|
درخواست پوتین از مردم روسیه
رئیسجمهوری روسیه دیروز از شهروندان این کشور خواست در همهپرسی قانون اساسی شرکت کنند و تاکید کرد این اصلاحات تنها زمانی اجرایی میشود که همه مردم از آنها حمایت کنند. وی ادامه داد: صدای هر کدام از مردم بسیار مهم است. من یکبار دیگر موضع خود را اعلام میکنم. این موضع واضح، غیرقابل تغییر و کاملا قاطع است: قانون اساسی به روز شده، تمام اصلاحات و متممها به اجرا در میآید، اگر شما آن را تایید و حمایت کنید.
ارسال به دوستان
افزایش انتقاد اعضای حزب جمهوریخواه از عملکرد ترامپ سبب واکنش شدید وی شد
ترامپ: مخالفانم احمقند
گروه بینالملل: 4 ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ در مقام رئیسجمهور ایالات متحده از شرایط با ثبات و منسجمی برخوردار نیست. علاوه بر نتایج نظرسنجیهای مراکز معتبر که از پیشتازی رقیب دموکرات ترامپ در انتخابات خبر میدهد، اخبار غیر رسمی از کاخ سفید و حزب جمهوریخواه نیز نشان میدهد ترامپ تردید جدی نسبت به نتایج انتخابات دارد.
***
به گزارش «وطن امروز»، در حالی که ایالتهای آمریکا پس از انتشار اخباری درباره شیوع دوباره ویروس کرونا طرحهای خودشان برای بازگشایی کسب و کارها را معلق کردهاند و عملا بیاعتمادی خود را به سخنان ترامپ نشان دادهاند، رئیسجمهور آمریکا ترجیح داد در توئیترش به مسائلی که برای کارزار انتخاباتیاش مهم هستند بپردازد. وی در توئیتی بدون اشاره به اینکه منظورش کدام نظرسنجی است، مدعی شد 95 درصد شهروندان حامی حزب جمهوریخواه از او حمایت میکنند.
ترامپ در این توئیت نوشت: «میزان رضایت از رئیسجمهور ترامپ در حزب جمهوریخواه ۹۵ درصد است. تصور میکنم ۵ درصد باقی، یا آنهایی هستند که اسمشان را جمهوریخواه گذاشتهاند یا احمقهایی هستند که داشتن قضات و دیوان عالی فوقالعاده، ارتش جدید و قدرتمند، امنیت 2 برابری، کاهش عظیم مقررات اداری و خیلی چیزهای دیگر برایشان مهم نیست!» در حالی که ترامپ مدعی است میزان محبوبیت وی در حزب جمهوریخواه بالاست، نظرسنجیهای سراسری نشان میدهد مقبولیت وی در آمریکا کاهش یافته و رأیدهندگان به رقیب انتخاباتی وی «جو بایدن» دموکرات گرایش یافتهاند. علاوه بر این، نتایج یک نظرسنجی جدید دیگر نشان میدهد بحران کرونا به کاهش قابل توجه اعتماد آمریکاییها و اروپاییها به نقش رهبری آمریکا در جهان منجر شده است. بیش از ۶۰ درصد پاسخدهندگان به این نظرسنجی در کشورهای آلمان، فرانسه، اسپانیا، دانمارک و پرتغال گفتهاند اعتمادی به آمریکا ندارند. توهین ترامپ به منتقدانش در حالی ادامه دارد که او اخیراً در پرتو عملکرد ضعیفش در نظرسنجیها به احتمال باختش در انتخابات ماه نوامبر اذعان کرده و گفته ممکن است رقیبش در این رأیگیری به پیروزی برسد. ترامپ اخیراً در مصاحبهای با شبکه خبری فاکسنیوز گفته «ممکن است بایدن رئیسجمهور بعدی آمریکا شود، چون بعضیها من را دوست ندارند».
