|
دولت فوراً مشکلات شرکتهای آسیبدیده از خصوصیسازی را برطرف کند
رئیس قوهقضائیه با اشاره به وضعیت شرکت هپکو تاکید کرد: دولت باید برای حمایت از تولید، با فوریت و کار مضاعف برای رفع مشکل و تعیین وضعیت مجموعههای تولیدی و صنعتی آسیبدیده از خصوصیسازی اقدام کند. آیتالله سیدابراهیم رئیسی تصریح کرد بزودی جلسهای با حضور او، مسؤولان دولت، قوهقضائیه و مدیران شرکت هپکو برای تعیین تکلیف وضعیت این شرکت برگزار میشود.
ارسال به دوستان
اقدام دیوانهوار و غیرقانونی 2 جنگنده آمریکایی علیه هواپیمای مسافری ایرانی در آسمان سوریه وجهی دیگر از چهره غیرانسانی شیطان بزرگ را نشان داد
ضد بشری
گروه سیاسی: شامگاه پنجشنبه پس از چند ماه وقفه کرونایی در پروازهای تهران به بیروت، پرواز ۱۱۵۲ هواپیمایی ماهان با حادثهای عجیب مواجه شد و این هواپیما به دلیل حرکت خطرناک و تهدیدآمیز ۲ جنگنده بر فراز آسمان سوریه مجبور به کاهش سریع ارتفاع شد که در این بین برخی مسافران این پرواز آسیب دیدند.
به گزارش «وطن امروز»، در حالی که در نخستین ساعات انتشار این خبر و تصاویر ضبط شده از حرکت این جنگندهها توسط خبرنگار صداوسیما، اخبار غیررسمی این حادثه را به رژیم صهیونیستی منتسب میکردند، ارتش این رژیم این موضوع را تکذیب کرد. سرانجام در نخستین ساعات بامداد جمعه و پس از فرود این هواپیما در بیروت بود که خلبان هواپیما به آمریکایی بودن هواپیماهای متجاوز اشاره کرد و گفت آنها هنگام هشدار به حفظ فاصله ایمن، خود را آمریکایی معرفی کردند. خبرگزاری رویترز هم در همان لحظات به نقل از ۲ مسؤول آمریکایی اعلام کرد یک جنگنده اف15 این کشور دست به چنین کار غیرقانونی و خطرناکی زده است. رویترز نوشت: یک جنگنده اف15 آمریکایی در مسیر دید هواپیمای مسافری ایرانی قرار گرفت اما این اقدام در فاصله ایمن انجام شد. همچنین «بیل اوربان» سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا در این باره مدعی شد: یک جنگنده اف۱۵ در ماموریت هوایی همیشگی خود بر فراز پایگاه التنف در سوریه اقدام به بازرسی بصری هواپیمای مسافری ماهان ایران کرد و این اقدام در فاصلهای ایمن با هواپیما انجام شد و خلبان جنگنده پس از اطمینان از آن هواپیما فاصله گرفت.
یکی از مسافران این هواپیما در گفتوگویی با باشگاه خبرنگاران جوان در شرح حادثه و لحظات سختی که مسافران پس از کاهش سریع ارتفاع هواپیما تجربه کردند، گفت: همه مسافران شام را خوردند و در حال استراحت بودیم و من میدانستم که کمتر از یک ساعت دیگر در فرودگاه بیروت خواهیم نشست. ناگهان احساس کردم زیر پایم خالی شد؛ درست مانند اتوبوسی که در یک دره سقوط میکند احساس کردم هواپیما به سرعت در حال سقوط است. هر مسافری که کمربند نبسته بود و همچنین کودکانی که کنار والدینشان بودند همگی به مدت کمتر از ۵ ثانیه در هوا معلق شده و محکم به سقف هواپیما کوبیده شدند.
هواپیمای ایرباس A310 خطوط هوایی ماهان که در ساعات پایانی پنجشنبه دوم مرداد مورد تهدید جنگندههای آمریکایی قرار گرفته بود، پس از تخلیه مسافرانش در فرودگاه بیروت، عازم ایران شد و ساعتی بعد در فرودگاه امام خمینی(ره) به زمین نشست.
