|
حزبالله: آزادسازی قدس اشغالی محقق خواهد شد
رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان دلیل تاسیس رژیم صهیونیستی و ادامه حیات آن را عمل نکردن ملتها به وظایفشان دانست. سیدهاشم صفیالدین، اعلام کرد مقاومت به پیشرفت و دستاوردهای قابل ملاحظهای در سطح منطقه دست یافته است و گزینههای خود برای مقابله با رژیم صهیونیستی را بخوبی میشناسد. هدف اصلی ما در منطقه آزادسازی قدس اشغالی است که بالاخره محقق خواهد شد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
در گفتوگوی «وطن امروز» با دکتر خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در تهران مطرح شد
خون سردار سلیمانی راه قدس را نزدیکتر کرد
رژیم صهیونیستی در ضعیفترین دوران خود به سر میبرد؛ آنها حتی در مسائل اجتماعی مشکلات بزرگی دارند
احسان تقدسی: فردا متفاوتترین روز قدس تاریخ است. 41 سال بعد از دستور تاریخی خمینی کبیر(ره) روز قدس همچنان مهمترین واقعه سالانه دنیا در حمایت از مردم فلسطین محسوب میشود. 2 واقعه کرونا و چراغ سبز آمریکا به رژیم کودککش اسرائیل برای الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی، روز قدس امسال را متفاوتتر و مهمتر از همیشه کرده است. امسال اگرچه حضور فیزیکی مردم در خیابانهای دنیا به واسطه کرونا کمتر مشاهده میشود اما فریاد مرگ بر اسرائیل این بار بیش از همیشه در فضای مجازی بلند شده است و فعالان فضای مجازی فارغ از دین و ملیت خود به مبارزه با اسرائیل میپردازند. به بهانه روز قدس پای سخنان دکتر خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در تهران نشستیم و در فرصت کوتاهی که در اختیارمان بود، تلاش کردیم از تحولات فلسطین بیشتر بدانیم.
* * *
* روز قدس امسال به دلیل کرونا در شرایط ویژهای برگزار میشود؛ فکر میکنید روز قدس امسال چه تفاوتی با سایر سالها داشته باشد؟
شرایط ویژه کرونا نه فقط در سطح ایران، بلکه در سطح جهان، بحران پیچیدهای را سبب شده است. برای برگزاری روز قدس در سایه بحران کرونا هم روش دیگری یعنی رجوع به سوشالمدیا یا فضای مجازی انتخاب شده است. چالش بزرگ امسال چگونه برگزار کردن این سنت هر ساله که امام خمینی(ره) بنیان گذاشت، در شرایط ویژه کروناست. این موضوع اگرچه یک چالش است اما همزمان یک فرصت هم ایجاد کرده است. من فکر میکنم امروز با فضای مجازی میتوانیم فارغ از محدودیتهای جغرافیایی، مسالهای مثل موضوع قدس را مطرح کنیم تا کل افکار دنیا از این موضوع باخبر باشند. امسال با این حال جلسات حضوری در موضوع قدس هم برگزار شد.
* نگاه جامعه فلسطین به روز قدس چگونه است؟
مردم فلسطین در 41 سال گذشته شاهد بودهاند چطور ملت ایران با فرمایش امام خمینی(ره) برای فلسطینیها، برای قدس، برای قبله اول مسلمانان، سنت روز قدس را اجرا کرده است. مردم فلسطین به این نتیجه رسیدهاند در جنگ با رژیم صهیونیستی تنها نیستند، بلکه ملتهای شریف مثل ملت ایران و همه آزادگان جهان پشتیبان آنها هستند. ملت فلسطین با نگرش مثبت به روز قدس در حال بهتر کردن مقاومت خود هستند. راه مقاومت به سمت قدس روشنتر از همیشه شده است. روز قدس پروژه وحدت مسلمانان و آزادگان جهان است و همه ملتها با هم در حال حرکت به سوی پروژه واحدی هستیم. البته در 10 سال گذشته شاهد اوضاع نامناسبی در منطقه بودهایم و بحرانهایی مثل بحران تفرقه و خونریزیها را شاهد هستیم. روز قدس هم تحتالشعاع این موضوعات قرار دارد. بعضی میگویند روز قدس مال ایران است ولی امروز مقاومت بویژه وضعیت جامعه فلسطین و اینکه سبب همه بحرانهای منطقه رژیم صهیونیستی است و موضوع روز قدس بیش از گذشته جا افتاده است. این رژیم دشمن مشترک امت اسلام است. روز قدس به همین دلیل فرصت خوبی است تا مساله فلسطین به عنوان موضوعی وحدتبخش مطرح شود. انشاءالله بزودی شاهد پایان این رژیم جعلی کودککش خواهیم بود.
