|
پادشاه سعودی از بیمارستان مرخص شد
رسانههای سعودی مدعی شدند پادشاه عربستان سعودی بعد از انجام عمل جراحی بیمارستان را ترک کرده است. این رسانهها پنجشنبهشب به نقل از دربار پادشاهی عربستان سعودی گزارش دادند سلمان بنعبدالعزیز بیمارستان تخصصی ملک فیصل در شهر ریاض را ترک کرده است. پادشاه سعودی 11 روز پیش بر اثر التهاب کیسه صفرا برای انجام عمل جراحی به بیمارستان منتقل شد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آمریکا خواستار به تعویق افتادن انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ شد
اذعان ترامپ به تقلب در انتخابات
ترامپ: نتیجه انتخابات باید همان شب انتخابات معلوم شود
گروه بینالملل: «جرزنی»، «راهبرد انتخاباتی» یا «نگرانی از تقلب»؛ داستان هر چه باشد در نتیجه فرق نمیکند. رئیسجمهوری آمریکا همچون دموکراتها این روزها صراحتا از احتمال تقلب «رقیب» در انتخابات سخن میگوید و حالا در اظهارنظری بیسابقه در تاریخ آمریکا، احتمال تعویق در انتخابات را مطرح میکند تا به قول او «تکلیف» مشخص شود. ترامپ با رد رأی دادن پستی که ایده دموکراتهاست این ایده را مطرح کرده که انتخابات تا زمانی که مردم بتوانند در سلامت رأی بدهند به تعویق بیفتد. معنی دیگر این جمله این است که ترامپ تا اطلاع ثانوی رئیسجمهوری آمریکا بماند، چه آنکه زمان پایان کرونا یا کشف واکسن این بیماری هنوز معلوم نیست. انتخابات ریاستجمهوری آمریکا که 3 ماه دیگر برگزار میشود بدون تردید پرچالشترین انتخابات تاریخ آمریکاست. بحران کرونا، اعتراضات ضدنژادپرستی یا بحران اقتصادی آمریکا هر یک به تنهایی برای ایجاد چالش برای یک رئیسجمهوری مستقر کافی بود و حالا ترامپ با نمره منفی در هر 3 بحران به استقبال انتخابات خواهد رفت. داستان انتخابات آمریکا آنگاه مضحک میشود که بدانیم دموکراتها هم برای این 3 بحران نه فقط برنامهای ندارند، بلکه در این مدت هر چه توانستند بر آتش برافروخته بحرانها بنزین ریختند تا اوضاع را به سود خود عوض کنند. تفاوت سیاستهای دموکراتها با جمهوریخواهان بیشتر در این است که دموکراتها چهره شستهرفتهتری از آمریکا به بیرون مخابره میکنند والا در زمینه کارنامه آنها نیز پرونده درخشانی ندارند که اگر داشتند نوبت به ریاستجمهوری ترامپ نمیرسید.
رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا با انتشار پستی در شبکههای اجتماعی تلویحا خواستار عقب افتادن انتخابات شد. دونالد ترامپ در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «با وجود رأیگیری پستی نه رأیگیری غیابی که خوب است، انتخابات ۲۰۲۰، نادرستترین و متقلبانهترین انتخابات خواهد بود. این باعث شرمساری بزرگی برای آمریکا خواهد شد. انتخابات را تا زمانی که مردم بتوانند بدرستی، امن و بدون خطر رأی بدهند به تعویق بیندازیم؟» ترامپ و بسیاری از نمایندگان حزب جمهوریخواه در کنگره آمریکا معتقدند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری به صورت کاملا پستی و غیرحضوری میتواند احتمال بروز تقلب در انتخابات را بشدت افزایش دهد. در شرایطی که ایالات متحده بالاترین میزان مبتلایان به کرونا را به خود اختصاص داده است، برخی ایالتهای آمریکا به خاطر همهگیری ویروس کرونا و نگرانیها نسبت به سلامت عمومی درصدند رایگیری پستی را آسانتر کنند. در این ایالتها برگههای رایگیری به واجدان رایدهی ثبتنام شده ارسال میشود و آنها باید رای خود را با پست ارسال کنند یا در روز انتخابات به محل جمعآوری آرا ببرند. با این حال، امکان رای دادن حضوری هم به صورت محدود فراهم خواهد بود. علاوه بر این، نیمی از ایالتها به شهروندان اجازه میدهند در صورت نیاز بتوانند به صورت پستی رای دهند. تاکنون 6 ایالت کالیفرنیا، یوتا، هاوایی، کلرادو، واشنگتن و اورگان اعلام کردهاند قصد دارند انتخابات ریاستجمهوری را به صورت پستی برگزار کنند.