* توطئه «عملیات سوتر»
از نخستین ساعات پس از این اقدام آمریکاییها، بحث و گمانهزنیهای متعددی پیرامون اهداف این عملیات مطرح شد. از تهدید و تحریک ایران برای واکنش متقابل به اقدام آمریکا تا تلاش برای به مخاطره انداختن امنیت پروازهای ماهان، تنها بخشی از فرضیههایی بود که در رسانههای رسمی و شبکههای اجتماعی به آنها اشاره شد. با این حال یکی از تحلیلها در این زمینه تلاش هدفمند جنگندههای آمریکایی برای به اشتباه انداختن پدافند سوریه و هدف گرفته شدن این هواپیمای مسافری از سوی آنها بود. در همین زمینه، پایگاه خبری «نورنیوز» در گزارشی نوشت: یکی از فرضیات قابل اتکا درباره این اقدام خطرناک جنگندههای آمریکایی، قصد آنها برای اجرای«عملیات سوتر» است. اگر چه این فرضیه هنوز قطعی نیست اما با توجه به سابقه چنین رفتاری از سوی جنگندههای آمریکایی و صهیونیستی، به نظر میرسد جنگندههای آمریکایی با خباثت تمام عمدا اقدام به پرواز در نزدیکی هواپیمای مسافری ایران کردهاند تا پدافند هوایی سوریه به اشتباه آن را ساقط کند. به بیان دقیقتر؛ شواهد امر نشان میدهد قصد آمریکاییها پنهان شدن در پشت هواپیمای مسافری یا انجام «عملیات سوتر» بوده است تا پدافند سوریه هواپیمای ایرانی را هدف قرار دهد. این نمونه همان عملیاتی است که جنگندههای اسرائیلی درباره هواپیمای ایلیوشین ۲۰ روسی انجام دادند و با فریب سامانه پدافندی سوریه موجب هدف قرار گرفته شدن آن شدند. البته درباره اتفاق شامگاه پنجشنبه، خلبان ایرانی ایرباس ماهان با مهارت، ذکاوت و تصمیم درست در کاهش سریع ارتفاع موجب شد هواپیمای ایرانی هدف پدافند سوریه قرار نگیرد و نقشه شوم آمریکاییها نقش بر آب شود.
شبکه المیادین در نخستین دقایق پس از حادثه اعلام کرد جنگندهها عمدا در آسمان سوریه به هواپیمای مسافری ایرانی نزدیک شدند تا پدافند هوایی سوریه در تلاش برای ساقط کردن جنگندههای متجاوز، هواپیمای ایرانی را هدف قرار دهد اما خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) در خبری اعلام کرد: جنگندههای آمریکایی از پایگاه التنف در خاک این کشور به پرواز درآمده و مزاحم پرواز ۱۱۵۲ هواپیمایی ماهان ایران شدند، ضمن اینکه پدافند هوایی سوریه منطقه حادثه را پوشش نمیدهد.
* اقدام تروریستی رژیم آمریکا مستلزم اقدام متقابل است
اقدام ارتش تروریست آمریکا در تهدید هواپیمای مسافری ایرانی با واکنشهای متعددی در میان مقامات کشور مواجه شد. سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ساعاتی پس از این حادثه در واکنش به مزاحمت جنگندههای آمریکایی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران هیچ حرکت خصمانهای علیه ملت ایران را بیپاسخ نخواهد گذاشت و در زمان خود به هر حرکت نابخردانهای واکنش قاطع و مناسب نشان خواهد داد.