* طرح سناریوی کنارهگیری ترامپ
رفتارهای متناقض و خارج از عرف ترامپ سبب شده شکاف چشمگیری در حزب جمهوریخواه پیرامون حمایت یا عدم حمایت از ترامپ به وجود آید. از سویی نوع مواجهه ترامپ با نظرسنجیها نیز سبب شده احتمالاتی پیرامون کنارهگیری ترامپ از انتخابات مطرح شود. در همین ارتباط یک عضو حزب جمهوریخواه به شبکه خبری فاکسنیوز گفت: چنانچه دونالد ترامپ به این باور برسد که هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارد، احتمالا از رقابت ریاست جمهوری ۲۰۲۰ کنار میکشد. عضو حزب جمهوریخواه افزود: هنوز بسیار زود است اما اگر نظرسنجیها همچنان رو به وخامت برود، شما میتوانید شاهد سناریوی کنارهگیری او باشید. چارلز گاسپارینو، نویسنده این گزارش در یکسری پیامهای توئیتری نوشت او با «بازیگران اصلی» در حزب جمهوریخواه درباره این مطلب صحبت کرده است. یکی از آنها حالت ترامپ را «شکننده» توصیف کرد، چرا که فرصتهای او برای دور دوم ریاست جمهوری در حال از دست رفتن است. یک منبع جمهوریخواه دیگر درباره احتمال کنار کشیدن ترامپ گفت: این صحبت را شنیدهام اما درباره صحت آن تردید دارم. در عین حال فکر میکنم اگر او باور داشته باشد هیچ راهی برای پیروزی ندارد، کنار میرود. ترامپ حمایت رایدهندگان سفیدپوست سالخورده را که همواره از حزب جمهوریخواه حمایت میکردند و برای پیروزی پرزحمت او در ۲۰۱۶ حیاتی بودند، از دست داده است. ترامپ همچنین در اکثر ایالتهای «چرخشی» از معاون رئیسجمهوری پیشین آمریکا عقب است. ایالات چرخشی به ایالتهایی در آمریکا گفته میشود که هیچکدام از 2 حزب اصلی در آنها حمایت صد درصدی ندارند و در نتیجه مورد توجه زیاد کاندیداها قرار میگیرند. بر اساس رصد نظرسنجیها از سوی پایگاه «ریل کلیر پالیتیکس» (Real Clear Politics) جو بایدن، نامزد دموکراتها در حال حاضر میانگین پیشتازی ۹ درصدی نسبت به دونالد ترامپ دارد. در این میان کارزار انتخاباتی ترامپ گزارشها درباره احتمال کنارهگیری او از رقابت ۲۰۲۰ را «اخبار جعلی» خواند. سخنگوی کمپین ترامپ به فاکسنیوز گفت: همه میدانند موسسات نظرسنجی همواره درباره ترامپ اشتباه کردهاند. ترامپ هم در پیامی به نتایج نظرسنجیهای نیویورکتایمز و فاکسنیوز تاخت و آنها را به ترتیب «جعلی» و «شوخی» توصیف کرد.
* سرقت فرهنگی؛ جرم جدید ترامپ
تخلفات ترامپ صرفا معطوف به حوزه شبکههای اجتماعی نیست و اخیرا اتهاماتی علیه سرقت فرهنگی کارزار انتخاباتی ترامپ نیز مطرح شده است. بر این اساس استفاده بدون مجوز ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در همایشهای اخیر از موسیقی یک گروه آمریکایی سبب شده علیه این اقدام ستاد انتخاباتی ترامپ به جرم سرقت فرهنگی در دادگاه اقامه دعوا شود. این گروه موسیقی در بیانیهای در این باره نوشت: استفاده بدون مجوز از آهنگهای این گروه در همایشهای ستاد انتخاباتی ترامپ یک تخلف حقوقی محسوب میشود. هیل در ادامه گزارش داد: رولینگ استون سال ۲۰۱۶ میلادی نیز اقدام مشابهی را علیه ستاد انتخاباتی ترامپ انجام داده بود. این گزارش میافزاید: تنها گروه موسیقی رولینگ استون نیست که علیه این اقدام ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ دست به شکایت میزند، بلکه سایر خوانندگان و دیگر گروههای موسیقی نیز از استفاده آهنگهای خود در ستاد انتخاباتی وی شکایت و اعلام کردهاند مایل نیستند آهنگهای آنها در این موارد پخش شود.
