|
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
تحلیل وضعیت سریالهای شبکههای اصلی تلویزیون با توجه به آمار مرکز تحقیقات صدا و سیما
افت و خیز 1، افول2، پیشرفت3
گروه فرهنگ و هنر: مسأله سریالسازی در تلویزیون موضوعی نیست که به شکل مقطعی یا فصلی مورد بررسی قرار گیرد؛ هر چند معمولا با فرارسیدن بازههای زمانی خاص مثل عید نوروز یا ماه رمضان بازار مقایسه تولیدات نمایشی شبکههای مختلف و درصد مخاطب آنها با هم گرم میشود. واقعیت این است که برای بررسی عملکرد هر شبکه در زمینه سریالسازی باید عملکرد آن را در طول یک سال و مجموع سریالهایی که تولید کرده مدنظر قرار داد. آن زمان است که عیار واقعی شبکههای مختلف سیما در رقابت جذب مخاطب عیان میشود. هر چند میزان مخاطب «تنها» ملاک بررسی کیفیت آثار نمایشی نیست اما قطعا یکی از مهمترین ملاکها برای رتبهبندی و مقایسه این آثار با هم است. شاید بد نباشد با مروری بر میزان مخاطبان سریالهای تلویزیون در طول سالهای 97 و 98 و اوایل سال 99 آن هم بر مبنای آمار رسمی منتشر شده از سوی رسانه ملی، به بررسی این موضوع بپردازیم که نمره هر کدام از شبکههای تلویزیون در حوزه سریالسازی در طول 2 سال گذشته چند بوده است.
* روایتی از کنداکتور فراموش شده شبکه یک
شبکه یک از ابتدای امسال با پخش ۳ سریال «پایتخت 6»، «نون خ 2» و «زیر خاکی» توانست به ترتیب به 2/79 و 56 و 51 درصد از مخاطبان را به خود اختصاص دهد تا این آثار در جمع سریالهای پرمخاطب تلویزیون طی سال 99 قرار بگیرد. البته نکته جالب در ارتباط با هر ۳ این سریالها پایان ناتمام و ناقص این سریالهاست؛ سریالهایی که مخاطبان منتظر ادامه تولید قسمتهای باقیمانده از این فصل یا آغاز پخش فصل تازه آنها هستند.
بررسی آمارهای مرتبط با شبکه اول سیما در سال 98 نشان میدهد هر چند این شبکه در زمینه ارتباط با مخاطب نسبت به شبکه ۲ عملکرد بهتری داشته ولی عموم آثار این شبکه در این سال مخاطبی حدود 30 درصد یا کمتر از آن داشته است. براساس آمارهای اعلام شده از سوی رسانه ملی، سریال «نون. خ1» که سریال نوروزی این شبکه در سال 98 بود 35 درصد مخاطب داشته است. همچنین سریال «از یادها رفته» که در باکس رمضانی این شبکه پخش شد نیز 5/33 درصد مخاطب داشته و سریال پرحاشیه «بوی باران» که فضای بشدت سیاه آن باعث شد با پخشش حواشی زیادی گریبانگیر رسانه ملی شود نیز در نهایت پس از همه این جنجالها 40 درصد مخاطب داشته است. «پناه آخر» که سریال باکس پاییز این شبکه بود 2/14 درصد و سریال «به رنگ خاک» که زمستان روی آنتن این شبکه رفت نیز 4/22 درصد مخاطب داشته است. سریال «سرگذشت» نیز با 20 درصد مخاطب در زمره سریالهای کممخاطب این شبکه قرار داشت. سال 99 نیز آخرین سریال این شبکه که در باکسهای غیرمناسبتی (یعنی عیدنوروز و ماه رمضان) پخش شد، سریال «پرگار» بود که با 9/19 درصد مخاطب در زمره کممخاطبترین سریالهای سال جاری تلویزیون به شمار میرود.
