|
نشست شورای عالی نظامی ترکیه به ریاست اردوغان
به دنبال برگزاری نشست تابستانی سالانه شورای عالی نظامی ترکیه به ریاست رجب طیب اردوغان، این کشور تصمیمات اتخاذشده از سوی این شورا از جمله در زمینه اخراجها، ترفیع درجهها و تصمیمات دیگر را اعلام کرد. اداره ارتباطات در بیانیهای اعلام کرد ۱۷ ژنرال و دریادار به دنبال برگزاری این نشست به همراه ۵۱ سرهنگ قرار شد تا ۳۰ آگوست ترفیع درجه یابند.
ارسال به دوستان
چین: پمپئو حقایق درباره چین را وارونه جلوه میدهد و در اظهاراتش تعصب ایدئولوژیک او نمایان است
جنگ سرد جدید
بعد از اظهارات خصمانه ترامپ علیه چین، وزیر خارجه آمریکا هم دیروز پکن را متهم به دنبال کردن سیاست تسلط بر جهان کرد
گروه بینالملل: جدال آمریکا و چین فراتر از کرونا یا جنگ تجاری است. داستان 2 ابرقدرت است؛ یکی در حال ظهور و یکی در حال افول. ترامپ از زمان شیوع کرونا در آمریکا، فرصت را برای تسویهحساب مناسبتر از همیشه دید و چند ماهی است توپخانه پمپئو- ترامپ لحظهای از تخریب پکن غافل نبوده اما چینیها هم در این میان چندان دست بسته نبودهاند. آنها نقاط ضعف آمریکا را به سرعت به نقطه قوت خود تبدیل کردهاند. از خاورمیانه تا بقیه آسیا و آفریقا؛ هرجا آمریکاییها ضعیف شدهاند، چینیها با استفاده از تکنولوژی برتر و نداشتن روحیه چپاول و استعمارگری توانستهاند اعتماد سایر دولتها را جلب کرده و در آنجا حضور پیدا کنند.
همان قدر که کمتر نظریهپردازی در دنیا تردیدی در زوال آمریکا و دور شدن آمریکا از توان تأثیرگذاری بر همه تحولات دارد، همان اندازه بر ظهور چین به عنوان قدرت اول دنیا در آینده نهچندان دور اتفاق نظر هست.
تنشها بین چین و آمریکا وارد مرحله جدیدی شده و مقامات 2 کشور در روزهای اخیر واکنشهای به مراتب صریحتری نسبت به گذشته علیه همدیگر داشتهاند. علاوه بر بحران کنسولگری هیوستون و اختلافات دیپلماتیک ۲ کشور، سخنان جنجالی وزیر خارجه آمریکا در تصویر کردن چهرهای خشن و جهانخوار از چین، واکنش مقامات چین را برانگیخت و عملا فصل جدیدی از تنش و احتمالا جنگ سرد را برای ۲ کشور پدید آورد.
به گزارش «وطن امروز»، روز گذشته دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در جریان گفتوگو با رسانهها در کاخ سفید با اشاره به اینکه تعطیلی تعداد بیشتری از مقرهای دیپلماتیک چین در خاک ایالات متحده آمریکا را دور از ذهن نمیداند، گفت: توافق تجاری با چین اکنون اهمیتش برای من کمتر از زمانی است که آن را رقم زدم. توافق تجاری چین و آمریکا اوایل سال جاری میلادی در واشنگتن رقم خورد. ترامپ در آن زمان توافق تجاری با چین را یک گام به یادماندنی برای آینده تجاری منصفانه و متقابل نامید و تاکید کرد واشنگتن و پکن در گذشته در مسیری اشتباه بودهاند. هر چند برخی منابع آگاه در کاخ سفید اعلام کردهاند با توجه به وضعیت کنونی ایالات متحده، ترامپ قصد ندارد به تشدید بیشتر تنشها با پکن دامن بزند و فعلا هر گونه تحریم بیشتر علیه دیگر مقامهای ارشد چینی را منتفی کرده است اما به نظر میرسد او خودخواسته به دنبال افزایش تنشهاست. ترامپ در هفتههای اخیر به بهانه شیوع ویروس کرونا و در چارچوب تاکتیک همیشگی خود که بر پایه فرار از مسؤولیت و انداختن توپ عامل بحران در زمین مخالفان و رقبایش طرحریزی شده است، چندین نفر از مقامات چینی را تحت تحریم و مجازات دولت آمریکا قرار داد. علاوه بر این روابط دیپلماتیک ۲ طرف بعد از تصمیم روز چهارشنبه آمریکا مبنی بر ارائه مهلت 3 روزه به چین برای تعطیل کردن کنسولگری خود در هیوستون بشدت تهدید شد. این در حالی است که دیروز وزارت خارجه چین در اقدامی متقابل علیه تنشزایی جدید واشنگتن، دستور داد کنسولگری آمریکا در شهر چنگدو تعطیل شود.