وی با اعلام اینکه جزئیات این حادثه در دست بررسی است، از تماس مجید تختروانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل با آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان و ابلاغ این پیام که «چنانچه هر حادثهای در مسیر برگشت برای این هواپیما اتفاق افتد جمهوری اسلامی ایران آمریکا را مسؤول آن خواهد شناخت» خبر داد. روز گذشته نیز محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در صفحه توئیتر خود نوشت: آمریکا به صورت غیرقانونی سرزمین یک کشور دیگر را اشغال میکند و سپس پرواز مسافری از پیش برنامهریزی شده را آزار میدهد- جان مسافران غیرنظامی بیگناه آن را به خطر میاندازد- به بهانه اینکه از نیروهای اشغالگر خود حفاظت کند، گستاخی برای افزودن بیقانونی روی بیقانونی. قانونشکنان باید قبل از اینکه فاجعه رخ دهد، متوقف شوند. لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیسجمهور هم طی یادداشتی این اقدام ارتش آمریکا را زیر پا گذاشتن اصول مسلم حقوق بینالملل خواند و افزود: توضیحاتی که تاکنون ارائه شده غیرموجه و فاقد وجه اقناعی است، لذا اقدامات صورت گرفته توسط این جنگندهها موجب مسؤولیت بینالمللی دولت متبوع آنها بوده و قابلیت تعقیب حقوقی را از جمله در شورای ایکائو و دادگاه دادگستری بینالمللی به دنبال خواهد داشت. اما عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز در توئیتی با اشاره به اینکه ذات اقدامات حقوقی مستلزم زمان طولانی است از لزوم اقدامات متقابل در مواجهه با این حادثه خبر داد.
***
اقدام آمریکا تهدید صلح بینالملل بود
عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» با بیان اینکه رفتار ایالات متحده مغایر همه قوانین بینالملل در امور هواپیمایی بود، گفت: این اقدام هیچ مبنای اخلاقی و انسانی ندارد و نقض حقوق بشر محسوب میشود. بر اساس اساسنامه و پروتکل سازمان بینالمللی هواپیمایی (ایکائو) این اقدام کاملا خلاف قانون بوده است. وی با اشاره به اینکه این اقدام دولت آمریکا که منجر به ارعاب و ایجاد وحشت در مسافران یک هواپیمای مسافری شد ناقض قوانین بینالمللی است، افزود: قطعا جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک حق مسلم از همه مجامع بینالمللی این موضوع را پیگیری خواهد کرد. این اقدام آمریکا صرفا تهدید جان انسانها نیست، بلکه تهدید صلح بینالملل است و به همین خاطر دبیر کل سازمان ملل باید به سرعت به این موضوع واکنش نشان دهد و با توجه به جایگاه و مسؤولیت خاصی که در حفظ صلح و امنیت بینالمللی دارد نسبت به تنبیه ایالات متحده آمریکا اقدام کند. مقتدایی افزود: سالهاست آمریکا مبنای رفتار خود در برابر جمهوری اسلامی ایران را بر اساس آزاررسانی پیریزی کرده است و در این مساله هیچ قاعده اخلاقی و بینالمللی را رعایت نمیکند. وی با بیان اینکه اقداماتی از این دست نشانه استیصال آمریکاست، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران قدرت پاسخگویی به این رفتار آمریکا را در بالاترین سطح دارد ولی سعی میکند در واکنشهای متقابل خود قواعد و نزاکت بینالمللی را رعایت کند. عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان با اشاره به اینکه این کمیسیون بررسی ابعاد کامل این اقدام آمریکا را وظیفه خود میداند، گفت: اقدامات لازم برای پیگیری حقوقی و قانونی این اقدام غیرانسانی و غیراخلاقی آمریکا را انجام خواهیم داد.
ارسال به دوستان
اخبار
اتمام بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی
هیات اعزامی ایران که به فرانسه سفر کرده بود بعد از بررسی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی بیانیهای صادر کرد.
به گزارش «وطن امروز» به نقل از سفارت ایران در فرانسه، آرش خدایی که در راس هیاتی از سازمان هواپیمایی کشوری و تنی چند از مشاوران و متخصصان ایرانی به منظور بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای سانحهدیده اوکراینی به پاریس سفر کرده بود، در پایان سفر و اتمام همکاری مشترک با مرکز BEA فرانسه، بیانیهای را منتشر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:
پنجشنبه دوم مردادماه سال 1399، اقدامات فنی بازخوانی جعبه سیاه هواپیمای سانحهدیده پرواز 752PS اوکراینی در لابراتوار BEA فرانسه به پایان رسید. نتایج به دست آمده از بازخوانی جعبههای سیاه برای صحهگذاری و تکمیل اطلاعات موجود و ارائه توصیههای ایمنی لازم برای پیشگیری از رخدادهای مشابه استفاده خواهد شد. گروه بررسی سانحه تایید میکند اقدامات BEA در تطابق کامل با استانداردهای ایکائو و ترتیبات تفاهمشده بین مسؤول بررسی سانحه و مدیر BEA بوده و شفافیت و همکاری کامل و سطح بالای تخصص و حرفهایگری در BEA ستودنی است.
