|
سرلشکر موسوی: پدافند هوایی ایران جایگاه رفیعی در منطقه دارد
سرلشکر موسوی، فرمانده کل ارتش به مناسبت فرارسیدن روز پدافند هوایی (دهم شهریور) با سرتیپ علیرضا صباحیفرد، فرمانده پدافند هوایی ارتش دیدار کرد. سرلشکر موسوی در این دیدار با بیان اینکه پدافند هوایی ایران جایگاه رفیعی در منطقه دارد، گفت: پدافند هوایی کشور به دستاوردهای خوبی در زمینههای مختلف دفاع هوایی از جمله راداری، موشکی و سامانههای ارتباطی دست پیدا کرده است.
ارسال به دوستان
رسوایی یا بیماری؟!
استعفای آبه شینزو نشانه دیگری از بیفایده بودن تخیلاتی است که میخواست مصالح و منافع مردم ایران را به واسطهگری او برای ترامپ گره بزند
گروه سیاسی: استعفای آبه شینزو را میتوان به مثابه پایانی بر خیالات خوشبینانه جریانی به حساب آورد که روزی سفر او به ایران را نشانهای از آغاز حسن نیت ترامپ به حساب میآوردند.
به گزارش «وطن امروز»، استعفای آبه شینزو از نخستوزیری ژاپن را میتوان از مهمترین اخبار روزهای گذشته دانست. آبه 65 ساله که از سال 2012 به عنوان نخستوزیر ژاپن انتخاب شده بود در حالی علت استعفای خود را به بیماری کولیت اولسروز [زخمی] نسبت داد که پایان پیش از موعد دوره نخستوزیری وی را میتوان حامل پیامهایی برای فضای داخلی ایران نیز دانست. پایان دوران نخستوزیری آبه از جهاتی نشان انقضای طرحی دارد که در سالهای اخیر برخی جریانات داخلی از جمله دولت حسن روحانی بر آن تمرکز زیادی داشتهاند. واسطهگری میان ایران و آمریکا، آن هم بعد از اقدامات جنونآمیز ترامپ در مواردی همانند خروج یکطرفه از برجام را میتوان به عنوان مهمترین شاهدمثال در این امر مورد اشاره قرار داد.
آذرماه سال گذشته بود که پس از 40 سال مقامی در سطح نخستوزیر ژاپن به این ایران سفر کرد؛ سفری که پیش از آغاز آن نیز همه گمانهزنیها حکایت از کارکرد واسطهای آن داشت و آبه به عنوان فرستاده ویژه ترامپ به تهران حامل پیامی بود که دولت آمریکا به وی داده بود. در چنین فضایی همانطور که قابل پیشبینی بود رسانههای اصلاحطلب حامی دولت با مانور ویژه روی این سفر و تاکید بر ارزشمند بودن آن، از لزوم پذیرش این پیام و استفاده حداکثری از واسطهگری ژاپن برای بازگشایی باب گفتوگوها با ترامپ سخن به میان آوردند.
در همان برهه بود که «وطن امروز» در گزارشی با عنوان «خربزه آبه» با اشاره به بیسرانجام بودن دل بستن به دیدارهایی از این دست، درباره ذوقزدگی مقامات دولتی و جریانات سیاسی همسو با دولت نسبت به این دیدار هشدار داد و نوشت: «هر چند نخستوزیر ژاپن درصدد میانجیگری و جوش دادن توافق میان ایران و آمریکاست، با این حال با توجه به تجربه دیپلماسی روحانی و همچنین اظهارات چند ماه گذشته وی، روحانی نیز از توافق احتمالی بدش نمیآید. بنا بر آنچه دولتیها و رسانههای وابسته به دولت میگویند ماحصل این توافق برای ایران گشایش اقتصادی است و همین موضوع انگیزه دولت را برای دستیابی به چنین توافقی بیشتر میکند. با این حال، آنچه در عمل اتفاق خواهد افتاد تغییر چندانی در وضعیت تحریمها و اقتصاد کشور و حتی مبادلات با دیگر کشورها به وجود نخواهد آورد. اگر همانطور که برخی رسانهها یا کارشناسان گمانهزنی کردند حاصل این توافق انتقال بخشی از پول بلوکه نفت ایران باشد، این ارز مسکن مقطعیای است که پس از مصرف آن و اتمام تاثیرش بر اقتصاد کشور شرایط به وجود آمده را بدتر از قبل خواهد کرد. راهحل عبور از فشار تحریمها نه مسکنهای مقطعی که اتکا به توانمندیهای داخلی و تغییرات اساسی در ساختار بودجه است؛ موضوعی که عملکرد روحانی نشان داده وی آن را جدی نمیگیرد». این گزارش که با تذکر هیات نظارت بر مطبوعات نیز مواجه شد در حالی بود که تنها چندماه پس از سفر آبه به تهران که در رسانههای جریان غربگرا از آن به عنوان پیام حسن نیت ترامپ یاد میشد، دولت آمریکا اقدام به عمل جنایتکارانه ترور سرلشکر شهید قاسم سلیمانی در بغداد کرد.
