|
گوترش: کشورهایی که به توصیههای WHO گوش نمیکنند هزینه سنگینی به جهان تحمیل میکنند
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در جلسه مجمع جهانی بهداشت گفت: سیاره زمین، برای کشورهایی که از توصیههای سازمان جهانی بهداشت برای مبارزه با ویروس کرونا چشمپوشی میکنند، هزینه سنگینی را میپردازد. وی افزود: کشورهای مختلف، راهبردهای متفاوت و گاهی متناقض را اتخاذ میکنند و ما (جهانیان) هزینه سنگینی برای آن پرداخت میکنیم. سازمان جهانی بهداشت «جایگزینناپذیر» است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
اظهارات یکی از مشاوران ترامپ درباره مقصر معرفی کردن مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در شیوع کرونا جنجالی شد
جنگ داخلی در کاخ سفید
گروه بینالملل: آمار مبتلایان به کرونا در دنیا تا عصر دیروز به 4,820,347 و میزان تلفات این بیماری هم به 316,967 نفر رسید. تعداد افراد بهبودیافته از کرونا هم 1,864,467 نفر شد. تعداد کیسهای فعال کرونا هم به 2,638,913 نفر رسید که از این تعداد حال 44,780 نفر وخیم گزارش شده است.
آمریکا با 1,527,951 مبتلا و 90,980 تلفات همچان درگیرترین کشور دنیا با کرونا محسوب میشود. روسیه، اسپانیا، انگلیس و برزیل هم در رتبههای دوم تا پنجم درگیرترین کشورهای دنیا با کرونا قرار دارند.
* اختلاف شدید بین مقامهای ارشد دولت آمریکا
اگرچه ترامپ به تنهایی تلاش کرده با سخنان روزانهاش کنترل اطلاعرسانی در حوزه کرونا را بر عهده بگیرد اما انتشار گاه و بیگاه برخی سخنان از سایر مقامات این کشور از عمق اختلافنظرها در خود دولت ترامپ بر سر کرونا پردهبرداری میکند.
بالا بودن تعداد مبتلایان و تلفات، کمبود شدید تجهیزات پزشکی و آشفتگی اوضاع سبب شده مقامات آمریکا به دنبال مقصری برای اوضاع فعلی باشند.
در بعد سیاست خارجی، آمریکاییها چین را عامل همه مشکلات کرونایی خود معرفی میکنند و در سیاست داخلی حالا غیرسیاسیترین نهاد درگیر کرونا در آمریکا یعنی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها را «بد» ماجرا معرفی میکنند. ترامپ برای حل مشکل ناکامی خود در مبارزه با کرونا و پیروزی دوباره در انتخابات ریاستجمهوری نیاز به یک مقصر بزرگ دارد و کجا بهتر از مرکزی که رئیس آن را هم خود وی انتخاب کرده است.
در همین ارتباط به عنوان مثال پس از انتقادات یکی از مشاوران ارشد رئیسجمهوری آمریکا از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، تنشها بین کاخ سفید و این مرکز بشدت افزایش یافته است.
به گزارش سیانان، اظهارات انتقادآمیز پیتر ناوارو، مشاور تجاری دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، با واکنش تند و منفی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده روبهرو شده است. بر اساس این گزارش، در حالی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا نقش اصلی و محوری را در مقابله و مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا بازی میکند ولی کاخ سفید طی هفتههای اخیر بارها از عملکرد این مرکز انتقاد و اجرای دستورالعملها و توصیههای آن را برای بازگشایی فعالیتهای اقتصادی به تعویق انداخته است. پیتر ناوارو پیش از این در مصاحبهای از روند تولید کیتهای ناقص آزمایش ویروس کرونا توسط این مرکز بشدت انتقاد و اعلام کرد که تاخیر ایجاد شده در روند آزمایش ویروس کرونا در آمریکا به خاطر کمکاری و بیمسؤولیتی این مرکز است. یک مقام ارشد مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در مصاحبه با سیانان به اظهارات ناوارو واکنش نشان داد و گفت: باید به آقای ناوارو یادآوری کنیم که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا یک نهاد فدرال دولت است. مدیر این مرکز یک فرد منتخب است و دکتر رابرت ردفیلد توسط رئیسجمهور ترامپ انتخاب شده است. وی افزود: اگر انتقادی علیه این مرکز و در نهایت شخص آقای ردفیلد مطرح شود، این مساله به معنای انتقاد از رئیسجمهوری و فردی است که رئیسجمهوری برای اداره این مرکز انتخاب کرده است. این مقام باسابقه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا گفت: این دولت بارها و بارها نشان داده است که با علم و دانش مشکل دارد. ما اطلاعات علمی را در اختیار دولت قرار دادهایم ولی ظاهرا آنها خواستار چنین اطلاعاتی نیستند.
