|
انصارالله: باجخواهی با نیازهای اساسی، عجیبترین شیوه برای صلح است
سیدمحمدعلی الحوثی، عضو شورای عالی سیاسی یمن با انتشار توئیتی تاکید کرد: پرداخت حقوق، بازگشایی مسیرها و لغو محاصره مسائلی هستند که نیازی به مذاکره ندارند. الحوثی در توئیت دیگری عجیبترین صلح را «باجخواهی با نیازهای اساسی» از سوی کسانی دانست که ادعای مشروعیت جنگ خود را دارند و نوشت: در سند راهحل جامع، راهحلهایی واقعی ارائه شده است.
ارسال به دوستان
بیش از یکصد نویسنده آسیایی ـ آمریکایی با انتشار بیانیهای ترامپ را عامل تشدیدحملات نژادپرستانه در آمریکا دانستند
فتنه سفید کله زرد!
مشاور اقتصادی ترامپ: نرخ بیکاری تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دورقمی خواهد ماند
گروه بینالملل: آمار مبتلایان به کرونا در دنیا دیروز از 5میلیون و 500 هزار نفر فراتر رفت و تعداد تلفات هم به 347,032 نفر رسید. تعداد افراد بهبودیافته از کرونا هم 2,314,892 نفر شد. تعداد کیسهای فعال کرونا در دنیا براساس آنچه دولتها به سازمان جهانی بهداشت اعلام کردهاند تا عصر دیروز 2,860,760 نفر بود که از این تعداد حال 53,174 نفر وخیم گزارش شده است. آمریکا با 1,686,436 مبتلا و تلفات 99,300 نفری همچنان پرتلفاتترین کشور کرونایی دنیا محسوب میشود. بعد از آمریکا برزیل، روسیه، اسپانیا و انگلیس بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص دادهاند. سیر صعودی مبتلایان به کرونا و افزایش شمار فوتیها در آمریکا در کنار اخبار بد اقتصادی این کشور، آینده ریاستجمهوری ترامپ را بشدت تهدید میکند. این در حالی است که ترامپ با فرافکنی و دامن زدن به رفتارهای نژادپرستانه، سعی در ایجاد هرج و مرج و مقصر جلوه دادن دیگران دارد. ترامپ همچنین در اقدامی بحث برانگیز روز یکشنبه تعطیلات را در باشگاه خصوصی گلف خود در ویرجینیا سپری کرد و در پاسخ به انتقادات گفت اوباما هم در زمان شیوع ابولا در سال 2014 گلف بازی میکرد.
* هشدار مشاور ترامپ درباره بروز فاجعه بیکاری
روز گذشته مشاور اقتصادی ترامپ از تداوم نرخ دو رقمی بیکاری تا زمان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا خبر داد. کوین هاست، مشاور اقتصادی رئیسجمهور آمریکا با بیان اینکه نرخ بیکاری در این کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا بشدت افزایش یافته است، گفت: نرخ بیکاری احتمالا تا زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در نوامبر همچنان دو رقمی خواهد ماند. وی افزود: پیشبینی میکنم نرخ بیکاری آمریکا در ماه مه تا مرز 20 درصد افزایش یافته باشد. انتظار من این است که نرخ بیکاری آمریکا تا پاییز تکرقمی نخواهد شد. هاست در پاسخ به این سوال که آیا فکر میکنید نرخ بیکاری تا نوامبر دو رقمی باشد، گفت: بله! این طور فکر میکنم. به نظر من نرخ بیکاری آمریکا تا نوامبر همچنان دو رقمی خواهد بود. این احتمال هست که نرخ بیکاری در نوامبر تکرقمی شود ولی به نظر من بعید است، البته اگر واکسن کرونا در ماه جولای قابل دسترسی باشد، این مساله امیدوارکنندهتر خواهد بود که نرخ بیکاری به سرعت کاهش یابد.
