|
علت ٩٠ درصد آتشسوزیهای اخیر خطای انسانی است
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست گفت: علت ۹۰ درصد آتشسوزیهای اخیر خطای انسانی و ۱۰ درصد نیز عمدی است. سرهنگ جمشید محبتخانی افزود: بررسیها نشان داد حدود ١٠ درصد آتشسوزیها عمدی بوده که عاملان آنها با همکاری ناجا دستگیر شدند. وی درباره خطای انسانی غیرعمد گفت: وقتی مردم وارد عرصه طبیعی میشوند بهتر است از بر پا کردن آتش برای طبخ غذا و گرم کردن خود خودداری کنند، همچنین سیگار نکشند و ظروف شیشهای را در طبیعت رها نکنند چون مانند ذرهبین عمل میکند.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» در گزارشی میدانی وضعیت «مستأجران پایتخت» را روایت میکند
خروج تدریجی از پایتخت
فاطمه عسکرینیا*: هر سال همین که خرداد بساطش را جمع میکند و میرود، روزهای پردغدغه برای مستأجران آغاز میشود؛ مستأجرانی که در گذشتههای نهچندان دور به «خوشنشینها» شهرت داشتند اما این روزها به «درماندگان جامعه» تبدیل شدهاند. افزایش نجومی اجارهبها و عدم همخوانی آن با درآمد افراد، باعث شده بخش قابل توجهی از جمعیت مستأجر پایتخت این روزها به کوچ اجباری به مناطق پایینتر تن دهند. بالا بودن قیمت اجارهبها در پایتخت کار را برای مستأجران بسیار سخت کرده تا جایی که این روزها شاهد پدیدههای نوظهوری در حوزه تأمین مسکن مستأجران هستیم؛ از «پشتبامهای اجارهای» گرفته تا «خانههای مشارکتی»!
خبرنگار«وطنامروز» در ادامه گزارش دیروز روزنامه درباره مشکلات مسکن، به میان مردم رفت تا مشکلات آنها را با توجه به افزایش شدید میزان رهن خانه و اجارهبها از زبان خودشان بیان کند. «اسفندیار محرمی» یکی از شهروندان تهرانی است که امسال مجبور شده برای اجاره خانه راهی مناطق پایینتر شود. او در محله منیریه زندگی میکرد اما امسال مجبور است به اسلامشهر کوچ کند. هر چند طی این مسافت برای او و همسرش که شاغلند بسیار سخت است اما ودیعه مسکن 50 میلیونیشان اجازه رهن خانه در تهران را به آنها نمیدهد. او میگوید: «پیش از این با این مبلغ میتوانستیم خانهای نقلی را رهن کنیم اما امسال با این ودیعه باید 2 میلیون تومان هم اجارهبها پرداخت کنیم».
دوری منزل تا محل کار و دغدغههای جدید این خانواده، آرامش را آنها سلب کرده است. این شهروند میگوید: «ما دارای 2 فرزند خردسال هستیم که مجبورند ساعتهای طولانی روز را تنها بمانند، هزینههای زندگی به حدی زیاد شده که واقعا حقوق یک نفر کفاف مخارج را نمیدهد، بنابراین همسرم مجبور است همپای من کار کند. ساعات بالای کار روزانه در کنار مسافت طولانی محل کار تا خانه، دیگر رمقی برایمان نمیگذارد که با فرزندانمان زمانی را سپری کنیم و این فاصله هر روز بیشتر و بیشتر میشود!» او نمیگوید یا شاید هم دوست ندارد به این مسائل فکر کند که زندگی در شهرهای حاشیهای کولهباری از آسیبهای اجتماعی را برای کودکانش به همراه خواهد داشت؛ حاشیهای که در آن فضای بیدفاع شهری، کمبود امکانات رفاهی و خلافکاران حرفهای، همزیستان جدید فرزندان اویند. تراکم جمعیت در حاشیه اما در حال حاضر قابل تحمل نیست و ادامه مهاجرت به حاشیه میتواند موضوع آسیبهای اجتماعی را به یک تهدید بالفعل تبدیل کند. فرزندان آقای محرمی و دیگرانی که مانند آنها قرار است به حاشیه بروند، جمعیت حاشیه را به انفجار میرسانند، آن هم در شرایطی که همین حالا حاشیه با کمبود شدید فضای آموزشی مواجه است. سرانه آموزشی حاشیهنشینان به ازای هر دانشآموز تنها 2/2 مترمربع است؛ چیزی کمتر از نصف سرانه میانگین کشور و این در حالی است که میانگین کشور خود کمتر از سرانه استاندارد است، به گونهای که سرانه استاندارد فضای آموزشی در کشور 4/8 مترمربع است.
