|
امضای توافقنامه همکاری نظامی و امنیتی ایران و سوریه
«علی ایوب» وزیر دفاع سوریه و «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز گذشته در زمینه گسترش همکاریهای نظامی و امنیتی، توافقنامه امضا کردند. این توافق بر گسترش همکاری نظامی و امنیتی در زمینه فعالیت نیروهای مسلح و ادامه هماهنگیها تأکید دارد. ۲ طرف ایرانی و سوری، اوضاع سوریه و ضرورت خروج نیروهای بیگانه را که به صورت غیرقانونی وارد این کشور شدهاند، مورد بحث و بررسی قرار دادند.
ارسال به دوستان
نامزد دموکراتها در شرایطی خبر از بازگشت به سازمان جهانی بهداشت در صورت پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میدهد که هیچ نشانهای از تمایلش برای بازگشت به تعهدات برجامی وجود ندارد
سراب بازگشت
گروه سیاسی: فرضیه بازگشت آمریکا به برجام و تغییر مواضعش در مواجهه با ایران در صورت شکست ترامپ و روی کارآمدن نامزد حزب دموکرات در حالی پیگیری میشود که واقعیتهای سیاسی نشان از امری خلاف آن دارد.
به گزارش «وطن امروز»، این روزها در شرایطی برخی جریانات سیاسی با مرکز قرار دادن انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ماه نوامبر به دنبال زنده نگهداشتن رویاهای برجامیشان هستند که نطقهای انتخاباتی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات آمریکا نیز هیچ نشانهای از تمایل طرف آمریکایی برای بازگشت به برجام و تغییر مسیری که ترامپ آغازگر آن بوده، ندارد. تلاش جریان غربگرا برای طرح این پیشفرض که شکست ترامپ و روی کارآمدن بایدن میتواند آغازی بر تحولات سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران باشد، در حالی است که این نامزد دموکرات بازگشت به برجام را در میان هیچ کدام از وعدههای انتخاباتی این روزهایش قید نمیکند. در موردی مشابه، بایدن اخیرا در واکنش به اقدام ترامپ در خروج از سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد در صورت پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، آمریکا را به این سازمان بازخواهد گرداند. وی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «شهروندان آمریکایی هنگامیکه ایالات متحده حامی تقویت سلامت جهانی است، ایمنتر هستند. در اولین روز بعد از پیروزی در انتخابات به سازمان جهانی بهداشت باز خواهم گشت و رهبریمان در صحنه جهانی را بازخواهم گرداند». در همین زمینه، باب منندز، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز سهشنبه گفت: ترامپ طی یادداشتی به کنگره، اعلام کرده است به طور رسمی ایالاتمتحده را از سازمان جهانی بهداشت خارج کرده است. وی در یادداشت توئیتری خود اظهار کرد: کنگره در بحبوحه همهگیری کرونا یادداشتی از رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر خروج رسمی آمریکا از سازمان جهانی بهداشت دریافت کرده است. وی پاسخ ترامپ به بحران شیوع «کووید-19» را آشفته و بیربط توصیف کرد و گفت: این کارها جان یا منافع آمریکاییها را محافظت نمیکند، بلکه آنها را تنها میکند. لازم به ذکر است ترامپ پیش از این علاوه بر توافق هستهای و سازمان جهانی بهداشت، از یونسکو، شورای عالی حقوق بشر، پیمان آب و هوایی پاریس، پیمان نفتا و پیمان موشکهای میانبرد هستهای نیز خارج شده بود. در چنین فضایی عدم ارسال هیچگونه پیامی مبنی بر بازگشت به برجام را میتوان شاهد مثالی از رویکرد تغییرناپذیر آمریکا پس از انتخابات دانست.