البته آمارهای سال 97 نشان میدهد که جز فصل پنجم سریال «پایتخت» که پخش آن در نوروز این سال با رضایت 83 درصدی مخاطبان همراه شد، سریال «سر دلبران» که در باکس رمضانی این سال روی آنتن رفت، با 3/27 درصد مخاطب در رتبه سوم سریالهای رمضانی آن سال قرار گرفت. سریال «ارماندو» که در باکس تابستانی این شبکه روی آنتن رفته نیز 6/17 درصد مخاطب داشته که پخش آن همزمان با سریالهای «پدر» شبکه ۲ و «دلدادگان» شبکه ۳، آن را در رتبه سوم سریالهای تابستان آن سال قرار داد. سریال «مینو» که در این سال از آنتن شبکه اول سیما روی آنتن رفته نیز 8/14 درصد مخاطب داشته است.
* بدترین زمان برای شبکه 2!
اما اگر بخواهیم بررسی عملکرد شبکههای تلویزیون را به ترتیب پیش ببریم، باید در ادامه سراغ شبکه دوم سیما برویم؛ شبکهای که اگر معدود سریالهای تقریبا پرمخاطب آن در ۲ سال گذشته تولید نمیشد، عملاً باید آن را از دایره پخش سریالهای تلویزیونی کنار میگذاشتیم! در اغلب موارد یا درصد مخاطبان آثار تولیدی این شبکه اعلام نشده یا اگر شده، در زمره آثار کممخاطب تلویزیون در آن بازه زمانی بوده است. اصلیترین دلیل آن را هم میتوان اختصاص بدترین زمان پخش به سریالهای این شبکه دانست که همیشه بین زمان پخش ۲ بخش خبری 20:30 و 22:30 این شبکه قرار دارد.
در واقع به طور میانگین این شبکه در هر سال صرفاً یک سریال داشته که میتوان آن را در جمع سریالهای تقریبا پرمخاطب سیما دانست. برای نمونه در سال جاری سریال «بچه مهندس 3» با 42 درصد مخاطب توانسته در رتبه دوم سریالهای رمضانی سیما قرار گیرد ولی سریال نوروزی «کامیون» با 22 درصد مخاطب عملکرد ضعیفی را به ثبت رساند.
همچنین این شبکه در سال 98 نیز با ساخت سریالهای کممخاطبی همچون «بر سر دوراهی» با 20 درصد مخاطب، «خانواده دکتر ماهان» با 2/18 درصد مخاطب، «حکایتهای کمال» با 1/25 درصد مخاطب و «از سرنوشت» با 25 درصد مخاطب عملکرد بشدت ضعیفی را به ثبت رساند و پرمخاطبترین سریال این شبکه در سال 98 سریال رمضانی «دلدار» بود که با 8/38 درصد مخاطب در رتبه دوم سریالهای رمضانی آن سال قرار داشت. این وضعیت در سال 97 نیز وجود داشته و اگر سریال «پدر» در این سال از شبکه ۲ روی آنتن نرفته بود، متوسط درصد مخاطبان این شبکه در آن سال نیز زیر 25 درصد بود که نشاندهنده روند نامتعادل این شبکه در زمینه جلب نظر مخاطبان است.
* روند رو به جلوی شبکه ۳
اما شبکه سوم سیما براساس آمارهای منتشر شده از سوی مرکز افکارسنجی رسانه ملی، از متوسط درصد مخاطبان بیشتری نسبت به ۲ شبکه اصلی دیگر تلویزیون برخوردار است به طوری که در سال ۹۸، سه سریال پرمخاطب کل سیما یعنی «گاندو»، «برادرجان» و «ستایش 3» از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت.