* شهرهای حاشیهای هم گران شد
شهر قدس نمونهای از شهرهای حاشیهای است که این روزها یکی از انتخابهای مستأجران کلانشهر تهران برای فرار از اجارهخانههای گران است. هجوم تهرانیها باعث شده در این شهر کوچک هم خانهها با قیمتهای بالا اجاره داده شود. حسین محمدی یکی از مشاوران املاک شهر قدس یا همان قلعه حسنخان میگوید: «تا امسال بافت جمعیتی قلعه حسنخان مشخص بود اما از ابتدای امسال تاکنون ما شاهد کوچ بیسابقه تهرانیها به این شهر هستیم و همین مسأله باعث شده برای رهن خانههایی که مجموعا با 100 میلیون تومان تا سال گذشته خرید و فروش میشد، بین 80 تا 100 میلیون تومان از مستأجران اخذ شود. این مسأله اقتصاد این منطقه را هم دستخوش تغییر کرده است».
معصومه ابراهیمی، رفتارشناس میگوید: «کوچ شهروندان تهرانی به مناطق حاشیهای فرهنگ بومی این مناطق را هم دستخوش تغییر میکند و این تغییر فرهنگ میتواند در ابعاد مختلف زندگی افراد را دستخوش تغییر و تحول کند؛ موضوعی که باید به عنوان یک تهدید جدی اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد».
تعارض فرهنگی یکی از مسائل جدی در تحلیلهای حاشیهنشینی است؛ اجتماع یک جمعیت وسیع با تفاوتهای فرهنگی زیاد باعث بروز تعارضات و تضادهای اجتماعی میشود که آسیبهای اجتماعی از دل آن بروز میکند.
* خانههای خالی در منطقه 22
«به اندازه تعداد مستأجران بیخانه که این روزها عزای تامین ودیعه و اجارهبها را گرفتهاند، در پایتخت خانههای خالی وجود دارد که اگر وارد مدار استفاده برای زندگی شوند، بخش قابل توجهی از مشکلات جامعه رفع میشود». این حرفهای حسین کریمی یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه 22 است. او میگوید: «حجم بالای ساختوسازها در منطقه 22 بر کسی پوشیده نیست؛ خانههایی که اغلب سرمایههای خفته افراد را شامل میشوند و بعد از تکمیل خالی ماندهاند. این خانهها امروز بالغ بر 50 میلیون تومان فقط بدهی شارژ دارند».
اخیرا در فضای مجازی گزارشی مبنی بر اجاره پشتبامها به قیمت 50 هزار تومان از قول شهردار منطقه ۲۲ منتشر شد که سروصدای زیادی هم به پا کرد. هر چند این گزارش از سوی شهردار منطقه و روابط عمومی آن با این توضیح که «این سخن از دل یک مصاحبه قدیمی با محوریت موضوع خرید و فروش پشتبام در پایتخت آن هم در مناطق کمبرخوردار تهران و پایین شهر بوده و شامل منطقه 22 نمیشود» تکذیب شده است اما برخی مشاوران املاک این منطقه معتقدند با توجه به اجرای پروژههای عمرانی بسیار در منطقه، اجاره پشتبامها در منطقه 12 از سوی کارگران فصلی غیربومی ایرانی و افغانی رواج دارد؛ کارگرانی که به صورت دستهجمعی و گروهی فقط در فصل گرم سال با برپا کردن چادر از این فضاها برای استراحت شامگاهی خود استفاده میکنند.