* اظهارات بیسابقه پمپئو و آغاز جنگ سرد
در همین حال مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده نیز در اظهاراتی جنجالی، خواستار رویکردی قاطعانهتر و محکمتر علیه پکن شد. پمپئو بامداد دیروز طی سخنرانی در کتابخانه نیکسون در کالیفرنیا، در ادامه ادعاهای خود با لحنی که یادآور تنشهای لفظی آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد بود، گفت: هدف نهایی چین، یورش به آمریکاست. وی مدعی شد: چین به دنبال تسلط ایدئولوژیک بر جهان است. آمریکا نباید به گفتههای چین نگاه کند، بلکه باید به عمل آنها بنگرد. وی افزود: واشنگتن و متحدانش باید از «روشهای قاطعانه و خلاقانهتری» برای فشار آوردن بر حزب کمونیست چین جهت تغییر رفتارش استفاده کنند. بر این اساس، پمپئو حزب کمونیست چین را به شخصیت تخیلی و داستانی «هیولای فرانکنشتاین» تشبیه کرد و گفت: «رئیسجمهور [ریچارد] نیکسون یک بار گفت نگران است با اجازه دادن به حزب کمونیست چین برای تعامل با جهان (در دهه ۱۹۷۰)، یک [هیولای] فرانکنشتاین درست کرده باشد». وزیر خارجه آمریکا در این سخنرانی، با درخواست از کشورهای جهان برای پایان دادن به «تعاملات کورکورانه» با چین، اتهامزنیهای واشنگتن علیه پکن درباره مسائلی مانند «عملکرد تجاری غیرمنصفانه، نقض حقوق بشر و نفوذ به جامعه آمریکایی» را تکرار کرد. پمپئو با بیان اینکه ارتش چین «قویتر و تهدیدآمیزتر» شده است، گفت: رویکرد در قبال پکن باید براساس «بیاعتمادی و راستیآزمایی» باشد.
* واکنش چین به مواضع آمریکا
ظهر دیروز ساعاتی پس از اظهارات جنجالی وزیر خارجه آمریکا، وزارت خارجه چین ضمن واکنش به این اظهارات اعلام کرد: پمپئو حقایق درباره چین را وارونه جلوه میدهد و در اظهاراتش تعصب ایدئولوژیک او نمایان است. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیهای مطبوعاتی گفت: چین از ایالات متحده میخواهد از «ذهنیت جنگ سرد» دور شود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین همچنین در واکنش به دستور آمریکا برای تخلیه کنسولگری چین در هیوستون گفت: اطلاعات دروغین منتشر شده توسط آمریکا را تکذیب میکنیم. او خاطرنشان کرد: این اقدام آمریکا نقض جدی حقوق بینالملل و هنجارهای اصلی روابط بینالملل و پیمان کنسولی چین و آمریکاست. سرکنسول جمهوری خلق چین در هیوستون آمریکا هم اعلام کرد متعهد به بستن کنسولگری خود در این شهر به دستور آمریکا نخواهد بود و از این کار امتناع میکند. «کای وی» دیروز درگفتوگو با نشریه پولیتیکو افزود چین در حال اعتراض به دستور ایالات متحده است و کنسولگری «تا اطلاع ثانوی» باز خواهد ماند. سخنان سرکنسول چین در هیوستون در حالی است که وزارت خارجه چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد از آمریکا خواسته است در واکنش به دستور این کشور برای تعطیلی کنسولگری چین در هیوستون آمریکا، کنسولگری خود در چنگدو واقع در جنوب غرب چین را ببندد. وزارت خارجه چین همچنین از آمریکا خواسته است تمام فعالیتها و عملیاتهای خود را در این کنسولگری تعطیل کند. چین صبح جمعه این تصمیم خود را به سفارت آمریکا در پکن اطلاع داد. آمریکا دارای ۵ کنسولگری در شهرهای گوانگجو، شانگهای، شنیانگ، چنگدو و ووهان است و ۲ کنسولگری هم در ماکائو و هنگکنگ است. کنسولگری چنگدو تنها کنسولگری هم آمریکا در جنوب غرب چین است. پکن این اقدام خود را «یک پاسخ مشروع و لازم» به آمریکا توصیف کرده است.
