|
یک مدال طلا، 2 نقره و یک برنز سهم ایران از المپیاد شیمی
تیم المپیاد شیمی ایران در مسابقات جهانی المپیاد شیمی موفق به کسب یک مدال طلا، 2 نقره و یک برنز شد. مراسم اختتامیه پنجاهودومین المپیاد جهانی شیمی به میزبانی ترکیه به صورت مجازی برگزار شد. در این المپیاد تیم ایران با ۴ شرکتکننده حضور داشت و در نهایت محمد شهابالدیندانشور مدال طلا، محمدآریان تقوایی عربی مدال نقره، رامین عاصمپور مدال نقره و امیر محبوبی مدال برنز این مسابقات را دریافت کردند.
ارسال به دوستان
در هفتههای منتهی به ماه محرم، رهبر انقلاب تبعیت از تصمیمات ستاد ملی کرونا را درباره چگونگی برگزاری عزاداریها واجب دانستند
فصلالخطاب؛ ستاد ملی کرونا
پس از کش و قوسهای فراوان درباره برگزاری یا عدم برگزاری مراسم مذهبی دهه اول محرم، رهبر حکیم انقلاب خطاب به مردم و مسؤولان هیاتهای مذهبی فرمودند: «در عزاداریها معیار آن چیزی است که کارشناسان و ستاد ملی کرونا اعلام میکنند؛ بنده به توصیه این عزیزان عمل میکنم؛ توصیه من به مردم این است که ببینیم ستاد ملی کرونا چه میگوید و در مساله عزاداری به گفته این ستاد عمل کنیم؛ اگر وضعیتی که داریم را شل بگیریم، فاجعه بزرگی رخ خواهد داد». به گزارش «وطن امروز»، موضوع چگونگی برگزاری مراسم سوگواری در ماه محرم، سوالی است که چند روزی است در فضای مجازی مطرح میشود. از سویی عشق و علاقه مردم ایران به امام حسین علیهالسلام و علاقه برای شرکت در هیأتهای مذهبی و عزاداریها در ماه محرم مطرح است و از سوی دیگر شیوع بیماری کرونا و آمار رو به افزایش مبتلایان و جانباختگان ناشی از این ویروس منحوس شکلگیری اجتماعات را پرخطر کرده است؛ حال اما تاکید مقام معظم رهبری بر تبعیت از نظرات اعلامی ستاد ملی مبارزه با کروناست. در روزهای اخیر اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره چگونگی برگزاری مراسم محرم نظر دادهاند.
* * *
* هر خانه یک حسینیه
معاون بهداشت وزیر بهداشت از جلسات تصمیمگیری برای چگونگی برگزاری مراسم اعیاد قربان و غدیر و ایام محرم و صفر خبر داد و گفت: قطعا مراسم امسال به شکل قبل نخواهد بود و کاملا محدود خواهد بود تا مراسمی با کیفیت مناسب و توام با سلامتی برگزار شود. علیرضا رئیسی افزود: نظر قاطع وزارت بهداشت این است که برگزاری مراسم پرجمعیت در محرم ممنوع باشد، بویژه در محیطهای سربسته که قاطعانه و محکم با آن مخالفت میکنیم. وی در ادامه گفت: در فضای سربسته بیش از 2 ساعت صلاح نیست که جمعیت حضور داشته باشد. اگر در یک فضایی در حالت عادی تراکم ۱۰۰ درصد است، در این شرایط باید حداکثر ۲۵ درصد باشد و حتما باید تعداد افرادی که در این فضا قرار میگیرند، به جای ۱۰۰ نفر ۲۵ نفر باشند. در فضای باز هم مراسم نباید تماشاچی داشته باشد. وی افزود: باید خانههای ایرانیان که دلداده اهل بیتند حسینیه شود.
