|
توزیع بستههای معیشتی بین اقشار کمبرخوردار توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)
در مرحله دوم رزمایش همدلی و احسان که توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حال برگزاری است، ۴ میلیون بسته پروتئینی میان اقشار کمبرخوردار و آسیبدیده از شیوع بیماری کرونا در حال توزیع است. هموطنانی که مایل هستند در این طرح مشارکت کنند میتوانند با شماره گیری #۳۰۴۰۳ در این امر خیر سهیم شوند. در مرحله اول که در ماه مبارک رمضان اجرا شد، یک میلیون بسته معیشتی در نقاط مختلف کشور بین اقشار آسیبپذیر توزیع شد.
ارسال به دوستان
اتفاقات بد اجتماعی به سرعت رسانهای میشود اما خدمات اجتماعی در فضای مجازی دیده نمیشود
خدمات اجتماعی را هم ببینیم
مدیرکل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی: در آمار ۳ ماه نخست امسال، روزانه به صورت میانگین 3 هزار و 800 تماس با اورژانس اجتماعی در سراسر کشور برقرار شده که از این تعداد حدود 300 مورد اعزام به محل داشتهایم
نازنین اکبرنیا*: «سرازیری منفیبافی» و «سربالایی مثبتنگری» وضعیتی است که ما امروز دچار آنیم. فضای مجازی نقاط تیره را سریع بزرگ میکند و بین مردم دست به دست میشود اما اتفاقات مثبت دیده نمیشود. مثل حادثه تلخ رومینا اشرفی که چند روز بر روان اجتماعی جامعه اثر منفی گذاشت اما جلوگیری روزانه اورژانس اجتماعی از صدها اتفاق تلخ دیده نمیشود. برای آنکه این واقعیت را نمایان کنیم به اورژانس 123 میروم و کنار کارشناس اجتماعی مینشینم. تلفن زنگ میخورد؛ زنی پشت خط است.
میگوید با دستانی لرزان و بغضی که بیخ گلویش گیر کرده، گوشی را برداشته و شماره گرفته؛ چند دقیقه با صدایی که تردید در آن موج میزند، شروع به صحبت میکند و کمی بعد بغضش به گریه تبدیل میشود.
از دردهایش میگوید، از اینکه شوهر معتادش دست بزن دارد و هنگام غروب بعد از کشمکشهای فراوان با کمربند به جانش افتاده و از خانه رفته. از اینکه شب دیگر جان به لبش رسیده بود و قصد خودکشی داشت اما ترسیده است.
مشاور اورژانس اجتماعی او را به آرامش دعوت میکند، از مشکلاتش میپرسد و در نهایت متقاعدش میکند در اسرع وقت با یک روانشناس یا مشاور از نزدیک صحبت کرده و راهکارهای مناسبی برای حل مشکلاتش بیابد.
این نمونهای از صدها تماسی است که هر روز از طریق شماره ۱۲۳، سامانه اورژانس اجتماعی بهزیستی کشور برقرار میشود و من شنونده آن بودم.
* اورژانس اجتماعی مانع وقایع تلخ
اورژانس اجتماعی سال ۱۳۷۸ برای کمک به موارد کودکآزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری، فرار، اقدام به خودکشی، کمک به زنان آسیبدیده اجتماعی و افرادی که در شرایط بحرانی هستند، توسط سازمان بهزیستی کشور در دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی این سازمان تشکیل شد. مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی با هدف مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی ایجاد شده و خط تلفن اورژانس اجتماعی (١٢٣) و تیم سیار اورژانس اجتماعی (خدمات اجتماعی سیار) و پایگاه اورژانس اجتماعی (پایگاه خدمات اجتماعی) در 24 ساعت شبانهروز در شهرهای مختلف آماده خدماترسانی هستند.
سیدحسن موسویچلک، مؤسس اورژانس اجتماعی در ایران است. او میگوید تا قبل از سال 1378 اگر کودکی در کشور مورد آزار قرار میگرفت یا در موارد مشابه اجتماعی، پلیس مداخله میکرد و در واقع مسیر ورود به چرخه بهزیستی بعد از طی مراحل قضایی بود اما بعد از ایجاد اورژانس اجتماعی این روند تغییر کرد.