* ایرانستیزی فراجناحی
تلاش این روزهای جریان غربگرا برای تنفس مصنوعی به کالبد برجام با طرح آرزوی پیروزی دموکراتها در حالی است که تغییرناپذیری الگوی رفتاری آمریکا و فراجناحی بودن سیاستهای ایرانستیزانه آن را حتی میتوان در نطق اخیر مقامات دولتی نیز یافت. محمدجواد ظریف هفته گذشته در جریان سخنرانی مجازی خود در جلسه شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به عملکرد این شورا گفته بود: «پس از 13 سال مذاکرات پیچیده، سال 2015 ایران و 5 عضو دائم این شورا به علاوه آلمان، برنامه جامع اقدام مشترک را امضا کردند که به قطعنامه 2231 منضم شده و جزو جداییناپذیر آن است. ایران مواضع خود را بلافاصله پس از تصویب قطعنامه و اخیرا بار دیگر اعلام کرد. با این وجود، به تمام تعهدات خود با حسننیت پایبند بوده که این امر توسط گزارشهای متعدد آژانس بینالمللی انرژی اتمی مورد تأیید واقع شده است. به رغم این دستاورد بزرگ دیپلماسی چندجانبه، رئیسجمهور ایالات متحده ماه مه 2018 خروج یکجانبه دولتش از برجام و اعمال مجدد غیرقانونی همه تحریمهای ایالات متحده، در نقض آشکار قطعنامه 2231 را اعلام کرد. پیش از آن ایالات متحده دائما موارد متعددی از «عدم پایبندی اساسی» به تعهدات برجامیاش را مرتکب شده بود. توجه به این نکته حائز اهمیت است که حتی دولت پیشین ایالات متحده نیز برای به حداقل رساندن آثار مثبت رفع تحریمها ذیل برجام و قطعنامه 2231 تمام تلاش خود را به کار گرفت».
تأکید ظریف بر سیاست دولت اوباما در جهت بیدستاوردسازی تحریمهای رفع شده در حالی است که روز گذشته نیز محمود صادقی، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس پیشین با انتشار توئیتی مدعی آن شد که وزیر امور خارجه در جلسهای با نمایندگان مجلس گفته است: «اگر به جای ترامپ، خانم کلینتون هم رأی آورده بود آمریکا از برجام خارج میشد».
اما روز گذشته حمیدرضا آصفی، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در گفتوگویی با رادیو گفتوگو درباره احتمال ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل گفت: در عالم سیاست هر اتفاقی امکان رخ دادن دارد اما حقیقت این است امکان روی دادن این احتمال بسیار اندک است، زیرا ارسال پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل به لحاظ حقوقی، قانونی و نرمهای بینالمللی هیچ توجیهی ندارد. وی با اشاره به جلسه شورای امنیت سازمان ملل، اظهار کرد: در نشست قبل، آمریکا در صدد یارکشی بود اما ناظران و کشورهای عضو شورای امنیت اذعان کردند نتیجه نشست برای آمریکا ویرانکننده بود و حتی دوستان آمریکا نیز سمت آمریکا قرار نداشتند، یعنی اگر کار به رأیگیری میرسید، نیازی به وتوی چین و روسیه نبود و آمریکا نمیتوانست رای لازم را بگیرد. سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه درباره اقدامات احتمالی ایران در مقابل فشار حداکثری آمریکا توضیح داد: مقاومت حداکثری در برابر فشار حداکثری یک انفعال محسوب میشود، زیرا در این فرآیند ابتکار عمل در اختیار آمریکا خواهد بود و فشار به مردم ایران وارد میشود. اگر آمریکاییها و دوستان اروپایی آنها احساس کنند در برابر فشارهایی که میآورند، در کنار مقاومت اقدامات دیگری انجام میدهیم، آن وقت متوجه میشوند راه آنها اشتباه است. آصفی در پایان با بیان اینکه نمیتوان به برجام استناد کرد زیرا کارایی خود را از دست داده است، حیات برجام را به یک زندگی نباتی که منفعتی برای کشورمان ندارد تشبیه کرد.
با همه این اوصاف، تلاش انکارناپذیر جریان غربگرا برای طرح این ایده که روی کارآمدن دموکراتها به احیای برجام منتهی خواهد شد را میتوان ایدهای نخنما دانست که هیچگونه انطباقی با عالم واقع و منطق حاکم بر سیاستهای آمریکا در قبال کشورمان ندارد. امتداد مسیر فشار حداکثری به ایران در صورت رأی آوردن دموکراتها، آن هم در شرایطی که تغییر این سیاست جایی در میان شعارهای نامزد دموکرات ندارد، گویای یک خطای محاسباتی در تحلیلهای جریان غربگراست.
