|
افزایش اهدای خون توسط تهرانیها در تاسوعا و عاشورا
مدیرکل انتقال خون استان تهران از افزایش 6 درصدی اهدای خون در روزهای تاسوعا و عاشورا نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: در این ۲ روز، ۳ هزار و ۹۹۳ واحد خون از سوی مردم پایتخت اهدا شد. دکتر محمدرضا مهدیزاده در گفتوگو با ایسنا، گفت: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، مراکز اهدای خون میزبان عزاداران سیدالشهدا(ع) بودند که با هدف نجات جان بیماران، نذر خون کردند و با وجود شرایط سخت کرونایی، از یاد همنوعان خود غافل نشدند.
ارسال به دوستان
بیتوجهی به هشدارهای جامعه پزشکی برای عدم مسافرت در تعطیلات اخیر، باعث شده کارشناسان از احتمال شیوع موج سوم کرونا طی روزها و هفتههای آینده خبر دهند
سفیران کرونا
افزایش 25 درصدی ترددها و ترافیک نیمهسنگین در محورهای شمالی کشور در روزهای تعطیل سپری شده نشان میدهد خیلیها با بیتوجهی به توصیههای جامعه پزشکی به استانهای با وضعیت قرمز کرونایی سفر کردهاند و این احتمال وجود دارد که تبعات این سفرهای پرخطر مشکلاتی را برای کادر پزشکی در روزهای آینده ایجاد کند.
به گزارش «وطن امروز»، با وجود تاکید فراوان جامعه پزشکی و مسؤولان بر اجتناب از مسافرت در ایام تعطیل اما خیلیها با بیتوجهی به این هشدارها بار سفر بستند و راهی شهرهای دور و نزدیک شدند. این سهلانگاریها اکنون نگرانیهای فراوانی را برای مسؤولان و کادر پزشکی ایجاد کرده است که مبادا موج جدید شیوع کرونا در کشور شکل گیرد.
در همین باره، معاون ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه حجم مسافرتهای هفته گذشته بسیار بالا بود و اثرات این حجم از سفرهای تابستانی را طی 10 تا 14 روز آتی خواهیم دید، گفت: مسافرانی که از سفر بازگشتند، باید طی 5 تا 7 روز از حضور در تجمعات خودداری کنند، زیرا ممکن است ناقل ویروس بوده و فعلا بدون علامت باشند. رضا جلیلی خشنود با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا، بیان کرد: بارها از طریق رسانهها از مردم خواهش کردیم که در تعطیلات هفته گذشته از مسافرت غیرضرور خودداری کنند. این در حالی است که در حال نزدیک شدن به فصل پاییز هستیم و قطعا با موجی از بیماریهای تنفسی و عفونی مواجه خواهیم شد. با شروع فصل پاییز، بار عفونی مراکز درمانی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد و این مسأله بر کاهش توان کادر درمان بیتاثیر نخواهد بود. وی ادامه داد: با رعایت پروتکلهای بهداشتی اعم از دورکاری و لغو طرح ترافیک، آمار فوتیهای روزانه این ویروس را از 250 به 110 نفر رساندیم اما متاسفانه این عدم رعایت ما را در هفتههای آتی با مشکل روبهرو خواهد کرد. معاون ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران یادآور شد: مسافرانی که از سفر بازگشتند، باید به این نکته توجه کنند که طی بازه 7-5 روزه از حضور در تجمعات خودداری کنند، زیرا ممکن است ناقل ویروس بوده و فعلا بدون علامت باشند. این بازه یک هفتهای به این دلیل است که در صورت بروز علائم بیماری سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
* لزوم وضع قوانین برای محدودیت سفر در روزهای کرونایی
افزایش مسافرتها در روزهای تعطیل و بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی توسط برخیها موجب شده است ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به مقررات تردد در روزهای تعطیل در شرایط کرونایی تجدیدنظر کند. معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی توسط هیأتهای مذهبی و عزاداران گفت: احتمالا نیاز به وضع قوانینی برای محدودیت در سفرها خواهیم داشت. ایرج حریرچی با بیان اینکه برخی از مردم در سفرهای بینشهری، رفتار خوبی نداشتند، اظهار کرد: اکثر سفرها به استانهایی مانند مازندران که الان وضعیت خوبی ندارد، انجام شد؛ استانهای گلستان، گیلان، اصفهان و آذربایجان شرقی که در وضعیت قرمز هستند مقاصد