* به نظر میرسد امسال حتی برای صهیونیستها هم روز قدس متفاوتی را شاهد باشیم، بویژه با توجه به اینکه امسال بحث الحاق کرانه باختری هم مطرح است.
بله! قطعا همینگونه است. وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی در 2 بعد قابل بحث و پیگیری است؛ اول بعد داخلی در سرزمینهای اشغالی است. اخیرا 3 انتخابات در سرزمینهای اشغالی برگزار شده است که در نهایت یک دولت ضعیف و اثرگرفته از منافع شخصی تشکیل شد. امروز بزرگترین دولت تاریخ اسرائیل در 72 سال گذشته با حضور 52 وزیر تشکیل شده است. حضور این همه وزیر نه به دلیل قدرت اسرائیل، بلکه به دلیل تضاد منافع و منافع شخصی نتانیاهو و بنی گانتس است. برخی هم گفته بودند فقط در شرایطی در این دولت حضور خواهند داشت که چند وزیر از آن آنها باشد. رژیم صهیونیستی در ضعیفترین دوران خود به سر میبرد. ببینید! امروز آنها حتی در مسائل اجتماعی مشکلات بزرگی دارند. استفاده جوانان صهیونیست از موادمخدر و تجارت سیاه غوغا کرده است. بحران دیگر آنها مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی است. بعد دیگر اما تفرقه مسلمانان منطقه است. دولت آمریکا با ریاست دونالد ترامپ در شرایطی که عرض شد تلاش میکند پروژه معامله قرن را اجرایی کند. بخشی از این معامله الحاق رود اردن و 40 درصد کرانه باختری به فلسطین اشغالی است. این کار هدفی ندارد جز افزایش امنیت اسرائیل. با این تفاسیر روز قدس امسال نقطه عطفی در تاریخ فلسطین است. اسرائیل هم تلاش میکند در شرایطی که حواس مردم دنیا پرت موضوع کروناست و خود نیز با مشکلاتی که گفته شد دست به گریبان است، موضوع معامله قرن را پیش ببرد و بخشهای بیشتری از فلسطین را اشغال کند. در مرحله خطرناکی از مساله فلسطین هستیم.
* اتفاق تازهای که شاهد آن هستیم افزایش اعتراضات فلسطینیها در مناطق تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان است؛ آیا ما شاهد تحولی در نوع نگاه تشکیلات خودگردان به موضوع فلسطین و مذاکرات و... هستیم؟
بله! امروز معامله قرن که ترامپ و راستگرایانی مثل نتانیاهو پیگیر آن هستند، جایگاهی در تفکرات فلسطینیها ندارد. گروههای فلسطینی مثل حماس، فتح و جهاد اسلامی با وجود اختلافات فکری، در موضوع معامله قرن موضع مشترک و واحدی را اتخاذ کردهاند و آن رد این معامله است. همه گروهها میدانند این معامله به هیچوجه منافع و حقوق مردم فلسطین را در نظر نگرفته است. اتفاقا برعکس، نتیجه این قرارداد پایان دادن به حقوق فلسطینیهاست. آمریکا تلاش میکند صهیونیستها با این معامله تبدیل به کشوری محبوب در منطقه شوند و مردم فلسطین بدون هیچ عنوان و کشوری، تبدیل به شهروندانی در کشور موسوم به اسرائیل شوند اما امروز به فضل خدا و برکت خون شهدا شاهد شکست صهیونیستها هستیم و در آینده هم شکست خواهند خورد. بنابراین موضع گروههای فلسطینی علیه این معامله است. مردم منطقه و هرکس که دلش برای فلسطین میتپد با این معامله موافق نیستند. با وجود حمایت چند دولت از اسرائیل اما بیشتر دولتها هم مخالف معامله قرن هستند. اکنون باید گفتارها تبدیل به کاری عملی برای شکست دادن این معامله شود. امروز هدف آمریکا، عادیسازی روابط میان اسرائیل و کشورهای اسلامی است. کاری که اسرائیل در 72 سال گذشته نتوانسته انجام دهد، اینها میکوشند با این معامله انجام دهند. مردم منطقه حتی در سریالهای تلویزیونی هم فلسطین را دنبال میکنند و خواهان نابودی رژیم اسرائیل هستند. ما مردم منطقه همه با هم هستیم و همه علیه این معامله.