تجربه سادهانگارانه این جریان در مواجهه با سناریوهای آمریکا و باور پیدا کردن به تغییر مشی سیاسی این کشور در قبال جمهوری اسلامی باعث شد بخش قابل توجهی از هزینه و ظرفیت بالقوه کشور در طول یک دهه اخیر صرف همراه کردن فضای داخلی و سیاسی آمریکا با کشورمان شود. بهگونهای که سنگ بنای اولیه نظام تحریمی موجود را که توسط ترامپ احیا شد، میتوان در دوره حکمرانی دموکراتها یافت.
ارسال به دوستان
حسن روحانی یک سال مانده به پایان عمر دولتش:
دولت به دنبال تحقق وعدههای خود به مردم است
گروه سیاسی: مقامات دولتی همچنان معتقدند در طول 7 سال گذشته بهترین عملکرد را در مدیریت جامعه بویژه مدیریت اقتصاد داشتهاند و کارنامه درخشانی نیز در زمینه سیاست خارجی تاکنون برجا گذاشتهاند.
در همین راستا حسن روحانی روز گذشته در جلسه هیات دولت از آنچه وی اقدامات بینظیر دولت در زمینه سیاست خارجی میخواند، سخن به میان آورد و گفت: در این ۷ سال کارهای بسیار بزرگی انجام شده که دشمنان هم ناچار شدند عظمت آنها را بپذیرند. کنار گذاشته شدن ۶ قطعنامه فصل ۷ شورای امنیت اقدام بینظیری بود و یک پیروزی سیاسی دائمی در تاریخ ایران است. ۶ قطعنامه بدون اجرا شدن در یک روز لغو شد. همچنین ایران توانست پرونده «پیامدی» را ببندد. همچنین ایران از لیست سیاه «افایتیاف» خارج شد. توافق با عراق برای لایروبی اروند، کنوانسیون خزر و حضور ایران در اتحادیه اوراسیا انجام گرفت. ما نگاه استراتژیک و روابط خارجی داریم که این نگاه بر اساس تعامل بسیار خوب و سازنده با کشورهای منطقه و همسایه است و روابط خوبی با همسایگان داریم جز ۲ همسایهای که خود نخواستند روابط داشته باشیم. همچنین رابطه خوبی با چین، هند و روسیه و حتی اروپا داریم، البته اروپا در مقطعی تحت فشار آمریکا نتوانست خوب عمل کند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه هدف دشمن ابتدا جدایی بین ملت و نظام و بعد ایجاد اختلاف میان مسؤولان است، خاطرنشان کرد: آنها میخواهند مردم را از نظام مأیوس کنند ولی ما نباید چنین اجازهای به آمریکا و اسرائیل بدهیم. دولت خواهان روابط صمیمانه و در چارچوب قانون اساسی با سایر قواست. ما این مسیر را ادامه میدهیم. خواست ملت هم این است که 3 قوه دست به دست هم دهند و مشکلات حلوفصل شود. الان با وجود دشمنیها و تحریمها شرایط تنش و بگومگو نیست. روحانی با بیان اینکه دولت به دنبال تحقق وعدههای خود به مردم است، گفت: مردم هر هفته شاهد افتتاحهای جدید هستند. ۱۹ تیر هم تولید 5/3 تن آهن اسفنجی و پروژه بافت بلوچ افتتاح میشود.