در همین حال روزنامه گلوبالتایمز از رسانههای نزدیک به حزب حاکم چین با اشاره به افزایش درخواستها مبنی بر تعطیلی کنسولگریهای آمریکا در چین نوشت: بر اساس نظرسنجی انجام شده از سوی این روزنامه حدود ۸۰ درصد چینیها خواستار تعطیلی کنسولگری آمریکا در هنگکنگ و ماکائو هستند. «تیان فیلونگ» تحلیلگر چینی در پکن نتیجه این نظرخواهی را نشانهای از خشم و عصبانیت مردم از مداخلهجوییهای آمریکا در هنگکنگ دانست.
در کنار این تحولات باید موضع وزارت خارجه چین در محکوم کردن آمریکا برای ترویج این شایعه که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان واقع در مرکز چین به بیرون سرایت کرده است هم مدنظر قرار گیرد. این وزارتخانه در تازهترین بیانیه خود آورده است: بهتر است آمریکا اول وضعیت آزمایشگاه «فورت دتریک» را روشن کند که تحقیقاتی درباره بیماریهای عفونی انجام میدهد. سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: واقعیت این است که علاقهمندیم دولت آمریکا به صورت شفاف و مشخص، حقیقت را درباره این مرکز آزمایشگاهی در مریلند بیان کند.
* تنشهای بیسابقه بین چین و آمریکا
افزایش تنش بین چین و آمریکا در شرایطی رخ میدهد که افت روابط ۲ کشور در ۴ دهه گذشته بیسابقه بوده است. موضوعاتی چون تایوان، دریای چین جنوبی، هنگکنگ، تبت، سینکیانگ، جنگ تجاری و کرونا در ماههای اخیر روابط ۲ کشور را به تیرگی کامل کشانده است. رسانههای چین روزانه صدها مطلب و گزارش درباره این موضوعات و اقدامات آمریکا منتشر کرده و واشنگتن را مورد انتقاد قرار میدهند که بشدت بر طبل جنگ سرد میکوبد. روزنامه چاینادیلی از مهمترین نشریات انگلیسیزبان چین نوشته است: متاسفانه آمریکا دقیقا در مسیر جنگ سرد گام برمیدارد و نظم بینالمللی را خدشهدار کرده است. این روزنامه سپس به تحریمها و فشارهای آمریکا علیه چین به بهانه مسائلی چون هنگکنگ و سینکیانگ اشاره کرده و نوشته است: واشنگتن در جهت مخالف مسؤولیتهایش حرکت میکند و از هیچ تلاشی برای تحت فشار قرار دادن چین دریغ نمیورزد.