***
هراس مدیر بنیاد صهیونیستی دفاع از دموکراسی از قرارداد ایران و چین
مدیر لابی صهیونیستی بنیاد به اصطلاح دفاع از دموکراسی خواستار تداوم کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ برای ممانعت از رسیدن توافق همکاری ایران و چین به اهدافش شد. به گزارش ایسنا، مارک دوبوویتز، مدیر لابی صهیونیستی بنیاد به اصطلاح دفاع از دموکراسی در پیامی توئیتری درباره ممانعت از رسیدن توافق ۲۵ ساله ایران و چین به اهداف تعیین شده در آن، نوشت: چین- ایران: راه اطمینان حاصل کردن از اینکه توافق چین- ایران هیچگاه به [اهداف] بالقوهاش نمیرسد ادامه دادن کارزار فشار حداکثری و اعمال تحریمهای ثانویه بر هر بانک یا شرکت چینی است که به سمت کسبوکار قابل تحریم برود. اظهارات دوبوویتز در پی این مطرح میشود که دولت آمریکا ماه مه سال ۲۰۱۸ با ناقص تلقی کردن توافق هستهای از آن خارج شد و با در پیش گرفتن رویکردی موسوم به کارزار فشار حداکثری، تحریمهای اقتصادی متعددی را بر ایران اعمال کرد.
***
گفتوگوی پوتین و ترامپ با محوریت ایران
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین تماس تلفنی روسایجمهور روسیه و آمریکا را که بر برنامه هستهای ایران نیز معطوف بود، دلگرمکننده تلقی کرد. به گزارش مهر، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین در پیامی توئیتری درباره گفتوگوی تلفنی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نوشت: خبری بسیار دلگرمکننده، هر روز اتفاق نمیافتد؛ رهبران روسیه و آمریکا درباره مسائل ایران تبادل نظر کردند. اولیانوف در ادامه نوشت: هر دو طرف بر ضرورت تلاش جمعی برای حفظ ثبات در منطقه و همچنین مقررات جهانی عدم اشاعه تسلیحات هستهای تاکید کردند. اظهارات اولیانوف در پی این مطرح میشود که پنجشنبه، برنامه هستهای ایران از محورهای گفتوگوی تلفنی پوتین و ترامپ بود.
***
سفیر ایران در مسکو اعلام کرد
عزم جدی ایران و روسیه برای انعقاد قرارداد بلندمدت همکاری
سفیر ایران در روسیه گفت: تهران و مسکو برای انعقاد قرارداد بلندمدت همکاریهای مشترک و همهجانبه، عزم جدی دارند. به گزارش ایسنا، کاظم جلالی درباره معاهده همکاریهای جامع ایران و روسیه در توئیتی نوشت: معاهده اساس روابط متقابل و اصول همکاری ایران و روسیه نزدیک به 20 سال قبل امضا شده است. در این 20 سال تحولات زیادی در عرصه روابط بینالمللی، منطقه پیرامونی و روابط دوجانبه ۲ کشور رخ داده است. سطح مناسبات و حوزه همکاریهای فعلی ایران و روسیه بسیار فراتر از دهههای گذشته است. همکاریهای طرفین عمیقتر و معنادارتر شده و ظرفیتهای زیادی در روابط ۲ کشور وجود دارد که باید در قالب برنامه جامع همکاریها به آنها پرداخته شود. وی افزود: مقامات عالیرتبه ۲ کشور با نظرداشت افق همکاریهای آینده، توافق خود را با بهروز کردن و تمدید این معاهده اعلام کرده و برای انعقاد قرارداد بلندمدت همکاریهای مشترک و همهجانبه ایران و روسیه عزم جدی دارند.