در این میان رهبر حکیم انقلاب نیز در جریان دیدار با نخستوزیر ژاپن با اشاره به وظیفه پیامرسانی آبه از سوی آمریکا، در پاسخ به وی که گفته بود من قصد دارم پیام رئیسجمهور آمریکا را به جنابعالی برسانم، فرمودند: ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما درباره آنچه از رئیسجمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.
* پایانی بر خیال خوش
استعفای آبه شینزو و پایان ماموریت وی به عنوان نخستوزیر ژاپن در شرایطی است که وی در سالهای اخیر به عنوان یک مهره نزدیک به دونالد ترامپ شناخته میشد و در همین راستا سفر سال گذشتهاش به تهران را نیز میتوان یکی از مهمترین ماموریتهایی دانست که در این راستا به عهده داشته است. آبه در حالی به پایان عمر سیاسی بلندمدت خود رسید که از آن میتوان به عنوان یکی از نمادهای محاسبات غلط جریانات غربگرا در مواجهه با واقعیات نظام جهانی و بازیگران آن دانست به گونهای که این جریان در سالهای گذشته و بویژه پس از خروج یکطرفه آمریکا از برجام و پشت پا زدن به تعهداتش سعی کرد با تمرکز بر واسطههای سیاسی آمریکا از جمله دولت ژاپن، آخرین تلاشهای خود را برای زنده نگه داشتن ایده سیاست خارجی روحانی مبنی بر تعامل با آمریکا به کار بندد.
با از میان رفتن آبه به عنوان نخستوزیری که برخی جریانات سیاسی داخلی اهداف سیاسی خود را در قمار روی او برنامهریزی کرده بودند، یک بار دیگر میتوان به شکاف میان واقعیت و برخی از این برنامهریزیها اشاره داشت. پایان عصر آبه و کنارهگیری وی از قدرت، برای آنانی که در سالهای اخیر تلاش داشتند چراغ سبزهای توکیو برای میانجیگری میان تهران و واشنگتن را به عنوان بخشی از گام راهبردی در جهت نزدیک کردن ایران و آمریکا در نظر بگیرند، نشان از پایان یک خوشخیالی سیاسی دارد. آبه در شرایطی استعفا کرد که در سالهای اخیر بیشترین همراهی را با دولت ترامپ در زمینه سناریوی تحریم این کشور علیه ایران داشت و در مقاطعی نیز که سعی میکرد خود را به عنوان چهرهای واسطهگر نشان دهد باز هم بازی خود را در زمین ترامپ جلو میبرد.
با تمام این اوصاف، استعفای آبه شینزو از نخستوزیری ژاپن و واگذار کردن قدرت توسط وی را میتوان به عنوان یک تجربه تاریخی دیگر برای نیروهای سیاسی کشورمان به حساب آورد؛ تجربهای از تلاش آمریکا برای کشاندن ایران به مذاکرهای که خود به آشکارترین شکل ممکن به زیر آن زده بود. با این حال شاید تعجبآورترین بخش این تجربه تاریخی را بتوان خوشخیالی جریانات غربگرا نسبت به چنین بازیگران وابستهای دانست.