* رعایت نکات بهداشتی از منزل تا دستههای سینهزنی
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره برگزاری مراسم ماههای محرم و صفر اظهار کرد: واقعیت این است که یکی از مردمیترین مراسم در کشورمان، مراسم ماه محرم است. محرم و مراسم تاسوعا و عاشورا چندان دستوربردار نیست؛ زمانی ممکن است مراسمی داشته باشیم که دولت در آن مؤثر است و اعلام کند مراسم تعطیل است اما در ماه محرم سوای مراسم بزرگی که برگزار میشود، در هیأتها، تکایا و منازل نیز مراسمهایی برگزار میشود و طبیعتا برای کنترل آن شاید تنها دستور ممنوعیت کافی نباشد. وی افزود: 2 راه برای برگزاری این مراسم بویژه مراسم تاسوعا و عاشورا پیش روی ما قرار میگیرد؛ نخستین راه ارتباط مستقیم ما با مردم از طریق رسانههاست که به آنها اعلام کنیم عزاداری حسینی امسال منوط به رعایت برخی نکات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری است. نکته دوم نیز در نظر گرفتن چارچوبهای قانونمند یا پروتکلهای بهداشتی است که برای مراسم عزاداری ماههای محرم و صفر از خود مردم توقع کمک و همراهی داریم. وی با تاکید بر اینکه بهترین راهکار در مراسم عزاداری رعایت پروتکلهای بهداشتی است، تصریح کرد: رعایت نکات بهداشتی از منزل آغاز میشود و تا هیأتها، تکایا و دستههای سینهزنی قابل تعمیم خواهد بود اما در نظر گرفتن این نکته که عزاداریهای امسال با سالهای گذشته متفاوت است نکته بسیار مهمی است.
* نمکی در دیدار با روحانیون و مداحان: عزاداری را با طرحی نو انجام دهیم
وزیر بهداشت در جمع روحانیون و مادحین اهلبیت به اهمیت اقامه عزا برای سیدالشهدا تاکید کرد و گفت: ما برای شبهای قدر، پس از جلسه ویدئو اجلاس رهبری درنگ نکردیم و اقداماتی را انجام دادیم که نتیجه خوبی هم گرفته شد. درباره محرم هم تردید ندارم که دل امام زمان را شاد خواهیم کرد و میدانیم که گریه بر سیدالشهدا(ع) باعث طراوت و فرح مؤمن میشود. ما روزهای سختی را در پیش داریم، چرا که این ویروس یکی از پیچیدهترین موجوداتی است که از آغاز خلقت بشر، به عرصه پا گذاشته است. قدرت سرایت کرونا چند برابر شده و الان جوانترها بیشتر گرفتار میشوند. الان حتی یک نفر با ماسک هم میتواند به وسیله دستگاههای تهویه با فاصله 80-70 متری گرفتار شود. وزیر بهداشت ادامه داد: در عزاداریها فقط باید پروتکلها را رعایت کرد و ماسک بزنیم. راه افتادن دسته ۲ بدی دارد که فکر ما را به خود مشغول کرده؛ اول اینکه با هیچ قوه قهریهای نمیتوانیم فاصلهها را حفظ کنیم و دوم اینکه اساسا نمیتوانیم و قبیح میدانیم اگر جلوی عزاداری مردم را بگیریم چون این شورش دل عاشق است. ما پیشنهادمان این است که در یک فضای تعریفشدهای و بین خانهها با هر وسعت و گستردگی پرچم مشکی بدهیم و از خانهها روضه پخش کنیم اما راه افتادن دسته و پیوستن افراد را که توانایی کنترل آنها را نداریم چیزی است که ذهن ما را به خود مشغول کرده است. وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: از رهبری شنیدم که فرمودند عزاداری را باشکوه برگزار کنید. تماس گرفتم که منظورشان از شکوه چیست؟ گفتند به معنای شلوغ کردن نیست. بروید طرحی نو دراندازید که هم آسیب به کسی نرسد و هم یاد کربلا و مصائبش بشود، مثل اینکه مثلا چیزی به مانند گروههای سرود در معابر راه بیندازید. شاید یکی از اقداماتی که باید از امروز هیأتهای مذهبی به فکر آن باشند، طراحی تصویرسازی شهر و محلهها برای محرم است. سیاهپوش کردن شهر، زدن پرچم عزاداری بالای سردر هر خانه با همت هیأتهای مذهبی و پایگاههای بسیج محلات و حتی طراحی صوتی برای انتشار صدای عزاداری با استفاده از بلندگوها در محله میتواند محرم را با صورتبندی جدید اما با شور و اشتیاق سابق برگزار کند.