* یکی از مهمترین تحولات چندماه اخیر شهادت سردار سلیمانی بود؛ نگاه ایشان به موضوع فلسطین چگونه بود و آیا خاطرهای از ایشان دارید؟
شهید سلیمانی نه فقط در بعد نظامی کنار مبارزان فلسطینی بود، بلکه مکتب فکری ایشان هم به سوی قدس بود. از نگاه شهید سلیمانی، دشمن مشترک اسلام، رژیم صهیونیستی است. از نظر ایشان این رژیم دشمن مشترک همه اسلام است. امروز مردم ایران با وجود تحریمها پشتیبان ملت فلسطین هستند. امروز شاهد آن هستیم که خون مبارک شهدا بویژه شهید سلیمانی تبدیل به حرکت عظیمی علیه اسرائیل شده است. به برکت خون این شهید راه رسیدن به قدس کوتاهتر شده است.
* دبیر گروه بینالملل
ارسال به دوستان
صهیونیستها باید هزینه تصمیماتشان را بپردازند
محمدباقر خرمشاد*: روانشناسی رژیم صهیونیستی در 72 سالی که از اشغال فلسطین توسط آنها میگذرد نشان میدهد این رژیم عموما فعالیتهای حساسیتبرانگیز خود را در فضای ابهام پیش میبرد. مسأله الحاق بخشی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی نیز دقیقا در همین راستا تحلیل میشود. در دورهای که جامعه جهانی درگیر کروناست آنها به دنبال این هستند که به اشغالگری ادامه دهند. از این منظر باید گفت که تنها راه مقابله با این نوع رفتار، مقابله جدی با آن است. صهیونیستها از شکستن قواعد اخلاقی و حقوق بینالمللی هیچ ابایی ندارند. واقعیت این است که مماشات جامعه جهانی با صهیونیستها و تبدیل آن به یک رژیم نازپرورده سبب شده آنها گستاخانهترین رفتارها را بدون نگرانی جدی بابت اینکه مورد مواخذه قرار گیرند، بروز دهند. در حال حاضر هم که وزیر خارجه مسیحی- صهیونیست آمریکا در کنار رئیسجمهور این کشور حمایت تمامقدی از این رژیم دارند و اگر جهان در برابر این رفتار ایستادگی نکند زیادهخواهی صهیونیستها پایان نخواهد یافت. به عبارت دیگر جامعه جهانی باید هزینه تصمیمات آشوبطلبانه و اشغالگرانه رژیم صهیونیستی را تا حدی افزایش دهد که منجر به تغییر رفتار آنها شود. اتفاقهای یک سال گذشته در زمینه تعیین قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای تحت اشغال این رژیم خط بطلانی بود بر هر ادعایی مبنی بر اینکه میشود با این مجموعه نژادپرست و افراطی بر اساس موازین سیاسی و حقوق بینالمللی تعامل کرد. از این رو باید گفت روز قدس امسال فرصت جدی برای جامعه جهانی و نه صرفا مسلمانان است که به صهیونیستها تفهیم کنند تمامیتخواهی آنها و تصمیمات تنشآفرین سران رژیم صهیونیستی تبعات جدی برایشان خواهد داشت.