هاست خاطرنشان کرد: ماه ژوئن نرخ بیکاری از ماه مه بالاتر میرود و تا ماه نوامبر نرخ بیکاری در آمریکا در وضعیت دو رقمی باقی خواهد ماند. به گفته هاست، مدتی زمان میبرد تا آمریکا به وضعیت نرمال اشتغال بازگردد. دونالد ترامپ که تا پیش از شیوع کرونا خود را ناجی اقتصاد آمریکا معرفی میکرد طی ماههای گذشته و با افزایش نرخ بیکاری با یک چالش جدی در رقابتهای انتخاباتی نوامبر 2020 مواجه شده است؛ چالشی که آینده ریاستجمهوری او را به شکل جدی تهدید میکند. در حال حاضر نرخ بیکاری در 3 ایالت هاوایی، میشیگان و نوادا به بیش از 20 درصد رسیده است. این در حالی است که پیشتر مقامهای فدرال اعلام کرده بودند نرخ بیکاری در این کشور در ماه آوریل به دلیل همهگیری کرونا ویروس به 7/14 درصد افزایش یافته بود.
* انتقاد بایدن از گلفبازی ترامپ
در همین حال جو بایدن، معاون رئیسجمهور سابق آمریکا و نامزد پیشتاز حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری این کشور با انتشار توئیتی خطاب به ترامپ از عملکرد وی انتقاد کرد و نوشت: ریاستجمهوری به چیزی فراتر از توئیت کردن شما از میدان گلف نیاز دارد. این (پست) مستلزم قبول کردن مسؤولیت نهایی برای اتخاذ بزرگترین تصمیمات در جهان است. دونالد ترامپ برای این کار آماده نیست. به شما قول میدهم من برای این کار آماده هستم. بایدن اوایل ماه مه نیز ویدئوی تبلیغاتی دیگری را منتشر کرد و ترامپ را به سوءمدیریت در مواجهه با بیماری کرونا متهم کرد و از اقتصاد شکستخورده آمریکا که بر اثر اقدامات مهاجرتی ترامپ به وجود آمده است، انتقاد کرد. بایدن در این ویدئو گفت: دونالد ترامپ یک اقتصاد فوقالعاده ایجاد نکرد. شکست او در مدیریت و رهبری، این اقتصاد را تخریب کرد. ترامپ این هفته بخشی از تعطیلات آخر هفته خود را به انتشار توئیت و بازی گلف اختصاص داد. ترامپ روز یکشنبه توئیتهایی را منتشر و در آنها بشدت به مجری و خبرنگار شبکه اماسانبیسی و همین طور جف سشنز، دادستان کل سابق آمریکا حمله کرد. ترامپ همچنین دموکراتها و برخی فرمانداران ایالتهای آمریکا را متهم کرده است که با فشار برای برگزاری الکترونیکی انتخابات، عملا زمینه لازم برای کلاهبرداری و تقلب در انتخابات را فراهم میکنند.
* افزایش انتقادات بینالمللی از سیاستهای ترامپ
تونی بلر، نخستوزیر اسبق انگلیس در مصاحبه با شبکه خبری انبیسینیوز آمریکا ضمن زیر سوال بردن عملکرد ترامپ در مواجهه با کرونا به رویکرد ترامپ نسبت به بیماری کرونا و پیامدهای اقتصادی وحشتناک ناشی از اقدامات در نظر گرفته شده در جهان اشاره کرد و گفت: کشورهایی که به سرعت تعطیلیها را اعمال کردند و تست و پیگیری بیماری کرونا را انجام دادند، موجب میشوند شما در اقتصاد شجاعتر باشید.
وی در ادامه گفت: به نظرم مشکلی که هماکنون در کشورهای غربی وجود دارد این است که مردم درباره خطرات این بیماری بخوبی آگاه شدهاند اما به نظر من آنها به اندازه کافی درباره خطرات سقوط اقتصادی آگاه نشدهاند.
بلر در واکنش به اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه ویروس کرونا ممکن است با تزریق مواد ضدعفونیکننده معالجه شود، گفت: به نظرم بیشتر مردم درک خواهند کرد که من چه فکری در ذهنم دارم اما گاهی اوقات خوب است آن را به زبان نیاورم.