* توصیههای آیتالله سیستانی درباره عزاداری محرم در ایام کرونا
آیتالله سیستانی نیز با توجه به فراگیری ویروس خطرناک 4 توصیه مهم درباره عزاداری ایام محرم ارائه داده است که عبارتند از: 1- افزایش قابل توجه پخش مستقیم مجالس حضرت اباعبدالله علیهالسلام از طریق شبکههای تلویزیونی و فضاهای اینترنتی 2- برگزاری مجالس خانگی در ساعتهای معینی از شب یا روز به گونهای که تنها افراد خانواده و کسانی که با ایشان رفتوآمد دارند در آن حضور یابند 3- پخش و توزیع پردامنه نمادهای عاشورایی و برافراشتن پرچمها و قطعات سیاهرنگ در میدانها و خیابانها و کوچهها و دیگر فضاهای عمومی 4- در زمینه خوراکیهای مرسوم به این مناسبت، ضرورت دارد شرایط بهداشتی لازم در تولید و توزیع آنها مدنظر قرار گیرد؛ هر چند رعایت این مسائل موجب شود برای جلوگیری از شلوغی در زمان توزیع، تنها به تهیه غذای خشک و رساندن آن به خانههای مؤمنان بسنده شود.
***
[انتشار دستورالعمل ابتدایی برگزاری عزاداریها از سوی ستاد ملی کرونا]
با نزدیک شدن به ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و ادامه یافتن شرایط کرونایی در کشور، ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا نخستین اطلاعیه خود را درباره نحوه برپایی مراسم سوگواری ماه محرم با تاکید بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی منتشر کرد. در این اطلاعیه که در ۶ بند منتشر شده، آمده است:
۱- برگزاری مراسم عزاداری عمومی در فضاهای سربسته صرفا در ایام مشخص شده و ساعات محدود و در مساجد، حسینیهها و تکایایی مجاز است که به تشخیص کارگروه استانی دارای شرایط مناسب بهداشتی و مدیریتی هستند.
۲- برگزاری مراسم در اماکن مجاز صرفا با رعایت اصول «کاهش زمان مراسم، تراکم حداقلی، آلودگیزدایی منظم، رعایت فاصله یک و نیم متر و استفاده مستمر و همگانی از ماسک» انجام میشود.
۳- مسؤول برگزاری مراسم عمومی باید نسبت به رعایت کامل ضوابط بهداشتی، تعداد شرکتکنندگان، زمان برگزاری و نحوه پذیرایی متعهد شود.
۴- هیچگونه پذیرایی در جریان برگزاری مراسم عزاداری و پس از آن انجام نمیشود و اطعام و نذورات صرفاً مطابق دستورالعملهای بهداشتی در پخت و پز و بستهبندی به صورت بیرونبر و در ظروف غیرمشترک و یک بار مصرف توزیع میشود.
۵- صداوسیما و نهادهای تبلیغی و مردمی نسبت به ارائه برنامههای ابتکاری مناسب وضعیت فعلی کشور و تقویت فضای معنوی و فرهنگ عاشورایی در فضای تبلیغاتی و مجازی اقدام کنند.
۶- کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات ستاد ملی با هماهنگی همه دستگاههای اجرایی و مردمی بویژه رسانهها، صداوسیما و هیئات مذهبی نسبت به آمادهسازی افکار عمومی و ارائه آموزشهای بهداشتی ویژه ایام عزاداری اقدام مینماید.