گردشگری بودند که هم میتواند وضعیت خود استان را تشدید کند و هم منشایی برای درگیری استانهای دیگر باشد؛ اگر چه نسبت به دوره مشابه گذشته، در بعضی روزها شاهد کاهش چند درصدی بیماری بودیم اما در روز پنجشنبه شاهد 2 میلیون و 566 هزار سفر بیناستانی بودیم که نسبت به روز مشابه سال گذشته که شرایط عادی بوده است، افزایش 9 درصدی داشته است! وی افزود: این افزایش اصلا قابل توجیه نیست و درصدی از مردم که سفر کردند کل کشور را تحت تاثیر قرار دادهاند، این افراد با سفر کردن، استانهای مقصد و با بازگشت خود، استان مبدا را تاثیر قرار میدهند. حریرچی ادامه داد: متاسفانه در هفته بعد شاهد افزایش موارد سرپایی، بعد از 2 تا 3 هفته شاهد افزایش موارد بستری و پس از 4 تا 6 هفته، شاهد افزایش موارد مرگومیر ناشی از کرونا خواهیم بود. معاون کل وزیر بهداشت هشدار داد: درخواستمان از مردم این است که در شهریورماه از سفر خودداری کنند، سفرهای غیرضروری نباید انجام شود و سفرهای ضروری نیز باید کاهش یابد. تجربه ما نشان داد که اگر در سفرها تنها به درخواست اکتفا کنیم موفق نخواهیم بود و احتمالا لازم باشد مقرراتی نیز در این زمینه وضع شود. وی درباره رعایت پروتکلها در هیأتهای مذهبی خاطرنشان کرد: طبق بازدیدهایی که 7800 نفر از کارشناسان بهداشتی ما انجام دادند، در مراسم عزاداری دهه اول محرم، از لحاظ فاصلهگذاری فیزیکی و عدم برگزاری مراسم در مکانهای سربسته و نبود دسته، دستورالعملهای بهداشتی بسیار خوب رعایت شده است اما اینکه بگوییم 100 درصد دستورالعملها رعایت شده، اینگونه نیست؛ در واقع نشان داده شد که تعهد مردم و اعضای هیأتها میتواند شگفتیساز باشد. وی ادامه داد: از مقام معظم رهبری تشکر میکنیم که تذکر و الگوسازی ایشان در برگزاری مراسم بسیار به کمک ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت آمد.
* ۱۶۴۲ مبتلا و ۱۰۹ فوتی جدید کرونا
جدیدترین آمار از مبتلایان بیماری «کووید-19» در کشور نشان میدهد میزان ابتلا به این بیماری کاهشی است. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز جدیدترین موارد شناسایی و فوتی ناشی از کروناویروس در کشور طی 24 ساعت را اعلام کرد. سیما ساداتلاری گفت: از دیروز تا امروز ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، یکهزار و ۶۴۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۵۷۳ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۳۷۵ هزار و ۲۱۲ نفر رسید. ساداتلاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۹ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۱ هزار و ۵۷۱ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۲۳ هزار و ۲۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته ساداتلاری، ۳۷۲۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت افزود: تاکنون ۳ میلیون و ۲۳۱ هزار و ۱۱۰ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. به گفته وی، بر اساس آخرین اطلاعات، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. ساداتلاری افزود: همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحالوبختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
![]()
***
[احتمال شیوع موج سوم کرونا در پی بیتوجهی دولت به جلوگیری از ترددها]
عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران گفت: دولت در زمینه مدیریت ترددها و انجام اقداماتی برای ممانعت از سفر مردم به شهرهای وضعیت قرمز در ایام تعطیل کمکاری کرد و نتیجه این سهلانگاری بروز موج سوم کروناست که به احتمال زیاد در هفته چهارم شهریور خود را نشان میدهد.
محمدرضا محبوبفر در گفتوگو با «وطن امروز»، به تردد هزاران دستگاه خودرو در جادهها در ایام تعطیل طی چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: در یک روز 2 میلیون تردد جادهای در کشور انجام شد که این میزان تردد بیسابقه بوده است.