هر چند این شبکه در ۳ ماهه اول سال 99 به واسطه پخش ۲ سریال «دوپینگ» با 2/39 درصد مخاطب و «سرباز» با 30 درصد مخاطب نتوانست موفقیتهای سال 98 را در زمینه تولید آثار پرمخاطب تکرار کند اما همین آمارهای در ظاهر کم نیز نسبت به برخی آثار پخش شده در شبکههای دیگر تلویزیون از وضعیت بهتری برخوردار است. برای نمونه «سرباز» با وجود همه انتقادات از «پرگار» شبکه یک با 19 درصد مخاطب و «پدر پسری» شبکه 5 با 7 درصد مخاطب جلوتر است. مرور آمارهای این شبکه در سال 98 نیز گویای بالاتر بودن معدل درصد مخاطبان سریالهای پخش شده از این شبکه نسبت به ۲ شبکه دیگر است. به غیر از ۳ سریال «ستایش 3» با با 3/68 درصد مخاطب، «برادرجان» با 4/51 درصد مخاطب، «گاندو» با 44 درصد مخاطب، سریالهای «فوقلیسانسهها» با 9/40 درصد مخاطب و «وارش» با 40 درصد مخاطب در زمره پرمخاطبترین سریالهای تلویزیون در این سالها بوده است. البته سریالهایی با درصد مخاطبان کمتر نیز در این آمارها دیده میشود که «آچمز» با 17 درصد، «بانوی سردار» با 21 درصد و «روزگار» با 1/9 درصد مخاطب در این زمره هستند. اما باز هم متوسط درصد مخاطبان آن در حوزه محصولات نمایشی نسبت به سایر شبکههای سیما بالاتر است؛ وضعیتی که در سال 97 نیز به چشم میخورد و برای مثال در این سال سریال «بانوی عمارت» با ۴۷درصد در زمره یکی از پرمخاطبترین سریالهای تلویزیون در آن سال قرار گرفت.
* شیری که سالهاست یال و کوپالی ندارد
هر چند شبکه ۵ سیما به واسطه آنکه بعد از دوران مدیریت محمد سرافراز در تلویزیون، در عمل بخشی به عنوان گروه فیلم و سریال نداشته و کار خاصی در این زمینه نکرده اما روزی در زمره یکی از مهمترین شبکههای تلویزیون در حوزه ساخت سریالهای تلویزیونی بود.
هنوز هم بسیاری از مخاطبان خاطرات خوش پخش سریالهای کمدی مهران مدیری، مجید صالحی، سعید آقاخانی و مسعود دهنمکی در این شبکه را در ذهن دارند؛ شبکهای که نه فقط در زمینه ساخت و تولید سریالهای کمدی، بلکه در زمینه ساخت آثار اجتماعی نیز پیشتاز بود و سریالهایی همچون «دوران سرکشی» و «مسافر» از جمله همین تولیدات بودند که در زمان پخش در زمره پرمخاطبترین آثار دوره خود بودند. آخرین سریال تولید شده توسط این شبکه در سال 99، «پدر پسری» است که بر اساس آمارها 7 درصد مخاطب داشته است.
* نظرسنجیهای سفارشی؟!
با مرور آمارها میتوان به طور جدی این گزاره را مطرح کرد که شبکه ۳ سیما در زمینه جلب نظر مخاطبان نسبت به سایر شبکههای سیما موفقتر بوده است و به طور میانگین روند پخش سریالهایی با مخاطب بالا در این شبکه متعادلتر از شبکههای دیگر سیماست؛ روندی که در سایر شبکههای تلویزیون به شکلی نامتعادل و نوسانی پیش میرود. اما حالا که بحث نظرسنجیهای سیما مطرح شد، شاید بد نباشد که به مسأله مهم نظرسنجیهایی با رویکردهای سفارشی در تلویزیون اشاره کنیم! در زمان آمادهسازی این گزارش و مرور آمارهای منتشرشده درباره میزان مخاطبان سریالهای تلویزیونی در طول چند سال اخیر، با نظرسنجیهایی عجیب روبهرو شدیم. برای نمونه درباره سریال «بوی باران» که پخش آن انبوهی از انتقادات را متوجه تلویزیون کرده بود، پس از همه آن ماجراها، نظرسنجیای از سوی رسانه ملی منتشر شد که گروهی از زنان خانهدار این سریال را برای تربیت مفید دانستهاند؛ نظرسنجیهایی جهتدار که به نظر میرسد بیشتر برای توجیه عملکرد تلویزیون در این زمینه منتشرشده و قطعا ادامه انتشار آنها اعتماد مخاطب را به رسانه ملی به عنوان اصلیترین رسانه کشور خدشهدار میکند.