ارسال به دوستان
اخبار
رئیس بنیاد مستضعفان خبر داد
تعیین ۳۱ منطقه به عنوان نقطه هدف پیشرفت در کشور تا پایان سال
رئیس بنیاد مستضعفان گفت: تا پایان سال، ۳۱ منطقه در ۳۱ استان را به عنوان نقطه هدف محرومیتزدایی تعیین و حداقل ظرف ۳ سال در این مناطق محرومیتزدایی میکنیم. سیدپرویز فتاح در گفتوگو با مهر اظهار داشت: حضور بنیاد مستضعفان در مناطق محروم کلید خورده است. ما در حال حاضر ۱۵ نقطه را به عنوان منطقه هدف آبادانی و پیشرفت در کشور انتخاب کردهایم. وی ادامه داد: البته بعضی استانها مانند سیستان و بلوچستان دارای 2 منطقه هدف هستند. در بقیه استانها تقریبا یک منطقه را به عنوان نقطه هدف انتخاب کردهایم. رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی افزود: من شخصا به قصر قند سفر کردم و از روند اقدامات مطلع شدم و بزودی به زهک در شمال سیستانوبلوچستان هم سفر خواهم کرد. فتاح بیان کرد: بزودی 5 منطقه را به 5 استان اضافه میکنیم که نقاط هدف ما به ۲۰ نقطه میرسد، البته تا آخر سال به ۳۱ استان یعنی همان ۳۱ منطقه میرسیم، یعنی در هر استان، یک منطقه نمونه محرومیتزدایی خواهیم داشت. وی در پایان گفت: بنیاد مستضعفان مانند قلعهگنج و قصر قند، در آن مناطق مستقر میشود و در بازه زمانی 3 ساله تلاش میکند حداقل از لحاظ شکلی و محرومیت چهره مناطق بعد از آن 3 سال تغییر کند.
***
مرکز رسانه قوهقضائیه:
شایعه خودکشی ۳ زندانی در زندان زنان قرچک کذب محض است
قوهقضائیه اعلام کرد شایعه خودکشی ۳ زندانی در زندان زنان قرچک از اساس کذب است. به گزارش «وطن امروز»، در پی انتشار شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر خودکشی 3 زندانی در زندان قرچک و جان باختن 2 نفر از زندانیان در پی این اقدامات، مرکز رسانه قوهقضائیه عنوان کرد: این خبر از اساس کذب است و هیچ موردی از آنچه در رسانههای معاند گفته شده در زندان زنان قرچک رخ نداده است.
***
آغاز مرحله دوم پویش «ایران همدل»
توزیع 5/1 میلیون بسته معیشتی همزمان با عید قربان
رئیس کمیته امداد با اشاره به آغاز مرحله دوم پویش «ایران همدل» از دیروز همزمان با عید سعید قربان، گفت: در گام نخست، یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته معیشتی برای توزیع میان نیازمندان فراهم شد. به گزارش «وطن امروز»، سیدمرتضی بختیاری اظهار کرد: مرحله دوم پویش ایران همدل از امروز همزمان با عید سعید قربان در سراسر کشور آغاز میشود و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت. وی به کمک خیران و نهادها در مرحله نخست این پویش اشاره کرد و گفت: در مرحله نخست پویش، سپاه و 53 هزار پایگاه بسیج بیش از 3 میلیون و 500 هزار بسته به ارزش هر بسته 300 هزار تومان به نیازمندان رساندند و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نیز بیش از یک میلیون بسته در اختیار مردم نیازمند قرار داد. رئیس کمیته امداد با یادآوری اینکه بنیاد مستضعفان هم در ماه مبارک رمضان بیش از 700 هزار بسته را در اختیار مردم محروم قرار داد، اضافه کرد: مجموع این عوامل سبب شد بزرگترین پویش مردمی پس از انقلاب در کمک به نیازمندان رقم بخورد. رئیس کمیته امداد با تأکید بر اینکه مرحله دوم رزمایش ایران همدل از همزمان با عید سعید قربان آغاز میشود، افزود: در آغاز این پویش، بسیج یک میلیون و 500 هزار بسته معیشتی برای مردم نیازمند مهیا کرد و 80 هزار بسته معیشتی نیز توسط کمیته امداد در استان فارس تهیه شده که برای هر بسته 250 هزار تومان تخصیص یافته است. بختیاری با بیان اینکه تاکنون حدود 4 هزار مرکز نیکوکاری در کشور افتتاح شده است، گفت: از نیمه دوم سال 98 راهاندازی مراکز نیکوکاری تخصصی در کشور در دستور کار کمیته امداد قرار گرفته و تاکنون مراکز نیکوکاری تخصصی در اصناف مختلف مثل رسانهها، بازاریان و نیروهای نظامی شکل گرفته است.