* خانههای فرسوده به گزینه مستأجران اضافه شد
خانههای فرسوده در مناطق 10، 11، 12 و... که تا چندی پیش به عنوان کارگاههای تولیدی استفاده میشد، این روزها به لیست گزینههای انتخابی مستأجران برای زندگی در دل پایتخت افزوده شده است؛ خانههایی که هر لحظه امکان ریزش و تخریبشان وجود دارد و جان صدها انسان را تهدید میکند. محمد سلیمی از مشاوران املاک فعال در منطقه 10 میگوید: «بافت جمعیتی ساکن در این منطقه توان تامین ودیعه و اجارهبهای گران را ندارند. خانوادههایی که تا امسال در آپارتمانهای نوساز زندگی میکردند، حالا مجبورند در خانههای قدیمی و فرسوده اقامت کنند. خیلی از خانوادهها مجبورند همسایه خانههای مجردی و کارگری شوند و این مسأله قطعا مولد آسیبهای اجتماعی بدی خواهد شد».
اوایل سال جاری بود که شهردار منطقه 12 خطر ریزش خانههای فرسوده را در این منطقه طرح کرد؛ هنگامی که در کمتر از ۲ ماه 65 خانه و معبر در این منطقه دچار ریزش شد و حالا همین خانهها که عموما کاربری انباری داشتهاند، مستاجران جدید کارگری را در خود میبینند.
* خانههای اشتراکی، چالش جدید
شهر تهران همواره به عنوان یکی از شهرهای مهاجرپذیر مطرح بوده است و حالا که قیمت خانه افزایشی سرسامآور داشته، میتوان انتظار داشت آسیبهای اجتماعی نوظهور در این بستر رشد داشته باشد. یکی از ناهنجاریهای نوظهور در کشور که ممکن است با توجه به افزایش قیمت خانه و اجارهبها رشد داشته باشد، همباشی است.
نسترن بادامکی، جامعهشناساس میگوید: «رواج همباشی در سایه مشکلات اقتصادی پیشروی جوانان، خود مولد آسیبهای اجتماعی بعدی است که از جمله میتوان به کاهش ازدواجهای رسمی و زاد و ولد در جامعه اشاره کرد».
از سویی در سایه رشد روز افزون اجارهبها در تهران، برخی خانوادهها برای تهیه سقفی بالای سر خود به صورت مشارکتی خانهای را اجاره میکنند؛ موضوعی که از موجر و مشاور املاکی ابتدا پنهان میماند اما به محض استقرار مستأجر مشخص میشود و یکی از علل اصلی درگیری مالکان و مستأجران میشود. عباس رحمتی یکی از مشاوران املاک تهرانی میگوید:«اغلب این اتفاق درباره خانههایی که با رهن کامل فایل میشود رخ میدهد؛ ۲ خانواده ودیعه مسکن خود را روی هم میگذارند و نسبت به اجاره ملک اقدام میکنند و صاحب ملک بعد از جابهجایی متوجه میشود که در خانه 2 خانواده زندگی میکنند و بنای درگیری او با مستأجران گذاشته میشود».
حسام عقبایی، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران ضمن غیرشرعی خواندن این شیوه زندگی میگوید:«در صورت وقوع چنین امری حق با صاحب ملک است و میتواند نسبت به اخذ حکم تخلیه اقدام کند». اما او هم نمیتواند منکر دلیل این موضوع شود. این فشار اقتصادی است که باعث شده بعضی خانوادهها این تصمیم اشتباه را بگیرند، چرا که اگر شرایط زندگی درستی وجود داشته باشد، چه کسی حاضر است محیط زندگیاش را به اشتراک بگذارد؟
باید به این مسأله توجه داشت که جمعیت حاشیه در حال حاضر طبق آمار رسمیحدود ۱۱ میلیون و ۳۷۰ هزار نفر است، البته معاون امور دهیاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور میگوید: «آمار واقعی خیلی بیشتر است و امروز ۱۶ میلیون معادل یکپنجم جمعیت کشور حاشیهنشین هستند». این سیل مهاجرت به حاشیه و تراکم جمعیت، به معنای بروز آسیبهای اجتماعی و فرهنگی بیشتر است.
