|
تعویق مجدد سفر نخستوزیر عراق به عربستان
فواد حسین، وزیر خارجه عراق تاکید کرد نخستوزیر این کشور هفته جاری به عربستان سفر نخواهد کرد و امید است تاریخ جدیدی برای سفر مصطفی الکاظمی به ریاض در آینده در نظر گرفته شود. وی در ادامه افزود دلیل تعویق این سفر وخامت وضعیت سلامتی ملکسلمان، پادشاه عربستان است.
ارسال به دوستان
ترامپ خواستار استقرار نیروهای نظامی آمریکا بر سر صندوقهای رأی به بهانه جلوگیری از تقلب شد
انتخابات زیر چکمه
هر ۲ حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا مدعی تقلب سیستماتیک در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳ آبان شدند
گروه بینالملل: انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در حالی حدود ۸۰ روز دیگر برگزار میشود که عرصههای اجتماعی و سیاسی ایالات متحده تحت شدیدترین انشقاق تاریخ این کشور قرار گرفته است. در عرصه اجتماعی اعتراضات آمریکا که معمولا هرازگاهی خبرساز میشد حالا به صورت روزانه فضای اجتماعی این کشور را تحت تاثیر قرار داده است. عمده اعتراضات مردم این کشور به موضوعاتی مثل نحوه مدیریت کرونا توسط دولت، تبعیضهای نژادی- که البته سابقهای به قدمت تاریخ آمریکا دارد اما در دوره ترامپ بشدت افزایش یافته است- و موضوعاتی مثل بحران اقتصادی است. این موضوعات سبب شده تقریبا هر روز گوشهای از خاک آمریکا درگیر این اعتراضات باشد. نکته مهم این اعتراضات این است که توانسته پتانسیل بزرگی از توان نیروهای امنیتی و نظامی آمریکا را به خود اختصاص دهد و بسیاری از مرزهای حیثیتی دولتهای آمریکا را فتح کند.
در عرصه سیاسی اما آنچه بیش از همیشه به چشم میآید بیهویت شدن ریاستجمهوری و شخص رئیسجمهور آمریکاست. تا قبل از روی کارآمدن ترامپ در سال ۲۰۱۶ روسایجمهوری آمریکا با همه تفاوتهایشان توانسته بودند لااقل مترسک ابرقدرتی آمریکا را سر پا نگه دارند. ترامپ اما همین را هم از بین برد و شکستهای متوالی آمریکا در حوزه بینالملل که آخرین آن در برابر ایران بود، نشانی گویا بر این موضوع است.
حالا اگر باز به بحث انتخابات آمریکا بازگردیم شگفتیهای فراوانی در حال وقوع است. فارغ از اینکه بایدن یا ترامپ ۱۳ آبان انتخاب شود، هر ۲ طرف انتخابات به صراحت اعلام کردهاند در انتخابات تقلب خواهد شد.
ترامپ میگوید اگر انتخابات پستی با سازوکارهای مدنظر دموکراتها برگزار شود قطعا تقلب خواهد شد و وی فقط با تقلب ممکن است رای نیاورد. دموکراتها هم با یادآوری سازوکارهای پرحاشیه سال ۲۰۱۶ میلادی از یک سال گذشته نسبت به تکرار آن روند به سود ترامپ نگرانند.
ترامپ حالا برای جلوگیری از تقلب انتخاباتی دموکراتها به دنبال اعزام کلانترها و نیروهای نظامی این کشور به محلهای رایگیری است. این موضوع در تاریخ آمریکا بیسابقه است و از طرفی پتانسیل تبدیل به یک جنجال بزرگتر در آستانه انتخابات پرماجرای ۱۳ آبان آمریکا را داراست.