***
[سوءاستفاده ترامپ از تنش با چین]
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست در مطلبی با انتقاد از سیاست دولت آمریکا در قبال چین، افزایش تنشها را در ارتباط با آینده انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و کارزار انتخاباتی ترامپ دانست. این روزنامه نوشت: ترامپ به جای هدایت کشورها در مقابله با چین، تعرض بیپروا، ناهماهنگ و یکجانبهای را علیه پکن دنبال میکند که تنها هدف آن تقویت کارزار انتخاباتیاش است. دستور ناگهانی وزارت خارجه آمریکا برای تعطیل کردن کنسولگری چین در هیوستون نمونهای از این رویکرد است که نتیجه عکس خواهد داد. این اقدام بدون شک منجر به کاهش کانالهای ارتباطی و کاهش درک ایالات متحده از وضعیت داخلی چین میشود. به نوشته این روزنامه، مقامات آمریکایی کنسولگری هیوستون را «مرکز اقدامات جاسوسی» توصیف میکنند، در حالی که مدرکی در تایید این امر ارائه نکردهاند. واشنگتن پست با اشاره به سخنان پمپئو درباره چین نوشت: این سخنان برای تبلیغات انتخاباتی خوب است اما بستن کنسولگری این اهداف را محقق نمیکند. اغلب اقدامات دیگری هم که ترامپ انجام داده از اعمال تعرفه بر تجارت با چین تا محدود کردن روادید دانشجویان، به اقتصاد آمریکا ضربه زده و برای مشاغل هزینه داشته است. جنگ لفظی ترامپ هم علیه چین از جمله اشارات نژادپرستانه به ویروس کرونا مثل «ویروس چینی»، اگر با یک چرخش ناگهانی «یو» شکل به دلیل نزدیک شدن به فصل انتخابات همراه نمیشد، پذیرفتنیتر بود. تا ماه مارس ترامپ به صورت علنی از رئیسجمهور چین تمجید میکرد و او را رهبر بزرگ از جمله در واکنش به کروناویروس میخواند. به طور خصوصی هم گفته شده ترامپ در عین موافقت با اقدامات چین، به «شی جین پینگ» رئیسجمهور چین برای کمک به او در انتخابات التماس کرده است. در توافق تجاری ترامپ با شی در ماه ژانویه هم رئیسجمهور آمریکا از تقاضا برای اصلاحات معنادار در شیوههای تجارت چین به منظور جلب رضایت پکن برای خرید سویا قبل از انتخابات از کشاورزان ایالتهای غرب آمریکا چشمپوشی کرد. در ادامه انتقاد از رویکرد ترامپ در قبال چین در این گزارش آمده است: از آن زمان رئیسجمهور آمریکا مزیتهای انتخاباتی بیشتری در مقصر جلوه دادن پکن به دلیل شیوع کرونا و در عین حال نشان دادن «جو بایدن» رقیب دموکرات خود به عنوان عروسک چین کسب کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
بازداشت معترضان ضدنتانیاهو
پلیس رژیم صهیونیستی که شامگاه پنجشنبه برای متفرق کردن تظاهراتکنندگان مقابل اقامتگاه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم در قدس اشغالی با آنها درگیر شد، از بازداشت ۵۵ معترض خبر داد. به نوشته روزنامه هاآرتص، پلیس اسرائیل شمار تظاهراتکنندگان را بیش از ۴ هزار نفر تخمین زده و میگوید حتی بعد از متفرق کردن آنها نیز باز هم نزدیک به یکهزار نفر تا صبح جمعه در میدان پاریس و نزدیکی اقامتگاه نتانیاهو باقی ماندند. پلیس مدعی است تظاهراتکنندگان نهتنها آرامش عمومی را برهم زده بودند و اعمال خرابکارانه انجام میدادند، بلکه قصد داشتند با درگیری راه خود را به داخل اقامتگاه نتانیاهو باز کنند. به نوشته هاآرتص، این در حالی است که سازماندهندگان اعتراضات مقابل اقامتگاه نتانیاهو تاکید میکنند این تظاهرات مسالمتآمیز بوده و این پلیس بوده که با حمله به معترضان، فضا را متشنج کرده و کار را به خشونت کشانده است. این چندمین بار طی هفتههای اخیر است که ساکنان شهرهای مختلف فلسطین اشغالی از جمله تلآویو و قدس اشغالی با برگزاری تظاهرات، اعتراض خود را به سیاستهای مختلف نتانیاهو از جمله طرح اشغال 30 درصدی کرانه باختری، افزایش اختیارات نیروهای امنیتی به بهانه مقابله با ویروس کرونا و تقابل وی با دستگاه قضایی در پروندههای فساد نشان میدهند.
***
رویارویی دوباره رئیسجمهوری افغانستان با عبدالله
برخی منابع در ریاستجمهوری افغانستان تایید کردهاند ۵ وزیر پیشنهادی معرفی شده توسط تیم عبدالله به دلیل عدم شایستگی رد شدهاند. منابعی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان تایید کردند 5 وزیر پیشنهادی تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله به دلیل عدم شایستگی توسط اشرف غنی رد شدهاند. جزئیات بیشتری درباره وزرای پیشنهادی رد شده توسط ریاستجمهوری افغانستان منتشر نشده است. عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان هفته گذشته فهرستی 14 نفره را برای تکمیل کابینه دولت افغانستان به ارگ ریاستجمهوری این کشور معرفی کرد. بر اساس توافقنامه سیاسی دولت مشارکتی، عبدالله به عنوان رهبر تیم ثبات و همگرایی قرار است نیمی از اعضای کابینه را معرفی کند. فهرستی که از سوی عبدالله معرفی شده نیز پس از چندین هفته کشمکش و اختلافات میان اعضای تیم ثبات و همگرایی هفته پیش به ارگ ارائه شد.