او با بیان اینکه اولین مرکز اورژانس اجتماعی شهریورماه ۷۸ در یزد شروع به کار کرد، میگوید: در همان سال چند استان از خدمات اورژانس اجتماعی بهرهمند شدند و بعد از آن با گسترده شدن فعالیتهای مراکز فوریتهای اجتماعی، اکنون این مرکز در بیش از ۳۵۰ شهر کشور فعال است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه امکانات سختافزاری و نرمافزاری بتدریج به مرکز فوریتهای اجتماعی اضافه شد، تصریح میکند: سال ۸۳ خط تلفن ۱۲۳ به نام این مرکز به ثبت رسید و حالا به طور میانگین سالانه بیش از یک میلیون نفر از خدمات این سامانه استفاده میکنند.
به گفته موسوی، اورژانس اجتماعی با هدف تقویت مداخلات اجتماعی قبل، حین و بعد از مداخلات قضایی و انتظامیشکل گرفته است. او میگوید: آییننامه فوریتهای اجتماعی سال ۹۲ در هیأت دولت تصویب و وظایف دستگاههای مختلف در آن مشخص شده است.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، بهموقع بودن، در دسترس بودن و تخصصی بودن را ۳ ویژگی اصلی اورژانس اجتماعی برشمرده و اظهار میکند: بر اساس آنچه در مصوبه هیأت وزیران ذکر شده، نحوه پذیرش در اورژانس اجتماعی اساسا به صورت خودمعرف است اما میتواند ارجاعی (از مراجع قضایی و انتظامی، سایر سازمانها و نهادها و گزارشهای مردمی) هم باشد؛ خدمات سامانه ۱۲۳ رایگان و شبانهروزی است.
موسوی، اورژانس اجتماعی را یک فعالیت اجتماعی دانسته و میگوید: ماهیت کار مرکز فوریتهای اجتماعی بهینهبخشی بوده و این بخش نیازمند حمایت ویژه دولت است.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه سامانه اورژانس اجتماعی در زمان شیوع بیماری کرونا و دوران قرنطینه، فعالیت قابل توجهی داشته و پاسخگوی تماسهای زیادی بود، تأکید میکند: ما پیش از کرونا تجربه در خانه ماندن، آن هم به این شکل را نداشتیم؛ در این ایام آمار تماس با سامانه 123 افزایش قابل توجهی داشت. البته من معتقدم کرونا زمینه خشونت خانگی را بیشتر نکرد، بلکه باعث شد جنبههای مختلفی از مشکلات خانوادگی مشهود شود. کرونا نشان داد ما مهارت خانواده بودن و گفتوگو کردن در خانواده را بلد نیستیم و بحران کرونا باعث شد تا به ضعف مهارتهای مختلف در کانون خانوادهها پی ببریم.
او با بیان اینکه تجربه نشان داده زمانی که مردم با منابع اجتماعی جدیدی آشنا شوند بیشتر با آن تماس میگیرند، خاطرنشان میکند: ارسال پیامک و اطلاعرسانی درباره سامانه ۱۲۳ یکی از دلایل افزایش آمار تماسها با این سامانه بود.
موسس اورژانس اجتماعی در ایران معتقد است هم مسؤولان و سازمانهای مرتبط و هم مردم باید شناخت کامل و کافی از خدمات مرکز فوریتهای اجتماعی داشته باشند و میگوید: متاسفانه خدمات اجتماعی جزو دغدغههای مردم نیست، برای همین در مواقع بحرانی بیشتر با ۱۱۰ تماس میگیرند. به نظر من باید شمارههای ۱۴۸۰ صدای مشاور، ۰۹۶۲۸ خط ملی اعتیاد و ۱۲۹ مشاوران حقوقی در کنار سایر شمارههای اضطراری به مردم معرفی شود.