* ترامپ: نتیجه انتخابات باید همان شب انتخابات معلوم شود
پس از حاشیههای فراوانی که توئیت ترامپ به وجود آورد، وی در پیامی جدید در توئیتر گفت نتیجه انتخابات باید همان شب برگزاری رأیگیری مشخص شود. ترامپ در توئیتر نوشت: «باید نتیجه انتخابات را شب انتخابات بدانیم، نه روزها، ماهها یا حتی سالها بعد». وی در پیام بعدی خود نوشت: «ما برنده انتخابات ۲۰۲۰ خواهیم بود. آمریکا را باعظمت کنیم».
* آیا ترامپ میتواند انتخابات را به تعویق بیندازد؟
پیام ترامپ درباره تعویق انتخابات، واکنشهای گستردهای را به همراه داشته است و بسیاری از سیاستمداران آمریکا یادآوری کردهاند تصمیمگیری در این باره در حوزه اختیارات او نیست. بر اساس قانون، رئیسجمهوری آمریکا راسا حق و اختیار به تاخیر انداختن انتخابات را ندارد. برای اینکه تاریخ انتخابات عوض شود، باید طرحی در این باره در هر ۲ مجلس کنگره تصویب شود و بعد به امضای رئیسجمهوری برسد. سناتور «تیم کین» در این باره تاکید کرد کنگره (مجلس نمایندگان و سنا) میتواند تاریخ را تغییر دهد اما قانون اساسی تصریح میکند دوره ریاستجمهوری در 20 ژانویه پایان مییابد. «الن وینتراب» هم که یکی از اعضای کمیسیون فدرال انتخابات آمریکاست - که یک نهاد نظارتی برای ضمانت اجرای قوانین انتخاباتی است - به درخواست ضمنی دونالد ترامپ برای تعویق زمان انتخابات واکنش نشان داد. وینتراب در پاسخ به توئیت ترامپ که در آن درخواست مذکور مطرح شده بود، نوشت: «نه آقای رئیسجمهور! نه! شما اختیار تغییر زمان انتخابات را ندارید. این کار نباید هم انجام شود». وی اضافه کرد: «ایالتها و نهادهای محلی از شما و کنگره بودجه میخواهند تا بتوانند انتخابات را همانطور که همه آمریکاییها میخواهند به صورت ایمن و سالم برگزار کنند. چرا در این باره کاری نمیکنید؟» بر این اساس اگر انتخابات ریاستجمهوری به زمانی پس از ۲۰ ژانویه به تعویق بیفتد، دیگر نه دونالد ترامپ رئیسجمهور است و نه مایک پنس معاون رئیسجمهور. روزنامه نیویورکتایمز در این باره (تعویق انتخابات) نوشت: اگر از کلمه «بعید» برای احتمال وقوع چنین سناریویی استفاده کنیم، باز هم کم است.
* درصورت تعویق انتخابات، مسؤولیت دولت با کیست؟
بر اساس بیستمین اصلاحیه قانون اساسی ایالاتمتحده آمریکا، دوره کار رئیسجمهوری و معاون او، تحت هر شرایطی ظهر روز ۲۰ ژانویه به پایان میرسد و جانشین او از این زمان فعالیتش را آغاز میکند. در این حالت کنگره باید وارد عمل شود و کسی را تا زمان برگزاری انتخابات، مسؤول اداره موقت کشور کند. با توجه به اکثریت دموکرات مجلس نمایندگان در صورت تعویق انتخابات به احتمال زیاد نانسی پلوسی دموکرات، رئیس مجلس نمایندگان و از مخالفان جدی ترامپ تا زمان برگزاری انتخابات و معرفی رئیسجمهوری جدید، امور دولت را عهدهدار و کفیل ریاست جمهوری میشود. اگر به هر دلیلی انتخابات در موعد مقرر برگزار نشد در این حالت از نظر بسیاری، باید در انتظار ریاستجمهوری نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و یکی از منتقدان سرسخت سیاستهای دونالد ترامپ بود.