*دبیر شورای راهبردی روابط خارجی
ارسال به دوستان
فلسطینیها امیدی به کشورهای مرتجع عربی ندارند
حسن هانیزاده*: روز قدس امسال از این جهت با سالهای گذشته متفاوت است که یکی از جنجالیترین تصمیمات پیرامون مسأله فلسطین از سوی مقامات رژیم صهیونیستی اتخاذ شده و آن الحاق بخشهایی از سرزمین اردن به سرزمینهای تحت اشغال این رژیم است. شکست طرح معامله قرن سبب شده صهیونیستها خودسرانه و در کمترین هماهنگی با همپیمانان خود این تصمیم را علنی دنبال کنند. هر چند آنها در حال حاضر به لحاظ امنیتی بر این منطقه مسلط هستند اما از منظر قانونی این عمل کاملا خلاف قواعد حقوقی است. از این رو باید گفت امسال مراسم گرامیداشت روز قدس از حساسیت بالایی برخوردار است و طبیعتا صهیونیستها و حامیان آنها در معادلات خود اقدام جهان اسلام و جامعه جهانی را در روز قدس به شکل جدی مورد بررسی قرار میدهند. در حال حاضر کشورهای عربی اتحادیه عرب در رابطه با آرمان فلسطین به 3 دسته مجزا تقسیم شدهاند. بعضی کشورها درگیر مسائل داخلی خود هستند و دسته دیگر مثل عربستان، امارات و بحرین به دنبال عادیسازی روابط هستند و یک دسته از کشورها که عموما جزو کشورهای محور مقاومت هستند به دنبال مقابله با این طرح هستند. نکته جالب توجه اینکه به دلیل اینکه رفتارهای رژیم صهیونیستی امنیت و تمامیت ارضی اردن را به مخاطره انداخته است حتما در صورت تداوم این رفتار شاهد یک نزاع جدی در منطقه خواهیم بود که این امر میتواند به تغییر آرایش کشورها در اتحادیه عرب نیز منجر شود. آنچه در این بین مشخص است اینکه جامعه فلسطینی دیگر امیدی به روند سازش و حمایت کشورهای مرتجع عرب ندارد و به عبارت دیگر تمامیتخواهی صهیونیستها جبهه جدیدی را علیه آنها متحد خواهد کرد که در کنار سایر کشورهای مقاومت مثل سوریه، عراق و لبنان تنها راه مقابله با آن را ایستادگی در برابر زورگویی صهیونیستها میبیند.
* کارشناس مسائل غرب آسیا
ارسال به دوستان
گروههای سازش راهی جز تغییر رویه ندارند
مصیب نعیمی*: بدون شک روز جهانی قدس امسال تفاوت و حساسیت زیادی با دیگر سالها دارد. با توجه به نیات پلیدی که صهیونیستها و متحدانشان دارند، قانونشکنی صهیونیستها بیش از قبل عیان و بیپروا شده است. در این بین گروههای معروف به سازش و در راس آنها تشکیلات خودگران فلسطین با توجه به جمیع ملاحظات صورت گرفته طی چند دهه گذشته برای بقا راهی جز تغییر رویه و حرکت در مسیر مقاومت ندارند. تا پیش از معرفی قدس به عنوان پایتخت از سوی این رژیم و تصمیم اخیر صهیونیستها برای غصب دره اردن، مقامات تشکیلات خودگردان امیدوار بودند بتوانند با این رژیم به همزیستی مسالمتآمیز برسند ولی واقعیت این رژیم، اشغالگری و زورگویی است. از این رو تا زمانی که فلسطینیان توان مقابله به مثل با این رژیم را نداشته باشند، عملا در مذاکرات سیاسی تحت فشار خواهند بود. چنانچه گروههای سازش در این برهه حساس بویژه در روز قدس با بیان صریح از لزوم مقابله با صهیونیستها و تغییر رویه صحبت نکنند، باید گفت حیات سیاسی آنها به پایان رسیده است، چرا که این تصمیم صهیونیستها علاوه بر اینکه اشغالگری و خلاف موازین بینالمللی است، آینده نسل فلسطین را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از این رو باید گفت نسل جدید فلسطین خیلی جدیتر به مقابله با صهیونیستها خواهند پرداخت و به نظر میرسد منطقه شاهد تحول مثبت و جدیدی در مسیر مقابله با اسرائیل است. در این بین حکومتهای منطقه و قدرتهای فرامنطقهای نیز راهی جز انتخاب یکی از طرفین ندارند و همین امر سبب خواهد شد تغییراتی در صفبندیهای منطقهای نیز در آینده نزدیک رخ دهد. آنچه مسلم است آینده از آن مقاومت و فلسطینیان است و در 2 دهه آینده شاهد این خواهیم بود مجموعهای تحت عنوان اسرائیل وجود نخواهد داشت.