روز گذشته همچنین سخنگوی دولت در اظهاراتی گفت دولت تدبیر و امید دستاوردهای اقتصادی ملموس و بزرگی داشته است. علی ربیعی در نشست با اعضای شورای اطلاعرسانی استانها که عصر روز سهشنبه به صورت ویدئوکنفرانس در محل وزارت کشور برگزار شد، گفت: هر چند امسال به دلیل تشدید فشارهای خارجی بویژه تحریمهای ظالمانه، عملیات متمرکز روانی دشمن برای تضعیف روحیه و امید مردم و رکود جهانی ناشی از شیوع کرونا، سال سختی را پیش رو داریم اما بر اساس سنتهای لایتغیر الهی ایمان داریم از این شرایط سخت با همدلی مردم عبور خواهیم کرد. سخنگوی دولت با اشاره به موفقیتهای چشمگیر دولت تدبیر و امید در ۵۵ ماه نخست آغاز فعالیت گفت: دولت تدبیر و امید دستاوردهای اقتصادی ملموس و بزرگی داشت. رشد اقتصادی بالا در کنار کنترل تورم و بهبود فضای کسبوکار در همین دولت اتفاق افتاد اما با روی کار آمدن ترامپ و اعمال تحریمهای ظالمانه شرایط متفاوت و کشور با محدودیتهایی مواجه شد. وی در همین زمینه یادآور شد: مردم فهیم ایران در نظر دارند سال 95 فردی غیرمتعارف در نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر مسند قدرت نشست و با زیرپا گذاشتن تعهدات این کشور و اعمال تحریمهای ظالمانه و افزایش فشارها بر ایران، موجب بروز مشکلاتی برای کشور و مردم شد که بخش عمده آن در سال ۹۹ نمود پیدا کرد. رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در ادامه به عملیات روانی سنگین دشمنان علیه مردم ایران اشاره و اذعان کرد: تاکنون در هیچ دورهای، کشور به این اندازه در نظام تحریمی دشمن قرار نگرفته بود و باید با ایمان به خود و اعتقاد به ظرفیتهای داخلیمان، این دوره را با موفقیت و سربلندی پشت سر بگذاریم. ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود، تجربه ممتد و مؤثر برخی اعضای دولت و همچنین حضور استانداران توانمند را از فرصتهای موجود در عبور کشور از شدیدترین فشارهای خارجی برشمرد و گفت: بیتردید با حمایت مقام معظم رهبری و همراهی مردم و این نیروهای دلسوز و باتجربه، کشور را از شرایط کنونی خارج خواهیم کرد و روزهای بسیار بهتری برای مردم ما فرا خواهد رسید. سخنگوی دولت افزود: دولت تدبیر و امید طی دوران فعالیت خود متناسب با شرایط و وضعیت کشور دستاوردهای چشمگیری دارد که مردم دستاوردهای قبل از تحریمها را لمس کردند اما اقدامات و تلاشهای دولت در زمان تحریم را که بعضا بیسابقه و کمنظیر بوده است، به دلیل وجود فشارهای اقتصادی ناشی از تحریمهای آمریکا درک نکردند. وی خطاب به اعضای شورای اطلاعرسانی استانها گفت: دشمن با جنگ روانی، سرمایههای اجتماعی را هدف قرار داده که برای مقابله با آن باید تلاشها و اقداماتی را که دولت برای حل مشکلات مردم انجام داده و در حال انجام دارد، به آگاهی و اطلاع افکار عمومی رساند و همچنین دستاوردهای دولت در شرایط سخت را که به سهم خود بعضا بینظیر بوده است، برای مردم ملموس کرد. رئیس شورای اطلاعرسانی دولت با بیان اینکه همه هم و غم دولت، کمک به مردم در حل مشکلاتشان است، گفت: همه تلاش دولت کنترل شرایط اقتصادی کشور و بازگرداندن ثبات و بهبود فضای کسبوکار در کشور است.
ارسال به دوستان
اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون با 128 رأی مخالف رد شد
خروج در ایستگاه نخست
گروه سیاسی: پرونده اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون در نهایت روز گذشته با 102 رأی موافق، 128 رأی مخالف و 21 رای ممتنع نمایندگان ملت بسته شد و منتخب حوزه گچساران از راهیابی به مجلس شورای اسلامی بازماند.
به گزارش «وطن امروز»، در جلسه روز چهارشنبه ابتدا نمایندگان در یک نشست غیرعلنی یکساعته به بررسی اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون پرداختند. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان این نشست و در آغاز نشست علنی مجلس گفت: جلسه امروز مجلس شورای اسلامی از ساعت 8 و 10 دقیقه صبح آغاز شد و تا زمانی که جلسه به صورت رسمی شکل بگیرد، پیرامون اعتبارنامه آقای تاجگردون بحث مطرح شد. وی توضیح داد: در این جلسه نمایندگانی که به موضوع اعتراض داشتند در 15 دقیقه وقت خودشان مطالبشان را بیان کردند و آقای تاجگردون نماینده مردم گچساران هم به مدت 30 دقیقه نکاتی را که لازم بود نمایندگان در جریان آن باشند، مطرح کرد.