* درخواست برای تغییر تاریخ انتخابات سابقه دارد؟
بله! سال ۲۰۰۴ مقامهای دولت جرج بوش پسر خواستار مستقر کردن سازوکارهایی شده بودند که در صورت وقوع حملات تروریستی بتوان تاریخ انتخابات را تغییر داد. اما این ایده به سرعت به فراموشی سپرده شد و کاندولیزا رایس که آن زمان مشاور امنیت ملی بود گفت آمریکا حتی زمانی که درگیر جنگ داخلی بوده هم انتخاباتش را برگزار کرده و لازم است رأیگیریها در وقت خود انجام شود.
* واکنش جمهوریخواهان و دموکراتها به پیشنهاد ترامپ
نکته جالب توجه در مخالفت با توئیت ترامپ، واکنش جدی چهرههای شناختهشده حزب جمهوریخواه بود. سناتور میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس سنا و کوین مککارتی، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس نمایندگان هم با تعویق انتخابات مخالفت کردند. مک کانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس سنا که با شبکه خبری WNKY گفتوگو میکرد، درباره امکان به تعویق افتادن انتخابات ریاستجمهوری آمریکا اظهار داشت: «در تاریخ این کشور حتی در زمان وقوع جنگ، رکود و جنگ داخلی، ما هرگز شاهد این نبودهایم که یک انتخابات فدرال در موعد مقرر برگزار نشود». وی افزود: «ما راهی برای اینکه انتخابات سوم نوامبر برگزار شود، خواهیم یافت. هر شرایطی هم که پیش بیاید، ما انتخابات را در تاریخ سوم نوامبر که از قبل برنامهریزی شده، برگزار میکنیم». سناتور جمهوریخواه، لیندسی گراهام هم تعویق انتخابات را فکر مناسبی ندانست.
باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین ایالاتمتحده نیز در جریان مراسم خاکسپاری جان لوئیس، از رهبران تأثیرگذار جنبش حقوق مدنی سیاهان و عضو ۳۰ ساله کنگره آمریکا، به انتقادهایی که به رأیگیری پستی مطرح شده بود، تاخت. او نقش خدمات پست این کشور را در جمعآوری آرا آن هم در بحبوحه همهگیری ویروس کرونا بسیار مهم خواند و همزمان پیشنهاداتی را برای اصلاح شیوه رأیگیری در آمریکا مطرح کرد. چهره شناختهشده حزب دموکرات، سناتور برنی سندرز هم در واکنش به این پیشنهاد ترامپ تأکید کرد انتخابات ریاستجمهوری به تعویق نخواهد افتاد و مردم آمریکا با رأی خود به دوران ریاستجمهوری ترامپ پایان خواهند داد. سندرز طی پیامی در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر تصریح کرد: «نه آقای رئیسجمهور! ما انتخابات را به تعویق نمیاندازیم. مردم آمریکا از استبداد تو، از دروغهای تو و از نژادپرستی تو خسته و رنجور شدهاند».