* کارشناس مسائل فلسطین
ارسال به دوستان
اقدام اروپا برای متوقف کردن رژیم صهیونیستی جدی نیست
رضا حجت*: اروپا و به طور مشخص اتحادیه اروپایی از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی بیشترین حمایت را از اسرائیل داشته است. به جرات میتوان گفت تاسیس این رژیم در 1948 مرهون همکاری کشورهای اروپایی با صهیونیستها بود. در چند دهه اخیر نیز که بعضا بیانیهها یا انتقاداتی از سوی گروههای حقوق بشری و بعضی مقامات سیاسی اروپایی مبنی بر تحریم اسرائیل شنیده میشود، چندان جدی نیست. اروپا در عمل نشان داده است بین صهیونیستها و فلسطینیها کدام طرف را انتخاب کرده است و این علاوه بر اینکه ناشی از قدرت مادی و رسانهای صهیونیستهاست، با تاریخ اسلام و مسیحیت و جنگهای صلیبی مرتبط است. اینکه آموزههای اسلام میتواند آینده مسیحیت در اروپا را تحتالشعاع قرار دهد، موجب ترس مقامات کشورهای اروپایی از قدرت گرفتن مسلمانان شده است و آنها همواره در تصمیمات خود این گزاره را لحاظ میکنند که کشورهای اسلامی قدرتمند نشوند. از این رو اگر صهیونیستها در این مدت نتوانستند آنطور که آرزو داشتند به اهدافشان برسند، به دلیل سیاستها و اقدامات جبهه مقاومت است. رفتارهای اتحادیه اروپایی درباره مسأله فلسطین و مقابله با تمامیتخواهی اسرائیل جنبه روانی و تبلیغاتی دارد. نمونه بارز تناقض رفتار اتحادیه اروپایی در رابطه با مسأله فلسطین را میتوان در موضوع آلمان علیه حزبالله دید. اینکه آلمانیها خیلی سریع تصمیم به تحریم حزبالله و مقابله با مقاومت میگیرند اما درباره جنایات صهیونیستها محتاطانه و منفعل هستند. به نظر میرسد با رشد ملیگرایی در اروپا این رویه تشدید خواهد شد و از این منظر جوامع اسلامی و گروههای فلسطینی نباید حسابی روی حمایت اتحادیه اروپایی باز کنند. چنانچه در روز قدس امسال جوامع مسلمان وحدت خود را در برابر اقدامات خصمانه صهیونیستها بخوبی نشان دهند، میتوان انتظار داشت جامعه جهانی نیز نسبت به تبعات حمایت یا انفعال در قبال تصمیمات صهیونیستها تغییر رویه دهد.
* کارشناس مسائل اروپا
ارسال به دوستان
دستاورد «تقریباً هیچ» رئیس 75 ساله تشکیلات خودگردان فلسطین پس از 15 سال مذاکره با صهیونیستها
محمود عباس: دیگر به توافقات با آمریکا و اسرائیل مقید نیستیم
گروه بینالملل: پس از سالها مذاکره و بدعهدی صهیونیستها، رئیس تشکیلات خودگردان نه فقط دستاوردی نداشته، بلکه حالا کرانه باختری و حکومت خود را هم در آستانه فروپاشی میبیند.