او درباره تاثیر مشاوره بهموقع در کاهش خشونتهای اجتماعی مانند قتل رومینا اشرفی و موارد مشابه که منجر به حوادث جبرانناپذیری میشوند، هم اظهار میکند: وقوع چنین اتفاقاتی میتواند احساسات جامعه را برانگیخته کند، در حالی که اگر مردم آشنایی کافی با خدمات اجتماعی داشته باشند، با یک تماس از وقوع یک فاجعه پیشگیری میشود. باید به این باور برسیم که ما در هر زمینهای استاد نیستم و کمک افراد کارشناس میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند. مددکار اجتماعی دنبال مقصر نیست، بلکه موثرترین راههای ممکن را برای حل مشکلات پیشنهاد میکند.
موسوی با تأکید بر اینکه برنامه اورژانس اجتماعی که در ایران نوشته شده جزو کاملترین برنامهها در سطح جهانی است، میگوید: این برنامه بسیار جامع و کاربردی است اما متأسفانه در اجرای آن مشکل داریم. بیشتر همکاران ما در اورژانس اجتماعی، جزو نیروهای قراردادی هستند و امنیت شغلی ندارند؛ علاوه بر این باید بپذیریم که کار در محیطی مانند مرکز فوریتهای اجتماعی بهمراتب دشواریهایی دارد که نادیده گرفته میشود و معتقدم کارکنان این مراکز باید شامل قانون سختی کار باشند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران، آموزش را یک اصل اساسی در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی عنوان کرده و تاکید میکند: دانشگاههای ما در این حوزه ضعف قابل توجهی دارند، در حالی که آموزشهای کاربردی و زیربنایی میتواند از بروز ناهنجاری اجتماعی جلوگیری کند.
سال 96 با تکنیکهای به کار رفته از سوی کارشناسان اورژانس اجتماعی از بیش از 8 هزار و 400 مورد خودکشی پیشگیری شد. سال 97 نیز بالغ بر یک میلیون و 80 هزار تماس تلفنی در حوزه اورژانس اجتماعی گرفته شده است. همچنین تنها در نیمه نخست سال ۹۸ بیشتر از ۱۵ هزار مورد تماس منجر به تشکیل پرونده در اورژانس اجتماعی ثبت شده است و تفاوتی که این اورژانس با دیگر شمارههای اضطراری دارد این است که فرد پشت خط اورژانس اجتماعی ۱۲۳ فقط اپراتور نیست، بلکه مشاوری است که کار کارشناسی میکند.
* روزانه ۳۰۰ اعزام به محل داریم
مدیرکل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی هم میگوید: در آمار ۳ ماه نخست امسال، روزانه به صورت میانگین حدود 3 هزار و 800 تماس با اورژانس اجتماعی در سراسر کشور برقرار شده که از این تعداد حدود 300 مورد اعزام به محل داشتهایم. محمود علیگو با بیان اینکه اورژانس اجتماعی جامعه هدف مشخصی دارد، با تأکید بر همکاری و همافزایی داستگاههای اجرایی که در مصوبه سال 92 هیأت وزیران به تصویب رسیده، خاطرنشان میکند: بین دستگاههای همکار که قانون برای فوریتهای اجتماعی تعیین کرده، وزارت ارتباطات همکاری قابل توجهی انجام داد؛ با اورژانس 115 ارتباط خوبی داریم و مجموعه قوهقضائیه به صورت شبانهروزی با این مجموعه همکاری میکند، با این حال در بخش صدور احکام نیاز به تعامل بیشتری وجود دارد که امور مربوط با سرعت پیگیری شود.
او با بیان اینکه در این حوزه مشکل عمده ما به اداره کل اتباع و مهاجران خارجی مربوط است، اظهار میکند: در قانون قید شده تعیینتکلیف افراد خارجی فاقد مجوز اقامت، ارجاعشده از مرکز با قید فوریت و پذیرش آنها در مراکز مرتبط با اداره کل اتباع و مهاجران خارجی انجام میشود اما در عمل چنین چیزی وجود ندارد که باید رویکرد و سیاست شفاف برای این موضوع تعیین شود.