* نارضایتی 62 درصدی آمریکاییها از عملکرد کرونایی ترامپ
با وجود آنکه ترامپ روزانه دهها توئیت و اظهارنظر درباره موفقیتهای دولتش در حوزه کرونا دارد، نتایج یک نظرسنجی در آمریکا نشان میدهد بیش از ۶۰ درصد افراد از نحوه مدیریت بحران کرونا توسط دولت دونالد ترامپ راضی نیستند و نزدیک به ۹۰ درصد نیز گفتهاند احساس امنیت برای سلامتی خود ندارند.
بر اساس نظرسنجیای که پایگاه اینترنتی «دیفنس وان» انجام داده است، 62 درصد پاسخدهندگان واکنش دونالد ترامپ به شیوع ویروس کرونا را ضعیف دانستهاند.
88 درصد گفتهاند هنوز نگرانند که در ماههای آتی به ویروس کرونا مبتلا شوند و 41 درصد فکر میکنند ایالت آنها خیلی زود در حال بازگشایی است.
60 درصد گفتهاند: مدیریت ترامپ در بحران «کووید- 19» باعث شده احساس امنیت کمتری داشته باشم. تنها 25 درصد گفتهاند احساس امنیت بیشتری میکنند.
این نظرسنجی در تاریخ 8 الی 14 ماه مه برگزار شده و 677 نفر نیز در آن مشارکت کردهاند. ضریب خطای این نظرسنجی 5 درصد اعلام شده است. در این نظرسنجی کارمندان دولت فدرال، افراد نظامی و غیرنظامی از وزارت دفاع، پیمانکاران دولتی و کارگران بخش خصوصی مشارکت کردهاند.
* وزیر بهداشت آمریکا: گسترش بیماریهای زمینهای باعث افزایش تلفات کرونا شد
الکس ایزار، وزیر بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، در مصاحبه با شبکه خبری سیانان دلیل آمار بالای تلفات ناشی از ویروس کرونا در آمریکا را درصد بالای بیماریهای دیگر دانست. به نوشته وبگاه ایندیپندنت، ایزار در پاسخ به این پرسش مجری شبکه سیانان که چرا آمریکا به طور نامتناسبی آمار تلفات کرونایی بالایی را در مقایسه با دیگر کشورها دارد، گفت، دلیل این است که درصد بالای بیماریهای دیگر در میان مردم آمریکا، آنها را در خطر ابتلا به دیگر بیماریها مانند کرونا قرار میدهد. وی در ادامه صحبتهای خود گفت: میزان بالای بیماریهای زمینهای در میان مردم آمریکا که شامل حال افرادی در برخی جوامع ما بویژه آفریقایی- آمریکاییها و اقلیتها میشود، آنها را در خطر بیشتری قرار میدهد، زیرا این بیماریها زمینهای هستند.
وی در پاسخ به این پرسش مجری شبکه خبری سیانان که آیا او مردم آمریکا را مقصر چنین سبک زندگی میداند، گفت: ما عواملی در آمریکا داریم که میتوانند به بیماریهای دیگر تبدیل شوند، عواملی مانند چاقی، دیابت و فشار خون این حقیقت را نشان میدهند که ما خودمان را در خطر ابتلا به بیماریهای دیگر قرار میدهیم.