پروفسور نوآم چامسکی، نظریهپرداز آمریکایی هم در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه در پاسخ به اینکه وضعیت فعلی آمریکا را با توجه به تداوم مرگومیر هر چه بیشتر مردم در این کشور بر اثر ابتلا به کرونا ویروس چگونه میبیند، گفت: در حال حاضر در آمریکا هیچ رهبری منسجمی وجود ندارد و وضعیت پرآشوب است. چامسکی گفت: ریاستجمهوری آمریکا و کاخ سفید در دستان یک خودبزرگپندار جامعهگریز قرار گرفته که به هیچ چیز جز قدرت و دورنمای انتخاباتی خودش علاقه نداشته و هیچ اهمیتی به اینکه چه اتفاقی برای کشور و جهان میافتد، نمیدهد. او ادامه داد: خود رئیسجمهوری آمریکا گفته است این وضعیت هیچ ربطی به او ندارد و تاکید کرده است هیچکاری نمیتواند انجام دهد. برای او هیچ چیز جز قدرت و نفع شخصی اهمیت ندارد. البته او باید حمایتهای پایگاه حامیان خود را که شامل ابرثروتمندها و شرکتهای تجاری قدرتمند هستند، حس کند.
* نژادپرستی کرونایی ترامپ
رفتار فرافکنانه ترامپ در مواجهه با بحران کرونا سبب شده است موجی از خصومتهای نژادپرستانه در آمریکا و برخی کشورهای غربی علیه آسیاییهای ساکن در این کشورها رقم بخورد. در همین ارتباط، بیش از ۱۰۰ نویسنده برجسته از جمله چندین نویسنده برتر آسیایی- آمریکایی خواستار پایان دادن به موج خصومت علیه آسیاییها در آمریکا شدند. به گفته آنها، دولت ترامپ با طعنههای نژادپرستانه خود از آغاز همهگیری کرونا در آمریکا، مردم را به چنین رفتاری تشویق کرده است. بیانیه مشترک انجمن قلم آمریکا و کارگاه نویسندگان آسیایی- آمریکایی در زمانی منتشر شده که جرائم ناشی از تنفر، خشونت و حملات دیگر علیه آسیاییها و آسیایی- آمریکاییها در آمریکا در حال افزایش است. از زمان آغاز شیوع کرونا در آمریکا گزارشهای زیادی از مقصر شناختن آسیایی- آمریکاییها به دلیل ورود ویروس کرونا به آمریکا وجود داشته و به این افراد گفته شده که به چین بازگردند. این حملات اغلب در دانشگاهها، متروهای شهری و فضای مجازی دیده شده است. این خصومت تا جایی پیش رفته که اداره تحقیقات فدرال (افبیآی) به متصدیان محلی اجرای قانون در سراسر آمریکا درباره در خطر قرار داشتن آسیایی- آمریکاییها در دوران بحران کرونا، هشدار داده است. از جمله یکی از شدیدترین این حملات، حمله با چاقو به یک مرد برمهای و 2 فرزندش در میدلند تگزاس در ماه مارس بود. مهاجم نوجوان به پلیس گفته بود این خانواده را هدف حمله قرار داد، زیرا تصور میکرد چینی و در حال انتشار کرونا هستند.
در این بیانیه آمده است: زمان جلوگیری از این موج اکنون است. گزارشها از پرتاب آب دهان روی افراد، چاقو زدن، ضرب و جرح یا توهین لفظی بسیار به گوش میرسد. وقتی چنین حملات ناشی از نفرت در چنین حجمی رخ میدهد، مسؤولیت محکوم کردن آن برعهده جامعه مدنی و نمایندگان منتخب ماست.
نکته قابل توجه در این بیانیه این است که دولت ترامپ در افزایش حملات ناشی از نفرت علیه آسیاییها همدست دانسته شده است. ترامپ در ماه مارس به طور مرتب از عبارت ویروس چینی برای اشاره به کرونا استفاده میکرد. او در مواجهه با انتقادات، سعی کرد این مسأله را اینطور توجیه کند که دلیل استفاده از این عبارت این است که ویروس کرونا از چین به سایر نقاط جهان شیوع پیدا کرده است.