وی با بیان اینکه دولت در اعمال محدودیت ترددها برای قطع زنجیره ویروس کرونا کمکاری کرد، افزود: دولت در این زمینه فقط به توصیهها و پیشنهادها اکتفا کرد، در صورتی که باید مانع از ترددها در این وضعیت میشد.
محبوبفر خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود از هفته چهارم شهریورماه شاهد موج سوم ویروس کرونا در کشور باشیم، چرا که دولت توجهی به برگزاری کنکور و محدودیت ترددها نکرد.
عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران گفت: دولت باید با تدابیر خاص نسبت به جلوگیری از ترددها در ایام تعطیل اقدام میکرد و حداقل به فکر کادر خسته درمانی که به سختی در حال خدماترسانی به بیماران هستند میبود، چرا که تبعات این سفرها دامنگیر جامعه پزشکی میشود.
ارسال به دوستان
وزیر آموزش و پرورش:
دانشآموزان هفته آینده به مدرسه میروند
بنا به گفته وزیر آموزش و پرورش مدارس با وجود شیوع ویروس کرونا تعطیل نمیشود، بلکه آموزش به شیوههای مختلف انجام میشود و هیچ دانشآموزی از تحصیل بازنمیماند. به گزارش «وطن امروز»، وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه از 15 شهریور جز مناطق قرمز، همه دانشآموزان به مدرسه میروند، گفت: مراقبت از سلامت دانشآموزان مهمترین اصل آغاز سال تحصیلی جدید است. به گزارش «وطن امروز»، محسن حاجیمیرزایی در نشست خبری با اصحاب رسانه در آستانه آغاز سال تحصیلی، ضمن تسلیت ایام محرم، گفت: هیچ دانشآموزی نباید از تحصیل محروم شود. متعهد هستیم آموزش را به همه دانشآموزان صرفنظر از موقعیتها و دسترسی که دارند، ارائه دهیم؛ نکته دیگر آموزش حضوری است. در تمام دنیا اصل بر آموزشهای حضوری است، زیرا هیچ آموزشی جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد. وی گفت: امسال اصل بر این است که ارتباط با معلم برقرار شود. وزیر آموزشوپرورش بر مراقبت از سلامت دانشآموزان تاکید کرد و گفت: حداکثر مراقبت را به عمل خواهیم آورد و تلاش میکنیم محیط مناسبی را فراهم کنیم، خانوادهها هم باید مشارکت داشته باشند. وی ادامه داد: اختیارات ویژهای به شورای مدارس دادهایم که میتوانند در چارچوب ضوابطی که برای آنها تعیین کردهایم، آموزش را ادامه دهند. اکنون با شرایط متفاوتی روبهرو شدهایم و خلاقیت و ایدههای نو جایگاه مهمی دارد. وزیر آموزشوپرورش گفت: در نقاطی که دسترسی اینترنت وجود ندارد، تلویزیون آموزشهای لازم را در اختیار دانشآموزان قرار میدهد؛ از ۱۵ شهریور برنامههای آموزشی تلویزیونی شروع میشود. وی افزود: ما روشهای تلفیقی را مدنظر قرار دادهایم. کلاسها حضوری برگزار میشوند، البته اگر مساحت کلاس و مدرسه به گونهای باشد که فاصلهگذاری اجتماعی رعایت نشود، باید گروهبندی کنیم. برای رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، دانشآموزان گروهبندی میشوند و ورود و خروج و حضورشان در قالب گروههای مختلف خواهد بود. کل محتوای آموزشی مورد بازبینی قرار گرفته و دروسی که باید الزاما حضوری آموزش داده شود، مشخص شده و آنها که نیازمند تمرین و تکرار است به بخش غیرحضوری منتقل میشود. وی ادامه داد: در ۳۵ درصد مدارس ما که تعدادشان کمتر از ۵۰ دانشآموز است و میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی فاصله را رعایت کنند، کلاسها طبق روال عادی برقرار است. در جایی که تعداد دانشآموزان به گونهای باشد که رعایت فاصله ممکن نباشد، چون ناگزیر هستیم کلاسها را حضوری برگزار کنیم، دانشآموزان در قالب گروهبندیهای متفاوت یعنی برخی روزهای فرد و برخی روزهای زوج به مدرسه خواهند رفت. وزیر آموزشوپرورش افزود: کلاساولیها اهمیت ویژهای برای ما دارند و تاکید ما بر این است که حتی اگر شده به صورت محدود و 2 نفر 2 نفر حتما به همراه خانواده به مدرسه بروند و با معلم خود آشنا شوند. ارسال به دوستان