مدیرکل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی، آموزش را یکی از اصول اساسی در حوزه اورژانس اجتماعی دانسته و میگوید: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رشتههای مختلفی مثل مددکاری اجتماعی را در سرفصلهای آموزشی دارد اما در سالهای اخیر به این رشتهها کمتر توجه شده؛ البته باید بپذیریم آموزشها نباید فقط در قالب دانشگاهی خلاصه شود. ما در حوزه اورژانس اجتماعی به آموزشیهای تخصصی نیاز داریم.
* سند تحول اورژانس اجتماعی منتظر تصویب هیأت دولت
علیگو با تأکید بر اینکه در حال حاضر همکاران ما در اورژانس اجتماعی برنامه تحولی آماده کردهاند که نظام ارتقای کارکنان اورژانس بر اساس آموزشهای تخصصی تعیین میشود، خاطرنشان میکند: آموزش و امنیت شغلی کارکنان، مبحثی جدی است که از طریق این برنامه پیگیری میشود و حتی به دنبال تصویب آن در هیأت وزیران هستیم.
او تصریح میکند: اگر موضوع امنیت شغلی و روانی کارکنان اورژانس اجتماعی تأمین نباشد، قطعاً در نوع برخورد با آسیبهای اجتماعی بازدهی کمتری خواهیم داشت.
علیگو معتقد است اورژانس اجتماعی اگر بدرستی در جامعه معرفی شود، تأثیر قابل توجهی در کاهش ناهنجاریهای اجتماعی خواهد داشت. او میگوید: در مواردی مانند اقدام به خودکشی، قتل یا خشونتهای شدید دیگر؛ قطعا خشونتهای زمینهای وجود داشته و بتدریج شدیدتر شده است. اگر خشونتهای ابتدایی گزارش شود، از فاجعههای بعدی جلوگیری میشود.
مدیرکل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی با تأکید بر اینکه گزارشهای مردمی در زمینه مقابله با آسیبهای اجتماعی موثر هستند، میگوید: مردم باید با سامانه 123 و کارکردهای اورژانس اجتماعی آشنا شوند؛ در این حوزه کمکاری و ضعفهایی وجود دارد که هم از جانب ما بوده و هم رسانهها. بر اساس آنچه قانون تعیین کرده، رسانهها بویژه صداوسیما وظیفه دارد با رعایت مقررات مربوط، نسبت به تهیه و پخش برنامههای مرتبط با خدمات فوریتهای اجتماعی در شبکههای ملی و استانی با هماهنگی سازمان اقدام کند اما سالهای گذشته در عمل اقدام قابل توجهی انجام نشده بود. با این حال امسال ۲ برنامه در حوزه اورژانس اجتماعی با صداوسیما در دست تهیه است؛ یکی برنامه شکلات تلخ مربوط به شبکه 5 و برنامه دیگر برای شبکه ۲ که در حال تصویب است.
او با بیان اینکه تلاش میکنیم با همه رسانهها، خبرگزاریها و نشریات تعامل و همکاری مناسبی داشته باشیم، تأکید میکند: انتظار داریم رسانهها با رویکرد مورد محور با اورژانس 123 برخورد نداشته و همه فعالیتها را پوشش بدهند؛ باید جامعه با برنامهها و اقدامات این مرکز آشنا شوند و معتقدم حتی اگر یک نفر را هم نجات بدهیم به رسالت خود عمل کردهایم.
بر اساس آنچه در این گزارش عنوان شد، تماس با سامانه 123 در موارد بحرانی میتواند بسیاری از اختلافات خانوادگی و مشکلات اجتماعی را به سرانجام خوبی برساند. اگر مراکز خدمات اجتماعی از جمله اورژانس اجتماعی آنگونه که باید به مردم معرفی شوند، شاید ماجرای تلخ زوج اهل اندیکا برای دختر و پسر جوان دیگری تکرار نشود یا هیچ مادری در سوگ قتل دخترش داغدار نباشد.