*خبرنگار
***
[کوچ مستأجران با وجود 490 هزار واحد خالی در پایتخت]
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران میگوید: «ما امروز در حالی باید با مشکل مسکن دستوپنجه نرم کنیم که تعداد خانههای خالی در پایتخت بالغ بر 490 هزار واحد است که در تمام مناطق تهران پراکندهاند، هر چند منطقه یک و منطقه 22 در این میان بیشترین تعداد خانه خالی را دارند».
حسام عقبایی میگوید: «در منطقه یک ما شاهد خانههای لاکچری خالی هستیم و در مناطق پایینتر خانههایی با متراژ کمتر و امکانات محدودتر اما فرقی نمیکند، چرا که به هر حال این خانههای خالی امروز عامل سیاه شدن بازار مسکن هستند و اگر قانون اخذ مالیات از خانههای خالی اجرا شود، میتوان امیدوار به حل مشکل مسکن بود». او در ادامه با اشاره به مهاجرت شهرستانیها به تهران برای پیدا کردن کسبوکاری بهتر در روزهای بد اقتصادی، میگوید:«این جمعیت امروز توان تامین ودیعه مسکن داخل شهر را ندارند، بنابراین به نقاط حاشیه شهر کوچ میکنند و این مسأله مولد مسائل و مشکلات اجتماعی بسیار است».
ارسال به دوستان
درخواست بازگشت محدودیتها روی میز ستاد ملی مبارزه با کرونا
تختهای بستری کرونا در تهران پر شد
تعداد مبتلایان «کووید-۱۹» در کشور به 227662 و آمار تلفات به 10817 نفر رسید
اسدالله خسروی: بیتوجهی و سادهانگاری خیلیها موجب شیوع گسترده ویروس کرونا در جامعه شده تا جایی که تختهای بیمارستانهای علوم پزشکی تهران دیگر ظرفیت بستری مبتلایان کرونا را ندارد و استانداری تهران بازگشت محدودیتها را از ستاد ملی کرونا خواستار شده است. به گزارش «وطن امروز»، افزایش موارد ابتلا و فوتی ناشی از بیماری «کووید-19» طی چند روز اخیر نگرانیهای فراوانی را برای مردم و جامعه پزشکی ایجاد کرده است؛ نگرانی بابت بیتوجهی برخی به پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی که شیوع این بیماری را تشدید میکند و خستگی کادر پزشکی و محدودیت در بستری مبتلایان بد حال را در پی دارد. علاوه بر این، کرونا حالا با تغییر ماهیت به اشکال مختلف ظهور میکند؛ قبلا فقط دستگاه تنفسی را درگیر و افراد مسن را بیشتر مبتلا میکرد اما حالا این بیماری جوان و پیر و کودک و نوزاد نمیشناسد و دستگاه گوارش و سایر اعضای بدن چون مغز و عروق و زانوها را درگیر میکند. در چنین شرایطی اما خیلیها هنوز نسبت به عواقب گرفتاری به این بیماری بیتفاوتند و بدون رعایت اصول بهداشتی در اماکن شلوغ حضور مییابند. این بیتوجهیها باعث شده تا هم میزان مرگومیر و هم میزان ابتلا به ویروس کرونا در کشور سیر صعودی به خود گیرد و مسؤولان در تصمیمات خود برای جلوگیری از شیوع این بیماری کشنده تجدید نظر کنند. در این باره رئیس ستاد مدیریت کرونا در تهران از امضای نامهای مشترک با استاندار تهران و ارسال به ستاد ملی کرونا برای اعمال محدودیتها در پایتخت خبر داد. علیرضا زالی با اشاره به افزایش موارد بروز و بویژه مرگ ناشی از کرونا در کشور بر لزوم اعمال محدودیتها در شرایط فعلی تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط موجود اعمال محدودیت در تناسب با شرایط هر شهر و استان لازم است. بر همین اساسنامهای مشترک با امضای بنده و استاندار تهران در 6 بند تهیه و به ستاد ملی کرونا ارسال شد تا براساس مصوبه ستاد ملی، محدودیتهای جدیدتری در شهر تهران اجرا شود. وی درباره اینکه آیا این محدودیتها مختص ساعات کار ادارات است یا اماکن؟ افزود: این پیشنهاد 6 بند دارد که همه مصادیق قبلی را در بر میگیرد و پیشنهادها به صورت عمومیتر مطرح شده است که امیدواریم با تایید ستاد ملی کرونا و با سازوکارهایی که در ستاد تهران و استانداری طراحی شده است اعمال شود.