* فرق انتخابات پستی با انتخابات غیابی
در آمریکا افرادی که مایل نیستند برای رأی دادن در انتخابات پای صندوقهای رأی حاضر شوند، اجازه دارند در قالب رأیگیری غیابی (Absentee Ballot) در انتخابات شرکت کنند. از آنجا که در انتخابات آمریکا افرادی که مایل به رای دادن هستند باید تا پیش از پایان مهلت قانونی برای رای دادن ثبتنام کنند و ایالتی را هم که قرار است در آن رای بدهند مشخص کنند، بعضا مواردی پیش آمده که ثبتنامکنندگان نتوانستهاند در روز رایگیری در محل رایگیری حاضر شوند، از این رو راهکار رایگیری غیابی ارائه شده است. رای دادن غیابی عموما به شیوههای رای دادن پستی، اینترنتی، رای دادن در شعبه دیگری غیر از شعبه ثبتنامی یا انتخاب وکیل برای رای دادن در شعبه ثبتنامی انجام میشود. بر اساس آمارهای کمیسیون انتخابات آمریکا، در انتخابات ریاستجمهوری سال 2016 این کشور که به پیروزی دونالد ترامپ بر هیلاری کلینتون انجامید، 33 میلیون نفر یعنی نزدیک به یکچهارم افراد به صورت غیابی در انتخابات شرکت کرده بودند. علاوه بر آمریکا تاکنون در استرالیا، فرانسه، استونی، انگلیس، آلمان، هلند، لهستان، ایرلندجنوبی، فیلیپین، تایلند، هند و چند کشور دیگر انتخابات غیابی برگزار شده است. اما در مدل رای دادن پستی یا کاملا پستی در آمریکا، شیوه انتخابات به این ترتیب است که پس از ثبتنام مشارکتکنندگان برای رای دادن، با توجه به قانون هر ایالت از چند روز قبل از برگزاری انتخابات، برگههای پستی از شعب رایگیری به آدرس افرادی که ثبتنام کردهاند ارسال میشود تا این افراد پس از نوشتن نام نامزد، یا نامزدهای مدنظر خود طبق ضوابط امنیتی و قانونی انتخابات پستی که شامل پر کردن فرمها و درج امضای شخص روی فرمها و داخل پاکت میشود، آن را تا یک روز قبل از روز رایگیری به شعبه مربوط ارسال کنند یا خود با حضور در شعبه مربوط پاکت رای را ارائه دهند. انتقادی که به این سیستم رایگیری وارد میشود این است که احتمال بروز تخلف و تقلب در این مدل رایگیری وجود دارد اما با توجه به استفاده از ابزارهای تکنولوژیک در شناسایی افراد و تایید صحت اطلاعات با درصد خطای پایین با استفاده از ماشینهای شناسایی (کامپیوترهای مخصوص)، میزان تقلب در این باره تا حد زیادی کاهش یافته است. سابقه انتخابات پستی به قرن 19 بازمیگردد.
***
[حادثه خونین برای ناو آمریکایی در کالیفرنیا]
رسانههای آمریکایی از وقوع حادثه برای یک زرهپوش خاکی- آبی یک ناو نیروی دریایی آمریکا متعلق به یگان پانزدهم این نیرو در سواحل کالیفرنیا و کشته و مفقود شدن تعدادی از تفنگداران نیروی دریایی این کشور خبر دادند. حساب توئیتری متعلق به نیروی دریایی آمریکا در اعلام خود به وقوع یک حادثه بسنده کرده و جزئیات بیشتری ارائه نکرده است. بر اساس گزارش شبکه خبری ایبیسی نیوز، طی این حادثه حداقل یک تفنگدار نیروی دریایی کشته، 8 نفر مفقود و ۲ نفر دیگر نیز مجروح شدهاند. بر اساس گزارشها، عملیات جستوجو و نجات با حضور نیروی دریایی و گارد ساحلی همچنان در جریان است. این حادثه عصر پنجشنبه به وقت محلی رخ داد. فرمانده واحد پانزدهم نیروی دریایی در بیانیهای شرایط را بسیار ناراحتکننده خواند و خواستار دعا برای خانواده نیروی دریایی بویژه تفنگدارانی که مفقود هستند، شد.
ارسال به دوستان
افشاگری دبیر کل جنبش عصائب اهلالحق عراق درباره اقدامات آمریکا
قیس الخزعلی: واردات برق از کردستان 3 برابر قیمت ایران است
اخراج آمریکاییها از عراق همچنان اولویت گروههای سیاسی عراق است. با وجود تمایل بخش غربگرای دولت عراق برای کمک به بقای آمریکا در عراق، افشاگریهای مقامات سیاسی این کشور علیه آمریکاییها همچنان ادامه دارد.
قیس الخزعلی، دبیرکل جنبش عصائب اهلالحق عراق بار دیگر از اقدامات منفی ایالات متحده آمریکا علیه ملت عراق انتقاد کرد. الخزعلی در جریان سخنرانی خود به مناسبت عید قربان گفت: آمریکا قصد دارد از نیازهای ملت ما در راستای تحقق اهداف خود استفاده کند. شبکه خبری العهد به نقل از این مسؤول عراقی گزارش داد، آمریکا هیچگاه به ملت عراق اهمیت نداده است. وی بر این باور است دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا فکر میکند چگونه بر نفت عراق تسلط یابد و اینکه شرکت تولید برق چگونه بیاید و بتواند (با عراق) قرارداد برقی ببندد. الخزعلی در ادامه از دولت عراق خواست توافقی را تکمیل کند که دولت پیشین عراق با شرکت زیمنس آلمان منعقد کرده بود. وی ضمن انتقاد از مذاکرات بغداد با اربیل برای خرید برق، تصریح کرد: مشخص است که مبالغ زیادی صرف واردات برق از کردستان میشود که ۳ برابر هزینه واردات برق از جمهوری اسلامی ایران است.