***
واکنش روسیه به ادعای آمریکا و انگلیس
کرملین دیروز به ادعاهای آمریکا و انگلیس درباره آزمایش سلاح ضد ماهواره توسط روسیه واکنش نشان داد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در نشستی خبری گفت: روسیه به غیرنظامی بودن کامل فعالیتهای فضایی متعهد بوده و با استقرار هرگونه سلاح در فضا مخالف است. وی در پاسخ به اینکه آیا کرملین به اتهامزنیهای آمریکا علیه روسیه در این زمینه واکنشی نشان خواهد داد؟ گفت: این کار احتمالا باید توسط وزارت دفاع یا وزارت خارجه ما انجام شود. دیروز ژنرال جان ریموند، رئیس فرماندهی فضایی نیروی هوایی آمریکا و فرمانده نیروی فضایی این کشور گفت: سیستم ماهوارهای روسیه که برای آزمایش تسلیحات در مدار استفاده شد، همان ماهوارهای است که اوایل سال درباره آن ابراز نگرانی کردیم، زمانی که روسیه نزدیک یک ماهواره دولتی آمریکا مانور داد. مارشال هاروی اسمیت، رئیس هیأت فضایی دولت بریتانیا هم از این نتیجهگیری آمریکا حمایت کرد و در پیامی توئیتری نوشت: روسها پرتابهای را به فضا با مشخصات یک سلاح فرستادهاند.
***
امیر کویت به آمریکا رفت
شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت برای تکمیل دوره درمان خود به آمریکا رفت. دفتر پادشاهی کویت اعلام کرد شیخ صباح الاحمد الصباح به توصیه تیم پزشکی برای تکمیل درمان خود و پس از عمل جراحی موفقیتآمیز به آمریکا منتقل میشود. امیر کویت 91 سال سن دارد و از سال 2006 تاکنون به دلیل بیماری بارها در آمریکا تحت درمان قرار گرفته است. وی تابستان سال گذشته نیز به منظور انجام معاینات پزشکی در یکی از بیمارستانهای آمریکا بستری شده بود.
***
تدارک سری اول جنگندههای «سوخو۳۵» روسیه برای مصر
رسانههای روسیه از آمادگی برای تحویل نخستین سری از پیشرفتهترین جنگندههای «سوخو۳۵» به نیروی هوایی مصر خبر دادند. تصاویری از 5 جنگنده از نوع «سوخو۳۵» منتشر شده که مختص نیروی هوایی مصر ساخته شدهاند. بر اساس این تصاویر هیچ علامت و آرمی روی جنگندهها وجود ندارد اما شمارههای ۹۲۱۰ تا ۹۲۱۴ روی آنها حک شده است. هنوز وزارت دفاع روسیه درباره این جنگندهها که گفته شده به فرودگاه نووسیبیرسک منتقل شدهاند، واکنش رسمی نشان نداده است. سال ۲۰۱۸ روسیه و مصر قرارداد واردات ۲۴ جنگنده «سوخو۳۵» را به ارزش ۲ میلیارد دلار به امضا رساندند. علاوه بر این جنگندهها، قرارداد مذکور شامل تحویل سیستم تسلیحاتی این جنگندههاست اما هنوز جزئیات آن اعلام نشده است. پس از تحویل نخستین سری از این جنگندهها، مصر پس از چین دومین مشتری خارجی جنگندههای «سوخو ۳۵» خواهد شد. چین بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میلادی ۲۴ جنگنده از روسیه تحویل گرفت.
***
فعال آلمانی ربوده شده در عراق آزاد شد
پایگاه خبری شبکه السومریه دیروز خبر داد نیروهای امنیتی عراق «هیلا میفیس» فعال آلمانی ربوده شده در بغداد را آزاد کردند. طبق این گزارش، یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بیانیهای کوتاه خبر داد نیروهای امنیتی این کشور هیلا میفیس را آزاد کردهاند. در بیانیه یادشده به جزئیات بیشتری در این باره اشاره نشده است. پیشتر عدهای افراد مسلح هیلا میفیس را که در زمینه فرهنگ و هنر در عراق فعالیت داشت، مقابل دفترش در منطقه «الکراده» در مرکز بغداد ربوده بودند.