ارسال به دوستان
کشورهای اروپایی به دنبال راضی کردن ایران برای ماندن در توافق هستهای در صورت بازگشت تحریمها هستند؟
جرزنی در دقیقه ۹۰
گروه سیاسی: وین، پایتخت اتریش امروز سهشنبه میزبان نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأتهای ایران و کشورهای 1+4 (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) خواهد بود. به نظر میرسد اقدام آمریکا در فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران یکی از دستورکارهای این جلسه است.
به گزارش «وطن امروز»، عباس عراقچی روز گذشته به منظور شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام وارد وین شد. بعد از برگزاری دیدارهای دوجانبه مقدماتی، امروز (اول سپتامبر) جلسه مشترک کمیسیون مشترک برجام در سطح مدیران سیاسی به ریاست هلگا اشمید، مدیرکل سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپایی و معاون جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی برگزار میشود. عراقچی در این سفر با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و وزیر خارجه اتریش نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
* استراتژی ایران در نشست مشترک برجام چه باید باشد؟
همانگونه که گفته شد این نشست تحت تاثیر اقدام آمریکا در راهاندازی مکانیسم ماشه علیه ایران برگزار میشود. یکی از محورهای جلسه امروز بررسی اقدام احتمالی ایران در صورت بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران خواهد بود.
مقامات آمریکایی تاکید کردهاند بدون توجه به نظراتی که دیگر کشورهای عضو شورای امنیت دارند، بنا بر بند 12 قطعنامه 2231 شورای امنیت 30 روز پس از فعال کردن مکانیسم ماشه تحریمها به صورت خودکار باز میگردد. کلی کرافت، نماینده آمریکا در سازمان ملل با اعلام اینکه این کشور هرگز به ایران اجازه دستیابی به سلاح را نخواهد داد، گفت: قطعنامه ۲۲۳۱ به واشنگتن اجازه میدهد سازوکار بازگشت تحریمها علیه ایران موسوم به مکانیسم ماشه را اجرایی کند و هر کسی که در برابر مکانیسم ماشه بایستد تحریم خواهد شد.
حال در صورتی که آمریکاییها مدعی باشند تحریمها بازگشته است ایران چه واکنشی باید نشان دهد؟ بازگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران حتی اگر کشورهای اروپایی و سایر کشورها مدعی شوند به این تحریمها بیتوجه خواهند بود به منزله پایان رسمی برجام است. پایان برجام برای ایران یعنی آغاز فرآیند غنیسازی 20 درصد و لغو رژیم بیسابقه نظارتی آژانس که در نتیجه توافق برجام علیه ایران اعمال شده است.
عدم واکنش قاطع ایران به این اقدام آمریکا ضربه جدی به منافع و وجهه جمهوری اسلامی وارد میآورد. ایران تجربه عدم واکنش قاطعانه به بدعهدی طرف مقابل را دارد و دود بیواکنشی دولت روحانی به چشم منافع ملی ایران رفته است. روحانی و اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای پیش از این در واکنش به عدم اجرای تعهدات آمریکا و کشورهای اروپایی، به جای آنکه اقدام متناسب را در دستور کار بگذارند با توجیه اقدامات کشورهای اروپایی، راه را برای نادیده گرفته شدن بیشتر حقوق ایران هموارتر میکردند. حتی پس از خروج آمریکا از برجام، دولت روحانی که آن موقع دست بالا برای خروج از برجام و بازگشت به وضعیت هستهای پیشابرجامی را داشت، ترجیح داد جنازه به کما رفته برجام را حفظ کند و اینگونه فشارها و محدودیتها علیه ایران در قالب محدودیتهای برجامی حفظ شد.
ایران در جلسه امروز باید به صراحت اعلام کند در صورت فعال شدن مکانیسم ماشه، نهتنها از برجام خارج میشود و دیگر برای محدودیتهای برجامی ارزشی قایل نیست، بلکه درباره تعهدات خود برای بازرسی از اماکن مورد درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی تجدیدنظر خواهد کرد، علاوه بر این ممکن است از NPT نیز خارج شده و همکاری خود را با آژانس قطع کند.
