدید نوسانات اخیر از دیدگاه همتی عبارت است از تداوم فشار حداکثری، شیوع ویروس کرونا و تعطیلی 3 ماهه بسیاری از فعالیتها و کاهش قیمت نفت و سایر فرآوردههای نفتی و تهدیدات جدید آمریکا که انتظارات تورمی را بالا برده است.
یکی از صرافهای فعال در بازار در تشریح وضعیت بازار ارز میگوید در روزهای اخیر عرضه ارز در سامانه نیما تقویت شده است و بزودی آرامش در بازار برقرار خواهد شد.
گفتنی است همتی هم قبلا تاکید داشت یکی از دلایل افزایش قیمت ارز، کمبود عرضه در سامانه نیما به خاطر کاهش صادرات ناشی از کروناست. بررسیها نشان میدهد برخی پتروشیمیها در روزهای اخیر فروشهای عمده داشتهاند که موجب افزایش عرضه شده است.
* همتی: شرایط امروز سختتر از مرداد و شهریور ۹۷ نیست
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه «وضعیت امروز بازارها در اقتصاد کشورمان حتما سختتر از مرداد و شهریور ۹۷ نیست» ابراز اطمینان کرد ثبات به بازارها بازخواهد گشت. عبدالناصر همتی در یادداشتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: وضعیت امروز بازارها در اقتصاد کشورمان حتما سختتر از مرداد و شهریور 97 نیست. در آن روزها با شروع و تشدید تحریمهای آمریکا، بازارهای ارز، سکه و سایر داراییها بشدت به هم ریخت و نرخ دلار در بازار به رقمهای بسیار بالا رسید. با مدیریت بازارها و تدابیری که بهکار گرفته شد، بهرغم تمام مشکلات در مدت 2 سال گذشته، ثبات نسبی بازارها در نرخهای بسیار پایینتر ارز، برقرار و رشد اقتصاد غیرنفتی در اواخر سال 98 مثبت شد. این روزها نیز به علت تداوم فشار حداکثری، شیوع ویروس کرونا و تعطیلی 3 ماهه بسیاری از فعالیتها و کاهش قیمت نفت و سایر فرآوردههای نفتی، تهدیدات جدید آمریکا، انتظارات تورمی را بالا برده است. در روزهای آتی پیشبینیهای بانک مرکزی از تورم یک سال آتی و تورم هدف اعلام خواهد شد. محاسبات و برآوردهای اداره بررسیهای اقتصادی بانک بسیار کمتر از آن چیزی است که در فضای تبلیغاتی مطرح میشود. همانطور که قبلا گفتم شرایط دشوار است، لیکن روند در حال بهبود و قابل مدیریت و ثبات نیز قابل اعاده است. در روزهای اول حضورم در بانک مرکزی اعلام کردم همه داشتههای علمی و تجربی خود را برای کنترل اوضاع بهکار خواهم بست و امروز نیز با تجربیاتی بهمراتب بیشتر از آن روز، اعلام میکنم با تلاش جدی همکارانم در بانک مرکزی، سیستم بانکی و نیز سایر بخشهای مختلف اقتصادی، ثبات لازم در بازارها برقرار خواهد شد. همراهی مردم و فعالان اقتصادی در بخشهای تولید و صادرات، این بار پشتیبان اصلی تلاش خدمتگزاران خواهد بود.
ارسال به دوستان
اخبار
خریداران مسکن مهر باید ۲۰ میلیون تومان به حساب دولت واریز کنند
مدیرعامل شرکت عمران پردیس از اجرای برنامهای خبر داده که در قالب آن خریداران مسکن مهر باید از اول خرداد ۲۰ میلیون تومان بابت یارانه دولتی پرداخت کنند. مهدی هدایت در نشست خبری ویدئوکنفرانسی اظهار کرد: از ماه آینده خریداران مسکن مهر پردیس باید 20 میلیون تومان یارانه دولتی را پرداخت کنند. وی هدف از این اقدام را مهار بورسبازی در معاملات مسکن مهر عنوان کرد و افزود: اقشار کمدرآمد مشمول پرداخت این مبلغ نمیشوند.