* الفیاض: حشدالشعبی تسلیم آمریکا نمیشود
رئیس سازمان حشدالشعبی کار داعش در عراق را تمامشده دانست و گفت: سیستم دولت خلافت عملا از کار افتاده است و بازگشت داعش به عنوان یک هسته مؤثر در عراق امکانپذیر نیست. فالح الفیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی اعلام کرد حشد به عنوان یک نهاد نظامی عراق یکی از بازوان اصلی سیستم دفاع ملی کشور و کاملا منسجم با این سیستم است. رئیس سازمان حشدالشعبی گفت این سازمان تابع استراتژیای است که نیروهای مسلح عراق از آن در جنگ علیه تروریسم استفاده میکنند. الفیاض با بیان اینکه حشدالشعبی امکان ندارد در برابر آمریکا یا هر طرف دیگری تسلیم شود، تصریح کرد: حشدالشعبی و رهبران آن فداکاریهای زیادی برای دفاع از عراق انجام دادهاند. رئیس سازمان حشدالشعبی با اشاره به شهادت ابومهدی المهندس، نایبرئیس این سازمان گفت: باید راهی را که شهید المهندس برای دفاع از کشور در پیش گرفته بود، ادامه داد. وی خاطرنشان کرد: مصوبه پارلمان عراق درباره خروج نیروهای آمریکایی به طور اساسی به عملیات ترور شهید المهندس مربوط میشود. مواضع دولت عراق همسو با مصوبه پارلمان و تمایل ملت این کشور برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق است.
ارسال به دوستان
10 روز آمادهباش نظامیان اسرائیلی در مرز لبنان آنها را کلافه کرده است
فرمانده صهیونیست: خسته شدیم
گروه بینالملل: خط و نشان حزبالله لبنان برای انتقام شهادت یک نیروی خود توسط رژیم اشغالگر قدس، سبب افزایش اضطراب و نگرانی صهیونیستها شده است. اگر چه اسرائیلیها همچنان وانمود میکنند قدرتمند هستند اما گاف یک فرمانده این رژیم درباره خستگی نیروهای نظامی این رژیم دیروز خبرساز شد. در همین ارتباط یک منبع آگاه در ارتش رژیم صهیونیستی به شبکه ۱۳ این رژیم گفت: «امیدواریم حزبالله دیگر این ماجرا را کش ندهد و بازی را تمام کند و حالت آمادهباش خستهکنندهای که برای ارتش ایجاد شده است، بزودی پایان یابد».
وبسایت عبریزبان «واللا» نیز نوشت تجهیزات لجستیکی و توپخانهای که ارتش رژیم اسرائیل به مرزهای شمالی گسیل کرده، از جنگ سال ۲۰۰۶ به این سو بیسابقه بوده است. شبکه ۱۲ این رژیم نیز گفت حالت ترس و هول بسیار زیادی میان نیروهای ارتش و سازمانهای امنیتی اسرائیل از پاسخ احتمالی حزبالله وجود دارد و همگی در حالت نگرانی به سر میبرند.
روزنامه معاریو نیز به نقل از یک تحلیلگر نظامی به نام «تال لیو» نوشت: آمادهباش در شمال برای هفتهها ادامه خواهد داشت و حزبالله به دنبال این است کارش را بدرستی انجام دهد و در حال حاضر به دنبال هدف مناسب برای پاسخدهی میگردد. در همین راستا شبکه عبریزبان «کان» نیز گزارش داد: پیشبینی فرماندهان ارتش این است که حزبالله از پاسخ انتقامجویانه خود در جواب ترور یکی از فرماندهانش در سوریه، کوتاه نخواهد آمد. به گفته این شبکه، حالت آمادهباش در مرز با لبنان همچنان ادامه دارد و جادههای منتهی به این مناطق نیز بسته است. همچنین مقامات رژیم صهیونیستی، حریم هوایی منتهی به شمال اراضی اشغالی را به عمق 6 کیلومتر روی هواپیماهای مسافری بستهاند.