اخبار
فراوانی نامهای عاشورایی در سال ۹۸
۲۹ هزار و ۳۷۶ ولادت در سال ۹۸ روی داده که همچون سال ۹۷ امیرعلی و فاطمه از پرطرفدارترین اسامی در میان دختران و پسران بودهاند. به گزارش باشگاه خبرنگاران ۲۹ هزار و ۳۷۶ ولادت در سال ۹۸ ثبت شده است و همچون سال ۹۷ امیرعلی و فاطمه پرطرفدارترین اسامی در میان دختران و پسران بودهاند. نامهای امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس در میان پسران و زینب، فاطمه و زهرا در میان دختران از نامهای عاشورایی محبوب در سال ۹۸ بوده است. گفتنی است سال ۹۸ نامهای امیرعلی، محمد، علی، امیرحسین، حسین، ابوالفضل، امیرعباس، سامیار، آراد و محمد طاها در میان پسران و نامهای فاطمه، زهرا، حلما، زینب، آوا، مرسانا، یسنا، نازنین زهرا، فاطمه زهرا و باران در میان دختران جزو 10 نام برگزیده بودهاند.
***
قدردانی وزیر بهداشت از برگزارکنندگان مراسمهای عزاداری محرم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی از وعاظ، مداحان، مدیران و اعضای هیأتهای مذهبی و مردم که در مراسم عزاداری محرم شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کردند، قدردانی کرد. به گزارش تسنیم، دکتر سعید نمکی در پیامی از وعاظ، مداحان، مدیران و اعضای هیئات مذهبی و مردم که در مراسم عزاداری محرم، شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کردند، قدردانی کرد.
متن پیام قدردانی وزیر بهداشت به این شرح است:
وعاظ عالیقدر، مداحان ارجمند، مدیران و اعضای محترم هیئات مذهبی، مردم شریف و بزرگوار با آرزوی قبولی عزاداریهای همه عزیزان در دهه اول محرمالحرام و پاسداشت رشادت، آزادگی و مظلومیت سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) و یاران باوفایش، مراتب قدردانی خود و کلیه همکارانم را از بزرگوارانی که در هوای گرم تابستان و در آفتاب داغ ظهر عاشورا در فضای باز و تحمل سختی بویژه در استانهای گرمسیر کشور، شیوهنامههای بهداشتی را رعایت فرمودند، اعلام میدارم. اگر چه در نقاط محدودی گروههای اندکی به تمنای اینجانب و همکارانم وقعی ننهادند معالوصف جمعیت کثیر عاشقان حضرت سیدالشهدا(ع) با رعایت کلیه اصول شرمسارشان کردند و تاسوعا و عاشورایی متفاوت و باشکوه در تاریخ کشورمان رقم زدند. سلامتی، عزت و توفیق روزافزون همگان را از خداوند بزرگ مسألت دارم.
***
انهدام هلدینگ کاغذی لیزینگ خودرو در تهران
رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ از انهدام ۷ شرکت مرتبط با هم که در پوشش لیزینگ خودرو اقدام به کلاهبرداری میلیاردی از شهروندان کرده بودند، خبر داد. سردار علیرضا لطفی در حاشیه دستگیری اعضای این باند گفت: مدتی قبل و به دنبال دریافت اطلاعاتی در مورد کلاهبرداری در پوشش شرکت لیزینگ خودرو، تیمی از کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ رسیدگی به موضوع را در دستور کار خود قرار دادند. وی تصریح کرد: این افراد عمدتا با انتشار آگهی در فضای مجازی اقدام به جذب مشتری و فریب آنان کرده بودند. لطفی گفت: پس از شناسایی محلهای فعالیت و تعدادی از اعضای این شرکتها، کارآگاهان برای دستگیری آنان وارد عمل شدند و در عملیاتی 7 شرکت کلاهبرداری لیزینگی را که از قبل مورد شناسایی قرار داده بودند، پلمب کردند. رئیس پلیس آگاهی پایتخت با بیان اینکه در این عملیاتها مجموعا ۱۷ نفر از اعضا و گردانندگان این شرکتها دستگیر شدند، افزود: همچنین در بازرسی از دفاتر این شرکتها مبلغ ۷ میلیارد ریال وجه نقد شهروندان به همراه تعدادی اسناد و مدارک جعلی واگذاری خودرو نیز کشف و ضبط شد.