***
[نگرانی همزمان آلمانیها از کرونا و داعش]
اداره آمار فدرال آلمان از کاهش ۲/۲ درصدی تولید ناخالص ملی آلمان در 3 ماه ابتدایی سال جاری میلادی نسبت به 3 ماه قبل از آن خبر داد و آن را سختترین رکود اقتصادی از زمان بحران مالی جهانی عنوان کرد. بر اساس اطلاعات این نهاد آلمانی کاهش رشد اقتصادی در ابتدای سال جاری میلادی قدرتمندترین رکود از زمان بحران اقتصادی و مالی جهانی سال 2009-2008 و دومین رکود اقتصادی سخت از زمان اتحاد دوباره آلمان بوده است. بر اساس این گزارش هزینههای مصرفی و صادرات در آلمان هم در 3 ماه ابتدایی سال جاری میلادی کاهش داشته است. شرکتها سرمایهگذاری بسیار کمتری در زمینه تولید ماشینآلات، تجهیزات، وسایل نقلیه و زمینههای دیگر داشتهاند. در کنار این بحران، آلمانیها باید نگران بازگشت شهروندان داعشی خود نیز باشند. بر اساس اطلاعات نهادهای امنیتی آلمان حدود یکسوم از هزارو شصت تروریست آلمانی که در سالهای گذشته این کشور را به مقصد سوریه و عراق ترک کردهاند، بعد از شکستهای داعش در منطقه به آلمان بازگشتهاند. نکته جالب توجه اینکه بیشتر از یکصد نفر از این افراد سابقه مبارزه مسلحانه برای داعش را داشتهاند.
ارسال به دوستان
همزمان با انتشار اسنادی درباره اقدام عربستان برای اعزام تروریستها به عراق، سعودیها نگران افشای اطلاعات جدید هستند
بانک اطلاعاتی داعش در تور حشدالشعبی
پس از افشا شدن فایل صوتی گفتوگوی تلفنی معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی و یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان که در آن بر پشتیبانی عربستان از جریانهای تروریستی در عراق تاکید شده بود، بازداشت «عبدالناصر قرداش» به عنوان بانک اطلاعاتی داعش میتواند ابعاد جدیدی از پشتپرده حمایت سعودیها از تروریستهای داعش در عراق را نمایان کند.
به گزارش «وطن امروز»، سرتیپ تحسین الخفاجی، فرمانده عملیات مشترک عراق با اشاره به دستیابی عملیات شیران جزیره به اهداف مورد نظر خود تصریح کرد: در این عملیات عبدالناصر قرداش، بانک اطلاعاتی گروه تروریستی داعش دستگیر شد. وی افزود: این عملیات بر اساس برنامهریزی انجام شده در زمان مقرر به اهداف خود رسید و در جریان آن شمار زیادی از بقایای عناصر گروهکهای تروریستی داعش کشته شدند و مقرهای آنها منهدم شد. نیروهای امنیتی و در صدر آنها دستگاه اطلاعاتی توانست اطلاعات دقیقی به دست آورد که باعث بازداشت شماری از مجرمان شد. آنها محور اصلی داعش نه فقط در سطح داخلی، بلکه در سطح بینالمللی به شمار میروند. الخفاجی گفت: رسانههای سیاسیکار تلاش میکنند دستگیری این تروریست [عبدالناصر قرداش] را کماهمیت جلوه دهند اما او در واقع، بانک اطلاعات و فردی بسیار خطرناک است. به نظر میرسد موج رسانهای علیه این اقدام حشدالشعبی ارتباط مستقیمی با اسناد تازه منتشر شده در رابطه با دخالت عربستان در عملیاتهای تروریستی در عراق دارد.