* توهمات آمریکایی
با اینکه کشورهای 1+4 مخالفت خود را با فعالسازی مکانیسم ماشه علیه ایران اعلام کردهاند اما آمریکا همچنان به استفاده از اسنپبک پافشاری میکند. مایک پمپئو روز پنجشنبه ششم شهریور (۲۷ آگوست) در یک پیام توئیتری ابراز اطمینان کرد تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی که مطابق توافق هستهای لغو یا تعلیق شدهاند از نیمهشب بیستم سپتامبر (سیام شهریور) دوباره اعمال خواهند شد. وزیر خارجه آمریکا میگوید این کار در پی ارائه درخواست فعال شدن سازوکار حل اختلاف برجام موسوم به «مکانیسم ماشه» به شورای امنیت در هفته گذشته رخ خواهد داد. جوزپ بورل، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی و 5 کشور باقیمانده در توافق هستهای بارها گفتهاند از آنجا که آمریکا هشتم ماه مه ۲۰۱۸ به مشارکت خود در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پایان داده، دیگر حق فعال کردن مکانیسم ماشه را ندارد. مدتی از ناکامی دولت آمریکا در تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران نگذشته بود که دونالد ترامپ از فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران سخن گفت؛ ادعایی که محقق شدن آن مورد تردید جدی و حتی تمسخر کارشناسان و جریانات سیاسی داخلی آمریکا قرار گرفت. برای نمونه چندی پیش وقتی مایک پمپئو در توئیتی از توانایی آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران و فعال کردن مکانیسم ماشه سخن گفته بود، مورد تمسخر کاربران توئیتر قرار گرفت.
«نیکلاس گراسمن» استادیار دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایلینوی در واکنش به این لفاظی پمپئو در صفحه توئیتر خود نوشت: «قطعا دیگر کشورها میتوانند توانمندی آمریکا برای تحمیل تحریمهای چندجانبه را متوقف کنند. آمریکا میتواند تحریمهایی را وضع کند اما نمیتواند دیگران را وادار به چنین کاری کند». وی سپس این سوال را مطرح کرد: «این مفهوم «چندجانبه» است؟ یعنی وزیر خارجه ما اینقدر نادان است؟» جان بولتون نیز که قبلتر اعتبار دولت آمریکا برای استفاده از مکانیزم موسوم به ماشه را به چالش کشیده بود، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «درسی که شما از این مساله میگیرید این است که برای ایالات متحده کاملا قابل افتخار است در دفاع از اصول ما در سازمان ملل تنها باشد اما حداقل شما باید تلاش کنید این را هوشمندانه انجام دهید نه اینگونه که احمق به نظر برسید». وی در ادامه تاکید کرد: «من فکر میکنم ما احمق به نظر میرسیم».
* بدترین وزیر خارجه آمریکا
شکستهای پی در پی ایالات متحده آمریکا در صحنه سیاست خارجی باعث شده است پمپئو بیش از پیش زیر تیغ نقد منتقدان قرار بگیرد. روز گذشته روزنامه واشنگتنپست در یادداشتی، پمپئو را بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا توصیف کرد.
روزنامه واشنگتنپست در این یادداشت با بیان اینکه هدایت سیاست خارجی رئیسجمهور آمریکا توسط پمپئو به یکی از بدترین آسیبهای دیپلماتیک آمریکا در دهههای اخیر بویژه در ارتباط با نزدیکترین متحدانش بدل شده است، نوشت: یک نمونه خوب آن در مذاکرات پیرامون ایران در ماه اخیر در شورای امنیت سازمان ملل مشاهده میشود. در میان اخبار دیگری که منتشر شده است، شکست دولت ترامپ برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران که تاریخ آن (ماه اکتبر) به پایان میرسد، مثالی گویا برای این است که پمپئو چگونه سیاست آمریکا را به بنبست کشانده است.