* حمله به دموکراتها
رئیسجمهور آمریکا در حرکتی انتخاباتی از اقدام دموکراتها برای حذف نام «جان وین» از فرودگاهی در کالیفرنیا و تصمیم برای حذف نام «وودرو ویلسون» از روی دانشکدهای در دانشگاه پرینستون ایالت نیوجرسی انتقاد کرد. دونالد ترامپ از «دموکراتهای بیکاره» بابت تلاشهای حزب دموکرات در «اورنج کانتی» کالیفرنیا برای محکوم کردن جان وین، هنرپیشه آمریکایی برای «اظهارات نژادپرستانه و تعصبآمیز» او حین یک مصاحبه قدیمی و رای آنها به حذف نام او از روی فرودگاهی در «سانتا آنا» انتقاد کرد. ترامپ در این پیام توئیتری همچنین به تصمیم اخیر دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی برای حذف نام وودرو ویلسون، بیست و هشتمین رئیسجمهوری آمریکا از روی دانشکده روابط عمومی و بینالمللی که جمعه رای آن داده شد، اشاره کرد. رئیسجمهوری آمریکا نوشت: چه کسی باور میکند پرینستون نام وودرو ویلسون را از روی یک مرکز سیاستگذاری کاملا مورد احترام برداشت. حال دموکراتهای بیکار میخواهند نام جان وین را هم از روی یک فرودگاه بردارند؛ حماقت باورنکردنی! رئیسجمهور آمریکا اوایل همین ماه هم با اظهارنظری مشابه، طرح نیویورکسیتی برای برچیدن مجسمه تئودور روزولت، رئیسجمهوری پیشین آمریکا از پلههای موزه تاریخ طبیعی را محکوم کرد. این مجسمه در واقع روزولت را سوار بر اسب نشان میدهد، در حالی که یک مرد بومی آمریکایی و یک مرد آفریقاییتبار در کنارش قرار گرفتهاند. فعالان در شهرهای سراسر جهان خواستار جمعآوری تندیسها و نمادهای شخصیتهای مربوط به کنفدراسیون ایالتهای جداییطلب جنوبی آمریکا شدهاند. آنها همچنین میخواهند مجسمه چهرههای تاریخی دیگر که به نژادپرستی مرتبط بودهاند، برچیده شود.
***
[کمپین جمهوریخواهان علیه ترامپ]
طی یک ماه اخیر و در فرصت کوتاه باقیمانده تا انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، چهرههای شاخصی از حزب جمهوریخواه انتقادهایی جدی نسبت به ترامپ مطرح کرده و حتی برخی از آنها اعلام کردند به رقیب وی رای خواهند داد. روزنامه «گاردین» در گزارشی از افزایش انتقاد جمهوریخواهان از ترامپ خبر داد و اعلام کرد بسیاری از اعضای حزب و متحدان پیشین رئیسجمهور، اکنون تمایل دارند منتقد وی باشند. برخی از این افراد در جبههای متفاوت با سال ۲۰۱۶ خود را قرار دادهاند؛ «کالین پاول» و «میت رامنی» از جمله چهرههای سیاسی برجسته این حزب هستند که نسبت به انتخاب دوباره ترامپ ابراز نگرانی میکنند. جالب اینجاست که پویشهای گوناگون اجتماعی و سیاسی علیه انتخاب ترامپ نهتنها در حزب دموکرات، بلکه در میان همحزبیهای وی به راه افتاده است. پویشی با عنوان «جمهوریخواهان حامی بایدن» هم در مخالفت با ترامپ ایجاد شده است. علاوه بر این «پروژه لینکلن» هم یک کمیته اقدام سیاسی قدرتمند است که توسط گروهی از جمهوریخواهان باسابقه راهاندازی شده تا به اعضای این حزب نشان دهد شیوه کنونی اشتباه است. «ریک ویلسون» مدیر این پروژه ابراز داشت: بسیاری از سناتورهای جمهوریخواه به صورت پنهان از دیدگاههای پاول و رامنی حمایت کردهاند. ترامپ از زمان پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۶ جمع زیادی از اعضای حزب جمهوریخواه را از خود رانده است و بسیاری از چهرههای حزب را دشمن سیاسی خود میداند که «تد کروز» و «لیندسی گراهام» از آن جملهاند.