* دستور بمباران لبنان در صورت انتقام حزبالله
در حالی که نظامیان رژیم صهیونیستی از آمادهباش 10 روزه در مرز با لبنان خسته و فرسوده شدهاند و از هراس مداوم از انتقام حزبالله گلایه میکنند، وزارت جنگ این رژیم به دنبال خودنمایی برای کاهش ابعاد این آبروریزی است. نشریه «اسرائیل هیوم» دیروز جمعه به نقل از یک مقام نظامی ارشد صهیونیست نوشت: بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل روز پنجشنبه به ارتش دستور داد در صورتی که حزبالله به سربازان یا شهروندان اسرائیلی آسیب رساند، زیرساختهای لبنان را بمباران کند. این مقام ارشد نظامی که نامش فاش نشد، به این نشریه گفت گانتس در جلسهای با آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش و دیگر فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی این دستور را صادر کرده و خواستار آمادهسازی برای اجرای این عملیات شده است. بر این اساس، کوخاوی در نشست روز پنجشنبه ضمن تشریح مواضع ارتش صهیونیستی درباره انتقام احتمالی حزبالله، مدعی شده باید دولت لبنان را مسؤول هرگونه حمله و عواقب آن دانست. عصر روز دوشنبه بود که رسانههای صهیونیستی از وقوع حادثهای امنیتی در منطقه مزارع شبعا خبر داده و مدعی شدند نیروهای حزبالله قصد انجام عملیاتی را داشتهاند که با پیشدستی نظامیان صهیونیست، این عملیات خنثی شده است. حزبالله اما دقایقی بعد با صدور بیانیهای تاکید کرد نه تنها هیچ اقدامی از سوی نیروهای آن انجام نشده، بلکه این حادثه امنیتی محصول نگرانی و دستپاچگی صهیونیستهاست که آنها را مجبور به دروغپردازی و تیراندازی بیهوده کرده است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
وخامت وضعیت جسمانی رئیسجمهور برزیل
ژائیر بولسونارو، رئیسجمهور برزیل بعد از 20 روز از اعلام ابتلا به ویروس کرونا و قرنطینه، در یک سخنرانی زنده تلویزیونی از بدتر شدن وضعیت جسمانی خود خبر داد. وی گفت در حال استفاده از داروهای آنتیبیوتیک به خاطر عفونت ریههای خود است و طی روزهای گذشته وضعیت جسمانیاش بدتر شده است. وی در این سخنرانی از عفونی شدن ریههایش خبر داد و گفت: آزمایش خون دادم و نسبت به روز قبل احساس ضعف بیشتری میکنم که علت آن به گفته پزشکان معالج عفونت ریه است. بولسونارو افزود: بعد از 20 روز قرنطینه، مشکلات جدیدی پیدا کردهام. وی از جمله رهبران جهان بود که شیوع ویروس کرونا را یک بیماری خفیف و معمولی مانند آنفلوآنزا توصیف میکرد و این مساله باعث سهلانگاریهای دولت در مدیریت بحران مقابله با کرونا در این کشور شد. بولسونارو همچنین تا مدتها از زدن ماسک و التزام به فاصله اجتماعی در عموم خودداری میکرد و به دلیل عدم گزارش صحیح تعداد قربانیان ویروس کرونا در این کشور شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته است.
***
رهگیری هواپیماهای شناسایی آمریکایی توسط جنگنده روسی
وزارت دفاع فدراسیون روسیه اعلام کرد روز پنجشنبه یک فروند جنگنده سوخو27 این کشور مجبور شد برای رهگیری 2 فروند هواپیمای نظامی آمریکایی در آسمان منطقه دریای سیاه ۲ بار به هوا بلند شود. بر اساس این اطلاعات، هواپیماهای بیگانه بر فراز آبهای بینالمللی دریای سیاه مشاهده شده بودند. جنگنده روسی بتدریج به هدفهای هوایی نزدیک شد و آنها را به عنوان هواپیمای شناسایی راهبردی «135RC» متعلق به نیروی هوایی آمریکا و هواپیمای گشت Poseidon متعلق به نیروی دریایی این کشور شناسایی کرد. جنگنده سوخو27 روسیه پس از دور کردن هواپیماهای آمریکایی از حریم هوایی کشور، به پایگاه هوایی خود بازگشت.