* روزنامهنگار
ارسال به دوستان
تعداد مبتلایان «کووید- ۱۹» در کشور به 225205 و آمار تلفات به 10670 نفر رسید
هشدار: ICU ها جا ندارند
عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا در گفتوگو با «وطن امروز»: تعجیل در بازگشاییها آمار مرگ و میر و ابتلا به کرونا را افزایش داد
اسدالله خسروی: وضعیت شیوع کرونا این روزها در کشور نگرانکننده شده است، چرا که استانهای درگیر با این بیماری خطرناک هر روز بیشتر در زمره استانهای قرمز قرار میگیرند. به گزارش «وطن امروز»، 3 استان دیگر طی یک روز در جرگه استانهای در وضعیت قرمز قرار گرفتند تا نگرانیهای کادر درمان افزایش یابد. خیلیها معتقدند عدم رعایت فاصلهگذاری و بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی از سوی برخی باعث شیوع دوباره ویروس کرونا در کشور شده است. عدهای دیگر رفع محدودیتها و سادهانگاری نسبت به این بیماری را علل افزایش میزان ابتلا و رشد مرگ و میر ناشی از این بیماری عنوان میکنند. البته کثرت مسافران در ناوگان حملونقل عمومی و ازدحام جمعیت در اماکن عمومی را در گسترش شیوع این بیماری نباید نادیده گرفت. در همین باره، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به افزایش تراکم جمعیت و خطر شیوع کرونا در ناوگان حملونقل عمومی و افزایش بستریهای کرونا در بخشهای ویژه گفت: مشخصا بیشترین مرکز تجمعی در شهر تهران مربوط به مترو و ناوگان حملونقل عمومیاست. علیرضا زالی با اشاره به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اجباری شدن استفاده از ماسک در تجمعات اظهار داشت: در کلانشهر تهران مراکز تجمع متناسب با ترددها و حضور فیزیکی افراد قابلیت تعریف دارد. زالی، مراکز خرید، فروشگاههای بزرگ، ادارهها و مراکزی را که فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی انجام میدهند از دیگر مراکز پرتردد و پرتجمع تهران دانست و خاطرنشان کرد: به طور کلی شاخص مدت زمان حضور افراد، میزان تراکم و فضای محیط میتواند خطر انتقال ویروس کرونا را به صورت تصاعدی از فردی به فرد دیگر افزایش دهد. فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه طبق آخرین مطالعات جهانی استفاده از ماسک میتواند به شکل قابل توجهی انتقال کرونا را کاهش دهد، گفت: آمارها بیانگر این مطلب است که استفاده از ماسک میتواند حتی در عدد مولد پایه که شاخص رصد وضعیت اپیدمی در جامعه است، اثرگذار باشد. وی درباره اینکه تجمع چه تعداد از افراد کلونی جمعیتی تلقی میشود نیز توضیح داد: در این باره هنوز اجماع جهانی وجود ندارد، در برخی کشورها بر اساس شیوهنامه عدد ۳ و در برخی ۵ مطرح است و در برخی کشورها این عدد به سقف ۲۰ نفر نیز میرسد.
* ۱۶۲ جانباخته کرونا در یک شبانهروز
طبق گزارشهای موثق موجود، علاوه بر افزایش آمار جانباختگان و مبتلایان به کرونا طی چند روز اخیر تعداد استانهای درگیر با همهگیری این بیماری نیز به نسبت بیشتر شده است و اکنون 8 استان در وضعیت قرمز قرار دارند که این روند رو به رشد شیوع ویروس کرونا نگرانیهایی را برای جامعه پزشکی ایجاد کرده است. طی ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۹ تیرماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۵۳۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که از این تعداد یکهزار و ۴۶۱ مورد بستری شدند. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر رسیده است، اظهار داشت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته (شبانهروز دوشنبه) ۱۶۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون ۱۸۶ هزار و ۱۸۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته وی، ۳۰۳۷ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون یک میلیون و ۶۳۹ هزار و ۷۸ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. لاری ضمن تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و اجتماعی و فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک بویژه در تجمعات و اماکن عمومی، گفت: استانهای خوزستان، کردستان، آذربایجانهای غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استانهای ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند. وی همچنین گفت: از روز دوشنبه خیز قابل توجهی در آمار موارد بیماری در تهران داریم که نگرانکننده است. بیتردید این افزایش آمار بازتاب عملکرد ما در بحث بازگشاییها و رعایت پروتکلهای بهداشتی است. لاری بر پیوستن به پویش «من ماسک میزنم» تاکید کرد و گفت: یافتههای علمی فعلا بهترین راه برای پیشگیری از بیماری را استفاده از ماسک معرفی کردهاند.