***
آتشسوزی گسترده انبار کالا در خیابان فدائیان اسلام تهران
سخنگوی آتشنشانی تهران از آتشسوزی گسترده در یک انبار کالا در خیابان فدائیان اسلام خبر داد. سیدجلال ملکی با اعلام خبر آتشسوزی گسترده در یک انبار کالا در خیابان فدائیان اسلام اظهار کرد: ساعت 10:56 دیروز آتشسوزی در یک انبار کالا واقع در خیابان فدائیان اسلام نرسیده به بلوار ابریشم به سامانه 125 آتشنشانی تهران اعلام شد که به سرعت آتشنشانان 4 ایستگاه آتشنشانی به همراه تانکرهای آب و خودروهای پشتیبانی به محل حادثه اعزام شدند. سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی تهران با اشاره به حضور آتشنشانان در مدت 4 دقیقه در محل حادثه، ادامه داد: محل حادثه یک بارانداز کالا به وسعت بیش از 3 هزار مترمربع بود که در تمام قسمتهای آن مقادیر زیادی کالا وجود داشت. وی خاطرنشان کرد: در بخش انتهایی این محل، یک سوله به وسعت حدود 800 متر مربع وجود داشت که کاملا شعلهور بود. این سوله با ورقهای شیروانی نامقاوم ساخته شده و در آن انواع کالا با حجم زیاد چیده شده بود. ملکی بیان کرد: در مجاورت این سوله، مقادیر زیادی انواع فرش، موکت، تعدادی زیادی کولر و حلقههای لاستیک وجود داشت که آتش به آنها نیز سرایت کرده بود. سخنگوی آتشنشانی تهران با بیان اینکه نیروهای آتشنشانی در این عملیات آتش را مهار کردند، گفت: این حادثه خوشبختانه مصدوم و تلفات جانی بر جا نگذاشت.
ارسال به دوستان
هشدار مجمع انجمنهای گروه پزشکی ایران در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی
آمار جانباختگان در 2 ماه آینده روزانه به 1600 نفر میرسد!
دیروز تعداد مبتلایان کرونا در کشور به 304204 و شمار قربانیان به 16766 نفر رسید
تاکید کارشناسان و مسؤولان پزشکی و بهداشتی بر رعایت اصول سهگانه استفاده از ماسک، فاصلهگیری اجتماعی و رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس کرونا آن است که چنانچه نسبت به این موضوع کمتوجهی شود تا 3 ماه آینده آمار مرگومیر به بیش از ۱۶۰۰ نفر در هر شبانهروز میرسد. به گزارش «وطن امروز»، بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با بیماری «کووید-19» که ماحصل آن خستگی کادر درمان و به پایان رسیدن منابع سلامت است، چشماندازی بسیار تیره و تکاندهنده را پیشروی کشور میگذارد. در این باره قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان این مطلب که درمان خاصی برای بیماری کرونا وجود ندارد، بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا تاکید کرد.