***
[ضربه شدید کرونا به خانوارهای بریتانیایی]
وخامت اوضاع در پرتلفاتترین کشور دنیا بعد از آمریکا فقط محدود به کرونا نیست. بنا بر نظرسنجی جدیدی که دیروز منتشر شد، اوضاع مالی خانوادههای بریتانیایی در ماه جاری (مه) بشدت رو به وخامت گذاشته است. خبرگزاری رویترز گزارش داد بنا بر اعلام شرکت بریتانیایی آیاچاس مارکت که در حوزه ارائه اطلاعات مالی و اقتصادی فعالیت میکند، شاخص مالی خانوار در حالی ماه مه به 8/37 رسید که ماه آوریل 9/34 بود. این شاخص در ماه آوریل کمترین میزان را در بیش از ۸ سال تجربه کرد. بانک مرکزی انگلیس انتظار دارد در ۳ ماهه منتهی به ژوئن (خرداد-تیر)، اقتصاد این کشور حدود یکچهارم کاهش یابد و در پی آن بزرگترین کاهش سالانه بازده در بیش از ۳ قرن رقم بخورد. بنا بر آمار رسمی، اقتصاد بریتانیا ۶ درصد در ماه مارس که محدودیتهای گسترده برای جلوگیری از شیوع کرونا تا پایان این ماه اجرا شد، کاهش داشت. آمار شرکت آیاچاس مارکت بر اساس نظرسنجی از هزار و ۵۰۰ نفر توسط شرکت اپسوس موری بین ۷ تا ۱۰ مه انجام شد.
ارسال به دوستان
اعتراض فراگیر به اقدام دفتر اتحادیه اروپایی در بغداد در برافراشتهکردن پرچم همجنسبازان
فتنه سفارتخانهها
گروه بینالملل: اقدام عجیب و توهین آمیز دفتر اتحادیه اروپایی در برافراشته کردن پرچم همجنسبازها در عراق، همچنان با واکنش مقامات عراقی مواجه است. برافراشتهکردن پرچم همجنسبازان در عراق از سوی اروپاییها در حالی است که بیش از 90 درصد از جمعیت این کشور مسلمان و باقی از پیروان از ادیان الهی هستند. حضور چند سفیر اروپایی در این مراسم هم بر حساسیت عراقیها افزوده است و آن را توهین به خود تلقی کردهاند. با وجود گذشت 2 روز از ماجرا اروپاییها همچنان حاضر به عذرخواهی نشدهاند اما فقط خبر این افتضاح را از سایت یورونیوز حذف کردند.
دفتر نمایندگی اتحادیه اروپایی در عراق روز یکشنبه با همراهی سفرای بریتانیا و کانادا پرچم همجنسگرایان را به صورت رسمی در داخل خاک عراق برافراشت. این اقدام در کشور عراق که دین رسمی آن اسلام است و اماکن مقدس فراوانی در آن وجود دارد، یک فتنه به حساب میآید.
در همین ارتباط هادی العامری، دبیرکل سازمان بدر عراق در واکنش به اقدام اتحادیه اروپایی در برافراشتن پرچم همجنسبازها در بغداد، طی بیانیهای اعلام کرد چنین اقدامی تحریک علیه قوانین عراق و تعدی به عرفهای دینی و قوانین اسلامی به شمار میرود. در بیانیه العامری آمده است: اقدام هیأت نمایندگی اتحادیه اروپایی و 2 سفارت بریتانیا و کانادا در بغداد مبنی بر برافراشتن پرچم همجنسگرایان، زشت و رفتاری حسابنشده بود که با عرف و آداب و رسوم و اخلاق جامعه عراقی در تضاد است و یک مبارزهطلبی آشکار و تحریک علیه قوانین عراق به شمار میآید.