در ادامه این یادداشت آمده است: کارزار فشار علیه ایران به دلیل اینکه ترامپ رئیسجمهور آمریکا ۱۳ روز پس از روی کار آمدن پمپئو در آوریل ۲۰۱۸ خروج از توافق هستهای را اعلام کرد، از کارهای مشخص پمپئو بوده است. رئیسجمهور گفت میخواهد درباره توافق دیگری مذاکره کند اما پمپئو به سرعت مانع آن شد و ۱۲ شرط گسترده را برای تهران ارائه و اعلام کرد هدف او تغییر حکومت است که البته محقق نشد و به رغم تحریمهای رو به افزایش و ترور پهپادی یکی از مهمترین فرماندهان ایران (سردار شهید قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران)، ایران آسیبی ندیده و غنیسازی اورانیومش را افزایش داده است.
یادداشت واشنگتنپست میافزاید: این ما را به مناقشات در شورای امنیت میرساند، جایی که پمپئو برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران اعمال فشار کرد. اگر چه متحدان آمریکا تمایلی به اجازه دادن به ایران برای خرید و فروش تسلیحات ندارند اما میدانند یک تحریم دیگر آنچه را از توافق هستهای باقی مانده است از بین میبرد و موجب خواهد شد ایران بیدرنگ بازرسان سازمان بینالمللی انرژی اتمی را که هنوز بر فعالیتهای آن نظارت میکنند، اخراج کند. آنها به این نتیجه رسیدهاند هدف واقعی پمپئو نیز همین بوده است.
ارسال به دوستان
اخبار
ابلاغ سلام رهبر انقلاب به کارکنان پدافند هوایی ارتش
رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا، در تماس تلفنی با امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد، سلام و قدردانی رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا مدظله العالی را به فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش و آحاد فرماندهان، کارکنان و خانوادههای پدافند هوایی کشور ابلاغ کرد.
سردار سرتیپ بسیجی محمد شیرازی، رئیس دفتر فرماندهی معظم کل قوا، طی تماس تلفنی با امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد، فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، متن پیام فرمانده معظم کل قوا را قرائت کرد.
«بسمالله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین علیهالسلام
سلام مرا به کارکنان هوشیار پدافند هوایی کشور برسانید، امنیت کشور مرهون آمادگی و بیداری پدافند هوایی است. مردم متدین ما قدردان تلاشهای بیوقفه شما هستند، این را پاس بدارید».
سردار شیرازی در این ارتباط تلفنی خواستار ابلاغ سلام محبتآمیز رهبر معظم انقلاب اسلامی به آحاد کارکنان، فرماندهان و خانواده پدافند هوایی شد.
***
دلجویی شمخانی از اهالی روستای ابوالفضل
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی با حضور در روستای ابوالفضل از اهالی این روستا دلجویی کرد.
به گزارش ایرنا، در پی اتفاقهای چهارشنبه گذشته (۶ شهریور) در روستای ابوالفضل اهواز، بعدازظهر یکشنبه (عاشورای حسینی) شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به میان مردم این روستا رفت و ضمن بازدید از منطقه و بررسی اتفاقهای رخ داده، به گفتوگو با اهالی و دلجویی از آنان پرداخت. چهارشنبه گذشته، ماموران نیروی انتظامی و اجراییات شهرداری اهواز که برای رفع تصرفات غیرقانونی به این منطقه مراجعه کرده بودند، با اهالی این روستا درگیر شدند که بازتاب گستردهای در رسانهها و فضای مجازی داشت. در پی این حوادث، روابط عمومی بنیاد مستضعفان با ارائه توضیحاتی اعلام کرد: «مراجع قضایی برای جلوگیری از سودجوییها و زمینخواری در این اراضی، حکم به رفع تصرف این زمینها را صادر کردند. گرچه این اقدام جهت جلوگیری از توسعه ساختوسازهای غیرمجاز و با هماهنگی کامل استاندار، دادستان، شهرداری و سایر مسؤولان مربوط انجام شد، ولی بنیاد مستضعفان به محض اطلاع از موضوع، توقف اجرای احکام صادره را خواستار شد. به دنبال توقف اجرای احکام صادره مقرر شد با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) طی ۲ هفته، خانوادههای محروم ساکن این اراضی شناسایی شوند و پس از فراهم شدن زمینه انتقال این خانوارها به منطقهای مسکونی و تامین هزینه پیشپرداخت مسکن این خانوارها توسط بنیاد مستضعفان، اجرای احکام قانونی درباره این اراضی انجام شود».