* مردم رعایت نکنند مرگومیر زیاد میشود
مرگ و میر ناشی از کرونا در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی به شدت افزایش مییابد. عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا گفت: برخورد با افرادی که از ماسک در بیرون از خانه و در محیطهای پرجمعیت و اماکن شلوغ و... استفاده نمیکنند ضروری است، چرا که ناقلان ویروس کرونا خاموش هستند و افراد عادی احتمال دارد به این بیماری مبتلا باشند اما علائمی نداشته باشند.
دکتر مینو محرز در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه تعداد مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور بسیار زیاد شده است، خاطرنشان کرد: مرگومیر گسترده در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی وجود دارد، چرا که اکنون ظرفیت بیمارستانها برای پذیرش بیماران کرونایی تا حدودی پر شده و از طرفی کادر پزشکی نیز از بیتوجهی مردم نسبت به خودمراقبتیها برای رهایی از این ویروس خسته شدهاند.
وی به برنامهریزیها برای بازگشت احتمالی محدودیتها با هدف کاهش ترددها و جلوگیری از گسترش این ویروس در جامعه اشاره کرد و افزود: بگیر و ببند و تعطیلیها جواب نمیدهد، بلکه بهترین راه مبارزه با کرونا استفاده صددرصدی مردم از ماسک و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی است. عضو کمیته ملی مبارزه با کرونا تصریح کرد: این روزها که کرونا در سطح وسیعی در جامعه پراکنده است، متاسفانه مشاهده میشود برخی با بیتوجهی به عواقب مرگبار این بیماری در مراسم عروسی و عزا، رستورانها و... حضور دارند که خیلی از آنها نیز بدون ماسک هستند. وی به خدمات طاقتفرسای کادر پزشکی و پرستاران در بیمارستانها و مراکز درمانی در این روزهای سخت کرونایی اشاره کرد و افزود: پزشکان خسته شدهاند و تامین پزشک و پرستار جدید نیز برای خدماترسانی به بیماران کرونایی به آسانی نیست، بنابراین مردم باید اصول بهداشتی را رعایت کنند تا با مرگومیر و ابتلای گسترده مواجه نشویم.
* افزایش موارد بستری
افزایش موارد ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا باعث شده است تا اقداماتی برای جلوگیری از شیوع این بیماری به کار گرفته شود. معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه مجبور هستیم بازگشاییها را انجام دهیم، گفت: اما وقتی بازگشاییها انجام میشود باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم. ایرج حریرچی با تاکید بر اینکه کرونا شوخیبردار نیست و جدی جدی آدم را میکشد، گفت: اخیرا موارد بستری مبتلایان بدحال و جوان افزایش یافته است و همه اینها یک زنگ خطر و هشداری است که مردم این بیماری را جدی بگیرند. وی با اشاره به اینکه موارد بستری و مرگومیر ناشی از «کووید-19» نتیجه جبری و الزامی رفتار مردم در بازگشاییها و عدم رعایت نکات بهداشتی و درمانی است، ادامه داد: هیچ چیزی شوخیبردار نیست. به هر اندازه که تماسهای اجتماعی را کاهش دهیم اما از ماسک استفاده نکنیم و نکات بهداشت فردی را رعایت نکنیم با افزایش موارد ابتلا مواجه خواهیم بود.