* توسل ترامپ به نیروهای فدرال در انتخابات
به گزارش «وطن امروز»، به نظر میرسد رئیسجمهور آمریکا وابستگی شدیدی به نیروهای فدرال پیدا کرده و به دنبال این است تصمیمات خود را از این طریق اجرایی کند. ترامپ بتازگی در مصاحبه با فاکسنیوز، مدعی شده درصدد است برای جلوگیری از تقلب در انتخابات نیروهای مجری قانون و کلانترهای آمریکایی را به محل استقرار صندوقهای رای اعزام کند؛ اقدامی که میتواند او را با چالش نقض قوانین آمریکا مواجه کند. ترامپ این اظهارات را در شب آخر گردهمایی ملی دموکراتها بیان کرد و باز هم زنگ هشدار را درباره احتمال تقلب در انتخابات آتی به صدا درآورد. ترامپ افزود: ما پلیس و نیروهای مجری قوانین و خوشبختانه وکلای آمریکایی را در پای صندوقهای رای خواهیم داشت و بر هر کسی و دادستانها نظارت خواهند کرد.
* آیا ترامپ اجازه اعزام نیرو به مراکز رأیگیری را دارد؟
خبرگزاری سیانان در این باره نوشت: شواهد تاریخی نشان میدهد در صورت تحقق این وعده ترامپ، وی با مشکلات حقوقی مواجه خواهد شد، چرا که هر گونه اقدامی که رایدهندگان را ارعاب کند، در قانون فدرال آمریکا منع شده است و برخی ایالتهای آمریکا مانع حضور نیروهای مجری قوانین در محلهای اخذ رای میشوند. نیروهای وزارت دفاع و گارد ملی نیز باید از هر گونه «عملیات» اینچنینی در محل صندوقهای رای اجتناب کنند. بهعلاوه، رئیسجمهوری آمریکا اختیارات لازم را برای اعزام نیروهای پلیس محلی و نیروهای مسلح مجری قوانین ندارد و در صورتی که به این اقدام مبادرت ورزد، قانون جزا را در این کشور نقض کرده است. مدیر برنامه حقوق انتخابات در دانشگاه حقوق اوهایو در این باره گفته است: استفاده از کلمات «نیروهای مجری قوانین» که از نظر من نیروهای مسلح هستند، در این قانون منع شده است. بر اساس عنوان ۱۸ بخش ۵۹۲ قانون جزا در آمریکا «هر مقامی در این ارتباط دستوری برای اعزام نیروهای نظامی صادر کند مشمول مجازات حبس حداقل 5 سال و سلب صلاحیت از داشتن هرگونه پست افتخاری، منفعت مالی یا اعتمادی در آمریکا خواهد شد».
* نگرانی ترامپ از حقه کثیف دموکراتها
رئیسجمهور آمریکا همزمان که به دنبال اعزام نیروی فدرال به مراکز انتخاباتی برای مقابله با تقلب است، مجددا تئوری «دیوانه» مبنی بر اینکه تاخیر در اعلام نتایج انتخابات ماه نوامبر به سبب رایگیری پستی میتواند منجر به رسیدن نانسی پلوسی به ریاستجمهوری شود را تکرار کرد. رئیسجمهور آمریکا گفت: این بخشی از کلیت اقدامات آنهاست، اینکه اگر شما انتخابتان مشخص نشود رئیس مجلس نمایندگان رئیسجمهور میشود و من فکر میکنم این امر یا در تاریخ بیستم یا در تاریخ یکم اجرایی شود. این را کنار هر چیز دیگر و به عنوان گزینه در نظر بگیرید. این یک فضاحت است. آنها میدانند این چندشآور و کثیف است. از آنجا که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در سلسله مراتب قدرت در آمریکا بعد از مایک پنس، معاون رئیسجمهور، در جایگاه بعدی جانشینی ریاستجمهوری قرار دارد، بر اساس تئوریای که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مطرح کرده، در صورتی که رئیسجمهور جدید تا پایان دوره ریاستجمهوری فعلی دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه، ریاست خود را آغاز نکند طبق الزام اصلاحیه بیستم قانون اساسی آمریکا، نانسی پلوسی به جایگاه ریاستجمهوری میرسد. دونالد ترامپ که با طرح رایگیری پستی همگانی برای انتخابات ریاستجمهوری نوامبر آتی در جنگ است در اظهاراتی در شورای سیاست ملی ۲۰۲۰ عنوان کرد آرای پستی در سطح گسترده میتواند منجر به تاخیر به مدت چند هفته، چند ماه، چند سال و «شاید هیچ وقت» در تکمیل انتخابات شود. ترامپ خاطرنشان کرد: من نمیدانم چه اتفاقی قرار است بیفتد. میدانید؟! یک نظریه وجود دارد مبنی بر اینکه اگر تا پایان سال نتوانید انتخابات را تکمیل کنید نانسی پلوسی دیوانه رئیسجمهور خواهد شد. شما بدرستی آن را میدانید. با این حال این تئوری با توجه به اینکه در صورت عدم برگزاری انتخابات، دوره ریاست خود پلوسی هم سوم ژانویه به پایان میرسد، درست نیست.