وی افزود: در عین حال که ما این تجاوز به عقاید دینی و احکام اسلامی را محکوم میکنیم، از دولت عراق میخواهیم فورا اقدام کند و این 3 سفیر دارای انحراف اخلاقی را که عراق هیچ علاقهای به حضور آنها به عنوان نماینده کشورشان در بغداد ندارد، اخراج کند. ضمن اینکه این اقدام آنها، در واقع تعدی آشکار به حرمت ماه مبارک رمضان و کم ارزش شمردن احساسات میلیونها نفر بود.
وزارت خارجه عراق هم در بیانیهای اعلام کرد: ما اقدام نمایندگی اتحادیه اروپایی و دیگر هیأتهای دیپلماتیک خارجی در عراق در برافراشتن پرچم همجنسگرایان در مقرهای خود را محکوم میکنیم، زیرا تعرض به اصول و ارزشهای والای اخلاقی است که مورد احترام همه ادیان آسمانی است؛ علاوه بر اینکه این اقدام آنها مغایر با ارزشها و اخلاق و عرف اجتماعی کشور عزیز ما و تحریک احساسات دینی مقدس ماست. حسن الکعبی، معاون اول رئیس پارلمان عراق هم از نمایندگی اتحادیه اروپایی خواست از مسلمانان و بویژه ملت عراق به دلیل برافراشته کردن پرچم همجنسگرایان عذرخواهی کند.
مقتدا صدر هم با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن این اقدام نمایندگی اتحادیه اروپایی و سفارتخانههای انگلیس و کانادا، از دولت عراق خواست با این تعرض آشکار به قوانین و رسوم عراق و ادیان آن برخورد کند و پاسخ قاطعی نشان دهد.
عمار حکیم، رئیس جریان حکمت ملی عراق هم از سفارتخانههای خارجی در عراق خواست به اصول و چارچوبهای دیپلماتیک حاکم در روابط میان کشورها احترام گذارند و برخلاف پروتکلهای مورد توافق عمل نکنند.
ارسال به دوستان
هشدار هماهنگکننده سازمانملل به ماجراجوییصهیونیستها درکرانه باختری
حماس: به مبارزه ادامه میدهیم
اعتراضات بینالمللی به طرح جنجالی نتانیاهو برای الحاق بخشی از کرانه باختری به سرزمینهای تحت اشغال رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. این اعتراضات در کنار واکنشهای منفی و اعتراضات شهروندان صهیونیست در داخل سرزمینهای اشغالی به معرفی کابینه جدید نشان میدهد اوضاع برای مقامات صهیونیست خوب نیست و احتمالا این طرح به پاشنه آشیل آنها تبدیل خواهد شد. به نظر میرسد روز قدس امسال برای صهیونیستها روز فوران خشم مردم فلسطین علیه اشغالگران باشد.
به گزارش «وطن امروز»، هماهنگکننده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه به صراحت با تصمیم صهیونیستها برای الحاق بخشی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی مخالفت کرد. «نیکولای ملادنیوف» طرح اسرائیل موسوم به الحاق اراضی فلسطینی در کرانه باختری را از لحاظ قانون بینالمللی ممنوع دانست. وی در سخنانی این طرح را تهدیدی بزرگ خواند و افزود این طرح آسیبهای زیادی به افقهای صلح وارد میآورد و از همه جهت افراطیگری را تشویق میکند.
نتانیاهو و گانتس به دنبال این هستند با الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی، دره اردن را از ابتدای تیرماه به خاک اشغالی فلسطین ضمیمه کنند که به معنای اشغالگری جدید در فلسطین است. در پی این تصمیم اغلب کارشناسان مسائل منطقه و همچنین مقامات سیاسی کشورهای مختلف نسبت به تبعات امنیتی آن به سران صهیونیست هشدار دادهاند. طبق گزارش منابع فلسطینی، این طرح بیش از ۳۰ درصد مساحت کرانه باختری را دربرمیگیرد.