* تأکید نمایندگان پارلمان بر شکایت از عربستان
در همین ارتباط فاضل جابر، نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق دیروز از دولت مصطفی الکاظمی خواست علیه عربستان سعودی و همه کشورهایی که شهروندان آنها در تخریب عراق مشارکت داشتند، در شورای امنیت شکایت کند. وی تصریح کرد: عراق دارای صدها سند و مدرک است که نشانگر محکومیت عربستان سعودی و شمار زیادی از کشورهایی است که اتباع آنها در کنار داعش، طی عملیاتهای آزادسازی، صدها میلیارد دلار به عراق خسارت وارده کردهاند. جابر افزود: فایل صوتی افشا شده اخیر از گفتوگوی قذافی و وزیر خارجه عمان که طی آن مشخص شد ۴ هزار نیروی سعودی برای جنگ در کنار داعش به عراق اعزام شده بودند، تنها یکی از صدها ادله قانعکننده درباره مشارکت عربستان در جنگ داعش با عراق است. این نماینده عراقی تصریح کرد: این حق قانونی عراق است که عربستان سعودی و همه کشورهایی را که شهروندان آنها در کنار داعش با عراق جنگیدند، بازخواست کند؛ طرفهایی که داراییها و اموال زیادی از عراق را از بین بردند و چرخه اقتصاد را در جریان اشغال یکسوم از مساحت این کشور فلج کردند. وی افزود: از دولت مصطفی الکاظمی میخواهیم در شورای امنیت علیه عربستان و همه کشورهایی که اتباع آنها در تخریب و ویرانی عراق نقش داشتند، شکایت کند. پیشتر حسن سالم، نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق نیز تاکید کرده بود باید رژیم سعودی، مجرم شناخته شود، زیرا مسؤولان آلسعود، تأمین مالی تروریسم در عراق و منطقه را بر عهده دارند.
* عربستان ۴ هزار تروریست به عراق فرستاده است
به دنبال انتشار فایلی صوتی در شبکههای اجتماعی درباره اعزام هزاران تروریست از عربستان به عراق در سالهای گذشته و پس از حمله آمریکا به این کشور، کاربران عراقی و نیروهای مقاومت این کشور خواهان مجازات عربستان شدند. فایل صوتی منتشر شده که احتمالا زمان آن مربوط به سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ است، گفتوگوی تلفنی معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی و یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان است که در آن بنعلوی میگوید عربستان ۴ هزار تروریست به عراق فرستاده است. در بخشی از این فایل صوتی معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی هم به یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان میگوید تمایل دارد عربستان به کشورهای کوچکی تجزیه شود. وی در بیان دلیل این حرفش میگوید آمریکا برای خلاص شدن از خاندان حاکم عربستان تلاش میکند.
* کمربند امنیتی حشدالشعبی برای مقابله با حملات داعش
در هفتههای اخیر حملات داعش علیه مزارع گندم با هدف ضربه به اقتصاد عراق با حمایت طرفهای خارجی ادامه دارد و یکشنبه نیز چندین هزار متر زمین زراعی طعمه حریق شد. «فلاح الشمری» عضو اتحادیه محلی انجمنهای کشاورزی گفت طی 2 هفته اخیر، این چهارمین بار است که داعش این مزارع کشاورزی را هدف قرار میدهد. «حنین قدو» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، طرفهای خارجی را عامل اصلی عملیاتهای خرابکارانه اخیر تروریستهای داعش در این کشور از جمله هدف قرار دادن برجهای انتقال برق و آتش زدن محصولات کشاورزی دانست. وی در گفتوگو با پایگاه خبری المعلومه توضیح داد: طرفهای خارجی که نمیخواهند عراق روی ثبات و امنیت را ببیند، از تروریستهای داعش حمایت کردند تا برجهای انتقال برق و محصولات گندم را به آتش بکشند. هدف از این اقدام نیز ضربه به اقتصاد عراق و تبدیل بازار این کشور به بازار کالاهای وارداتی است. القدو تصریح کرد: اغلب آتشسوزیهای استانهای غربی و شمالی کشور به صورت تصادفی نبوده، بلکه کاملا عامدانه است. لذا نیروهای امنیتی باید از محصولات کشاورزی در این مناطق تا پایان فصل درو حفاظت کنند.