***
افشاگری «سیانان» درباره محتویات گفتوگوی تلفنی صدراعظم آلمان با رئیسجمهور آمریکا
تحقیر بیسابقه مرکل توسط ترامپ
گروه بینالملل: جنگ تمام عیار لفظی آمریکا و آلمان در روزهای گذشته، با افشای محتویات گفتوگوی تلفنی ترامپ و مرکل توسط شبکه تلویزیونی «سیانان» وارد فاز تازهای شد. آنچه «سیانان» منتشر کرده آنقدر در روابط میان سران 2 کشور عجیب است که از آن میتوان به عنوان نقطه عطفی در تعاملات شخصیتهای سیاسی با یکدیگر یاد کرد.
منابع مطلع به شبکه آمریکایی «سیانان» گفتند مقامات آلمانی به حدی درباره مکالمه بسیار تهاجمی رئیسجمهور آمریکا با صدراعظم آلمان مضطرب شده بودند که تماسهای آنها را مخفی نگه داشتند. «سیانان» به نقل از «کارل برنشتاین» خبرنگار باسابقهای که به دلیل گزارش رسوایی واترگیت برای روزنامه واشنگتن پست شناخته شده است، گزارش داد دونالد ترامپ به شکلی سادیستی برای آنگلا مرکل قلدری و او را کوچک کرده است. به گزارش وبگاه خبری بیزنس اینسایدر به نقل از این شبکه برخی چیزهایی که رئیسجمهور آمریکا به صدراعظم آلمان گفته غیرقابل باور است. او مرکل را احمق خواند و وی را متهم کرد تحت تاثیر و نفوذ روسها قرار دارد. منابع مطلع گفتند: ترامپ با کسانی که به نظرش ضعیف هستند، در تماسهای تلفنی سختگیرترین و در مقابل کسانی که باید سرسخت باشد، ضعیفترین است. یک مقام آلمانی به این شبکه گفت: از تعداد مقاماتی که مسؤول نظارت بر تماسهای مرکل با ترامپ هستند کاسته شده و تنها دایره کوچکی از افراد باقی ماندهاند و دلیل اصلی این مساله هم آن است که این تماسها مشکلساز است. این مقام افزود: مکالمات بین مرکل و ترامپ چنان غیرمعمول بودهاند که اقدامات دیگری هم برای مخفی نگه داشتن آنها اتخاذ شده است. «سیانان» با این حال به نقل از یک مقام مطلع ادعا کرده است مرکل به اظهارات رئیسجمهور آمریکا توجهی نکرد و با بیان واقعیات به سخنان توهینآمیز او پاسخ داد. کاخ سفید در بیانیهای خطاب به بیزنس اینسایدر و در پاسخ به گزارش «سیانان» تلاش کرد با ادعا درباره توان مذاکره ترامپ برای پیشبرد منافع آمریکا، این گزارش را کماثر کند. مرکل تنها مورد نیست و ترامپ سابقه چنین برخوردی با دیگر رهبران زن جهان از جمله «ترزا می» نخستوزیر سابق انگلیس را دارد. یک منبع به «سیانان» گفت: رفتار رئیسجمهور آمریکا با می تحقیرکننده و زورگویانه توصیف شده است. ترامپ گفته بود او هنگام اخذ تصمیمات سیاسی احمق است. گزارش «سیانان» حاکی است ترامپ بویژه در گفتوگوهایش با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه مغلوب عملکرد بهتر طرف مقابل شده است. این گفتوگوهای تلفنی باعث شده بود مشاوران سابق ترامپ مثل هربرت مکمستر، مشاور اسبق امنیت ملی کاخ سفید، جیمز متیس، وزیر سابق دفاع آمریکا و رکس تیلرسون، وزیر سابق خارجه این کشور به این نتیجه برسند او اغلب اوقات درگیر توهمات است. منابع آگاه گفتهاند شواهدی وجود ندارد که عملکرد او در این تماسهای تلفنی با گذشت زمان بهبودی حاصل کرده باشد. ترامپ در این تماسها تصور میکرده با زورگویی به سران کشورهای خارجی میتواند آنها را به تسلیم در برابر خواستههایش وادار کند.