* سفیر فلسطین: نکبت درس مقاومت به ما آموخت
سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در انگلیس تاکید کرد: سالروز بیرون راندن فلسطینیان از سرزمین آبا و اجدادیشان موسوم به روز نکبت، به مردم ما درس مقاومت آموخت. «حسام زملط» که به گفته خود در اردوگاهی در نوار غزه بزرگ شده است، افزود: روز نکبت برای من معنای از دست دادن سرزمین، خانه و کاشانه و متعلقات ندارد، هر چند آنها داشتههای گرانقیمتی هستند اما نکبت به معنای احساسات و خاطرههای یک ملت به وسعت فلسطین است.
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای ضمن محکوم کردن اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره الحاق مناطقی از کرانه باختری به اراضی اشغالی تأکید کرد این مسأله فرصتها برای تشکیل یک کشور فلسطینی مستقل به پایتختی قدس را تضعیف میکند.
در این بیانیه آمده است، حملهای که نتانیاهو علیه دیوان کیفری بینالمللی آغاز کرده و همچنین اتهامات دروغینی که برای تأثیرگذاری بر روند اقدامات و تدابیر اتخاذ شده برای آغاز رسمی تحقیقات این دیوان درباره جنایات اسرائیل و شهرکنشینان آن مطرح کرده است، بیانگر بیاعتنایی او به جامعه بینالملل، نهادها و تصمیمات آن درباره مسأله فلسطین است. وزارت خارجه فلسطین در ادامه آورده است: جانبداری مطلق آمریکا از رژیم اشغالگر آن را به اجرای طرحهای استعمارگرایانهاش تشویق میکند. این وزارتخانه همچنین خواستار اقدام فوری جامعه بینالملل برای توقف جنایات و طرحهای رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین و مجازات عاملان این جنایتها شد.
* درخواست تحریم تجاری صهیونیستها
دفتر هماهنگی جنبش عدم تعهد هم با صدور بیانیهای تصمیم غیرقانونی رژیم صهیونیستی درباره الحاق بخشهایی از کرانه باختری و قدس شرقی را رد و محکوم کرد. در بیانیه این جنبش آمده است: جنبش عدم تعهد طرحهای رژیم صهیونیستی را برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری از جمله دره اردن و منطقهای که شهرکسازی کرده، محکوم میکند. این طرحها نقض قوانین بینالمللی و در راس آن کنوانسیون چهارم ژنو و دیگر قطعنامههای ذیربط شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل است. این جنبش از جامعه بینالملل خواسته است با توجه به عدم پایبندی رژیم صهیونیستی، اقداماتی جدی اتخاذ و روابط تجاری خود را با شهرکهای غیرقانونی صهیونیستنشین متوقف و واردات محصولات تولید شده در این شهرکها را ممنوع اعلام کند.
* حماس: به مبارزه ادامه میدهیم
«حازم قاسم»، سخنگوی حماس در واکنش به تحولات اخیر در سرزمینهای اشغالی گفت: ملت فلسطین اعتنایی به تشکیل کابینه جدید دولت صهیونیستها نخواهد داشت و به مبارزه قانونی خود تا بازگرداندن کامل سرزمین و مقدسات خود از پا نخواهد نشست و با کرامت روی اراضی آزاد شده خود زندگی خواهد کرد. سخنگوی حماس گفت: در شرایط فعلی برای مقابله با سیاستهای این دولت افراطی که به دنبال الحاق و اشغال رسمی کرانه باختری است، آنچه نیاز است، این است که مردم فلسطین همه تلاش و توان خود را در این زمینه یکجا به کار گیرند.