طی 2 روز گذشته علاوه بر تداوم عملیاتهای امنیتی در استانهای پرخطر عراق علیه تروریستهای داعش، حشدالشعبی یک کمربند امنیتی در دروازه شمال شرق استان دیالی ایجاد کرد. «صادق الحسینی» از فرماندهان سازمان حشدالشعبی عراق، از ایجاد یک کمربند امنیتی بزرگ برای مقابله با داعش در منطقه جغرافیایی مهم در شمال شرقی استان دیالی خبر داد. وی افزود: جهاد مهندسی در تیپهای پنجم و تشکیلات پشتیبانی آن، این کمربند امنیتی را در 15 کیلومتری شمال شرق بعقوبه ایجاد کرد. این امر با حفر خندق با خاکریزهای بلند و پشتیبانی ایستگاههایی برای هماهنگی در یک خط محوری به منظور جلوگیری از نفوذ تروریستهای داعش یا هدف قرار دادن ساکنان این مناطق از دور انجام شد. الحسینی تصریح کرد حشدالشعبی برای کمک به انجام هرگونه ماموریت امنیتی علیه داعش در این مناطق که با دوری جغرافیایی و دور از دسترس بودن از سایر مناطق دیالی، متمایز شدهاند، کاملا آماده است. این مناطق از نظر استراتژیک بسیار مهم هستند، زیرا دروازه شمال شرق دیالی به شمار میروند و در سایه تداوم حملات داعش در این مناطق، ایجاد این کمربند امنیتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تروریستی بودن برخی اعتراضات در هنگکنگ اثبات شده است
کمیسر وزارت خارجه چین در هنگکنگ ماهیت برخی اعتراضات سال گذشته در این منطقه را تروریستی توصیف کرد و آن را تهدیدی علیه امنیت ملی چین دانست. شی فنگ، کمیسر وزارت خارجه چین در هنگکنگ این سخنان را در یک سخنرانی با موضوع قوانین پیشنهادی امنیت ملی، در هنگکنگ بیان کرد. دولت آمریکا سال گذشته در اقدامی مداخلهجویانه در امور چین و در راستای حمایت از معترضان هنگکنگی، لایحه حقوق بشر و دموکراسی هنگکنگ را به تصویب رساند. چین سال گذشته تلاش کرد قانونی را برای استرداد مجرمان از هنگکنگ تصویب کند که با اعتراضات گستردهای در این منطقه با تحریک و حمایت آمریکا و انگلیس همراه شد. در نهایت تصویب این قانون به طور کامل تعلیق شد اما معترضان به بهانه استقلال کامل از چین به آشوب در خیابانهای هنگکنگ ادامه دادند. سیاست «یک کشور، 2 سیستم» یا سیاست چین واحد از سال ۱۹۷۹ تا به امروز موضع رسمی دولتهای جمهوریخواه و دموکرات بوده است و طبق آن واشنگتن هنگکنگ و همچنین تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین میداند، هر چند آمریکا در عمل طی سالهای اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات پایبندی کامل به این سیاست نشان نداده است.
***
وزیر کشور ترکیه برای اولین بار وارد خاک سوریه شد
وزیر کشور ترکیه برای اولین بار وارد شهرکی در شمال سوریه شد تا عید فطر را به نیروهای نظامی کشورش تبریک بگوید. سلیمان صویلو در این سفر چندساعته به همراه محمد ارصوی، معاون خود با یگانهای فرماندهی تاکتیکی و فرماندهی یگان مستشاری ترکیه در این شهرک دیدار کرد. مسؤولان ترکیه بارها در نزدیکی مرز سوریه با نیروهای نظامی خود دیدار کرده بودند اما این برای اولین بار است که یک مسؤول بلندپایه این کشور وارد خاک سوریه میشود. مرکز دیدهبان حقوق بشر سوریه روز گذشته خبر داد ترکیه بیش از ۱۰۰۰۰ نیرو در شمال سوریه مستقر کرده است. هرچند گزارشهای پیش از این، ارقام بیشتری را عنوان کردهاند.