* تجمعات بزرگ ممنوع شود
مجمع انجمنهای گروه پزشکی کشور، درباره تعطیلی اجتماعات مذهبی و کنکور در ایام پیش رو بیانیه مهمی صادر کرد. هیأت مدیره مجمع انجمنهای گروه پزشکی ایران، در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، عنوان داشتند: لازم میدانیم نگرانی عمیق خود را از آنچه این روزها به دلیل بحران کرونا بر کشور میگذرد و نحوه مقابله با آن، ابراز داریم. به عنوان صدای سیستم سلامت کشور و مجموعهای که شامل انجمنهای متخصصین و کارشناسان آمار و اپیدمیولوژی و پزشکی اجتماعی هم میشود، هشدار میدهیم عدم رعایت توصیههای کارشناسانه مجمع و سیستم سلامت باعث ابتلا و مرگومیر با ابعادی به مراتب دهشتناکتر از پیش خواهد شد. اگر امروز روزانه 200 مرگ و ٢ هزار ابتلا ثبت میشود، بر اساس برخی پیشبینیها در صورت عدم رعایت جدی دستورالعملها در 3 ماه آینده این آمار تا ١٦٠٠ مرگ در روز هم افزایش خواهد یافت. خستگی کادر درمان و به پایان رسیدن منابع سلامت در چنین شرایطی چشماندازی بسیار تیره و تکاندهنده پیش چشم آشکار میکند. بنابراین به عنوان یک نظر کارشناسی با پذیرش تمام مسؤولیتهای اجتماعی و اخلاقی آن، اعلام میکنیم: «عزاداری و مراسم مذهبی در اجتماعات و گروهها بهعلاوه تجمعات بزرگ مثل کنکور بدون رعایت شرایط لازم باید اکیدا ممنوع گردیده، بر ممنوعیت آن نظارت جدی و انضباطی اعمال گردد».
* عبور جانباختگان کرونا از مرز 5/16 هزار نفر
تعداد جانباختگان کرونا در ایران به بیش از 16 هزار و 500 نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۲۶۷۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در 24 ساعت خبر داد و گفت: متاسفانه مجموع جانباختگان بیماری «کووید-19» در کشور به ۱۶ هزار و ۷۶۶ نفر رسید. سیما ساداتلاری گفت: بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۳۰۴ هزار و ۲۰۴ نفر رسید. ساداتلاری ادامه داد: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۷ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۶ هزار و ۷۶۶ نفر رسید. وی گفت: ۴۰۲۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت ابتلا به بیماری «کووید-19» در استانهای کشور گفت: اگر استان یا شهرستانی در وضعیت هشدار یا قرمز قرار ندارد به این معنا نیست که عاری از ویروس است، بلکه تمام مناطق کشور در معرض خطر بیماری هستند. ساداتلاری افزود: در حال حاضر تمام نقاط کشور آلوده به ویروس هستند.
***
[هشدار WHO: ایمنی گلهای در برابر کرونا به مرگ عده زیادی منجر میشود]
یک مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت درباره هر گونه تلاش از سوی کشورها برای ایجاد ایمنی گلهای در برابر ویروس کرونا هشدار داد. سازمان جهانی بهداشت مقامهای دولتی را از تلاش برای ایجاد ایمنی گلهای در برابر بیماری «کووید-۱۹» برحذر داشت. به نوشته پایگاه سیانبیسی، «مایک رایان» از مقامهای ارشد سازمان جهانی بهداشت گفته ایجاد ایمنی گلهای باعث اشباع بیمارستانها شده و مرگ عده زیادی را به همراه خواهد داشت. متخصصان بیماریهای همهگیر، ایجاد مصونیت گلهای را یکی از روشهای مهار یک ویروس میدانند. از نظر آنها هنگامی که پادتن لازم برای مبارزه با این ویروس در بدن تعداد زیادی از افراد وجود داشته باشد، ویروس میزبان جدیدی نخواهد داشت و قادر به شیوع نخواهد بود. مایک رایان گفت از نظر اکثر دانشمندان رسیدن به مرحله مصونیت گلهای مستلزم این است که در بدن بین ۶۰ تا ۸۰ درصد جمعیت پادتنهای طبیعی برای مبارزه با ویروس وجود داشته باشد.
ارسال به دوستان
رئیس بسیج اصناف کشور در گفتوگو با «وطن امروز» خبر داد
تأمین البسه و لوازمالتحریر 110 هزار دانشآموز بیبضاعت کشور
اسدالله خسروی: حرکت خودجوش مردم برای حمایت از ضعفا و کمدرآمدها در قالب پویشهای مردمی چند سال است مورد توجه قرار گرفته است؛ از تأمین مواد غذایی گرفته تا مواد ضدعفونی، بهداشتی و... برای نیازمندانی که توان گذران زندگی را در این روزهای سخت اقتصادی ندارند. به گزارش «وطن امروز»، پویش مردمی حمایت از مستأجران، حمایت از بیماران و خانوادهای کرونایی، توزیع بستههای مواد غذایی در بین افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی یا افراد بیبضاعت و... در قالب طرح همدلی مؤمنانه رویکردی است که روزبهروز در بین مردم جا میافتد تا با همکاری و همیاری مردم به ضعفا کمکرسانی شود.