* هشدار مرکل درباره جهان بدون ابرقدرتی آمریکا
صدراعظم آلمان روز جمعه در مصاحبه با 6 روزنامه اروپایی از جمله روزنامه انگلیسی گاردین به اظهار نظر درباره نقش نفوذ آمریکا در جهان پرداخت. آنگلا مرکل در این مصاحبه از کشورهای اروپایی خواست زمانی که بحث نفوذ جهانی آمریکا مطرح میشود به یک حقیقت جدید بیندیشند. وی در این مصاحبه عنوان کرد: ما با این دانش خاص رشد کردهایم که آمریکا میخواسته قدرت جهان باشد. اگر آمریکا اکنون بخواهد از آن نقش آزادی اراده خود خارج شود، ما مجبور خواهیم بود درباره آن عمیقاً بیندیشیم.
ارسال به دوستان
انتقاد شدید رئیس ائتلاف فتح از نخستوزیر عراق نسبت به مسامحه با آمریکا
از چه اقتداری صحبت میکنید؟
همزمانی تحولات مربوط به بازداشت نیروهای مقاومت در عراق با روزهای بزرگداشت یکصدمین سال اخراج انگلستان از این کشور سبب شده انتقادهای شدیدی نسبت به حاکمیت سیاسی دولت و حضور نظامیان آمریکایی در این کشور مطرح شود. در این بین سخنان هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح با این عنوان که «وقتی نیروهای خارجی در عراق جولان میدهند، از چه اقتداری سخن میگویند؟» بیشترین بازتاب را داشت.
به گزارش «وطن امروز»، هادی العامری، رئیس ائتلاف «الفتح» عراق در سخنانی که به مناسبت صدمین سالگرد انقلاب 1920 عراق علیه استعمار انگلیس ایراد کرد، ضمن حمله شدید به مسؤولان دولتی به خاطر اخراج نشدن نیروهای خارجی از این کشور، گفت از مطالبه خود برای اخراج این نیروها دست بر نخواهیم داشت. وی افزود: انقلاب 1920 فریاد رسای ملت عراق علیه اشغالگری انگلیس بود و نشان داد این ملت، مشتاق حاکمیت و زندگی شرافتمندانه است و هر گونه اشغالگری را رد میکند. شبکه خبری «النجباء» به نقل از رئیس ائتلاف الفتح گزارش داد، انقلاب 1920 از مهمترین دورانهای عراق است که باید از آن درس عبرت گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد ملت کنونی عراق مانند «اجداد خود، عاشق شهادت در راه زندگی آزاد و شرافتمندانه باشد... و اینکه موضع ملی در رد حضور هر گونه نیروی خارجی در خاک پاک ما یکپارچه باشد و حاکمیت ملی محقق شود». العامری تاکید کرد: به کسانی که به دروغ بر اقتدار حکومت اشک میریزند میگوییم که از چه اقتداری سخن میگویند؟ در حالی که نیروهای خارجی در کشور جولان میدهند و حریم هوایی به صورت کامل نقض میشود. این مسؤول عراقی ادامه داد: «جنگندههای آمریکایی و اسرائیلی در آسمان بغداد جولان میدهند و فرزندان غیور عراق را هدف قرار میدهند، به شهادت میرسانند و زخمی میکنند. در صدر این افراد، فرماندهان پیروزی در برابر تروریسم داعشی یعنی ۲ شهید بزرگوار [حاج قاسم] سلیمانی و [ابومهدی] المهندس قرار دارند». وی در پایان خاطرنشان کرد: «ما کسانی هستیم که برای بازگرداندن قدرت حکومت و حفظ نهادهای آن، هزاران شهید دادیم و همچنان میدهیم. خون ما خشک نشده است و نمیپذیریم آن را فدای منافع و مطامع کنند. از مطالبه خود برای خروج همه نیروهای خارجی از عراق عقبنشینی نخواهیم کرد».