* پورتلند همچنان درگیر اعتراضات ضدنژادپرستی
تأکید مجدد ترامپ بر استفاده از نیروهای فدرال در حالی است که بامداد شنبه معترضان به خشونت نیروهای سرکوبگر پلیس در پورتلند تظاهرات کردند. در این تظاهرات درگیریهایی میان معترضان و نیروهای فدرال مقابل ساختمان مهاجرت آمریکا رخ داد. چند صد نفر از معترضان اوایل روز جمعه به ساختمان مهاجرت حملهور شده و به سمت دیوارهای ساختمان سنگ و بطری پرتاب کردند. به گفته پلیس، نیروهای فدرال نیز برای متفرق کردن معترضان از گاز اشکآور و تسلیحات ضدشورش استفاده کردند و در این میان ۳ نفر از معترضان نیز بازداشت شدند. در ادامه اعتراضات خیابانی معترضان به بیعدالتی در آمریکا و رفتارهای خشونتآمیز پلیس، پلیس افبیآی با دریافت تهدید بمبگذاری در یک خودرو تعدادی از ساختمانهای فدرال را در شهر پورتلند تعطیل کرد. شهر پورتلند در ۲ ماه گذشته صحنه اعتراضهای مردمی به نژادپرستی و خشونت پلیس در پی قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس سفیدپوست این کشور بوده است و با گسیل نیروهای فدرال به این شهر به دستور ترامپ، شدت اعتراضات نیز افزایش پیدا کرده است.
* اعتراض نیویورکیها به ویروس ترامپ
علاوه بر پورتلند در نیویورک هم صدها نفر از مردم شهر نیویورک آمریکا برای اعتراض به سوءمدیریت دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور در مقابله با ویروس کرونا در خیابانهای این شهر دست به تظاهرات زدند. بر اساس گزارش رسانههای خبری، این تجمع اعتراضآمیز با عنوان «راهپیمایی برای مردگان»، همچنین به منظور یادآوری دهها هزار نفری که بر اثر ابتلا به این ویروس در آمریکا جان خود را از دست دادند، شکل گرفت. در این تظاهرات مردم تابلوهایی را در دست داشتند که روی آنها عنوانهای «ویروس ترامپ»، «ترامپ را برکنار کنید»، «این [ویروس] قابل پیشگیری بود» و «ترامپ! شکست خوردی، استعفا بده» نوشته شده بود. هماهنگکنندگان این راهپیمایی در پستی فیسبوکی نوشتند: «۱۸۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به «کووید-19» جان خود را از دست دادهاند. ترامپ مسؤول مرگ هر کدام از آنهاست». آمریکا همچنان بیشترین آمار مبتلایان و قربانیان در سرتاسر جهان را دارد. مطابق آخرین آمار ارائه شده از سوی دانشگاه جان هاپکینز، با ابتلای ۴۴ هزار و ۲۹۱ مورد جدید، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در ایالاتمتحده به ۵ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۳۵ نفر رسید. بر این اساس دستکم یکهزار و ۸۵ مورد جدید بر اثر ابتلا به «کووید-۱۹» در ایالات متحده آمریکا جان خود را از دست دادهاند تا آمار کلی قربانیان این ویروس ناشناخته به 180هزار نفر برسد. مقایسه آمار و ارقام جدید دانشگاه جان هاپکینز با آمار روزهای گذشته این مرکز نشان میدهد برای چندمین روز متوالی، آمار روزانه قربانیان کرونا در آمریکا از هزار نفر فراتر رفته است.