با این همه اما اصلیترین مسأله و نکتهای که مدیران رسانه ملی باید به آن توجه کنند، حفظ تعادل در زمینه تولید سریالهای پرمخاطب و البته حفظ شاخصههای کیفی سریالسازی در تلویزیون است؛ شاخصههایی که به نظر میرسد چند سالی است در برخی شبکههای تلویزیون چندان جدی گرفته نمیشود.
ارسال به دوستان
تلویزیون
صداوسیما سریال حضرت معصومه(س) را میسازد
جلسه مجمع نمایندگان استان قم با رئیس سازمان صداوسیما، کارگردان و تهیهکننده درباره ساخت سریال حضرت معصومه(س) برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، جلسه مجمع نمایندگان استان قم با حضور نمایندگان این استان و با حضور عبدالعلی علیعسکری رئیس صداوسیما، جواد افشار (نویسنده و کارگردان)، مجتبی امینی (تهیهکننده)، جواد رمضاننژاد (رئیس مرکز سیمافیلم) و علی فروغی (مدیر شبکه 3 سیما) درباره سریال حضرت معصومه(س) برگزار شد و در آن ساخت سریال حضرت معصومه(س) به صورت سریال الف ویژه به تصویب رسید.
***
حسین تبریزی: با تمام انرژی سریال شهید شهریاری را میسازم
حسین تبریزی گفت: صد درصد برحسب علاقه و تعهدم به این شهید هستهای(شهید شهریاری) است که میخواهم سراغ تصویرسازی درباره بخشی از زندگی و کارنامهاش بروم. به گزارش «وطن امروز»، حسین تبریزی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگو با آنا گفت: به تازگی پیشنهاد ساخت سریالی با محوریت شهید شهریاری با عنوان «میراث مجید» به من داده شده که امیدوارم بتوانم آن را جلوی دوربین ببرم. وی توضیح داد: من درباره شهید شهریاری قبل از این پیشنهاد حتی مطالعه کرده بودم. این شهید بزرگوار را بخوبی میشناسم و با روحیات و اقداماتش آشنایی دارم. به نظرم خیلی شخصیت جذابی دارد. کارگردان سریال «رخنه» اضافه کرد: امیدوارم اگر لیاقت داشته باشم با تمام انرژی سراغ ساخت سریال این شهید بروم. چون او یک سرمایه بود و از دست دادنش هم ضایعهای برای کشورمان است. تبریزی با بیان اینکه سریالسازی درباره زندگی شهید شهریاری بر اساس تعهد اوست، گفت: صد درصد برحسب علاقه و تعهدم به این شهید هستهای است که میخواهم سراغ تصویرسازی درباره بخشی از زندگی و کارنامهاش بروم. سریال «میراث مجید» قرار است به تهیهکنندگی مصطفی علمیفرد ساخته شود.