***
دریادار خانزادی:
نیروی دریایی دست بلند نظام در برابر تهدیدات دشمن است
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی امروز با حضور در آبهای بینالمللی و به اهتزاز در آوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبهای دوردست، دست بلند نظام در برابر تهدیدات دشمن است. به گزارش مهر، امیر دریادار حسین خانزادی صبح روز گذشته با سفر به استان اصفهان با خانواده ناواستوار یکم شهید جعفر کوهیفارق، از شهدای حادثه شناور کنارک دیدار و گفتوگو کرد. فرمانده نیروی دریایی ارتش در این دیدار صبر و شکیبایی خانوادههای شهدا را یک موهبت الهی دانست و گفت: حامل پیام تسلیت و تبریک از طرف دفتر فرماندهی معظم کل قوا و همچنین فرمانده کل ارتش به شما عزیزان هستم. بیشک همه فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی ارتش به شما خانوادههای شهدای گرانقدر افتخار میکنند و این دلدادگی قلبی شما به نظام باعث غرور مردم ایران و سرشکستگی دشمن شده است. وی همچنین تاکید کرد: نیروی دریایی امروز با حضور در آبهای بینالمللی و به اهتزاز در آوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبهای دوردست، دست بلند نظام در برابر تهدیدات دشمن است.
ارسال به دوستان
نمایندگان مجلس از ضرورت «تحول جدی» در عملکرد دیوان محاسبات کشور میگویند
نظارت جسورانه
گروه سیاسی: مهرداد بذرپاش با رای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب شد. نمایندگان در اظهارنظرهای متعدد، داشتن برنامه جامع و مدون، جوانگرایی، روحیه تحولخواهی و سابقه موفق مدیریتی را به عنوان مهمترین دلایل رای مجلس یازدهم به ریاست بذرپاش بر دیوان محاسبات کشور اعلام کردند.
به گزارش «وطن امروز»، مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته مهرداد بذرپاش را به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب کرد. کمیته دیوان محاسبات، امور مالی و اموال مجلس، مهرداد بذرپاش و لطفالله فروزنده را به عنوان ۲ نامزد ریاست دیوان محاسبات به نمایندگان مجلس معرفی کرده بود که در نهایت بذرپاش توانست با کسب 158 رای از 224 رای ماخوذه به ریاست دیوان محاسبات کشور برسد.
بذرپاش در جلسه رایگیری نمایندگان، هدف اصلی دیوان محاسبات را «پاسداری از بیتالمال» عنوان کرد و به تشریح برنامههای خود برای تحول در مدیریت این سازمان پرداخت؛ برنامههایی که نمایندگان اعلام کردند توانسته نظر مثبت آنان را جلب کند.
دیوان محاسبات کشور مؤسسهای دولتی است که در امور مالی و اداری مستقل است و زیرنظر مجلس شورای اسلامی به عنوان بازوی نظارتی آن عمل میکند. این دیوان به همه حسابهای وزارتخانهها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و سایر دستگاههایی که به نحوی از انحا از بودجه کل کشور استفاده میکنند به ترتیبی که قانون مقرر میدارد رسیدگی یا حسابرسی میکند تا هیچ هزینهای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات حسابها و اسناد و مدارک مربوط را برابر قانون جمعآوری و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم میکند. دیوان محاسبات در اصطلاح حقوقی چنین تعریف شده است: دیوان محاسبات دادگاهی است مالی که مأمور معاینه و تفکیک محاسبات اداره مالیه و تفریغ کلیه حسابداران خزانه بوده و نیز نظارت میکند که هزینههای معین در بودجه از میزان معین شده تجاوز نکند و تغییر و تبدیل نیابد و هر وجهی در محل خود صرف شود و نیز مکلف است در امر معاینه و تفکیک محاسبات ادارات دولتی و جمعآوری سند خرج محاسبات و صورت کلیه محاسبات مملکتی اقدام نماید. با توجه به صراحت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چگونگی ساختاری و مفهوم چنین تعریفی به طور صریح در اصول ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی آمده است. دیوان محاسبات کشور علاوه بر ستاد مرکزی مستقر در پایتخت، در همه مراکز استانها نیز به موجب قانون، تشکیلات استانی دارد.