در این میان پیش از برگزاری رأیگیری از نمایندگان مردم، گزارش کمیسیون تحقیق توسط سخنگوی این کمیسیون در صحن علنی مجلس قرائت شد. در این گزارش آمده بود: «در اجرای ماده 31 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اعتبارنامه آقای غلامرضا تاجگردون که از صحن جلسه علنی جهت رسیدگی به کمیسیون تحقیق ارجاع گردیده بود، در دستورکار رسیدگی این کمیسیون قرار گرفت و طی جلسات متعدد با دستگاههای مختلف ذیربط موارد ارائهشده از سوی معترضان مورد بررسی قرار گرفت و با لحاظ مواد نامههای شماره 17719/200/99 مورخ 17 خرداد 99 و 18252/200/99 مورخ 30 اردیبهشت 99 شورای نگهبان مبنی بر رسیدگی به موارد مطروحه در این شورا، در نهایت اعتبارنامه ایشان در جلسه مورخ 3/4/99 کمیسیون با اکثریت آرا به تصویب رسید».
نهایتا پس از قرائت این گزارش و به رأی گذاشتن آن، وکلای ملت با 102 رأی موافق، 128 رأی مخالف و 21 رأی ممتنع از مجموع 251 رأی ماخوذه، با گزارش کمیسیون تحقیق که اعتبارنامه وی را تایید کرده بود، مخالفت کردند؛ بر این اساس اعتبارنامه تاجگردون رد شد و وی به مجلس یازدهم راه نیافت.
* نخستین گام نظارتی بهارستان
مختومه شدن پرونده اعتبارنامه تاجگردون را که در هفتههای اخیر خبرساز شده بود، میتوان نخستین آزمون و گام نظارتی نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به حساب آورد. در این فضا و با توجه به برخی فضاسازیهای رسانهای در روزهای اخیر، رد اعتبارنامه تاجگردون را میتوان پیام مهم نمایندگان برای عزم مجلس جدید در احیای جایگاه نظارتی آن دانست. مصاحبههای تهدیدآمیز منتخب حوزه گچساران و استفاده از عبارات جنجالآفرین برای تحتالشعاع قرار دادن اعتراض نمایندگان، از مهمترین عوامل تاثیرگذار در حساس شدن افکار عمومی نسبت به این آزمون نظارتی شده بود. با همه اینها، اقدام روز گذشته نمایندگان ملت را میتوان آغاز پروژه احیای جایگاه نظارتی مجلس دانست؛ پروژهای که از خود بهارستان آغاز شده است و انتظار میرود در باقی سطوح کشوری نیز پیگیری شود. در این میان درگیر نشدن به حاشیهسازیهایی که صورتمسأله شفافیت را به چالش میکشد، شاید مهمترین چالش نمایندگان مجلس به شمار رود.
ارسال به دوستان
اخبار
مسؤولان برای حل مشکلات مردم اقدامات جدیتری داشته باشند
دبیر شورای نگهبان گفت: باید صمیمانه از مردم بابت خنثیسازی تمام فتنهها از جمله فتنههای ۷۸ و ۸۸ تشکر کرد. به گزارش «وطن امروز»، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان، آیتالله احمد جنتی روز گذشته در ابتدای جلسه این شورا که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن چهلمین سالروز تأسیس شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان پاسدار جمهوریت و اسلامیت نظام است و از بدو تأسیس تا امروز که چهلمین سالروز تشکیل این نهاد است، موفقیتهای زیادی را پشت سر گذاشته است. وی تاکید کرد: شورای نگهبان تا جایی که توانسته وظایف شرعی، قانونی، اخلاقی و حتی پاسخگویی به مردم را بدرستی انجام داده و تلاش میکنیم این وظایفمان را بهتر انجام دهیم. آیتالله جنتی همچنین با اشاره به رشد مبتلایان به ویروس کرونا، یکی از تبعات ویروس کرونا در سطح جهان و ایران را متأثر کردن مسائل اقتصادی- معیشتی مردم عنوان کرد و گفت: در کنار همه عوارض مخرب ویروس کرونا بر مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، معیشت مردم نیز دچار آسیب جدی شده است که مسؤولان امر باید توجه ویژه به اقشار مستضعف جامعه داشته باشند. دبیر شورای نگهبان افزود: البته در این بین، برخی گروههای جهادی و نهادهای انقلابی اقدامات خوبی در راستای کمک به اقشار مستضعف از جمله توزیع اقلام ضروری داشتهاند؛ این اقدامات لازم اما کافی نیست و دستگاههای اجرایی باید اقدامات اساسیتری در این باره انجام دهند. وی در پایان با اشاره به سالگرد حوادث سال ۷۸ خاطرنشان کرد: باید صمیمانه از مردم بابت خنثیسازی تمام فتنهها از جمله فتنههای ۷۸ و ۸۸ تشکر کرد که با وجود همه مشکلات با دیانت، شجاعت و علاقه وافر به رهبری از نظام دفاع کردند؛ باید قدردان این مردم بود و مسؤولان تمام تلاش خود را برای ادای وظایف خود انجام دهند.