حریرچی با اشاره به نوجوانان و جوانان که اکثرا موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند، بیان کرد: اگر به خودتان رحم نمیکنید به کادر بهداشت و درمان رحم کنید؛ اگر پرسنل نباشند خودتان به مشکل خواهید خورد. وی تاکید کرد: اینکه برخی محدودیتها بازگردد اجتنابناپذیر است. همانطور که ستاد ملی کرونا با ماهیت شهرستانی تصویب کرده است، اکنون ۶ استان به علاوه استان تهران درخواستهایی در این زمینه داشتهاند. این محدودیتها در استانهایی مانند آذربایجان غربی اعمال شده است و مساجد، سینماها، مدارس و... با این اختیارات تعطیل شده است.
* تختهای کرونایی بیمارستانهای تهران پرشد
ظرفیت بیمارستانهای علومپزشکی تهران برای درمان مبتلایان به کرونا پر شده است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران از پر شدن تختهای مربوط به بیماران کرونا در بیمارستانهای دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: اگر از بروز بیماری پیشگیری نکنیم، این گلوله برف بزرگ شده و ممکن است در جایی تابآوری سیستم درمانی دیگر پاسخگو نباشد. دکتر فرشاد علامه در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: باید بدانیم که سیستم درمانی کشور یک ظرفیتی دارد. در دانشگاه علوم پزشکی تهران ۴۰۰۰ تخت بستری در حوزه بیمارستانهای دانشگاهیمان داریم که نزدیک به ۵۰۰ تخت برای بیماران مبتلا به کروناست. وی با بیان اینکه اکنون تمام تختهایی که برای مبتلایان کرونا در نظر گرفتیم، تقریبا پر هستند، ادامه داد: حال اگر روند به همین صورت ادامه یابد، باید از تختهای دیگرمان کم کنیم و آنها را به کرونا اختصاص دهیم. وی با بیان اینکه از ۱۷ تا ۲۲ اسفندماه اوج بستری بیماران کرونا را داشتیم، گفت: اگر مجددا به این آمار برسیم که با توجه به شرایط و سیر بیماری احتمال آن وجود دارد و از آن رد شویم، دیگر تابآوری وجود نخواهد داشت.
* ۲۴۵۷ ابتلا و ۱۴۷ فوتی جدید در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۲۴۵۷ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور خبر داد. دکتر لاری گفت: از ظهر دوشنبه تا ظهر امروز ۱۰ تیر و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۴۵۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که هزار و ۴۳۵ مورد بستری شدند. وی ادامه داد: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۲۲۷ هزار و ۶۶۲ نفر رسید. لاری افزود: متاسفانه طی روز گذشته، ۱۴۷ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰ هزار و ۸۱۷ نفر رسید. وی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۱۸۸ هزار و ۷۵۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۳۰۴۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
***
افزایش مراجعه به بیمارستانها
میزان مراجعه مبتلایان به کرونا به بیمارستانها هر روز بیشتر میشود. رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: با افزایش تعداد بیماران کرونا، طبعا میزان مراجعات به بیمارستانها و تعداد بیماران بستری که به خدمات ویژهتری نیاز دارند، افزایش مییابد اما اولویت ما این است که سرویسدهی مناسبی به همه بیماران داشته باشیم. رضا گلپیرا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بستری بیماران کرونا در بیمارستانها، گفت: به هر حال در حال حاضر همانطور که در آمارها میبینیم به علت اینکه مردم جدیت لازم را در حوزه پیشگیری از کرونا به خرج نمیدهند و شاید به نوعی خسته شدهاند، متاسفانه تعداد بیماران مبتلا به کرونا رو به افزایش است. وی با بیان اینکه در بیمارستانها هم بیمار کرونا و هم بیمار غیرکرونا پذیرش میشود اما بخش بیماران کرونا مجزاست، اظهار کرد: البته در حال انجام اقداماتی هستیم که بیمارستانهایی را به عنوان بیمارستانهای پاک از کرونا داشته باشیم تا مردم با خیال راحت به این بیمارستانها مراجعه کنند.