به گزارش «وطن امروز»، روز قدس امسال در حالی فردا در متفاوتترین شکل تاریخ خود- به دلیل شیوع کرونا- برگزار میشود که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان دیروز اعلام کرد: دیگر به توافقات با آمریکا و اسرائیل مقید نیستیم. بیان این جمله از سوی محمود عباس تحول بزرگی در تاریخ فلسطین محسوب میشود، چرا که وی و یاسر عرفات هر 2 نماینده تفکری در فلسطین بودند که معتقد به مذاکره برای به دست آوردن زمین و تشکیل کشور فلسطین بود. یاسر عرفات پس از تمام شدن تاریخ مصرفش با خمیردندان آغشته به رادیواکتیو توسط صهیونیستها و با خیانت چهرههای اطلاعاتی تشکیلات خودگردان مثل محمود دحلان ترور شد. پس از او در 9 ژانویه 2005 محمود عباس به جای وی نشست و در 15 سال گذشته دلخوش به چراغ سبز روسای جمهوری آمریکا بارها و بارها با صهیونیستها مذاکره کرد. سخنان محمودعباس در 75 سالگی نه فقط نشان از ناامیدی وی از صهیونیستها و آمریکاست، بلکه همزمان ناامیدی وی از سران عرب منطقه را هم نشان میدهد. محمود عباس صبح دیروز اعلام کرد رامالله از این پس به توافقنامههای امضاشده با رژیم صهیونیستی و آمریکا از جمله توافقات امنیتی مقید نخواهد بود. بیانیه محمود عباس در واکنش به طرح رژیم صهیونیستی برای توسعه اشغالگری در کرانه باختری صادر شده است. به نوشته وبگاه آی۲۴، محمود عباس در خلال یک جلسه اضطراری با مقامهای تشکیلات خودگردان گفت که بیانیه او توافق امنیتی رامالله با رژیم صهیونیستی را نیز شامل میشود. خبرگزاری «وفا» به نقل از محمود عباس نوشت: سازمان آزادیبخش فلسطین و دولت فلسطین از امروز از قید تمام توافقنامهها و تفاهمات با دولتهای آمریکا و اسرائیل و همچنین تمام تعهدات مبتنی بر آن تفاهمات و توافقنامهها از جمله در زمینههای امنیتی آزاد خواهد بود. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل از امروز مجبور است در برابر جامعه بینالمللی تمام مسؤولیتها و تعهدات را به عنوان یک قدرت اشغالگر با تمام تبعات آن بر عهده بگیرد. او همچنین گفت: ما دولت آمریکا را کاملا بابت ظلم اعمالشده علیه مردم فلسطین مسؤول میدانیم و دولت این کشور را در همه تصمیمهای ستیزهجویانه و غیرمنصفانه و اقدامات علیه مردممان شریک اصلی دولت اشغالی اسرائیل میدانیم.
ارسال به دوستان
دور دنیا
آغاز فعالیت قطارهای پاکستان
فعالیت قطارهای پاکستان بعد از 2 ماه تعطیلی به خاطر شیوع ویروس کرونا از سر گرفته شد. قطارها قبل از حرکت ضدعفونی میشوند و مسافران باید طرح فاصلهگذاری اجتماعی را برای سفر با قطار رعایت کنند. مسافران حق ندارند در کنار یکدیگر بنشینند بلکه باید با فاصله روی صندلی خود قرار بگیرند.
***
معاون حزبالله: اسرائیل میداند حزبالله آماده است
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان در مصاحبه با شبکه لبنانی «OTV» درباره مسائل مختلف این کشور و از جمله تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه لبنان صحبت و مواضع حزبالله را تشریح کرد. معاون سیدحسن نصرالله در پاسخ به سوالی درباره سوءاستفاده دشمن اسرائیلی از وضعیت کنونی لبنان گفت: همانطور که وضعیت کرونا برای لبنان سخت است، برای اسرائیل هم سخت است. آنها بیشتر از ما در این زمینه مشکل دارند. آنها هر زمان بتوانند با سرنوشت اوضاع داخلی لبنان بازی میکنند و این مسأله محدود به دوره کرونا نمیشود. شیخ نعیم قاسم گفت: اسرائیل برای تحرک در لبنان راحت نیست. آنها میدانند اگر لبنان هدف هرگونه تعرضی قرار بگیرد، حزبالله آماده و در هر شرایطی مهیای پاسخ است؛ مقاومت برای اسرائیل بازدارندگی ایجاد کرده است. اگر اسرائیل بخواهد جنگی بر پا کند، ما در کمینش هستیم. آنها بخوبی همه چیز را میسنجند و میدانند کسی که توانسته خاک [کشورش] را آزاد کند و وارد جنگ 2006 شده، قادر به رویارویی با آنان هم هست.
***
سقوط جنگنده «اف35» آمریکا در فلوریدا
در دومین حادثه مشابه ظرف چند روز، یک فروند جنگنده «اف 35 لایتنیگ دو» نیروی هوایی آمریکا بامداد دیروز به وقت تهران در حین یک پرواز آموزشی «روتین» سقوط کرد. این جنگنده آمریکایی حدود ساعت ۲۱:۳۰ سهشنبه به وقت محلی (۰۶:۳۰ صبح دیروز به وقت تهران) در حال انجام پرواز آموزشی شبانه در پایگاه نیروی هوایی «ایگلین» در فلوریدا بود که سقوط کرد. خلبان این جنگنده موفق به خروج از هواپیما شد. پایگاه هوایی ایگلین در بیانیهای اعلام کرد سقوط این جنگنده اف ۳۵، خساراتی را در محل وقوع حادثه برجا نگذاشته و تحقیقات درباره علت سقوط آغاز شده است. این دومین حادثه سقوط در پایگاه هوایی ایگلین محسوب میشود و در حادثه اول که جمعه هفته گذشته به وقوع پیوست، یک فروند جنگنده «اف ۲۲ رپتور» در برد آزمون و آموزش سقوط کرد که البته خلبان آن هواپیما نیز موفق به خروج بموقع شده بود.