اکنون چند سال است به همت سازمان بسیج دانشآموزی همراه با سازمان بسیج اصناف اقداماتی در راستای حمایت از دانشآموزان بیبضاعت سراسر کشور انجام میشود. در این اقدام که در قالب «طرح یک دانشآموز یک کاسب» انجام میشود، در هر محله یا شهرستان و منطقه، دانشآموزان بیبضاعت و نیازمند با حفظ کرامت انسانی تحت پوشش حمایتی کاسبان محل قرار میگیرند؛ حمایت به این شکل که با معرفی دانشآموزان مستضعف به کاسبان محله از سوی مدیران مدارس، این دانشآموزان تحت پوشش آنها قرار میگیرند و کاسبان در طول سال 2 بار، یک نوبت قبل از ورود به سال تحصیلی یعنی اواخر شهریور و یک بار در اوایل سال نو دانشآموزان را مورد حمایت قرار میدهند. رئیس بسیج اصناف کشور درباره چگونگی پویش مردمی حمایت کاسبان از دانشآموزان در طرح «یک دانشآموز یک کاسب» گفت: تهیه لباس، کیف، کفش و لوازمالتحریر دانشآموزان توسط کاسبان خیر، کمک شایانی به خانوارهایی است که در تأمین نیازهای فرزندان محصلشان ناتوانند.
غلامرضا حسنپور در گفتوگو با «وطن امروز» به سنت حسنه کمک به دانشآموزان مستضعف اشاره کرد و افزود: سال 97 حدود 10میلیارد تومان با مشارکت مردم بویژه کاسبان محله برای کمک به دانشآموزان بیبضاعت تأمین و سال گذشته نیز 20 درصد به این رقم اضافه شد اما امسال با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا اقدامات حمایتی بیش از گذشته مورد توجه است، یعنی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ علاوه بر طرح «یک دانشآموز یک کاسب» طرح «همکلاسی مهربان» نیز در کنار این طرح اجرا میشود تا دانشآموزانی که از مکنت مالی مناسبی برخوردارند به دانشآموزان ضعیف همکلاسی کمک کنند. وی با بیان اینکه تاکنون 30 میلیارد تومان یعنی رقمی بیش از 2 برابر منابع سال گذشته برای تامین نیاز دانشآموزان بیبضاعت هدفگذاری و در نظر گفته شده است، افزود: این منابع تا قبل از شهریورماه سال جاری برای تهیه نیاز کیف، کفش، لباس و لوازمالتحریر 110 هزار دانشآموز مورد نظر است؛ سرانه هر دانشآموز از این رقم حدود 300 هزار تومان است. رئیس بسیج اصناف کشور با بیان اینکه 200 مرکز نیکوکاری اصناف و بازار در سراسر کشور راهاندازی شده است، گفت: دانشآموزان بیبضاعت از سوی مدارس شناسایی و به کاسبان معرفی میشوند و کاسبها با حفظ شأن و کرامت انسانی، آنها را حمایت میکنند. حسنپور استقبال مردم بویژه کاسبان از طرح «یک دانشآموز یک کاسب» را مطلوب دانست و افزود: از آنجایی که در این طرح پولی رد و بدل نمیشود یا این منابع در یک جا متمرکز نمیشود اعتمادها بیشتر شده و روزبهروز بر تعداد افراد خیر برای حمایت از ضعفا در این طرح افزوده میشود.
رئیس بسیج اصناف تصریح کرد: امسال با توجه به تأثیرگذاری بیماری کرونا بر مشاغل و زندگی مردم، احساس میشود مشارکت برای حمایت از دانشآموزان بیبضاعت بیشتر از سالهای دیگر باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|