* استفاده از هواپیماهای جاسوسی برای رصد اعتراضات
در شرایطی که اعتراضات در پورتلند، نیویورک و برخی دیگر از شهرهای آمریکا ادامه دارد، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه با اعتراف به استفاده از هواپیماهای جاسوسی برای رصد اعتراضات مردمی در شهرهای ایالت متحده اعلام کرد: رفتار آنان در مقابل معترضان قانونی است. به گزارش آسوشیتدپرس، پنتاگون گزارش داد استفاده از هواپیماهای شناسایی گارد ملی در 4 شهر ایالاتمتحده برای نظارت بر اعتراضات گسترده اخیر، قوانین ارتش برای جمعآوری اطلاعات را نقض نکرده است. این تحقیقات به دستور مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در پاسخ به سوالات کنگره مبنی بر اینکه آیا ارتش با اقدامات غیرقانونی، اعتراضات شهروندان آمریکایی را پس از مرگ جورج فلوید مورد رصد قرار داده است یا نه، تهیه شده است. به نوشته آسوشیتدپرس، استفاده از پروازهای جاسوسی برای رصد اعتراضات از جمله درخواستهای دونالد ترامپ برای فرونشاندن ناآرامیهای گسترده معترضان در شهرهای آمریکا بود.
ارسال به دوستان
نفع انتخاباتی ترامپ از دیدار با مصطفی الکاظمی
علیرضا صدرالحسینی*: سفر نخستوزیر عراق به آمریکا در حالی است که در اتمسفر سیاسی عراق، مساله اخراج نظامیان آمریکا باز هم به عنوان یک مطالبه حداکثری و اولویت اصلی گروههای سیاسی مطرح است. ماحصل آنچه از دیدار رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر عراق به دست آمده، نشان میدهد حداقل طرف آمریکایی به دنبال خروج خودخواسته از عراق نیست. این موضع هم در اظهارنظر نه چندان صریح ترامپ و هم در نقل قولی که مصطفی الکاظمی از صحبتهای وی داشت، قابل ارزیابی است. واقعیت این است که آمریکا علاقهمند است در نقاط استراتژیک دنیا حضور نظامی قابل توجهی داشته باشد ولی وضعیت حال حاضر این کشور و همچنین موضع جدی گروههای مقاومت، این اجازه را به آنها نخواهد داد این حضور حداقل در عراق بلندمدت باشد، لذا موضوع مذاکرات دو طرف درباره وضعیت نظامیان آمریکا در عراق بحث اخراج است و نه خروج. ترامپ هم در این بین تلاش دارد در آستانه انتخابات آمریکا کمی شکستهای دولتش در سیاست خارجی را بپوشاند، از این رو اینکه صحبت از خروج طی یک پروسه ۳ ساله هم مطرح شده، بیشتر جنبه روانی دارد. افکار عمومی عراق و عمده گروهها، طوایف و احزاب این کشور خواهان اخراج آمریکا هستند و این را به عنوان مطالبه جدی از نخستوزیرشان میخواهند. نکته بعد اینکه آمریکا اعلام کرده است حضورش در عراق جنبه اقتصادی و سرمایهگذاری خواهد داشت ولی واقعیت این است که آنها در قالب شرکتهای تجاری هم به دنبال نفوذ امنیتی هستند و این زنگ خطری برای عراقیهاست، چرا که در پی این حضور بیثباتی و چپاول اموال ملی عراق به نفع ایالات متحده رخ خواهد داد. تجربه نشان داده حضور آمریکا در خاورمیانه همواره جنبه استعماری و سلطهطلبانه داشته است. بر این اساس باید گفت نخستوزیر عراق و در شکل حداکثری آن دولت این کشور باید نسبت به هرگونه توافقی با آمریکاییها هشیار باشند. ژئوپلیتیک ویژه عراق در کنار منابع عظیم انرژی آن براحتی پاسخگوی نیازهای اقتصادی این کشور و پشتوانهای محکم برای توسعه آن است. در این بین شرط تحقق این اهداف تکیه بر توان داخلی و همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از تکنولوژی کشورهایی است که پیش از این حسن نیت خود را درباره همکاری دوجانبه و سازنده با دیگر کشورها به اثبات رساندهاند. * کارشناس مسائل عراق ارسال به دوستان
ابراز نارضایتی نمایندگان پارلمان و احزاب عراقی از بیتوجهی کاظمی به مصوبه اخراج آمریکاییها
انتقاد احزاب عراقی از تقریبا هیچ
گروه بینالملل: دستاورد تقریبا هیچ مصطفی الکاظمی از سفر به آمریکا اگرچه در هیاهوی رسانههای دولتی عراق گم شد اما این موضوع از چشم سیاستمداران عراقی پنهان نمانده است. مهمترین توافقی که احزاب اکثریت عراقی با کاظمی قبل از سفرش به عراق داشتند، تعیینتکلیف مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج سربازان آمریکایی از عراق بود اما کاظمی نه تنها به این هدف نرسید، بلکه وعده خروج ۳ سال آینده را از زبان ترامپ شنید و هیچ ضمانتی هم دریافت نکرد.