* کابینه اسرائیل رأی اعتماد گرفت
پارلمان رژیم صهیونیستی یکشنبهشب با ۷۳ رای به کابینه ائتلافی (چرخشی) بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس رای اعتماد داد. بر اساس توافق حاصل شده، قرار است نتانیاهو تا نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) همچنان نخستوزیر رژیم صهیونیستی باقی بماند و پس از آن گانتس نخستوزیر شود. اگر چه برخی کارشناسان معتقدند نتانیاهو به این توافق عمل نخواهد کرد. تصمیم تشکیل کابینه چرخشی بعد از آن گرفته شد که احزاب متبوع این دو در یک سال گذشته نسبت به کسب اکثریت آرای کنست برای تشکیل کابینه در 3 دور ناکام ماندند. پس از اعلام تشکیل دولت صدها اسرائیلی در اعتراض به تشکیل دولت ائتلافی رژیم صهیونیستی و نخستوزیری بنیامین نتانیاهو که به فساد متهم است، در شهر قدس اشغالی دست به تظاهرات زدند. تظاهرکنندگان شعارهایی را در مخالفت با نتانیاهو سر دادند. پلیس شماری از معترضان را بازداشت کرد. علاوه بر مردم، برخی مقامات سیاسی از جمله وزیر سابق خارجه این رژیم نیز با انتقاد از شرایط پیش آمده، کابینه جدید را فاسد و ناکارآمد خواندند.
«آویگدور لیبرمن» رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» در اظهار نظری که شبکه 7 تلویزیون رژیم صهیونیستی آن را پخش کرد، درباره کابینه جدید گفت: این یک کابینه مشمئزکننده است. واژه بهتری برای توصیف این ائتلاف که بر اساس چپاول شکل گرفته و به نوعی بازی لوگو شبیه است، ندارم. برخی دیگر از تحلیلگران هم بر این باورند اگر شرایط بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونا نبود، امکان نداشت کابینه رژیم صهیونیستی شکل بگیرد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
ماهاتیر محمد: آمریکا جنگندههای « اف 16» را به صورت ناقص میفروشد
ماهاتیر محمد، نخستوزیر پیشین مالزی در گفتوگویی با شبکه قطری الجزیره اعلام کرد، این کشور پس از دریافت جنگندههای اف ۱۶ آمریکایی، متوجه شده واشنگتن جنگندههای یادشده را بدون کدهای اساسی و برنامه کامل به مالزی فروخته و این کشور نمیتواند از تمام قابلیتهای جنگندههای مذکور از جمله قابلیت هجومی آن استفاده کند. وی افزود: برای ما مشخص شد که اگر میخواهیم از قابلیت هجومی این جنگندهها استفاده کنیم باید به آمریکا بازگردیم تا کارشناسان آمریکایی آن را برنامهریزی کنند و این به معنای هزینه اضافی برای جنگنده بود، همانطور که استفاده از قابلیت هجومی آن به خواست آمریکاییها مشروط میشد. ماهاتیر محمد در ادامه گفت: بنابراین مالزی دریافت که تنها فایده جنگندههای اف ۱۶ استفاده از آنها در مانورهای نظامی است. آمریکا با تمام جهان جز رژیم اسرائیل با همین سیاست برخورد میکند.
***
طالبان مسؤولیت انفجار در غزنی را بر عهده گرفت
انفجار یک خودروی بمبگذاری شده با عامل انتحاری در نزدیکی واحد ویژه اداره امنیت ملی در ولایت غزنی، واقع در شرق افغانستان دستکم 7 کشته و بیش از ۴۰ زخمی بر جا گذاشت. این حمله انتحاری صبح دیروز رخ داد و اکثر قربانیان هم از کارمندان اداره امنیت ملی در ولایت غزنی افغانستان هستند. وزارت کشور افغانستان انفجار غزنی را تایید کرد اما از ارائه اطلاعات بیشتر خودداری کرد. این وزارتخانه اعلام کرد: متاسفانه تروریستها بار دیگر به یک مرکز در غزنی حمله کردند. ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه شبهنظامی طالبان در پیامی توئیتری مسؤولیت این انفجار را بر عهده گرفت.