* چرا مجلس به ریاست بذرپاش رأی مثبت داد؟
نمایندگان مجلس در اظهارنظرهای متعدد، داشتن برنامه جامع و مدون، جوانگرایی، روحیه تحولخواهی و سابقه موفق مدیریتی را به عنوان مهمترین دلایل رای مجلس یازدهم به ریاست مهرداد بذرپاش بر دیوان محاسبات کل کشور اعلام کردند.
محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام اینکه مهرداد بذرپاش یک برنامه جامع و مدون 200 صفحهای برای مدیریت دیوان محاسبات به این کمیسیون ارائه داده است، گفت: من اعتقاد دارم ایشان جایگاه دیوان محاسبات را ارتقا میدهد. همین برنامه جامع 200 صفحهای نشان برنامهریزی وی برای دیوان محاسبات است.
زنگنه افزود: تجربههای مدیریتی بذرپاش نشان میدهد ایشان در سمتهایی که حضور داشته، تحول را به معنای واقعی ایجاد کرده است. بذرپاش پس از ورود به دولت، گروه مشاوران جوان را راهاندازی کرد که این امر موجب تربیت مدیران لایقی در حوزههای مختلف مدیریتی شد. وی همچنین خاطرنشان کرد: تجربیات ایشان در کارهای پژوهشی در دانشگاه صنعتی شریف و اقدامات ایشان در سازمان ملی جوانان و سایپا نشان میدهد گزینه مناسبی برای تصدی پست ریاست در دیوان محاسبات کل کشور هستند.
بنا بر نظر برخی نمایندگان، دیوان محاسبات تاکنون از تمام ظرفیتهای خود بخوبی استفاده نکرده است. این دیوان که وظیفه مهم نظارت بر نحوه خرجکرد بودجه توسط نهادهای حاکمیتی را داراست، تاکنون نظارت خود را بیشتر بر گزارشدهی از محل خرج هزینهها متمرکز کرده و از فرآیندهای ابتدایی توزیع بودجه که منجر به نظارتهای پیشگیرانه شود، غفلت کرده است؛ مسألهای که نمایندگان امیدوارند در دوره ریاست بذرپاش اصلاح شده و زمینه را برای بروز و شکلگیری فساد مالی در نهادهای حاکمیتی از بین ببرد.
در همین راستا حجتالله فیروزی، نماینده مردم فسا در مجلس اظهار داشت: مجلس این بار تصمیم گرفت از اهرمهای نظارتی خود به نحو بهتری استفاده کند و یکی از ایرادات گرفته شده نسبت به دیوان محاسبات تاکنون «نظارتهای پسینی» است.
نماینده مردم فسا در مجلس اظهار کرد: دیوان محاسبات تاکنون در حقیقت بعد از وقوع تخلفات و اتفاقات نظارت را انجام داده و نمایندگان مجلس معتقدند باید بخشی از نظارتها حالت پیشگیرانه و همزمانی داشته باشد، بنابراین مجلس با این دیدگاه و بررسی برنامههای بذرپاش در صحن علنی به وی به عنوان رئیس دیوان محاسبات رأی داد.
نمایندگان مجلس یازدهم از ابتدای شروع به کار خود اعلام کردند مبارزه با فساد را در اولویتهای کاری خود قرار دادهاند. مسلما یکی از مهمترین لوازم عملیاتی شدن این شعار، تقویت بازوهای نظارتی مجلس است که دیوان محاسبات یکی از مهمترین این بازوها به شمار میرود. برخی نمایندگان مجلس اظهار داشتند عملکرد ضعیف این دیوان در دورههای گذشته و تاخیر در عملکرد و گزارشدهی، جایگاه دیوان محاسبات در برخورد با فساد را متزلزل کرده بود. برنامههای اعلامی مهرداد بذرپاش از جمله بررسی بهروز پروندههای دیوان محاسبات، از دیگر دلایلی بود که نمایندگان برای دادن رأی مثبت به ریاست بذرپاش بر این سازمان عنوان کردند.