* بازگشاییها خیلی سریع انجام شد
کرونا هر روز با ماهیت جدیدی ظاهر میشود و این پدیده نگرانیهایی را برای کادر پزشکی و دانشمندان جهان ایجاد کرده است. عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا گفت: آمار ابتلا و مرگومیر ناشی از ویروس کرونا در کشور بیشتر هم میشود و مردم باید مراقب سلامت خود باشند، چرا که این بیماری بسیار خطرناک است. دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با «وطن امروز» خاطرنشان کرد: رشد همهگیری ویروس کرونا در استانها نیز زیاد شده و بیشتر هم میشود، زیرا مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند و در محافل و اماکن شلوغ و پرازدحام حضور مییابند. وی با گلهمندی از تصمیم در تعجیل بازگشایی برخی اماکن نظیر مهدهای کودک، کلاسهای زبان، موسیقی، کنکور و... اظهار داشت: بیتوجهی به نکات بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی در چنین اماکنی عواقب نگرانکنندهای دارد، چرا که چرخش ویروس کرونا بیشتر شده و این موضوع روز به روز بر آمار مبتلایان میافزاید. این پزشک متخصص عفونی افزود: تعجیل در بازگشاییها مشکلات فراوانی را برای جامعه و کادر پزشکی به وجود میآورد، چرا که آما ابتلا و مرگومیر را بیشتر میکند. وی خاطرنشان کرد: رشد ابتلا به این بیماری باعث شده تختهای ICU پر شود.
* زانودرد؛ از علائم جدید کرونا
این فوقتخصص عفونی در ادامه با اشاره به اظهارات برخی افراد درباره موارد غیرمعمول مانند درد زانو و پس از آن رخداد مرگ ناگهانی به علت ابتلا به کرونا، اظهار کرد: این موارد مربوط به افرادی است که کرونا داشتهاند ولی به هر دلیلی به پزشک مراجعه نکردهاند و بیماری به نوع حاد و شدید آن گسترش پیدا کرده و متاسفانه به علت عدم دسترسی به پزشک، بیمارستان و درمان مناسب فوت کردهاند. مردانی با اشاره به طیف متنوع علائم بیماری کرونا، تصریح کرد: اگرچه بیماری «کووید- ۱۹» در ابتدا با تب و تنگی نفس ظاهر میشود ولی در صورت گسترش میتواند سایر اندامها مانند کلیه، کبد و مغز را نیز درگیر کرده و حتی منجر به سکته مغزی یا قلبی شود، بنابراین در صورت عدم درمان و رسیدگی میتواند خطرناک باشد. وی با اشاره به برخی علائم غیرمعمول «کووید- ۱۹»، اظهار کرد: اگرچه علائم غیرمعمول کرونا شایع شده ولی هر علامتی نشانه کرونا نیست و در این شرایط مردم باید ابتدا با سعه صدر و بدون نگرانی و البته با مراعات برخورد کنند؛ چراکه در اغلب موارد بیماری خودبهخود خوب میشود ولی اگر علائم حاد و شدید شد، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند. وی ادامه داد: مردم در صورت مشاهده علائم غیرمعمول مانند سردرد شدید یا اسهال و... به پزشک متخصص مراجعه کنند، به عنوان نمونه برای سردرد به پزشک مغز و اعصاب، برای اسهال و استفراغ به متخصص عفونی یا گوارش، برای درد در قفسه سینه به پزشک قلب و برای تنگی نفس یا فیبروز ریه به پزشک ریه