وی با تمجید(!) از نقش آمریکا در شکست داعش، دومین اشتباه استراتژیک خود را مرتکب شد. آمریکا به اعتراف ترامپ عامل اصلی زایش داعش در منطقه بود و مشخص نیست کاظمی در حالی که کشورش صدها شهید در راه مبارزه با داعش داده، با چه استدلالی به تمجید از آمریکا پرداخته است.
در همین ارتباط دبیرکل عصائب اهلالحق عراق ضمن ابراز تعجب از موضع ضعیف نخستوزیر این کشور در سفر به آمریکا تصریح کرد: باقی ماندن نیروهای آمریکایی برای 3 سال دیگر در عراق غیرقانونی است.
قیس الخزعلی در ادامه از اینکه کاظمی و هیأت همراه او در جریان سفر به آمریکا به موضوع خروج نیروهای آمریکایی نپرداختند و این طرف آمریکایی بود که این موضوع را پیگیری و طرح کرد، ابراز تعجب کرد و گفت: ترامپ از این سفر انگیزههای خود را دارد و تلاش میکند از هر موضوعی به نفع خود در انتخابات آمریکا بهرهبرداری کند.
وی تصریح کرد: مسأله ضرورت خروج آمریکاییها از عراق در این سفر با جدیت طرح نشد و اینچنین القا شد که هیأت عراقی اهتمامی به این موضوع یا شجاعت لازم را ندارد، زیرا موضوع خروج نیروهای آمریکایی از زبان وزیر خارجه و نخستوزیر عراق مطرح نشد و این مقامات آمریکایی بودند که این موضوع را طرح کردند، در حالی که خروج این نیروها مصوبه مجلس عراق است و ضرورت ایجاب میکرد نخستوزیر پیگیر اجرای این مصوبه باشد.
وی در ادامه این سوال را طرح کرد که آیا این آمریکاییها هستند که باید درباره خروج از عراق تصمیم بگیرند یا عراقیها؟ تصمیم بقای نیروهای ترامپ در عراق تصمیمی نیست که در دست او باشد، بلکه دست عراقیهاست. کاظمی در سفر به آمریکا باید به خروج اشغالگران آمریکایی از عراق اولویت میداد.
دبیرکل عصائب اهلالحق درباره این اظهارات ترامپ که هدف از ابقای نیروهای آمریکایی در عراق کمک به این کشور در صورت مواجهه با هر گونه تجاوزی است، گفت: اگر ترامپ میخواهد از عراق دفاع کند و در صورت هر گونه تجاوزی به این کشور کمک کند، بسیار خب! ما به او ترکیه را نشان میدهیم که اکنون به عراق تجاوز کرده است.
الخزعلی افزود: آنچه در سفر کاظمی قابل ملاحظه بود، این بود که طرف آمریکایی با مهربانی و سخاوت ۲۰۰ میلیون دلار به دولت عراق کمک کرد. این امر شرمآور و خجالتبار بود، زیرا عراق کشوری ثروتمند است و نیازی به صدقه واشنگتن ندارد.