***
گامهای تند ایران برای ساخت واکسن کرونا
دانشمندان ایرانی در حال ساخت واکسن «کووید-19» بوده و بزودی خبر خوش در این زمینه به گوش خواهد رسید. وزیر بهداشت ضمن اعلام اقدامات موثر ایران در ساخت واکسن «کووید-19» گفت: اغلب تستهای مدلهای حیوانی این واکسن پاس شده و در آینده بسیار نزدیک برای کلینیکال ترایال (مطالعات بالینی) در انسان وارد عمل خواهیم شد. دکتر سعید نمکی در مراسم افتتاح نمایشگاه بینالمللی فارمکس خاورمیانه ۲۰۲۰ گفت: خبر خوش برای مردم آن است که خوشبختانه ما در ساخت واکسن «کووید-19» گامهای موثری برداشتیم و امروز تعداد قابل توجهی از دانشمندان ما با تکیه بر دانش بومی و استفاده از تجربیات جهانی در کنار یکدیگر در ساخت واکسن «کووید-19» گامهای تندی برمیدارند. خودم نیز در ۴ ماه گذشته لحظه به لحظه کنارشان بودم و موارد را دنبال کردم و البته اقدامات را خیلی هم با فریاد اعلام نکردیم. اعلام میکنم که در ساخت واکسن علیه «کووید-19» گامهای موثری برداشتهایم.
ارسال به دوستان
اخبار
در پی انفجار هولناک در خیابان شریعتی تهران تعدادی از هموطنانمان کشته و زخمی شدند
حادثه غمبار کلینیک
شبگذشته شنیده شدن صدای انفجاری در نزدیکی میدان قدس خبر از یک حادثه در کلینیک «سینا اطهر» داد. در همین زمینه پیمان صابریان، رئیس مرکز اورژانس تهران در گفتوگو با فارس گفت: این حادثه در یک کلینیک درمانی در خیابان شریعتی پایینتر از میدان قدس کوچه ماهروزاده به وقوع پیوسته است. به گفته صابریان، این حادثه احتمالا به دنبال انفجار کپسول گاز بوده و ۳ مصدوم بر جا گذاشته است. همچنین جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران پیرامون علت احتمالی این حادثه گفت: احتمالا نگهداری سیلندر در انبار این کلینیک درمانی سبب وقوع انفجار و حریق شده است. ملکی خاطرنشان کرد: اینکه در حال حاضر چه تعداد مصدوم یا دچار حادثه شدهاند هنوز مشخص نشده و نیروهای آتشنشانی در حال تلاش جهت دسترسی به طبقات بالایی کلینیک که احتمالا تعدادی بیمار نیز بستری و حضور دارند، هستند. در این میان برخی گزارشها حکایت از کشته شدن 13 نفر دارد.