مراجعه کنند. این متخصص عفونی تاکید کرد: علاوه بر نشانههای معمول کرونا همچون گلودرد، سرفه و بدندرد، برخی علائم غیرمعمول نیز مشاهده میشود، به عنوان نمونه کهیر نشانهای است که کسی فکر نمیکرد به دلیل کرونا ایجاد شود ولی الان یکی از نشانههای غیرمعمول کروناست. همچنین ضایعات جلدی مثل زخم انگشتان پا، ریزش مو و کچلی از دیگر علائم کرونا هستند که ممکن است در دوره نقاهت بروز پیدا کنند. مردانی در ادامه با بیان اینکه از زمان ورود ویروس به بدن تا بروز اولین علامت بین ۵ تا ۱۴ روز زمان میبرد، گفت: در ابتدای بیماری علائم غیراختصاصی مانند تب، بدندرد، سرفه، خلط و... بروز پیدا میکند و بعد از گذشت یک هفته از استقرار ویروس در ریه، فاز التهابی بیماری آغاز میشود و در این مرحله چون یکی از جایگاههای خاص کرونا دستگاه تنفسی است، درگیری دوطرفه در دستگاه تنفسی ایجاد میشود. وی ادامه داد: اگر بیماری به همین روال پیشرفت کرده و بیش از ۵۰ درصد حجم ریه را درگیر کند، فرد دچار تنگی نفس شده و باید بستری شود.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس بنیاد مستضعفان خبر داد
تأمین ودیعه و اجاره مسکن نیازمندان
بنیاد مستضعفان به مستأجران کمک میکند. رئیس بنیاد مستصعفان از پرداخت ٢٣٠ میلیارد تومان به کمیته امداد و بهزیستی برای تأمین ودیعه مسکن نیازمندان و مددجویان خبر داد. سیدپرویز فتاح در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به گزارشات دریافتی از سطح جامعه و با توجه به فشار روی اقشار ضعیف بویژه در پرداخت رهن و اجاره سرسامآور مسکن، بنیاد مستضعفان به 2 نهاد حمایتی کمیته امداد و بهزیستی در این باره کمک کرده است. وی با اشاره به اینکه تأمین این مبلغ برای سازمانهای کمیته امداد و بهزیستی سخت است، اظهار کرد: هفته پیش مسؤولان این 2 نهاد را دعوت کردیم و طی بررسیهای آماری گفته شد که شرایط سختی برای تأمین ودیعه مسکن مددجویان و مراجعان موردی دارند، به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این حوزه هم کمک کنیم. رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به اینکه هم برای ودیعه مسکن و هم پرداخت اجاره مسکن افراد تحت پوشش و نیازمندان از طریق این 2 نهاد اقدام خواهد شد، تصریح کرد: در بخش ودیعه مسکن ١۵٠ میلیارد تومان از طریق بهزیستی و کمیته امداد بدون کارمزد و به صورت فوری هم در شهر و هم در روستا پرداخت میشود. فتاح افزود: در بخش اجاره هم ٨٠ میلیارد تومان بلاعوض و به صورت نقد به حساب 2 سازمان واریز میشود که سازوکار و نحوه تخصیص این اعتبارات با این 2 نهاد و بر اساس شرایط و ضوابط آنهاست. وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان این پول را در صندوق قرضالحسنه امداد قرار میدهد و طبق دستورالعمل تهیه شده پرداخت میشود، تصریح کرد: همچنین اجازه داده شده تا به مراجعان نیازمند خارج از تحت پوشش این 2 نهاد هم کمک شود.