***
تلاش برای بقای اردوغان
همزمان با اعلام نتایج تازهترین نظرسنجیها درباره کاهش محبوبیت حزب حاکم ترکیه، جنبش ملیگرای همپیمان حزب «عدالت و توسعه» مجددا موضوع اصلاح قانون انتخابات را مطرح کرده تا مانع سقوط رجب طیب اردوغان شود. دولت باغچلی، رئیس جنبش ملیگرای ترکیه درباره اصلاح فوری قانون انتخابات گفت: باید اصلاحاتی در قانون انتخابات صورت گیرد و در لیست داخلی پارلمان بازنگری شود. همچنین باید مسائل مربوط به مصونیت پارلمانی و صدور قانون ارزشهای سیاسی حل شود. درخواست باغچلی که حزبش با حزب عدالت و توسعه حاکم به رهبری رجب طیب اردوغان ائتلاف انتخاباتی به نام ائتلاف جمهور را تشکیل دادهاند، نشان میدهد که تحرکاتی در این رابطه برای نجات این ائتلاف وجود دارد. نظرسنجیها نشان میدهد حزب جنبش ملیگرای ترکیه نمیتواند حداقل رای لازم را برای ورود به پارلمان به عنوان یک حزب که یک ائتلاف پارلمانی دارد، به دست آورد. اصلاحاتی که باغچلی خواهان آن است، شامل کاهش این حدنصاب است. احزاب مخالف در پارلمان ترکیه نیز همین درخواست را دارند و میگویند عضویت در پارلمان نباید شامل این شرط باشد اما حزب حاکم قبلا تمام درخواستها در این باره را رد میکرد.
***
اعتراف صهیونیستها به شکست تحقیرآمیز در لبنان پس از ۲۰ سال
پس از گذشت 20 سال صهیونیستها به خروج زودهنگام و تحقیرآمیز ارتش خود از کمربند امنیتی در جنوب لبنان اعتراف میکنند. آوی ایتا، از فرماندهان نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی و فرمانده نیروهای این رژیم در جنوب لبنان تا سال 1999 میگوید: در آن زمان ایهود باراک، [نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی] دستور به یک فرار گسترده داد، من بعد از مدتی از منصب خود ساقط شدم اما پیامدهای اتفاقی که در جنوب لبنان افتاد تا امروز برای ما کاملا روشن است و من با قاطعیت آن را میگویم. در آن زمان من به همراه دوستم آرون شاحور، افسر ذخیره، در یک شبکه نهچندان مطرح اما جدید شروع به پخش یک برنامه تلویزیونی در این زمینه کردیم؛ بهیاد دارم هیچ یک از افرادی که با آنها دیدار داشتیم از تصمیم عقبنشینی از جنوب لبنان حمایت نکردند. مشخص بود که عواقب خروج بدون توافق و یکطرفه از این جنگ برای اسرائیل مصیبتبار خواهد بود و در نهایت آنچه درباره آن هشدار داده بودیم حقیقتا اتفاق افتاد.
***
تسلط نیروهای دولت وفاق ملی لیبی بر پایگاه هوایی الوطیه
نیروهای دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فائز السراج از تسلط بر پایگاه هوایی الوطیه خبر دادند. سرتیپ أسامه جویلی، فرمانده اتاق عملیات مشترک وابسته به دولت وفاق ملی روز دوشنبه گفت که نیروهای عملیات برکان الغضب وابسته به این دولت کنترل پایگاه ملی الوطیه را به دست گرفتند. مصطفی المجعی، سخنگوی مرکز اطلاعرسانی عملیات برکان الغضب نیز گفت که نیروهای وفاق ملی بر پایگاه الوطیه تسلط پیدا کردند. او افزود که با توجه به خروج اکثر شبهنظامیان حفتر از این پایگاه، تسلط بر آن به سرعت صورت گرفت. طی چند روز گذشته اخباری درباره تلاش نیروهای دولت وفاق ملی برای سلطه بر این پایگاه منتشر شده بود. پایگاه الوطیه بزرگترین پایگاه نظامی واقع در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس است و یکی از مهمترین پایگاههای استراتژیک تحت سیطره نیروهای حفتر در غرب بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|