***
تدوین طرح اصلاح قانون ریاستجمهوری
نایبرئیس مجلس گفت: طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری با همکاری شورای نگهبان تدوین شده و پس از رفع ایرادات احتمالی، احتمالا آذرماه به دولت ابلاغ میشود. به گزارش فارس، سیدامیرحسین قاضیزادههاشمی، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی از اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری با کمک مرکز پژوهشهای شورای نگهبان خبر داد و گفت: روی این قانون یک ماه کار شده و الان به صورت طرح در کمیسیون شوراها در حال بررسی است. وی ادامه داد: در این طرح برای داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری معیارهایی همچون سن، مدرک تحصیلی و سابقه مدیریتی در نظر گرفته شده است. قاضیزادههاشمی بیان کرد: بر اساس این طرح، هر کسی نمیتواند در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کند و باید جزو مقامات سیاسی باشد؛ مثلا در سابقه خود استانداری داشته باشد و بین 40 تا 70 سال سن داشته باشد و همچنین کاندیدای ریاستجمهوری باید ایرانیالاصل باشد. وی افزود: بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته قانون جدید انتخابات ریاستجمهوری احتمالا تا آذرماه پس از رفع ایرادات احتمالی شورای نگهبان تصویب و برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد.
***
در فرودگاه ابوظبی رخ داد
موضعگیری خصمانه مقامصهیونیست علیه ایران
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که در نخستین پرواز مستقیم از تلآویو به ابوظبی رفته است، در سخنانی در فرودگاه ابوظبی به موضعگیری خصمانه علیه ایران پرداخت. به گزارش مهر به نقل از النشره، مئیر بنشبات، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که در نخستین پرواز مستقیم از تلآویو به ابوظبی رفته است، در سخنانی در فرودگاه ابوظبی به موضعگیری خصمانه علیه ایران پرداخت. وی مدعی شد: ما صلح را به نفع ملتهای منطقه میسازیم و نخستین کاری که باید انجام دهیم مقابله با تهدیدات ایران است. وی ضمن تمجید از ولیعهد ابوظبی گفت: ما و امارات باید در راستای تقویت پیوندهای مشترک برای تغییر واقعیتها حرکت کنیم. انتظار داریم صلح با توافقات دیگری تقویت شود و ما به دنبال صلح با امارات هستیم! گفتنی است یک هیأت از رژیم صهیونیستی و آمریکا صبح دیروز عازم ابوظبی شدند تا جلساتی را برای نهایی کردن توافق عادیسازی میان تلآویو و ابوظبی برگزار کنند.
ارسال به دوستان
آیتالله رئیسی ضمن تأکید بر تسریع در رسیدگی به پرونده رئیس پیشین سازمان خصوصیسازی، دستور داد
ورود سازمان بازرسی برای تعیینتکلیف هفتتپه
گروه سیاسی: رئیس قوهقضائیه برخی جزئیات برنامه این قوه در مبارزه با فساد را تشریح کرد. به گزارش «وطن امروز»، رئیس قوهقضائیه گفت: همه دستگاهها و کارگزاران نظام وظیفه دارند برای احقاق حق و ابطال باطل تلاش کنند و دستگاه قضا در این میان بیش از همه وظیفه دارد با نظارت، بسترهای فساد را از بین ببرد و با قضاوت عادلانه، با مفسدان برخورد کند. آیتالله سید ابراهیم رئیسی با تأکید بر لزوم شفافسازی در همه بخشها بویژه در حوزه اقتصاد، حرکت به سوی دولت الکترونیک، ایجاد سازوکارهای اجرای عدالت و مقابله جدی با تبعیض تصریح کرد: مبارزه و محاکمه بخشی از فرآیند سالمسازی نظام اداری است اما اصلاح بسترهای فسادزا و پیشگیری مهمتر از آنهاست. رئیس قوهقضائیه اظهار داشت: در اجرای حق و عدالت و مبارزه با فساد توصیه به تنهایی اثرگذار نیست که فقط بخواهیم بایدها و نبایدها را تبیین کنیم و آنچه مهمترین عامل کاهش جرم و فساد و تخلف میشود، پیگیری و اقدام و عمل بهموقع و دقیق است.