ارسال به دوستان
فیلم جدید شعیبی پروانه نمایش گرفت
شورای صدور پروانه نمایش آثار غیرسینمایی با عرضه یک عنوان داستانی بلند، یک عنوان مستند بلند و ۲ عنوان مجموعهمستند و ترکیبی موافقت کرد. به گزارش «وطن امروز»، شورای پروانه نمایش آثار غیرسینمایی، برای داستانی بلند «بالهای خوشبختی» به تهیهکنندگی مهدی کریمی، کارگردانی بهروز شعیبی و نویسندگی مشترک سعید اصغرزاده و بهروز شعیبی؛ مستند بلند «ده در کنار بیست» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی فرزاد فرهوشی؛ مجموعهمستند «مثل هیچکس نبود» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی فرزاد فرهوشی و مجموعه ترکیبی «قصههای قاب کودک» به تهیهکنندگی، کارگردانی و نویسندگی مریمالسادات میرمعصومی پروانه نمایش صادر کرد. همچنین برای قسمتهای جدید سریال «آقازاده» و «همگناه»، مجموعه «شام ایرانی» و مجموعه ترکیبی «امشو» پروانه نمایش صادر شد.
ارسال به دوستان
رابرت دنیرو با فیلمی جدید بازمیگردد
فیلم جدید رابرت دنیرو با عنوان «جنگ با پدربزرگ» سپتامبر امسال اکران میشود. به گزارش «وطن امروز»، «جنگ با پدربزرگ» فیلمیکمدی با بازی رابرت دنیرو ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) راهی سینماها میشود. استودیوی «۱۰۱ استودیوز» اعلام کرد نمایش این فیلم کمدی را از این تاریخ آغاز میکند. این فیلم را تیم هیل کارگردانی کرده و آن را بر مبنای رمانی برای کودکان نوشته «رابرت کیمل اسمیت» ساخته است. فیلم درباره پسری است که با آمدن پدربزرگش به خانه آنها مجبور میشود اتاق خوابش را به وی بدهد. نقش این پسر را اوکس فگلی بازی کرده است. او با دوستانش تصمیم میگیرند یک مجموعه کار عجیب و غریب بکنند تا پدربزرگ را مجبور به رفتن کنند و این اوضاع در نهایت به یک جنگ همهجانبه بدل میشود. علاوه بر دنیرو و فگلی، کریستوفر واکن، اوما تورمن، جین سیمور، راب ریگل، لورا مارانو، چچ مارین و کالین فورد در این فیلم بازی کردهاند.
ارسال به دوستان
عرضه یک مستند درباره نابودی جنگلهای هیرکانی
مستند «جای نگرانی نیست!» با موضوع نابودی جنگلهای ۲۵ میلیون ساله هیرکانی بر اثر دفن زباله و پسماند شهری، به مناسبت روز جهانی «جنگلهای هیرکانی» عرضه میشود. به گزارش «وطن امروز»، مستند «جای نگرانی نیست!» روایتی از تلاشهای علیرضا فلاحتکار، یک فعال محیطزیست است که مراحل تفکیک زباله را در یکی از بهترین سایتهای استان مازندران، برای دهیاران و بهورزان روستاها توضیح میدهد. او کوشیده است علاوه بر فعال کردن روستاها، دغدغه این آسیب محیطزیستی را در افراد زنده کند تا هر چه سریعتر برای احیای این خطه کاری انجام شود. این مستند از چهارشنبه در سایتهای نمایش آنلاین فیلم قابل دسترس برای علاقهمندان خواهد بود. در کنار سواحل و در استتار جنگلها، کوههایی از زباله بنا شده است. مناطقی که روزگاری محل رشد و نمو انواع جانوران و پوششهای گیاهی بوده امروز و پس از تبرکشی انسان به محلی برای دفن زباله تبدیل شده است. فیلم مستند «جای نگرانی نیست!» تهیه شده در مؤسسه اومافیلم و محصول سازمان هنری- رسانهای اوج است که به مناسبت نزدیک شدن به 14 تیر و روز جهانی «جنگلهای هیرکانی» و با آغاز کمپین «#جنگل_جای_دفن_زباله_نیست» از صبح امروز 11 تیر عرضه اینترنتی میشود.