***
رئیس شورای انتقالی جنوب یمن به ریاض رفت
وبگاه المجلس الانتقالی الجنوبی (شورای انتقالی جنوب) در یمن که از حمایت امارات برخوردار است، خبر داد عیدروس الزبیدی، رئیس این شورا به دعوت محمد بن سلمان ولیعهد سعودی وارد ریاض شده است. پیشتر، هانی بن بریک، معاون رئیس شورای انتقالی جنوب در حساب توئیتری خود نوشته بود الزبیدی به پایتخت تصمیمگیری [ریاض] خواهد رفت. این سفر درحالی انجام شده است که 2 روز پیش ائتلاف سعودی این شورا را به اخلال در عمل نیروهای گارد ساحلی متهم کرده بود. الزبیدی پس از ورود به ریاض گفت که شورای انتقالی به شراکت خود با ائتلاف سعودی به رهبری عربستان پایبند است. این اولین باری است که رئیس شورای انتقالی پس از توافق ریاض در نوامبر سال ۲۰۱۹، به عربستان سعودی سفر میکند. توافق ریاض، توافق عربستان و امارات برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم ماه اکتبر (مهرماه گذشته) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد.
***
تازهترین اقدام نمایشی عربستان
وزارت دادگستری عربستان در تازهترین اقدام نمایشی برای فریب افکار عمومی و البته در راستای بهبود وجهه مخدوش آلسعود و پادشاه و ولیعهد وی از لغو احکام شلاق تعزیری در این کشور و جایگزین کردن آن با حبس و جریمه مالی خبر داد. روزنامه عاجل عربستان سعودی نوشت: ولید بن محمد الصمعانی، وزیر دادگستری و رئیس شورای عالی قضایی عربستان با صدور بخشنامهای به همه دادگاههای این کشور از تصمیم دادگاه عالی برای لغو مجازات شلاق تعزیری و جایگزینی حبس و جریمه مالی به جای آن خبر داد. وزارت دادگستری سعودی طی بیانیهای تصریح کرد این تصمیم پس از بررسیهای اداره کل دادگاه عالی درباره مجازات شلاق تعزیری و آثار آن در جامعه و بر اساس اختیارات دادگاه عالی اتخاذ شده است.
***
100 هزار اسپانیایی برای غذا صف بستند
براساس اعلام فدراسیون انجمنهای خیریه محلات اسپانیا، از ابتدای لغو تدریجی قرنطینه تاکنون تنها در مادرید پایتخت این کشور بیش از 100 هزار نفر برای گرفتن قوت لایموت به مراکز خدمات اجتماعی و شبکههای امدادی محلات مراجعه کردهاند. کارکنان سازمانهای خیریه هم میگویند بسیاری افراد به یارانههای دولتی دسترسی ندارند یا اینکه میترسند از دولت درخواست کمک کنند. طبق آمار موسسه ملی آمار اسپانیا، نرخ بیکاری این کشور در 3 ماه نخست سال جاری میلادی به 4/14 درصد رسیده است. همچنین بیش از 7 میلیون نفر تاکنون در اسپانیا از دولت یارانه درخواست کردهاند. بیشتر این افراد کسانی هستند که به دلیل توقف فعالیت کاری و اقتصادی در دوران کرونا، به طور موقت یا نامحدود بیکار شدهاند. با این حال شمار زیادی از افراد در اسپانیا بدون قرارداد یا به اصطلاح سیاه کار میکنند و شمار آنها در آمار رسمی ثبت نمیشود. بسیاری از این کارگران که نامشان در سیاهه رسمی بیکاران نیست اکنون در برابر مراکز خیریه در صف غذا هستند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|