***
مرگ 3 نفر در جریان اطفای آتش «بوزین و مرهخیل» در کرمانشاه
اطفای حرق جنگلهای کرمانشاه جان 3 نفر از دوستداران طبیعت و محیطزیست را گرفت. مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه از فوت 3 نفر از دوستداران محیطزیست در جریان اطفای حریق منطقه حفاظتشده بوزین و مرهخیل خبر داد. جلیل بالایی اظهار کرد: بهرغم چندین بار اطفای حریق منطقه حفاظتشده بوزین و مرهخیل و اقدامات مراقبتی که انجام شد، متأسفانه آتش دوباره شعلهور شد و 3 نفر از دوستداران محیطزیست بر اثر وزش باد در آتش محاصره شده و جان خود را از دست دادند و تعدادی هم مصدوم شدند. وی ادامه داد: اقدامات نجات و انتقال مصدومان و متوفیان ادامه دارد و اطلاعات تکمیلی متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد. مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه همچنین از پیگیری استاندار برای اعزام بالگرد به منطقه خبر داد و افزود: به دلیل شرایط زمانی و هوا، اجازه عملیات پرواز از حیث فنی داده نشد. در جریان اطفای حریق این منطقه، متأسفانه مختار خندانی، یاسین کریمی و بلال امینی از دوستداران محیطزیست جان خود را از دست دادند. آتشسوزی بر منطقه حفاظتشده بوزین و مرهخیل از ظهر روز پنجشنبه (5 تیر) آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
***
اعطای وام 50 میلیون تومانی به «ترککنندگان» مواد مخدر
معتادان ترک کرده وام 50 میلیونی میگیرند. معاون کاهش تقاضا و مشارکت مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از طریق صندوق ملی کارآفرینی برنامهریزی شده 50 میلیون تومان وام با بهره کم به هر معتادی که ترک کرده و میخواهد دوباره شروع به کار کند، پرداخت شود. امیرحسین یاوری در گفتوگو با فارس گفت: تعداد مصرفکنندگان مستمر در جمعیت عمومی 15 تا 64 سال 2 میلیون و 802 هزار و 800 نفر است و تعداد مصرفکنندگان تفننی در جمعیت عمومی کشور نیز یک میلیون و 600 هزار نفر است. تنوع مواد مخدر خیلی زیاد است و بیش از 200 نوع مواد مخدر وجود دارد. وی افزود: در جمعیت عمومی بین 15 تا 64 سال به ترتیب خوزستان، گلستان، چهارمحالوبختیاری، کرمان، فارس، خراسان شمالی، مرکزی، کرمانشاه و سیستانوبلوچستان بیشترین مصرفکننده مواد مخدر را دارند. یاوری افزود: از طریق صندوق ملی کارآفرینی برنامهریزی شده تا 50 میلیون تومان به هر معتادی که ترک کرده و میخواهد دوباره شروع به کار کند وام با بهره بسیار پایین در درازمدت بدهیم.
***
استرداد کلاهبردار میلیاردی به کشور
جانشین رئیس پلیس بینالملل ناجا از استرداد یک متهم به جرم کلاهبرداری، خیانت در امانت و پولشویی به کشور خبر داد. سردار کاظم مجتبایی با اعلام این خبر و تشریح جزئیات آن اظهار داشت: متهمی به جرم کلاهبرداری، خیانت در امانت و پولشویی از یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به کشور بازگردانده شد. وی افزود: این متهم بیش از 4 سال تحت تعقیب پلیس بینالملل ناجا بود و با درخواست اعلان قرمز از اینترپل جهانی، فرآیند تعقیب و تلاش برای دستگیری وی آغاز شد. جانشین رئیس پلیس بینالملل ناجا ادامه داد: با توان، هوشمندی، اقدامات اطلاعاتی و هماهنگیهای دیپلماسی پلیس بینالملل ناجا با سازمان اینترپل جهانی و پلیس اینترپل سایر کشورها، بالاخره تعقیب متهم به نتیجه رسید و نامبرده شب گذشته به کشور بازگردانده شد. سردار مجتبایی گفت: میزان کلاهبرداری و خیانت در امانت این فرد از یک شرکت دولتی۱۲۰ میلیون درهم معادل ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که با این پولها، اقدام به ساختوساز در کشورهای دیگر کرده و به نوعی پولشویی هم مرتکب شده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|