ارسال به دوستان
«کوهستان آتش» آماده انتشار شد
روایتی از حقایق ناگفته زندگی شهید پیچک
گلعلی بابایی، نویسنده، از آماده انتشار شدن کتاب «کوهستان آتش» با محوریت زندگی شهید پیچک شامل کارنامه عملیاتی لشکر ۲۷ در عملیات والفجر ۴ خبر داد. به گزارش «وطن امروز»، گلعلی بابایی گفت: این اثر کتاب پنجم از مجموعه «حماسه 27» است که با مشارکت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه و نشر 27 بعثت منتشر میشود. وی ادامه داد: در روند پژوهش و نگارش این کتاب از منابع شنیداری و مکتوب مرکز اسناد و همچنین مؤسسه حفظ آثار سپاه محمد رسولالله(ص) بهره بردم. این کتاب در 12 فصل سامان یافته و از اردیبهشت تا آذر سال 62 را دربر میگیرد. بابایی افزود: فعالیتها و عملکرد نظامی لشکر 27 در عملیاتهای والفجر3، والفجر4 و عملیات لغو شده والفجر5 جزو موضوعات محوری این کتاب است که هماکنون مراحل پایانی چاپ را میگذراند. نویسنده کتاب «همپای صاعقه» تصریح کرد: در این کتاب تلاش کردم با تشریح فشرده تأثیرات پسلرزههای ناشی از عدم موفقیت تلاشهای نظامی ایران در نبردهایی مانند والفجر مقدماتی و والفجر1 به بازسازی ردههای ستادی و عملیاتی لشکر 27 از آن ۲ نبرد و انتقال این یگان از جنوب به غرب و... بپردازم. مهمترین تحول در این دوره تاریخی، تغییر گرایش و توجه فرماندهان ارشد سپاه و ارتش از دشتهای خوزستان به اجرای عملیاتهای کوهستانی در جبهههای میانی و شمالغرب کشور بوده است. وی گفت: در این بازه زمانی ناگفتههای فراوانی از حاکم بودن عقلانیت، تدبیر و مظلومیت رزمندگان و فرماندهان جنگ وجود دارد که متأسفانه تاکنون کمتر به آنها پرداخته شده است. ارسال به دوستان
با تجلیل از جمال شورجه
اختتامیه جشنواره قلم زرین ۱۴ تیر برگزار میشود
موسسه انجمن قلم ایران اختتامیه دوره هجدهم جشنواره قلم زرین را 14 تیرماه در محل سالن اجتماعات انجمن قلم ایران برگزار میکند. به گزارش «وطن امروز»، معرفی بهترین کتابهای سال ۱۳۹۸ در ۳ حوزه نقد و پژوهش، داستان و شعر بزرگسال و شعر و داستان در حوزه کودک و نوجوان به جامعه ادبی، از اهداف این برنامه است، ضمن آنکه نکوداشت یکی از اهالی پیشکسوت فرهنگ و ادب عضو انجمن از دیگر برنامههای جشنواره ادبی است. در این مراسم از جناب جمال شورجه هم به عنوان یک هنرمند ارزشی و فرهنگی عضو انجمن قلم، تجلیل به عمل میآید. بنا بر این گزارش کتابهایی چون «جادوی گوبتا» از محمد حنیف، «کتیبه ژنرال» نوشته اکبر صحرایی، «انگشت نگاری» تالیف هادی خورشاهیان و «آتون نامه» به نویسندگی محمداسماعیل حاجیعلیان به مرحله نهایی بخش داستان بزرگسال جشنواره زرین قلم راهیافتهاند. همچنین آثاری چون «تاریخ با طعم زغال اخته»، «کله آهنی»، «مردان نخیله»، «رونی یک پیانو قورت داده» و «آهنگی برای چهارشنبهها» به مرحله نهایی بخش داستان کودک و نوجوان راه پیدا کردهاند. گفتنی است، «مشق معنی بیدل» از مرحوم سیدحسن حسینی، «حماسه مصیب نامه» به تصحیح میلاد جعفرپور و «تبارشناسی نقد ادبی ایدئولوژیک» از عیسی امن خانی از کتابهای راه یافته به مرحله نهایی بخش نقد و پژوهش محسوب میشوند. ارسال به دوستان