***
سخنگوی وزارت امور خارجه:
ادعاها درباره «سند ۲۵ ساله» ارزش تکذیب هم ندارد
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به حجم عظیم ادعاهای کذب در فضای مجازی نسبت به تدوین یک نقشه راه ۲۵ ساله بین ایران و چین اظهار داشت: بر اساس توافق سال ۹۴ رؤسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین که در بند ششم بیانیه سفر رئیسجمهور محترم چین به تهران منعکس شده است، 2 کشور صراحتا اراده سیاسی خود را برای توسعه و تعمیق راهبردی روابط بیان داشته و تصمیم گرفتند یک نقشه راه جامع ۲۵ ساله بین 2 کشور تدوین شود تا مبنای توسعه منسجم و همهجانبه روابط سیاسی و اقتصادی ایران و چین در سالهای آتی قرار گیرد. پیشنویس اولیه این سند با مشارکت نهادهای تخصصی 2 کشور تهیه شده و هماکنون در مرحله مذاکره قرار دارد. بدیهی است پس از نهایی شدن مذاکرات، این سند برای طی مراحل قانونی به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد. سیدعباس موسوی با اشاره به واکنش خصمانه و عصبی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره، اضافه کرد: بدون تردید روابط راهبردی ایران و چین که منافع کلیدی متقابل برای مردم 2 کشور دارد، دارای دشمنانی است که تمام تلاش خود را برای شکست این مذاکرات و عدم موفقیت این سند به کار خواهند گرفت. موسوی ادعاهایی همچون اجاره جزایر ایرانی در خلیج فارس، انحصار فروش نفت با قیمتهای پایین، استقرار نیروهای مسلح و... را مضحک دانست که حتی ارزش تکذیب کردن هم ندارد. وی گفت: تأمین منافع ملی ایران تنها اصل راهنمای وزارت امور خارجه در تدوین این سند راهبردی بوده است و مذاکرات با دقت و وسواس کامل صورت گرفته که انشاءالله مردم ایران بزودی ثمره آن را مشاهده خواهند کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با اظهار امیدواری نسبت به نهایی شدن این سند در آینده نزدیک، افزود: بدیهی است تا قبل از نهایی شدن مذاکرات هیچ متنی اعتبار ندارد، لذا از رسانهها درخواست میشود از بازنشر متونی که با اهداف و اغراض مختلف تهیه و منتشر میشوند، خودداری کنند.
***
تکرار ادعاهای شورای وزیران سعودی علیه ایران
شورای وزیران سعودی بار دیگر با طرح ادعاهایی بیاساس، در درخواستی زیادهخواهانه خواستار برخورد جدی با برنامه هستهای و بالستیکی ایران شد. به گزارش «وطن امروز»، به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، نشست شورای وزیران سعودی از طریق ویدئوکنفرانس به ریاست سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه این کشور برگزار شد. در این جلسه کابینه عربستان سعودی با بررسی آخرین تحولات منطقه و جهان از جمله گزارش اخیر سازمان ملل با ادعای دست داشتن ایران در حملات انصارالله یمن به عربستان، خواستار این شد که جامعه بینالملل باید با موضعی قاطع، اقدامات لازم را برای تداوم تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران اتخاذ کند. وزیران سعودی در ادامه تاکید کردند عربستان به دنبال ثبات در منطقه است و هرگز اجاره نخواهد داد رفتارهای ایران، مرزها، امنیت ملی یا گذرگاههای آبی و اقتصاد جهانی را تهدید کند. به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی مطرح میشود که مقامات کشورمان همواره حمایت تسلیحاتی از انصارالله یمن را رد کردهاند. جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال صلح و ثبات و امنیت در منطقه بوده و برای حل بحرانهای منطقه تلاش فراوانی کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|