***
تقدیر فرمانده ناجا از هیأتهای مذهبی
فرمانده ناجا ضمن قدردانی از هیأتهای مذهبی به دلیل همکاری بسیار خوب با پلیس در دهه اول محرم گفت: امیدواریم با ریشهکن شدن ویروس منحوس کرونا، ایام سوگواری حضرت اباعبداللهالحسین(ع) را در روزهای آتی و تا پایان ماه صفر باشکوهتر برگزار کنیم. سردار حسین اشتری اظهار کرد: با توجه به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و ارائه دستورالعملهای بهداشتی و به تبع آن محدودیتهای موجود، شاهد برگزاری باشکوه مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) بودیم که جا دارد از مسؤولان هیأتها، حسینیهها، مساجد و تکایا به دلیل همکاری با نیروی انتظامی و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در ایام محرم بویژه تاسوعا و عاشورای حسینی تشکر و قدردانی کنم. وی ادامه داد: در شبهای دهه اول ماه محرم و در شرایطی که کشور درگیر ویروس منحوس کروناست، مایه خرسندی است که با مدیریت و برنامهریزی دقیق و اصولی و همراهی مردم فهیم ایران اسلامی، مراسم سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به نحو مطلوب در سراسر کشور برگزار شد.
***
کارخانه تولید انسولین قلمی در کشور افتتاح شد
در قالب پروژه مشترک ایرانی- خارجی و با سرمایهگذاری دانمارک، کارخانه تولید انسولین قلمی در کشور افتتاح شد. به گزارش ایسنا، نخستین کارخانه شرکت نوونوردیسک پارس در منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی و هشتمین کارخانه در دنیا، امروز به صورت آنلاین و از طریق ویدئوکنفرانس توسط وزیر بهداشت افتتاح شد. این مراسم میان وزارت بهداشت و شرکت نوونوردیسک پارس برگزار شد. این شرکت دومین کارخانه تولید انسولین قلمی است که در ایران به بهرهبرداری میرسد و به گفته دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، در گامهای نخست این شرکت میتواند بیش از ۳۰درصد انسولین قلمی مورد نیاز در ایران را تامین کند و با توسعه خطوط تولید حتی میتواند تامین انواع انسولین قلمی مورد نیاز کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را در دستور کار خود قرار دهد.
ارسال به دوستان
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» تأکید کرد
خودمراقبتی کاراتر از واکسن آنفلوآنزا
پاییز در راه است و پس از آن زمستان؛ فصول سرد سال و به روال هر ساله شیوع آنفلوآنزا که اتفاقی طبیعی است اما امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، شرایط متفاوت است و میتواند سلامت جامعه را تهدید کند، البته پزشکان و کارشناسان بهداشتی معتقدند چنانچه مردم پروتکلهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند، از این بحران به سلامت عبور خواهیم کرد.
به گزارش «وطن امروز»، ویروس کرونا دردی است که فعلا درمان ندارد اما آنفلوآنزا واکسن دارد که البته محدودیتهای شدیدی برای تهیه آن وجود دارد اما قرار است امسال حدود 10 تا 12 میلیون دوز واکسن به کشور وارد شود. دکتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «وطن امروز» میگوید: تهیه واکسن آنفلوآنزا امسال با محدودیت همراه خواهد بود، چرا که درخواست جامعه جهانی با توجه به شیوع ویروس کرونا به این واکسن نسبت به سالهای گذشته بیش از پیش شده، از طرفی نیز کشورمان برای خرید این کالای بهداشتی نیازمند ارز لازم است که محدودیتهایی نیز در این بخش وجود دارد.
وی با بیان اینکه اگر وارداتی برای این نوع واکسن نیز انجام شود، قیمت آن به نسبت سال گذشته در بازار بالاست و خیلیها توان خرید آن را ندارند، افزود: خودمراقبتی و پیشگیری بهترین درمان است، بنابراین مردم باید اصول بهداشتی را در فصول سرد سال بیشتر رعایت کنند تا نیازی به واکسن آنفلوآنزا نداشته باشند. البته برخیها برای پیشگیری از این بیماری باید این واکسن را تزریق کنند که شامل افراد مسن، کودکان زیر 6 سال، کادر پزشکی و افراد دارای بیماریهای زمینهای میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس خاطرنشان کرد: امسال از ترس کرونا، همه متقاضی واکسن آنفلوآنزا هستندو تقاضای بالا موجب میشود در صورت واردات این نوع واکسن، کمبودهایی حس شود.