* طرح جدید آمریکا برای تداوم حضور در عراق
طی ماههای گذشته و بویژه پس از عملیات تروریستی آمریکا در عراق که منجر به شهادت ۲ فرمانده بزرگ محور مقاومت شد، نیروهای آمریکایی تحت تاثیر فشارهای مردمی برای اخراج از عراق، دست به تغییر استراتژی و پیگیر طرحهای جدیدی برای تداوم حضور در عراق شدند. در همین ارتباط «محمد الصیهود» نماینده ائتلاف «دوله القانون»، تحریک سازمان حشدالشعبی و هدف قرار دادن مقرهای آن را طرح جدید واشنگتن برای ابقای حضور نظامیان آمریکایی در عراق دانست.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: عملیات بازداشت عناصر حشدالشعبی به منظور گرفتن نبض گروههای مقاومت در جریان این طرح خبیث که ایجاد بهانه برای ابقای نیروهای آمریکایی در عراق از طریق تحریک حشد و هدف قرار دادن مقرهای آن است، صورت گرفت. الصیهود افزود: ما به منظور تقویت ارکان دولت و مقابله با چالشهایی که روند سیاسی کشور از سوی آمریکا با آن مواجه است، باید به حشدالشعبی و مقاومت به عنوان ۲ گزینه اصلی غیرقابل جایگزینی پایبند باشیم.
ارسال به دوستان
دور دنیا
الاخبار: کاظمی باخت
روزنامه لبنانی الاخبار با بررسی ابعاد و انگیزههای نخستوزیر و رئیس سرویس مبارزه با تروریسم عراق در دستگیری شماری از اعضای حشدالشعبی و سپس آزادی آنها، تحلیل کرد مصطفی الکاظمی با این اقدام یک باخت را بر خود تحمیل و به پیچیده شدن اوضاع داخلی کشورش کمک کرد.
***
استعفای قاضی معروف لبنانی
شبکه المنار حزبالله لبنان دیروز اعلام کرد: قاضی محمد مازح، قاضی امور فوریتی در صور واقع در جنوب لبنان بعد از اینکه برای بازجویی قضایی احضار شد، استعفای خود را تقدیم کرد. این قاضی درباره ممنوعالمصاحبه کردن دوروتی شیا، سفیر آمریکا که اظهاراتی مداخلهجویانه علیه لبنان و حزبالله مطرح کرده بود، گفته وجدانش آسوده است و برای جلوگیری از فتنه این حکم را داده است. او همچنین افزود: حکم من جنبه قضایی و حقوقی دارد و هر کس که از حکم قضایی من خوشش نیامده میتواند بر اساس قانون به آن اعتراض کند. هیچ کس نمیتواند مرا مجبور به کاری کند و من بر اساس نتیجهگیریهای خودم عمل میکنم.
***
جعفری: شورای امنیت تریبون ناتو علیه سوریه است
بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت درباره وضعیت انسانی سوریه که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: برخی کشورهای عضو شورا بر دشمنی با سوریه پافشاری کرده و به سیاستهای خصمانه خود ادامه میدهند تا جایی که کاملا از ایفای هرگونه نقش مثبت و سازندهای درباره شرایط سوریه و منطقه ناتوان شدهاند، زیرا با فشار برخی کشورها سکوتی بر شورای امنیت تحمیل شده تا این شورا تنها به تریبون ناتو علیه سوریه تبدیل شود.