احمد علیرضابیگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی هم در این باره در گفتوگو با خانه ملت اظهار داشت: انتخاب آقای بذرپاش به عنوان رئیس جدید دیوان محاسبات به واسطه تجربه تلخ گذشته و عملکرد با تأخیر این نهاد در ارائه گزارشهای تخلفات، اقدامی بسیار مثبت است. عدم پیگیری و رسیدگی دقیق یکی از نقایصی بود که در دورههای قبلی دیوان محاسبات به چشم میخورد.
علیرضابیگی ادامه داد: حضور یک جوان به عنوان رئیس جدید دیوان محاسبات کمک میکند مجلس مطالبات مردم را پیگیری کند، در شرایط کنونی مردم انتظارات بالایی از مجلس برای مقابله با فساد و حل مشکلات دارند که با تقویت دیوان محاسبات به عنوان بازوی نظارتی این امر محقق خواهد شد.
وی افزود: پروندههای گذشته دیوان محاسبات که در گذشته به خاطر برخی اهمالکاریها همچنان مفتوح است و باید مورد پیگیری قرار گیرد، قطعا با حضور بذرپاش مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت.
در کنار تمام دلایل ذکرشده، نباید از این موضوع هم غفلت کرد که نمایندگان تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب در لزوم جوانگرایی را نیز از مهمترین دلایل رای خود به بذرپاش اعلام کردند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگویی با اشاره به انتخاب مهرداد بذرپاش به عنوان رئیس جدید دیوان محاسبات، گفت: رهبر حکیم انقلاب در بیانیه گام دوم بر حضور جوانان در عرصههای مدیریتی، سیاسی و اقتصادی تأکید کردند که انتخاب بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات گامی در راستای تحقق فرمایشات معظمله است.
رحیم زارع، نماینده مردم آباده، خرمبید و بوانات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جوانان میتوانند با حضور در عرصههای مختلف تحولآفرین باشند و تغییرات مثبت ایجاد کنند، افزود: انرژی جوانی و توان کاری آقای بذرپاش سرمایهای برای ایجاد تحول و استفاده از ظرفیتهای قانونی و نظارتی است، همانگونه که در سوابق اجرایی گذشته وی چنین تحولات مثبتی مشاهده میشود.
وی ادامه داد: در زمان مدیریت بذرپاش در مجموعه خودروسازی سایپا، قیمت خودرو تقریبا افزایشی نداشت و اکنون وی با تجربیاتی که کسب کرده و برنامههایی که برای مدیریت دیوان محاسبات ارائه داده، میتواند به عنوان یک جوان پخته موفق عمل کند. زارع با بیان اینکه مردم از مجلس و آن هم مجلس انقلابی انتظار ایجاد تحول به نفع کشور را دارند، تصریح کرد: مردم از مجلس توقع دارند نقش نظارتی خود را بدرستی انجام دهد و در این راستا دیوان محاسبات با مدیری جوان و کارآمد میتواند تحولساز شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، بر لزوم بررسی بهروز پروندههای دیوان محاسبات تأکید کرد و گفت: دیوان محاسبات با حضور بذرپاش به سمت تقویت جایگاه نظارتی و پیشرفت حرکت میکند.
***
[پیام مادر شهید احمدیروشن]
مادر شهید احمدیروشن در پیامی به مهرداد بذرپاش، انتخاب وی به ریاست دیوان محاسبات را تبریک گفت و «نشانه یک انتخاب شایسته» دانست. صدیقه سالاری، مادر شهید احمدیروشن در پیام تبریکی خطاب به مهرداد بذرپاش گفت: سلام به فرزند خوب وطن، تبریک عرض میکنم و خوشحالم که خداوند توفیق انجام کار بزرگی به بهترین فرزند ما داد و از پدر بزرگوارت خواهش میکنم که همه جا کمکت کند، چون که خداوند خودش به شهدا اجازه دخالت در امور دنیا را داده است. از وقتی که دیدم شروع کردهاند به اذیت و تخریب کردنت، بیشتر خوشحال شدم و فهمیدم که انتخاب شایستهای صورت گرفته. دعای من و حاجی همیشه بدرقه راه شماست».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|