وی به تلاش پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در مراکز دانشبنیان برای ساخت این نوع واکسن اشاره کرد و اظهار داشت: اقدامات خوبی برای تولید واکسن آنفلوآنزا در کشور انجام شده است که با توجه به پیشرفت ساخت این نوع واکسن در داخل، به احتمال زیاد سال آینده تولیدکننده این واکسن خواهیم بود.
بنا بر این گزارش، کارشناسان بهداشتی معتقدند امسال با دوگانهای درباره آنفلوآنزا مواجهیم؛ یکی اینکه به دلیل شیوع کرونا و احتمال تداخل و تشدید تاثیر بر روی بیمارستانها، باید پیشگیری بیشتری انجام شود و دیگر آنکه به دلیل تغییر رفتاری که در مردم رخ داده است و از آنجا که ویروس آنفلوآنزا مانند ویروس کرونا از طریق تنفس منتقل میشود، به دلیل استفاده بیشتر از ماسک و شستوشوی مداوم دستها و افزایش فاصلهگذاری، شیوع ویروس آنفلوآنزا نیز کاهش مییابد.
همچنین مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم تجویز واکسن آنفلوآنزا برای افراد در معرض آسیب، گفته است: شاغلان در مراکز بهداشتی و درمانی و کودکان 6 ماهه تا 5 سال، از جمله افرادی هستند که در اولویت تزریق این واکسن قرار دارند. دکتر شروین شکوهی با اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروههای پرخطر ضروری است، گفت: این واکسن با دستور پزشک برای افراد در معرض خطر تجویز میشود و در برخی داروخانههای مورد تایید وزارت بهداشت در دسترس این افراد قرار خواهد گرفت؛ توصیه میشود برای تزریق این واکسن به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود. وی درباره گروههایی که در اولویت تزریق این واکسن قرار دارند، گفت: برخی افراد در مشاغل خاص از جمله افراد شاغل در سیستمهای بهداشتی و درمانی، فارغ از حیطه مسؤولیتشان، در معرض آسیب هستند و باید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. این متخصص همچنین افراد دارای بیماریهای زمینهای از جمله بیماریهای مزمن قلبی، ریوی، کبدی، متابولیک و کلیوی را نیز در اولویت تزریق این واکسن دانست و گفت: از طرفی مصرف برخی داروها، سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند، به طور مشخص افرادی که تحت شیمیدرمانی هستند یا به واسطه انجام جراحی پیوند عضو، تحت درمان دارویی قرار گرفتهاند هم با این خطر دست و پنجه نرم میکنند. به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه، افراد مسن و کودکان 6 ماهه تا 5 سال و افراد با شاخص توده بدنی بالا (BMI) حتما باید واکسن را تزریق کنند. فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران پیوندی با اشاره به اینکه ۲ هفته پس از تزریق واکسن آنفلوآنزا، ایمنی لازم ایجاد میشود، افزود: بهترین زمان برای تزریق واکسن در کشور، اوایل مهرماه تا اواسط مهرماه است، چرا که اگر خیلی زود زده شود، ایمنی ایجاد شده در اواخر فصل اپیدمی، از بین میرود و اگر هم دیر زده شود، ممکن است آلودگی قبل از ایمنیسازی رخ دهد. شکوهی ادامه داد: در برخی مواقع حدسهای پژوهشگران همپوشانی بالایی با ماهیت ویروس دارد و برخی اوقات اینگونه نیست اما نکته حائز اهمیت این است که واکسن آنفلوآنزا بسته به مولفههایی از جمله سن، بیماریهای زمینهای و داروهای مصرفی، بین ۳۰ تا ۶۰ درصد ایمنی ایجاد میکند. این بدین معنی است که در بهترین شرایط هم نمیتواند به طور کامل شما را در برابر ویروس مصون نگه دارد و حتما پس از تزریق باید مراقبتهای خاصی اعمال شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|