ارسال به دوستان
اعتراضات آمریکا امروز ۲ ماهه میشود
2 ماه سرکوب مردم
گروه بینالملل: اعتراضاتی که با جرقه قتل فجیع شهروند سیاهپوست 46 ساله آمریکایی آغاز شد حالا برخلاف پیشبینیهای دولت ترامپ، به 2 ماهگی خود رسید. در 2 ماه گذشته اتفاقاتی در جریان اعتراضات افتاد که در سالهای پیش امکان وقوع آنها دور از انتظار بود؛ از پایین کشیدن مجسمههای نمادهای نژادپرستی تا خط و نشانهای ترامپ برای مردم و سرکوبهای گسترده معترضان توسط انواع و اقسام نیروهای نظامی دولتی که هر یک نام و نشان جدایی دارند. حالا با گذشت 2 ماه از آغاز اعتراضات به خشونت پلیس و نقض سیستماتیک حقوق بشر در این کشور، هنوز اوضاع در بعضی ایالتها بحرانی است. به گزارش «وطن امروز»، امروز شنبه مصادف با شصتمین روز تظاهراتهای سراسری در آمریکا در اعتراض به رفتار خشونتآمیز پلیس و نقض سازمانیافته حقوق بشر در آمریکاست. ۲ ماه قبل در 25 مه در مینیاپولیس، یک شهروند سیاهپوست بر اثر رفتار خشن پلیس سفیدپوست این شهر دچار خفگی و ایست قلبی شد. مرگ این شهروند آمریکایی موجی از اعتراضات را در تمام ایالتهای آمریکا و بیش از 450 شهر این کشور رقم زد. در این مدت علاوه بر اینکه دونالد ترامپ با سوءمدیریت خود به افزایش اختلافات نژادی در این کشور دامن زده است، معترضان نیز با رفتارهای خشن سعی در تغییر وضع موجود دارند. در حال حاضر تعدادی از شهرهای بزرگ آمریکا همچنان صحنه اعتراضات جدی مردم علیه وضع موجود و خشونت نیروهای امنیتی است. در همین ارتباط شبکه خبری «سیانان» نوشت شهر «پورتلند» ایالت «اورگن» این روزها به کانونی جدید برای تظاهراتهایی تبدیل شده که بعد از قتل شهروند سیاهپوست آغاز شده است. همچنین هفته گذشته تظاهراتکنندگان در شیکاگو نزدیک منزل شهردار تجمع کردند. تظاهراتکنندگان در این تجمع پلیس را به استفاده از زور مفرط متهم کردند. در شهر لسآنجلس در ایالت کالیفرنیا نیز تظاهراتکنندگان تقریبا هر چهارشنبه تظاهرات برگزار میکنند. یکی از خواستههای معترضان برکناری «جکی لیسی» دادستان دادگاه منطقهای این شهر است. معترضان میگویند لیسی با آنکه سیاهپوست است، تمایلی برای تعقیب قضایی نیروهای پلیس ندارد. در نیویورک پلیس روز چهارشنبه به سمت تظاهراتکنندگان حملهور شد و آنها را متفرق کرد. معترضان شعارهایی برای قطع بودجه پلیس سر دادند.
* دستور ترامپ برای سرکوب معترضان در شیکاگو
تداوم اعتراضات مردمی در شهرهای بزرگ سبب شد رئیسجمهور آمریکا بامداد پنجشنبه به رغم مخالفتها با اعزام نیرو به شیکاگو، دستور اعزام نیروهای پلیس فدرال را برای آنچه مبارزه با جرائم خشونتبار خوانده شد، به شیکاگو و چند شهر دیگر صادر کند. طبق گزارش رویترز، ترامپ در جلسهای در کاخ سفید با حضور ویلیام بار، وزیر دادگستری آمریکا از طرح خود برای اعزام نیروهای پلیس فدرال به چند شهر از جمله شیکاگو و البوکرکی (در ایالت نیومکزیکو) رونمایی کرد. ترامپ گفت: «امروز من گسیل نیروهای پلیس فدرال به شهرهایی را که گرفتار جرائم خشونتآمیز هستند اعلام میکنم». رئیسجمهوری آمریکا اضافه کرد: «چارهای نداریم جز اینکه برای جلوگیری از افزایش مرگومیر در برخی شهرهای بزرگ کاری کنیم. این خونریزیها باید متوقف شود؛ خونریزیها باید تمام شود».