تصویربرداری «سلمان فارسی» بزودی از سر گرفته میشود
از دمشق تا اورشلیم در بزرگترین سریال تلویزیون
تصویربرداری سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی سیدداوود میرباقری پس از دورهای توقف به خاطر کرونا، بزودی آغاز میشود. به گزارش «وطن امروز»، تصویربرداری این سریال احتمالا از شاهرود آغاز خواهد شد و بخش عمدهای از لوکیشنهای سریال در همین شهر ضبط و تصویربرداری خواهد شد. بر اساس آنچه «مهر» گزارش کرده، طبق برنامهریزیای که برای این سریال در نظر گرفته شده است، بخش عمدهای از صحنههای مربوط به بیابانهای دمشق در شاهرود تصویربرداری خواهد شد. همچنین صحنههای مربوط به اورشلیم از دیگر بخشهای داستان است که قرار است در شاهرود تصویربرداری شود. بخش دیگری از لوکیشنهای سریال «سلمان فارسی» در شهرک نور [جاده قم- تهران] تصویربرداری میشود؛ شهرک نور یا شهرک سینمایی پیامبر اعظم(ص) بزرگترین شهرک سینمایی ایران است که نخستینبار برای فیلم «محمد رسولالله(ص)» ساخته مجید مجیدی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین بخشی از صحنههای مربوط به دمشق نیز در شهرک غزالی تصویربرداری خواهد شد. سریال «سلمان فارسی» پروژهای در سطح الف فاخر است که به کارگردانی داوود میرباقری و تهیهکنندگی حسین طاهری ساخته میشود و بخشی از فیلمنامه آن توسط امرالله احمدجو به نگارش درآمده است. تصویربرداری این سریال از زمستان سال گذشته در شهداد کرمان آغاز شد و سپس در جزیره قشم ادامه یافت. سریال «سلمان فارسی» به سفارش صداوسیمای جمهوری اسلامیایران تحت نظر مرکز سیمافیلم، از جمله بزرگترین اثر نمایشی تاریخ کشور محسوب میشود. طبق آخرین خبرهای رسمی، علیرضا شجاعنوری در این سریال نقش سلمان را بازی میکند و بازیگران دیگری چون فرهاد اصلانی، محمدرضا هدایتی و علی دهکردی هم در این پروژه عظیم تاریخی ایفای نقش میکنند. نکته مهم در ارتباط با این سریال اینکه بر اساس شنیدهها، میرباقری از ابتدا قصد داشته قصه «سلمان فارسی» را تا انتهای ماجرای غدیر خم روایت کند اما در نهایت مقرر میشود قصه شخصیت «سلمان فارسی»، تا انتهای عمر او روایت شود. با توجه به اینکه برای نمایش بخشهای پایانی عمر این شخصیت مهم تاریخ اسلام و ایران، نیاز است به زمان حضور او در دوران خلفا نیز اشاره شود، هنوز مشخص نیست میرباقری برای نمایش این بخشها چه تمهیداتی اندیشیده است، چرا که بحث در ارتباط با خلفا در تلویزیون همواره محل اختلاف بوده و قطعا برای ورود به این عرصه نیاز است به ظرافتهای مختلفی توجه شود. داستان این سریال از زمان تولد روزبه (سلمان فارسی) در زمان پادشاهی قباد ساسانی آغاز میشود، زمانی که بودخشان پدر روزبه فرماندار تیسفون است و به تناوب مراحل مختلف زندگی او در ایران و سپس گرویدنش به آیین اسلام و همراهی و همجواری پیامبر اکرم(ص) در این سریال به نمایش گذاشته میشود. یکی از شاخصههای اصلی قصه سلمان فارسی ترسیم روح جستوجوگر و سلوک این شخصیت ایرانی در یافتن حقیقت است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|