وی در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر اینکه 20 میلیون تومان قرار است صرف چه کاری شود و آیا این اقدام به دلیل کمبود منابع شرکت عمران انجام میشود؟ گفت: در پردیس مصوباتی از دولت دریافت کردهایم که بر اساس آن به ما اجازه میدهد از محل منابع داخلی در محوطهسازی، آمادهسازی و ساخت -مسکن مهر- کمک کنیم. مدیرعامل شرکت عمران پردیس بیان کرد: اگر یارانههای دولتی نبود افتتاحهای سال گذشته انجام نمیشد، چون آورده مردم قبلا تمام شده بود. هدایت تاکید کرد: از اول خردادماه 20 میلیون تومان بابت یارانههای دولتی از خریداران دریافت میشود. وی همچنین با بیان اینکه در طرح ملی مسکن قراردادها با سازندهها در حال نهایی شدن است، افزود: در صورت افزایش قیمت در مسیر ساخت، با تدابیر وزارت راهوشهرسازی هدف این است که متقاضیان آوردهها را در موعد مقرر پرداخت کنند. همچنین بازه ساخت این پروژهها را کمتر کنیم تا در مسیر ساخت با حداقل افزایش قیمتها مواجه شویم.
***
آغاز تولید آزمایشی نخستین خودروی ایرانی؛ بهمن ۹۹
گروه ایرانخودرو اعلام کرد تولید آزمایشی نخستین خودروی ایرانی با 5/92 درصد ساخت داخل با مشارکت قطعهسازان برتر و شرکتهای دانشبنیان بهمنماه امسال آغاز میشود. پروژه محصول K۱۳۲ با 2 نوع موتور و در 2 گونه گیربکس دستی و اتوماتیک تولید خواهد شد و قرار است این خودرو در مرحله نخست با موتور EC5 و گیربکس دستی به بازار عرضه شود. در برنامه توسعهای پروژه محصول K۱۳۲، تولید این محصول با موتور ای.اف۷ توربوشارژ پلاس و گیربکس اتوماتیک نیز قرار دارد.
خودروی K۱۳۲ دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ خواهد بود و مصرف سوخت ترکیبی آن در نوع گیربکس دستی 7/6 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است. برخی امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو شامل فرمان برقی، ترمزهای جلو و عقب دیسکی، ESC, EBA، ABS, HSA، کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین، سیستم کروز کنترل و سیستم تهویه برقی در گونه دستی است. چهارشنبه ۳۰ بهمنماه ۹۸، 2 خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو و سایپا در مراسمی با حضور رئیسجمهوری، 4 خودروی جدید خود یعنی دنا پلاس توربو اتوماتیک و سمند K۱۳۲ و رهام و کراسکانتری را در حیاط هیات دولت به نمایش گذاشتند.
***
سقف پرداخت خسارت بدون کروکی ۱۱ میلیون تومان شد
بیمه مرکزی با ابلاغ بخشنامهای اعلام کرد: شرکتهای بیمه موظفند بدون دریافت کروکی تا سقف ۱۱ میلیون تومان خسارت مربوط به بیمه شخص ثالث را پرداخت کنند. در این بخشنامه آمده است: موضوع پرداخت خسارت مالی وارده به اشخاص ثالث زیاندیده بدون نیاز به گزارش مقامات انتظامی، در برخی از واحدهای رسیدگی به خسارت، بدون وسیله اعلام میشود که بیمهگر مکلف است در صورت وجود شرایط لازم با دریافت مدارک، بدون اخذ گزارش مقامات انتظامی، خسارت زیاندیده را پرداخت کند.
***
سومین مرحله حمایت معیشت کرونا امشب واریز میشود
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: سومین مرحله حمایت معیشت کرونا سهشنبه شب (امشب) به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. مهدی قمصریان در گفتوگو با فارس، با اعلام این خبر که سومین مرحله حمایت معیشت کرونا سهشنبهشب به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود، گفت: بر اساس اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، سومین مرحله حمایت معیشت کرونا سهشنبه شب (امشب) به حساب سرپرستان خانوار، حدود 3 میلیون نفر واریز خواهد شد. وی درباره جزئیات این حمایتها بیان داشت: این کمکها بر اساس بعد خانوار از 200 تا 600 هزار تومان خواهد بود. اسفند سال گذشته و فروردینماه امسال 2 مرحله دیگر این کمکها واریز شده بود. قمصریان ادامه داد: همچنین یک مرحله نیز ویژه ماه مبارک رمضان پرداخت شده بود. مرحله بعدی و پایانی این کمکها خردادماه واریز خواهد شد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|