***
احتمال انحلال کابینه رژیم صهیونیستی
«بنی گانتس» وزیر جنگ و نخستوزیر چرخشی توافق کابینه ائتلافی تلآویو دیروز در مصاحبه با یدیعوت آحارونوت سکوت خود درباره اختلافاتش با بنیامین نتانیاهو و همچنین جزئیات طرح اشغال را شکست. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات نتانیاهو مبنی بر اینکه اجرای طرح اشغال ربطی به او و حزبش (آبیوسفید) ندارد، توضیح داد: ما معیارهایی را در توافق کابینه قرار دادیم... او میتواند فرآیند را پیش ببرد و تمام تصمیمات را بگیرد. توافق اجازه اعمال الحاق را میدهد و من باید به توافق احترام بگذارم. گانتس درباره اختلافاتش با نتانیاهو و احتمال برگزاری انتخابات سراسری جدید در فلسطین اشغالی نیز گفت: «هر روز احتمال انحلال کابینه وجود دارد».
***
تشویق سفارت آمریکا در سودان به برگزاری تظاهرات
سفارت آمریکا در خارطوم در بیانیهای اعلام کرد سفارت آمریکا فراخوان سودانیها برای بیان دیدگاه خود در ۳۰ ژوئن را درک میکند و تظاهراتکنندگان را به برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز تشویق میکند. طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، سفارت آمریکا همچنین سودانیها را به اجرای قانون اساسی و حمایت برای گذر موفق از دوره انتقالی و برگزاری انتخابات سال ۲۰۲۲ تشویق کرد. انجمن مشاغل سودان اخیرا طی فراخوانی مردم این کشور را به برگزاری تظاهرات میلیونی برای تکمیل خواستههای انقلابی مردم که به سرنگونی عمر البشیر در سال ۲۰۱۹ منجر شد، دعوت کرد. فرماندهی ارتش سودان روز ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ پس از برگزاری تظاهراتهای گسترده مردمی علیه البشیر در اعتراض به نابسامانی اوضاع اقتصادی، البشیر را عزل کرد. دوره انتقالی در سودان از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ آغاز شده و این دوره ۳۹ ماهه خواهد بود که با برگزاری انتخابات به پایان میرسد.
***
کشاورزی؛ اولویت پاکستان
نخستوزیر پاکستان گفت: توسعه بخش کشاورزی اولویت اصلی دولت است، چرا که رونق کشور به آن وابسته است. عمرانخان در نشستی در اسلامآباد با تأکید بر اهمیت بخش کشاورزی این کشور دستور داد با هماهنگی دیگر ایالتها برنامهای تدوین شود که در قالب آن با هدف توسعه و کمک به کشاورزان خرد، یارانهای برای کمک به تأمین هزینههای آبیاری مزارع کشاورزی که از آب چاه استفاده میکنند، در نظر گرفته شده و برقرار شود. نظام کشاورزی پاکستان بر پایه ۲ بخش دولتی و خصوصی است. بخش دولتی بهطور مستقیم و غیرمستقیم در اداره اقتصاد کشور دخالت دارد. توسعه اقتصادی این کشور با تنگناها و کمبودهای زیادی مانند مساله بازپرداخت وامهای متعدد روبهرو است.
***
تیراندازی در آمریکا با یک کشته
تیراندازی در شهر سیاتل آمریکا یک کشته و یک مجروح برجا گذاشت. به نوشته روزنامه دیلیتلگراف، این حادثه پیش از طلوع آفتاب در منطقهای از سیاتل رخ داد که پیش از این منابع خبری گزارش داده بودند به تصرف معترضان درآمده است. به گزارش دیلیتلگراف، مرکز پزشکی «هاربوروییو» در این زمینه اعلام کرد پس از این حادثه 2 فرد مضروب به بیمارستان آورده شدند اما یکی از آنها جان خود را از دست داد و وضعیت دیگری نیز وخیم اعلام شده است. پلیس سیاتل تاکنون جزئیات بیشتری از تیراندازی در این شهر را اعلام نکرده است. این دومین حادثه خونین در این شهر طی چند روز گذشته محسوب میشود. در مورد قبلی یک جوان ۱۹ ساله کشته و یک مرد ۳۳ ساله مجروح شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|