* نماینده الفتح: راهی جز مقاومت در برابر اشغالگری آمریکا نیست
مختار الموسوی، نماینده ائتلاف الفتح عراق هم دیروز با اشاره به شانه خالی کردن دولت مصطفی الکاظمی از عمل به تعهداتش برای اخراج نظامیان آمریکایی تأکید کرد ملت عراق راهی جز مقاومت در برابر اشغالگری آمریکاییها ندارد. الموسوی در مصاحبه با وبگاه «المعلومه» تصریح کرد: دولت از عمل به تعهدات خود مبنی بر اخراج نظامیان بیگانه از جمله نظامیان آمریکایی از خاک عراق، شانه خالی کرده است. او افزود: با شانه خالی کردن دولت از عمل به مسؤولیتهایش، اقدام گروههای مقاومت برای اخراج اشغالگران آمریکایی مشروعیت قانونی پیدا میکند. نماینده پارلمان عراق گفت: گروههای سیاسی ملی عراق از هر گزینه ملت برای اخراج اشغالگران حمایت خواهند کرد. او همچنین تصریح کرد: نخستوزیر ملزم به اجرای خواستههای شرعی و قانونی مبارزان برای وارد آوردن ضربات دردناک به اشغالگران آمریکایی است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
حضور افسران سابق در تظاهرات ضدنتانیاهو
منابع صهیونیست از زخمی شدن رئیس اسبق شاباک در جریان تظاهرات اسرائیلیها علیه بنیامین نتانیاهو خبر دادند. روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط نوشت تظاهرات گسترده علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی از روز پنجشنبه در شهرهای حیفا، بئر السبع و قدس آغاز شد و جمعه به سرتاسر اراضی اشغالی از شمال تا جنوب رسید. معترضان با سر دادن شعارهایی خواهان برکناری نتانیاهو شدند. به گفته منابع، در جریان اعتراضات کرمی گیلون، رئیس اسبق شاباک و یورای لاهف، نماینده پارلمان زخمی شدند. رئیس اسبق شاباک گفت که آمده تا علیه نتانیاهو به همراه تعدادی از افسران ارشد سابق ارتش و سازمان اطلاعات تظاهرات کند، به این دلیل که نتانیاهو فتنه ایجاد میکند و اسرائیلیها را علیه یکدیگر میشوراند و این تهدیدی به خونریزی است. پلیس رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت به معترضان اجازه ندهد در مقابل مقر نخستوزیر در خیابان بالفور در قدس تظاهرات کنند.
***
ادامه آتشسوزیها در کالیفرنیا
آتشسوزیای که در حال پیشروی در مرکز و شمال کالیفرنیاست و تاکنون به مرگ دستکم ۶ نفر منجر شده و در مقایسه با روز جمعه از نظر گستردگی 2 برابر شده، هماکنون به یکی از بزرگترین آتشسوزیها در تاریخ کالیفرنیا تبدیل شده است و در مسیر پیشروی خود، شهرهای کوچک را تهدید میکند. این آتشسوزی گسترده که هفته گذشته در ایالت کالیفرنیا و در پی گرمای شدید هوا و حملات صاعقه آغاز شد، به سوختن منطقهای بزرگتر از ایالت «رودآیلند» ایالات متحده منجر شده است و تاکنون بیش از ۵۰۰ خانه و ساختمانهای دیگر را تخریب کرده است. طبق این گزارش، این آتشسوزیها، علاوه بر مرگ ۶ نفر به زخمی شدن ۴۳ آتشنشان و شهروند عادی نیز منجر شده است. «گاوین نیوسام» فرماندار ایالت کالیفرنیا وضعیت فعلی را «لحظهای مهلک» توصیف کرد و گفت نیروهای آتشنشانی و مقامات محلی در حال تلاش برای مهار دستکم ۵۶۰ حریق در سراسر این ایالت هستند که برخی در نتیجه صاعقه رخ داده است. طبق گفته نیوسام، شدت آتشسوزیها در ایالت کالیفرنیا به قدری بالاست که مسؤولان این ایالت با محدودیت منابع برای مهار آتش مواجه شدند و به دنبال تقویت منابع از طریق کشورهای کانادا و استرالیا هستند.