***
جزئیات تازه از سقوط هواپیمای پاکستانی
سازمان هوایی پاکستان جزئیات تازهای از علت سقوط یک هواپیمای این کشور در هفته گذشته منتشر کرد و مدعی شد طبق مکالمات ضبط شده و همچنین بررسیهای انجامشده، سرعت و ارتفاع هواپیما در نزدیکی فرودگاه کراچی بیش از حد معمول بوده است. برج مراقبت در این زمینه هشدارهای لازم را در 3 نوبت به خلبان هواپیما داده ولی وی تقریبا بیاعتنایی کرده و در پاسخ گفته است: مشکلی وجود ندارد. در این گزارش آمده است: سوخت موجود در هواپیما برای یک پرواز 2 ساعت و 34 دقیقهای کافی بود و طول مدت پرواز پیشبینی شده از لاهور به کراچی نیز یک ساعت و 33 دقیقه بود. ارتفاع هواپیما در نزدیکی شهر کراچی باید 7 هزار فوت میبود ولی خلبان ارتفاع را روی 10 هزار فوت ( تقریبا هزار متر بالاتر از ارتفاع اعلامشده ) تنظیم کرده بود.
***
واکنشها به آتشبس ۳ روزه در افغانستان
اعلام آتشبس 3 روزه طالبان و دولت افغانستان در روزهای عید فطر با استقبال گستردهای روبهرو شده و اشرف غنی نیز از تسریع آزادی زندانیان این گروه خبر داده است. رئیسجمهور افغانستان در پی اعلام آتشبس طالبان اظهار داشت: نیروهای دولتی در حالت تدافعی قرار گرفتهاند. طالبان با آتشبس وزن سیاسی خود را از دست نمیدهد، بلکه باید در میز مذاکره وزن سیاسی تثبیت شود، نه در میدان جنگ و اعلام آتشبس نشانه ضعف نیست. اشرف غنی بار دیگر با تاکید بر اینکه طالبان خشونتها را کاهش دهد، از آمادگی دولت افغانستان برای مذاکرات صلح خبر داد. از سوی دیگر، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه دولت افغانستان نیز از اعلام آتشبس توسط طالبان استقبال کرده و آن را یک گام مثبت در راه برقراری صلح در کشور خوانده است. وی ابراز امیدواری کرد این تصمیم به تسریع مبادله زندانیان 2 طرف، ادامه کاهش خشونتها پس از عید و آغاز هرچه زودتر مذاکرات بینالافغانی منجر شود.
***
گروگانگیری به سبک آلسعود
روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد مسؤولان سعودی فرزندان یک مقام اطلاعاتی سابق این کشور را که 3 سال پیش به خاطر نگرانی از به قدرت رسیدن محمد بن سلمان از این کشور به کانادا گریخته بود، بازداشت کردند. روزنامه نیویورک تایمز در گزارش بن هبارد، خبرنگار خود در بیروت فاش کرد: عربستان اعضای خانواده یک مسؤول را که به خارج از کشور فرار کرد، بازداشت کرده است تا از این طریق به وی فشار بیاورد. در این گزارش آمده است: این مقام فراری به نام سعد الجبری چندین سال در زمینه اطلاعات کار میکرد. او کارشناس هوش مصنوعی بود که در زمینه هماهنگی امنیتی بین آمریکا و عربستان نقش مهمی ایفا میکرد.
***
لوکاشنکو برای همکاری موشکی با چین اعلام آمادگی کرد
الکساندر لوکاشنکو، رئیسجمهوری بلاروس برای گفتوگو با رئیسجمهوری چین درباره همکاری احتمالی برای ساخت موشک ابراز تمایل کرد. لوکاشنکو پیشتر درباره احتمال ساخت موشکهای چینی در بلاروس تاکید کرده بود: «نباید هیچگونه وابستگی» به عوامل خارجی وجود داشته باشد. رئیسجمهوری بلاروس گفت: آمادگی دارم در این رابطه با شی جین پنگ، رئیسجمهوری چین گفتوگو داشته باشم و فکر نمیکنم مشکلی وجود داشته باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|