***
اصابت 2 فروند کاتیوشا به اطراف فرودگاه بغداد
مرکز رسانهای - امنیتی عراق از اصابت ۲ فروند کاتیوشا به محوطه فرودگاه بینالمللی بغداد خبر داد. این مرکز شامگاه پنجشنبه طی بیانیهای اعلام کرد ۲ فروند راکت بدون اینکه خسارتی وارد کند، به محوطه فرودگاه بغداد، پایتخت عراق اصابت کرد. بر اساس این بیانیه، ۲ راکت مذکور از مناطق مختلفی در بزرگراه بینالمللی نزدیک منطقه الرضوانیه شلیک شده بودند. چند روز پیش نیز پادگان نظامی ویکتوری در نزدیکی فرودگاه بغداد که میزبان نظامیان آمریکایی است، هدف اصابت چند راکت قرار گرفته بود.
***
نگرانی انگلیس درباره موج دوم کرونا
مت هانکوک، وزیر بهداشت انگلیس پنجشنبه گفت: من نگران موج دوم شیوع ویروس کرونا در اروپا هستم و دولت انگلیس از هیچ اقدامی برای بازگرداندن تدابیر قرنطینهای در صورت لزوم و حفظ ایمنی بریتانیا، دریغ نخواهد کرد. بر این اساس، بریتانیا از هفته گذشته مجددا تدابیر قرنطینه 14 روزه را برای افرادی که از اسپانیا قصد ورود به این کشور را دارند، اعمال کرده است. هانکوک افزود: برخی کشورهای اروپایی که فعلا از تدابیر قرنطینهای بریتانیا مستثنا شدهاند، دوباره با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا روبهرو شدهاند. من نگران موج دوم هستم. تصور میکنم شما میتوانید آغاز موج دوم شیوع ویروس کرونا را در برخی کشورهای اروپایی مشاهده کنید.
***
دستگیری ۲ جاسوس آمریکا در سوریه
خبرگزاری سوریه (سانا) جمعهشب به نقل از یک منبع میدانی در منطقه تدمر گزارش داد نیروهای سوریه طبق اطلاعات به دست آمده و نظارت مستمر بر محورهایی که احتمال نفوذ گروههای تروریستی وجود دارد، موفق به دستگیری ۲ عنصر تروریستی در جنوب منطقه القریتین در شرق استان حمص شدند. به گزارش سانا، این ۲ تروریست اعتراف کردند از پایگاه غیرقانونی اشغالگران آمریکایی در التنف نفوذ کرده بودند. آنها همچنین مجهز به سلاح و دوربین گوگل بودند. تروریستهای دستگیر شده به نامهای محمد الدخول و عبدالله حویان شلاش اعتراف کردند عضو گروه تروریستی مغاویر الثوره یعنی نیروهای تحت کنترل آمریکا در پایگاه التنف هستند. طبق اعتراف این ۲ عنصر تروریستی، آنها بعد از دریافت آموزشهای مربوط، مجهز به سلاح و موتور و دوربین و تلفن همراه شده و پس از آن به پایگاه آمریکا در التنف منتقل شده بودند. آنها در ادامه اعتراف کردند پس از دریافت مبلغی پول، چند نقشه به منظور یافتن محل حضور نیروهای ارتش سوریه به آنها داده شده است.
***
گفتوگوی هنیه و عباس برای اتحاد
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان تلفنی گفتوگو کرد. هنیه در جریان این گفتوگو عید قربان را به عباس تبریک گفت و طرفین مسائل سیاسی مربوط به مساله فلسطین را بررسی کردند. در بیانیه حماس آمده است، هنیه و عباس تأکید کردند که باید با اتخاذ یک موضع واحد، با طرحهای «معامله قرن» و اشغال کرانه باختری مقابله کرد. عباس و هنیه همچنین هر گونه خدشه به حقوق ملت فلسطین بویژه در زمینه قدس و حق بازگشت آوارگان فلسطینی را رد کردند. در این تماس، طرفین بر تداوم اقدامات همگرایانه بین حماس و فتح و ادامه تماس بین رهبران ۲ جنبش تأکید کردند تا با مشارکت تمام گروههای فلسطینی، به یک اتحاد واقعی دست یابند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|