***
طالبان: استقلال افغانستان قابل معامله نیست
طالبان با انتشار بیانیهای در وبسایت رسمی این گروه نوشت استعمارگران جهانی و مزدوران محلی آنها تلاش میکنند از طریق استراتژی نظامی و بمباران یا زیر نام بازسازی، دموکراسی، پیشرفت و دیگر شعارها مردم افغانستان را تطمیع کنند تا با اشغالگران درباره استقلال این کشور معامله کنند. این بیانیه میافزاید: اشغالگران باید آگاه باشند که مردم افغانستان استقلال را به دیده ارزشی بسیار عظیم و غیرقابل معامله میبینند و به هیچوجه از داعیه استقلالخواهی منصرف نمیشوند. طالبان تاکید کرد مردم افغانستان همواره ثابت کردهاند ارزشهایی چون حاکمیت اسلامی، فرهنگ اسلامی و استقلال برایشان نسبت به منافع مادی ارزشی بسیار بالاتر دارد. در انتهای این بیانیه همچنین آمده است: به هموطنان مژده میدهیم که آن روز نزدیک است که کشور ما بار دیگر صاحب استقلال کامل و حاکمیت اسلامی شود.
***
قدرتمندترین کشتی جنگی جهان در ناوگان دریایی روسیه
روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو، دیروز گزارش داد: نشریه آمریکایی «فوربس» در مقالهای نوشته است، رزمناو سنگین هستهای و مجهز به تسلیحات موشکی «دریادار ناخیموف» متعلق به ناوگان دریایی روسیه که در حال مدرنیزه شدن است، احتمالا به قدرتمندترین کشتی جنگی در جهان تبدیل شود. در این مقاله یادآوری شده است: «این رزمناو روسی از لحاظ اندازه، با کشتی جنگی آمریکایی از نوع آیووا (Iowa) قابل مقایسه است ولی در «اصول و تجهیزات جنگی» به مراتب قدرتمندتر از آن است. این رزمناو با مجهز شدن به تجهیزات و تسلیحات مدرن، احتمالا به قدرتمندترین کشتی جنگی در سطح جهان تبدیل خواهد شد». در این مقاله همچنین اشاره شده که رزمناو «دریادار ناخیموف» مسلح به موشکهای مافوق صوت پی-700 «گرانیت» خواهد شد که با نام مستعار «قاتل هواپیما» و همچنین سامانههای دفاع ضدهوایی اس-300 و موشکهای کا-33 «اوسا» مجهز شدهاند.
***
ملکسلمان به دنبال روابط پنهان با اسرائیل
مضاوی الرشید، استاد میهمان دانشکده خاورمیانه مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن گفت: ملکسلمان بنعبدالعزیز شاه سعودی- بعد از امضای توافقنامه عادیسازی روابط بین همپیمانش امارات با اسرائیل- با گزینهای روبهرو است که پیروزی برای آن تصور نمیشود. وی در مقاله خود در سایت «میدل ایست آی» افزود: حاکم سعودی حفظ روابط زیرمیزی با اسرائیل را ترجیح میدهد اما چه به توافقنامه سازش امارات با اسرائیل ملحق شود یا نشود، در هر 2 صورت نفرین شده است. فقط مقداری زمان نیاز است تا توافقنامه بین امارات و اسرائیل به امضا برسد و آنگاه پرچم اسرائیل در ابوظبی برافراشته خواهد شد و وقوع چنین امری در ریاض با تاخیر خواهد بود، زیرا ملکسلمان و محمد فرزند و ولیعهد سعودی به جای شفافیت و رویکرد روشن، نفاق و مخفیکاری را انتخاب کردهاند، زیرا سران سعودی ترجیح میدهند روابط آنها با اسرائیل زیرمیزی و به دور از انظار افکار عمومی باشد. مضاوی الرشید تصریح کرد: شاید پادشاه فرتوت سعودی تمایل نداشت که دوره زمامداریاش با گامی جنجالبرانگیز پایان یابد اما در هر 2 صورت- چه این کار را انجام دهد یا ندهد- محاصره خواهد بود. وی گفت: توافقنامه اسرائیل و امارات چالش جدیدی برای عربستان ایجاد میکند. همانند امارات، عربستان روابط خود را در سطح پایین و پشتپرده با اسرائیل حفظ کرده است و این روابط در سایه ملکسلمان افزایش یافته است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|