آیتالله رئیسی با تأکید بر اینکه ذات حکومت اسلامی و نظام ما پاک و ضدفساد است، ادامه داد: هر جا فساد لانه کند، نظام با آن مقابله خواهد کرد و هیچ دستگاه و کارگزاری نمیتواند بپذیرد فساد در جامعه و سیستم اداری باشد.
رئیس قوهقضائیه یکی از آموزههای مهم عاشورای حسینی را «مقابله با تحریف» عنوان کرد و گفت: دشمنان با ترسیم چهرهای مشوه و وارونه از حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) و ممنوع کردن بیان احادیث آن بزرگواران و تحریف واقعیتها، جهل را بر جامعه مستولی کردند تا حکومتهای فاسد را برپا کنند.
وی با اشاره به اهمیت آگاهی، در بیداری جامعه، افزود: قدرتهای مستکبر به راحتی بر جامعه ناآگاه حاکم میشوند و امام حسین(ع) برای جهلزدایی و مبارزه با ناآگاهی قیام کرد تا جامعه، قدرت تعقل و تحلیل پیدا کند. رئیس قوهقضائیه با بیان اینکه امروز هم دشمن برای موفقیت در اعمال تحریمها، از حربه تحریف بهره میبرد، تأکید کرد: مقابله با تحریف وظیفهای همگانی است و باید با اراده قوی و تمامقد مقابل تحریف بایستیم تا دشمن نتواند برای پیشبرد اهدافش میدان یابد. آیتالله رئیسی همچنین به پدیده صورتجلسهگردانی اشاره کرد و گفت: در دورهای که مسؤولیت دادستانی کل را بر عهده داشتم، صورتجلسه ستاد کالاهای متروکه برای امضا تحویلم شد. وقتی درباره آن سوال کردم، گفتند این یک رویه است که بدون برگزاری جلسه، صورتجلسات توسط اعضا امضا میشود که اعلام کردم مادامی که جلسهای برگزار نشود، صورتجلسهای را امضا نخواهم کرد.
رئیس قوهقضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش با تأکید بر پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سپهبد سلیمانی از سوی دستگاه قضایی و وزارت امور خارجه، تصریح کرد: خون شهید سلیمانی دامنگیر عوامل ترور او شده و با آگاهی ملتهای منطقه، موجب خروج آمریکا از منطقه و پایداری حق خواهد شد.
رئیس قوهقضائیه در واکنش به گزارش حجتالاسلام صادقی، رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف درباره برخی واگذاریهای مسالهدار بنگاههای دولتی به بخش خصوصی، دستور داد ضمن تسریع در رسیدگی به پرونده رئیس سابق سازمان خصوصیسازی و مدیران متخلف برخی شرکتها، سازمان بازرسی موضوع تعیینتکلیف نحوه واگذاریهای مسالهدار و خلاف ضوابط و مقررات مانند شرکتهای هفتتپه و پالایشگاه کرمانشاه را از سازمان خصوصیسازی و وزارتخانههای ذیربط پیگیری کند.
آیتالله رئیسی گفت: در موضوع واگذاریها باید 2 نکته مورد توجه قرار گیرد؛ یکی جنبه تخلف افرادی است که این واحدها را مورد تملک قرار دادهاند و دیگری بررسی نحوه واگذاری این واحدهاست که آیا شرایط مندرج در قانون برای واگذاری و صلاحیت افراد مورد توجه سازمان خصوصیسازی قرار گرفته یا نه؟ در واقع تمام قضیه فقط برخورد با مدیران متخلف نیست و باید نحوه واگذاریها نیز مورد بررسی قرار گیرد. رئیس قوهقضائیه همچنین به موضوع تعطیلی برخی کارگاههای تولیدی پس از تملک بانکها اشاره کرد و گفت: گزارشهایی که از استانها به ما رسیده، حاکی از آن است برخی واحدهای تولیدی که به دلیل بدهی توسط بانکها تملک شدهاند، به تعطیلی کشیده شدهاند که این خلاف وعده مدیران عامل بانکها و تأکید مقام معظم رهبری است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|