***
مرکز پژوهشهای مجلس ارزیابی کرد
نرخ تولد سال ۹۸ به کمترین میزان در ۱۰ سال اخیر رسید
تعداد موالید سال گذشته نسبت به سال 93، 22 درصد کاهش یافته است. دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی در بررسی الزامات فرآیندی ناظر بر تصویب طرح جمعیت و تعالی خانواده در مجلس یازدهم اعلام کرد: نرخ تولد در سال ۹۸ در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲ درصد و در مقایسه با سال ۱۳۹۳، ۲۲ درصد کاهش را نشان میدهد که کمترین میزان ولادت طی ۱۰ سال اخیر است. به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نکته قابل تأمل آنکه مهمترین اقدام حمایتی در زمینه ارتقای نرخ باروری کل یعنی تدوین «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» در مجلس شورای اسلامیهمچنان بیسرانجام مانده است. توضیح آنکه مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۹۲ تلاش کرده با پیگیری «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» در مسیر ارتقای نرخ باروری کل گام بردارد، با این حال طرح مزبور پس از گذشت 8 سال (۲ دوره اخیر مجلس به بررسی این طرح گذشته) همچنان به نتیجه نرسیده است. این گزارش افزود: حال باید به این موضوع پرداخت که چرا به رغم ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری و اختصاص ۲ دوره مجلس به این طرح و همچنین نگرانکنندهتر شدن آمارهای فرزندآوری و موالید در کشور، این طرح به تصویب نرسیده است؟ شاید در یک نگاه کلی بتوان چالشهای عدم تصویب طرح را به ۲ بخش محتوایی و فنی ـ فرآیندی تقسیم کرد. این گزارش حاکی است: نظر به آغاز فعالیت مجلس یازدهم و با توجه به ضرورت تصویب مشوقها و حمایتهای لازم ازسوی مجلس شورای اسلامی، چنین گزارشی به بررسی و ارزیابی موانع فرآیندی پیش روی تصویب «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» خواهد پرداخت. ارزیابی مزبور در آغاز فعالیت مجلس یازدهم این امکان را فراهم خواهد کرد تا با تصحیح رویههای قبلی، میزان کارآمدی و اثرگذاری مجلس در مسأله افزایش جمعیت ارتقا یابد.
***
رئیس پلیس پیشگیری پایتخت خبرداد
افزایش 20 درصدی سرقت خودرو
سرقت خودرو در کشور افزایش یافته است. رئیس پلیس پیشگیری پایتخت از کاهش ۵ درصدی سرقت موبایل و افزایش ۲۰ درصدی سرقت خودرو خبر داد و گفت: افزایش سرقت خودرو به دلیل خانهنشینی مردم در دوران کرونا و عدم رعایت موارد ایمنی است. سردار کیوان ظهیری در گفتوگو با مهر گفت: در بحث موبایلقاپی در مقایسه با 3ماهه اول سال گذشته ۵ درصد کاهش داشتیم و در بحث کشف سرقت در این حوزه یک درصد افزایش داشتیم. وی افزود: در سرقت خودرو ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم، در بحث کشف یعنی خودروهایی که کشف شدند در ۳ ماه گذشته نسبت به ۳ ماهه سال گذشته ۳ درصد افزایش داشتیم. همچنین در دستگیری فرد هم نسبت به ۳ ماهه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشتیم. در سرقت خودرو به واسطه اینکه پیشبینی میکردیم به دلیل بیماری کرونا مردم در خانهها ماندهاند و احتمال دارد سارقان بیشتر از قبل سراغ خودروی افراد بروند، گشتهای آشکار و پنهان را در راستای پیشگیری از وقوع جرم فعالتر کردیم ولی باز هم متأسفانه همانطور که گفتم ۲۰ درصد افزایش در حوزه وقوع سرقت خودرو داشتیم، البته ۲۳ درصد هم کشف خودرو افزایش داشته است یعنی به تناسب وقوع سرقت، کشف و دستگیری را هم افزایش دادیم.
***
شناسایی نوعی ویروس آنفلوآنزا در چین
محققان در چین نوعی ویروس آنفلوآنزا را شناسایی کردند که از پتانسیل همهگیری برخوردار است. محققان در چین گونه جدیدی از ویروس آنفلوآنزا را کشف کردند که از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یک همهگیری برخوردار است. این ویروس بتازگی در میان خوکها مشاهده شده اما امکان سرایت آن به انسان نیز وجود دارد. محققان چینی اظهار کردند: این نگرانی وجود دارد که ویروس دچار جهش ژنتیکی شده و در نتیجه شرایطی فراهم شود تا بتواند به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل شود و زمینه همهگیری جهانی را فراهم کند. این ویروس در حال حاضر تهدید بزرگی به حساب نمیآید اما به گفته محققان، از تمام ویژگیهای لازم برای ایجاد آلودگی در میان انسانها برخوردار و لازم است بدرستی تحت کنترل قرار گیرد همچنین از آنجاییکه این ویروس جدید است ممکن است افراد در برابر آن مصونیت نداشته باشند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|