ارسال به دوستان
عضو شورای مرکزی جنبش حزبالله لبنان:
نام شهید سلیمانی، کابوس دشمنان بود
نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی جنبش حزبالله لبنان، به مناسبت سالگرد پایان جنگ 33 روزه، خاطراتی را درباره سردار سپهبد حاجقاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بازگو کرد.
قاووق در گفتوگو با پایگاه خبری العهد گفت: نام حاجقاسم دارای ابهت و شکوه و آمیخته با کرامت و عزت است. نام او برای دشمنان مایه نگرانی و کابوسی بود که برایش حساب ویژهای باز میکردند و برای دوستان نیز نماد مقاومت و اراده بود. وی با بیان اینکه شخصیت حاجقاسم، یک شخصیت نمونه بود و تمام ویژگیهای یک فرمانده نمونه اسلامی را داشت، تأکید کرد: حاجقاسم در تمام دستاوردهای بزرگ حضور داشت. او توانمندی مقاومت را تقویت کرد و گسترش داد و پیروزیهای محور مقاومت را فرماندهی کرد که این پیروزیها چهره منطقه را تغییر داد. قاووق ادامه داد: موشکهای نقطهزنی که معادلات تازهای را در جنگ با دشمن تثبیت کرد و برای نخستینبار از سال 1948، عمق رژیم صهیونیستی را هدف گرفت و باعث محاصره این رژیم غاصب شد، دستاوردی است که به پای حاجقاسم سلیمانی نوشته شده است. این مسؤول حزبالله درباره حوادث جنگ لبنان و رژیم صهیونیستی در سال 2006، گفت: حاجقاسم در زمان جنگ 2006 حاضر نشد با وجود اصرار برادران، لبنان را ترک کند...، بلکه در کنار حاجعماد مغنیه و سایر برادران در قلب میدان ایستاد و در پیروزی سال 2006 شریک نیروهای مقاومت بود. در جریان این جنگ، یکی از دغدغههای اصلی وی حفظ جان سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله بود و به همین دلیل، بارها با خطر مرگ در این باره مواجه شد. وی با بیان اینکه امروز مقاومت در اوج قدرت، آمادگی و توانمندی قرار دارد، خاطرنشان کرد: دیگر دشمن نمیتواند توانمندی مقاومت را در نظر نگیرد. به همین دلیل، میادین نبرد با دشمن، غافلگیریهای زیادی به همراه داشته و پیروزی بزرگتر را رقم خواهد زد. قاووق در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین نتیجه جنگ 33 روزه این بود که پیروزی همچنان ادامه دارد و دشمن صهیونیستی نیز با شکست مواجه است. در این جنگ فهمیدیم در جهانی که حکومتهای وحشی بر آن حاکم هستند، باید قدرتمند بود.
* آمادهباش ارتش اسرائیل از بیم انتقام حزبالله لبنان
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از تقویت نیروی زمینی این رژیم در مرزهای شمالی به دلیل هراس از واکنش حزبالله خبر داد و گفت در صورت نیاز سایر گامهای لازم نیز در این راستا برداشته خواهد شد. به گزارش خبرگزاری آلمان، رسانههای اسرائیلی گزارش دادند انتقال نیروهای ارتش به مرزهای لبنان، در پاسخ به تهدید حزبالله لبنان انجام شده و آمادهباش ارتش به دلیل نگرانی از انتقامگیری حزبالله است.
* تلاش اسرائیل برای واسطهگری روسها
روزنامه کویتی الجریده روز جمعه به نقل از یک منبع آگاه نوشت: در پی شهادت یکی از نیروهای حزبالله در جریان یک حمله هوایی در سوریه، اسرائیل از طریق روسیه پیام آرامش به حزبالله ارسال کرده و از طریق آن تلاش میکند از کشیده شدن به سمت جنگی ویرانگر میان طرفین جلوگیری کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|